Är det semesterhjärnan som äntligen kickat in?

Blondinbella:

bella

Odd och Bella missade flyget i Thailand och skyller på att hotellet bokade deras bil på tok för sent.
Med tanke på det enorma kontrollbehov Bella verkar ha i sin vardag så kan man ju inte annat än undra över om det till slut är någon typ av semesterhjärna som kickat into gear?
1,5 timmar innan flyget lyfter?
Det fattar ju till och med en full apa att det inte kommer räcka.

Jag gillar personligen att ha gott om tid på mig på flygplatsen men ingen slår min mamma som helst vill sitta och stirra på sin gate 4 timmar innan avgång för att vara på den säkra sidan, men 1.5 timmar och ingen reagerar?

Blir det så det blir efter två veckor med personlig butler? Att man helt slutar tänka själv?

49 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Som tur är drabbar det ju ingen fattig 🙂

    Min uppfattning är att Bella inte alls har kontrollbehov? T ex låter en inredare bestämma hur hela hemmet ska se ut och är inte ens hemma för att kunna titta till huset när hantverkarna river väggar och renoverar? Hon har ju själv sagt att hon inte bryr sig om detaljer osv. Det förvånar mig inte att hon litar på hotellet, sen missar flyget och bara tar det med en klackspark. Skön inställning ändå. Om jag mot förmodan skulle missa flyget (skulle aldrig hända, jag är ”team Cams mamma” som gärna är på flygplatsen i god tid; dels pga att jag inte vill missa flyget, men även pg a att jag älskar flygplatser), men OM jag skulle missa flyget så skulle jag bli galet stressad och på dåligt humör.

      Exakt. Jag har också kontrollbehov och min framförhållning går inte ens att jämföra med min pojkvän som jag misstänker har ungefär samma personlighetsdrag som Isabella (bland annat att hon ser till helheten och inte detaljer). Han tar problemen som de kommer med en klackspark liksom Isabella, medan jag istället kan grina för att jag inte har bestämt allt i förväg och sedan åker till fel plats eller liknande. En sådan händelse skulle ha kunnat förstöra hela min dag ärligt talat, även om jag numer har börjat släppa på kontrollen och kan ta det en aning bättre än att låta resten av dagen bli förstörd.

    Största mardrömmen att missa flyget ?. Alltså kan aldrig sova innan jag ska flyga, det är verkligen det värsta jag vet. Stressar så mycket. Är där 2-3h innan iallafall.

      Och då flyger jag minst 6 gånger per år. Så handlar inte ens om ovana. Haha

        Haha!

        Min pojkväns moster åkte in till flygplatsen 11 timmar (jag skämtar inte) innan flygets avgång. De satt där och väntade på att få checka in.

        Själv satt jag i transit i 27 timmar men lyckades ändå missa flyget 🙂 Låg inte ens och sov utan satt och stirrade på fel gate. En skruv lös.

        Fast sex timmar per år är ju inte jättemycket?

        Jag flyger flera gånger per månad, inte en chans att jag skulle ha tid att sitta och glo på flygplatsen varje gång i typ fyra timmar.

        Jag tror det är en vanesak. Vi som flyger varje vecka har en helt annan rutin.

          Vad jobbar du med? ?

            Flygvärdinna ?

          Jag skulle tro att de flesta tycker 6 gånger per år är relativt mycket, framför allt om de handlar om längre resor och inte inrikes. Om du jobbar med ett jobb där du behöver pendla inrikes så förstår jag 6 gånger per år inte är mycket för just dig 🙂

          Påstod aldrig att det var jättemycket. Men det är inte heller så att man borde vara nervös. Det blir ju 12 gånger jag ska hinna till ett flyg. Bör alltså vara mer van än vad någon som flyger någon gång per år är.

          Sen sa jag inte sex timmar, utan gånger! 🙂

          Tycker också att 6ggr om året är relativt mycket om man reser privat. Det är klart att det finns människor som flyger oftare, med så himla svårt är det ändå inte att lära sig att manövrera en flygplats. =)

          Håller med. Reser också ofta flera ggr varje vecka och iblanda dagligen fram och tillbaka sverige europa. Jobbar som affärskvinna och flygplan är min transportmedel och hoteller och flygplatser är mitt andra hem.

          Beroende på flygplatserna jag ska resa ifrån, vet jag hur lång tid innan jag ska vara där så att jag hinner precis med passkontroll och sedan raka vägen till Gate(utgång) och omborg på planet. Det bästa är att vara sist för att slippa att sitta och vänta i Gaten.

          Frankfurt och de större flygplatserna brukar jag se till vara på plats en timma och 45 minuter och i bästa fall 2 timmar innnan avresa.

      Jag brukar väldigt ofta missa flyg, när det hänt några gånger så blir man inte lika sur ☺ missar alrig flygen i sverige konstigt nog, blir väll inte lika distraherad på vägen.

    Sant, men så har jag/vi aldrig missat ett flyg heller. 🙂

    Det blir ju fel att säga att 1,5 h är för lite, med tanke på att vi inte vet hur lång väg det är till flygplatsen från hotellet. Är det 20 minuters bilfärd och fast track på flygplatsen (med tanke på att de brukar flyga business) så är det ju ganska gott om tid…

    Haha, jag flyger till Kina på torsdag. Vi flyger från Landvetter, och vi bor i Eskilstuna. Det tar 4 timmar att åka bil från Eskilstuna till Göteborg. Planet går 16, vi ska vara på plats senast 14 för att möta upp resterande gäng. Jag föreslog att vi åker ifrån Eskilstuna 08, då vi ska köpa kaffe innan, stanna och tanka, sträcka på sig och så. Nu blir det så att vi åker 07… På tok för tidigt tycker jag!

      OCH… man kan få punktering!

        ELLER… så kan man sitta på en flygbuss och en lastbil på vägen framför har precis börjat brinna och vägen har mitträcken och det är inte möjligt att köra om just i den filen man står i, och DÅ är det bra att man har flera timmar tills planet lyfter (Japp, detta är en sann historia haha! De som hade lite marginal missade sitt flyg. Såklart!)

    Jag har varit med om det, och är nog ändå mer team camcams mamma..
    tyvärr hjälper det inte så mycket att vara i god tid när man kommit till fel flygplats ?
    Men har tur för min man var en klippa och ringde och fixade. Vi fick ett flyg nästa dag och fick ta in en natt på hotell, när vi checkat in och var på rummet så bröt han ihop lite grann och jag fick vara den starka och trösta. Bra team ändå <3
    Det mest sura va att vi missade incheckningen med ca 10min när vi väl tagit oss till rätt flygplats…

    En dyr läxa, men vi kommer verkligen vara extremt noggranna med allt i framtiden!

      Och ja, detta hände ganska nyss. Därav lång kommentar pga fortfarande extremt bitter…

    Men hon skrev väl att de trodde att de skulle åka inrikes först. Antagligen därför de blev sena.

    Förstår inte riktigt hur hon klarar allt med sin ADHD. Resor, jobb, barn, intryck osv. Visst att hon har hjälp, men jag får kortslutning och panik även fast jag lejer bort saker (pga lider också av kontrollbehov…fast kanske mer *hos* på riktigt). Hade det där med flyget hänt mig hade jag varit en blöt fläck. Fast vem vet, min ADHD kanske hade varit så gott som botad om jag hade haft pengarna hon har.

    Tills dess får man väl lita på Ritalin…
    Är självklart team Camcams mamma! Sover gärna över på flygplatsen för att vara extra säker, haha, och plus att semestern blir en dag längre med hotellnatten 😉 Känns det som iaf!

      Tänker också att det kan vara pengarna just i detta fall, har en råd att bara boka nytt flyg och kunna ta ut en extra semesterdag så är det egentligen inga problem. Då hade till och med jag känt mig lugn i situationen. Detsamma gäller den övriga vardagen. Hade jag haft en sambo som inte är lika glömsk och tankspridd som mig så hade jag inte behövt lägga hälften så mycket energi på att kontrollera.

      Jag tror att det handlar om att Bella har arbetat sig till ett perfekt jobb där hon verkligen kan ta tillvara på fördelarna med ADHD, inte behöver lägga energi på de bitarna vi ofta har svårt med och dessutom verkar ha en bra och tålmodig sambo som stöttar där hemma. Just det med jobbet är något jag själv försöker sträva efter, att kunna hitta något som gör att jag kan nå min fulla potential och inte gå runt med ständig ångest.

    Det är nog semesterhjärnan som tagit ut sin rätt till slut.
    Det som jag tycker är mest märkligt är att Isabella, Odd och barnen flög hem förra året från Phuket via Bangkok dvs precis som igår. Men då gick det utan missat flyg.
    Underligt att de inte hade i minnet att alla utreseformaliteter ska klaras av i Phuket så de direkt kan ansluta till Sverigeflyget i Bangkok.
    Så här skrev Isabella i februari 2016:
    ”Det vi tittade mycket på när vi bokade var flygtiderna. Dit flög vi 20.30 vilket blev ett nattflyg (elva timmar) och hem så flög vi 10.55 så att vi hann checka ut i lugn och ro. Visserligen mellanlandade vi i Bangkok men det var smidigt och vi gick på flyget mot Stockholm direkt.”

    1,5 h innan räcker på flygplatsen!

    Jag är också team CamCams mamma. Varför inte lägga på lite extra marginal när det finns så mycket som kan gå fel (bilkö pga olycka, svårt att hitta rätt gate etc) och så mycket står på spel? Dessutom gillar jag att kolla taxfreen och köpa lite svindyrt godis bara för att. Jag brukar också vilja kissa ca 57 gånger innan boarding för att vara säker på att jag inte behöver kissa när man inte får. Någon mer som alltid känner sig kissnödig så fort de tänder inte-gå-på-toa-skylten trots att blåsan kändes tom en sekund innan?

    Jag inser att jag är ängslig av mig, men någonting jag verkligen inte uppskattade var när min pappa hade lovat att skjutsa mig till flygplatsen och bestämde sig för att träna bort min ångest genom att: 1. Åka 45 senare än jag hade önskat. 2. Ta flera rökpauser på vägen. 3. Stanna i en superstor godisbutik och noggrant inspektera alla godissorter. 4. Släppa av mig ca 10 minuter innan incheckningen stängde. Behöver jag säga att jag numera alltid tar mig till flygplatsen själv?

      Känner igen mig så mycket! Måste alltid springa och kissa fleeeera gånger innan boarding. Sen måste jag kissa precis innan det ska lyfta.. Alltid kissnödig när man vet att man inte kommer få kissa sen haha ?

        Skönt att det finns fler som är likadana! Fördelen med denna tvångstanke är att jag aldrig har varit rädd för att planet ska störta eller bli kapat eftersom min hjärna redan är upptagen 😉

      Men gud, jag fick i princip ångest av att bara läsa vad din pappa gjorde. Jag blir stressad och smått ångestfylld av att veta att jag ”bara” kommer vara 1 minut tidig till inbokade möten/föreläsningar etc :’)

        Jag är glad att ingen är team min pappa hittills 🙂 Jag tror att han tycker att man alltid måste bekämpa all ångest till varje pris, för annars har man gett upp.

        Personligen tycker jag att om jag kan göra saker på ett visst sätt så att upplevelsen blir mer behaglig så är det värt det. So what att jag sitter en timme på flygplatsen ”i onödan” när jag ändå kommer iväg på resan? Om jag ständigt har saker att stressa upp mig över är risken stor att jag inte orkar mer och bara vill sitta hemma efteråt.

    Tror det är lätt att döma andra, typ ”hur fan kan man missa ett flyg?!”.. fram tills man står där själv.

      … och har missat flyget, alltså 😀

    Själv förstår jag inte hur man kan leva ett helt liv med kontrollbehov. Det som händer, händer och varför ska man straffa sig själv om det skiter sig? Jag har inte i närheten samma pengar som Bella men jag hade nog reagerat likadant, speciellt för barnens skull. Jag klarar inte av människor som stressar upp sig à la Gabriella-joss-motorstopp-på-kompisens-parkering och jag hade flippat på den människan mer än på ett missat flyg.

      Alla kanske inte har levt ett tryggt liv? Jag är van vid att bli sviken, flyttade hemifrån när jag var 16 och fick lära mog sköta allt själv, har aldrig haft uppbackning av mina föräldrar. Så for mig är det jätteviktigt med kontroll.

        Whaat? Vad vet du om min uppväxt?

        Shit, vad jag blev provocerad nu, jag är den sista som har levt ett tryggt liv och har aldrig haft någon att lita på som barn. Alla är olika, jag klarar inte av kontrollfreaks och det är ingen kritik mot dig utan alla kan inte gilla alla och sånt är livet, du kan inte tro att alla som har haft en otrygg barndom blir som du.

          Bli provocerad då. Men vissa stressar upp sig, för det kanske är viktigt för dem att det blir som de tänkt sig?

          Jag skrev f.ö inget om din barndom.

            Brukar du dumförklara folk eller? Tror du att jag tror att folk stressar upp sig för att det INTE är viktigt för dom att det blir som dom tänkte sig? Nä, du har inte skrivit just om min barndom men har jag skrivit om din?

            Dumförklarar jag?
            Och jag fattar inte ens vad du menar. Jag har inte tolkningsföreträde för någon. Du skriver att du inte begriper hur folk kan vara kontrollfreaks och jag gav dig förklaringar. Sen blev dui jätteprovocerad.

            Nä, jag skrev inte att jag inte fattar hur man kan vara ett kontrollfreak, jag skrev att jag inte fattar hur man kan leva ett helt liv med kontrollbehov. Jag blev provocerad för jag uppfattade det som att du menade att jag var som jag var för att jag har haft ett tryggt liv. Kontrollbehov har även folk med bra barndom.

          shit, ta det lugnt…

    Jag är också Team Camimami här, och det handlar nog faktiskt endast om pengar. Missar jag mitt flyg så finns det nog ingen chans att jag skulle kunna skrapa ihop pengar till en ny biljett, så därför är jag alltid extremt tidig och extremt noggrann när jag flyger. Har flygit till London med en tjejkompis en gång, en annan gång till London med min nuvarande pojkvän och en gång helt på egen hand till New York. Alla andra gånger har jag flygit med min familj eller med skolan. Roligt nog så var det när min familj flög till Thailand som vi höll på att missa ett anslutningsflyg. Och det är roligt därför att min mamma är precis som jag, ska ha kontroll på allt och vill alltid vara ute i väldigt god tid när det gäller att flyga. Men den gången fick vi springa till nästa flyg! Dessutom så var min mamma gravid i femte månaden, måste ha sett riktigt roligt ut när vi sprang genom flygplatsen med henne, stackarn!

    Jag o sambon missade också ett långflyg inför en flytt (!)!till Indonesien en gång. Sambon hade slarvat med extrakoll (han som hade bokat) och var så säker på en viss avgångstid som såklart inte stämde, stod vi 1 h efter avgång och såg snopet att vi totalt missat planet. Blev så ledsen och arg där och då och tänkte ”det här händer ju inte” trodde vi skulle få lägga hela flyttkassan på att köpa nya bilj men visade sig att flygbolaget bjöd oss när vi stått på standby plats i sista minuten med nästkommande plan. Ett av mina roligaste resminnen nu!

    Min värsta flygmiss måste varitnär jag va ca 16 och skulle börja gymnasiet (gick om ett år). Jag och min bästis va utomlands och missade flyget och det va det sista flyget för dagen. Missade flyg och min första skoldag… och resan hem sen ska vi inte tala om..

    Det som är värst är att hon skyller på hotellet. Boka en egen jävla taxi, det är inte så svårt och om hon nu är för ”fin” för att boka en taxi så får hon väl iaf kolla upp tiden som hotellet bokat den på, man kan väl själv räkna ut ungefär hur lång tid allt kommer ta innan man är utanför sin gate, eller det kanske är för jobbigt för henne att tänka?

    Jag och min mamma kom 3 dagar (!) innan vårt flyg till Spanien gick. Vi hade 40 mil o köra till flyget mitt i en snöstorm så vi tog de säkra före de osäkra. Det var asmysigt o sova i bilen på Arlanda!!! ??

    Jag och min sambo missade vårat flyg från New York till Johannesburg förra året. Jag dubbelkollar/trippelkollar alltid våra flyg men denna gång var jag sjuk och litade på honom.
    Vi missade flyget med en hel dag…
    Jag var inte jätteglad om man säger så.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.