Kan man inte göra båda?

Blondinbella:

bellas
Saxat från Bellas blogg.

Men om vi ska vara krassa – den enda som faktiskt aktivt använder sitt kändisskap och inflytande på sociala medier för att förändra och förbättra världen är väl Yoga Girl?

Ibland kan man läsa om att Kenza och gänget skänkt pengar till olika välgörenhetsorganisationer men Yoga Girl har tagit det steget längre – både genom ”Sgt.Pepper’s Friends” som räddar misshandlade och övergivna djur men framför allt genom 109 World där hon och ett team reser runt i världen på missionsresor.
De har bland annat varit i Lettland, Ecuador och Nicaragua där de hjälp lokalbefolkningen med att från att gräva brunnar till att stötta befolkningen efter en jordbävning.
Där kan man snacka om engagemang!

Men det är klart att Bella inspirerar kvinnor – det går väl inte att sticka under stol med?
Sen kan jag hålla med om att Bellas blogg till största del handlar om pengar och materiella ting men hon skapar arbetstillfällen – det borde väl göra världen bättre?

Måste man göra en ”Yoga girl” för att få säga att man bidrar till att göra världen bättre eller finns det andra sätt?

50 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Jag känner att våra kära bloggare inte kan göra ett endaste skvatt utan att det finns någon som kan klaga på något dom INTE gör ☺ skänker dom pengar så skänker dom till ”fel” organisation och säger dom att dom skänker 1000 kr/månad till en organisation så säger läsare att dom minsan kan skänka mer… Vissa går det bara inte att göra nöjda ?

    Isabella kanske skänker till välgörande ändamål som bidrar. Tycker absolut hon inspirerar kvinnor. Hon är en framgångsrik entreprenör. Behövs fler sådana kvinnor. Näringslivet är inte alls jämställt. Man kan ju också undra vad personen som skrev kommentaren gör själv för att förbättra världen…

    Jag tror alla människor är ute efter att tjäna pengar och när man har dem inom räckhål bryr man sig inte så mycket om andra. Jag skulle säkert själv göra så.
    Men fine, vill dom bli bättre människor? Sluta sälj på era bloggläsare skit och skaffa ett jobb inom vård, inom skola eller liknande. Dom bästa och mest inspirerande människor finns där. Utan att de behöver berätta det för hela världen. Bloggandet skrämmer mig. Små entrepenörer som egentligen inte bidrar så mycket till välfärden, förutom sin egen.
    Liberaler är värre än borgare. ANSVAR.

      ml**

      Precis så!!

      Jag är orolig över vår nära framtid när unga människor idag hellre satsar på en karriär på youtube eller som ”influencer” och alla tror dom att dom kommer nå toppen och tjäna massor av pengar.

      Jag hör ingen ung människa som vill bli undersköterska, lärare eller något annat bristyrke. Någon enstaka polis och läkare men det är ändå för få.

        Det lär vara fler som söker in till Paradise Hotel än till Lärarhögskolan…..

        Det beror kanske på var en frågar! I mitt jobb där jag träffar barn och ungdomar varje dag så hör jag nästan bara om barn som vill bli poliser, lärare, socionomer eller läkare. En och annan vill bli fotbollsproffs eller skådespelare, men väldigt väldigt få har nämnt mediayrken.

        Sanna då har jag en rolig nyhet, jag är 22 år (räknar mig som ung) och jag utbildar mig till ämneslärare ? dock så behövs det många fler

      Mmmm ganska mkt skattepengar som skulle försvinna från systemet utan företagare och då skulle det bli ganska så svårt att få ihop ekonomin. Vårt samhälle behöver massor av olika slags yrkesgrupper och tro det eller ej även inom vården finns företagare som INTE gör det för vinstens skull och som gör ett suveränt jobb ibland t o m bättre än landstinget.

    Man kan inspirera människor på olika sätt. Jag tror Isabella motiverar många kvinnor till att ta för sig mer och våga mer när det kommer till företagande. Rachel (yoga girl) inspirerar andra med att utföra volontär arbete. Kenza inspirerar genom att visa att alla kan lyckas i livet även fast man haft en svår barndom.

    Nu glömde du väl ändå Elaine!? Hon gör så otroligt mycket för barnen!

    Clara ”Underbarclara” Lindström arbetar ju med flera olika projekt för att förbättra världen, bland annat genom ett av hennes egna företag! Kan också tipsa om att hennes nya bloggsida vann ett pris som årets bästa digitala tidsskrift här om veckan, kanske är värt att lyfta upp?

    Jag undrar om Asta gör själv något för att göra världen en bättre plats, jag gissar på nej. Man behöver inte vara en offentlig person för att försöka göra världen en bättre plats. Bella gör ju ändå något, hon inspirerar kvinnor till att starta eget företag som i sin tur bidrar jobb för många. Hon har även valt att LCC produkter ska vara svensktillverkade och Flattered skorna tillverkas i Spanien och Portugal. Hon kunde ha lika gärna valt att allt tillverkas i typ Kina.

    Vissa människor tycker bara om att klaga. Om Asta verkligen brydde sig så hade hon kommit med konstruktiv kritik, dvs ge Bella exempel på hur hon kan förbättras.

    Ska jag vara ärlig blir jag inte ett smack inspirerad av henne. Tycker att hon verkar visa upp en otroligt falsk fasad i bloggen, vilket gör att inget av det hon säger/gör känns särskilt trovärdigt, eller snarare äkta

      Håller helt med!

    Jag tycker att det är svårt att inspireras av någon som inte har hållbarhetstänk för fem öre och lever efter slit- och slängprincipen. Speciellt när personen i fråga endast bortförklarar och mer eller mindre skriker ”det här är jag värd” när någon ifrågasätter ens ohållbara livsstil. But that’s just my two cents.

    Varför har Margaux en massa tomma kommentarer på sin blogg? Är de borttagna?

      Alla kommentarer i bloggstatusen om podden försvann, så mycket troligt att andra oxå tagits bort eftersom det var känsligt tydligen. Fast vissa kommentarer har varit spam har jag sett.

    Kan inte påstå att jag som kvinna blir så inspirerad av att en annan kvinna driver framgångsrika företag. Det är 1) inte så svårt att starta och driva företag i Sverige oavsett kön och 2) kvinnor har gjort coola saker ganska länge nu, det känns inte så banbrytande att vara just kvinnlig företagare. Särskilt inte inom traditionellt kvinnliga områden som skönhets och kroppsvård.
    Just Isabella Löwengrip upplever jag som lite trist. Dels på grund av hennes uttjatade girl power-snack när hon gör helt normals grejer, dels att hon känns grund och oreflekterad som person, det finns liksom inget djup där, eller så kanske hon inte vill bjuda på det.

    Hade slut på deodoranter och var hade vägarna förbi apoteket idag. Täknte faktiskt prova henens deodoranter och la den i min korg men sen ångrade mig just för att det kommer att göra henne henne rikare. Hade hon haft annan attityd hade jag gärna bidragit.Tog en som jag inte kände till vem producenten var.

    Usch….blogga och tjäna pengar betyder inte ”jobb”. Pingin arbetar. Blondinbella ”pysslar”. Utan pingis hade Blondinbellan varit Kissie. Titta bara hennes val av man….Odd!! Det säger MYCKET om henne!!

      Men vänta, va? Vad är det för fel på Odd!? Nej, han kanske inte har varit kvalificerad för de jobb han utfört, men det gör honom väl inte till en oduglig partner? Vad han har för yrke/sysselsättning tycker jag är TOTALT oväsentligt, så länge han gör Isabella lycklig och tvärt om för den delen, tycker jag han är en utmärkt partner för henne.

      Intressant, utan Pingis hade hon varit Kissie.
      Känns som det ligger en del sanning i det.

      Jag gör likadant med Katrin zytomierska. Hennes kokosolja är bland de billigaste sorterna i min vanliga butik, men jag vägrar stötta henne med mina pengar.

    När jag läste BBs blogg förr i tiden blev jag absolut inspirerad! Hur hon balanserade sina ”tårtbitar” och verkade så lycklig i familjelivet men samtidigt otroligt framgångsrik.

    Nu verkar BBs liv främst kretsa kring jobb och fokus ligger på framgång där den mäts i pengar, snarare än att kunna köra kombon karriär/familj som kvinna. Det känns som BB verkar pusha för att man ska gå in i väggen?! Köra slut på sig själv jobbmässigt? Hennes blogg har blivit så ytlig och banal, ärligt talat har jag slutat läsa.

    Visst. Blondinbella har inga skyldigheter gentemot sina läsare att förklara hur privatlivet ligger till. Men om man inte ger sina fans det dom vill ha… ja. Då är man snart en nobody.

      Har också slutat läsa. Främsta anledningen till det är att hon skriver nästan uteslutande om skönhetsprodukter (sina egna dårå). Och det intresserarar mig inte över huvudtaget. Snark.

        Jag har också slutat läsa. Är alldeles för mycket samma skrytinlägg. Orkade inte mer och insåg att jag mest blev urlakad på energi av den.

      BB kan omöjligt bli utbränd pga hon jobbar ju knappt.

      Tror de flesta som driver företag (ja jag har 2 själv) håller med om att hennes ”jobb” inte verkar så betungande. Svara på lite mail mm tar inte så mkt tid. Nope inte avundsjuk/ful/fattig/whatever.

    Läckberg gör ju ändå något bra. Hon skrev ett inlägg kring Internationella kvinnodagen att hon och en annan kvinna startat ett investmentbolag, Invest in her, som ska hjälpa och stötta kvinnor och produkter och tjänster som är för kvinnor.
    Bra initiativ :)!

    Har sett Bella fått förslag om det för längesedan i bloggen att hon borde göra det. Hoppas hon gör det i framtiden så fler vågar chansa med en bra idé 🙂

    Fast glöm inte att Blondinbella har gjort en helomvändning. Med hennes publik tror jag definitivt att hon har bidragit till aha-upplevelser och attitydförändringar i sin läsargrupp. Från väldigt extrem moderat med allt som tillhör, en anti-feminist och pälsbärare till feminist, engagerat sig väldigt mycket mot rasism och har hjälp flyktingar b.la. Glöm inte bort när hon till och med åkte till flyktingboenden. Hon äter nästan uteslutande vego nu också, bara en sån sak är väldigt stor som man ser till hur Blondinbella var tidigare i sin karriär.

    Nu försöker jag inte mörka det faktum att hon helt saknar klassanalys, främst i sin podcast, och att hon ÄR väldigt materialistisk. Liksom vem FAN renoverar om i ett hus man alldeles nyligen har totalrenoverat?

      Fast har hon verkligen engagerat sig väldigt mycket mot rasism? Och att hon besökte ett flyktingboende en gång säger väl egentligen inget alls? Hela grejen kändes som ett jippo och något hon gjorde för syns skull, lite som ett underklassafari.

    Jag tror renoveringen av huset har att göra med en framtida (snart) försäljning.

    Tror dock Isabella kommer bli fierce som singel. Blondinbella 2.0 – vroom!

      Hur ska hon klara med karriären om hon är singel?

      Vem ska vabba när barnen är sjuka. Vem ska passa dem när hon är ute på kvällarna med tjejkompisar eller är bortrest på weekend med jobbet?

      Odd är den eviga barnvakten nu men det lär han ju knappast göra på hennes vecka om hon är singel.

      Många tycker nog att Odd är den som är beroende av Bella och han må vara arbetslös och beroende av lilla fruns pengar men i grund och botten är det Bella som är beroende av honom. Ingen Odd = ingen barnvakt = jäkligt svårt att driva företag.

        Svaret: nanny, tror jag.

          En Live-in Nanny då.
          Svårt dock att hitta en professionell Nanny som vill jobba varannan vecka…

    Förstår faktiskt inte själva påståendet i kommentaren om att världen går under. Visst finns det mycket elände i världen. Men det har det väl alltid gjort? Rasism är ju inget nytt påfund, tänker på den transatlantiska slavhandeln som exempel. Övergrepp mot barn skulle jag tro inte heller är något nytt, dock pratar vi om det idag som ett problem vilket är bra. De senaste hundra åren har det ju varit två världskrig, folkmord, kalla kriget osv. Idag har vi möjlighet att utrota många sjukdomar, fler människor kan läsa, fler går i skolan och den materiella standarden blir bättre för många. Liksom varför skulle världen hålla på att gå under just nu när det varit minst lika jävligt innan?

      Människor har en tendens att ha domedagskänslor över sin egna tid 🙂
      Och så har det typ alltid varit. Kommet dock inte på namnet på fenomenet nu.

    Helt ärligt. Jag är en karriärmänniska, strävar alltid efter att bli bättre och är förlovad med en av Sveriges mest framgångsrika grundare och VD. Problemet med Isabella är att hon
    – Överdriver. Enormt mycket. Om allt.
    – Försöker låta smart, kreativ och innovativ. Problemet är att alla hennes bolag gick i konkurs innan Pingis kom in i bilden, hon är inte så amazing och hjärnan bakom hela LCC som hon vill ge intryck av. Det är Pingis
    – Hon skryter så ofantligt mycket
    – Hon ger mig mer ångest än motivation. Jag får ångest över att inte kunna tjäna de summor och bara jobba 9-15 varje dag, jag jobbar dygnet runt.

      Håller med om allt! Kan trösta dig med att du åtminstone inte behöver fläka ut ditt liv inför hela svenska folket. För mig är i alla fall integritet värt oerhört mycket mer än flera resor i business class per år.

    Bellas blogg var för typ ett år sedan en klar favorit. Det kändes personligt och relevant mitt i all glamour.
    Men nu handlar allt om hennes jäkla produkter (urtråkigt) och hennes firmor, hyllningar till hennes egen förträfflighet som entreprenör, hennes olika samarbeten (den med räkorna var nog konstigast) och miljoner av adlinks. Därutöver handlar det om en aldrig sinande ström av inköp av dyra grejer, sanslösa renoveringar och en helt absurd besatthet av pengar. Lite ledsen är jag, för jag har inte hittat nån att ersätta henne med än (jag läser bara camcam, Elaine och trams frans för tillfället) – kanske nån har tips på någon bloggare som fortfarande är personlig och har något att säga mellan all reklam?

      Hanapee! Ingen reklam alls. Har insett att de enda bloggarna jag fortfarande följer inte innehåller några spår av reklam.

        Fast man behöver ett speciellt sätt att läsa för att förstå hennes blogg. Hon är väldigt självupptagen på ett helt annat sätt en Bella (tänler på kommentarerna om Bella här i kommentarsfältet) Framställs som lite ”skrikig” typ

        Älskar hanapees blogg dock, men lite roligt att slås av lik/olikheterna så båda har en personlighet som tar mycket plats ?

        Btw, blev typ glad att hitta en annan hanapee läsare!

        Tack för tips!! Ska kolla in Hanapee!

      Sandra Beijer darling! Där får du din glamour och någon som skriver som en gudinna!

    Isabellas företag går bra för att andra gör allt det viktiga arbetet. Det är smart av henne att lämna ifrån sig ansvaret och bara gör sånt hon kan. Men håller med om att utan Pingis skulle hon inte varit där hon är idag. Det är inget fel att ta hjälp men hon får det ofta att låta som att det är hon som drar tyngsta lasset. Dessutom äger hon ju bara 30 %av flattered men får det att låta som att det är enbart hennes företag. Tror hon skulle tjäna på att vara mer ödmjuk.

    Bella har inspirerat mig sen jag var liten, åtminstone när det kommer till företagande. Att bygga upp bolag, misslyckas, ändå starta nytt, och göra alla de framsteg hon har gjort (innan hon var 25!) och samtidigt ha familj med barn och blogg har för mig varit imponerande och inspirerande.

    Hon ville ju vara Paris Hilton. Och nu vill hon vara Trumps dotter. Och följer Trump och hans dotter. Är det inte sjukt?

    Blondinbella är besatt av pengar.

    Hade inte Pingis valt henne hade BB fortsatt med sina catfights med Kissie.

    Hon ser sig själv som en drottning och lever i en fantasivärld. Inget av det hon säger är sant. Alla hennes resor är tjänsteresor och har inte med semster är göra. Samtliga biljetter och …dras av som kostnad och stackars folk sittter och suckar.
    Visst det är förvisso någon eller några som är dummare än oss som betalar de där resorna, men så här funkar den här dumma världen vi lever i. Allt är marknadsföring. Någon är dummare än oss.

    Hon är inte det minsta någon inspiration. Allt hon gör bidrar till större konsumtion och större koldioxid utsläpp och större behov av råmaterial och större behov av råenergi och olja och beov av av skapa krig och invasion av mellanöstern och länder som har naturresurser och sedan får krigsflyktingar till Europa och Sverige och hela kalibaliken.

      Försöker hon dra av den senaste Thailandsresan i bolagets deklaration tror jag att revisorn protesterar. En resa för familjen två veckor till Thailand blir inte tjänsteresa bara för att man bloggar några gånger.

        Blogga några gånger?

        Det handlar inte bara om bloggen. Vi har ingen aning om vilka möten hon hade där.

        Skulle kuna tänka mig att hon hade mint 1 affärsmöte om dagen.

        Hon gjorde inte mkt på 2 veckor enligt ”bloggen” men hon kan ha varit och åkt taxi till till och med tagit flyget till närliggande länder. vem vet?

        Tro inte på allt ni läser …

    på närliggande städer…

    Jag har ställt en fråga på Bellas blogg ett flertal ggr
    Odd visade stolt upp i sin blogg( den nedlagda) om ett samarbete eller rättare sagt hjälp samarbete för Ronald mc Donald ( där svårt sjuka barn och föräldrar bor under tex en cancerbehandling) han briljerade på bloggen och även Bella hur han ville hjälpa dessa stackars barn och familjer och visade bilder från möten m chefen från Rmc
    Jag skriver mest bara av eget intresse och undrar eftersom det är våran familjs andra hem ( har en svårt hjärtsjuk kille ) vi besöker specialister i Lund och bor i Östetsund… lång resa. Och till saken …. Bella har aldrig svarat på va som hände med den barmhärtige samariten Odd !!! Väldigt lågt att först gå ut med sitt stöd och sedan blev det inget ? Fast sångare ,kock,vin specialist vart ju ingen succé det heller???? Men tycker ändå en förklaringen vore på plats … för Rmc drivs av privata och för oss som bor där är det rena paradiset även fast situationen skulle varit annorlunda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.