”Jag älskar mitt Sverige”.

Elaine Eksvärd:


Någon som kommenterar Elaines inlägg där hon skriver om pizzabagaren Ahmed och tycker att sådant tar fokus från offren.

Terrorister och rasister. Så mycket hat, så mycket gemensamt. Låt inte deras frön så i era hjärtan. Dåd som det igår föddes av sådana frön. Han har förmodligen fått i sig att svenskar är onda som ska dödas, ett helt folk. Att då låta rasister föra samma resonemang mot ett helt folk är att göra terroristernas ärende.  Därför är det viktigt att vi dealar med oss själva, de frön av hat som kan uppstå. Koncentrera hatet till terroristerna. Hatar vi ett helt folk, då är det ingen skillnad på oss och han som körde lastbilen.//Elaine

Ibland är hon faktiskt bara så klok, den där retorik-Elaine. I situationer där jag mest tappar målföret och sitter stum med mina känslor – jo då, tro mig..det händer faktiskt – så sätter hon ord på det jag tror och hoppas att många av oss känner.

Jag sitter här hemma i en filthög tillsammans med missarna.
Resten av familjen är på annat håll och M och 13-åringen hade precis lämnat Stockholm i bil när terroristen slog till och jag ville mest att de skulle komma tillbaka hem så hönsmamman kunde ha uppsikt över sin flock.
Men det är klart – slutar man leva så vinner terrorn och M försäkrade mig om att de var okej och trygga.
Men jag kommer nog inte lämna vår filthög idag.

I det här läget så kan jag inte formulera mina egna tankar.
Jag får en liten flashback till en liknande händelse i USA som jag och min syster hamnade mitt i 2003 – något som är det mest obehagliga jag varit med om.
Så här låter jag Elaine tala för mig för hon sätter ord på det jag känner.

Så tack, Elaine.

 

24 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Fullkomligt OT, men tror ni Dessie slutat blogga helt? Hon har inte bloggat något sedan i måndags och inte ens läsarna verkar bry sig längre.

    Är det faktiskt så att noll personer har tryckt på gilla-knappen på kommentarer och inlägg eller syns det bara inte för mig?

      Jag gillade din kommentar. Kan du se det?

        Nej 🙁

      Jag ser gilla-knapparna, men ingen har gillat något någonstans…

        Nej, de verkar inte registrera…

    Vilken tragisk blogg detta är ?Usch !

      Vad gör du här då?

    Nyfiken

      Men en dag som denna – är det inte bättre att söka dig till någon sida som har en positiv inverkan på dig istället?

      Du är så nyfiken att du går in på en sida du tycker är hemsk. Liak tragiskt som att stanna bilen på motorvägen för att hinna se något av trafikolyckan.

      Skämmas borde du, inget annat.

      Schas!

        +1

    Jag blir lite irriterad när människor delar den bilen på Eiffeltornet i blågult. Den har inte med terrorattacken i Stockholm att göra.

    Subject : UEFA EURO2016 The Eiffel Tower
    Image description : The Eiffel Tower in the colors of the winning country of the day

      *gillar*

      Är det inte att dom vill visa sin sympati i Frankrike så som vi gjorde till dom när deras land drabbades?

        jo men dom släckte ner tornet, läste jag på svt nyheter.

        Nej Fnulan, tornet skulle släckas ner för att hedra offren i Stocholm. Inte tändas i gult och blått.
        Länken där människor tagit det blågula fotbolls-Eiffeltornet finns här https://mediatheque.orange.com/en/mediacenter/All-images/UEFA-EURO2016-The-Eiffel-Tower/Eiffel-Tower-Sweden

        Det är väl en jäkla bagatell att bli irriterad över men jag blev det ändå. När man vet att det var för fotboll. Lider så med offrens familjer, i synnerhet lilla Ebbas efter det chockartade beskedet och de fruktansvärda bilderna som jag hoppas att hennes familj aldrig får se! ? Så det är väl därför jag är extra känslig över en Eiffeltornetbild.

          Jag förstår absolut din reaktion <3

    Vart någonstans i sin text sörjde hon dom drabbade förutom den sista meningen och ngr få ord innan?

      Precis! Det var faktiskt en mycket märklig text.

    Vad tycker ni om Katerina Janouch text i Nyheter idag?
    Bra? Rasistisk?

    Alltså usch vad skenheliga vissa är!
    Hann se på Matplatsens instagram i fredags kväll (tog tyvärr inga skärmdumpar) att hon hade fest (som alla dagar i veckan i hennes liv) med bilder på drinkar, partymusik och hon hade tom varit så engagerad och peppad på fest att hon hade tagit på sig en rödsvart spansk flamencoklänning att surprisa gästerna med när de kom på tapasfest. Allt var så himla uppåt och glatt där på kvällen. Tills några gick in och tyckte att ”oj festar ni så pass ikväll. Själva har vi en ganska tung kväll med tanke på terrordådet”
    När kommentarerna blev för många om att det var lite osmakligt att lägga ut sånna bilder den kvällen tog hon bort både kommentarer och bilder.
    Och idag har hon lagt ut på bloggen att hon minsann inte öppnat datorn på hela helgen och oj vad de tänker på de drabbade och helgen har varit väldigt lugn och stillsam i eftertanke.
    Sen att sanningen var att hon i vanlig ordning vill kunna visa upp middagar och all alkohol på sociala medier och inte låter ett litet terrordåd hindra det, SÅ HIMLA OSMAKLIGT OCH FALSKT.

    Om hon nu prompt ska ha värsta peppiga festmiddagen i alla fall trots det som hänt får hon väl ha det så mycket hon vill.
    Men att lägga ut det på sociala medier som i övrigt visar tusentals sorgeinlägg såg så himla illa ut. När folk påpekar det tar hon bort allt (plus kommentarer som hon inte ville skulle synas) och ljuger om att hon haft en lika sörjande helg som alla andra. Spyyyr!

      ..och att reagera som du nu gör och spyr ur dej skit på en bloggare… känns det sunt tycker du??

        Jag försökte ta det direkt med henne men hon raderade bara alla kommentarer som ifrågasatte hennes inlägg.
        Varför får man Inte reagera om nån beter sig dåligt? Att inte reagera känns ”osundare”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.