1990 ringde..

Emelie Walles:

Tydligen finns det en skönhetstävling för gifta kvinnor – Mrs World – där sociala medierprofilen Emelie Walles precis blivit korad till att representera Sveriges.
Hon verkar jätteglad och trivs hon med att tävla i utseende så får hon väl göra det men själv måste jag säga att det känns lite som att tamagotchitiden 1990 är tillbaka igen och ringer på dörren. (Detta är alltså kritik mot fenomenet och tävlingen, inte mot Emelie. Emelie är världens gulligaste tjej.)

Har vi verkligen inte kommit längre?
Tävla i utseende?
Jag trodde vi med varm hand hade överlämnat det till hund och kattutställningarna som huserar runt om i vårt kära och snöiga land.
Varje dag på sociala medier är visserligen en tävling i utseende och acceptans men att fortfarande ha organiserade tävlingar i utseende känns minst sagt sunkigt.

Jag minns när Veckorevyn fick en ny chefredaktör i form av Emma Hamberg och det första hon gjorde var att sälja tävlingen (som grundats av VR) till MTG och sedan vidare till bland annat Panos Emporio AB för att läggas ner 2009.
Det var ett av chefrredaktörens krav för att ta jobbet – att tävlingen skulle bort.

Men nu ska det alltså tävlas i ”skönhet” igen.
Jag skriver ”skönhet” med små kaninöron eftersom vem som helst med pengar kan operera sig snarlikt det som är rådande norm och ställa upp i tävlingen och tävla med sin nyköpta ”skönhet”.

Jag skulle mycket hellre se en dokusåpa med raketforskare och andra snillen tävla i att på bästa sätt gräva nya brunnar i Afrika eller försöka ta fram ett botemedel mot någon obotlig sjukdom än 12 tjejer som struttar runt på en scen i bikini med magen indragen och nyrakade ben för att behaga en jury men det kanske bara är jag?

 

74 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Bra inlägg! Håller med till 100%.

  Jag tycker det är jättekul med dessa tävlingar. Klart man kan tävla i det som i allt annat.

  Det här inlägget kändes onekligen som ett försök att gottgöra för resterande mobbnings-inlägg i den här bloggen. Heja! Nu ska vi liksom börja gilla CamCam igen! ??????

  ?‍♀️

   Hahaha…ja, du väljer helt själv.. Hata på du om du känner för det.. =)

    Camcam, hon ”hatar inte på”. Hon ifrågasätter ditt beteende. För det är inte okej. Fråga din bonusdotter.

    Som du gör?

     Jag hatar ingen. Inte ens min värsta fiende. Hata är ett starkt ord som inte borde missbrukas.

      Haha va? Det var ju du som tog upp det, och kopplade Himmels kommentar till att vara hat.

       Vår kära Himmel brukar använda sig av ordet ”hat”..

      Fast hon använder inte ordet ”hat” här? Det var du som nämnde det ordet. Du är motsägelsefull Camcam, om många saker.

   Hur orkar man tänka att folk vill manipulera en på en sida som det är fullkomligt frivilligt att gå in på? Det räcker väl med att du gillar vissa inlägg i bloggen och ogillar vissa?

    Blair, vem har sagt att Camcam försöker manipulera? Lugna dig. Camcam skriver inlägg där hon faktiskt gör personangrepp på bland annat Tyra, låter kommentarerna läpa amok och svarar inte på en enda kommentar. Sen skriver hon nya inlägg som om ingenting har hänt. Så gör Camca. Det kallas clickbait. Det kallas för att normalisera personangrepp att sätta sig över någon annan. Och inte stå för sin sak.

     Jag är lugn 🙂 Jag håller däremot inte med dig.

   Hur då? Det här är väl bara ett helt vanligt inlägg som går i linje med vad bloggen ska handla om..?

   O du ska fortsätta o upprepa dej som en gammal stenkaka sluta klaga ??

    Mitt var till himmel hehe.

  Håller med. T o m Trump har lämnat det bakom sig. 😉

  eee för oss som var småknoddar och inte grundsnygga modeller på 90-talet: Hade veckorevyn nåt slags kontrakt med miss world och utsåg en sverigerepresentant back in the day?

  Alltså det är väl underförstått att det nog var så men det framgår fan inte 😡

   HA! det skulle inte bli någon arg smiley. Det skulle bli såhär utan mellanslag bara. Ser jävligt hetsigt ut med emojin.

   : x

   Men lugna ner dig lite?

    Jag håller med. Emojin blev totalfel!

   Ja, Veckorevyn hade rättigheterna under lång tid och arrangerade den svenska uttagningen fram till Emma Hamberg tog över som chefredaktör.

  Hej Cam, märker att ogilla-knappen används väldigt flitigt i kommentarsfälten. Var inte idén bakom den att typ flagga innehållet i kommentarer? Kanske borde sätta dit en flagga-knapp istället? Måste vara jobbigt för dig att gå igenom alla dessa ”ogilla” för att leta efter olämpliga kommentarer.. 99% av kommentarerna är ju helt oskyldiga.

   Ja, det fungerade inte riktigt som jag hade tänkt mig. Får fundera på om jag ska ta bort den igen. Jag kanske gör det utan att säga något så får vi se hur många om klagar? 😉

    En miljard likes på att den är borta! ?

     Ja! Jättebra tycker jag.

    Bra att Dislike-knappen är borta. Det var tydligen några som på skoj eller av okynne satt och tryckte Dislike på alla kommentarer.
    Flaggning brukar också fungera dåligt för då försvinner kommentarer tills de modereras. Det blir som att anmäla bilder på Instagram för att sabotera. Då är det bättre att eftermoderera regelbundet och ta bort de värsta övertrampen.
    Jag är ingen vän av Like-knappar heller i bloggar men de lär väl inte ställa till så mycket elände i alla fall även om de missbrukas. 🙂

    Du har ju en gilla knapp under varje inlägg, DÄR skulle jag däremot vilja se ogillaknappen istället! Så att man kan gilla eller ogilla det inlägg du skrivit.

     Du tycker inte att det brukar framgå av kommentarerna? =)

    Men då ska väl gilla knappen med bort?? Varför ska man bara kunna gilla inlägg och inte ogilla? Jättekonstigt

    Är det fel att ogilla inlägg så är det minst lika fel att gilla ett

    En varningsflaggsknapp kan jag däremot förstå om hot eller förtal eller liknande skrivs

     Dislike.

     Facebook då?

    Tack för att den försvann!

    Ja hellre en knapp där man kan flagga kommentaren. Så du automatiskt ser att någon verkligen verkligen inte gillar det som står. Så kan du bestämma sedan om den skall stå kvar. Är det en flagga så klickar man där när det verkligen behövs. En tumme ner är mer att man inte riktigt håller med men det är inget man blir genuint upprörd över.

  Är nyfiken på vad som hände med den lilla chihuahuan som Sindy och knivis skaffade sig. Hade vi rätt? Den var inte lika kul längre när den inte var valp mer?

   Lovera, skulle ju vara lover ;(

   Undrar också vart den tog vägen :/ Vissa borde inte ha djur.

   Eller hur! Visste att det skulle bli så.. skulle gärna vilja höra vad sindy har att säga om vovven. Men min magkänsla säger att hon kommer komma med någon lam ursäkt att inte tiden fanns eller att hunden var ”dum” mot sonen ??

  Bra inlägg! Håller med!

  Ett tips att skriva om: Paow, som hatat jockiboi (numera Joakim Lundell), och hängt ut honom massor av gånger och försökt förnedra både honom och hans fru Jonna, verkar nu ha försökt smila in sig hos honom och vill gräva med stridsyxan, lägligt nog när hans karriär ligger på topp. Joakim har vid tre tillfällen lagt upp bilder med henne på snapchat och varit glad över detta. Förmodligen ser han inte sambandet med att det passar henne att göra detta för att desperat hamna i rampljuset igen när hennes egen profil pekar spikrakt nedåt. Jag var inte heller förtjust i Jocke innan med hur han framställde sig själv för några år sedan, men tycker det är vidrigt att se hur han blir utnyttjad av både familjemedlemmar och andra människor som nu vill sola sig i hans glans när det kommit ut hur mycket pengar han o Jonna tjänar och det går riktigt bra. Personer som gärna trampade på honom lite extra när han låg på botten.

  Eller så kan du svara på kommentarerna som är riktade till dig, Camcam. Bland annat i inläggen om Tyra. Vågar du inte svara?

   Nä, så är det. Vågar inte.

    Varför svarar du inte då?

     Din tystnad säger allt om dig. Då vet vi!

      Anni, du måste tagga ner. Du sprider ingen trevlig stämning. Ja jag har förstått att du endast anser sig ha civilkurage som säger ifrån. Du är så duktig så…,

      Varför ska jag tagga ner? Blir du provocerad? Varför ska man tystas ner när man ifrågasätter varför en bloggare som Camcam gör personangrepp på människor och inte står för det? Varför får jag inte prata om det? Det är klart att det blir dålig stämning om man pratar om påhoppen. Det får du vänta dig när man gör personangrepp gång på gång. Om du vill bli underhållen så får du läsa något roligt, men jag älskar att diskutera om samhällsproblem, små som stora. Om det gör dig något och du inte vill läsa om det så scrolla förbi.

      Nä Anni, jag blir inte provocerad men du blir uppenbarligen det.

      Ja, men X, klart som fan att man blir provocerad av att Camcam gör personangrepp gång på gång och inte förklarar sig. Det är jättebra att man blir provocerad av det och säger ifrån. Jag fattar verkligen inte din logik. Jag står för att jag blir provocerad av Camcam. Varför säger du att jag ska tagga ner och att jag sprider dålig stämning, om inte för att du blir irriterad över att jag fortsätter att ifrågasätta Camcam? Du får helt enkelt välja dig vid att människor kommer att tycka olika och våga och orka ta diskussioner för de står för sin sak.

      Ja Anni beundrar dig för din iver och din idoghet men tids nog lär du dig nog var och hur man ska ta sina fajter. Bli inte arg och bitsk utan fundera istället på hur du bättre kan föra denna fajt.

      Haha, men ge dig. Varför får jag inte vara arg? Det gör inget. Är du konflikträdd? Jag tar gärna diskussioner, till skillnad från dig. Det är helt okej att vilja diskutera. Eftersom du inte ser mig IRL så kan du inte anta att jag sitter här bakom en skärm jättearg och bitsk. Jag är bara trött på att Camcam gör personangrepp och inte står för det. Jag är även trött på att människor som du säger åt mig att vara tyst, bara för att jag ifrågasätter. Det är nog du som borde lugna dig och fundera över att jag faktiskt inte ens pratar med dig utan jag frågar Camcam, men eftersom hon inte svarar mig så frågar jag henne igen. Det gör mig inte galen eller bitsk, utan bara frustrerad över Camcam. Detta handlar inte om mer än så, så sluta ta åt dig äran.

      Men Anni, bara för att jag råder dig att inte bli arg o slösa din energi betyder inte att jag är konflikträdd eller för den delen inte håller med dig. Ber dig endast fundera hur du kan lösa det här med att Camcam vägrar svara på dina kommentarer. Det lönar sig ju uppenbarligen inte att tjata i kommentarsfältet.

      Jo, fast samtidigt – varför behöver du lägga dig i, om mina frågor är riktade till Camcam? Det är hennes blogg och det är henne jag ställer frågan till. När du säger att jag ska tagga ner och att jag sprider dålig stämning bland kommentarerna, vad gör inte Camcam då när hon ”väljer sina fajter” och gör personangrepp. Äh, låt mig få skriva till Camcam om jag vill. Om du stör dig på att jag inte stryker Camcam medhårs så ligger det hos dig. Skrolla förbi om du blir på dåligt humör av mitt ifrågasättande till Camcam.

  Ett tips är att skriva mer om sponsrade plastikoperationer, både Crystelle på metromode och Tilda Bjärsmyr (nouwbloggare) har samarbeten med Akademikliniken för bröstförstoring.

   Berätta mer om Tildas operqrion!! Är hon öppen med det?

    Hon är helt öppen med den och menar i kommentarerna att hon inte fått sina tuttar gratis så jag har ställt frågan om hon får dem rabatterade eller får någon annan ersättning/förmån. Får se om hon svarar.

  Emelie walles företag har konkat.

   Så går det om man slösar bort alla pengar på fillers och botox…

  Ja utseendetävlingar är lite konstiga. Fattar inte att det har funnits . Dock har jag börjat tycka att personlighetstävlingar som tex Big Brother ger liknande dålig känsla faktiskt

  Att du skriver detta inlägg och tycker som du gör är väl enkom för att du vet att du aldrig skulle kunna vinna en sådan tävling.

   Japp! Så är det! Jag blev signad till min första modellagentur när jag var 16 för att jag är så ful. ????

    Det var inte utseendet på ditt ansikte jag syftar på utan mer kroppshyddan.

     Den signades också! ?

      För att vara än mer specifik. Nutid alltså. Kan hända att du vart smal en gång i tiden.

     Här skulle dislike-knappen suttit på sin plats. Vad är det för fel på dig A? Ska vi kommentera din insida så är den fulare än någons kroppshydda om du ska uttrycka dig så.

   A WOW vilken fantasi du har hur gör du.

  Själv är jag ganska trött på att skönhet nedvärderas så ofta. Jag tycker vackra människor såväl som ting, natur, konst, byggnader osv tillför något. Det höjer min livskvalitet att få vila ögonen på skönhet. Inte heller förstår jag varför det skulle vara mer pressande för människor/kvinnor att få sitt utseende värderat än deras övriga egenskaper eller handlingar eller för den delen personlighet? Sitt utseende kan man ju faktiskt förändra enklare än brister i personlighet och talanger etc

   Håller helt med. Klart man ska kunna tävla i skönhet. När blev det fult och man ska skämmas för att/om man är vacker??

    Klart ingen ska skämmas för hur den ser ut.

    Det är inte alls självklart att tävla i utseende. Vaddå tävling i skönhet vem har rätt att bedöma för den stora massan vad som är skönhet?
    Att ha skönhetstävlingar är som att sätta etiketter på vad som anses vackert istället för att se det som att alla är vackra på sina egna sätt.

    Det är klart vackra ting tillför något. Men det är ju inte det som är problemet? Problemet är att det är sjuktligt att tävla i det att någon ska vinna som vackrast när alla är lika vackra på sitt eget sätt.

    Jag ser absolut inte ut som någon i skönhetstävlingar eller som någon modell. Jag har brister och några kg för mkt men jag anser att jag är vacker men jag skulle ju aldrig ens komma med i en skönhetstävling för jag skulle inte vara rätt typ av vacker? Det är ju gaaaalet! GALET!

     Är det galet att det finns folk som är vackra på utsidan och de som enbart är vackra på insidan?

     Det är väl självklart att det finns mönniskor som verkligen är rent fula och ska de som är vackra inte få tävla pg av att de finns fula människor som kan bli avundsjuka?
     Herregud, jag är skitful både i kropp och ansikte och älskar att titta på skönhetstävlingar. Jag får väl tävla i något annat, längsta könshåret eller krokigast näsa i världen.

  Herrugud vilken ful färg på klänningen varför liksom nej nej!!??

   Jag har en sån klänning från Karen Millen i en kort modell. Med den färgen. Skiiiitfin ju ? Speciellt ihop med ett par guldfärgade skor. Smaken är som baken!

  Hon är ju så botoxad och fylld. Kolla in det stela leendet, tycker personligen inte att det är vackert. De länder som verkar gilla detta spektakel är ju bla Ryssland ?

   Ja herre jäklar! Hon kan slå sig ihop med House of Philia Petra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.