Fram med popcornen!!

Blondinbella:

Om några veckor får vi alltså se resultatet av Bellas möte med Reklamombudsmannen och hennes totala ovilja att markera ut reklam sedan dess.
Fick hon en frisedel för sina egna företag som hon verkar vilja få det till eller kommer samma regler gälla för henne som för alla andra?

Spännade! The plot thickens!

Tack du anonyma läsare för mailet! =)

56 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Igen – den som verkligen öser ut omarkerad reklam är Rebecka Karlsson, dvs Idoltvåan. Reklam, utlottningar osv i det oändliga. Inte minst för allas vår DM….. rebecka.karlsson.officiell på Instagram.

      Men RK kanske inte når 900 000 läsare bara i Umeå, helt oanandes om att de blir utsatta för reklam?

        Haha precis

        Nä det förståss, RK har drygt 30 000 följare på sitt Insta och antalet sjunker. Men ändå – hon måste ha nån slags reklamvärde om företag(are) vill ha annonsplats hos henne? Var ska man börja reagera? Vid 100 000? Innan dess är det bara att köra på?

          Alla ska ju följa samma regler men inte så konstigt om en sån här blogg fokuserar på de största i första hand. Bellas makt är stor

      Jag kan dock tänka mig att RK’s följare är mycket mycket yngre än blondinbellas och därmed inte har lika stor förståelse

    ”reklam lätt ska kunna identifieras som sådan”
    Perfekt, en gummiregel som bloggaren själv kan hantera. Det har alla längtat efter. Bort med trist reklammärkning.
    ”Det ser ni väl att det är reklam? Jag gör ju alltid reklam för X. Det vet väl alla.”
    Fast jag tror faktiskt KO/Konsumentverket är av en annan åsikt. Hoppas KO tar itu med smygreklamen när projektet om hälsoreklamen är avklarat.

    Förstår verkligen inte logiken bakom att hon skulle få en frisedel, som hon påstår. Varför skulle reglerna INTE gälla henne? Makes zero sense.

    Man kan ju roa sig med Bellas ”feminist”inlägg om smygreklam, där hon försöker få det till att hon är extra utsatt för att hon är kvinna.
    Dock känns det som någon på kontoret knåpade ihop texten, men ändå..

    Jag är lite nyfiken på om träningsresan som myggan är på är sponsrad. Ingenstans står det om hon finansierat själv eller om det är sponsrat. Däremot skriver hon flitigt om vem/vilka som arrangerar upplägget…

      Såklart den är sponsrad. Till viss del eller hela, reklamarkeras ska det oavsett.

      Men just ja, Myggan har ju ett aktiebolag…

        Aa just ja, glömde att hon ju driver ett AB ?

    Ska bli väldigt intressant att få höra BBs utslag. Hon som känner att hon står över lagen för att hon hade ett möte med RO

    Bilden kommer ej upp när jag kollar från Chrome via datorn?

      Jag ser inte heller någon bild! Tittar på datorn genom Safari.

    Fan vad alla bitar föll på plats ändå, när du berättade att du utsatts för mobbing tidigare. Detta fruktansvärda sociala vapen som syftar till att trakassera, sänka självkänsla och självförtroende och minska människors lust att ta plats och sticka ut. Den som utsatts går ofta vidare och blir stenhård, men fylld av revanschlusta, vilket ju är superrimligt.. men så tråkigt att de hur du kanaliserar dina upplevelser. Jag anser inte detta bara bevakning utan en lång radda under-bältet-attacker, förföljelse, spekulation av otroliga proportioner om högst privata och känsliga ämnen. Hade jag varit en offentlig kvinna som försökte leva ett liv och sköta en karriär som blev slängd under bussen på det här sättet hade jag med största sannolikhet blivit helt knäckt, osäker och ledsen. Vissa kan nog ta det för vad det är, andra blir nog väldigt påverkade. Tänk dig själv att hängas ut på det här sättet, få sitt liv ”bevakat”? Det är värre än den smutsigaste skvallerpressen och det gör så förbannat ont att det är en kvinna som gör det mot andra, ofta unga kvinnor, som redan är utsatta. Så sorgligt hur mobbing har en förmåga att ”smitta”.

      Att vara storbloggare som t.ex. Blondinbella är att ha makt. Till exempel makt över unga kvinnor, eller äldre herrar eller whatever. Det är en ny makt och som all maktutövning anser jag att det ska granskas. Inte oschysst, men att granska att dessa personer som har makt att få folk att spendera pengar inte använder tveksamma eller lögnaktiga metoder tycker jag är helt adekvat.

        word!!

        WORD !!! Så sant

        Precis Helena!

        Jag håller med dig Helena! Blondinbella innehar en otrolig makt över både yngre som äldre kvinnor och män, och hennes reklam och samarbeten bör självklar granskas så de följer regler och svenska lagar. Men det är ju inte bara Bellas företag och samarbeten som granskas; allt från hennes klädval, viktnedgång, relationer till vänner och hennes och Odds relation ifrågasätts och granskas ju dagligen, både av den här bloggen och av Bellas läsare! Så det känns som en rätt löjlig ursäkt att påstå att vi har rätt att ”granska” Bella på det här viset för att hon har makt! Att spekulera om hennes privatliv är inte att granska någon med en hög maktposition. Här har Nana helt rätt, många spekulationer om privata och känsliga ämnen är värre än alla skvallertidningar och ren mobbing och smutskastning i mina ögon.

      Nana, det du kallar karriär är deras yrke och det är bra att någon granskar att de sköter sitt yrke och tex reklammarkerar som de ska. Varför ska sk influencers inte följa samma regler som vi andra. Jag förmånsbeskattas för alla förmåner jag får av min arbetsgivare varför ska inte en influencer göra detsamma? Varför ska inte en influencer reklammarkera om HM måste det? För övrigt extremt trött på kvinnokortet. Kvinnor får kritisera andra kvinnor. Allt annat vore kränkande och kvinnoförnedrande.

      ”Tänk dig själv att hängas ut på det här sättet, få sitt liv ”bevakat”?” Är inte det hela grejen med bloggare, att de hänger ut sina liv på nätet för andra att bevaka? Det är det som är hela deras affärsidé och det som de tjänar pengar på. Och +1 på att vara trött på att kvinnokortet dras så fort en kvinna kritiserar en kvinna, bara för att man tillhör samma kön måste man inte alltid hålla med om allt. Sen ska kritiken självklart vara saklig och inte vara annorlunda utformad än vad kritiken mot en man hade varit och det är det kvinnokortet handlar om!

      nu är ju blondinbella inte en vanlig ” offentlig kvinna som försökte leva ett liv och sköta en karriär” utan lever på att visa upp hela hennes liv…och hon ska följa lagen fast hon kan tjäna mycket pengar genom att inte göra det…

      Nana, med din logik är Skatteverket en elak mobbare som bevakar och förföljer mig när de KRÄVER att jag korrekt bokför alla mina tjänsteresor med tjänstebilen så att de kan förmånsbeskatta min privata bilkörning. CamCam är visserligen inte en myndighet men du kritiserar henne för att bevaka att stora, inflytelserika bloggare gör rätt för sig och följer de regler som finns. Och ser till at de förmånsbeskattas korrekt för de förmåner de får genom sitt jobb. Tycker du att bloggarna ska slippa undan skatten eller?

      Hur är det här mobbing??! Sluta förminska och förringa RIKTIG mobbing!

      Ok NANA, du kommer kanske att tolka detta som mobbing…
      Men du har ju inte förstått någonting!!

      Nana, är du på riktigt? Du har nog missförstått en del. Lektion för dummies: Att få sitt liv och sin karriär bevakat är ungefär det enda syftet med att hon har en blogg, det är det hon tjänar pengar på. Att skriva om sitt liv och att andra ska ta del av det, tycka och tänka och sprida ordet vidare, för att bloggens statistik på så sätt ska öka och pengarna ska rulla in.

      Hon behandlar ju dessutom dessa ämnen som vi spekulerar kring själv, både sin relation, sin personlighet och hennes karriär.

      En relevant fråga är ju också vad tusan du gör härinne?

      Ok ni är många som gått hårt åt Nana.

      Jag tror inte hon specifikt tänkte på det här inlägget om Bella utan kommenterade bloggen i stort.

      Att svara henne utifrån det antagandet hade nog varit lämpligare.

    Bella uppdaterar dåligt. Jag tror att livskrisen, den dåliga uppdateringen och de opersonliga inläggen blir bloggens död. Så började det för Dessie, Paow, Stina-Lee, Micah och Tyra också. Färre och sämre inlägg. Folk går vidare, slutar klicka in och väljer andra bloggar.

      Har svårt att tro det. Räcker med att hon skriver lite mer om krisen, eller släpper bomben om skilsmässa så ökar nog antalet igen. Hon har varit en av de största bloggarna så länge så hon vet vad som krävs och vad läsarna vill ha. Tror snart hon är tillbaka som vanligt.

      Tror faktiskt inte att det blir slut på Bellas bloggande på ett bra tag (om någonsin), hur ska LCC (och alla andra företag) klara sig utan den marknadsföringen som hennes blogg ger? Och hur mycket pengar kommer hon inte förlora genom att lägga ner bloggen?

    Nya regler för frakt från Kina kanske sätter en rejäl käpp i hjulet för DM Retro och dess ”charmerande” ägare?
    http://www.aftonbladet.se/minekonomi/a/Jm3dX/snart-slut-pa-gratis-kinafrakt

      Jag tänker att det blir precis tvärtom. Denice har säkert inte samma billiga frakt som du har, så när du vill köpa samma klänning så kommer ditt pris vara närmre hans.

      Kommer sedan friavgiften för tull också sänkas så blir spelplanen mer den samma.

    Har alltid Odd även haft en adress på GrevTuregatan?!
    Kanske är det där de bodde förut – eller?
    Ibland får jag känslan av att de har delat upp tiden med barnen…den ena är med barnen och den andra ”håller sig borta”….?

      Det är väl där deras kontor ligger? Men han kanske bor där 😉

      Gå tillbaka till inlägget där Bella nämner att hon nog inte skulle lämna relationen pga otrohet, hon nämner bland annat ”behöver nog resa bort, parterapi, bo på hotell”…låter ju oerhört likt hur det varit sista tiden. Iaf resa och hotellboende i Stockholm.

      Gatuadressen till Löwengrip Invest, LCC osv är Grev Turegatan dvs baksidan på Sturegallerian.
      Obs att det inte är Odd som bor där utan en mobiltelefon!
      hitta.se/eniro.se är inte samma sak som upplysning.se eller merinffo.se.
      Använd rätt söktjänster om ni vill veta var folk bor osv.

        merinfo.se
        alltså – jag är nog ett miffo.

    Såg på insta nu att BB är på väg till Barcelona med en vän. Var hon bara hemma och vände vid dörren typ?

      Om de nu har problem så tycker jag hennes frånvaro är riktigt orättvis mot barnen.

        Japp, Odd har definitivt dragit det bästa strået då han tar hand om sina små dagligen. Att välja bort barnen så till den milda grad som BB gjort begriper jag inte alls, vari ligger logiken i det? Finns kanske en rimlig förklaring.

        Men asså, skulle det nu vara så att de har gått isär men inte gått public så är det ju för fan det här man gör. På ett eller annat sätt delar på vårdnaden. Deras barn sitter inte ensamma hemma. Det är inte synd om Odd i den bemärkelsen och ni VET ju ingenting om vad som pågår och deras uppgörelse. Så jävla lågt att resonera på det sättet som ni gör, satsa ni lite på att leva ett eget perfekt jävla liv istället för att spekulera och insinuera om att någon ni inte känner skulle vara en dålig mamma utifrån vad ni själv läser in i en blogg. Fy fan för sånt här beteende helt ärligt.

          Hennes yngsta är knappt 2 år fyllda ffs

          Fast nu är det ju faktiskt så här att BB lägger ut bilder jämt när hon är på väg nånstans, London, middag med vänner, frukostar med vänner, hotellövernattningar, viktiga jobbmöten med mera. Att hon inte är hemma med barnen är ju ganska glasklart och att Odd troligen får ta det längsta strået när det gäller barnen. Så delad vårdnad verkar dom inte ha

            Tycker mer det ser ut som varannan helg etc. Förra helgen så var det Bella ensam med barnaren i huste.

            Tror inte alls det är Odd som drar det tyngsta lasset. Vad han gör när Bella är ensam med barnen vet vi inget om, för han har inte sociala medier på samma sätt.

      Odd kommer att kunna spela ut ”unfit mother”-kortet likt JR i Dallas.
      (för den som är gammal nog att veta, alltså).

      Resan var bokad i oktober om jag minns rätt.

    Nej, Reklamombudsmannen Elisabeth Trotzig är här verkligen ute och cyklar. Kanske har Bella bländat henne med feministsnacket och tröttat ut henne med sitt pipiga tjat?
    Låt KO/Konsumentverket ta hand om det här. Reklamombudsmannen tar inte vara på konsumentintresset utan bara företagens intressen enligt Internationella handelskammarens etiska kod.
    Lätt att identifiera som reklam? Vilket sätt är bättre än annonsmarkering i tidningen och reklammärkning i bloggar osv?
    Varför öppna upp för en möjlighet för den som gör reklam på asociala medier att hänvisa till något slags allmän kunskap om hur reklam kan se ut? Nej, det ska inte vara upp till läsaren att behöva veta hur reklam kan se ut. Det ska klart framgå genom att reklam märks ut. Basta.

      Håller med dig till fullo, Antonia

    Alltså jag håller med om att vissa bloggare är svindåliga på att markera reklam. Men kan ändå förstå hur Isabella tänker här. Det är väl klart att hon gör reklam för sitt egna märke?
    Känns lite som att följa Beyonce på instagram o sen bli arg om hon inte markerar ett inlägg om ett albumsläpp som reklam?! Tro fan man gör reklam för sig själv? Eller? Det är väl inte så svårt som läsare att förstå att Isabella gör reklam för sitt märke. Hur kan man ens känna sig lurad?!

      Fast Löwengrip Care & Color är ett varumärke och ett aktiebolag.
      Isabella Löwengrip är en privatperson.
      Bloggen drivs av Löwengrip Invest, ett ytterligare aktiebolag.
      Menar du att allt detta ska anses vara samma sak, som Treenigheten?
      Isabella och många andra måste kunna se Isabellas blogg som en reklamkanal för företag och produkter som i vissa fall hon själv har intressen i.
      Och när Bella använder produkter från LCC i badrummet är det faktiskt reklam för en kommersiell produkt – Isabella använder inte sig själv i ansiktet, eller hur?

        ”Isabella använder inte sig själv i ansiktet, eller hur?” Dagens bästa! *skrattarmighes*

      Men då har du ju missuppfattat kontentan.
      Det handlar om att hon ska göra rätt för sig och uppträda korrekt enligt lagen, precis som man är tvungen att göra i alla andra yrken. Hon kan inte bara skita i vissa regler för att hon är ”trött på att märka ut sina egna grejer” och för att hon är en del av företaget. Klart hon marknadsför sina produkter men det ska vara markerat som reklam. Hur svårt kan det vara liksom?

    Börjar fundera om hennes kris handlar om detta beslut? Att hon åkt på någon smäll och måste betala. Och genom att vara lite diffus öka trafiken till bloggen = mera pengar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.