Är detta näthat?

Blondinbella:

Många av läsarna ifrågasätter Bellas prioriteringar på bloggen och Louii här ovan får då minsann höra att det är näthat – ett påstående som hen ger svar på tal på och högljutt protesterar mot.

Tycker ni det är näthat att ifrågasätta en offentlig persons prioriteringar?
Prioriteringar som denna offentliga person pushat för i sina kanaler och tjänat massor av pengar på?
Alla som någonsin stött på Blondinbella måste väl ha förstått för längesedan att hon är en affärskvinna ut i fingerspetsarna så även när hon skriver ”privat” eller ”personligt” på bloggen så är det noga genomtänkt och finns en strategi bakom?

För om sanningen ska fram så har ju Bella slagit mynt av att hon hellre är på jobbet än hemma, ser sig själv som bättre på sitt jobb än som mamma och som delar in hela livet i tårtbitar som ska fyllas så där alldeles lagom utan att hon tummar det minsta på sina egna behov. Som hon framställer det i bloggen så går hennes behov alltid framför alla andras, inklusive barnen. Nu kanske det inte är så i verkligheten, men det är verkligen den bild hon målat upp i sin peppiga jobb-blogg.

Får man då inte ifrågasätta det? Det finns säkert mängder med människor där ute som känner sig dåliga eftersom de inte är hungriga på karriär utan vill spendera all sin lediga tid med barn och familj, eller som kanske inte KAN få barn och skulle offra ALLA pengar i världen för att få möjligheten att ge kärlek och tid till en liten knodd.
Bella tjänar pengar på att provocera och eftersom hon berör så pass många människor varje dag så är väl ändå ett ifrågasättande på sin plats, eller?

Läsarna ifrågasätter den person Bella framställer sig som på bloggen, hennes absolut största plattform att nå ut till och påverka andra människor och vet precis vad hon gör – är det näthat?

130 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Det känns som att man inte får skriva någonting i dagsläget, för det är automatiskt näthat.

    Nej, jag tycker att detta var ifrågasättande, vilket man får göra. Men att det skulle vara näthat? – Nej.

      Jag förstår verkligen inte vad man får ut av att ifrågasätta andra människors livsval? Vet inte om jag kallar det näthat, men är sjukt otrevligt beteende. Låt andra människor leva, om du vill göra andra livsval så gör du det. Men fokusera mer på hur du själv kan bli lyckligare än hur andra ”borde” göra.

        +1! Exakt så känner jag. Jag följer bloggar (ok, cirka en blogg) för att jag tycker om och blir inspirerad av den personen och mår bra av att kliva in i hens värld några gånger i veckan. Alla gör olika val och vi försöker väl alla göra så gott vi kan? Tänk vad mycket energi och tid du kan lägga på dig själv och människor du tycker om istället!

        Absolut, Anna! Det är ingen annan som ska bestämma eller styra en annan persons livsval. Men det är faktiskt inte fel att ifrågasätta om det finns frågor man vill ha svar på eller undrar över. Däremot är det personen ifråga som avgör om han eller hon vill dela med sig av det.

        Men man får alltid vara beredd på, speciell som en offentlig person, att bli ifrågasättad.

        Fast man kanske bara som person är nyfiken av sig och funderar kring en offentlig persons val i livet som denne offentlige person är offentlig med. Ett ifrågasättande behöver ju inte höra ihop med ett dömande utan kan vara av nyfikenhet, ett intresse för människan liksom!

    Det behövs snart detaljerade förklaringar till vissa ords innebörd för snart har det gått inflation i dem också och de måste bytas ut. Det är ju populärt i Sverige. Rasist är ju totalt förlorat redan med tanke på alla rasist-kort som dras i tid och otid. Näthat och mobbare är på god väg att urholkas på samma sätt.

      Glöm inte ordet ”kränkt” – finns det något ord med större inflation i dag?

        Får inte heller glömma användandet av ordet avundsjuk i tid och otid.

          Och bitter!

            Och rasist/nazist/sexist

    Det är nog därför det är tufft nu, för att hon säkert känner att hon inte räcker till på hemmaplan/för barnen?

      Men hon om någon kan ju förändra mer i sin vardag. I jämförelse med en anställd i alla fall.

        Ja men hon vill kanske inte, men ”borde”. Hon vill vara framgångsrik men får kanske dåligt samvete gentemot familjen ändå fast hon tror sig uppfunnit nåt fungerande system. I teorin lät det bra med tårtbitar men i praktiken? Tror hjärtat känner annat. Även om man absolut inte får den bilden av henne.. Spekulationer från min sida!

    Nej, det är inte näthat att ifrågasätta på ett rimligt sätt. Näthat hade varit att skriva att Isabella är en idiot som låter karriären gå före familjen (påstår inte att detta är fallet, utan ger enbart ett exempel)

    Nej, jag tycker inte att det är näthat att analysera vad en person gör och säger. Det är ingen attack mot hennes person, barn, företag, åsikter eller liknande. Det är ett ifrågasättande av det som Bella ger sken av att vilja ha, och om det är värt det. Inte näthat.

    Äh, det är inte näthat. Taskigt påhopp skulle jag vilja kalla det för och jag håller med Johanna ??Man får inte skriva någonting i negativ klang utan att det kallas näthat längre.

    Jaa alltså snälla, det där var ett väldigt hatfullt ifrågasättande av Isabella.

    Och, som att det är det hemskaste i världen att en man får vara hemmafru… Hur många män är det inte som försummar sina familjer och gör karriär, sen är de hemma och tar en nattning en gång i veckan? Dessa män blir inte ifrågasatta så här.

      Tänker att skillnaden där är att snubbarna oftast inte pratar och jämför sig själva som sämre pappa för man hellre satsar på sin karriär. Bella har ju själv gjort jämförselsen flertal gånger…

    …och där kom lanseringen av LCCs nya produkt, lagom tajmad efter alla cliffhangers om hennes privatliv. Att folk inte ser detta mönstret. ?

      Kanske är jag trög, men jag förstår inte vad du menar med tajming? Skulle Bella och LCC avvakta med en lansering tills rätt tidpunkt i Bellas liv utifrån när det skulle passa ev cliffhangers? Skulle pressmötena (som varit inplanerade under en längre tid) gällande lanseringen också vara en del av en välplanerad strategi utifrån Bellas privatliv? Förklara gärna vad ni ser som inte jag ser.

        Vad på det.. Vad som ”händer i” / skrivs om privatlivet är anpassat efter lanseringar, cliffhangers om turbulent hemma lockar otroligt mycket folk till bloggen som är produkternas enda marknadsföring..

    Att klanka ner på hennes mammaroll och tjata om hennes lyxliv i större delen av inlägget och sedan maskera det som ”jag bara frågar”. Japp, näthat eller elakt påhopp som nån skrev. Tror verkligen inte att kommentaren är skriven med kärlek eller omtanke. Tror faktiskt inte ens att den som skrivit det är så intresserad av hennes och familjens välmående heller. Sen finns det ju olika nivåer på hat.

      Håller med. Dessutom svarar personen snabbt och bitskt på något sett. Känns mer som missunnsamhet eller bara en elak kommentar inbäddad lite snyggt för att försöka trycka ner Isabella.

      Men kritiskt och otrevligt är inte detsamma som hat. Att kalla sådant här hat förminskar dem som verkligen är utsatta för näthat och blir hotade och kallade diverse hemskheter.

    Undrar verkligen om sådana kommentarer och sådana här inlägg hade skrivits om Bella vore en man i samma situation.

      Ja, ja och återigen ja. Jag kan bara svara för mig själv men jag hade ifrågasatt detta beteende även om Isabella vore en man!

        Ge ett exempel på en framgångsrik man du ifrågasätter.

          +1 på den frågan.
          Inte så att det fattas män med typ samma prio att ifrågasätta. Var är den debatten?

          Kom gärna exempel på en affärsman som fläker ut sitt liv på en blogg som Isabella, så att det konstant går att ifrågasätta. Jag brukar inte ifrågasätta folk på gatan eller leta upp adresser till karriärfolk och skicka brev där jag ifrågasätter deras prioriteringar, nej. Det unika med Bella är väl att hon har en stor, offentlig blogg som hon dessutom till stor del använder för att marknadsföra sina verksamheter (min största invändning mot alla som tycker att hon ju ”bjuder” på inblick i sitt liv. Hon säljer inblick i delar av sitt liv, på det sätt som är mest lukrativt). Jag skulle absolut ifrågasätta en man som gör samma prioriteringar om jag kunde läsa och kommentera prioriteringarna. Läser jag i en tidning om en man som säger att han inte varit hemma med sina barn eller prioriterat ner familjen till förmån för arbetet så känner jag precis samma sak som för Isabella, stackars krake som inte vet vad hen går miste om, och stackars barn.

            Bullshit. Så det handlar alltså om att Bella skriver om det och inte ATT hon gör det? Varför ifrågasätts inte då hennes bloggande ist för hennes livsval? Hade det varit en annan sak om hon aldrig nämde sina barn? Filip Hammar tex, varför ifrågasätter du honom? Han har ju suttit i tv och berättat om hur han väljer karriären framför sina barn. Intressant att du inte kan nämna ett exempel på en man..

            Mmmmm Filip Hammar är ett bra exempel. Prioriterar allt framför barnen och var dessutom otrogen mot sitt ex. Sånt svin.

            Sorry, håller inte särskilt bra koll på alla kändisar och tittar nästa inte på tv, Filip och Fredrik har jag aktivt valt bort som trams-tv. Har han en blogg som han använder för att sälja sig själv och sina prylar? Inte en aning, kanske därför jag inte kommenterat hans val av karriär före barn? Har han sagt att han väljer arbetet före barnen så tycker jag precis detsamma om hans prioriteringar som om Isabellas.

            Upp, du får fortfarande gärna återkomma med en man som i huvudsak vill se sig som entreprenör och som använder en blogg och sig själv som varumärke och reklamkanal. Jag ser ärligt talat inte kändisar och tv-folk som exempel på samma sak även om de kan vara lika mycket karriärister. Det unika med Isabella är väl att hon använder sig själv som ett varumärke och bloggen som en reklamkanal för att kränga varor och tjänster?

            Så det är bellas val av karriär och att hon bloggar om det som är problemet och inte att hon väljer karriären framför sina barn. Spelar det någon roll för barnen, dom som det tydligen är synd om här, ifall mamma eller pappa har en social plattform också?

        Jag kan väl svara som så att jag inte följer Filip Hammar och därav inte vet vad han har sagt eller gjort. Men om han nu sagt det gäller samma sak för honom! Skaffar man barn, MAN SOM KVINNA, får man prioritera barnen i första hand, alltid! Du kan inte sitta och skriva att jag inte skulle bemöta en man på samma sätt när du inte ens vet vem jag är eller vad jag står för. Klart som fan att jag skulle säga samma sak om mannen som om kvinnan. Jag brinner för feminism men detta handlar inte om det. Alla gör sina val och jag håller inte koll på alla människor, man som kvinna. Isabella följer jag för att hon VÄLJER att dela med sig av sitt liv och för att jag en gång i tiden gillade hennes blogg.

          Jag bad bara om ett exempel på en pappa som ifrågasätts på samma sätt, jag har inte sett det och eftersom du är så säker på att du skulle tycka samma sak om en man så antog jag att du faktiskt hade gjort det någon gång också.

    Klart man måste få ifrågasätta hennes tårtbitar när det uppenbarligen inte fungerat i praktiken. Det kan inte kallas näthat.

    Jag tycker nog inte att det är näthat men däremot en väldigt genomtaskig elak kommentar som hen borde kunde formulerat lite bättre och mildare enligt min åsikt. Bella går ju uppenbarligen igenom en tuff period just nu (må vara självförvållat men det hör inte hit) och man borde som medmänniska vara lite mer förstående och stöttande. Men jag förstår absolut frågorna men tycker ändå att det kunde formulerats lite bättre.

    Nej verkligen inte näthat. En fråga som hon kan besvara om hon vill. Det blir så tröttsamt att , både på insta och i bloggar, när nån ställer en fråga eller säger något mindre positivt så är det näthat eller avundsjuka. Tröttsamt med dessa motkommentarer.

    Jag tycker nog att syftet med kommentaren var att trycka till och sparka ner. Sen försöker hon förklä det som ifrågasättande. ’Vadååå får man inte fråga derrrrp’ Hon vet exakt vad hon gör med sina obehagliga frågor.

    Nej. Hårt skrivet? Ja. Men Blondinbella slår verkligen mynt av precis allt. Jag ser det mer som ett ifrågasättande av vad som kan ses som utnyttjande av andra.

    Norskt näthat.

    Näthat är det väl knappast. Kritik skulle jag kalla det. Och det är väl kanske inte så trevligt att ifrågasätta andra människors livsval. Dock är det nog något man får räkna med när man driver en blogg.

    Det är nog ganska många (inklusive jag själv) som har svårt att förstå Bellas val att satsa så mycket på karriären när hon har två små barn. För min del skulle det vara otänkbart men jag är nog å andra sidan raka motsatsen från allt som Bella är och därför är det svårt att jämföra.

    Det som är tråkigt är att en pappa i princip aldrig får kritik när han satsar på karriären och låter mamman ta det mesta av ”hemmajobbet”. Varför skulle det nödvändigtvis vara såå synd om Odd för att han drar det största lasset hemma?

    Bella skulle säkert ha möjlighet att omstrukturera/anställa osv för att kunna dra ner lite på jobbandet och satsa mer tid på familjen om hon ville, men det vill hon nog inte. Självklart behöver man inte ge upp hela sitt liv för att man skaffar barn men en del ”uppoffringar” kan jag ändå tycka att man får göra för deras skull.

    Att hon är bättre på sitt jobb än som mamma, betyder väl inte att hon är en dålig mamma? Fine att kommentaren inte är näthat, men det läsaren anklagar henne för genom ”att bara fråga” är ju saker hen OMÖJLIGT kan veta. Tycker det är uppfriskande att få läsa en blogg där bloggaren är mamma, men bloggen inte är en mammablogg. Men det är ju bara min åsikt.

    Jag tänker att hela Isabella är en produkt! Hon är sjukt medveten om vad hon delar med sig av. Hon visar inte upp hela sitt liv, utan valda delar. Det hon väljer att delge blir ju produkten Isabella därav tänker i alla fall jag att man kan ifrågasätta det utan att det är ens i närheten av hat.

    Hade Bella varit en kille hade det här inte ens debatterats, ingen hade tyckt synd om hans fru som blivit åsidosatt och stämplad som hemmafru. Kvinnor ska inte behöva känna sig tvingade att göra ALLT särskilt inte när de har en partner dessutom. Bellas karriär är starkare än Odds så it makes sense att han ska ta mer ansvar för barn och hushåll.
    Tycker den här diskussionen matar ojämlikheten mellan kvinnor och män i samhället.

      Oavsett om man är man eller kvinna ska man inte glömma bort sina barn i jämt på att förstora sitt ego.

        Självklart! Fast män får inte kritik för det.

    Undra om det kommer ut på lördag vad det är som händer?
    http://www.hant.se/isabella-lowengrip-om-krisen-fick-en-chock-den-dagen/

      ”Ditt liv är ju helt schemalagt, även partid. Berätta om tavlan.
      – Odd var väldigt anti det i början, ”Gud, vi kan ju inte schemalägga det” men det är så vi får göra. Min assistent lägger in det på kvällen, alla är synkade när vi har partid hemma. Det är enda sättet. Jag maxar varenda vaken minut, det har alltid varit så.”

      Jag förstår Odd.
      Jag skulle inte vilja se 12 minuter tid för samlag med lilla frun på någon dj-la tavla. I synnerhet inte om det är Simon som skrivit in det kvällen före.

        Hon har ADHD och behöver därför ha allt schemalagt för att tvinga till struktur i sitt liv.

          Hon säger ju själv att hon har det så för att maxa varenda minut? Inte för att hon behöver strukturen pga av adhd:n…

            Suck.

            Vadå suck?

      Bella gjorde intervjun för ett tag sedan. Lotta Grey (vimmelmamman) är det som gjort intervjun och nu skriver Bella i kommentarerna på sin blogg att hon inte gjort nån intervju.

    Hur kan det vara näthat om det är förmodererade kommentarer som släpps fram?
    Förmodering ska ta bort sådant som är stötande, osmakligt, oönskat, olagligt eller kränkande. Släpps en kommentar igenom så är den väl acceptabel eller åtminstone accepterad? I annat fall behövs ingen förmoderering.

    Jag skulle gärna vilja se samma kommentar tullen MAN som gör samma prioriteringar!!!!!
    Kanske inte näthat – men ett internaliserat kvinnohat! Kvinnor får inte tänka på sig själva främst.

      Rättelse : samma kommentar TILL EN man som gör samma prioriteringar.

      Inga vuxna som valt att skaffa barn får tänka på sig själva först. Det är liksom grunden i ett föräldraskap och att samhället inte kritiserar män som är kassa pappor ger inte mammor frikort att göra detsamma. OBS detta ska inte ses som en kommentar till Bellas föräldraskap, vet inte hur hon är som förälder och bryr mig inte. Men blir trött på att kvinnor som prioriterar bort barnen ska förvaras med trötta argument om att män gör likadant.

        Jag håller med! Blir så irriterad på att vissa beteenden ska försvaras med att ”en man som gör så skulle aldrig kritiseras”. Med den ursäkten fortsätter ju manliga beteenden vara normativa.

        Ja, istället för att kritisera kritiken kvinnor som sätter sin karriär får. Borde man ifrågasätta männen som gör samma val. Normalisera istället att vara med sin familj före karriärval, för alla, alltid!

        Fast det är ju inte så att barnen står utan förälder för att Bella jobbar? Det är ju inte så att Bella anställt en varsin nanny till dem båda för att hon ska kunna lägga all fokus på jobb. Odd är ju med barnen så de har ju ändå en förälder närvarande. Så ser det ut i många familjer dock med mannen som försörjare och kvinnan som närvarande förälder. Ser inte hur detta ska vara skillnad mer än att Bella framstår som ”ego” för att allt hon gör och köper finns att läsa om på sociala medier.

      Hade varit kul om någon, någongång, kom med lite bakgrund och mer än bara en känsla när de säger ”en man skulle aldrig”. Inte för att män och kvinnor behandlas lika men ibland blir det bra tjatigt.

    Nej, det är inte näthat, men det är å andra sidan ett illa formulerat försök att trycka ner Isabella. Det är för konstruktivt för att vara näthat, men samtidigt inte konstruktivt nog för att vara en ärlig fråga utan baktankar.

    För övrigt har jag (liksom den norska personen som ifrågasätter) svårt att förstå behovet av att skriva en sådan kommentar. Dessutom innehåller kommentaren en hel del implicita fördomar som bygger på antaganden som tolkats av kommentatorn på ett visst sätt. Det är tydligt att Isabella är en dålig mamma enligt den här Louii, vilket är helt galen kritik att komma med helt apropå.

    Tycker inte detta är näthat. Att det är en taskig kommentar kan jag tycka att det är men verkligen inte näthat. Känner att själva kommentaren var skriken i irritation, irritation på att Bella ständigt skriver om hur bra det går för henne och hur man kan både ha barn, vara gift men även ha en karriär etc etc. I verkligheten är det inte så pass enkelt. Jag tror att de flesta stör sig på hur hon får allting att verka så enkelt och självklart för att det sen ska komma fram att det inte var så speciellt enkelt ändå..

    Off topic här:

    Tänker du CamCam ta upp Hanna Widells hemliga(?) gastric bypass – för att ”komma i form” – som så lägligt sammanföll med lyckosampillret de gör reklam för? Förlåt. Gör inte reklam. Det sköter ju deras ”älsklingar” så fint om.

    Och Anna Books tidigare bröstlyft och gäddhängsreducering känns ju än mer intressant nu när hon har äntrat Biggest Loser. Var allt detta förgäves? (Här kan ju även Instagram-assistenten slash dottern få flika in med sin photoshoppade åsikt.)

      Varför ska det ”granskas” ? Det är väl precis samma sak som Annicas fettsugning av låren och bröstoperation? Låt människor få göra vad dom vill 🙂

      Ja snälla CC, granska!

      Paa: här är det väldigt oklart vem och på vilket sätt jag svarar. Kanske en bugg hos Bloggbevakning eller så fattar jag långsamt…..

      Men alltså vad/vem är Annica och vad har hon med den här saken att göra,

      Hur vet du att hon har gjort det?:)

    Väldigt bra skrivit och sedan förklarat av Loui. Håller med Loui helt.

      Hej Louii, eller bara en annan missunnsam människa med behov av att trycka ner någon annan

    Jag tycker inte det är näthat. Det är en onödigt pikig kommentar som är avsedd att ge dåligt samvete. Det finns ingen anledning att ställa frågan på det sättet om man inte vill kasta skit på personen ifråga.

    Å andra sidan kanske det kan kännas som näthat om man får 1000 såna kommentarer i veckan? En enstaka kan väl vem som helst klara av (till och med jag som är superkänslig) men hela tiden?

    Så tagen ur sitt sammanhang skulle jag säga nej. Men jag vet å andra sidan inte hur resten av kommentarsfältet ser ut.

    Och stackars, stackars Odd som blir kallad hemmafru…. Men hemmaman borde väl vare ok? Har vi inte kommit längre än att det inte är något konstigt med att de traditionella rollerna kan vara annorlunda. Om Bella varit en man som jobbat mycket och Odd varit en kvinna så hade Loui inte ens funderat över att skriva sin kommentar.

    Måste alla kommentarer vara skrivna med ”kärlek och omtanke”? Jag känner varken kärlek eller om tanke om någon här inne eller i bloggvärlden men jag tycker inte det ska göra att jag inte får skriva kritiska kommentarer.

      Den här elaka kommentaren var ju skriven med omtanke till de stackars barnen och hemmamamman odd..

      Synd för dig och alla som måste träffa dig om du inte känner omtanke för okända. kan vara en psykisk störning. kanske ska kolla upp det?

    Men låt henne vara! Ingen hade reagerat på hennes prioriteringar om hon var en man, då hade alla bara tyckt att hon är såååå bra som understödjer sin familj genom att jobba hårt. Dessutom tror jag att hon tar sig tillräckligt med tid för barnen.

    Mina föräldrar jobbade mycket när jag var liten. Sen jag var 7 år har jag själv tagit mig till skolan och varit hemma ensam flera timmar efter skolan. Har klarat mig fint trots det! Mina föräldrar har umgåtts med mig och mina syskon så mycket de har hunnit när de väl kommit hem från jobbet och på helgerna.

      Lägg av med det där tramset nu.

      Tycker synd om dig. Skulle aldrig låta mina barn vara ensamma så mycket.

        Men jag gissar på att du inte har några egna barn? 🙂 Brukar alltid vara de barnlösa som vet såååå mycket om hur man är en bra mamma och ska gärna kommentera och kritisera andras mammaroller.

          Jag har tre barn 🙂 Är självklart bäst.

      Mina föräldrar har också jobbat väldigt mycket under min uppväxt och jag har inte alls tyckt att det var OK. Det har ALDRIG känts okej för varken mig eller mina syskon att hamna som prio nummer två och inga pengar eller föremål i värden kan kompensera tid med föräldrarna. Som barn lovade jag mig själv att aldrig låta jobbet komma i första hand om jag blir förälder en vacker dag.

        Fast nu är ju du självisk. Mina föräldrar arbetade hela tiden när jag var barn och jag hjälpte till med min lillasyster hela tiden. Mina föräldrar var skilda och mamma tjänade knappt 12000 under en bra månad i vården. Skulle alrig ifrågasätta hennes val då hon verkligen gjorde allt för att vi skulle få en någorlunda uppväxt men hela skor på fötterna.

        Bara för att vissa föräldrar jobbar mycket betyder inte det att de väljer bort barnen med vilje.

          Är man självisk som barn för att man saknar sina föräldrar hemma? Intressant resonemang.

            Ja, det tycker jag, särskilt som vuxen om man inte kan förstå att föräldrarna kanske hade en anledning till varför de var frånvarande. De är trots allt inte bara föräldrar utan människor och individer också.

        Fast mina förändrar i likhet med Bella var inte fattiga. De behövde inte jobba så mycket som de gjorde. Men visst, de gjorde det dem trodde var bäst och jag fick det mesta pengar kunde köpa. Men för mig betydde det inte mycket egentligen. Allt jag ville var tid med dem ❤️ Alla är vi olika och det finns säkert fler som tänker som dig. Men bara för att det är din upplevelse betyder det inte att alla tycker det är ok med föräldrar som jobbar konstant. Jag var också stora syskonet som tog hand om sina yngre syskon. Jag gjorde mitt bäst men det var inte min uppgift att ta hand om mina syskon, utan mina föräldrars.

    JO

    Normalt fungerande människor ifrågasätter även män när de beter sig som Isabella gör.

    SÅ.

    Cissi Wallin skriver något bra på sin blogg idag.
    Är det Blondinbella hon menar?
    Vas från Svenskt Tenn och Fredagsbuketten …..
    Cissi har skrivit mycket bra.

      Ja, det är nog många som undrar vilka hon syftar på.

      Jag hade nog lagt min röst på Calle och Anitha Schulman men det är en vild gissning. Om det nu överhuvudtaget gäller ett enskilt par. Det kan lika gärna vara symboliskt skrivet för att lyfta fram fenomenet i sig…

      Tror det är Anitha och Calle,
      Filip Hammar och Jennie Hammar som de syftas på.

        Tror också att det är Schulmans. Rätta mig gärna om jag har fel, men har fått intrycket att Hammars har varit så diskreta som de kunnat. Hon har bara sagt att de ska separera och det är en jobbig period i livet, och han har väl också bara bekräftat och sagt att han mår skit? De smutsiga detaljerna verkar väl bara vara spekulationer på skvallersidor? Har inte heller sett någon av makarna prata illa om varandra.

    Inredare, barnflicka, stylist…. Vad blir nästa grej? Finns folk som har BRA mycket mer att göra än hon! Och de har tid både att sminka sig, köpa kläder, hämta sina barn och inreda sina hem själva. FUCK vad vidrigt. Riktigt synd att det krävs mycket mer än så för att Odd ska få ensam vårdnad.

      Du tycker att Odd borde ha rätt till ensam vårdnad för att Bella använder sig av en inredare, har jag förstått dig rätt? Tycker du själv att det är rimligt?

      Ojojoj vilket vidrigt beteende att ha inredare, stylist och barnflicka! Är det inte så att odd också har använt sig av inredaren och barnflickan eller lever han ett helt annat familjeliv med ikea och förskola? Det är väl båda föräldrarna som ska socanmälas här?

    Jag börjar undra VARFÖR hon ville skaffa barn så tidigt. Det handlar inte om att hon skulle vara en dålig mamma eller liknande, utan mer att det känns som att de inte passar in i hennes liv just nu. Bara jag som får den känslan?

      Jag undrar när hon hinner med att vara en närvarande mamma och fru? Mesta tiden verkar spenderas på jobbet när hon inte är ute och reser. Hur hon får det att gå ihop är för mig en gåta.

    På bellas senaste insta story lägger hon upp bevis på att hon blir sminkad varje dag, läs texten. 🙂

    Det är elakt som fan.
    Dessutom återigen om man vänder på saken så att om BB hade varit en man, hade ens sådan här ifrågasättande, kalkylerande giftig kommentar dykt upp?
    Ja, det är i alla fall inte nätkärlek riktad mot en kvinna med barn,företag och nu i äktenskapskris.

    ”En enkel fråga” som innehåller påståendet att Isabella inte bryr sig om nåt annat än sin karriär…

    Jag läste en intervju med Odd när han och Bella ganska nyligen blivit ett par. Han berättade där att han ville skaffa familj och att han ville vara hemma med barnen ( kanske inte på heltid, men dra det tyngsta lasset ) medan Bella gör karriär, startar företag etc. Minns inte var jag läste intervjun.

    Kommentaren är ju illasinnad då personen kritiserar Bella utifrån sina egna fördomar om att en man som tar hand om barnen och stöttar sin fru i karriären gör det mot sin vilja.

      Karin: ?? Bästa kommentaren.

      Exakt så! Bra skrivet!

    Nej, det är inte näthat. Men att skriva ”var det värt det?” till någon som möjligtvis är på väg mot skilsmässa, det är ganska taskigt.

    Jag tycker det är synd att ordet ”näthat” används i tid och otid. Missbruka det inte.
    Vad Isabella får är kommentarer på sina blogginlägg. Det räknar hon med naturligtvis och struntar högaktningsfullt i.

    Det är inte näthat. Det är skillnad om hon gick till angrep på henne personligen. Själv kan jag ifrågasätta hennes livsval då jag själv aldrig skulle kunna vara ifrån mina barn så pass mycket som hon är. Men hon vill ju bevisa att det går att kombinera livet med barn och företag. Jag tycker inte hon lyckas speciellt bra. Det var väl inte så länge sen hon menade att hon alltid skulle hämta kl 15 varje dag. Det var nog ett tag sen det hände..

    Jag tycker inte att det är näthat men kommentaren (liksom så många kommentarer här) är fan creepy. Jag får lite Musse Piggs Julsaga-vibbar, där Benjamin Syrsa etc. ska visa mr. Scrooge hur jävla hemsk han varit och hur han behandlat andra som skit. Jag fattar genuint inte hur folk PALLAR.

    Folk verkar bli så sjukt provocerade av Bella. Karriärkvinna verkar för många vara synonymt med typ Voldemort. Bara för att hon väljer att fokusera på karriärsrelaterade ämnen i sin blogg så betyder det väl inte det att det är det enda som existerar i hennes liv? Hon får väl försköna sitt liv hur mycket om vill online? Det hade fan jag också gjort om jag var mitt eget varumärke och jag hade flera brands nära kopplade till mitt namn. Ingen behöver veta att jag låg en hel eftermiddag igår och kollade på gamla Farmen-avsnitt.

      Dra inte in Blondinbella i någonting så heligt som Harry Potter. Och så kass jämförelse dessutom.

        Ber så hemsk mycket om ursäkt för den kassa jämförelsen (not).

        Folk får la använda vilka metaforer de vill? To bad for ya att inte Harry Potter passade liksom.

    Louii är inget annat än en kvinnohatare utifrån sin kommentar.

      Jag tror att Louiis föräldrar är syskon med varandra. Jag har ställt den frågan hos BB till Louii men min fråga modereras fortfarande. 🙂 Det är faktiskt bara en enkel fråga.

        Vad håller du på med Asterixia? Sluta upp med din unkna attityd mot folk som inte tycker som dig. Trodde du hade mer vett i skallen än så.

          ja det var ju en riktigt unken kommentar. så elakt att vara elak mot elaka människor 🙁 hemskt :(((:(:(

      Jag tror att Louiis sitter med skitigt hår i träningsoverall och kedjeröker mellan passen på hemtjänster och ojar sig över att hon minsann är så mycket bättre än alla själviska karriärkvinnor. Vad som helst som får bittra människor att känna sig mindre missnöjda med sina egna val i livet.

    ”Om hon hade varit man…” Bla bla bla. Men isf varför ska vi sjunka till deras nivå? Män ska bli bättre föräldrar, inte vi sämre!

      OMG! Det handlar inte om nivåer hit och dit. Det handlar om bli behandlad lika. I din värld är men sämre ,det ser jag i ditt påstående.

        Nej mäns beteenden är inte alltid sämre. Problemet är att deras egenskaper och beteenden ses som normativa.

          Mäns egenskaper? Trodde alla människor var individuella.

        Självklart gjordes en (grov) generalisering här, det ska jag inte behöva lägga till.

    … Och nu när trafiken är som högst efter alla skriverier om ”turbulensen” så lanseras Lcc’s intimserie, lägligt nog.
    Tror hon vet precis vad hon gör.

      Kanske är klåda i underlivet som fått BB att se så ledsen ut:/

      Går det att följa antalet besök på BBs blogg? Hade varit superintressant med en sådan granskning som kan visa på trender. T.ex kommer det inför varje produktsläpp något liknande denna story som gör att besöksantalet går upp osv. Alltså att kunna se ett mönster hade varit spännande!

        Det ligger nog i hennes intresse att inte göra det offentligt kan jag gissa.

      Själv känner att jag aldrig skulle vilja köpa hennes märke efter detta. Tycker att det är osmakligt att utnyttja en kris på det här sättet. Hon är ingen 16-åring längre utan en vuxen kvinna med barn.

    Fast nu är det ju inget ifrågasättande som många här vill få det till, det är ett uttryck av kommentatorns personliga åsikter, inget annat.

    Spela roll om det ska kallas näthat eller inte. Det är äckligt skrivet eftersom hen i princip anklagar Bella för att ha skapat den här ”krisen” som hon antar innebär att familjen splittras. Det är rätt elakt att anklaga någon man inte känner för en sån sak när man inte ens vet vad som har hänt. För att inte tala om att det är fett onödigt – varför ens bry sig om andras livsval?

    Men hon sa ju själv knappt två år innan hon fick barn att hon inte ville ha barn och ville sterilisera sig.odd har ju tvingat till sig barn och säkert sagt massa ångestgivande saker som att ”hon kommer bli ensam och ledsen utan barn”… Hon har tom skrivit om detta i ett inlägg.. Det är hans eget fel sluta försöka göra om människor

    Jeg skrev den kommentaren om at det var netthat og står 100 % for det. (og til en viss grad kvinnefientlighet). Såklart skal man kunne utrykke seg å mene ting, men da får man snakke om fenomen, ikke inngående sette spørsmålstegn ved andres personlige livsvalg? Hadde det vært ok om f.eks en 12-14 åring skrev denne typen kommentarer? I min verden er det å trå over en grense. Men, tak for at du tok opp dette, for jeg tror det er sunnt å reflektere hvor grensene går.

      Nyanserad och klok kommentar. Oavsett om det är näthat eller inte är det förbannat ouppfostrat. Har man föräldrar som lärt en att veta hut vet man att man inte kastar ur sig vad som helst. Speciellt inte till främlingar som inte ens har bett om råd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.