LCC distribueras i Saudiarabien.

Blondinbella:

Löwengrip Color and Care ska tydligen börja säljas i Saudiarabien efter sommaren, en lite annorlunda marknad för vårt så blondin-frontade skönhetsmärke.
Jag är genuint förvånad över att Bella och Pingis väljer denna del av världen att sälja sina produkter i, som de kvinnokämpar som de trots allt är.

Saker kvinnor i Saudiarabien inte får göra:

  • Resa själva.
  • Köra bil.
  • Ha på sig vissa kläder.
  • Beblanda sig med män.
  • Prova kläder när och om de shoppar.

Så!
Kvinnor får inte köra till affären för att handla LCCs produkter och de får inte beblanda sig med män som eventuellt är i butiken men trots det tycker Bella och Pingis att det här är en marknad de vill stötta?

Hur ska de här promotionbilderna komma att mottas i Saudiarabien?
Inte väl kan jag tänka mig.

57 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    En kommentar på Isabellas blogg:

    ”Jag är själv mamma och skulle inte prioritera så här. Men alla har ett fritt val.
    En aspekt är kanske adhd:n? Jag lever själv med en man med adhd och en del i funktionsnedsättningen (ja det finns svårigheter och inte bara ”superkrafter”) är:
    – svårigheter att sätta sig in i en annans situation och känslor
    – dålig självinsikt
    – dålig förmåga att prioritera under stress
    – viss brist på empati

    Just nu känns det som att Isabella i stressen väljer att vara mest i den roll hon känner sig tryggast och mest bekväm i. För många andra kanske det hade varit föräldrarollen men för henne är det karriär-rollen. Hon förstår att man ska skriva inlägg att man är ”halv utan barnen” men KÄNNER hon verkligen så? Verkar ologiskt att agera som hon gör i såna fall…
    Men i vilket fall- jag tror att hon gör sitt bästa och det hon tror är rätt utifrån förmåga och kunskap. Precis som vi alla andra skulle gjort…
    Kämpa på!”

    Tror också hon gör sitt bästa..

      Kan vi sluta spekulera om Bellas prioriteringar?! Det är väl helt upp till henne hur hon väljer att kombinera arbetsliv och familj? Tror inte du behöver oroa dig över om hon älskar sina barn, det gör hon nog. Börjar bli helt otroligt tjatigt att läsa alla kommentarer. Det verkar vara sååå provocerande att hon inte har en typisk mammaroll. Om hon hade varit en man hade ingen sagt något.

      Det känns helt sjukt att du sitter och spekulerar över ifall hon saknar sina barn eller inte. Och det enda du kan utgå ifrån är texter skrivna av samma människa som dessutom tjänar pengar på dem.

      Sitter själv här varje dag och är lite väl exalterad över BB-situationen men det här är ju hemskt, sitta och spekulera över ifall hon verkligen saknar sina barn eller bara skriver det för att det ser bäst ut så.

      ”Svårigheter att sätta sig in i andras situation och känslor”och ”brist på empati” är inga symptom på Adhd??!!
      Dessa är symptomen:
      -Hyperaktivitet
      -Bristande impulskontroll
      -Kontrationsproblem
      Du får gärna läsa på lite innan du sprider dynga

      https://www.1177.se/Fakta-och-rad/Sjukdomar/Adhd/

    Ja du… Saudi. Svenska företag säljer väl allt där redan? Mobilnät, bilar, vapen och nu lite kola luktande hårprodukter.

    Go for the Money. Det gör alla andra.
    Saudi är en jättemarknad för alla slags skönhetsprodukter, hudvård, makeup, underkläder, lyxprodukter som parfym, märkesväskor och designerkläder.
    Trots att kvinnor utåt verkar kuvade och begränsade pågår det bakom hemmets murar ändå ett annat liv där allehanda varor och produkter som i väst exponeras utåt har sin plats.
    Vill man ändra Saudis inställning till kvinnor så gör man det knappast genom att inte sälja handelsvaror dit. Det är många företag som istället utnyttjar den köpkraft och det intresse för västerländska produkter som finns i Saudi.
    Margot Wallström och Gudrun Schyman får väl försöka omvända kungen och prinsarna till ett feministiskt alternativ 🙂

      Det var iofs så man till slut ändrade de styrande vitas behandling av sin svarta befolkning i Sydafrika. Genom att sluta sälja handelsvaror dit.

        Ja men Sydafrika hade ingen olja och inte USA som allierad.

      Eh, ”kvinnor utåt verkar kuvade”, det var rikt att komma från en man. De ÄR kuvade, och att de kan smörja sig med krämer för sina sorgliga män som är de enda utöver familj som får se i princip något på dem utöver ögonen/näsbryggan ”inom hemmets murar” ändrar inte någonting i det extrema, The Handmaid’s Tale-liknande verklighet de lever i. Isabella borde som trend”feminist” (vilket hon uppenbarligen bara gör för att vända kappan med vinden och vinna publik hos unga kvinnor) inte stå för att sälja i denna marknad då det inte bara är en liten del av kulturen utan genomsyrar hela. Naturligtvis ändras inte Saudi av att LCC inte distruberar där men det är säkert att avtända massor av ev kunder här på hemmaplan, förhoppningsvis. 🙂

        Du måste vara så himla lycklig och befriad som kan smörja dig för alla mäns beskådan. Ditt värde är så mycket högre. NOT <3

    tjaaa hon är ju inte ensam om att vilja stötta Saudiarabien, svenska politiker sätter på sig sjalar för att tjäna cash….why not ??, dvs bedrövligt.

    Isabella och Pingis vill tjäna pengar (lägger ingen värdering i det). Som Anton skriver ovan ändras inte Saudiarabiens inställning till kvinnor genom att tex inte sälja handelsvaror dit MEN jag tror många irriterar sig på hennes sätt att agera. Hon talar om ”girlpower” men när hon var i Saudiarabien pratade hon bara i positiva ordalag om landet (sponsrat?) och hon duckade för kritiken som kom efteråt om att kvinnornas begränsade rättigheter. Vet inte vart jag vill komma med denna kommentar….men så tänker jag ?

      Du tänker kanske på när Bella var i Dubai?
      Jag tror inte hon har varit i Saudiarabien.

    ….allt för pengar.. kommer ihåg bloggaren som blev dömd till offentliga piskrapp pga skrev fel saker på sin blogg. Och nu,
    http://www.expressen.se/nyheter/aktivisten-mariam-el-eteebe-inlast-i-saudiarabien/

    Tycker det är sjukt. Skrev också en kommentar på bloggen till svar på en av de idiotiska kommentarerna att man ”inte ska bestraffa kvinnorna ytterligare genom att inte ge dem tillgång till Bellas fantaaaastiska produkter” som nog inte släpptes igenom. (Det blir ju inte mindre kränkande att inte få köra bil för att man får köpa torrschampo med koladoft)

    Den handlade om att det finns två anledningar att som företagare välja att inte gå in i Saudiarabien: 1. etiska skäl, då man är ett modernt företag med principer (som Bella gillar att påstå) och 2. man kan påverka. Om importen minskar av att många internationella företag väljer bort Saudiarabien pga kvinnoförtrycket, sätter det press på landets regim. Tycker det är ett förkastligt beslut av Bella och pingis.

      Bra skrivet! Det är naivt att intala sig att marknaden och konsumtion kommer lösa problemet med att grundläggande mänskliga rättigheter i Saudiarabien inte efterlevs, självklart är politiska och ekonomiska påtryckningar mer effektivt. Och precis som du skriver är det inte så att västerländska företag som etablerar sig där kommer uttrycka sig kritiskt mot de orättvisor som finns, de vill ju tjäna pengar.

        håller med i allt! vill bara tillägga att allt är politik och konsumption är en av de största och effektivaste påtryckningsmedel som finns. saudi har olja och är polare med usa men det räcker garanterat inte för gubbarna som bestämmer. precis som alla andra vill saudi ha tillgång till produkter och leva i lyx. sverige kan börja med att sluta exportera vapen. fan vad jag skäms över att vi gör det ?

    Hög komik på den där donnan nuförtiden iaf. Först skriver hon om mossiga män och sen kommer typ hyllning till saudi. Haha är hon på riktigt dessa dar.
    Det låter dock inte riktigt som hon skrivit inlägget själv, son någon påpeka

      Ja den reagerade jag också på. Sälja till Saudi kändes ju inte precis omossigt. Det har våra ”fina gamla företag” alltid gjort.

    Visste inte att de inte fick prova kläder när de shoppar? Helt galet D: (det andra också såklart, men visste inte detta)

      Vad finns det att prova? Det är bara svepa massa svart tyg runt om sig och lämna en glipa för ögonen, om ens det 🙂

        Men alltså lägg ner. Dom har ju helt vanliga kläder under… Kommentera inte om något du inte har kunskap om tack.

          Hade jag tvingats till sådan klädsel så hade jag lätt levt i pyjamas under, varenda dag. ⭐️

        De har ju märkeskläder under, för det har man ju sett på sex and the city filmen. ?

      Tänk såhär; kvinnor i Saudiarabien (tänk på att Saudiarabien och Förenande Arabemiraten är två olika länder) får inte göra någonting ensamma när de vistas utanför hemmet utan att ha en manlig släkting med sig som kan ”övervaka dem”.

      Detta gäller även för flera andra muslimska länder. Sorgligt men sant.

        Så det är därför de inte får prova kläder, för att de inte får klä av sig inför en man?

        Vilka fler muslimska länder gäller detta för? Eller räknar du IS som ett land?!!

    Jag läste också artikeln om Blondinbella igår i Hänt. Stod verkligen inget nytt vi inte redan visste härifrån och från hennes blogg.

      Den kommer väl inte ut förrän lördag?

    Jag har läst Bloggbevakning sen bloggen startades och tycker den är underhållande, men börjar nu märka att det påverkar mig negativt att hänga här. Brukar försöka vara så fördomsfri som möjligt, men ju mer jag läser den här bloggen och kommentarerna, desto mer bitter, avundsjuk och elak känner jag mig.

    Kommentarsfältet verkar för många (inklusive jag) vara en plats att spy ut allt som man är missnöjd med i sitt eget liv och avundsjuka. Projicering helt enkelt. Nu menar jag inte att någon är avundsjuk på Tyra och hennes ohälsa, men t.ex. Bellas och Kenzas liv verkar väcka extremt mycket avundsjuka. Varje gång bloggarna gör något litet fel haglar kommentarerna in. Istället för att ha förståelse för att folk känner och tänker olika hackar ni på personerna. Knappast är ni så felfria själv?!

    Vet inte om jag vill gå in på den här bloggen längre. Den är så jävla underhållande, men jag känner mig så elak, fördomsfull och bitter varje gång jag går in här.

      Enkel lösning: läs inte kommentarerna. Det gör inte jag på inlägg jag vet kmr starta debatt

        Kommentarerna gör den här bloggen, så det är nog inte ett alternativ.

          Kör på med att läsa men ge pengar till typ uteliggare för att väga upp det? ☺

    Läs Magda Gad på Facebook.
    Hon är en krigsreporter som håller till mycket i Mosul och dokumenterar..

    Nu är hon i Saudi faktiskt där lyx är standard och slaveri förekommer på ett sätt..
    Medborgare behöver inte betala skatt, men emigranter som lever där får göra det osv.

    ”Sudi är en av VÄRLDENS största vapenköpare”

    ”2002 förhindrade Saudiarabiens moralpolis, ”mutaween”, brandkåren från att rädda flickor från en skola som brann.
    Anledningen var att brandmännen var män och moralpolisen var inte säker på att flickorna bar täckande klädsel inne i skolan.
    15 flickor brann inne och dog. ”

    ”Om någon är nyfiken på vad kvinnorna har under sina abayor och niqaber kan jag meddela att utbudet på trosor här är mycket mer avancerat än i svenska butiker.
    Väldigt mycket string och spets och rosetter och nät och genomskinliga bodies med knappar i grenen.
    Det är som att hela kvinnan ska vara ett enda stort smycke. Men bara synligt för sin äkta make.”

    Det väljer BB att stötta.. Trevligt….

      Skolincidenten var fan bland det värsta jag hört, någonsin!

        Ja fyfan skolincidenten är chockerande!!!

        Och vad har detta med LCC att göra?
        Ska vi låtsas som att Saudiarabien inte finns och sluta tanka våra bilar också?

      Då kan man känna att ytterligare skönhets skit är det sista saudikvinnor behöver.
      Det skulle vara så mycket häftigare om Bella släppte sina böcker Economista, Egoboost, Aktiedrottningen översatta för Saudiarabiens kvinnor. Wow!
      Men det skulle hon ju aldrig göra, finns inga pengar i det och Bella med dollartecken i ögonen vill inte stöta sig med maktens män.

        De skulle inte få säljas…

    Produkterna kanske är tänkta att säljas på exklusiva hotell till turister. Inte till den inhemska befolkningen.

    BB har verkligen sålt sin själ till djävulen.

      Ja, det borde stå
      ”I samarbete med djävulen” på alla hennes blogginlägg.
      ”Sponsored by the Devil”.
      Heja!

        Svenska staten behöver börja använda samma disclaimer.. ?

        Svenska staten behöver börja använda samma disclaimer

    ”Vi kvinnor är värda det bästa”. Så trött på dessa j-a floskler som kommer från henne och andra med för den delen. Girlpower yeeah! Saudi orkar jag inte ens gå in på.

    Bellas text till inlägget ”Mossiga arbetsgivare är snart utdöda” är knappast något som Bella skrivit helt själv.
    Bara en sån sak som
    ”Tillsammans bygger vi en agil organisation som jobbar mycket med visioner och mål.”
    Skulle förvåna mig om Bella vet vad ”agil” betyder och jag skulle bli än mer förvånad om hon själv skulle välja att skriva ”agil organisation”.
    Nej, det är säkert någon på Unionen som skrivit det mesta av detta blogginlägg.

      Förstår inte heller, och jag läser sista året på Handelshögskolan… Googlade, verkar vara en term från it-branschen. Med tanke på skilsmässonyheten som nyss kom ut (stackars dem) så tror jag nog också att någon annan skrev det där inlägget igår. Bloggen stod ju tom typ hela em.

    Roligt! Himla kul. Heja!

    Har uppdaterat BBs blogg 50 ggr idag i väntan på ett nytt inlägg men förgäves. Aldrig förr har det hänt att hon inte lägger upp något på såhär lång tid. Hon har väl tom avsatt i sitt schema att blogga på morgonen……

    http://nouw.com/miniochluna

    Nytt inlägg nu precis! Det är officiellt. De ska skiljas.

      Känns ju verkligen som ett antiklimax.
      ”Marknaden” har diskonterat detta för länge sen så Bellas börsvärde lär knappast påverkas.
      Trist iofs för Bella och Odd.
      Men naturligtvis inget ovanligt nu för tiden med skilsmässa.
      Jag är själv skild men efter ett betydligt längre äktenskap än Bellas och Odds.
      Vi får hoppas att de kan ordna till det bästa för barnen.

      Ja jag läste det.. Nästan det inlägget man väntade på. Så himla synd! Lite chockad över att man bara ger upp sådär när man är en familj. Spec med tanke på att hon förespråkar hur viktigt det är med ”kärnfamiljen” eftersom hon själv var skilsmässobarn.

      http://nouw.com/miniochluna

        Ibland räcker det inte med att det ena inte vill ge upp…

    Så sjukt mindre än 6 månader sedan sa hon så här http://www.isabellalowengrip.se/2016/11/bardot/

    fattar inte ett skvatt måste vara något mer än bara jobb. Vem ger upp så snabbt med 2 små barn?

      Helt klart har en orm ringlat in i paradiset.
      Antingen har saker och ting inte varit bra under en ”längre” tid eller också har något hänt relativt nyligen som påverkat deras relation t ex en har varit otrogen och/eller träffat någon annan.
      Men om någon är otrogen under ett så kort äktenskap som Bellas och Odds är det väl snarare ett tecken på att något inte är bra i deras relation.
      ja, ja. Nu blir det att ordna det praktiska med boende och framför allt finna bra förhållanden för barnen. Att ”ge upp” med två små barn tyder på att det varit något helt avgörande som inträffat och som gjort att de bestämt sig för att gå skilda vägar.

    Elaine og Bella avsluttet vennskapet etter at Bella møtte Odd. Nå virker de til å være venner igjen, jf deres lunsj for et tag sen. Undrar om prinsippfaste Elaine har sett hvordan Odd egentlig er hele tiden, men Bella har ikke villet innse det. Nå forstår hun, og vender seg igjen til Elaine… uansett ufattelig trist at de skal skilles. Håper de klarer å samarbeide om barnen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.