Vad säger Bella och Odds äktenskapsförord?

Blondinbella:

Isabella ”Blondinbella” Löwengrip, 26, behöver inte dela med sig av sin förmögenhet till maken Odd Spångberg, 29.
Ett äktenskapsförord visar att båda parter tar med sig all egen egendom ut ur äktenskapet efter skilsmässan, berättar Aftonbladet idag.

Paret har idag ett äktenskapsförord men det skrevs inte under förrän 2015, alltså hela två år efter parets bröllop och det stipulerar att samtliga egna tillgångar ska ses som enskild egendom.

”All den egendom som vardera make tagit med sig in i äktenskapet och all den egendom som vardera make förvärvar under äktenskapet, vad som träder i dess ställe samt värdestegring och avkastning därav skall utgöra vardera makes enskilda egendom varvid den andra inte skall äga giftorätt.

All den egendom som vardera make under vårt äktenskap erhåller genom arv, gåva eller testamente, vad som träder i dess ställe, värdestegring samt avkastning därav skall utgöra vardera makes enskilda egendom varvid den andra icke skall äga giftorätt”, står att läsa i äktenskapsförordet enligt Aftonbladet.

Bella älskade Porsche Panamera står visserligen skriven på Odd men jag är säker på att paret har egen dokumentation på vem som äger vad eftersom mannen i huset förmodligen stod som ägare på bilen för att få ner kostnaden på försäkringen.

Han borde ju äga en del av huset eftersom de gick med vinst när de sålde den gamla lägenheten, pengar som investerades i huset på Lidingö men resten?
Ingen aning. Den som lever få se..

 

 

47 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Hon var väldigt snabb på att ta av sig ringarna

      Nu kanske Bella inte har några problem att skaffa sig nya vackra smycken. Men mina ringar är så vackra och jag älskar dem så att om jag mot all förmodan skulle skilja mig från min älskade karl så finns det inte på världskartan att jag skulle ta av dem! Jag skulle bara fortsätta ha dem som vanliga ringar. Har faktiskt till och med tagit på mig min vigselring redan trots att bröllopet inte är förrän i augusti, för jag kan helt enkelt inte stå ut med att den ska ligga i en låda i stället för att glittra på mitt finger 🙂

        Jag älskar mina ringar och tar bara av dem när jag duschar eller rullar köttbullar typ (vill ju inte ha köttfärs mellan diamanterna!!).

        De är vackra och diamantprydda och det finaste jag har. De är också otroligt symboliskt laddade. Så fort jag tittar på dem så tänker jag på min man och om vårt äktenskap skulle ta slut har jag oerhört svårt att tro att jag skulle vilja fortsätta använda dem då. För mig skulle det vara en konstant påminnelse om honom och vårt brutna äktenskap och det skulle jag nog inte klara av.

        Med det är jag. Alla är självklart inte som jag, det inser jag. Jag ville bara erbjuda ett alternativt perspektiv.

        Grattis till det kommande giftermålet! 🙂

          Tänker också så… Ringarna är en symbol för äktenskapet och om det tar slut skulle jag inte kunna fortsätta bära dem, det skulle kännas jättekonstigt. ?

      Fast varför skulle hon inte göra det? Vad är poängen med att gå runt med ringarna på sig när man ligger i skilsmässa, jag skulle gjort likadant.

      Blir faktiskt lite nyfiken, när är det enligt dig rätt tid att ta av sig ringarna?

        Allvetande etikettsgudinnan Ribbing har svaret:

        http://blogg.dn.se/etikettfragan/2012/09/06/ringavtagande-2/

          Haha, såklart hon har! ?

    Men alltså hur kan försäkringen bli billigare om bilen står på mannen?! Män kör ju för fan som idioter!

      Ålder och antal år man haft körkort brukar påverka försäkringspremie.

        Jag läste försäkringsSPERMIE, haha, glad fredag!

          Ahahaha… när du får oväntat besök?

      Billigare för att Odd haft körkort längre och är äldre, inte för att han är man.

        Aaah! Jag förstår. Tack för svar Hanna D & Harmagedon (ni kanske skulle starta ett dansband tillsammans, era namn klickar liksom).

        Fast det där stämmer inte. Jag är yngre än min kille och när vi köpte vår bil blev det billigare att ha den skriven på mig. Vi är skrivna på samma adress också.

          Är han under 25 år. Män/pojkar/grabbar har högre försäkringspremie när de är under 25 år och beroende på vad det är för bil. Mycket hästkrafter + ung man = hög premie.

            Nix. Han är 32 och jag 30

        Jag är 5 år äldre än min kille och har haft körkort 6 år längre (totalt 11 år)
        När vi köpte bil blev de betydligt billigare att skriva den på mig! Flera tusen billigare.
        Skulle dock kostat lika mycket att ställa den på min killes pappa (som haft körkort i 30 år)
        Min kille var då bara 23 år när vi köpte den och jag TROR att upp till 25 är de dyrare överlag..

          Precis, du är över 25 då blir det billigare. Över 25 och haft körkort i minst 3 år tror jag det är som gäller. Bella har inte haft sitt körkort så länge när de köpte bilen.
          Det brukade vara billigare for kvinnor att ha försäkring för de räknades som säkrare förare men jag tror det är förbjudet med det nuförtiden? är det i landet jag bor iaf.

            Nej, i Sverige gäller det fortfarande.

            Kön, ålder, del av landet, stadsdel, hur en parkerar osv. Påverkar försäkringspremier. Med rätta.

            Du har helt rätt Hanna D, sedan några år tillbaka är det förbjudet. Nu för tiden går man på ålder, tidigare försäkringshistorik (bolagen samarbetar), typ av bil och vart man bor. Kön har alltså ingen betydelse längre!

            Förr var det även dyrare för kvinnor att ha villa-hemförsäkring för de ansågs mindre händiga än män…

            Mvh försäkringsrådgivare

      Bellas körkort är från januari 2015. Hon hade alltså ett ganska färskt körkort när hon köpte Porschen. Odd är äldre och bör ha haft körkort ganska många år längre än Bella vilket alltså påverkar försäkringspremien.
      Porsche Panamera är dyr att försäkra – det är en dyr och motorstark bil som tenderar att kosta försäkringsbolagen pengar om något händer.

    Panamera tror jag bilmodellen heter 🙂

      Men en liten Panama kan han väl få då i bodelningen? =)

        Panama?
        Det är väl en hatt från Ecuador.
        Det är säkert något som Odd kan ta med sig om det är hans enskilda egendom. De har ju inget giftorättsgods så då blir bodelningen enkel.
        mitt/ditt/mitt/ditt uzw.

          Panama är ett land.

            Ganska säker på att Panama är en kattras.

            En liten Panama blir en liten hatt. Inte ett land. Det är både ett land och en hatt. Men skulle vara konstigt om det syftades på att någon skulle få ett land. Så framgångsrikt är LCC inte.

            Om Bella får sitt ”världsherravälde” (enligt Breakit) så kan hon nog ge bort Panama till Odd. Då slipper Odd jobba hos Ottos barnmat för han kan leva gott på intäkterna från kanalen.
            Heja!

    Herregud som du graver! Skjerp deg!

      Alltså klagomål kan väl mailas direkt till Camilla? Varför går du in och läser inlägg plus kommentarer om du anser att det är fel att publicera det till att börja med?

        Det er et jævlig godt spørsmål! ? Hej då grusomme mennesker.

      Förlåt mig men alltså… va?

    Regina fortsätter att vara överdrivet aggressiv mot kommentarer som inte är negativa alls. Saknar den Egoina som hade ett trevligt kommentarsfält och besvarade frågor med god ton.

    http://egoinas.se/?p=59841#comment-687262

      Aggressiv? Hon skrev ju bara att hon inte förstod frågan. Hur är det aggressivt? Eller är det du som är överdrivet känslig kanske?

      Off topic men jag förstår inte hur hon kan leva rent ekonomiskt på sin blogg. Det finns inget speciellt innehåll i den bloggen alls. Det är ”min vardag i bilder” och ”Idag har jag varit orkeslös men vi åt en hamburgare på max” inlägg.

      Är så tråkigt att se en av sina favoritbloggar bli så innehållslös ?

        Håller med. Egoinas blogg är den tråkigaste ever.

        Jag tycker att hennes blogg har blivit mycket bättre sen hon slutade på sitt jobb. 🙂

        Jag tror hon är jäkligt bra på att ta betalt!
        Att stå upp för sig själv och veta värdet av att göra reklam eller sponsrade inlägg.

        Även fast hennes blogg består av ”min vardag” ”hamburgare på max” osv. Så gillar jag den väldigt mycket, inte alltid man orkar läsa om allas fantastiska liv på hippa ställen i Stockholm, börjar känna mig mätt på det nu.

    Jag nästan skäms över att jag tycker att det är underhållande att läsa om denna ”sörja”.
    Jag förstår ju att både Odd och Bella har det sjukt jobbigt nu, men som utomstående, har jag inga kärvänliga känslor för någon av dem. Så jag fortsätter att titta in här, trots att jag skäms. Yttepyttelite.

      Jag är här i smyg. Satt o flinade åt ett camcam-inlägg å kollegan ba ”va surfar du på för kul?” Och jag ba ”läser om en startup som ska satsa på aggressivt prissatta elcyklar”. ?

    Har Odd ens nått kapital att prata om eller nån bra lön? Kommer ha

    -Han ha råd att bo kvar på ön..?

    Skrev detta i ett inlägg längre ner men det kanske inte är många som läser och kommenterar äldre inlägg, men det var på tal om att Bella skulle tjäna på skilsmässan. Idag hade de ju pressevent för nya LCC produkter. Undra vf hon berättade om skilsmässan dagen innan?!

    Såg att Bella tagit bort ”Married” i hennes bio på insta!

      Nä. Han är 32 och jag 30..

    ”Money is numbers and numbers never end, if it takes money to be happy, your search for happiness will never end”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.