Kissie ska till rätten i morgon.

Kissie:

Sen känns det som att jag riskerar så himla mycket genom att dyka upp i rätten. Personen som har gjort inbrott i min bil vet troligtvis inte att det var min bil han gjorde inbrott i. Tänk om detta triggar honom och jag riskerar mitt liv? Han kan enkelt förfölja mig genom mina sociala medier ? Jag tog även upp detta när jag ringde till åklagaren men dom verkade inte ha någon förståelse för det.//Kissie

Polisen har som genom ett under fått tag i personen som gjorde inbrott i Kissies bil – normalt sett avskrivs väl sådant direkt i brist på spaningsuppslag – så hon har blivit kallad till tingsrätten i morgon och om hon inte dyker upp så får hon böter.

Jag har ingen aning om hur rättsystemet fungerar men borde det inte finnas ett alternativ – exempelvis att vittna via telefon?
Måste man ha särskilda själv för det? Att vara stor på sociala medier räcker kanske inte?

Jag hade varit vansinnig och stormat ditt och velat slå honom käften men så har jag ju inte haft någon skriva ”borgarhora” och smetat in min ytterdörr med grisblod heller.
Jag förstår att hon är rädd för att gå dit – hur kan rätten inte ta hänsyn till sådant?

51 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Hon ska ju själv till rätten snart för skattebrott och då kanske det blir omvänt?? Vad är förresten det värsta brottet: att stjäla en bil eller fuska med skatten? Whi knodd… straffet kanske visar? I alla fall så kanske Kissie borde kliva ner från sina höga hästar i detta sammanhang. Även om hon förklarar skattebrottet med att ”hon var dum o inte visste bättre” så kan ju även den som stal/gjorde inbrott i hennes bil åberopa samma ”försvar”.

      Skattefusk är väl något av de värsta brotten man kan begå i sverige? Bedrägeri och att stjäla från staten. Får man inte sitta i fängelse för sånt btw..? Undrar hur det går för Kissemurran. Orange is the new black nästa?

      Vad menar du med omvänt? Att Skatteverket (staten) ska vara rädd för att Kissie ska bli triggad och börja förfölja dem? Troligen inte va.

      Försvaret dum och jag/vi förstod inte fungerar ju i bla våldtäktsrättegångar. Så hon kan ju chansa 🙂 Men när det gäller skattebrott så brukar det inte finnas några förmildrande omständigheter!

      Hon är 25 och skyller på att ”hon var dum och inte visste bättre”?
      Haha. Som om rätten skulle tro på det.

      För övrigt, varför hörde man mycket mer om Dessies skattebrott än Kissies som till och med (vad jag förstått det som) har fått mycket högre belopp att ”betala” om hon fälls?

      Du kanske ska läsa på lite kring varför Alexandra blivit stämd för det är inte skattebrott utan smygreklam det handlar om.

        Hon är stämd för 2 olika saker. Läs på själv.

        Då ber jag om ursäkt om det är något jag missuppfattat fel när jag läste, helt enkelt!

    Hon ska ju själv till rätten snart för skattebrott och då kanske det blir omvänt?? Vad är förresten det värsta brottet: att stjäla en bil eller fuska med skatten? Who knows… straffet kanske visar? I alla fall så kanske Kissie borde kliva ner från sina höga hästar i detta sammanhang. Även om hon förklarar skattebrottet med att ”hon var dum o inte visste bättre” så kan ju även den som stal/gjorde inbrott i hennes bil åberopa samma ”försvar”.

    Vänta lite, tror hon inte liiiite för mycket om sig själv. Eller?

      Som vanligt då…

      Nej jag tror inte att hon tror liiiite för mycket om sig själv utan att hon har gjort en fullt realistisk bedömning.

        Verkligen!
        Det som Kissie resonerar kring känns inte alls otroligt om det skulle inträffa!

        Håller med om detta! Dessutom vet jag av erfarenhet att när man är med om saker som dessa så blir man rädd. Det är nog svårt att förstå om man inte själv varit med om det, men man blir verkligen rädd att fler saker ska hända; man går med en ständig oro, tittar ut genom fönstret gång på gång, undrar om personen står där ute nånstans och vad den tänker göra härnäst. Kanske verkar irrationellt utifrån, men jag förstår verkligen hur hon tänker…

        Kissie göra en realistisk bedömning. Tillåt mig småle.

    När jag och flera andra kvinnor råkade ut för misshandel och sexuella trakasserier i Nybro… mitt på dagen, av en psykiskt störd person… fick han vara i ett annat rum och lyssna. Vi kvinnor var rädda för honom och ville inte visa honom våra ansikten. När det var hans tur, hade vi alla lämnat Tingsrätten.

    Tack o lov blev han dömd till psykisk vård i Västervik och kom aldrig ut mer i samhället.

    Så visst går det att ordna.

    Kissie har inte begått något skattebrott vad jag vet.
    Kissie har blivit upptaxerad och fått skattetillägg. Det gäller 2013 års inkomster.
    Böter får man om det man gjort bedöms som brottsligt men det här är fråga om en upptaxering för förmåner som Skatteverket anser att Kissie haft genom sina aktiviteter på sociala medier.
    Kissie har överklagat Skatteverkets beslut om höjd inkomst:
    http://www.expressen.se/dinapengar/nu-overklagar-kissie-skatteverkets-beslut/

      Är du kär i Bella och Kissie?

        Har du inte gått och lagt dig än?

    Man kan få medhörning exempelvis om man har särskilda skäl. Tveksamt dock om Kissie skulle få det.

    Om det finns en hotbild eller om offret är riktigt rädd för sin förövare kan man få vittna på andra sätt, men det är inte för vanligt. Anledningen till att man helst inte vill det är att alla parter ska få möjlighet att ställa frågor till den som vittnar och domstolen ska få göra sig en uppfattning om personens vittnesmål i realtid och inte genom andrahandskällor.

    Som vissa skriver här kan man få med medhörning efter begäran, då får den tilltalade gå till ett annat rum och följa rättegången/förhöret därifrån. Anonym kan man inte vara som vittne, här är ju dessutom Kissie målsägande vad jag förstår, så oavsett om den tilltalade är i ett annat rum så kommer hen ändå veta vem hon är.

      Att medhörning beviljas är förhållandevis sällsynt. Det påverkar bevisvärderingen i stor utsträckning och intresset av att inte vittna i samma rum som en viss person väger sällan över vid en proportionalitetsbedömning. Man bör därför vara inställd på att rätten avslår begäran om medhörning och ställa in sig psykiskt på att vittna under ordinarie former.

        Man har rätt att höras via länk om man inte kan närvara, dvs genom telefon. Då ringer tingsrätten upp henne under rättegången

          Nej, man har dessvärre inte rätt till någonting som vittne. Enligt RB 36:19 FÅR vittnesförhör ske på distans om vittnet inte kan infinna sig och en inställelse skulle medföra kostnader eller olägenheter som inte står i rimligt förhållande till betydelsen av att förhöret hålls vid huvudförhandlingen. Det är alltid rätten som avgör detta och i största möjliga mån ser man till att alla parter är närvarande. Det är inte ovanligt att vittnen åker 50-60 mil för en huvudförhandling, men det bekostas givetvis av staten eller av parterna beroende på vilket mål det är frågan om.

    Allt blir ju offentligt så snart dom faller i alla fall. Då kan vem som helst begära ut domen med alla uppgifter.

      Ja?! Förstår inte vad du vill ha sagt med det? Allla vet väl om att en dom är offentlig handling. Det är väl långt ifrån samma sak som om en person (Kissie i detta fall) lyckas få någon dömd och därmed kanske triggar hämdbegär eller liknande.

        Även om hon inte dyker upp på rättegången får personen som döms lätt reda på vem brottsoffret är genom att begära ut sagda dom.

          Ja fast nu oroar ju sig Alexandra för att personen enkelt kan förfölja henne genom hennes sociala medier. Det är inte så vanligt att ett brottsoffer är känd så att säga.

            Och min poäng är att det kvittar om hon är i rätten eller inte, personen som döms kan lätt kolla upp vem hon är i alla fall och får reda på att hon är känd och börja förfölja henne genom sociala media.

            Min poäng är att du är rätt dryg…

      Men där lär det bara stå Alexandra Nilsson som är ett ganska vanligt namn.

    Får magsår av folk som tycker att skattebrott är allvarligare än våldsbrott och liknande. 11 år för att fifflat lite med pengar vs 6 månader för sexuella trakasserier. Sverige är ute och cyklar.

      Tror att de syftar på allvarligare/värre i ”boken”, vilka straff man får osv.

      Utan att lägga någon värdering i detta kan jag säga att en av anledningarna till att det ser ut på det viset är att man i Sverige tar hänsyn till vilka brott där påföljden kan fungera avskräckande. Att riskera flera års fängelse för att begå skattebrott kan avskräcka folk från att göra detta, medan personer som begår våldsbrott/trakasserier inte avskräcks av höga straff på samma sätt. Det är bland annat därför USA har väldigt hög mordfrekvens trots att dödsstraff finns på straffskalan.

        Alla läsare borde läsa Marias kommentar och i vart fall försöka förstå. Alla andra kommentarer är okunskap.

        Fast nog hade det varit skönt att slippa dem ute på gatorna, det är inte ekobrottslingar som gör att jag drar mig för att gå till vissa ställen under vissa tidpunkter.

          Jag håller med dig, jag är utsatt av ett gäng på ca 10 grabbar. Och visst är det lugnt mellan varven men bara ca en månad åt gången när dom blivit anhållna och släppta snabbt men hållt sig på banan ändå i ca en månad, men sen är dom ju fan igång igen. Min plan är att flytta, då dom inte kommer sluta fören jag dumpar min kille(som om hot skulle få mig att göra det). Så förhöjda straff på typ hot trakasserier och misshandel skulle gjort mitt liv lite softare.

    Hallå kan man få råd/mamma-pepp? Jag är så trött på att vara så ledsen och ha dåligt samvete hela tiden. Har 3 kids, 7, 5 och en bebis. Är ensam hemma med dessa tills maken kommer hem ca 19. Han har riktigt pissiga jobbtider med patienter tills han slutar. Oftast har han ej tid att svara heller, så man sitter där med gråten i halsen. Jag känner att jag ALDRIG räcker till. Min mellersta son skulle behöva mitt tålamod och mycket bättre pedagogik från min sida då han grubblar mycket och går utredning för ADHD. Tyvärr blir det sällan bra och pedagogiskt då han är impulsiv, intensiv, lyssnar aldrig, är överallt, rymmer osv och jag samtidigt har en bebis jag inte bara kan släppa. Han helammar också. Min äldsta skulle behöva mer egen tid med mig då jag känner att hon tar på sig rollen som duktig storasyster alldeles för mycket, en roll jag inte vill att hon ska behöva ha eftersom hon är ett barn! Idag fick hon passa bebis både en och 2 ggr medan jag springer efter mellansonen.
    Det som gör mig mest ledsen är att jag så sällan har tid att vara med och leka, sitta ner och läsa och pussla och mysa i veckorna. Det går liksom i ett hela tiden. Även om jag är närvarande och hemma så är det så mycket annat. Mat ska lagas, det ska röjas efter lekar så inte bebisen stoppat saker i munnen. Diskas efter mellis, hängas tvätt, osv. Allt tar sådan jävla tid och jag är så rädd att barnen ska minnas mig som en frånvarande eller tjatig och arg/trött mamma (har själv jättedålig relation till mina föräldrar och är livrädd att barnen ska känna så om mig i framtiden.) Jag hoppas de där stunderna när man går och köper en pizza med storatjejen eller ligger och läser extra länge någon kväll räcker.
    Hur gör alla? Hur räcker man till?

      Hej,

      Men urch, jag har inga barn så kan verkligen inte sätta mig in i din situation då jag enbart har mig själv att se efter. Jag tror däremot inte att dina barn kommer när dom växer upp minnas dig som en frånvarande mamma eller tjatig eller arg människa, trodde jag skulle göra det om min mamma när hon tjatade när ja var mindre, nu såhär när jag är ”vuxen” så förstår jag varför hon tjatade på mig. Ett tips som ja uppskattade när jag var mindre (hade en resande far) är när vi tillsammans bakade pizza, jag och brorsan fick vara med och välja ingredienser, eller när vi fick välja vad vi skulle baka för lördagsgodis. Har varit tränare ett par år och vet att involverar man barn/unga vuxna i en del beslut (som kanske inte är livsviktiga) så kände man sig så mycket mer delaktig där hemma än om föräldrarna/tränarna bestämmer allt.

      Vart i Sverige bor du? Tänker om du känner att du behöver avlastning, eller någon som kommer hem och hänger med dig och leker med kiddsen så ställer ja mer en gärna upp.

        Ja så är det! Märker ju hur glada barnen blir när de får skära sin egna sallad, bestämma hur vi ska sortera leksaker osv. Ska faktiskt tänka mer på det… 🙂

      Jag har inga barn. Men jag vill bara ge dig styrkekram. Jag tror dina barn är i dem åldrar där de trotsar som mest och där de behöver din uppmärksamhet som mest. Jag lovar dig att det kommer att bli bättre.

      Sedan vill jag även påminna dig om att fråga andra om hjälp. Det är aldrig svagt eller pinsamt att be om hjälp, du är en mamma som är ensam nästan hela dagarna med småbarn – Det ÄR tufft! Har du några syskon? Vänner? Nära och kära? Dessa kanske kan ställa upp och hjälpa?

      Sen: När den äldsta (de äldsta) är i förskola/skola kan du kanske passa på att sova ihop med lillen?Jag tror du behöver lugn och ro i kropp och själ. Jag vill även rekommendera att du hittar en barnvakt någon dag så du och din man kan åka iväg på tu man hand, det kan vara på SPA? Jag kan absolut rekommendera Ystad Saltsjöbadet om ni bor nära Skåne.

      Stort kram – Ta hand om dig själv!

        Anya – ja jag funderar på att åka iväg på en liten resda med någon av de större barnen. Jag älskar att hänga med dem, men det blir aldrig kvalitetstid. Då får jag ju sova ordentligt också osv, eftersom de stora barnen är ganska ”lätta”.
        Jag får avlastning en gång i veckan av svärföräldrarna och sen brukar min syster komma och hänga här..
        Tack för datt du tog dig tid att svara mig <3

      Har tre barn. Ensamstående. Jag vet hur det är… Det enda tipset jag vet, försök hitta din egen väg. Sätt bebis i bärsele, så kan du laga maten, springa efter ungarna medans spagettin kokar. Låt barnen vara delaktiga i det du gör. Städar du, låt dom vara med. På så sätt förenar du nytta med nöje.

      Ibland tror jag man gör saker mer krångliga än vad de är. Faktiskt. Allt behöver inte göras just nu. Disken kan vänta lite, häng tvätten senare när barnen sover. Ta det lugnt och försök stressa ner.

      Man är inte mer än människa.

      Jag har tre här hemma. Visst man kan inte vara supernärvarande jämt. Men det vet dom ju också. Då får de leka på egen hand. Passa på när bebis sover att ge de stora lite extra tid.

      Ja…

      Jag har varit och är fortfarande som du med mitt dåliga samvete gentemot barnen, jag har ”bara” två och är 2,5år och 5månader. Jag hittade hjälp via vår stadsdelsnämnd i Gbg om en så kallad familjestödjare. Hon är helt fantastisk. Det har gett mig så mycket hjälp trots att hon kommit med enkla hanterbara tips.
      Du får tänka på att 7-åringen och 5-åringen förstår mer än vad du kan föreställa dig, den stora tösen hjälper troligtvis gärna till men du kanske ska vara tydlig med att hon får säga ifrån om det är jobbigt. Det som hjälpt mest hos oss är att vara tydlig med vår stora tjej (vilket funkat även på min syster med riktigt svår Adhd-problematik) ex. Istället för ”vill di bada?” Så säger man ”nu SKA du bada” ”nu ska vi borsta tänderna” osv. Man tar helt enkelt bort valen för dem kan vara frustrerande ibland. Sen kan man ju vara tydlig men ändå ge val ex. ”Vill du ha pastaskruvar eller makaroner”- då har du satt en ram men ändå gett möjlighet till att få välja. Mental förberedelse är också viktigt här hemma ex. Nu ska vi äta frukost, efter frukosten ska vi borsta tänderna och sist klä på oss. Sen har vi upprepat det ett par ggr. Dock är ju vår lilla väldigt liten fortfarande men er 5åring kanske uppskattat metoden?!?
      Sen så är jag HELT SÄKER på att du är en helt fantastisk mamma, annars hade du inte bett om råd. Hade du ens varit i närheten av att vara dålig så hade du inte sett dina barn på det sättet du gör, du är otroligt lyhörd och uppmärksam tycker jag!
      Det är tufft mef ett barn ibland och du har tre, du måste ju vara en supermamma!
      Tips: klappa dig på axeln när saker går bra, tillåt dig att vara trött och arg du är en människa, prata med mannen din så han vet om ditt dåliga samvete och kan ge dig en boost eller avlastning mer medvetet, ta hjälp av vänner, nära och kära men framförallt VAR INTE SÅ HÅRD MOT DIG SJÄLV!!!
      Heja dig det här kommer du fixa galant även om vissa dagar är överjävliga så kommer det bra perioder där det kommer fungera fint!!
      Stor jättebamsekram till dig!!!

        K – tack flr ett väldigt bra tips! Det där med formuleringar har jag inte tänkt på, men visst är det så! Han är ju överallt och vill göra allt, och han blir ju mycket lugnare när vi berättar vad som ska hända och när.
        Jag har ju just nu stöd av psykologen vi går utredning hos, så där har jag fått lite tips på hur jag ska vara gentemot honom. Sen kan det ibland vara svårt i praktiken då man är trött och saker behöver göras…Pedagogiken är inte det första som ploppar upp i huvudet då tyvärr.

        Tusen tack, blev så glad av ditt svar
        KRAM

    Snälla sluta skriv om kissie. Hon är så urbota tråkig. Hon är passé helt enkelt, även fast hon försöker hålla sig lvar med hjälp av en blygdläpp.

    Vore det frivilligt skulle knappt någon vittna och många färre skulle bli fällda. Det går att få sitta i ett separat rum när man vittnar så att förövaren inte ser en. Jag har haft en stalker som jag suttit mitt emot i två rättegångar och han blev dömd i båda men fortsatte. Men det finns skydd att få av polisen om det finns ett verkligt behov.

    Som målsägande kan du få vara med via en videolänk men det ska finnas ett rimligt skäl. Tex att det är en tingsrätt i en stad för långt bort eller att gärningsperson tidigare dömts för brott mot dig eller har hotat dig. Är man rädd kan man säga att gärningspersonen får sitta i ett annan rum under ditt vittnesmål men han ser dig på en tv-skärm i det rummet. Oavsett så ser han hennes ansikte ändå.

    Jag har vittnat via telefonen. Först skulle jag slippa sitta i samma sal & synas på en tv-skärm men var fortfarande tvungen att ta mig in dit rättegången hölls. Det gick inte då jag varken hade barnvakt + en nyfödd, då gick dom med på att ringa upp mig en bestämd tid mitt i rättegången. Jätteskönt!

    Jo det är under särskilda omständigheter som man slipper möta gärningsmannen i rätten. Men nu är det ett bilinbrott vi pratar om inte sexuellt övervåld eller liknande. Hon får helt enkelt stå upp för sig och kliva ner från pedistalen. Hon är bloggare inte världskändis!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.