Ansvar?

Elaine Eksvärd, Paula och Emelie Hollsten:

För den som inte vet vem Emelie Hollsten är så är hon en fitnesstjej med ett ansenligt stort antal följare på Instagram. Hon är även gift med Mikael Hollsten – personlig tränare på Biggest Loser och gladiatorn Prime på TV4 – och det är med honom som hon väntar barn med.//CamCam

Elaine la upp det här inlägget igår där hon gick hårt åt Emelie och tycker att hon sprider osunda värderingar och hets bland sina följare då hon uttrycker tacksamhet för att hon bara gått upp 3.8 kg under sin mer än hälften gångna graviditet.

Paula håller inte med Elaine för fem öre och skriver ett bra och tänkvärt inlägg som bland annat innehåller den här texten:

Du vet själv hur man kan påverkas av alla hormoner av att bli uthängd. Ditt sätt att tänka på är absolut inte fel, men det blir oundvikligt att de som tänker liknande hoppar på Emelie. Hon har inte gjort sig förtjänt av att bli påhoppad och dömd. Kvinnor är så snabba på att hugga, och ofta är det elaka giftpilar. Jag minns att i alla fall jag tyckte att det var tufft att bli ifrågasatt under graviditeten för man har fullt upp med att vara just gravid.
[…] Det jag vill säga är att jag tycker att man bör få vara gravid ifred. Oavsett om Elaine kanske skriver sitt inlägg i välmening så kan det slå fel gentemot Emelie. Elaine skriver om socialt ansvar och mitt hjärta klappar lite extra för just socialt ansvar. Men enligt mig kan man inte tillfredsställa alla. Emelies hälsa, hennes barns hälsa är viktigast. Hur dom gör för att upprätthålla en god graviditet tycker jag är deras ensak. Inte läsarna på sociala medier. Så min åsikt, likt Elaines är oviktiga i sammanhanget. Jag vill även poängtera att jag förstår vad Elaine faktiskt menar, Hon menar inte att det är Emelie, utan hon ifrågasätter fenomenet.//Paula

Jag känner mig väldigt kluven i frågan och tycker att de båda har rätt på sitt sätt.
För Emelie som arbetar med, lever och andas träning, fitness och tävling så fortsätter hon bara livet som hon alltid har levt det och ser nog ingenting konstigt i det. Hon fortsätter med samma livsstil som hon alltid haft och har förmodligen inte reflekterat över att detta skulle kunna uppfattas som hets.
Samtidigt tycker jag det är viktigt att lyfta fram att man faktiskt har ett ansvar på sociala medier som influencer – oavsett man vill eller inte, så där har Elaine en poäng.

Dock är det ju ett val man gör, om man vill se sig själv som en influencer med ett ansvar.

https://www.instagram.com/p/BUY9_5aAXH5/?taken-by=emeliehollsten&hl=en

Oavsett vad så visar det ju sig att Elaine missuppfattat hela Emelies inlägg totalt.
Anledningen till att hon skrivit om kalorier, kilon osv är för att hon är orolig eftersom hon inte går upp mer i vikt och är rädd för att bebisen ska ta skada.
Så nu pudlar Elaine på både Instagram och blogg och ber så heeeeemskt mycket om ursäkt för sitt påhopp!
Undrar hur Elaine lyckades få in båda fötterna i munnen samtidigt med en gravidmage i vägen? På något sätt lyckades hon.

Bravo!

 

 

98 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Elaine har åtminstone den goda smaken att erkänna o be om ursäkt när hon tabbat sig. O hon lyckas få in fötterna trots gravidmage, bättre än vissa andra som varken kan erkänna fel eller be om ursäkt. Så är det väll när ett stort ego är i vägen för fossingarna…

      Håller med.

      Och sen ville bara mitt stora ego kommentera något som jag lärde mig häromveckan (efter 29 år):

      Väl stavas med 1 L 🙂

      superbra bra att hon ber om ursäkt som sig bör.

      Känns som att hon utnyttjar hennes ”storasysterroll” på nätet. Herregud hon behöver inte komma med sin åsikt precis hela tiden.
      Trovärdigheten sjunker verkligen när en som har skrivit en bok om härskarteknik i syfte att avslöja den hos andra utövar den själv ganska bra.

    Oj! Jag läste Emelies inlägg igår och reagerade inte på samma sätt som Elaine. Jag såg det som att hon är tacksam över att hon inte har en massa krämpor. Som någon som ALLTID har krämpor glädjer det mig att se de som uppskattar en väl fungerande kropp.
    Men så har jag även fått intrycket av att Elaine söker problem i det mesta hon läser. Jävligt bitter verkar hon vara.

      Jag tolkade det likadant. Tacksamheten var för att hon slipper krämpor, vikten nämns ju bara utan värdering om det är bra eller dåligt.

      Eller hur! Hur står det till med läskunnigheten hos vissa? Står ju klart och tydligt att hon är tacksam för uteblivna krämpor.

      För övrigt tror jag inte att hon räknar exakt hur många kcal hon får i sig per dag. Hon lever för träning och uppskattar nog mellan tummen och pekfingret eftersom hon är vad vid det tankesättet. Att veta hur mycket man stoppar i sig är inte detsamma som att försöka gå ner i vikt eller hålla en viss vikt. Det är samma sak som att uppskatta tiden man lägger på pendling till jobbet nu jämfört med innan eller summan man lägger på fika.

      Herregud vilken jäkla häxjakt det blivit på personer som tränar, gravida som ogravida.

      Tolkade inlägget precis som du. Tacksam över att inte ha krämpor.

      Tolkade också det så. Elaine och cissi Wallin är lite av samma typ, vill hitta fel i allt och hoppa på det som kan hoppas på.

      Tolkade det på precis samma sätt!

      Precis så tolkade jag det också, hon var tacksam för att hon har sluppit krämpor. Ibland är Elaine lite väl snabb att hugga…

      Exakt! Hon är tacksam över att inte ha några krämpor. Man kan fan hitta fel i allt beroende på hur man tolkar det. Tycker inte alls att Emelie är osund. Hon har tränat hela sitt liv och hon ÄTER och hon räknar inte kalorier under graviditeten. Det är många som väger sig och hon som är offentlig person just pga fitnessen så undrar folk. Vikt och kropp är vardag där och det är sådant hennes följare undrar över. Eleine är offentlig p.g.a helt andra saker. Det funkar så, det är så hon tjänar pengar.

      Jag tolkade på samma sätt, att hon var tacksam för att slippa krämpor samtidigt som man förstod att hon var orolig för den lilla viktuppgången. För mig är det väldigt märkligt att lyckas läsa in motsatsen i detta inlägg, då är man verkligen ute efter att leta fel.

    Vafan, vadå sprider hets? Skulle nu mot förmodan väldigt många av Emelies följare börja anamma hennes livsstil så vet ni vad? BRAVO!
    Helt plötsligt skulle majoriteten av hennes läsare vara de friskaste i landet!
    Hennes matintag är ju suveränt, innehåller allt kroppen behöver för att må bra.
    Att bli gravid är ingen ursäkt för att stoppa i sig skit, då är det faktiskt ännu viktigare att äta bra och se till så att ens foster inte får i sig en massa skit och tillsatser som faktiskt orsakar väldigt många barnsjukdomar.

      Skulle du kunna nämna några av dessa barnsjukdomar?

        Sjukdomar vet jag iofs inte men det ökar risken för fetma hos barnet, ökar risken för hjärt/kärlproblem för barnet samt andra defekter såsom defekter på hjärtat samt könsdefekter samt avsaknad av kroppsdelar vanligen tår och fingrar.

        Sedan är det ju stor risk att mamman utvecklar olika tillstånd under graviditeten som äventyrar mammans liv samt ökar risken för missfall.

        Om du är intresserad kan du bara googla obesity birth defect och liknande så kommer massa forskningsstudier upp!

          Oj, sorry – såg ju nu att du inte menade tillstånd orsakade av fetma! Gällande att ”stoppa i sig skit” och barnsjukdomar så har jag aldrig läst ngn sådan studie (och jag har läst måååånga)- så d är antagligen vara skitsnack om nu inte mamman typ äter rent bly eller kvicksilver!

          Dock finns studier som visar samband mellan olika kemikalier och astma/krupp/eksem mm men det är ju kemikalier i miljön tex PVC och inte ngt som beror på mammans mat….

            Uttryckte mig fel, inte barnsjukdomar utan sjukdomar överlag, alla tillsatser osv i mat är ju bevisat att det ger allergier och hudsjukdomar både hos foster och vuxna människor.

    Om nu Elaine ville skriva om vikthets och berätta sin syn på saken, vilket hon har all rätt till att göra, varför måste hon då print scrna en bild på Emelie och hänga ut henne? Det är det jag inte förstår, eller jo på ett sätt så gör jag det. Det genererar i fler klick om hon hänger ut Emelie och det skapar drama. Vilket betyder mer pengar för Elaine. Hon framstår inte som ett dugg trovärdig när hon bara hänger ut folk titt som tätt? Kunde hon inte bara ha skippat den delen? Det hjälper inte sen heller att skriva att hon missförstod hela grejen. Det får henne att framstå som ännu mindre trovärdig. Läser du inte på om saker och kollar resten av innehållet på personens blogg innan du väljer att skriva saker som inte är sanna för fem öre?

    Sen att hon så fint psykologiskt försöker rädda det med att säga att hon spred osunda ideal när hon var gravid hjäper inte situationen heller. För människor ser igenom det. Du kan inte skita på någon och sen be så snällt om ursäkt och tro att det är ok nu?

    Jag tycker att dessa ämnen är viktiga att ta upp och föra en dialog men varför måste man konstant hänga ut folk? Jag har följt Emelie i flera år och hon om någon sprider en positiv bild. Äta rätt och mycket, träna för att må bra och hon är bara en äkta och positiv person. Förstår inte varför hon måste dras ner i smutsen. Kan inte Elaine tänka till en gång extra innan hon bara publicerar skit. Läs på innan du hänger ut folk.

    Elaine och lady seriemördare är mobbare. Dom kan måla sin skit vilken färg dom än vill, det kommer inte bli ett dugg renare för det. Detta är bara ett av flera bevis på ditt beteende Elaine. Och att du kallar dig medsyster, pfft.

    Elaine verkar missförstå det mesta… Suck! Hon var trovärdig en gång i tiden, men människan har ju fått total hybris…

    På något sätt blev det ju ändå bra. Nu fick hon förklara varför hon räknar och folk får mer förståelse 🙂

      Bara det att Elaine verkar ha varit den enda som missförstod inlägget från början…

    Tycker Emelie hanterade den här situationen otroligt bra. Inga hot, anklagelser eller överdriven offerkofta utan sakligt och korrekt. Kan bara tänka mig vad som hade hänt situiationen hade varit omvänd och Emelie kritiserat Elaine istället… Elaine har ju lite av ett humör vilket hon visat mot trollen på sin blogg ibland.

    Alltså Elaine. Ju mer jag läser om och från henne, desto mindre tycker jag om henne. Att hon inte ens kan ta ensamt ansvar för vad hon sagt utan rättfärdigar sitt beteende med att hon ”och många andra” tyckt och trott likadant. Retorikproffset försöker ta udden av sitt uttalande genom att gömma sig bakom att hon minsann inte var ensam om att ha fel.
    Jag skäms lite å hennes vägnar.

      Precis min tanke också! Bara för att hon fick några likes på sin kommentar på Emelies IG-inlägg så betyder det inte att hon kan gömma sig bakom ”jag och många andra”. Elaine, tala för dig själv.

      Exakt så tänkte jag också!! Och helt ärligt ju mer jag läser hennes inlägg desto mer tycker jag hon är en hycklare och mobbare. Vilket är synd för hon hade/har mycket bra saker hon emellanåt för fram men lyckas inte nå ut på samma sätt längre. Tror det bleknar lite av hennes hybris.

    Dessutom skrev ju T att hon var ”glad och tacksam” för att hon var smärtfri – kanske Elaine ska läsa lite bättre innan hon sprider sina påhopp!

    Elaine måste väl ändå ha tappat det helt? Hon hoppar på än den ena än den andra – känns som hennes fokus är helt fel ute!

    Lite halvt OT, men jag fattar inte det här med att man inte ”får” skriva om träning alls. Kroppshets i form av svankande gymrumpor och magrutor ser jag såklart problemet med, men träning i sig är väl något positivt? Om det är okej att lägga upp en bild på en rejäl portion ”vanlig” mat borde det väl vara lika okej att lägga upp en selfie från rundan i det lokala elljusspåret? Jag förstår att personer med ätstörningar kan triggas av att påminnas om träning, men matbilder kan väl ha precis samma effekt?

    För min fysiska, men främst mentala hälsa har det betytt jättemycket att jag har insett att träning inte behöver handla om viktnedgång och att alla kan träna i någon form. Jag känner mig starkare, jag vågar lita på min kropp och jag kan tygla den oro jag ofta har i kroppen. Jag har inspirerats av ”vanliga” människor som t ex när LD bloggade om löpning, men även av kvinnliga träningsprofiler som har fått mig att peka fingret åt ”det är okvinnligt med stora muskler”, ”tjejer borde inte träna x och y eftersom de får stora lår” och annat strunt jag har hört i min barndom.

    Så att dela med sig av sin träning i sociala medier är absolut ett minfält, men är det verkligen värre än att dela med sig av dagens middag, jakten på den perfekta hyn och liknande?

      Hur många av dessa träningsprofiler på instagram fyller sina inlägg med turer i elljusspåret tycker du? Jag skulle kunna räkna dem på min ena hand och om det väl är någon som skriver om det så skriver de knappast om hur skönt det är att röra sig i naturen, hur mycket bättre de mår i själen och kroppen eller hur de kommer sova bättre till natten. Hela träningscommunityt är så extremt fokuserat på utseende, prestation, vikt och kalorier att ser man inte det så tror jag helt enkelt att man ljuger för sig själv. Jag älskar att träna, men jag HATAR tränignshetsen och det är därför något jag aktivt valt att inte delta i. En ny undersökning visade att den sociala medie plattform som flest mådde dåligt av var instagram, jag tror verkligen inte att det är någon slump och jag tror till 100% att träningscommunityt och dessa profiler har stor del i det. Men det är väl för mycket begärt av dessa vuxna människor att de ska fundera över om de faktiskt hjälper fler människor än de stjälper när de samtidigt drar in ganska stora stålar. Är man offentlig har man alltid ett ansvar, vilket man vill eller inte. Det är främst unga tjejer som hittar till dessa profiler och de är också de som är extra utsatta. På tiden de tar sig en funderare tycker jag.

        Med kommentaren om elljusspåret syftade jag inte på träningsprofiler, utan ”vanliga” människor som delar med sig av sin träning. Jag nämnde LDs löpning som ett positivt exempel. Det här var säkert minst ett år sedan, men jag minns att Hanapee blev kritiserad för att hon skrev om Vårruset och jag har den senaste tiden sett flera mammabloggare ursäkta sig när de skriver om löprundan de tar för att få lite egentid.

        Jag håller med om det mesta du skriver, men det jag ifrågasätter är att det, åtminstone bland de jag följer, tycks växa fram en åsikt om att man aldrig bör dela med sig om någonting​ som rör träning alls. Om bilder på en ordentlig köttfärssås med mozzarella kan fungera som motvikt till alla 50 kalorierssallader som delas i sociala medier borde väl elljusspår-selfien kunna fungera som motvikt till den kroppshets som definierar träning i sociala medier? Det är så jag tänker.

    Hon uttrycker tacksamhet över att slippa krämpor ju, vikten var bara en parantes… Varenda barnmorska väger och varenda ( i princip gravid håller på och kollar vikt så vad är grejen? Hon var inte tacksam över vikten utan krämporna

    Ps. Elaine i ett nötskal. Missuppfattar och går på… suck

    Men jag fattar inte riktigt grejen? Jag tycker inte det var en konstig kommentar av Elaine alls, det är en lätt missuppfattning att göra om man läser Emelies andra inlägg. Hon sa ifrån med en kommentar som inte alls är särskilt hård och Emelie svarade och Elaine bad så hemskt mycket om ursäkt för att hon missuppfattat? Varför ska det här diskuteras ytterligare om det redan är löst? Vad ska Elaine gör mer än att be om ursäkt?
    Sen får man fakiskt ta och öppna ögonen lite, det existerar en sjuk hets i samhället mot gravida som ligger djupt rotat i kvinnoförakt. Kvinnor ska föda barn som att det vore det enklaste i vägen och så lite som möjligt ska hända med kroppen och om något väl händer ska du görna håll käft om det och inte fan får du någon hjälp heller. Herregud kvinnor ska i dagsläget i ett så utvecklat land som Sverige tvingas lära sig föda i bilen för att man avvecklar förlossningsvården.

      Elaine har inte ”bara” lämnat en kommentar på Emelies IG, hon har även skrivit ett helt blogginlägg om det inkl printscreens på Emilie osv på. Viss skillnad.

      Och jag köper faktiskt inte att en och samma person felaktigt ska hålla på att hoppa på folk hit och dit, för att sedan be om ursäkt. Elaine handlar alldeles för ofta i affekt och det blir sällan bra. Hennes ursäkter börjar urholkas rejält.

        Men jag förstår ändå inte, om hon gjort fel, vad ska hon göra mer än att be om ursäkt? Jag tycker inte det var en icke genuin ursäkt av henne på något vis utan hon la upp ett nytt inlägg så att alla skulle kunna se det också.

          Som jag skrev, problemet med Elaine är att hon väldigt ofta skriver i affekt och skriver plumpa saker. Hennes ursäkter börjar därför att urholkas rejält. Hon lär sig ju uppenbarligen aldrig att hon borde backa, andas och ta reda på bakgrundsfakta innan hon basonerar ut felaktiga saker i hennes stora blogg. Det här är långt ifrån första gången Elaine gör något liknande.

          Precis som för ett barn som slår ett annat barn och sedan ber om förlåtelse, för att sedan göra om samma sak mot andra barn och gömma sig bakom att be om förlåtelse. Det funkar inte när det upprepas. Ursäkten urholkas.

          Elaine skriver dessutom själv att hon inte följer Emelies IG och därför inte visste om något om henne och hennes egentliga värderingar. Elaine gjorde en tolkning utifrån ett enda inlägg och utifrån den tolkningen hängde hon ut Emelie i både sin blogg och IG. Är inte det väldigt märkligt att då dessutom låta Emelie bli ensam frontperson i Elaines (felaktiga) argument? Varför tar hon i te reda på med bakrundsfakta innan hon gör något liknande i sina stora kanaler?

          Elaine pratar om ansvar som influencers, men var är hennes ansvar i sitt egna beteende? Att konstant göra samma fel och sedan komma med en bortförklaring funkar inte för henne längre. Hon har redan använt upp sitt ”skriva i affekt och be om ursäkt-konto”, för länge sedan dessutom.

      Du sätter pricken över i:et varenda gång! Förstår inte vad alla snackar om? Orkar egentligen inte ens kommentera för jag blir bara irriterad över att konstatera att många människor fortfarande inte förstår grundproblematiken i kroppshets och osunda ideal. Sedan att Elaine hänger ut hon Emelie , mjo , inte så värst smart kanske enligt många (uppenbarligen). När Paula däremot går och gör samma sak (!!!!) (hänger ut Elaine) och menar att det är hon som har osunda värderingar som hänger ut Emelie lyfter ingen på ögonbrynet ?
      Hmm. Blir mörkrädd. Om nu Paula vill make a statement kan hon väl göra det utan att blanda in riktiga människor och hänga ut dom med bilder och annat ?! .. eller vänta , hur var det nu Paula?
      Dubbelmoral skulle jag vilja kalla det för.

        Nu anser jag att det Elaine gör är ju att öppna upp för en diskussion med sina inlägg och får därför förvänta sig svar, vilket Paula ger henne. Emelie la ju bara ut ett inlägg om sin graviditet.

          Sant. Måste erkänna att jag läste igenom allt lite löst innan. Tycker Paula tar upp något väldigt viktigt men däremot anser jag inte att man bör fortsätta hänga ut någon om man själv tycker att det är fel (med tanke på att hon beskyller Elaine för det). I detta kommentarsfältet går folk lös och trycker ned Elaine totalt. Bara onödigt att fortsätta på den ”vågen” anser jag. Sammanfattningsvis: ja, Paula har mycket rätt i det hon skriver , vi bör lyfta och peppa varandra istället för att hitta fel. Tycker vi bör fortsätta med det även här. Elaine har bett om ursäkt , nu går vi vidare.

      Frågan är ju varför Elaine konstant känner att hon ”måste säga ifrån”?

    Skiver samma här som jag gjorde hos Elaine:

    Elaines blogginlägg och instagramuppdateringar är så fulla av osammanhängande resonemang att jag skäms när jag läser. Det handlar inte om att kunna skilja på sak och person (vilket jag skulle vilja påstå att Elaine själv behöver bli bättre på *host* återkommande bloggbevakningstjafs *host*). Det handlar om att hon, utan förvarning eller fråga till Emelie, la ut hennes bild tillsammans med en feltolkning av hennes bildtext i samma sammanhang som hon skriver att något var ”trasigt” i hennes ”skalle” när hon, enligt egen utsago, betedde dig på ett liknande sätt. Det kan inte ha undgått henne att syftningen, trots att det inte explicit påpekas, givetvis blir att något även måste vara trasigt i Emelies huvud.

    Bra att hon bad om ursäkt. Det är dock oerhört löjligt när hon i samma andetag påpekar att det minsann är bra att Emelie förtydligar vad hon menar för att det är ”många med henne” som har missförstått. Jag har inte sett en enda kommentar med andra som missförstått (selektivt feltolkat?) på samma sätt som Elaine gjorde. Hon hade fel i sin tolkning av Emelies text. Hon var för impulsiv när hon la upp bilden. Oavsett om Emelie är en ”influencer” eller inte, förtjänar hon inte att bli lyft (uthängd skulle vissa benämna det) som ett dåligt exempel. Vem fan skulle uppskatta att ett enda feltolkat inlägg används för att exemplifiera en vikthetsande mamma som är trasig i huvudet framför hundratusen följare (minst – med tanke på spridningen)? Oavsett om hon är en influencer eller inte, måste ju Elaine ta hänsyn till sammanhanget innan hon lägger ut andras bilder med misrepresenterade och felciterade påpekanden och värderingar.

    Vad hände förresten med att Elaine inte längre skulle ta alla fighter som hon skrev nyligen? Om hon nu inte ska skrika och slå åt alla håll längre (som hon har haft en tendens att göra) kan hon i vart fall välja tillfällen med lite mer omtanke. Elaine kritiserar kvinnors förmåga att skilja på sak och person. Hon borde snarare kritisera, och aktivt arbeta med för att förbättra, sin egen läsförståelse som uppenbarligen är under all kritik.

    Inte många som tar ansvar fast dom är bloggare. Dom kör sitt race som ibland är extremt. gillar det inte men så är det.

    Samhället har gått för långt när till och med gravid kvinnor bantar.

      Emelie bantar inte?

        Det som är banta för en person kan var en livsstil för en annan. För mig så är banta att avstå från socker och chips samtidig som man tränar och det är det ju många som gör ändå utan att kalla det för bantning. Clean eating är för mig bantning medans många kallar det för normal kost. Tillskillnad från många andra lägger jag ingen negativ värdering i ordet bantning.

          Att avstå alkohol betyder inte att man är nykter alkoholist. Det kan även betyda att en person har valt en (för denne) sundare livsstil och vill vara snäll med sin kropp och må bra.

          Att avstå socker och chips betyder inte att man bantar. Det kan även betyda att man vill vara snäll mot sin kropp och må bättre.

          Att du tolkar in något annat i detta får stå för dig. Vi lever just nu i år 2017 och vi är medvetna på ett helt annat sätt hur vissa födoämnen påverkar oss positivt och negativt. Att ta hand om sin kropp betyder inte att man bantar. Googla får du se.

            Läs första meningen igen, jag skriver ju klart och tydligt att det är olika från person till person.

            Fast hur kan man banta när man ligger på kaloriöverskott?

            Jag anser att alla former av dieter och konsthållningar är att banta. Sen så väljer folk själva att ta åt sig av uttrycket

            Banta har som syfte att gå ner i vikt. Att medvetet välja bort vissa saker i sin kost kan handla om väldigt många andra orsaker. Bla har jag valt bort vissa saker pga att min mage mår bättre när jag utesluter vissa saker. Men jag har ingen uttalad allergi, har bara testat mig fram och insett att jag mår bättre. Jag har inte gått ner ett enda kilo pga detta och det var inte mitt syfte heller.

            En vän till mig har MS och har därför läst sig till att bla mjöl och socker inte är optimalt för henne, därför har hon valt bort detta. Hon bantar inte pga detta.

            Hon ligger inte på kaloriöverskott Frida, om hon gjorde det så skulle hon gått upp mer i vikt, det lilla hon har gått upp är ju foster och fostervatten.

    Är själv gravid och tränade mycket innan. Min plan var att fortsätta träna och äta som jag brukar, Dvs sunt och se till att kroppen får det den behöver för att fungera optimalt.
    Tyvärr har min graviditet gjort att jag har fått ändra min träning en hel del. Men varför skulle jag direkt jag blivit gravid sätta mig i soffan och äta allt ”onyttigt” jag vill ha i mängder bara för att jag är gravid?
    När man är gravid borde man väl om nån gång se till att ta hand om sin kropp…? ?
    Sen om man går upp i vikt eller inte har väl inte med saken att göra. Det är individuellt och ens egen ensak.

    Jag tycker helt klart att om man är gravid borde man väl ändå vara så pass påläst/ha självförtroende så man inte behöver påverkas av allt och alla på sociala medier. Lite eget ansvar kanske…

      Tror du gravida sätter sig i soffan för att det är så jävla kul att sitta i soffan hela dagarna? Grattis till dig som haft en graviditet där du klarat av att träna samtidigt. Men den typ av attityd som du har här får andra som inte har en lika enkel graviditet attityd att må piss. Det är så jävla onödigt att spä på hetsen mot gravida. Man bär för fan på ett barn, inte på en handväska.

        Jag har legat på soffan alla tre graviditeter, helt ofrivilligt, och det stör mig inte alls att andra kan träna eller mår toppen och kan jobba fram till förlossningen. Däremot längtar jag tills min graviditet är över så jag kan börja träna igen. Eftersom jag inte kan träna, eller röra mig överhuvudtaget, så är jag väldigt noga med vad jag äter så jag slipper ligga på allt för mycket plus efter förlossningen. Jag har gått upp mellan 7-9 kilo mina tre graviditeter men samtidigt förlorat mycket muskler. Min viktökning har ej påverkat mina bebisar, magen har haft normal kurva och barnen mått bra. Min kropp, mitt val.

          Men varför måste du ta det här till ett individuellt plan? Jag skiter väl i om det finns enstaka gravida som tycker att det är helt okej att andra träningshetsar till absurdum. Får det många gravida att må psykiskt dåligt så är det någonting jag ogillar och som jag vill ska motverkas. träningshetsen är bara en del av hela hetsen mot gravida och mot kvinnor där graviditet skall tas som en klackspark, där vi ska dölja allt som har med förlossningsskador att göra, börja ”få tillbaka sin kropp” dagen efter förlossning, vad nu det betyder och vara fräscha och redo för sex så snabbt som möjligt. Man bär för guds skull på ett barn och föder ett barn. Det är en jävla stor grej att gå igenom och de som gör det behöver knappast mer press än vad de redan har.

        Man märker att du har haft en tuff graviditet bakom dig och jag beklagar verkligen. Tyvärr gör det att du läser in saker i ovanstående kommentar som inte står. Ta ett djupt andetag och läs igen.

          Jag är superavslappnad ?, ligger som sagt på soffan och väntar på leverans.
          Kan mycket väl vara så jag missuppfattat, är som sagt supergravid och väldigt otriggad.

        Men jag skrev ju att jag tyvärr inte kunnat träna… Och ja, jag är tacksam att jag inte behöver vara sängliggande under min graviditet. Men det var inte min mening att ”spä på hetsen”.
        Jag ville lägga fokus på att man som gravid gör som man vill och att man borde vilja göra det som är bäst för kroppen och barnet.
        Vila om man mår bra av det och träna om man mår bra av det. Osv

        Dock tror jag (helt min personliga åsikt och som jag lever efter) att varken kroppen eller barnet mår bra om man VÄLJER att ligga på soffan och ”unna” sig massa onyttigt pga att man är gravid.
        Självklart ska man unna sig och äta gott. Det gör jag med. 🙂 Mer eller mindre vissa dagar. Men mitt fokus är att äta hälsosamt för att jag och bebben ska må så bra som möjligt.

        Och bäst mår man utan hets och av att gör det man själv tror på. Oavsett vad sociala medier visar upp. 🙂

    Men kan inte hon där Elaine hålla tyst någon gång? Hon letar ju efter drama.

    Alltså jag är SÅ trött på Elaine, kan hon inte bara sköta sitt någon endaste gång? Alla är inte ute efter att hetsa, provocera och dra igång kamper, men å andra sidan känner man ju andra genom sig själv. Tycker att Elaine är den som hetsar om allt!

    Kanske är OT men biggest loser är ett riktigt jävla skitprogram. Människor med riktigt tunga psykiska problem som man tror att man ska lösa med viktnedgång. Ett perfekt exempel på något som vill verka hälsosamt men som är ohälsosamt. Att de flesta sedan går upp sin vikt säger väl det också en del….

      Dock är det en ovärderlig chans deltagarna ges, jag vet det

    Jag läste också att hon var tacksam över att slippa krämpor. Och att äta 3500 kcal om dagen är inte att svälta sig själv.
    Är så trött så dessa hetsande bloggare som griper efter halmstrå för att skapa diskussion. Sen när det drabbar dem själva så är det ett j*vla snyftande och tjat om att kvinnor måste hålla ihop.

    det räcker tydligen att ta sitt eget ansvar, utan för någon så världsberömd som Emilie ska hon inte tala öppet enligt Eksvärd…detta dömande o vinklande av varandras ord är ju så otroligt kvinnoförtryckande. Fy på sig Eksvärd. En ursäkt är ok, men att lusläsa o sedan föra in sin personliga åsikt i en annans skrift. Nej det där är ren o skär mansplaining av en kvinna.

    Vad är det för fel på att räkna kalorier och tänka på det man äter osv? Man får hantera sin graviditet som man själv vill och vissa kanske inte vill inta 2000 kalorier extra bara för att man är gravid. Känns som att ens graviditet används som en ursäkt när man går upp i vikt och jag gissar på att de flesta går upp för mycket eftersom att de känner att de måste äta mycket mer än vanligt. Minns jag rätt så ska man inta 300 kalorier mer när man är gravid, något sånt. Jag kommer nog ha väldigt mycket koll på vad jag äter när jag blir gravid en dag och det är mitt val.

      Vad det är för fel? Ja öppna ögonen så vet du vad som är fel. Läs en tidning, titta på en klädsida, gå in på en träningsprofil. Träna och banta allt du vill men bryr du dig om att det bidrar till att unga får ätstört beteende när de är 7 år gamla så håll käft om det. Lovar att det är lika möjligt att genomföra det för sig själv!

        Fetma är ju dock ett betydligt större samhällsproblem än undervikt idag.

          Och det menar du skall lösas med att hetsa folk till ätstört beteende så att de försöker gå ner i vikt? Hade du faktiskt haft intresse av att motverka fetma hade du vetat att det oftast bottnar i socioekonomiska orsaker.

      Återkom sen när du varit gravid är du snäll. Väldigt enkelt att sitta och säga ”när jag blir gravid ska jag var jättenoga med var jag äter och bara äta hälsosamt”. Jag mådde svinilla hela graviditeten och det enda som dämpade det var att få i mig något att äta. Om det då blev en cheeseburgare från McDonalds i ren desperation för att ens kunna sätta sig på tunnelbanan hem från jobbet utan att spy ner mina medpassagerare i rusningstrafiken, så fick det bli så. Alltid lätt att uttala sig om hur man skulle agera i en viss situation innan man har erfarenhet av den.

    Fast så som Emelie skriver är hon väl tacksam över att hon fortf är kry och kan vara igång, inte för att hon endast gått upp 3,8kg?!? Eller är jag helt ute och cyklar??

    Blir snart sjuk i huvudet av alla vikter jag sett idag. Fast inlägger idag på morgonen var värre. Fy fan, hur ska man kunna låta bli att jämföra sig med detta?

    Inlägget tidigare idag kan jag inte ens gå tillbaka till. Alla berättar vad de väger och när jag läser att en person väger tre kilo mindre än mig trots tio centimeter kortare så kan_jag_inte_låta_bli att känna mig som världens äckligaste människa.

      Du är inte världens äckligaste människa ??

      Du är I N T E. Äcklig!! Så här är det, man kan antingen hetsa över hur man ser ut och jämföra sig med alla andra. ELLER så skiter man i alla andra och lever sitt egna liv med sina egna förutsättningar. Jag äter hellre än glass till och njuter av livet så mycket jag kan för imorrn kan det vara över! INGEN är äcklig, vi har bara olika utgångslägen och förutsättningar! Kram

    Måste bara få dela en sak som hennes man sa i sin podd. (Tänka högt tsm med Danny. Första avsnittet). Han pratade om deras syn på att ge framtida barnet beröm, tyckte att det lät så klokt. 🙂

    Elaine har gått från ngn jag tyckte verkade vara väldigt vettig till en person som dömmer, hugger, har noll självinsikt och dessutom verkar ha en åsiktsrättighet om precis allt.

      Att hon sen skyller på kommentarsfältet och att de är de som skriver där som ska tänka sig för innan är provocerande, men man har vant sig. Det är så hon brukar göra när hon ska pudla.

    Trodde Eleine var en trevlig människa men satan i gatan vad drygt inlägg. ”Bra att du förklarade så att jag och många flera förstod”. Säg bara förlåt utan att använda härskarteknik. Trodde hon var mot allt sånt?! Hon låter som Bill Clinton när han skulle be om ursäkt för att han ljugt om att ha en affär. Den sämsta ursäkten jag någonsin hört.

    Typiskt Elaine. Så trött på att hon tror att hon kan och får föra allas talan bara för att hon själv anser sig vara retoriker. Det var långt ifrån alla som tolkade inlägget så som hon gjorde och det faktum att hon genast skrev ett argt inlägg säger mer om henne än om någon annan iblandad. Har hon inte bättre saker för sig än att sitta och vakta på folks Instagram-konton?

      Typiskt Elaine att i sin upphetsning över att ha hittat någon att sätta sitt pekpinnesvärd i inte ens läsa inlägget ordentligt utan kasta sig över tangentbordet.

    Tycker att Emelies inlägg var bara informativt utan värderingar. Mest konstaterande att ”såhär är det idag”. Läste inte in något negativt alls i det, utan att hon var tacksam över en smidig graviditet och hoppades att hon skulle få må bra utan krämpor så länge som möjligt. Emelies sätt att tänka i kalorier ligger i hennes livsstil, och 3500 är inte att svälta sig. Hon äter ju till och med massor med ”de farliga” kolhydraterna, hör å häpna! Elaine får nog tagga ner och sluta försöka dra in klick på att vara elak mot andra tjejer. Elaine känns lite som kissie-dessie-paow för några år sen.

    Hon (Elaine) missförstod helt inlägget och ber nu om ursäkt utan att be om ursäkt…. Hon borde bli politiker….

    Elaine är ju helt sanslös, hon bara letar ju konflikter…

    Jag uppfattade det som att Emelie var tacksam över att hon inte hade fler krämpor eller vad hon skrev.

    Tillägg, jag har jävligt svårt för EE öht och fattar inte varför och vad hon är känd för?

    Har jättesvårt för Elaine! Klarar inte av att se henne på bild längre ens…
    Är hon inte väldigt dryg och otrevlig i tonen till allt och alla? Är det något/ någon hon gillar? (Förutom de som slickar hennes röv)

      Samma här, bara jag ser en bild på henne så får jag negativa känslor…

      Tål inte heller Elaine. är förvånad över hur många som ändå verkar slicka hennes röv. Obegripligt. I sin blogg är hon är dryg, otrevlig och kan inte bemöta kritik på ett vettigt och konstruktivt sätt.

    Är så jäkla trött på människor som Elaine som hela tiden ska leta fel hos andra och påpeka massa saker utan att tagit reda på fakta innan. Skäms!

    Trodde Elaine var retorikexpert. Det står ju rakt ut vad hon är tacksam över – att slippa krämpor. Pinsamt att läsa fel och inte märka det. Och sen – 3 400 kcal – det är mycket mat. Väldigt mycket mat. Undrar hur Elaine mår egentligen. Verkar vara nån säkring som brunnit där innan hon skrev.

    Att ingen täppt till matintaget på Elaine för länge sedan, hon är fan överallt och lägger sig i andras liv.
    Så jävla uppmärksamhetskåt

    Oavsett vad som visas av smala eller tjocka människor, är det alltid någon som kan bli sjuk av det. Självsvält eller eller ”uppmuntran” till att frossa i onyttigheter. Man kan inte förhindra det. Precis lika lite som man kan förhindra en alkoholist att bli sugen på alkohol p.g.a. all alkoholreklam.

    Om nu någon förstår vad jag menar.

    Börjar misstänka att Elaine kanske upplever sitt liv som jävligt ”trist” för hon verkar otillfredsställd, om man läser mellan raderna i vissa inlägg.

    På ytan verkar allt OK i hennes liv men samtidigt verkar hon sakna något. Måste jämt berömma sin man i bloggen (vilket är förståeligt då hon älskar honom), men ibland känns det lite tillgjort och fjäskigt, upplever inte det som genuint alla ggr. Sen att alltid poängtera hur underbara kompisar hon har mm.(vilket man också kan göra) men behöver man skriva så som hon gör när man känner sig trygg i sina relationer…

    Hon verkar inte gilla att umgås med sin man på tu man han alltför mycket. Tar alltid med sig en kompis (eller modern) på sin och makens nästan alla familjeresor.

    Förmodligen har Elaine de senaste 1-2 åren dels fått hybris (pga. TV-4 besöken) och alla löjliga priser. Så hon upplever att hon har fog att komma med obegripliga påhopp mot andra utan grund eller så var hon inte sitt sanna jag när hon började blogga och nu får vi se den verkliga Elaine…

    OCH syftningsfel inläst av Elaine!? Det står att hon är tacksam för att ha sluppit smärtor och krämpor inte att hon är tacksam för vad vågen visar. Vojj vojj så snabb hon var på att hugga…

    Upprepar det jag tidigare skrivit:
    Fundera på att ta en paus med alla dessa inlägg om vikt och kroppar. Även om ditt syfte är gott driver det snarare bara på hetsen.

    Låt bloggen vara en fristad i någon vecka i alla fall.

    Jag vet inte alltså, Elaine är klok och gör mycket rätt och bra, men då och då fallerar det. I det här fallet står jag med Emelie till hundra, mest för att jag inte tycker att hon bör outas sådär. Det är bra att Elaine har bett om ursäkt.

    Lite OT men jag skrev en kommentar i Elaines blogg angående hennes yttranden om att sexlösa relationer inte är riktiga relationer. Elaine varken bemötte eller släppte igenom kommentaren. Elaine hade ju skrivit ett ”försvarsinlägg” om att hon inte är en relationsexpert, hon talar utifrån sitt eget perspektiv och världsbild, och att läsarna inte ska ta åt sig – hon förstod inte kritiken helt enkelt. Jag menade att kritiken visst då kan vara befogad, och liknade (visserligen väääldigt generaliserat och kanske överdrivet) påståendet vid hur vissa tycker att samkönade relationer inte är riktiga relationer, speciellt om det är det perspektiv eller den världsbild man har. Visst, man har all rätt att tycka så eller annat, men inte är man då immun mot kritik från oliktänkande, speciellt om man har en stor plattform med läsare som säkert definierar sina privata relationer på många olika sätt?

      Men Elaine tar ALDRIG åt sig av kritik (hur mycket hon än säger att hon vill ha konstruktiva diskussioner). Det är bara att se hur hon svarar på de kommentarer som faktiskt släpps igenom. Drygt, blir arg eller med ytterligare försvarstal. Hon har rätt, andra har fel. Enkelt, i Elaines värld.

      Dessutom försökte hon idag få Emelie att skriva ett till inlägg på sin Instagram som skulle säga att Elaine inte tog bort sitt första inlägg om henne (vilket många uppmanade henne till) för att Emelie ville att det skulle vara kvar (och det är en sanning med modifikation, för Elaine frågade henne och Emelie sa bara, nej du behöver inte radera det), men Emelie ville inte skriva mer om det utan avslutade diskussionen istället. Värdigt! Vilket inte är samma sak man kan säga om Elaines uppförande idag…

    Kränkt-Elaine behöver stesolid och distans från sina medelklassproblem. Jag drog till med 40 kg varje graviditet och blir inte en mm upprörd över andras två-tre kg uppgångar. Räknar man i kg så vann jag. Tål inte prettopreggot. #sånuharmandruckitvinenmåndag #mendeträknassomlillördag

    SNM skriver om Elaine några kommentarer upp (6?):

    ”På ytan verkar allt OK i hennes liv men samtidigt verkar hon sakna något. Måste jämt berömma sin man i bloggen (vilket är förståeligt då hon älskar honom), men ibland känns det lite tillgjort och fjäskigt, upplever inte det som genuint alla ggr.”

    Det kom mig att tänka på vad Elaine själv skrev, att det tog ett par månader för hennes man att landa i graviditeten – ungefär så. Det kanske inte var ett beslut av bägge att skaffa ett tredje barn.

    Då stämmer beskrivningen som SNM gör ovan, om Elaines lite underliga beteende gentemot maken. Hon är tillgjord och fjäskig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.