Det kan man kalla värdeökning.

Blondinbella:


Det är helt klart för lite väggord hemma hos Bella.

Idag var förresten mäklaren här för att värdera huset inför bodelningen. 11,5 miljon landade det på. Det är en enorm ökning från det vi köpte huset på, nämligen 8,7 miljoner. Och då pratar vi en period på knappt två år men vi ju har renoverat en del. Puh. Det har lockat lite att köpa en lägenhet i stan för tanken att sitta i ett stort hus en vecka utan barn känns lite väl stort och tomt. Men å andra sidan känns det klokast för barnen att få ha kvar huset. Jag får fylla det med vänner istället dom dagarna. Jag vänjer mig nog.//Bella

Det har lukrativt för Bella och Oss att bosätta sig på ön med tanke på hur mycket deras hus ökat i värde – men med tanke på att de renoverat för över 1 miljon så vore det väl konstigt annars?
Fast 1,5 miljoner – om man bortser från renoveringskostnader – måste väl ändå räknas som riktigt bra?

Herregud, vad kan det kosta Bella att köpa ut Odd och att sedan ha kvar huset själv? Är det äktenskapsförordet som styr även här eller är det 50% som gäller?
Det blir till att sälja många hudkrämer för Bella under 2017 för att kunna leva samma liv som innan!

Jag har en känsla av att Bella kommer bosätta sig i en lägenhet i stan ändå – så fort barnen blir lite äldre, eller vad tror ni?
Min spåkula säger mig:
En lägenhet i stan, en äldre businessman som partner och en barnflicka som löser hämtning och lämning på förskolan samtidigt som sång och dansmannen fortsätter planera in andningspauser i Bellas schema.

60 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Ja känns rimligt med tanke på att hon verkar ha behov av att förändra allt hela tiden, säkert en del i att ha blogg det måste hända grejer annars blir det ointressant, bröllop, barn, lgh, hus, barn, semestrar, skilsmässa, nån bok om saken, etc etc hela tiden- usch så stressigt!!

    En blogg om mitt liv hade varit helt ointressant, samma man i 18 år, samma jobb i sju, bytt bostad 2 grr. Noll chanser har man där.

    Bella – vars livsbild endast handlar om ”jag jag jag” skriver nu alltså om att det vore lockande med lägenhet i stan, men schysst att bo kvar för barnens skull. Läsarna gråter av lycka, så gulligt att tänka på barnen!

    Hon har flyttat innan året är slut.

    Måste vara världshistoriens största ökning?!

      Nja inte ett dugg ovanligt i Sthlms trakten dock. Sedan kostar ju en lgh i city betydligt mer så det är väl också en anledning att inte flytta fast det blir dyrt att köpa ut Odd.

        Hahahha uppfattade det som att dom gjort 8,7 miljoner i VINST

    Jo, 2,8 miljoner i vinst och sedan ska det skattas. Sedan dra bort 1,5 miljoner för renovering. Vet inte om det blir så mycket pengar kvar då?

    Jag förstår att hon vill ge trygghet till barnen genom att inte förändra deras levnadssituation men tycker det låter dyrt att bo kvar. Dessutom, som hon säger, tomt.

    En schysst lägenhet som kanske är i närheten av någon fin park är bättre? 🙂

      Fast säljer hon nu får hon dra av delar av kostnaderna för renoveringen från vinstberäkningen och då också få en lägre vinstskatt.

        Har man inte 5 år på sig för att få dra av för renovering? Kanske missförstått det där?

          Man får dra av för renoveringar gjorda de fem föregående åren innan försäljning. Avdraget görs i helhet när vinsten tas upp.

            Aha, hade inte koll på det! Bra att veta 🙂

          Jo men ju längre tiden går desto mindre får du dra av har jag för mig.

            Renovering/förbättring får du dra av från deklarationen fem år tillbaka i tiden, ombyggnader/tillbyggnader får du alltid dra av, om man ska fatta sig kort.

            Det är reparationer och underhåll det är 5 årsgräns på (sånt som håller huset/ bostaden i samma skick). Om det är standardförbättringar är det ingen 5årsgräns. Kommer inte ihåg vad de gjort exakt, men har du typ satt in ett bättre värmesystem eller byggt ut så är det ingen sån gräns.

        Frågan är hur mycket hon de facto betalat för renoveringarna, en hel del har säkert varit sponsrat. Tror som många andra att hon har flyttat innan året är slut. Inom några månader kommer det ett sånt där ”självklart”-inlägg där hon lägger fram det som den självklaraste sak i världen, hon har egentligen aldrig haft någon annan åsikt…

    Ja, det är inte uppenbart hur de kommer att dela upp huset och beräkna hur mycket Odd ska ha med sig.
    I första hand beror det väl på om de är vänner eller ovänner. Är de fortfarande vänner så kan det gå ganska lätt med beräkningarna men är de ovänner kan det förstås bli svårare att komma överens.
    Allt beror på hur mycket Odd har lagt i kontantinsats från början för det är ju minimum för hur mycket han ska köpas ut med.
    Sen har Bella genom samarbeten och spons samt med egna pengar svarat för renoveringar och förbättringar som är en ganska stor del av värdeökningen. Hur mycket Odd ska tillgodogöra sig av värdeökningen ska de alltså beräkna och bli överens om.
    Man brukar också dra av den latenta skatt som Bella har om hon tar över hela huset för den dag hon säljer blir det ju hon som får betala reavinstskatten på hela värdeökningen och det på hela huset.
    Odd kommer att få skatta för värdeökningen nu 2017 och skatten beror naturligtvis på det belopp han får för sin andel.
    Kanske tar de hjälp av någon för att beräkningarna ska bli rätt. Heja!

    Och varför ska läsarna få ta del av denna information? I nästa blogginlägg får vi nog ta del av deras kontoutdrag också…
    Sedan kan vi bara invänta bouppteckningen som läggs in som en pdf..

      Bouppteckning? Ingen är död…

    Min gissning är att Bella kommer kunna leva och bo precis som vanligt utan att behöva sälja så många fler hudkrämer. Odd däremot kanske får det lite kämpigt om han ska hitta boende nära huset på ön.Tror inte att hans märkliga karriärresa genererat några större förmögenheter tyvärr.

    Jag tycker det är riktigt grymt att hon har möjligheten att bo kvar. Det är sällan man kan bo kvar i sitt hus efter en separation och kanske främst är det väldigt ovanligt att kvinnan har möjlighet att bo kvar. Jag tycker det är bra dock tror jag väl som många andra också att hon kommer flytta in till stan igen.

    Synd är att hon aldrig verkar vilja jobba med sina sämre sidor, eftertanke/reflektion mm. Istället fixar hon en walk in closet..

    Skilsmässan är knappt ett faktum och hon tycker redan det är tomt i huset.. Istället för att presentera någon (knasig) tanke om att fylla huset med vänner, borde hon väl mer fundera på om hon har kunskapen/tiden som behövs för att sköta allt.. Klart hon kommer att flytta, hon kommer inte sitta och lida i tomma huset för barnens skull.

      Undrar om Blondinbella hade varit lika lycklig i sitt liv utan SCY, Lidingö-villa värd 11 miljoner, flertal bolag, walk-in-closet med massa spons kläder, cartier (lr var det rolex?) klocka… osv. När man raddar upp det sådär mår iaf jag lite illa.

        Varför det? Människor prioriterar olika, ingen vits att bry sig vad andra gör…

        När hon skriver om att hennes barn i framtiden ska läsa hennes blogg, där hon skriver att de är lika viktiga som karriären, undrar jag hur bra man kan må egentligen…

      Men Bella har inga sämre sidor. Vet du inte det?
      Och har hon sämre sidor då försöker hon inte tänka på de eftersom Bellis vill endast ha positivitet i sin vardag.

        Fast nu vet vi ju att hon har det …då hon inte ens lyckades hålla ihop världens bästa äktenskap :p

    Varför tar Tyra kort på sig själv svankandes med neddragna små trosor a la Dessie?

    Samtidigt säger hon sig ha lika ont i ryggen nu som när hon låg på sjukhuset med axeln ur led. Jag har svårt att tro henne faktiskt. Haft axeln utploppad från leden och då är man helt still och skriker av smärta. De ger jättestarka läkemedel så man försvinner bort ett tag medan de drar axeln rätt.

    Trött på Tyras överdrifter och lögner nu.

    Nej, den är inte värd 11,7 Mkr, 10,5 i bästa, bästa fall. Inte Lidingös mest populära område, ocharmigt.

      Tror du hon ljög om siffran? Nyfiken alltså!

        De flesta värderingar vid bodelning görs av två mäklare en av respektive ägare. Sedan brukar man ta medel. För det mesta vill den som ska bo kvar ha så lågt som möjligt och den som blir utbetald så högt som möjligt.

          Oh hade ingen aning, tack!

      Håller med om att Gångsätra är Lidingös Bronx 🙂
      Problemet är att en villa på Lidingö i bättre områden kostar från 15 mkr upp mot 25-30 mkr och ibland mer än så.
      Vad jag förstår så var priset 8,7 mkr någon miljon lägre än vad en villa i normalskick skulle kosta i området. Den som sett bilder från mäklarannonsen vet hur huset såg ut när Bella och Odd köpte det. Så 11,5 mkr är inte orimligt ett par år senare med tanke på det värde de tillfört och den allmänna prisutvecklingen på Lidingö.
      Som några föreslagit i kommentarerna på Bellas blogg så vore det nog klokt att begära två ytterligare värderingar. När man inte säljer på marknaden är det lätt att missa vad en budgivning kan ge och då kan 11,5 mkr bli mer om det blir fler som vill ha huset.

        Vaddå? Uppväxt i en by. Uppdelningen var övre och nedre byn. Strandvägen och forsvägen. Sa inget om husen som stod där. Vi har ett behov att dela in människor… Varför? Självkänsla? Fördommar? Utbildningsbakgrund? Osäkerhet? Rädsla? Det är nog inte limbiska systemet som avgör… Mer amygdala… Pekar inte nån på nosen. Funderar o ifrågasätter det mesta o allt (i huvudet, heter inte Cissi Wallin eller Klara 4 år)

        Om Bella ska köpa ut Oss vill hon väl ha en så låg värdering som möjligt. Det är bara vid försäljning hon vill ha hög värdering om hon nu är en economista.

    ”Det har lukrativt för Bella och Oss” ?

    Vore mer logiskt att Odd bor i huset. Han gillar att laga mat, grilla och faktiskt vara med barnen i ’vardagen’, dvs inte det där hysteriska lekande som Bella verkar syssla med. Ibland kan man bara ligga på en filt i trädgården och göra ingenting.
    Förstår om det inte går ekonomiskt för honom men Bella har köpt en lägenhet i stan innan jul! garanterat!

      Han har nog inte råd, ens om hon skulle sälja till underpris. Om han ens kan få lån överhuvudtaget nu när han knappt har jobbat på flera år. Håller med om att det vore bättre om Odd tog över, men samtidigt måste det vara realistiskt. Inte så kul att vara ägare på ett hus och hela tiden vara livrädd för att något ska gå sönder eller ens lön helt enkelt inte klarar av räkningarna… Så alternativet är väl att Bella behåller eller säljer. Innan Odd fått ordning på sin karriär och har råd med ett hus så är det nog bra att behålla huset. Däremot kanske lägenheten i stan blir ett varannan vecka boende för Bella, eller så fortsätter hon resa så som hon gör nu och då kommer hon ändå inte vara i huset när barnen är med Odd.

    Är de bara hos mig som de ryser i kroppen varje gång hon beskriver hur ljuvligt, himmelskt eller magiskt gott nånting är! Jag blir så provocerad ??

      Himla kul. Heja! 😉

      ”Ljuvligt!” ”Som jag längtat!” ”Livets liv”. Fan kräks sönder gommen.

    Det finns ju ett hus till salu just nu på deras väg 🙂

      Tittar man på hur det huset ser ut invändigt och priset de begär så är 11,5 mkr för Bellas och Odds hus snarare i underkant. Jag tror de skulle kunna få ut 12 mkr.

        Fast det här huset har källare också.

          Perfekt om man vill ha en man cave 🙂

    Fattar inte ens varför man köper hus etc tillsammans med ngn?
    Sjukt mkt krångel i onödan!

    Alla föregående boenden har jag ägt till 100% där vi bor nu äger min man till 100%, skulle d mot all förmodan ta slut kan allt ekonomiskt lösas på 5 minuter?

      Man kan ju inte gå o oroa sig konstant att det ska skita sig. Då tror jag inte man kan gå in i relationen till 100% om man känner att man måste ha en back-up-plan. Många, precis som jag, vill nog hoppas och tro att man kommer leva ihop för alltid och då finns det ingen anledning att inte köpa sin dröm ihop.

        Fast så känner/tänker inte jag – jag satsar helhjärtat både när jag ägde vårt boende och nu när han äger vårt boende. Jag ser ingen motsättning i att älska ngn och tro/hoppas vi ska leva tillsammans resten av livet men ändå ha en plan för mig och barnen ifall vi inte kommer göra det men det är olika från person till person såklart.

        För mig känns det naivt och otryggt att inte ha det så!

          Blir det inte snarare krångligare när ni inte äger gemensamt? Äger man hälften var så köper den ena ut den andra, eller säljer man och delar på pengarna – inga konstigheter. Om däremot en part äger 100% men båda parter har bidragit till att betala renoveringar, räntekostnader och kanske t.o.m. amorteringar (på något sätt bidrar ju båda – gissar att din man inte betalar hela boendet och att du bor gratis?) borde det bli mycket knivigare att beräkna hur mycket respektive part ”äger” vid en bodelning. Eller? Jag har ingen aning. Ska själv köpa hus nu och inser att jag inte förstår så mycket om det här :’)

            Ja, men sätt dig verkligen in i det innan ni köper – tipset är ju att kontakta en jurist och verkligen få koll på läget, jag tror även banken är bra på sånt 🙂

            Här hemma är det dock enkelt då huset är köpt kontant, all renovering betalar min man (och när jag ägde vårt förra hus betalade jag all renovering) så ja, jag bor väl egentligen gratis kan man säga. Dock delar vi ju på alla räkningar såsom el mm.

      Om man inte har äktenskapsförord så ingår huset ändå som giftorättsgods i bodelningen och då spelar det ingen roll om man äger huset tillsammans eller om bara ena maken står som ägare. Vid eventuell bodelning pg av skilsmässa blir det alltså ändå fråga om att man måste bestämma hur huset ska fördelas vare sig någon behåller det eller det säljs.
      Det är svårt att köpa hus för 10-15 mkr om bara ena maken ska stå som ägare för man måste svara för lånen tillsammans – dels på grund av att banken kräver det, dels på grund av att ränteavdragen är begränsade och man behöver förmodligen bägges avdrag.

        Ja, förutsättningen är ju att man har äktenskapsförord såklart.

        Och sen beror det såklart på vilka förutsättningar man har rent ekonomiskt, vi bor delvis inte i Sthml så boendekostnaderna här är inte lika höga, en villa här ligger på mellan 4-5 miljoner och vad banken kräver har jag egentligen ingen aning om för både jag och min man har köpt våra boenden utan lån.

        För mig känns det tryggt att veta hur allt blir ekonomiskt ifall vi skulle separera, även om det inte är ngt jag tror kommer hända så är det ju faktiskt så att cirka 50% av alla äktenskap slutar i bodelning och därför vill jag ha koll på läget och veta att jag och barnen har så vi klarar oss.

          Om du kan köpa ett 5-miljonershus kontant så kan du nog vara trygg i att du klarar dig 🙂

    Å andra sidan är den första renoveringen hafsigt gjord med mycket kladd. Och golvvärmen i hall och kök glömde de sätta in under stengolvet. Inget toppenhus alls.

    Någon som vet om Odd kommer jobba kvar åt Bella nu när de ska skiljas? Eller han kanske redan bytt jobb för länge sedan? Hänger inte riktigt med i svängarna här ?

      Odd sa upp sig för flera månader sedan. Han jobbar på OTTO nu 🙂

    Hon är garanterat tillbaka i stan inom kort. Hon har nog redan börjat spana på Hemnet.

    Odd jobbar inte på OTTO längre mer än på pappret, han är på väg därifrån efter det som hände på instagram tidigare.
    Jag har varit i kontakt med ägarna och de vill inte svara på ifall Odd jobbar där längre och sen hörde jag från en bekant att de plockat bort honom.

    Oj då, det låter illa! Så Odd är utan jobb igen??! Tycker faktiskt synd om honom

    Fast.. Äger de huset? Eller äger något bolag det? För det verkar inte vara någon fastighet registrerad på någon av dem.
    Verkar knöligt i så fall, om man ska köpa ut varandra..? :/

    Var precis in och läste på Isabellas blogg. Förvisso ett morgoninlägg men jag tyckte att hon såg trött och sliten ut. Smink fixar inte insidan.

    Något av bolagen kommer att köpa en lägenhet åt henne i stan nära någon park dit hon kan ta barnen när de är hos henne varannan helg.
    Bloggen kommer uteslutande att handla om henne och bolagen vilket kommer att göra att hon inte behöver visa kort på barnen, och om läsarna undrar kan hon meddela att hon av hänsyn till barnen har valt att hålla dem utanför bloggen.
    Familjelivet har snyggt passerats till det förgångna och Bella kan stylad gapskratta sig vidare i livet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.