Stjärnorna uttrycker sin sorg efter dådet i Manchester.

Twitter:

Igår kväll detonerade en bomb på Ariana Grandes konsert i Manchester och än så länge har 19 personer bekräftat ha omkommit och över 50 skadats.
Artisten själv klarade sig oskadd i attacken och tog till Twitter för att uttrycka sin sorg över det som hänt.
Twitterflödet fylldes sedan med reaktioner från hennes kollegor som alla uttrycker fasa, skräck och sorg över det som hänt.

Mina tankar går givetvis till de som drabbats av detta meningslösa våld.

67 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    :(((

    Tror det är 22 döda, just nu.

    Kom ihåg detta: låt inte ondskan vinna, låt inte dessa tokstollar till människor vinna. Vi är enade, vi är starka. Bli inte rädda, det är allt de vill. Vi får inte sluta gå ut, vi får inte sluta ha konserter och fotbollsmatcher. Självklart är rädsla en irrationell känsla, men låt den inte ta över. Tillsammans!

      Vad ska vi göra då? Man kan inte bekämpa terrorism med kärlek.

      Jag är hellre en levande mamma, dotter och hustru hemma med min familj än en död sådan på konsert. Offrar min frihet alla dagar i veckan för att få leva och se mina barn växa upp. Tänker inte ta kampen. Kommer kalifatet är jag den första att ta på mig burka. Livet är viktigare än allt.

        Vad är det då för värld att leva i? Om man ska sitta instängd hela livet?

          Har man sett folk dö i krig så vet man att prioritera tryggheten framför risken att sprängas i bitar.

          Det är ingen som har nämnt att man ska vara instängd men det är en rädsla. Jag ska på en konsert om två månader med minst 70 000 människor och det ser jag inte fram emot just nu.

        du har ju trygghet men ingen frihet, hellre slöja m trygghet än utan slöja….jag blir mörkrädd hur du uttalar dig så kuvat. Svar t Elsa

      Jag blir rädd. No way in the world at jag inte blir rädd ”för att det dem vill”. Ja, dem vill det. Och dem lyckas.

        Extremt oviktigt i sammanhanget JAG VET, men snällllla människor; lär er skillnaden mellan ”de” och ”dem”. Mina ögon brinner.

          Hehe, okej. Jag lovar att jag ska anstränga mig, så dina ögon slipper brinna, haha! 😀

          Kändes det såå nödvändigt att rätta folks stavning i nuläget? Känns det lite bättre och tryggare nu för dig, Sofia? Om det nu känns så viktigt för dig så kan du lägga den kommentaren i ett annat inlägg åtminstone….

      Hade folk varit räddare och slutat gå på konsert hade många barn levt idag. Tror nog varenda förälder som fick sin son eller dotter sprängd i bitar i går önskar att de varit räddare och inte låtit barnet gå på konserten.

        Och vi är definitivt inte enade. Många har varnat för segregationen, extremismen i förorterna, den naiva synen på religiösa extremister osv men tystats ner. Europa är splittrat. Och det är inte kärlek som kommer ena oss. Tyvärr.

          Shhhh…. Snart kommer dem kränkta SJW’serna komma efter dig & kalla dig rasist… 🙂

            Nej, men kanske kommer grammatikpolisen och ger dig en läxa, Studsbollen

            ^^ Säger den som inte avslutar meningen med en punkt. 🙂

        Jag lever hellre i ett samhälle där jag utsätts för risker (så som drunkningsolyckor, rån, bilolyckor, terrordåd) än ett samhälle där jag är säker men fråntagits mina mänskliga rättigheter.

        Vad föreslår ni? Utegångsförbud? Undantagstillstånd? Total övervakning? Vill ni leva sådana liv för att känna er säkra?

        Självklart ska man inte gå på konserter med livet som insats, men i den överhängande majoriteten av fallen är den största risken tinnitus. Tänk på hur många arrangemang som genomförs varje dag.

        För övrigt är jag en person som är rädd för det mesta. Och jag anser att Karthago bör förstöras.

      Sådär är det ju lätt att tänka/uttrycka sig/tänka när man inte är utsatt för terror på nära håll….om man var på den där konserten igår hade man antagligen önskat att man inte varit där – ingen som utsätts för terror tänker nog såsom du beskriver!

        Jo det gör vi. Tala inte för mig tack! Det enda som är värre än terror är en stat med övervakning och total makt. Vem tror du skapat terrorister och varför.. Tala för dig själv och sluta lägga ord i munnen på andra. Hur vanligt du än tror det är med terrorattacker är det större sannolikhet att dö av cancer, i en bilolycka eller tillföljd av för lite träning.

      En fobi är en irrationell rädsla, att bli utsatt för terrorbrott känns i dagsläget som en ganska rationell rädsla imo

        Rent statistiskt är det en irrationell rädsla då sannolikheten att drabbas är minimal. Väldigt få människor dör i terrorattacker både i Sverige, Europa och världen. Det var betydligt vanligare för några år sedan när IRA härjade som värst. Så man kan nog kalla det fobi utan att överdriva 🙂

    Så jävla sjukt. Det är barn. BARN! Det hade lika gärna kunnat vara här i Stockholm… Jag tror dem flesta känner åtminstone någon som var där. Fyfan vad världen är sjuk alltså… Stackars Ariana, och stackars familjer… Vila i frid. ?

    Varför är det värre med en konsert fylld av barn och ungdomar än en fylld med vuxna?

      Jag tycker det är värre med barn som dör för att barn har hela livet framför sig; det har knappt börjat. Många vuxna har redan upplevt stora delar av livet.

      på riktigt??

      Rebecka… jag antar att du skriver din kommentar för att provocera. Den är oerhört osmaklig. Barn och ungdomar är mer utsatta och hjälplösa än vad vuxna människor är. Därför är det mer hemskt och kallblodigt att attackera barn än vuxna. Det innebär däremot inte att det inte även är hemskt och kallblodigt att attackera vuxna människor. Jag tror att alla människor med ett hälsosamt psyke skulle prioritera att rädda livet på ett främmande barn framför en främmande vuxen person. Men detta tror jag du är medveten om, då jag som sagt tror att ditt syfte är att provocera.

        Nej, jag undrade faktiskt genuint. Kanske är en hemsk människa utan empati, vad vet jag. Det var inte för att provocera.

        Jag gissade att ”de har hela livet framför sig”, skulle komma upp men det betyder väl inte att deras liv är mer värda för det? Vuxna, eftersom att de levt längre, mött fler människor, osv, har gjort fler intryck och skapat fler kontakter i sin omgivning och borde därför skapa mer sorg. Är inte det ett legitimt argument?

        Jag vill också förtydliga att jag är djupt förkrossad över bombningen, och att så många oskyldiga förlorat livet i en så hemsk händelse. Det är bara ”det är extra fruktansvärt eftersom att de är barn”-grejen jag inte fattar.

          Rebecka: Jag förstår vad du säger och håller till viss del med. Tänker tex att om en vuxen dör så kan ett barn lämnas föräldralös. Lika illa det tex.

          Vad jag egentligen tror gör att många tycker det är värre med barn är för att de är värnlösa. Att vuxna är menade att skydda dem, inte ha ihjäl dem.

          Samma orsak som att man förr, och till viss del än idag, tycker det är värre med våld mot kvinnor än män.

          Vad tror du om den tanken?

            Tillägg. Jag tror också folk tycker det är extra fegt att ge sig på någon som inte kan försvara sig även om de fått chansen och möjligheten.

            Ja, kanske. Sen tycker jag väl inte att vuxna har jättemycket chans att skydda sig vid en plötslig explosion heller.

            Men absolut, jag kan förstå det resonemanget.

          Jag tänker också att terrorister utför dessa vidriga dåd för att hämnas på samhället eftersom de hatar det. Och vilka är minst ansvariga för hur samhället ser ut? Jo, barn. Därför är det extra vidrigt. Men självklart är all terrorism vidrig. De har ingen rätt att döda människor för att de är förbannade, och jag tycker inte heller att de har någon anledning att vara förbannade från början.

            +1

            de terrorister som mördar i terrorsektens namn är inte förbannade på samhället! Det är människor som är extremt sektskadade o älskar döden mer än livet. De hatar oss smutsiga hundar o vårt fria samhälle. De är inte friska o de hör inte hemma i en demokrati.

            Vettigt resonemang. Förstår precis hur du tänker! 🙂

      Jag svarar sakligt. Dels beror det på en emotionell respons om att barn är barn, mer utsatta, och det är ju vi vuxna som ska skydda och hjälpa våra små. Och då är det ju förskräckligt när barn råkar illa ut, dels för att förövaren utnyttjat barnens ”utsatthet”, dels för att det är ”våra” barn och dels för att det just ger en känsla hos varje förälder om uppgivelse och förödelse, och sannolikt hos de närmsta en känsla av att inte kunnat skydda sina barn tillräckligt (tänk om jag följde med? tänk om jag inte lät hen gå? tänk om x, tänk om y?).

      Och där kommer också det lite mer intellektuella argumentet. Barn är framtiden, de är tar över när vi inte längre kan eller finns. Och rent biologiskt, ur självbevarelseperspektiv, så skyddar vi dem och således våran framtid också. Familjens framtid, släktens framtid, stadens framtid, landets framtid… När det attackeras reagerar vi, också för att vi känner oss (intellektuellt) hotade till benmärgen.

      Det är barbariskt med sådana här attacker, och det spelar roll att det är barn som råkar illa ut.

    Fruktansvärt. Stackars föräldrar, herregud.

    Jag bor i Manchester och vaknade 2.30 i natt av nyheterna pa Manchester Arena och borjade ringa runt till familj och vanner. Det ar 22 doda och 59 skadade.

    Jag kan inte for mitt liv forsta dessa handlingar. Mitt hjarta bloder for alla dessa unga manniskor.

    Nar det hande i Stockholm brot jag ihop da mitt gamla jobb ligger i narheten. Lyckligtvis sa fick jag tag i alla mina vanner och arbetskamrater.

    I natt nar det hande igen sa finns det inga ord vilken sorg jag kanner for alla dessa oskyldiga unga.

    Jag tänker på Sergels torg igår. Packat med folk. Ett ”perfekt” läge för ett attentat. Tack o lov hände inget, men tanken fanns hos mig.

    Det finns människor som är totalt omänskliga och oempatiska. De är inte många, men ändå alldeles för många och jag undviker stora folksamlingar så länge.

    Mina tankar går till döda, skadade och anhöriga i England. Med sorg.

    Det är otroligt trist det som hänt, men jag tycker folk som blir rädda förstorar upp det hela. Blir ni lika rädda när ett flygplan störtar? Eller när ni hör om en bilolycka? Chansen att ni kommer utsättas för ett attentat är väldigt liten. Det finns värre saker att vara rädd för. Sluta inte gå på konserter, sluta inte leva era liv. Något kan hända dig imorgon, på gatan, i mataffären, på jobbet, hemma osv, så vad är vitsen med att undvika t.ex. konserter för att någon sprängde sig själv där?

      Jag tror det har att göra med hur man är som person, är man lätt oroad, överanalyserar allt eller har jobbiga händelser i bagaget. Alla hanterar stress och rädsla på olika sätt. För vissa är det enklare och för vissa svårare.

      Grejen är att flygplan är olyckor. Detta är MEDVETET gjort, av människor, för att skada och döda. DET skrämmer mig.

      Det handlar inte bara om själva döden i sig utan också om den dödsångest man kan känna vid en flygplansolycka/terrorattack. Människor är otroligt rädda för att känna ren dödsångest. Exempelvis vara instängda och känna att det finns en chans att ens liv snart kommer avslutas.
      Tycker inte alls det är konstigt att människor blir rädda, bil är ofta en nödvändighet, stora konserter och flygplansresor, inte lika nödvändigt.
      Som föregående talare är det också självklart beroende på ens person, om man har ångestproblematik eller liknande sedan tidigare. Jätteskönt om man slipper vara rädd, men förminska då samtidigt inte andras rädslor.

    Jag var på Marcus och Martinuskonsert i mars, bara barn i princip (och deras föräldrar). Hade en obehagskänsla hela konserten att det skulle vara det ”perfekta” stället för en terrorist att slå till för att göra så mycket skada som möjligt. Inne på arenan finns ju säkerhet men precis utanför är det ju fritt fram. Jag försöker att inte tänka på det men har man barn är det så svårt att låta bli, man vill ju skydda dem som en argsint lejonhona!

    Det här är bara början.

    ”Låt dom inte skrämma oss. Visa kärlek! Stå enade”

    Så FAN heller!!!

    Klart som fan jag blir rädd!

    Jag orkar inte höra att vi ska bekämpa terror med kärlek.
    Vi måste bekämpa det med samma mynt. Hat!

      För krig och hat har löst konflikter tidigare… ?

        Tror du själv kärlek kommer lösa terrorn..?
        Sätta hårt mot hårt och förbjuda extrem islamism i Europa känns som en bättre väg att gå..

        N: helt ärligt nu…hur tror du andra världskriget löste sig? Med att kärleksbomba tyskarna?

        Kärlek är inte någon mystisk kraft a la Harry Potter som kan reda upp all skit i världen.

        Det är ganska naivt att tro det och sådan naivitet hjälper ingen, allra minst de människor man kanske vill skydda.

      Har är anledningen till att vi har terrorister. Vad tror du de kom ifrån och varför? Var tror du is pengar kommer ifrån? (Google is you friend). Slut va så jävla naiv och korkad. Dödsorsak terrorattack är nog det sista du behöver oroa dig över. Ska du inte börja förbjuda hästridning också för risken är MYCKET större än att dö av en terrorattack.

      Du är inte ensam om att känna så men det är just det tankesättet som är farligt. Folk ser lösningar hos högerpopulistiska partier och sådana här händelser ger dem vatten på kvarnen.
      Givetvis kan man inte stoppa terrorn med kärlek men terrorn hade inte funnits i västvärlden om inte våra stormakter i Europa + USA hade känt sig rättfärdigade till att starta krig överallt för att tjäna pengar.
      Utan England och Frankrike hade vi inte ens haft 80 % av de flyktingar vi har då de haft krig och massmord i både Mellanöstern och Afrika och USA ska vi inte ens prata om.
      Detta rättfärdigar naturligtvis inte vad terroristerna gör men lösningen är heller inte att rösta fram en ny Hitler till att styra.
      Det kommer tyvärr alltid finnas krig sålänge det finns en klick människor och länder som tjänar pengar på just krig.

        KC: Du är väl inte så kategorisk att du tror att bara för att man motsätter sig ”kärlek” som realistisk åtgärd så tror du att man önskar folkmord?

        Det här blir jag trött på…nyansering lyser med sin frånvaro och dikotomt tänkande styr.

          Nej såklart inte att alla tänker så. Men svarade på ”Något måste hända” kommentar där sista meningen löd ”Vi måste bekämpa det med samma mynt. Hat!”.
          Och då tar jag det som att detta är en människa som ser snabba lösningar i dåliga politiker.

    Vilket fruktansvärt tragiskt kommentarsfält.

      Vad menar du?

    Jag förstår inte varför folk fortfarande blir chokade när något sånt här händer.
    Herregud, det här kommer vara vardagsmat framöver! Det är redan vardag för människor som befinner sig i Syrien och närliggande länder.

    Tror folk på allvar att vi kan stänga det ute?

    Folk tror att IS kommer vara besegrade inom en snar framtid, sanningen är något helt annat.

      Uppenbart så går det inte stänga ute asen, som mördar människor helt medvetet, men vardagsmat blir det aldrig för mig, lika jävla eländigt varje gång det händer.

        Tror människorna i Syrien också tycker det är lika jävligt varje gång något händer, men dessvärre blir de nog inte chockade och ”tagna på sängen” varje gång något händer längre.

    Sånt här går ju tyvärr i vågor. Terrorism har funnits så länge, i olika former, på olika platser i världen. Den här gruppen människor kommer också den tillslut falla sönder och förinta sig själv. Vi ska inte offra våra värderingar och vårt öppna samhälle för ett gäng människor som inte har något att leva för, så istället väljer de något att dö för… det är inte en stabil framtidsplan att slänga all vår solidaritet åt sidan för sådana fegisar. MEN, med det sagt så tvingas man ju anpassa på så sätt att man måste bli smartare. Arenor och andra ställen där det samlas stora folksamlingar måste skärpa säkerheten. Man måste vara vaksam och göra personliga val man kanske inte gjorde tidigare. När jag bodde i London så gjorde jag den säkerhetsbedömningen varje dag. Tragiskt men sant.

    För mig är det stor skillnad på att hata och vara misstänksam till höger och vänster och att vara rädd. Jag kan vara rädd men samtidigt förstå att det fortfarande är en liten, feg men våldsam grupp människor som gömmer sig bakom religion och utför dessa dåd och inte en trend som säger att ALLA människor från ett visst land, eller som tror på samma gud, är ett hot.

    Handlar inte om att älska ihjäl terroristerna, det handlar om att fortfarande älska sina medmänniskor och inte skapa ett större utanförskap som sedan föder fram ännu fler människor som hellre dör för en gubbe i gammal bok än lever sitt liv bland oss andra.

      ok jag håller med dig om att terrorism inte är något nytt påfund

      …. men vad föreslår du för lösningar? Vad innebär solidaritet? Hur kan solidaritet uttryckas? Kan man prata om problemet med växande islamism samtidigt som att man inte förtrycker alla muslimer och ser de som en enda homogen grupp? Kan vi komma på lösningar eller ska vi bara ta och acceptera det här som en konsekvens av vårt samhälle? Ska vi alltså bara vänta på att IS och deras dödsideologi förintar sig själva och skita i alla de som far offer världen över?

      Är det vägen att gå för att inte skapa ett större utanförskap?

    Fattar inte varför det alltid tas upp att kändisar uttrycker sin sorg om dessa saker?
    Får det att verka som att deras sorg är värd mer än t.ex föräldrarnas offer.

    Tycker det är pissjournalistik på hög nivå när det står ngt i stil med ”The rock uttrycker sin sorg efter attentatet” eller liknande. Vem fan bryr sig?

      Rättelse

      Offrens föräldrar ska det stå.

    Vågar man åka till typ Kreta eller Mallorc a i sommar? ?

      Grekland är väl idag ett av de tryggaste länderna du kan befinna dig i samma gäller väl tex Italien..

      Men förstår din oro, jag ska till Thailand i sommar där flera bomber smällt senaste tiden.

      Men som sagt rädd ska man inte vara, men medveten

        Hur är d med Spanien och Mallorca?

        Ni glömmer Portugal! Portugal är ett sjukt underskattat land. Bortglömt. Landet som ligger längst ut i sydvästra europas kant, som gränsar till Spanien. Landet som ingen verkar veta finns. Spanien kan slänga sig i väggen. Välj Portugal isf. Vackrare natur, underbara människor, fantastisk mat och kultur. Lugnt, harmoniskt och säkert land!

    Fan vad glad jag blir av att läsa kommentarerna! Känns som att folk blivit mer medvetna. Jag satt och pratade om terrorismen med en vän i helgen och säger man för mycket får man direkt stämpel rasist..

    Min kompis var mycket snabb med att säga att hon är mer rädd för någon som breivik än att en muslim kommer utföra ett terrordåd.. jag ser det mer som att det är en radikaliserad muslim som utför ett terrordåd(vilket också kan hända att ett kristen går över till islam och då fel islam).
    Och det tycker jag själv inte är ett rasistiskt utalande utan endast sanning, idag blir mer och mer hjärndöda människor inspirerade av isis, vilket är sämst!

    Men vi behöver öppna ögonen och jag tror polisen behöver våga bli hårdare!

    Det ni måste inse är att vi inte kan leva tillsammans med människor som vill leva enligt sharia-lagar. Moderata muslimer som t.ex. skippar att äta fläskkött är liksom inget problem (vem fan bryr sig om vad dom äter), men radikala islamister och dom som hjälper/stöttar dom i någon form måste utvisas på livstid. Dom har sedan länge förbrukat sin rätt att vara här. Vill dom följa sharia-lagar så finns det x antal länder att välja o vraka mellan, men HÄR ÄR DOM INTE VÄLKOMNA!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.