Är Sandra Beijer verkligen en bra ambassadör mot krogvåld?

Sandra Beijer:

TILLÄGG:
Tydligen finns Nattskiftet på Trädgården.
Tror ni Sandra skulle kunna bli en ambassadör där? Eller var det en av Nattskiftets ambassadörer som letade efter henne i lördags?

För mindre än en vecka sedan attackerade Sandra Beijer sitt ex Magnus och hans nya tjej Channa på klubben Trädgården och slängde ett glas vin på (någon av) dem.

Idag basunerar hon ut på Instagram att hon minsann är ny ambassadör för organisationen Nattskiftet – en organisation mot våld på klubbar och festivaler.
Det måste ju ändå vara höjden av ironi!

Vad kommer härnäst?
Catrin Hedlund blir ambassadör och beskyddare för alla de som drabbats av bedrägerier på nätet?

Jag har ställt frågan till Nattskiftet om hur de ser på sin nya ambassadör och hennes vinattack förra lördagen. Ska bli spännande att se om de svarar och i så fall VAD de svarar.

63 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Jag såg det precis och skulle in här och tipsa dig!

    Men hur kan hon ha fått den rollen?!? Det är ju en jättebra grej med Nattskiftet men inget som Sandra kan stå för ju…

    Fyfan vad patetiskt att du enbart skriver till organisationen för att missgynna Sandra. Om hon nu har blivit ambassadör för organisationen, då är det upp till organisationen att kolla upp hennes bakgrund, inte din uppgift.

    Det känns verkligen sorligt att du måste förstöra för andra människor så fort du får chansen.

      Eller så hjälper man till och påvisar vilken labil och opålutlig människa som dom av misstag anlitat!

        Är det inte liiite överdrivet att kalla någon opålitlig och labil efter ett litet snedsteg?

      Ah, du måste ha missat vad den här bloggen handlar om… Saker som händer på sociala medier. Och om – som du säger – det är upp till organisationen att kolla upp henne så vet de antagligen detta redan och är okej med det. Och om inte, kanske det är tacksamma att få reda på det. Oavsett vilket då gör ju i så fall mitt mail varken för eller till.

        Nattskiftet ägs/drivs at Sandras bästa kompis Devi, så inte så konstigt att Sandra promoterar det 🙂

        Eftersom att Sandra är en person som tar reklammarkering på högsta allvar får hon uppenbart inte någon ersättning för detta. Således är ambassadörskapet inte något som nattskiftet planerat fram och gjort kontrakt och yadayada

          Hej!
          Devi här. Vill förtydliga min roll i Nattskiftet här för dig och andra: Jag har varit ansvarig för övergripande strategisk kommunikation och hjälpt Nattskiftet bygga sin identitet och tonalitet, samt suttit i styrelsen. Jag äger/driver alltså inte Nattskiftet. Lisen Andréasson Florman är en av grundarna av Nattskiftet och är verksamhetschef för den ideella organisationen. Jag var verksam 2014-2016, och sedan årskiftet passar jag mina roller vidare. Har alltså ej varit verksam under 2017. Sandra Beijer är en god vän till mig, absolut, men hon är värvad som ambassadör till Nattskiftet genom annan person i organisationen. Hoppas jag har bidragit med lite tydlighet här i kommentarsfältet. Ha det fint!

        Så om organisationen nu vet om det och är okej med det, varför ska du då skriva till dem och fråga hur de ser på saken? Det är ju då underförstått att vinkastningen på exet inte spelade någon roll eftersom hon blev ambassadör i alla fall? Dina argument håller inte riktigt?

          Hon skrev ju dock till nattskiftet innan dem sa att det var ok? Eller vad är det du inte fattar?

    Jag ser ändå att det som Nattskiftet arbetar mot och Sandras agerande är väldigt vitt skilda saker. Nattskiftet samlar nattvandrare för ökad trygghet och finns för att stävja våld och sexuella övergrepp. Sandra känns inte som någon vara mål är att skapa otrygghet i offentliga rum, även om hon just nu agerar ut mot en svinig snubbe. Jag tror inte att detta kommer leda till att hon går på krogen för att starta slagsmål eller begå övergrepp. Jag tänker inte fundera runt sakfrågan om det är okej att kasta vin på sitt ex eller ej men jag ser inte att det gör henne till en sämre nattvandrare. Det behövs högljudda, förbannade kvinnor i natten.

      Men de flesta som misshandlar eller begår övergrepp på krogen har väl knappast det som ”mål” när de går ut? Precis som Sandra så blir de överförfriskade och handlar impulsivt och smäller till någon/häller vin på någon/tafsar på något/gör något korkat. Men vet man att man blir opålitlig när man är full ska man kanske inte dricka? Sandra är definitivt ingen bra ambassadör när hon kastar rödvin i ansiktet på exets tjej och sen springer från vakterna. Så uppför man sig inte i krogmiljö. Någonsin.

      Så det är inte våld att kasta rödvin i ansiktet på folk på krogen? Du hade inte blivit kränkt om en kille kom fram och gjorde det på dig eller? Eller din pojkväns ex? Knappast ett sätt att skapa trygghet i krogmiljön…

        Skillnaden är att folk i allmänhet inte kommer gå runt och vara rädda för att Sandra kommer kasta vin på dem. Men folk i allmänhet är rädda för att bli misshandlade/våldtagna/utnyttjade/osv pga det klimat som finns ute!

          Sandra bidrar ju till det klimatet.

      Håller verkligen med.

      Dessutom måste en människa få begå ett misstag en gång utan att demoniseras? Ja, det sänker trovärdigheten om man jobbar för värderingar man uppenbart inte lever upp till själv, men Sandra har gjort EN grej som går emot de värderingarna och typ tusen saker som är i linje med dem.

      Om alla förväntades vara helt perfekta innan de stöttade/jobbade för en bra sak hade ingen kunnat göra det.

        TVÅ grejer har hon gjort, hon lappade ju till M för ett tag sedan med…

          Men NEJ det gjorde hon inte.
          Hon skrev i ett blogginlägg att hon gått fram och gett honom fingret.
          I en SKÖNLITTERÄR novell blev det att slå till ett ex – en rätt vanligt stilgrepp att överdriva verkligheten. Vad är det ni inte förstår i den skillnaden?

            Hon skrev det I EN KRÖNIKA

            Fast, du kanske var där och vet med all säkerhet. Isåfall har du rätt, om du vet att det inte har hänt

            Men okej, låt oss säga att Sandra heter Sander istället och är skitsur på sitt ex. Är det då okej att Sander:
            1. Skriver hatinlägg om kvinnor i allmänhet?
            2. Skriver hatinlägg om extjejen?
            3. Agerar hotfullt mot extjejen (och skryter om det) för att hon ”går på hans gata”?
            4. Brukar våld mot exet eller exet nya, med enda motiveringen att exet ju var ett svin?

            En krönika kan innehålla skönlitterära inslag. Hon slog inte M.

            Maja: Sandra är inte en man som heter Sander, Sandra är en kvinna som heter Sandra. Pga den skillnad i maktposition som finns mellan män och kvinnor blir det irrelevant att besvara din frågeställning utifrån att Sandra skulle vara man. Det är helt enkelt slöseri med tid att diskutera kring hypoteser som inte är relevanta för sammanhanget.

            För att istället besvara din frågeställning utifrån att Sandra är en kvinna som heter Sandra så är det inte sant att hon skriver hatinlägg om män i allmänhet, däremot ibland om män (OBS INTE ALLA!!!!!! måste en tydligen skriva) som betett sig illa.

            Jag tycker att det är helt okej att hata på ens ex i en läkningsprocess om hen har varit ett rövhål.

            Also, i de sammanhang där Sandra skriver att hon går på hans gata är det inte hotfullt, i så fall behöver du gå en kurs i texttolkning eller kanske bara anstränga dig för att förstå sammanhanget. Eller förstå innebörden av att som författare använda sina ord som slagträ.

            Vinsituationen är inte min att uttala mig om då jag inte sett den.

            Plåtmugg: Jag bara menar att Sandra verkar komma undan med mycket bara för att hon är kvinna. I mina ögon är det feminism som gått åt skogen, lika värde för alla är mitt motto.
            Hade Sandra varit en Sander så hade hen haft en massa polisanmälningar mot sig! Nu får hon hejarop istället. Galet!

        Det där kan man ju lika gärna applicera på allt våld och tafsande på krogen. Skulle du acceptera att få ett glas vin över dig (med risk för ev glassplitter) om du var den nya tjejen, och killens ex kastar vin på dig? Skulle du rättfärdiga det med att hon ju faktiskt är ledsen och det bara hänt en gång? Jag skulle bli skitförbannad. Tycker faktiskt inte det går att bortförklara något med att bara händer en gång, det är mycket som bara händer en gång men fortfarande inte är ok. Sen definierar det inte Sandra som person och jag tycker om hennes blogg jättemycket, men hon borde faktiskt skämmas över att hon agerade som hon gjorde. Det är inte ok oavsett vem man är.

          Glassplitter? Det är väldigt stor skillnad att få vätska på sig och att få ett glas krossat i ansiktet, och ingenstans har det framkommit att det handlat om krossat glas. Snacka om att överdriva.

            Som jag skrev: med risk för eventuellt glassplitter. För ja, det är en risk när man kastar vin på någon att glaset vinet är i råkar flyga med och hamna i mottagarens ansikte. Det hände inte i detta fall men det har hänt i andra fall och därför är det inte helt oskyldigt att kasta vin i någons ansikte. Men i vilket fall, skulle du uppskatta att få vin i ansiktet oavsett?

        Sex dagar sedan. Det hände för sex dagar sedan, och nu ska hon vara en ambassadör mot bla. våld och utsatthet i krogmiljö. Att man höjer på ögonbrynen kring detta är knappast att ”demonisera” någon.

    Catrin Hedlund som god man … snacka om mardröm.

    Latrin verkar i alla fall göra det mesta av sin sista helg i frihet. Efter att ha varit och finlandskryssat igår är hon idag på Kolmårdens djurpark (entréavgift: 429:- för en vuxen, 379:- för barn 3-12 år). Ni som väntar på pengar lär få vänta lääääänge.

      Jäklar vad dyrt det är att kolla på plågade djur i fångenskap.

    Vilket skämt. 🙂

    Nattskiftet är jättebra, men jag tycker inte att någon som festar och super på det sättet Sandra gör ska ha med det att göra. Sandra bidrar till den otrygga kulturen genom att ofta bli för full coh rentav otrevlig som många här inne vittnat om.

    Men om det stämmer att det är hennes vänner som ligger bakom nattskiftetär det här förmodligen väl genomtänkt för att få upp läsarnas förtroende för Sandra igen.

      Hej!
      Bemöter din kommentar då jag nämnt ovan och det känns som du tagit fasta på det. Så här skrev jag ovan till ”Men” som nämnde mitt namn och skrev den felaktiga informationen att jag (eller som du skriver ”hennes vänner”) äger/driver Nattskiftet:

      ”Devi här. Vill förtydliga min roll i Nattskiftet här för dig och andra: Jag har varit ansvarig för övergripande strategisk kommunikation och hjälpt Nattskiftet bygga sin identitet och tonalitet, samt suttit i styrelsen. Jag äger/driver alltså inte Nattskiftet. Lisen Andréasson Florman är en av grundarna av Nattskiftet och är verksamhetschef för den ideella organisationen. Jag var verksam 2014-2016, och sedan årskiftet passar jag mina roller vidare. Har alltså ej varit verksam under 2017. Sandra Beijer är en god vän till mig, absolut, men hon är värvad som ambassadör till Nattskiftet genom annan person i organisationen. Hoppas jag har bidragit med lite tydlighet här i kommentarsfältet. Ha det fint!”

      Kan även berätta att Sandras ambassadörskap sattes igång innan incidenten som diskuteras i detta sammanhang. Med andra ord är Sandras ambassadörskap inte något ”väl genomtänkt för att få upp läsarnas förtroende för Sandra igen”.

      Hoppas denna information har gett lite tydlighet!

      Ha det fint!

    Hon har ju även skrivit detta om män i sitt kommentarsfält i mars:
    ”alltså för mig är det ett sätt att visa att jag inte har någon respekt för dom mer eller mindre. dom är inte något ”vördnadsfullt” som man måste förtjäna. man kan ba tarom när lusten faller på.”

    Bra uttryckt av en ambassadör för Nattskiftet. ?

      Haha men gud vad sunkigt och omoget skrivet av henne….

      Tänk, precis så tänker nog våldtäktsmän också, men det är så klart skillnad när Sandra gör det! Det är trots allt svårt att se flisan i sin nästesöga när man inte ens ser bjälken i sitt eget…..

    Snälla Cam, läs igenom texter innan du trycker på sänd eller sätt på autokorrekt 😛

      Jag vet! Sjukt surt!

    Verkligen höjden av ironi! Sorgligt att hon inte bara kan erkänna att hennes beteende förra helgen var helt fel. Istället måste nu efter efter att hon raljerat över att hon slängt vin över sitt ex nya tjej försöka ta skydd bakom sin nya ”ambassadörsroll”. En roll som hon antagligen själv också vet om att hon inte ska ha. Pinsamt.

      Nytt är det ju inte? Hon har vart ambassadör för Nattskiftet i flera år, minst sedan 2015 tror jag (om inte längre).

    måste man flyga skuttielva gånger om året bara för att man har möjlighet? hennes resplaner i sommar är galna… och som alltid på frågan om hur perfekta dagen är vill hon hångla med en snygg snubbe. är hon väldigt kåt (kör på!) eller klarar hon inte att vara singel innerst inne och är på jakt? good for her om hon vill vara i ett förhållande precis hela tiden men för mig verkar det så jobbigt att inte vara bekväm med att vara själv. men vad vet jag.

      Jag reagerade också på det.
      FYRA nöjesresor med flyg på typ 2 månader känns verkligen inte försvarbart alls.

      Sandra har väl ändå varit rätt öppen med att hon inte mår toppen och att hon ofta känner sig oerhört ensam, plus att hon är en förhållande-tjej och inte en person som älskar att vara singel. Inte så konstigt att hon är på jakt efter killar att hångla med osv, det är väl hennes sätt att komma över M och känna sig mindre ensam när allt är känns jobbigt.

      Däremot kan jag definitivt hålla med om att antalet flygresor under bara en sommar är rätt galet.

      Klart det är bra att fundera över hur mycket man flyger, men ärligt, det är väl inte helt konstigt att vilja hänga i familens stuga i Frankrike/hålla sig borta när man mår dåligt för att skaffa distans?

      Dessutom – hon nämner Gangef, WOW och bila med Elsa, detta är ju inte flygresor, bara resor? Minns även hennes samarbete med interail eller sj om att resa med tåg.

      Det jag menar är bara att Sandra inte precis flyger varje vecka – ja, mer än gemene man men så ger det ju också blogginnehåll och hon blandar ofta/marknadsför att åka tåg. Flyger massvis gör däremot tuuuuuusentals med business-folk. Jag vet drösar med folk som reser i princip varje vecka med flyg pga jobb – där kan vi snacka klimatpåverkan! Skulle gärna se mer såna här kommentarer hos typ dagens industri etc istället för enskilda bloggare.

    Och varför detta fokus på ”vackra, unga män”. Kan hon inte ta en lite äldre snubbe eller en i hennes egen ålder? Hon är ju åndå 34 år. Killar som är 20- någonting är inte alltid så vettiga och mogna.

      Kanske för att hon själv är så omogen.

        Vad snällt skrivet! Väldigt konstruktivt, skulle du säga detta face to face till Sandra, eller är det bara på internet du vågar vara så här elak?

      Varför bryr du dig? Sedan när blev Sandras killsmak din angelägenhet? Vad stolt du måste vara över dig själv som går ut på internet och sparkar på någon som mår skit, någon som vågat öppna upp sitt brustna hjärta i sin blogg.

        Jag vet inte om svaret var till mig eller Fåret men jag tror (på basen av det Sandra skriver på bloggen) att hon skulle må bra av en lite mera mogen man som inte är så flaxig. Och tror inte att detta romantiserande av unga, vackra, festande män är särskilt hälsosamt i det hänseendet.

    Tunis hänger på Kissies tuttskjorta-trend… http://petra.metromode.se/2017/05/26/mixa-och-matcha/

    Hahah var du full när du skrev Camilla? Uppdelat i flera meddelanden och många stavfel 😉

    otroligt att hon har mage att ställa upp som ambassadör. och att hon lägger upp det just nu, när allt är så irriterat säger ju en del om hennes moraliska kompass.

    Hur full var du när du skrev till dem..?

      Inte det minsta men hade allt för bråttom. Tyvärr..

    Det är aldrig ok att kasta vin i ansiktet på någon. Känner att sandras fans är alldeles för förlåtande och okritiska när det kommer till detta men iom att camcam har gått rätt hårt åt henne här så jämnar det kanske ut sig ändå. Skit händer, man lever och lär- tror att hon kommer tänka tillbaka på den här perioden av sitt liv och skämmas lite över allt överdramatiskt hon pysslat med på senaste faktiskt. Men det är nog normalt efter ett uppbrott som detta.

    Hej alla,

    Vi tänkte att vi delar med oss av vårt svar på instagram till Camilla, här också!

    Ha en solig fredag!

    ”Hej Camilla,

    Tack för ditt meddelande. Vad gäller Sandras roll i Nattskiftet så har hon varit ambassadör sedan starten för fyra somrar sedan, det är alltså ingenting nytt och vi är stolta över samarbetet.

    För att ge er en kommentar från händelsen på Trädgården så anser vi att Sandras agerande och det Nattskiftet jobbar mot är vitt skilda saker.Våra Nattkompisar arbetar mot sexuellt våld och våld i anslutning till festivaler och nattklubbar.

    Vi kommer inte gå in på en diskussion huruvida ni anser att kasta vin på någon som uppenbart betett sig odrägligt och våldföra sig på någon är samma typ av våld.

    Hälsningar,
    Nattkompisarna Demet & Kitty”

      ”Kasta vin på någon som !uppenbart! betett sig odrägligt”
      Vad gjorde M och eller C för odrägligt på trädgården som förtjänar vin i fejan?

      Hur odrägligt får man bete sig innan det, enligt er, är okej att någon annan utsätter en för våld?`Var går gränsen?

      Vad är ni för oseriös organisation egentligen? Hur motiverar ni det här för oss och era samarbetspartners?

    Det här var det absolut dummaste jag läst! Herregud. Men antar att det är så ni jobbar. Utan innehåll och poäng och bara med att trycka ner folk. Fräscht.

    Nästa gång du vill låtsas vara indignerad kan du väl putsa på framställningen? Din idioti skiner liksom igenom.

    Cam, vilken vidrigt patologiskt hatisk och missunnsam person du måste vara. Jag tror inte för en sekund att du bryr dig ett jävla smack om Sandras ex eller hans nya flickvän välmående! Det är vidrigt att se hur du flåsande kränger ut dig inlägg efter inlägg på det hör temat, hur du riktigt njuter av att trycka dit en annan person som du uppenbart ogillar. Helt otroligt att Nöjesguiden publicerar den här bloggen!

    Alltså pinsamt sen på bollen här, men har bara en fråga till Camilla. Du skriver ju ”Magnus och hans nya tjej Channa.” Var någonstans det är bekräftat att Magnus och Channa är ihop? Detta verkar vara allmänt känt, bara undrar hur alla vet det?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.