69 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Aha. Så med det menar de alltså att våld är okay. Sålänge den man utövar det på har betett sig illa.

    Klipska människor de där.

      Nej, det skriver de inte. Uppenbarligen refererar de till nåt Camilla skrivit och säger att de inte kommer gå in i en diskussion om det.

      Att kasta vin nåns ansikte är inte våld för övrigt.

        Vad skulle du kalla det då, om inte våld? ”Våldsam handling” eller nåt annat diffust som egentligen bara betyder samma sak? Det är inte samma typ av våld att kasta vin på någon som det är slåss men det är hotfullt, kränkande och förstör kläder och liknande. Sluta förminska ett pissigt och jävligt omoget beteende.

          Ofredande, skulle det kallas. Inte misshandel.

            Jag ser det helt klar som en typ av psykiskt våld, med syfte att tillfoga personen en emotionell och social skada, men ja, rent juridiskt är handlingen att kasta en drink på någon knappast mer än ett ofredande. Dumt dock att stirra sig blind på lagtexter, när definitionen av våld är mer komplex än så.

            Eller mordförsök om man frågar The Gunilla.

          Jag skulle kalla det för mordförsök som Gunilla Persson ;p

        Att ta ett grepp om någons bröst eller dela ut en oönskad kyss är inte heller våldsamt, men man kan göra våld på en annan människa utan att det måste göra fysiskt ont. Det handlar om att ta sig friheten att invadera någon annans kropp. Att de gör sådana distinktioner utan att ta avstånd från alla typer av våld känns ju sådär när det gäller trovärdigheten.

        ”Nattvakt – vi som tar avstånd från grova övergrepp men ser mellan fingrarna så länge blodet inte sprutar och/eller någon betett sig uppenbart odrägligt och således gjort sig förtjänt av det. Åtminstone om du är vår kompis”.

        ?

          Och det kallas sexuellt ofredande. Vad syftet med att ta upp det? Förutom att visa på prov på fullständig irrelevans, menar jag.

      Att slänga vin på någon är kränkande men fan inte våld, skärpning.

    Nej men dra inte in en suverän organisation i det här. De har ingenting med saken att göra.

    Vem fan bryr sig om hon kastade ett glas vin på nån. Förutom den som fick vinet på sig då.

    Wow!!! Vilken syrlig kommentar du fick av dom. Så hmm dom vill ”lösa stoppa våld” men samtidigt tycker de att de är ok med ”våld” och att personen ifråga skriver öppet om de i sin blogg??

      Som många andra skrivit så anser de väl inte att kasta ett glas vin på någon är en våldshandling, därav inget problem att Sandra fortsätter som ambassadör. Kan tänka mig att deras svar är lite syrligt skrivet med tanke på CamCams första meddelande är ganska rätt fram formulerat och ett ordentligt ifrågasättande av deras organisation.

      Sophia. När har Sandra skrivit öppet om våld på sin blogg? Länka till de inläggen i vilka du anklagar Sandra att skriva om våld. Och om du skulle hitta ett sådant inlägg, analysera gärna texten först och försök förstå syftet med den.

      Problemet är att rykten, åsikter och rena missuppfattningar om Sandra (och andra bloggare för den delen) blir till sanningar i såna här kommentarsfält. Till slut har ni tillsammans byggt ett monster. Nu skriver alltså Sandra öppet om sitt våld i bloggen enligt dig. Du bidrar till ryktesspridning och näthat.

    vad hade vi väntat oss liksom?! självklart står de bakom sandra. thats what friends are for osv

    Men så onödigt ens att kontakta dem och posta svaren. Är det någon här som ens bryr sig om hennes samarbete med Nattskiftet? Varför vill man förstöra en persons rykte såhär mycket? Hade blivit så ledsen om någon hade kontaktat mina kunder eller samarbetspartners om jag i mitt privatliv hade kastat vin på mitt otrogna svin till ex.

      Eller hur! Känns som om fokus i den här bloggen sedan länge ändrat fokus från att bevaka bloggar till att skriva folk på näsan och sitta på sjukt höga hästar. Själv hoppas jag den där höga hästen Camilla sitter på snart sparkar bakut, därför är jag inne här titt som tätt.

      På så sätt är jag väl inte ett dugg bättre själv, hehe.

        Hahah jag håller så mycket med, sorry camcam.
        Inläggen i sig är kanske inte jättehemska men camilla måste ju vara väldigt medveten om den shitstorm hon triggar till i komentarsfältet. Jag tycker inte man ska backa varje jävla kvinna men man behöver ju inte hitta varje anledning att hugga heller.

      Jag måste fråga en grej. Var Sandra öppen med vad som hade hänt i lördags? Kom det från hennes egna sociala medier eller är det bara folk som sett henne? Kanske har berättats men minns ej.

        Hon la ut det på Snapchat.

    att kasta vin på något är inte våld (ingen skada, inget uppsåt) . det är som mest ofredande.

      Vadå inget uppsåt? Uppenbarligen hade hon uppsåt.

    att bli ovän med bloggbevakning är typ det sista jag skulle vilja bli. skulle vara livrädd som bloggare och hamna i ett sådant här drev.

    Det kan vara det mest oprofessionella svar jag läst. Det kanske inte är våld Sandra utfört men en rejäl kränkning. Spännande att dom valt ut vilka typer av kränkningar som är okej och vilka dom jobbar emot.

      Och han har inte kränkt henne menar du! Herregud vad är det för för fel på folk?! Han förtjänar en smocka!!

        ”Förtjänar en smocka” alltså – så om rollerna vore omvända, att det var Sandra som betett sig illa (vad nu som hänt) så hade hon alltså förtjänat en smocka? Hmmmm…?

          HAHA, ursäkta trött kommentar men Swipvepe: skaffa en maktanalys 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

            Dus: Jag känner väl till makt- och strukturanalyser, nämner detta eftersom som du (rätt så överlägset verkar det, men jag kanske läser in för mycket?) utgår från att jag INTE gör det – och ändå tycker jag att det är fel att ge någon EN SMOCKA (= slå någon) för att den personen gjort orätt mot mig, oavsett maktfördelning i samhället! Tänka sig! ?????

    Kasta vin är väl inte helt ok men att likställa det med att vara våldsam tycker jag känns fel. Säger som Ida här ovan, kasta vin är på sin höjd ett ofredande. I detta fall vet vi ju dessutom inte vad som föranledde vinkastandet. Det kanske är som det står i svaret till camcam, den som fick vinet på sig kanske hade betett sig väldigt odrägligt fär och då…

      Fast det resonemanget öppnar ju för ett ganska skevt synsätt på när våld är ok och när det inte är det. Får jag misshandla om denne betet sig tillräckligt illa? Och vem bestämmer det? En organisation som ämnar främja trygghet kan, i mitt tycke, inte godtyckligt bestämma när, hur och under vilka omständigheter våld, psykiskt som fysiskt, är ok att tillgripa. Det är inte tryggt att tvingas underkasta sig en övergripande organisations regler, utan det är faktiskt, om man vill dra det riktigt långt och överdriva en smula, en typ av fascism.

        Kasta vin är inte våld. Därmed inte sagt att det ok men det är inte våld. Ofredande kan hon däremot dömas för om det blir en polisutredningen av händelsen.

          Fast kan man verkligen säga så, generellt? Om en man kontinuerligt kastar vin och annat på kvinnor, skulle väl han räknas som våldsam? Ska man bedöma sånt från fall till fall?

          Jag tycker faktiskt att Sandra borde pudla här, oavsett om det är ärligt eller inte. Hon skadar ju bara sig själv och sitt varumärke.

            Nja jag skulle nog inte kalla en man som kontinuerligt kastar vin för våldsam. Skulle nog kalla honom för oberäknelig. Samma om det var en kvinnlig vinkastare.

            Håller med dig, Sandra har allt att vinna på att pudla angående detta.

    Sandra blev idag polisanmäld för händelsen på trädgården förra helgen.

      Hur vet du det?

      källa på det tack!

    Men herregud, våld ute i natten handlar väl om att stora grupper känner skräck för att röra sig på stan om nätterna. Det handlar väl om att stora grupper uttrycker sig hotfullt gentemot andra, tar sig friheter med andras kroppar och på så vis begränsar människors rörelsefrihet på stan. Det handlar väl om våld som gör att människor går med nycklarna mellan fingrarna på hemvägen, låtsaspratar i telefonen, tar en taxi fastän man bara har femhundra meter dörr till dörr. Det handlar väl om den typen av våld som gör att somliga inte vågar säga ifrån när någon tar dem på rumpan, den typen av våld som gör att många håller tummen över ölflaskans öppning på dansgolvet. Den typen av våld som gör att man helst tar sällskap hem och helst inte bjuder hem någon man inte känner. Den typen av våld som gör att man ser sig oroligt omkring när man hör arga röster på krogen.

    Jag vet inte, men jag gissar att Sandra aldrig någonsin åsamkat någon den typen av rädsla.

      Du tror inte att M känner sig begränsad? Det börjar faktiskt med individen.

        Mitt budskap är att jag inte tycker att Sandras vinskvättande kan jämföras med det krogvåld som vissa grupper av människor har utövat i generationer och som gör andra grupper av människor så rädda att de inte vågar gå hem ensamma.

        Och som svar på din fråga, jag har såklart ingen aning om hur M känner, men om jag får gissa så är han inte rädd för Sandra. Jag gissar att han kanske skulle tycka att det vore obehagligt att stöta på henne eftersom han skulle behöva konfronteras med hennes ilska, men jag tror inte att han är rädd för att hans liv och hälsa står på spel, som så många kvinnor exempelvis känner inför sina våldsamma expojkvänner. Jag tror inte att han är rädd för att hon ska söka upp honom och misshandla honom och att han inte ska ha möjlighet att försvara sig, eftersom hon är honom fysiskt överlägsen. Nej, det tror jag inte. Om han känner sig begränsad för att det är otrevligt att möta en sårad exflickvän? Well, må så vara. Det är en helt annan fråga.

          Men Channa då? Är inte hon och Sandra i ungefär samma storlek? Channa kanske känner rädsla för Sandra. Men ”ofredande” mot kvinnor kanske är okej?

    Men på riktigt?! Du har alltså på riktigt mailat om det här?!
    En snefylla. En dum grej.

    Vad var syftet med mailet? Känns som att du CamCam den senaste tiden enbart är ute efter att sätta dit bloggare och vara elak.

    Varför ens starta ett drev om att hon kastat vin EN gång på någon. Vad är grejen?

    Och Odd som inte längre är en sociala-medier person. Varför skriva om honom? Han vill ju inte längre. Det är Isabella som har en blogg.

    Jag ger upp den här bloggen nu. Den är bara till för att trycka ner och vara elak mot människor. Jag kan inte med gott samvete stötta en sån grej.

    Den var bra och rolig i början. Nu får jag mest ångest och ont i magen av all hetsjakt som pågår härinne.

      Håller med dej!??

      Först mailade hon dom, sedan hetsade hon dom på deras instagram, om att få ett snabbt svar.
      Så att det kunde bli ytterligare ett drev-mot-Sandy-Bell-inlägg innan dagen var slut!
      Härlig upploppstämning mot en ensam hjärtekrossad tjej.

      Nu har folk upptäkt att Sandra ska flyga i sommar. Blir ett ytterligare ett inlägg om det innan kvällen har passerat?

    Men CamCam – det där var väl ändå även under din värdighet?! Ser du ärligt ingen skillnad i att jobba mot våld och sexuellt våld och att kasta ett glas vin på ety otrohet ex?!?!

      Hon kastade inte vin på extet, hon kastade det på hans tjej.

      I Afghanistan stenar man otrogna till döds. Tycker inte det är okej.

        That escalated quickly…

        Lite skillnad. Där är set enbart på kvinnan inte mannen.

        Med tanke på din konstiga kommentar så antar jag att du hinkade i dig fredagsvinet istället för att kasta det på ngn?!?

      Håller med +1000

    Vem. Bryr. Sig. Det är så gammalt nu och om inte Nattskiftet eller Trädgården eller hen som fick vin på sig grinar om det – SLÄPP DET och låt Sandra va.
    Ut i solen och njut istället :*

    Våld vs våld.. att kasta vin på någon anser jag ändå är att använda psykiskt våld mot någon. Sen att det dessutom skedde så långt efter, har jag ingen förståelse för. Hade det varit en kille som gjort så mot en tjej så hade det allt blivit ett jävla liv.

      Ehh, det har blivit ett jävla liv om det här? Har du läst den har bloggen senaste veckan?

        I denna bloggen ja. Men jag syftade på i Sandras. Där medparten skrämmande nog stöttar detta. Men som några sagt så raderar hon väl troligtvis alla de som inte håller med henne.

          Nu snurrar du in dig i ditt egna resonemang Ess, varför tror du att Sandra plockade bort vissa kommentarer i sin blogg? Jo, för att det antagligen blev ”ett jävla liv” där inne också.

          Dessutom, varför uttala dig om något du inte vet något om? Sedan när blev rykten sanningar? Du vet inte vad som har hänt och när det har hänt. Du har ingen inblick i Sandra och Magnus relation och vad som ledde fram till uppbrottet. Så varför ha en åsikt om vinkastningen när du inte känner till vad som föranledde den? Gör din källkritik innan du väljer att bidra till ryktesspridningar.

    Det som jag reagerar på är: ”att kasta vin på någon som uppenbart har betett sig odrägligt”
    Så huuur betedde dig M alternativt C på trädgården för att förtjäna ett glas vin i fejan?

    Ni pratar om att M var ett otroget svin men vi vet ju inte om han var det. S vägrar ju säga vad som hänt. Dessutom är S en vuxen människa och får själv stå för sina handlingar, så ni behöver inte säga att camcam är så elak som ”sätter dit” er favvis

    Kan tycka att det är lite skillnad på en arg kort handling än våldtäkt och en rejäl misshandel. Men i valet inom korta arga handlingar att få en bitch slap eller ett glas rödvin över mig hade jag valt bitchslap.

    Nog för att jag gillar rättvisa, men gud det här var lite väl gudaktigt för min smak. ”Lille Arne kastade sand på Olga i sandlådan, har han rätt att vara i sandlådan igen”?…typ

    Tycker de svarade bra. Sandra har haft det jobbigt varför plåga henne med attföraöka förstöra mer?

    Snälla, dra inte in Nattskiftet i det här. Är själv volontär och tycker dom gör ett sånt jävla fantastiskt jobb!!!!!!

    Tyckte att det där gick lite för långt och känns som att du smutskastar nattskiftet för något som dom inte ens har något med att göra… Det Sandra gjorde får hon ta ansvar för själv… lägg inte det ansvaret på Nattskiftet, tack.

    Helvete vad folk rövslickar Sandra

      Vem är det som rövslickar Sandra? Syftar du till de som inte ställer upp på drevet mot henne?
      Att stå upp mot näthat, drev och ryktesspridningar som CamCam uppmanar till med sin blogg är inte rövslickeri, det är civilkurage. Så trött på kvinnohatet som tillåts flöda här inne. Hur mår ni egentligen? Hur perfekta är ni själva?

      Här är mitt tips: Alla elaka tankar som passerar genom ens huvud varje dag måste man liksom inte skriva ner och posta på internet. Om ni dessutom inte ens uppskattar Sandras blogg som just nu handlar om semesterplaner som innefattar flygresa, sorg och ilskan mot exet, well sluta läs bloggen då. Då minskar risken för att ni måste gå in i detta kommentarsfält och spy galla över henne.

      Om inte mina tips funkar: Sök hjälp för ert näthat!

        Sandra måste söka hjälp för sitt näthat. Och för mycket annat också känns det som. Det är väl uppenbart nu.

          Ge ett exempel på hennes näthat

    Bisarrt att de tycker att Magnus tjej betett sig odrägligt. Vad vet de som inte vi vet?

    Den där Demet har själv kastat både det ena och det andra och haft sig på krogen i sina dagar, att hon ens jobbar med det där är märkligt…..

    Vad är ditt syfte med allt här egentligen? Om det handlar om Sandra Beijer är det ju fullständigt onödigt att dra in Nattskiftet och försöka koppla samman att få ett glas vin i ansiktet med jobbet de gör för att skapa en tryggare plats för kvinnor, en plats fri från sexuella trakasserier och våld? Är du bitter över något?

    Fy fan vilket förminskande av sexuellt våld och övergrepp som ni som hatar Sandra och vill trycka ner henne håller på med… jag har blivit överfallen en kväll efter krogen och kan tala om att när en ensam tjej blir det så är det FÖR HELVETE INGET SOM KAN JÄMFÖRAS MED ATT FÅ LITE VIN I FEJSET AV EN BEKANT SOM MAN HAR BETETT SIG ILLA MOT. Åh vad jag önskar att Nattskiftet hade funnits då. Att jag hade kunnat få sällskap den där mörka biten på gångvägen upp mellan buskarna där han klev fram. Ni är inget annat än petatska MOBBARE, ni och särskilt du som driver denna skeva blogg med så övertydligt avundsjuk hetsjakt på människor.. ni borde skämmas. Ni har ingen rätt att gotta er i illvilligt skvaller för att sänka och kränka en person som råkar ha kort till en klubb där ni kanske vet att ni skulle bli nekade i kön. Bara för att ni är osäkra så är er mobbing inte finare. Skäms på er! Jag skäms för er. Och skärp för helvete till er med era sjuka fantasier om att lite kastat vin skulle vara våld av den sorten som Nattskiftet jobbar mot. Bara det att man kunde se på sitt sms till Nattskiftet att du var helt hyper av iver att skada Sandra, sätta dit en människa som aldrig gjort dig något illa vad jag vet. Du skrev så fått så fort och kände dig pirrig av förväntan kan jag tänka mig. Oh well. Nu har du outat dig själv som en missunnsam människa och som en som är oförmögen att visa offer för sexuellt våld respekt. Skäms skäms skäms.

    Ingen förtjänar att bli OFREDAD av någon någonsin, varken på krogen, på stan, på jobbet i hemmet eller i skolan. Hur kan man vara så skenhelig att man tycker att det är helt lugnt att Sandra Beijer ofredar en annan kvinna, att den här kvinnan förtjänade det för att hennes pojkvän har gjort något mot Sandra? Ni borde skämmas.

    ”Att hälla alkohol (eller någon annan vätska) över någon utan dennes samtycke kan utgöra Ofredande enligt Brottsbalken 4:7. Om det i samband med detta uppkommer skada på exempelvis kläder kan detta utgöra skadegörelse, Brottsbalken 12:1 (eller pga värdet av den skadade egendomen, åverkan, Brottsbalken 12:2)”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.