Kissies pojkvän gästbloggar igen..

Kissie:

Han tar ställning mot alkohol och det där med att ”slentriandricka” och beskriver den kritik han fått för detta val:

Hörrni, gällande det här med alkohol!
Tycker inte ni att det är intressant över den grundläggande filosofi som finns kring det? Jag är personen som varit på vad som känns som tusentals middagar både privat och i mitt företagande, där jag alltid bemöts av förvånade miner när jag säger att jag inte dricker alkohol mer än 4-5 gånger per år. Vet inte hur många gånger jag fått kritik för det.

  • “Väx upp och lämna bilen hemma.”
  • “Men du kan bara dricka ett par glas.”
  • “Om du dricker ett glas tidigt på kvällen så kan du ju köra hem sen!
  • “Det finns verksamheter som heter taxi”

Personligen tycker jag det är vansinnigt intressant hur människor som gillar onyttigt mycket intag av kroppsmissgynnade substanser, försöker rättfärdiga det genom att påverka andra att göra samma misstag.//Andreas via Kissies blogg.

Jag har själv svårt att förstå det där med att kritisera någon som inte dricker alkohol. Att dricka alkohol är ett aktivt val, precis som det är att inte dricka men ingen skulle komma på frågan att ställa den till någon som dricker.
-Varför dricker du vin till maten? hör man aldrig men – Varför dricker du inte vin till maten? är helt okej att fråga.
Ingen brukar fråga mig varför jag inte röker – också ett aktivt val men det är det ingen som frågar mig. Trots att alkohol är ett gift för kroppen precis som cigaretter.

Om man avstår cigaretter så är man en sund och duktig människa men om man avstår alkohol så är man en tråkig och eventuellt gravid människa – i alla fall om man är kvinna.
Är det inte märkligt ändå?

54 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    ”Tycker inte ni att det är intressant över den grundläggande filosofi som finns kring det?”
    Lika roligt varje gång någon försöker använda lite avancerade ord och låta smart.

    Låter på citaten som att folk mest avrått honom från att köra full haha

      Xacly!! ?

    Jag har aldrig varit nån stordrickare och då fick man alltid höra saker som att jag e tråkig etc. Nu när jag har en sjukdom som gör att jag inte kan dricka så är det ” inga problem, inte behöv man dricka alkohol ” ??

    Jag kände mig så jävla dum när jag och min pojkvän åt en fin trerättersmiddag och jag beställde in en cola som ickegravid. Sjukt ändå att man ska behöva känna sig dum… Älskar att dricka cola till mat så beställer det till 95% av gångerna, hehe 😉

      Haha jag beställer alltid cola jag också, det är ju godast! Som tur är ser jag väldigt ung ut så det är inte ofta folk ifrågesätter det.
      De få gångerna jag har låtit mig bli pressad till att dricka alkohol så måste det sköljas ner med cola..

    Om folk ifrågasätter varför jag just idag hellre vill ha vatten så är det ju något fel på dem, inte på mig.

    Jämför med att bjuda på en cigarett, ingen protesterar mot mitt val att aldrig röka tobak.

    (Går och tar mig ett glas vin…)

    Jag känner igen det där så väl! Jag arbetar inom media vilket inte för saken bättre då det väldigt ofta är Champagne och drinkar så fort det är någon tillställning eller middag. Jag är INTE nykterist men dricker väl ungefär som Andreas ca 4-5 gånger per år och det är så ofta jag känner att jag har lust. Det är på nyårsafton, någon som fyller år, en cider i solen någonstans osv. men jag dricker inte automatiskt vin eller annan alkohol bara för att jag äter ute eller borta. Jag dricker inte heller automatiskt alkohol för att jag går ut och dansar. Jag har aldrig känt det behovet och kommer aldrig att göra (antar jag) och det är tydligen jäääävligt provocerande för jag måste försvara och förklara mig varje gång. ”Dricker du inte?” ”Inte ikväll” ”jo men vadå? Kom igen nu! Vad ska du ha?” ”Min ramlösa ja beställt blir superbra” ”Men skärp dig, dricker du aldrig?!” ”Jo ibland” ”Vaddå ibland?” och sådär fortsätter det tills alla i sällskapet engagerat sig och tryckt på. Ibland tackar jag ja till vin till maten bara för att folk ska sluta tjata, sen dricker jag det inte. Önskar det var mer okej där ute att helt enkelt låta folk dricka det de själva är sugna på istället.

      Jag dricker ungefär som du och jag tror aldrig jag fått någon kommentar! (hade jag gått runt och snackat om mitt icke drickande och alkoholens faror hade väl folk säkert gått i förvsarstställning, men det är inget jag pratar om). Kanske beror på umgängeskretsar? Jag jobbar inte inom något hippt område. Däremot kan jag ibland ana att min sambos släkt tycker det är lite förnämt och fjolligt av mig att inte vara med och dricka nubbe och sånt. Men inget se säger rätt ut. Inte än iaf.

    Att jag är väldigt sparsam med alkohol är ett större problem för folk omkring mig än mig själv. Jag dricker ibland lite för att det är gott men utan att bli berusad. Det stör väldigt många. Men det säger mer om dem än om mig. 🙂

      Typ som jag då. Dricker kanske ett glas vin till maten ibland om jag är och firar någon födelsedag och kanske ett glas champagne eller en cider.
      Likadant på utekvällar, då tar jag kanske 1-2 drinkar och sen är det bra med det liksom. Kan ha kul ändå. 🙂 Sen dricker jag väl inte speciellt ofta heller så 🙂

    Jag har flera gånger fått massvis med skit rent ut sagt för att jag inte dricker alkohol.
    Idag är jag så trött på det att jag alltid skyller på mina mediciner, då heter det ”Ja men då får vi ta det när du slutat med dom”.
    Ehh nja, jag kommer äta mediciner livet ut. Vad folk inte vet är att jag krökat som en dåre förr för att jag fick för mig att det dövade smärta i själen. Idag ger jag fan i alkoholen av den anledningen att smärtan inombords blir tusen gånger värre.

      Samma här.

        Fast skyller inte på mediciner, jag säger att jag helt enkelt mår dåligt av att dricka och orkar inte vara allmänt bakfull och själsligt skör flera dagar efteråt. Det är ju fullständigt vidrigt att vara bakis.

          Har sagt det själv några gånger men får alltid höra att ”då kanske du måste lära dig att dricka”
          Snart liksom

    Jag är ensam om att dricka på min arbetsplats. Det blir alltid konstig stämning och många frågor vid varje tillställning. Har börjat kännas väldigt obekvämt och kommer sluta med att jag inte går på gemensamma saker framöver ?

      Inte dricka av personerna på min arbetsplats ska det stå.

    Jag dricker inte vin av den enkla anledningen att jag tycker att det smakar räv

      Har du provat ett vin av bättre kvalitet? Utan att veta något om dig så måste jag säga att de jag träffat som avskyr vin dricker de billiga och äckliga vinerna. Inte konstigt det smakar räv då. Behöver inte var dyrt, prova 150 kr-klassen. Jag hatade också vin innan jag hittade de bättre sorterna. Skillnaden är enorm! Nu dricker jag ett par tre glas i veckan och matchar vinet till maten. Aldrig full.

    Jag som nykterist får alltid försvara mitt val att inte dricka alkohol, speciellt i nya kretsar. Det är lite som i alkoholreklamen där personalen har klagat till chefen att en anställd inte har tagit ett enda glas alkohol.. Jag är på rätt humör så kontrar jag direkt med ”varför dricker du alkohol?” – jag ÄLSKAR hur folk tappar fattningen, det bästa som finns!

      Du menar IQ-reklamen? Det är inte en ”alkoholreklam”, deras vision är att alkoholkonsumtion ska minska för att färre ska skadas av alkohol och dess följder.

    Dricker inte alls då jag är allergisk (mår illa, feber, huvudvärk etc) inom en timme eller mindre. Folk blir förvånade varje gång man tackar nej och sedan kommenterar ”åh vad jobbigt/synd det är att inte kunna dricka”. Nja? Varför är det synd om mig? Finns alkoholfria alt inom öl och vin, gillar läsk eller juice bättre i vilket fall. Sjukt onödigt att slösa pengar på alkohol i min mening men alla är ju fria att göra som de vill 🙂

    Har aldrig direkt tyckt om Kissie. Men mannen hennes verkar faktisk ganska vettig. 🙂

    Jag har bara varit full en gång och då var jag nitton år. Det var elva år sedan och jag har aldrig druckit någonting efter det för det lockar mig inte. På studenten minns jag att jag hade min mens så kunde inte dricka någonting för jag åt väldigt starka tabletter med morfin och då frågade mina klasskamrater mig om hur jag stod ut med läsk på studentfesten och om jag inte kunde dricka lite i alla fall men jag sade nej och då gav de mig den där dömande blicken som de flesta känner till. Så förbaskat irriterande! Jag bestämmer vad jag vill och inte. Nu har jag en väldigt rolig humor så om jag går någonstans tror alla ändå att jag är full fast glaset framför mig är läsk haha. Suck it ?

    Jag låter bli alkoholen 99 fall av 100 och har aldrig någonsin fått kritik för det. Tycker det börjar bli en trend bland folk att ta ställning för något okontroversiellt och bygga dramatiska berättelser kring kritikstormen de får utstå för detta modiga val. Antar att det är för att jaga likes och bli ”hyllade” i sociala medier.

      Haha Gud jag tänkte samma sak. Historierna blir bara mer och mer dramatiska dessutom.

    Victoria Törnegren har varit duktig, TVå sponsrade inlägg på raken. Någon är visst pank…

    De flesta som inte dricker säger alltid att de inte dricker alkohol. Men de flesta, de över 25 i alla fall, säger aldrig att de ska dricka alkohol. Man säger att man ska dricka det man tycker är gott, vin, cider, öl osv. De flesta av oss dricker inte för att bli fulla trots att det verkar vara den anledning nykteristerna alltid antar.

      Ja precis! Jag älskar vin och dricker det varje helg. Vi väljer noga ut flaskan som ska öppnas och njuter som fasen. Däremot kommer jag inte ihåg sist jag var berusad och hatar att vara full.
      Jag tycket det är så konstigt att så många antar att det är fyllan man vill åt och att det inte går sluta efter 1-2 glas vin. Det är inte alkoholen jag vill åt, utan den goda smaken som gifte sig perfekt med maten.

        Exakt! Jag dricker snordyrt vin men sällan mer än en flaska med maken var 3-4:e vecka.

    En vän till mig sa förut att jag var alkoholist när jag köpte ett 6-pack 3,5or. Jag ÄLSKAR öl!! Hon dricker alkohol och hatar smaken men gör det för att bli full. Har väl inget med inlägget att göra egentligen men det stör mig nåt så fruktansvärt.

      Haha! Undra vad hon tycker om fenomenet lättöl? Måste vara ett mysterium. Typisk allholistdryck.

        Undrar vad hon skulle tycka om det faktum att jag och en kollega tog varsin HELT alkoholfri öl på jobbet en galet varm sommarkväll när det var världens evenemang i vår stad och vi inte kunde gå dit den dagen?

    Jag växte upp med alkoholiserad pappa och visste tidigt att jag aldrig skulle vilja dricka alkohol. Jag blir fortfarande illa till mods om jag ser en burk med Falcons starköl eller en flaska med whiskyn som alltid fanns hemma, även fast min pappa var ett väldigt snällt fyllo som bara blev trött och skrattade lite mer än vanligt. Jag är nog den enda som inte dricker på min arbetsplats och mina närmaste kollegor vet varför, men jag har faktiskt varit förvånad över hur alla rycker på axlarna och säger ”jaha det är ju lugnt” då de frågat om inte jag ska ha något och jag svarar att jag inte dricker alls. Känns skönt att vara på en plats där mitt val respekteras på ett sånt självklart sätt då jag under hela min uppväxt har försökt förbereda mig mentalt för situationer där andra vill övertala mig att dricka!

    Som 18-åring är det väldigt tabubelagt att självmant välja bort alkoholen av flertalet anledningar…

    ”Varför vill inte du dricka?”

    När man vänder på frågan ”varför VILL du dricka?” kommer svaret inte lika fort oftast. Drick som du vill men låt mig inte dricka om jag så vill.

    Stor ”suuuuck” på den, alla gånger.

    Och här sitter jag och tar mig en bärs i trädgården ?

    Jag och min man dricker alkohol nån gång vartannat år kanske. Är inte nykterist. Har inget emot att andra dricker i min närvaro. Har faktiskt aldrig i mitt 50 åriga liv fått höra något negativt när det gäller detta. Älskar dock Trocadero och Coca Cola så det går ingen nöd på mig.

    Jag blir typ provocerad av att Kissies snubbe ska gästspela på hennes kanaler, vill jag läsa grejer av honom så skulle jag väl följa honom. Lika provocerande som ett par med samma Facebook-konto eller när ett par delar på en mailadress.

      Fick läsa inlägget två ggr för att första vad det egentligen var han ville ha sagt. Han vill alldeles för mkt och då blir hans inlägg mest röriga. Bättre om han skriver raka och okomplicerade texter där det enkelt framför vilken fråga han vill lyfta. Typ ”Jag dricker sällan men min brud,
      Kissie, dricker i princip varje dag”. Eller nåt.

      Kissies bror Peter gästbloggare ju även han ibland och tror inte det mottogs så positivt. Andreas känns som en person som älskar sitt eget ord – både i oral och skriven form.

        Tack! Inlägget var skumt och riktigt illa skrivit! Det kändes som att han jobbade hårt på att vara fyndig och skojig….

      Men ja, verkligen. Folk säger att Odd är ett creep men Andreas är fasen mer mysko och ger i alla fall mig dåliga vibbar. Jag tror inte han vill bli känd men han gillar rampljuset liiite för mycket. Helt klart.

    Jag håller faktiskt inte med om att det alltid är ett val att inte dricka… Det är ett val ATT dricka men att inte dricka…nja, jag dricker annat istället som jag tycker är godare, inte svårare än så. Tycker inte att man ska behöva försvara att man INTE gör något.

    Och så är Andreas på hennes blogg och skriver… igen. Nej nej, jag tror i och för sig inte han vill bli känd eller nåt, men han gillar helt klart att synas, till skillnad mot hennes ex C… Personligen tycker jag dock fortfarande det är nåt med honom som är konstigt, han ger dåliga vibbar. Gillar möjligen rampljuset lite för mycket….

    Varför går det inte att publicera kommentarer? Jag skickar och sen publiceras det inte!? :/

    Bra skrivet av CamCam tycker jag, Sverige har en väldigt skev alkoholnorm överlag.

    Dricker sällan, men har alltid hatat att vara full, tar hellre bilen än två glas vin liksom ?
    Jobbigast är att titt som tätt höra ”väntar ni ett till barn?” Men å andra sidan är det ingen som kommer misstänka något pga det när det väl är dags ?

    Jag tycker om alkohol och jag tycker om smaken. Skulle aldrig falla mig in och dricka nåt som jag tycker är äckligt. Dricker den alkoholen som jag tycker är god. Man ska dricka alkohol om man själv vill. Min lillebror är 18 år o han dricker inte och det tycker jag bara är bra att han kan gå på fest och vara den som kör. Alla får göra som dom vill :).

    Är 22 år. Dricker aldrig, har aldrig varit full. Har smakat på alkohol några få gånger i mitt liv och de få gånger jag har smakat så har det smakat vidrigt och därav att jag inte dricker det. Har heller inga planer på att någonsin börja heller.

    Alkohol är sämsta jävla skitdrogen… Nästan lika värdelös som Svenssons syn på svensk alkoholkultur.

      Och du är förstås så mycket mer cool och internationell med din syn på knark?

    Väldigt konstigt men såå samt.
    Slutade helt med alkohol när jag fick mitt första barn pga min barndom bla.
    O ofta lyfter folk på ögonbrynen när man säger det.
    Och även åt min man som oxå valde sluta med alkohol när jag valde avstånd

    Jag väljer om jag vill dricka eller inte. Jag dricker knappt nått med alkohol i för att jag helt enkelt inte tycker att det är gott. Och att bli berusad och/eller full. Nääää vad är roligt med det.
    Är såååå djävla trött på folk som ifrågasätter varför man väljer att inte dricka.

    Har alltid druckit sparsamt men sedan en kronisk systemsjukdom debuterade hos mig har jag fått massvis med medicin, bl.a. Cellgift, för att bromsa den och har blivit rådd att absolut inte dricka alkohol för att bespara lever och mage under den 1 år långa behandlingen.
    Var hemma hos ett par bekanta en kväll och svarade läsk eller vatten på frågan om vad jag ville dricka. Fick en alkoholfri drink av värden som det sedan kommer fram att han hällt lite alkohol i eftersom han tyckte det var tråkigt att jag inte skulle dricka..
    Han blev givetvis väldigt skamsen när anledningen till mitt definitiva avstånd till alkohol kom fram men från och med den dagen får folk hela historien får att inte åka på samma.
    Sjukt att vissa till och med tycker det är så tråkigt med nyktra människor att de ska lura i dem alkohol..

      Men vilken jävla sunkig människa! Hoppas han skäms än

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.