En giftig gås.

Elaine Eksvärd:

En giftig gås? Vad är det för något? 
Herregud, vad det har klurats i kommentarsfältet om vad Elaine egentligen menar med sitt uttalande. Vet hon någonting som vi inte vet? Är en giftig gås det nya att kalla någon på nätet vid förolämpning? Kanske supersmidigt för sms-konversationer som spårat ur då man givetvis förkortar det till ”GG”. Lite som LOL eller OMG.

Keep your panties on alla!
Jag har fördjupat mig i detta retoriska uttalande för att stilla er nyfikenhet och kan konstatera följande:

Elaine är en innovatör. Jag får inte ett enda svar när jag googlar på giftig gås. Noll, zip, nada!
På engelska är det dock annorlunda. Jag vet ALLT om hur man förgiftar en gås nu! En giftig gås är alltså en gås som har förgiftats av gift. En död gås med andra ord. Så Elaine kallade alltså den här läsaren för en död och förgiftad gås. Är det verkligen en förolämpning att höja på ögonbrynen för? Kanske om man blev kallad för en död gås i sängen? Det hade ju inte varit så kul kanske. Är en död gås i sängen det nya uttrycket som kommer ersätta död fisk i sängen?
Jag skulle kunna spåra ur det här inlägget hur mycket som helst känner jag men för den som är genuint nyfiken – så här förgiftar du en gås:

Förgiftning av en gås:
Gift är verkligen det lataste sättet att försöka döda skadedjur, och i detta fall en gås.  Det är ett tillvägagångssätt som kan orsaka stora problem över ett stort område eftersom ett av de första svårigheterna är att det är svårt att se till att det bara är gässen som äter giften, och eftersom det vanligtvis kommer att vara i form av spannmål, kan detta ofta döda andra typer av fåglar också. Fåglarna flyger ofta ett stycke innan de dör vilket betyder att det kan vara omöjligt att samla slaktkropparna, och gässens kroppar kan ibland förorena ett område, eftersom de inte nödvändigtvis kommer att dö i området där de bor. Det kan alltså bli ett armageddon av döda fåglar lite överallt.

Men om man nu har bestämt sig för att förgifta en gås så ska man använda sig av salpetersyra som man sedan blötlägger vete, majs eller bröd i, som sedan matas till gässen.

Detta kommer resultera i en giftig gås som nog inte lämpar sig för tillagning eller som middagsmat men som väl lämpar sig som uppstoppad dekoration för hemmet som har allt. #julklapp

58 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  😂😂😂
  Roligaste inlägget nånsin!!

  Svara

  Hur går det med Tingsrättens beslut om Catrins sjukintyg?

  Svara

   Ja?! Väntar med spänning 😳

   Svara

   Aaah väntar också! Har nog aldrig varit inne på denna sida så mycket som idag 😂

   Svara

    Jag sitter och väntar spänt vid datorn. Kommer fan snart ringa dem.

    Svara

     TINGSRÄTTEN HAR STÄNGT UTAN ATT MEDDELA!!!!!! VA FAN!

     Svara

      Det kanske har blivit sekretess på intyget? Är faktiskt lite förvånad att de lämnade ut sjukintyget överhuvudtaget,men de kunde ju lämnat ut om de godkände intyget eller ej???

      Svara

      Kurtan, har du hört talas om att det finns något som heter offentliga handlingar?

      Svara

     Men va tusan!!! Så dåligt! Någon annan av alla som håller koll borde kanske veta? Vad tror du om du nu får gissa svaret?

     Svara

      Jag tror inte det blir godkänt men man vet aldrig… =)

      Svara

  SNÄLLA kan du skriva något om GabJossans filmrecension, älskade hur hon väljer filmer (i detta fall Mechanic: Resurrection, med 5,6 i snitt på IMDB vilket i sammanhanget är rätt uselt):
  ”Denna film ska vi se!! Älskar att se den typen av filmer, haha =) Dom är så lättsamma och roliga men samtidigt händer det något.! Jag har svårt att hänga med i filmer helhjärtat och det slutar alltid med att jag sitter med min mobil, städar eller gör något annat men denna typ av filmer brukar funka!”

  Svara

  Isabella och co skall liva på instagram 15:30, kan inte vänta!

  Svara

  Endel brukar säga , dum som en gås. Och det är väl det Elaine säger, när hon förminskar en tjejs kommentar. Är det någon som är giftig så är det Elaine.

  Svara

  Bella är live på insta 1530!

  Svara

   Så himla värdelös live.. men alltid säljer hon någon extra produkt

   Svara

    Lite som teveshop typ, det kanske är en affärsidé att damma av?

    Svara

  Hahah, sitter på fullsatt buss och skrattar rakt ut😂

  Svara

  Men GG betyder Good Game i the gaming community… de gååår ju inte då! Hur ska jag veta om nån säger Good Game eller Giftiga Gås till mig? 😜

  Svara

   Mja, men från och med nu är GG Giftig Gås.

   Svara

   Tycker du ska testa ett GG när det gått riktigt dåligt och se vad du får för reaktion. Rapportera gärna!

   Svara

    Men GG skriver man efter ett game , oavsett om man vinner eller förlorar. De e typ på samma sätt som att man skakar hand efter ishockeyn 🙃

    Svara

     I see! Förlorar aldrig så har inte jättekoll på vad etiketten föreskriver då *obs skoja bara 😊*

     Svara

  Veckans flabb! Spot on min humor! Fler såna här utredande inlägg tack

  Svara

  Fy fan vad töntig du är Camilla 😴😴

  Svara

   Hahaha åh vem är töntig här egentligen 😂😂😂

   Svara

  Hej!
  Lan du inte ta upp det senaste eventet som allas våra bloggare var på under gårdagen, finns på Tunis och Bidermans instastories. Ett glasögonevent på Laroy där de klär ut sig i skyddsdräkter och kastar prinsesstårtor på varandra, alltså säkert 20-30 tårtor. Är inte lättprovocerad men får dålig smak i munnen över att de bjuds in på ett gratisevent där de inte ens äter tårtorna utan bara totalt trashar dem. Tycker att det är osmakligt när vissa inte ens har tal över huvudet…
  Let them eat ( throw) cake!

  Svara

   Jag blir också sjukt provocerad när man leker med mat/slänger mat i onödan 😤

   Svara

  Haha, jag gillar Elaines ”din giftiga lilla gås”.
  Lämpligt otrevligt svar för att markera att man anser att en kommentar var onödigt bitig/elak/provocerande eller vad som helst.
  (Hehe, själv benämner jag folk jag av någon anledning inte gillar för ”sork” (”Men vilken sork” uttalat med ett hyfsat spydigt tonfall på just sork:et), så kanske förklarar det varför Elaines gås-grej klockar in hos mig. 🙂 )

  Svara

   Jag med, tycker det var klockrent kul skällsord. Elaine är ju ’känd’ på bloggen för att kalla läsarna helt random saker, typ nu senast ’hej mina röda tegelhus’ så jag tycker inte alls det var konstigt. Gillar Elaine!

   Svara

    Jag gillar för övrigt nya ord och användningar. Tex för längesen när jag läste Katrins blogg (då hon fortfarande skrev saker och inte bara reklam) så kallade hon en korkad person för ett jävla popcorn. Jag tycker popcorn är ett superkul ord att använda för någon som är korkad (jag tänker att ett popcorn är luftigt alltså som att säga typ airhead eller tom i bollen).

    Svara

   Och jag kallar människor, som är äckliga, ”sorktarm”.

   Svara

    😂😂😂

    Svara

   Jag kallar en person på jobbet för åsna, eller Ior. Inte till hens ansikte, men när jag talar om hen säger jag åsnan.

   Min gamla chef kallades gris av flera anledningar. Ja, det var en man.

   Svara

    I din första förolämpning är det viktigt med att använda det nykonstruerade ordet ”hen”. Men i nästa paragraf är det viktigt att poängtera att det var en man… Motsägelsefull, much? Varför inte byta ut ordet ”hen” mot ”personen”? Person är man oavsett könsidentitet.

    Svara

  Cam!!! Uppdatera oss om Catten! 😀

  Svara

   Inget svar än. =(

   Svara

    Skrev de inte, hör av dig igen? Har du mailat idag eller igår?

    Svara

     Både och..ska maila igen..

     Svara

  Hahahahahaha!! Helt klart det roligaste inlägget idag 😂😂😂

  Svara

  Omg tar åt mig på ett orimligt sätt här haha 😂

  Svara

  Uttrycket ”dum som en gås” i kombination med detta https://www.google.se/amp/s/amp.utforskasinnet.se/7-karaktarsdrag-hos-giftiga-personer/ gör det till ett rätt bra uttryck kan jag tycka.

  Svara

  Vilket par tror ni skaffar barn först?

  1. Anitha och Joel

  2. Calle och Sanhdrahh?

  Jag tror alterativ 1. Inom ett halvår är hon gravid.

  Svara

   Är det inte märkligt att Sandrah lägger ut massor av filmer och bilder på Calles barn på sin insta? Hon verkar vara en gullig tjej men jag hade inte tyckt det var okej om jag var mamma, alltså sånt kan man väl vänta med lite? Även om barnen synts mkt tidigare kan det väl inte bara vara fritt fram?

   Svara

  Det roligaste är ju nästan att Elaine är inne och kommenterar på en blogg som hon aldrig (ALDRIG!!!) mer skulle läsa! Haha!
  För övrigt är det Elaine som är giftig, riktigt otäck är hon!

  Svara

   Håller med, hon känns som en riktigt otäck person.. tycker faktiskt synd om Gustav som verkar för snäll för henne..
   Tänker mig henne som värsta mobbaren i skolan..

   Svara

    Kan verkligen se framför mig hur hon fryser ut folk genom att ge elaka blickar i korridoren och sen pratar skit bakom ryggen och kallar dem elaka namn. Nånstans måste hennes nuvarande beteende komma ifrån…

    Svara

  Andra gången jag skrattat högt åt ett blogginlägg. Första var när läsarna diskuterade Blondinbellas äggröra hon åt på nåt hotell i London. Vissa tyckte inte det såg ut som äggröra:

  ”Kan vara en omelett som blivit mosad”.

  ”Det tror jag knappast de serverar. Varför anstränga sig för att få till en omelett för att sedan mosa den. Bättre göra äggröra direkt då.”

  ”Ja, mosad äggröra är ju en delikatess i London.” (Detta var ju ironi men också kul i sammanhanget)

  😂😂😂

  Svara

  Giftig och förgiftad gås är väl ändå lite olika saker Camilla. 😉

  Svara

  ”Dum som en gås”, uppfattar jag att man kan säga om någon man anser korkad? Såg en gammal svensk 30-talsfilm en gång, där en arg kvinna ringde upp sin kärleksrival (skånska) och sa åt henne ”Åk hem till Skåne, du passar bäst bland de andra gässen”.

  Sen har jag för mig att Scarlett O’Hara i ”Borta med vinden” säger till sin (ängsliga) väninna Melanie titt som tätt att hon ska sluta bete sig som en gås.

  Elaine kanske tar till gammeldags uttryck som ett retoriskt makt-knep? 😉

  Svara

  Jag får vestibulit av den där människan. Hon känns som ungen ens mamma tvingade en att bjuda på kalaset. Samma unge som sen blev tonåring och fick kille och med det en självutnämnd ny social status. Men fortfarande, fjäskungen man tvingades bjuda på kalas. #nudrickerjohannavinigen

  Svara

  Elaine, du är en giftig huggorm.

  Svara

   alla huggormar är giftiga….

   Svara

  Jag tycker det är lite osmakligt att skriva hur man förgiftar gäss. Där jag bor är det någon/några som lägger ut förgiftad hundmat/kött där det går mycket hundar. även om de såklart skulle göra det även om du inte skriver det på din blogg, känns det liksom opassande.

  Svara

   😂

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.