Kontrollbehov Galore!

Kenza:

Om en stund kommer vår vigselförrättare förbi kontoret också för att testa lite outfits som jag valt ut till henne. Blev överlycklig när hon sa att jag fick välja vad hon skulle ha på sig haha! Jobbigt om hon hade dykt upp i typ en neongul kostym eller något..//Kenza

Jag var – i egenskap av min höga ålder – varit på en hel del bröllop genom livet och har aldrig ens skänkt en tanke till vigselförättarens kläder. Eller ”outfit”, om man är modeoraklet Kenza.
Men jag antar att Kenza ser en möjlighet att göra lite extrareklam för Ivyrevel genom att klä personen från topp till tå i den kommande höstkollektionen så varför inte ta möjligheten i akt när man får en livs levande klippdocka till sitt förfogande?

Inenting får lämnas åt slumpen med risk för att bli fel, jag menar hela dagen kan ju bli förstörd om vigselförättaren har en opassande färg på kläderna. KATASTROF!
Men vad händer om någonting ändå går åt skogen – Kenzas hysteriska kontrollbehov till trots? DÅ kommer det bli katastrof galore tror jag.
För man kan inte kontrollera allt i hela världen trots att Kenza gjort ett relativt bra jobb hittills med att mikrostyra sitt bröllop.
Hon har en bröllopskoordinator som förmodligen kommer springa runt med en öronsnäcka och mikrofon och ta tiden på alla tal likt Monica Geller men vad mer kan hon göra? Kommer hon ens kunna njuta av sina stora dag om hon måste ha ett körschema för gästerna att förhålla sig till när de vill gå på toaletten för att inte spräcka hennes tidsplanering?

Så vad tycker ni den stackars klippdockan/Vigselförättaren ska ha på sig?
Jag har plockat några fantastiska plagg från Ivyrevels sida som jag tycker behöver lite extra PR och som en bonus blir en asgrym outfit!!!!
(Allt som hintar mot neongult går givetvis bort enligt Kenzas önskemål!)


1. Raffig klänning
2. Snärtigt skärp som även kan användas som bestraffning mot de som bryter mot toalettschemat.
3. Bitiga skor med ormtema. (Adam och Eva bröt mot reglerna)
4. Väska med vattenmeloner att bära dokumentation i.
5. Chic solhatt om det är soligt. Annars bara för att den är ON FLEAK!
6. Blingande armband för att se nyrik ut.
7. Spetshalsband för att se lite mer ”wedding’y” ut.
8. Diskreta örhängen för att inte stjäla fokus från bruden.
9. Ett armband med spegelfunktion för att även ha koll bakom sig så ingenting oförutsett händer där.

Eller så kan hen bara ha på sig en uniform från Första världskriget om det krisar. Det funkar också.

80 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Fast jag måste faktiskt komma till Kenzas försvar här.

    Vi hade inte traditionsenlig klädkod på vårt bröllop (alltså mörk kostym, frack, eller dylikt), utan vi hade färgklädkod (förlåt Magdalena Ribbing!). Alla våra gäster hade klätt sig i den färgen och det såg jättehäftigt ut.

    Alla utom vigselförrättaren, som hade en helt annan färg på sina kläder. Vi hade självklart inte bett om att få klä henne (är inte sånt kontrollfreak, tack och lov) utan hon kom i det hon ansåg lämpligt. Och det stack ut jättemycket mot vad de övriga gästerna hade på sig, så hon sa faktiskt själv att det hade varit okej om vi hade förvarnat henne för då skulle hon ha klätt sig i den färgen.

    Mig gjorde det inget, men när man tittar på bilder i efterhand så sticker hon ut väldigt. Men jag är ju lyckligt gift 15 år senare, så det hade inte så stor betydelse 😀

    Men jag förstår ändå Kenza är vad jag vill ha sagt 🙂

      Ibland förundras jag verkligen över människors ”problem”

        Fast som jag sa så var det ju inget problem

          Vilka är vi att bestämma vad som är ett problem och inte? If Queen Kenza says it, it must be true.

            Fast som ja fattade de som i hennes inlägg var de vigselförrättaren SOM ville att Kenza skulle klä henne och inte tvärtom, däremot skrev hon att det hade varit jobbigt om hon dök upp i en neongul kostym, INGENSTANS att det är Kenza som är drivande i den frågan.

          Men, är inte det där en helt annan sak? Du framställer det som att det inte var ett problem för er, trots att hennes klädsel stack ut väldigt. För henne då? Om jag hade varit den enda (brudparet undantaget), som inte hade klätt mig på samma sätt som alla andra, så hade jag känt mig sjukt obekväm. Att ni inte talat om klädkoden för vigselförrättaren tycker jag var taskigt och försatte henne i en trist sits. Hade det inte varit trevligt att tala om för henne att ”vi har färgkoden x på vårt bröllop och gästerna kommer alla att vara klädda i det, men du får självfallet komma klädd hur du vill”?

            Kanske hade det varit så, men jag hade känt mig sjukt obekväm att tala om för en okänd människa hur hon ska klä sig när hon utför sitt ämbete bara för att passa in med mina gäster. Ja, min vigselförättare hade helt uppenbart varit okej med det, men någon annan kanske hade tyckt att jag var oförskämd.

            Dessutom är det väl skillnad på att vara gäst och ”fel” klädd än att vara där och göra ett jobb och åka efter 20 minuter?

      Vi hade också en färgkod på vårt bröllop, grönt, som jag talade om för vigselförrättaren att hon gärna fick ha på sig om hon ville. Vilket hon hade, men det hade såklart inte varit någon katastrof om hon hade haft en annan färg 🙂

      TACK CAMCAM för att du lyfte detta som jag nämnde i ett annat kommentarsfält. Helt förjävligt att klä en vigselförrättare. Vem gör så förutom Kenza ?

    Hahaha, satte kaffet i halsen nu. Fint förslag på outfits, men jag tror inte att Kenza klär vigselförrättaren i Ivyrevel. Så galen i reklam och sponsring kan ingen människa vara. I sådana fall tappar jag all respekt för henne.

      Hon lär göra det ?

        Å så flattered på fossingarna ? För visste hade Kenza och Blondinbella ngt på G gällande skorna och det stundande bröllopet…

      Faktiskt imponerad av dig som fortfarande har respekt för en ”konsumtionsbloggare”.
      Jag har däremot tappat den för länge sedan. De är ett gäng sorgliga, giriga och hysteriska människor.

        Well, det är inte ofta jag får slut på argument men nu har jag faktiskt det. Jag har respekt för alla människor som går från idéstadiet till att bygga upp framgångsrika bolag och skapar arbetstillfällen etc.

        Den respekten urholkas dock av influencers som inte reklammarkerar, som komsumerar mer på ett år än vad andra gör på ett liv och som kräver sponsring av allt och inte ens betalar för sitt eget toalettpapper.

    Vore det inte enklare att ha en manlig vigselförrättare som kan ha på sig en ”normal” kostym i färg beroende på klädkod i övrigt för gästerna dvs ljus eller mörk kostym?
    Då skulle väl saken vara ur världen?
    I övrigt har jag ingen synpunkt på denna bröllopshysteri för den är så väldigt långt ifrån den vigsel jag själv var med om för nu ganska länge sedan. Men det var andra tider då och alla ville inte ha stora bröllop.

    På min brors bröllop förra sommaren hade vigselförrättaren på sig en rosa klänning som var såpass ljus att den ser vit ut på alla bilder. Inte så lämpligt.

      Vad är olämpligt? Möjligtvis människors fotokunskaper om dom inte kan få med en ljusrosa klänning på bild.

        Ellerhur! Men, klart att alla vigselförrättare hädanefter bör fota sig själva i olika ljus och helst både med olika mobilkameror, engångkameror eller dåligt inställda systemkameror innan de väljer ut vad de ska ha på sig.

          Det är ju givet. Tänk om, Gud förbjude, vigselförrättaren skulle förstöra hela bröllopet genom att inte stå på tå med ena benet framför det andra?!

        Den var såpass ljust rosa att den i solljus såg kritvit ut, även utanför kameran. Detta handlar om en professionell fotografs bilder.

        Tillägg: kollade på bilderna igen och även i skugga såg klänningen kritvit ut – och då står hon precis bredvid bruden på många av bilderna. Hon hade helt enkelt valt en olämplig klänning för tillfället.

    Min mammas bröllop var det bästa bröllopet ever! Klädsel skulle man helst ha enligt inbjudan, det var tacobuffé till middag och fullt av utrymme för lek och bus för alla barn! Inte det minsta stelt och bara så jäkla mycket glädja och avslappning.

    Stela bröllop är fan det värsta jag vet. Tur jag inte omger mig med människor som bjuder in till sådana bröllop!

    Känns som att människor gör så jäkla stor grej av allt nu för tiden. Jag lovar, man blir gift även om nagellacket på tånaglarna inte matchar färgen på könshåret.

    Var på bröllop för ett par år sen där det stod; klädsel: ja tack!
    ?

      hade varit ännu roligare om det hade stått nej tack, hehehe

        Det finns faktiskt nudistvigslar (har jag hört). Dock ingen egen erfarenhet av sådana bröllop. Jag tror för övrigt att jag inte skulle trivas utan en tråd på kroppen. Inte på bröllop i alla fall.

      Så sjukt respektlöst av den som kom dit naken… ??

        Hahaha ???

    Min inställning var att det inte var nån idé att ha kontrollbehov kring bröllopet för då skulle säkert nån av oss bryta benet, få magsjuka eller annat skojigt oförutsägbart.
    Ff lyckligt gift, snart 10 år senare…

      Det har jag inte tänkt på! Drottning Silvia var ju förkyld när hon gifte sig, men det är ju hanterbart. Vad gör man om man är magsjuk, diarre?

        Jag har både blod och diarré á la Niagara när jag har mens vilket lär inträffa precis på bröllopet om sisådär en månad. En stor vit tyllmolnklänning på det… jag har ont i magen av tanken redan!

          Äe fy fan vad drygt, hoppas du kan skjuta upp det om det krävs :/

            Börjar bli jävligt tight med tid + att den är helt oberäknelig pga PCOS men varit i tid senaste 2 gångerna. Om jag inte hittar ngt som man kan ta bara ett par dagar innan så får jag helt enkelt stå ut ? mensvärken from hell är det minsta problemet men kladdet liksom ???

            Cyniker, du kan ju skjuta upp mensen med p piller

          Dimor o cyklo f för dig till frukost då.. ?

          Håller tummarna för dig!

          Älskar dig cyniker. Tror du är min soulie i både tankar och åsikter. Dessutom har vi båda pcos i sann bookisk anda. Fan vad glad jag blev.

          Ät p-piller eller cyklo-F! 🙂 Du kan hindra det eller skjuta upp mensen!

            Har för mig att östrogen och POC inte går så bra ihop apropå p-piller etc??

            P piller var det absolut bästa för mig! Mådde prima, blev lite smalare och mindre hårig! Perfekt

            Lite sent nu för p-piller men ska prova cyklo-f, tack för tips!

            Aha endast en kort googling bort så ser jag att det är precis tvärtom. P-piller kan vara väldigt bra vid POC. ?

            Mindes det var någonting blandade bara ihop ifall det var bra eller dåligt. ?

            Tack Tilde! ?

            Och så var det här som satt i bakhuvudet vid p-piller men glömde att det är lätt avhjälpt.

            ”Att ha mens minst fyra gånger om året minskar risken för att få livmodercancer. Därför är det bra att ta medicin om det

            P-piller gör att mensen blir regelbunden, men du får ingen ägglossning och kan inte bli gravid. Det finns också läkemedel som innehåller gestagen, till exempel Primolut-Nor eller Provera som gör att mensen blir regelbunden samtidigt som du har möjlighet att bli gravid. Dessa preparat är tabletter som du tar 1-12 dagar varje månad.”

          tampong både fram och bak ?

            Ha ha, det finns faktiskt en sorts ballong som man kan tycka upp där bak om man har svårt att hålla tätt. 😉

          Det finns tabletter som heter Primolut-Nor som din läkare kan skriva ut. Man börjar ta dem tre dagar innan beräknad mens tror jag, och blödningen kommer först när man slutar med tabletterna.

        Man lägger sig ner o dööör om man är som mig :S 😀

    Ska själv gifta mig i sommar, typ samtidigt som Kenza (antar jag trots att ingen vet exakt datum) och jag trodde jag var petig! Ska bli jättekul och skäms ibland för att jag blivit ngt av en bridezilla över val av vin, dekorationer osv för vad spelar det för roll att allt inte blir perfekt? Vi kommer ju gifta oss och det med våra familj o vänner närvarande och det är ju viktigast. Dock så lägger vi stora sparade summor på festen och då kan jag känna att det måste finnas lite servicetänk från arrangören istället för att man behandlas som en annan slentrianmässig fest. Ibland får jag intrycket att alla dessa bröllopsareangörer inte ens låstas bry sig, det är bara pengar pengar som gäller. De skiter i kundkontakter och det stör mig! Men man får nog gifta sig i sin egen trädgård om man inte orkar med all kommers..

      De skiter nog i kundrelationer då de utgår från att få är återkommande kunder i den branschen ;P

    Kenza förklarar i kommentarerna.
    ”Nej vi känner inte henne, men någon rekommenderade henne och hon är assoft! Hon bad alltså mig bestämma hennes klädsel och då valde jag ut ett gäng klänningar till henne som hon fick prova och välja. :-)”

    Tycker det känns rimligt. Hade jag vigt Kenza hade jag frågat om hon ville styla mig, FREE CLOTHES!

    Och här är en blivande brud som bara önskar bli gift med min fantastiska sambo på den stora dagen, allt annat är sekundärt. Eller njaä, lägg till att vänner och familj får en härlig, solig dag och jag är nöjdaste bruden i stan.

      Fantastiskt med ett icke-kommersiellt bröllop! Lite mer genuint än att tigga sponsring av bröllopsklänning från Ida Sjöstedt etc.

      Samma här. Vi gifter oss nästa sommar och jag kan knappt vänta på att få vara hans fru. Och att han är min man, så klart.
      Allt annat är en världslig sak, som Karlsson brukar säga 🙂

      Jag längtar tills brölloppet, men längtar ännu mer till att få kalla min fästman för ”min man” och att bli ”hans fru”. <3 Kittlar i magen av tanken. 🙂

      Förresten, är du och Maggan gifta, Cami? 🙂 Om inte, så ska du nog hålla dig ifrån det. För din nyfunna vännina Gabban gillar att ta för sig av sina vänners gifta män. 😛

        Maggan = Magnus. Haha! Glömde helt att Magdalena brukar kallas för det med.

        Nä, vi är inte gifta än men jag är inte så orolig! Hon kan få försöka huuuuuur mycket hon vill. Han är inte mycket för tropiska frukter och långa naglar. 🙂
        Jag skulle sitta bredvid och käka popcorn!

          Jag har faktisk hela tiden trott att ni var gifta! Där ser man!! 🙂

    Fast nu hade ju vigselförättaren själv _erbjudit_ Kenza att välja kläder. Dessutom lär hon vara väl medveten om (och ha godkänt) att synas på mängder med bilder i och med att Kenza dels kommer lägga upp bilder och dels är känd. Tycker det låter som en jättetrevlig vigselförättare!

    Jag tycker snarare det är töntigt med alla ”åh jag är så himla obrydd och chill vi käkade körv på vårt bröllop”. Liksom jaha, kul för er om ni gillar sånt, andra kanske vill ha på ett annat sätt…

      Hahaha! Ja det är underligt vilken stolthet det ligger i att inte bry sig ibland.

      Folk som säger så bryr sig förmodligen inte om vantar på vintern heller.

      Ja herregud, den här tävlingen som alltid blir om (oftast kvinnor) bryr sig om något som mobben bedömer vara ytligt.

      ”Jag fick ju en begagnad toaring när han friade och sen kostade bröllopet 380kr och gästerna fick minsann rester från närmaste härbärge och sen gick vi alla och sket på komposthögen för att ge tillbaka till naturen. Ja alla behöver ju inte såna där pråliga saker.”

    Har inte med inlägget att göra, men blev så satans jäkla frustrerad över att Gabjoss erkänner att hon röker trots att hon är gravid. Alltså, helt allvarligt? Hur tänker hon? Så som hon verkar ha längtat efter att bli gravid och är rädd för missfall. Tappade nu den sista lilla respekt jag hade kvar för henne. Hon vaccinerar inte sin son pga ”gifter”, men hon andast gärna in giftiga partiklar som går rakt över moderkakan till sitt foster. Vidrigt. http://www.gravid.se/tobak-under-graviditeten/
    Hon skrev det som svar på en kommentar under det här inlägget: https://gabriellajoss.me/elly-pistol-rabattkod-till-er/

      Men hallå hon menar ju när hon inte är gravid, det är ju ganska uppenbart i hennes svar? ?

      Jag uppfattar det som att hon menar att hon rökte innan hon blivit gravid.

    Gabjoss erkänner att hon röker under graviditeten! Vidrigt. Hur tänker hon? Hon vaccinerar inte sin son pga ”gifter”, men hon andas med glädje in giftiga partiklar som går direkt över moderkakan till sitt ofödda barn. Seriöst?

    Från kommentarerna ur det här inlägget: https://gabriellajoss.me/elly-pistol-rabattkod-till-er/

      Hon menar nog i allmänhet, om hon röker eller ej. Såklart inte när hon är preggo.

      Men den tjejen har på inga sätt alla hästar i stallet. Hon försöker framstå som någon super-mamma åt sin super-son. Men misslyckas gång på gång med det här.

      Jag tolkade också hennes svar rent allmänt när hon såklart inte är gravid.

    Alla får ju göra som man vill på sitt bröllop. Jag tror att nästan alla hade tänkt samma sak, man vill ändå att ens bröllop ska vara perfekt. Viktigt att man är nöjd med hela bröllopet och upplevelsen. Sen sa ju även vigselförrättaren att det är okej att Kenza väljer kläder åt henne så jag ser inget konstigt med det..

    Off topic men en fråga om adlinks och vet att camcam är duktig på detta. I blondinbellas inlägg om hallen är alla länkar enligt henne adlinks. Men det är inte adlinks utan vanliga länkar, vilket det ofta är hos blondinbella när hon skriver adlinks. Är inte detta ett samarbete då istället för adlinks då hon troligtvis har fått sakerna? Alla lampor är ju från samma företag vilket känns väldigt lägligt. Är det okej att skriva adlinks eller ska det märkas ut mer som ett samarbete med alla det länkas till?

      Du har helt rätt. Med adlinks åsyftas länkar genom ett s.k. affilliatenätverk. Andra länkar ska märkas ut som vanlig reklam.

      Det där med adlinks trots att det skulle märkas ut som reklam, spons eller samarbete är Bellas vanliga sätt att mörka förmåner hon får genom bloggandet.
      Adlinks är länkar via olika affiliateprogram där den som lägger upp adlinks får en kickback om någon beställer efter att ha klickat på en adlink (ibland räcker det med att klicka för att bloggaren ska få en slant).
      Att inte vara öppen med samarbeten och spons är naturligtvis ett sätt att inte locka fram någon nitisk fogde som känner för att skicka över en räkning på ytterligare skatt.
      Bella borde ha eftertaxerats betydligt mer och betydligt oftare än Kissie. De stora fiskarna (fuskarna) som Kenza och Bella verkar ingen våga ge sig på!

      Det finns koder man kan lägga in på en blogg som gör att vanliga länkar blir till adlinks (företagen måste alltså erbjuda detta, och då är det till alla företag som är listade hos dom), detta syns inte utan det märker man själv när man klickar på en vanlig länk och sedan ser att länken blivit till en adlink. Svårt att förklara! Vissa tjänster har det så. Säger inte att Blondinbella har det men det kan vara så.

    Alltså Kenza och hennes jäkla bröllop.. här får hon verkligen tillfälle att visa upp sig och sina pengar och sin status och det ska vara riktigt stort, kungligt, lyxigt och hej och hå. Allt för spelets galleri. Pfft!

    Så trött på denna flärd!

    Alltså dom där örhängena ?? om man verkligen vill synas så gör dom jobbet. Jisses!!

      De måste ju slita av örsnibbarna också. Aj.

    Men guuuuud låt Kenza & Aleks gifta sig som de vill, på vilket sätt stör det era liv att de firar i 3 dagar och att Kenza fått välja outfit åt vigselförrättaren? (Obs: inte TVINGAT henne, FÅTT välja åt henne!)

    Ååååh klippdockor! Hade nästan glömt bort dem ?

    Alltså garvade så åt outfitalternativen?

    Förutom att: Ingen säger ”on fleak” (eller ”for the win”) längre. Det var en kort trend häromåret.

    Jag blir mer förvånad över att så många verkar ha vigselförrättare som kommer klädda lite hursom. De brukar väl ha vanliga ”prästkläder” på sig om man nu inte har en borglig vigsel. Eller är jag helt fel ute?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.