Är det här ett ”skämt”?

Schulmanklanen:

Coca Cola-cup 2017 avgjord! Jag står i mål, jag gör det jag ska, jag gör det bra.//Alex

Att Bröderna Schulman är sämst på att hålla sina personliga vendettor iväg från sociala medier är nog årets understatement men en sån här kommentar från Calle på Alex Instagram – hur fan ska man tolka den?
Är det ett skämt från Calles sida? Ovanligt osmakligt i så fall kan man tycka, och om det inte är ett skämt –  varför ta denna diskussion på sociala medier?

För den som undrar lite över denna Coca-Cola cup och varför Calle skriver som han gör så finns det en kommentar som förklarar lite närmare. Det är alltså en tradition som Calle och Alexs pappa myntade och som Alex skriver om i sin bok.

Så himla ofta förstår jag mig inte på de här bröderna alls. Jag KAN inte vara den enda tänker jag…
Någon mer?

71 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Ja det är ett skämt. Det är så deras humor fungerar.

      För länge länge sedan fanns det ett begrepp, den ironiska generationen. Ack, dagens generation.

    Det är ju ett skämt. Sedan om det är roligt är en annan sak.

    Det är ett skämt.

    Läs Alex bok.

    Ett typiskt skämt som skulle funka i vår familj.’

    Lite ironi och mycket kärlek.

    Moa

      Ok

      Lång kommentar

      För kort sak

      Godnatt

      Anonym

        hahahaha asså anonym ❤️

    Om man lyssnar på deras poddar, följer dem i sociala medier osv så vet man att de skämtar med varandra, det är deras jargong! Osmaklig för en del, säkert, men jag skrattar gott då jag ”fattar” deras språk mellan sig. Är ju bara en kommentar från en bror till en annan i den enes Instagramkonto. Tycker det är lika ”normalt” som när kompisar taggar varandra i roliga bilder eller texter. Och så får en ju tänka på att de gör det också för att få lite likes från följare som fattar skämten och tycker de är roliga ? Precis som Alex och Sigge ”ähh:ar” varandra i podden när de vill skryta lite och verka bättre än den andra, fast vi som följt dem länge fattar att de bara drygar sig och egentligen älskar varandra jättemycket..

      Här har vi ett riktigt fan minsann

      Nej det där är inte deras jargong.
      Calle är seriös med det han skriver.
      Min killes släkt är väldigt hårda i jargongen så vet vad det innebär (var chockad i början) men calles svar är inte en del av en jargong.

        Hm… Är du Calles flickvän?

          Haha nej

            Mm typ som Camilla och alla hennes läsare

            Om du inte är Calles flickvän så förstår jag inte sin kommentar. Vad har din killes familj med Schulmans att göra?

            Jag postar inte för snabbt ??

        Jaha så alla människor har samma jargong…. nu fattar jag….
        Ingenting

    Nej det blir nog inte stora humorpriset 2017 på det skämtet

      Inte ditt heller:/

    Skämt såklart. Du har nog inte den humorn…

      Nej

        Jo

    Kapar tråden!

    Är det bara jag som undrar vad Paula menar med sin text:

    ” I någon månad har vi gått runt med ett tungt besked. Ett idiotiskt utlåtande enligt oss men något som vi ändå har varit tvungna att förhålla oss kring. Vi har gråtit och varit ledsna, till att bli förbannade.

    Idag ska vi tillbaka, och jag samlar mod att stå upp för oss igen. Det kommer säkert att bli tufft återigen men denna gång kommer det inte att komma som en överraskning. Länge har jag funderat på om jag ska dela med mig av detta, och jag har beslutat mig för att jag ska det, jag måste bara bli redo för det också.”

    ??

      Helt ovetandes om något kring H&P så tycker jag det låter som att något av barnen är sjukt eller har någon diagnos. Låt oss hoppas att jag har fel ??

        Nej det hoppas jag då verkligen inte!
        Men tror ni det kan vara något med ”köra utan bilstols-incidenten”? Eftersom de verkar så upprörda?
        Eller är det alldeles för länge sedan?

      Jaha. Dom ska dela med sig av ”detta” men delar samtidigt ingenting. Ja men så bra då. Generation spännande på nätet i ett nötskal ??‍♂️

      Kan det inte ha något med deras omärkta reklam att göra? Eller det kanske det inte blir några påföljder av…? Fast vad är det Kissie är på rättegång om då? Hänger inte med 🙂

      Hugo skrev samma morgon att de skulle på kontroll för Molly (https://hugorosas.se/status-83), så min teori är att det hör samman.

      Men som sagt är det endast en teori, och hoppas så klart att jag har fel.

        Raderad av CamCam. Barn och deras vikt diskuteras INTE här!!!

          Jag förstår att du endast spekulerar men jag tycker inte att en fyraårings BMI ska diskuteras, alls. Hon ska inte tvingas läsa det om sig själv i framtiden. Något kan ha tagits upp under hennes senaste kontroll, men vad är i sådan fall upp till hennes föräldrar att dela med sig av, inte för några främlingar på internet att gissa sig till.

          Kanske superdumt att jag delade med mig av min koppling, men jag hoppas att folk kan hålla sig från att spekulera allt för vilt om en fyraåring.

          Och jag tolkar tonen mest som att de fått ett besked som de inte själva ”skriver under på”, i kombination med ett tråkigt bemötande.

            Ja det är onödigt och dumt för ”m”s skull. Du är pinsam

            Men gud, barn kan bli lite knubbiga. Och ibland blir de lite smala. Då är det föräldrarnas ansvar att antingen aktivera dem mer eller få dem att ta lite större portioner.

            När det kommer till barn har längd/vikt-kurvan inget med ideal att göra utan bara att ge barn förutsättningar för hälsosamma liv.

            F.ö. fungerar inte BMI på barn.

            Sandra:

            Jag kanske var lite otydlig, men jag menade att ett barns vikt inte ska diskuteras på internet. Att BVC följer en vikt- och längdkurva och för en dialog med föräldrarna motsätter jag mig inte. Och jag förstår att det inte har med BMI att göra.

            Men som du själv skriver, det är föräldrarnas ansvar och inget som okända människor bör spekulerar i.

          Ja det tror jag utan att egentligen veta nåt alls. Jag kände två småbarnsföräldrar förr som av BVC fick höra att deras dotter vägde lite för mycket för sin ålder. Dottern var väl 3
          4 år. Mamman blev helt vansinnig och kunde inte förstå hur man kunde säga nåt sånt. Antar att det är en sån där sak som föräldrar blir chockad över när de hör Det, tänker att deras barn inte kan vara över genomsnittet, men jag har svårt att se att BVC säger sånt utan grund.

        Gode gud den där kommentaren någon skrivit (på Hugos inlägg) om dr Ogundu med typ 15 punkter han kan hjälpa dig med (typ häxdoktor), var nog en av de märkligaste kommentarer jag läst på mycket länge.
        Läs! Det är humor!

      Vill också vetaaaaaa..

      Paula skrev ett inläggom SOC. Tror de fått en oros-anmälan mot sig!

      Var står det? Hittar varken i bloggen eller på insta.. Har hon tagit bort eller har nattjobb gjort mig blind?

    Men hur är det ett skämt? Jag fattar verkligen inte. Vari ligger det roliga? Kan nån förklara?

      Fattar inte heller. Otroligt konstig humor isf…

      Det är nog inte meningen att alla ska förstå heller, det är väl ett internt skämt liksom.

    Alltså jag kan tycka det är osmakligt och väldigt privat.

    Skönt, ironi, eller ärlig ilska – skicka ett jävla SMS istället. Man behöver inte exponera precis allt.

    Men hey, allt för trafik…

    OT men nu är Tyra igång med drevplaner igen. Och som vanligt har hon aaaaaldrig svarat någon eller gjort något utan blir bara utsatt. Offerkoftan är en hel offerall igen…

      Är det Cam hon syftar på när hon pratar om en tjej som drivit grejer för långt i flera år och att hon ska gå ihop med andra bloggare och ta tag i saker osv? Känns så.

        Läste du inte hela inlägget på Tyras blogg? Hon namnger ju tom Camilla.

        Vet inte om Tyras inlägg är uppdaterat, men det står längst ner i inlägget:

        ”Ja, vart kan det då sluta för Camilla Gervide som driver Bloggbevakning, i sitt eget namn och med 300.000 följare? Samt för Nöjesguiden och dess ansvarige utgivare…”

        (Det står mer men tog bara med det vesäntliga)

          Det Tyra glömmer (känns det som) i sin sammanfattning med Instagram-upploppet i Göteborg är att det inte bara handlade om några som snackade skit på nätet. Det var också att personer blev utpekade som dom bakom kontot utan att det stämde och det höll på att gå riktigt illa. Det var fysiska bråk. Inte bara ett par inlägg med dumma grejer på instagram.

      För Tyra har ju inte tusen andra problem att ta tag i än att kriga mot en blogg?
      Här pågår inte mobbing, att ifrågasätta, kritisera och diskutera är inte mobbing.
      Det Tyra har hållt på med under hela sin karriär är bland annat mobbing men också smutskastarkampanjer och misskötsel av företaget med uteblivna leveranser m.m
      Jag är så satans less på hennes ”det är syndast om mig i hela världen!!” Hon kommer säkert försöka dra Camilla i smutsen och inför rätta, om hon inte lyckad så kommer rättsväsendet få samma känga som sjukvården.
      För allt är alltid alla andras fel!

      I tyras inlägg idag ” jag har redan blivit utsatt under två års tid. Trots att jag aldrig skrivit ett enda inlägg tillbaka, kunnat försvara mig själv eller på något vis försökt föra drevet vidare”

      Ett gammalt inlägg från tyras blogg:http://ridingbytyra.se/2016/06/11/nu-far-det-fan-racka/ tror hon fick med allt där *hon skrev ett inlägg tillbaka *hon försvarar sig *för drevtet vidare då de var efter detta hon såg till att finaste stängde Camillas blogg.

        Jag minns den tiden då jag gillade Tyra… Den har aldrig känts längre bort än nu. Sorgligt på något vis.

      Tyra har lagt till en del i sitt blogginlägg där hon bl.a. skriver
      ”Kände mig lite mer stark när jag hittade en grupp på Facebook från bloggar och kända profiler som slutits samman och diskuterar hur vi ska gå till väga.”
      Någon här som kanske vet vilken FaceBook grupp det är?

      Hon har tydligen jobbat så länge och så hårt med att kolla upp lagar och printscreentat massor att hon fick en stor panikattack, gråt och hjärtklappning. Hela hennes dag och kväll blev förstörd – och ALLT är CamCams fel.

      Tyra (som aldrig hänger ut någon med namn i sociala medier) avrundar det hela med
      ”Ja, vart kan det då sluta för Camilla Gervide som driver Bloggbevakning, i sitt eget namn och med 300.000 följare? Samt för Nöjesguiden och dess ansvarige utgivare Pelle Tamleht som betalar för detta? Eller för Nöjesguidens chefredaktör Jenny Norlander som Camilla många gånger skrivit att hon rådgivit med och fått godkänt för att publicera förtal och kränkningar?”

        Nu är hon ”frisk” i alla fall, skönt att se att hon fått sin energi tillbaka! 😉

      Haha, offerall!

    Ett skämt, interntskämt. Många undrar tydligen, vad det handlar om… Och bara bröderna kan svara.

    Jag har en nära anhörig som ägnar sig åt sådana där, för utomstående, obegripliga skämt. Sådana skämt som gör att man blir lite illa till mods. Som yngre fattade jag ofta på tonen och blicken att det var ett ”skämt” och skrattade. Då kunde man bli tilltryckt för att man skrattade åt nåt allvarligt. Eller så vågade jag inte skratta för jag var osäker, då var jag dum som inte fattade skämtet, det överlägset roliga och intelligenta skämtet. Det är en härskarteknik som syftar till att få folk att känna sig dumma och underlägsna. Det är inte ett särskilt sympatiskt drag att ha den typen av humor, kan jag tycka. För mig är det trevligare att vilja och anstränga sig för att inkludera så många som möjligt. Men många som hör till den inre sfären inom härskarhumorn, känner sig ju utvalda och speciella och det är ju alltid lite mysigt.

      Spot on! Det var precis detta jag försökte formulera. En obehaglig humor som leder till att enstaka personer ska hävda sig med ett ”FATTAR du inte att det är ett skämt? Är du trög???”

      Blä.

    Bella använde precis sin skilsmässa för att marknadsföra en produkt. Och skriver att hon slutade med permalex när hon skilde sig för att blev bättre då. Gud, vad jag vill speukulera den skilsmässan just nu.

      Hon använde inte skilsmässan för att marknadsföra produkten. Hon skrev om att hon mår bättre nu. Ganska vanligt att man gör det efter att ha kämpat på i ett olyckligt förhållande. Och det hon skrev om var att hon slutat ta pms-medicin. Inte heller konstigt då pms faktiskt förvärras av depp och stress… man kanske pallar att stå ut med den om man inte är labil redan innan liksom. Jag tycker att alla som har minsta pms borde anvädna appar (dock kanske lika gärna gratis sådana), för att ha kontroll och vara beredd på pms:en gör stor skillnad. Inte så enkelt som x dagar före mens. Vissa får samma symtom vid ägglossning osv.

    Elaine Stora systern som snackar snyggt hänvisar till detta
    http://blogg.ng.se/bloggbevakning/2017/06/andreas-haller-pa-att-ta-kissies-sociala-medier
    och hon menar på att hennes Gustav skulle aldrig göra så. Så jag skrev en kommentar till henne igår och undrade om hon hade ångrat sig angående Bloggbevakning då hon redan i januari skrev att det var det sista hon skulle någonsin skriva om Bloggbevakning. Min kommentar är borta nu ! 🙂

      Varför var den här kommentaren borta över natten?

    Varför sprider du förtal om att en bloggare missbrukar, för att bloggaren tillsammans med andra bloggare har bestämt sig för att se om de kan hindra dig från mobbning? Varför välkomnar du inte bara en anmälan? Jag menar… Du står ju för din mobbning liksom, du mobbar ju under eget namn och gör det glatt nästan varje dag. Och mobbning är ju nåt som även du måste inse att många ser oerhört allvarligt på? Kan ju inte vara en överraskning om det till slut blir polisanmälan för trakasserier? Nä du gottar dig nog.

      Snaaaark

        Elin, snarkade du i skolan också när folk mobbade andra? Väldigt många här borde verkligen skämmas

      Hej Tyra eller Tyras bff för stunden ??

        Hej mobbare. Jag är inte förtjust i Tyras blogg men än mindre i mobbning.

    Alltså den där Tyra är SÅ JÄVLA PINSAM. Man kan ju inte ens läsa hennes inlägg utan att få världens största cringe? Jag uppfattar det som att hennes utveckling ligger på tonåringsnivå. inte så ok när man är i 35-års åldern. Störd människa. Kul att läsa hennes ”nya” (eh ssdd) blogg dock. det är ju lite som att bevittna ett hus brinna ner i slow mo. Fascinerande och sorgligt.

      Paula skrev ett långt inlägg om SOC. Tror de har fått en oros-anmälan mot sig!

        Under fel inlägg..

      Du skriver att någon är störd och att det är som att se ett hus brinna. Och att du tycker det är roligt att se. Du verkar vara en skadeglad funkofob. Vad ofräscht

      Men skärp dig. Du låter som någon som tycker att det är coolt med tuggummi, cigg och take away-latte. Njut inte av andras problem på det där sättet, det är jävligt litet.

        ”Coolt med tuggummi” ?

    Paula och Hugo har fått en orosanmälan från SOC. Därav det hon skrev.

    Bröderna talar ett sort tvärtomspråk. När Calle skriver ”Pissa på” så menar han ”pappa skulle älskat det här”

    Det är ju deras jargong. De skämtar så med varandra hela tiden ju.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.