Inte alla gillar ”Assholes online” – del 2..

Assholes Online/Linnea Claeson:


Saxat från Fredriks Instastory och jag har dolt ansiktet på kvinnan på bilden så klart.

När det avslöjades att ”Assholes Online’s” Linnea Claeson var en av årets sommarpratare var det många som uttryckte sitt missnöje över detta och till och med gick så långt som att påstå att hon ljuger och överdriver för att få mer medialt utrymme.
Kritiken fortsätter rulla in likt en Pettersång och sist i raden är Fredrik ”Geniet” Söderholm som bland annat arbetar med Filip & Fredrik och som la ut den här bilden på sin Istastory där han kritiserar Linnea och sanningshalten i allt det hon påstår sig blivit utsatt för.

Jag tänker varken säga bu eller bä i den frågan – däremot tycker jag det är jäkligt tråkigt att på typ en vecka så har hennes konto gått ifrån att handla om de konversationer och sexuella inviter på nätet som gjorde henne känd till att BARA handla om henne.
Henne, henne, henne!!!!!
Jag förstår att man behöver smida medan järnet är varmt men kom igen nu? Det får väl finnas måtta på centrumkåtheten? (Centrumkåthet – ett uttryck som myntades om mig själv under en period i livet då jag ville höras och synas mest av alla hela tiden. En utmattande tid.)
Hur lång tror ni min sociala medierkarriär med bloggen hade ha varit om jag i samma stund som bloggen blev stor totalt sket i att skriva om det som gjort den stor utan bara använde den som ett verktyg för att promota min privata blogg eller mig själv för att få sitta med i någon morgonsoffa eller liknande och höra min egen röst?
”Mycket vill ha mer” – en tes som sannerligen stämmer in här.

Och om ”Assholes Online” endast var ett sätt för att Linnea att själv bli känd så vet i tusan hur mycket trovärdighet som finns kvar i hennes konto, alla konversationer och allting hon säger sig blivit utsatt för?
Då känns det mer som en Blondinbellsk strategi än någonting annat tyvärr, och jag hoppas verkligen att det inte är så för då skulle i alla fall jag känna mig, minst sagt förd bakom ljuset.
Snacka om blåsning!

Tillägg: Jag tror och hoppas inte det men tydligen finns det de som gör just det och det är också en aspekt som behöver lyftas – därav inlägget.

134 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Fast den här bloggen handlar ju mycket om dig själv i varje inlägg.

  Svara

   Ser du enbart bilder på mig själv i varje inlägg med hysteriska länkningar till min privata blogg och liknande? Nä.

   Svara

    Men du har ett instagramkonto som heter bloggbevakning, som du gjort reklam för i bloggen, och som handlar om dig.

    Jag uppskattat mycket i den här bloggen, men av och till saknar du självinsikt.

    Svara

     Åh, det handlar om mycket annat också…=)
     OCH! Har bytt namn faktiskt om du missat det.

     Svara

      Vad handlar din instagram mer om? Som inte linneas gör menar du

      Svara

       Sociala medier, humor mm… Och som sagt – jag har bytt namn på den eftersom den inte längre är det komplement till bloggen som ursprungstanken var men det kanske du missat.

       Svara

      Och du tycker det är värt att hänga upp sig på hennes bilder istället för att diskutera sakfrågan? Följer hennes insta, i de flesta selfies diskuterar hon hur män trakasserar kvinnor, hur är det att promota sig själv? Hon promotar sin rörelse, det är insta, vad ska bilden annars vara på? Hon pratar feminism, civilkurage, rasism etc, vad gör du för skillnad?

      Svara

       Jag får folk att skratta, diskutera, ifrågasätta och inse hur mycket smygreklam som förekommer på sociala medier. Vad gör du själv?

       Svara

      Är det hennes bilder eller bildtexter du stör dig på? Och kan du svara:

      När hon sitter i morgonsoffan, eller när hon pratar i P1. Vad är det hon säger som gör henne centrumkåt? Handlar det om HENNE som i personen eller vad HON gör för att arbeta mot sexuella trakasserier? Vad tycker du hon promotar med sig själv som kan anse bara vara för att bli känd?

      7 juni skrev du ”Jag funderar på att döpa om den till @bloggbevakningscamcam istället. Vad tycker ni om det?” Ditt instagramkonto har även innan namnbytet handlat om dig själv

      Svara

      Hur menar du att hennes insto bara handlar om henne om nästan alla selfies diskuterar feminism och trakasserier mot kvinnor?

      Svara

      Linnea får folk att skratta, diskutera, ifrågasätta och inse hur mycket sexism som förekommer

      Svara

      Modigt av dig att skriva om detta känsliga ämne Linnéa Carlsson. Läser redan hur mycket mothugg du får men ignorera dom, folk gillar aldrig när deras bubbla spricker. Må bra
      Tack för läsningen.

      Svara

     Och alla gånger hon promotat sin sambos blogg 😍

     Svara

      😂 skulle det vara!

      Svara

      Åh, alla fyra typ? =) Det är VERKLIGEN någonting att hänga upp sig på med tanke på att det publiceras omkring 8-10 inlägg här om dagen. Hittar du någon nål i din höstack? =)

      Svara

      Och du tycker det är värt att hänga upp sig på hennes bilder istället för att diskutera sakfrågan? Följer hennes insta, i de flesta selfies diskuterar hon hur män trakasserar kvinnor, hur är det att promota sig själv? Hon promotar sin rörelse, det är insta, vad ska bilden annars vara på? Hon pratar feminism, civilkurage, rasism etc, vad gör du för skillnad?

      Svara

    Du vill så gärna att folk ska gilla dig. Sympati.

    Svara

   Agree. Så fort du började få läsare så började du skamlöst med humblebrag om dig själv och att du träffat så många kändisar, bott i Usa etc. Det går ju hitta något om DIG i var och varannat inlägg. Detta har du under tiden fått kritik för återkommande gånger, men som någon skrev saknar du kanske lite självinsikt.

   Svara

    Jag har skrivit bloggen på samma sätt sedan dag ett för den som missat det. Bara att gå tillbaka och läsa inlägg från första månaden. Det har alltså varit ett vinnande koncept och ingenting jag ändrat efter att bloggen vuxit. Om det var det som fick det att bli stor varför ändå någonting alls bara för att det inte passar ett fåtal? Sorry…den köper jag inte. Nu ska jag ut i solen och äta vattenmelon! PÖSS!!

    Svara

     Hehe, och så din kritik mot andra som slänger käft med läsarna 😉

     Svara

     Fast nä, iaf jag (som läst ganska länge här ) läser inläggen TROTS allt om dig själv, katterna mm eftersom jag gillar konceptet i övrigt då du granskar andras bloggar på ett mer ingående sätt än bloggkommentatorerna. Inte tack vare att du lägger in personliga grejer om dig. Det är mer sånt man ” står ut” med. Tror många håller med ….

     Svara

     Alltså du slänger ur dig kritik hej vilt fram och tillbaka men så fort du möter kritik mot dig själv så svarar du i princip alltid omoget och kan inte möta den för fem öre. Som att du är perfekt och aldrig gör fel. Sen ser jag inte problemet med hennes insta. Hon lyfter en krympt viktig fråga och såklart hon behöver promota sig själv för att kunna BMI större och få mer röst för det extremt viktiga budskapet och sprider. Och sen är det ju självklart att hon råkar ut för mer skit på vägen än vad andra kanske råkar ut för pga. mäns stora hat mot mot att kvinna synar dom och tar plats. Och nej jag menar inte alla män utan den stora delen rötägg som tyvärr finns där ute.

     Svara

     Men nej alltså bara nej.

     CamCam har från dag ett blandat in henne själv, hennes åsikter samt erfarenheter i bloggen och det är det som gjort den rellaterbar.

     Det ska hon absolut inte sluta med om ingert annat för att det blir ärligare på hur och varför hon vinklar ett inlägg som hon gör.

     Det är detta som gjort den här bloggen stor och varför svenskabloggare misslyckats.

     Svara

    Det är det jag gillar med den här bloggen💕, att camcam är personlig och lägger in sina egna åsikter och tankar. Hade hon inte gjort det, tvivlar jag på att jag hade läst den här bloggen.

    Så camcam fortsätt skriva på samma sätt du hela tiden gjort! 👍

    Svara

   Fast ni kan väl inte på fullaste allvar tycka att CamCam skriver om sig själv?!?! Att lägga in roliga anekdoter om saker man varit med om i en text om någon annan/annat är väl inte riktigt samma sak. Fattar på riktigt inte varför ni hänger här för när det är så jävla mycket gnäll hela tiden! Gör något vettigare med er tid i stället😘

   Svara

  Nu må jag verkligen resa min röst. Detta sker _dagligen_ mot tjejer. Finns flertal konton på Instagram t.ex. @snubbarsuger som visar exakt det Linnea visar.

  Det är ju ett vrickat samhälle när vi ständigt försöker leta fel hos offret istället för att ta tag i det verkliga problemet.

  Är jag ens förvånad över att de som tror att Linnea fakear är… män.
  Utan några bevis på det BARA antaganden.

  Svara

   Tyvärr inte bara män. I inlägget jag länkar till är det en kvinna som heter Moa.

   Svara

    Drevet som jag minns det startades av män. Sen att profiler på twitter skriver att de hellre vill hugga av sitt ben enbart för att låta coola och få likes…

    Svara

    Anna Book varning på Camsi!

    Svara

     Hahahahahaah!!! Dags att sitta på händerna ett tag!

     Svara

      Låt dig inte ”skrämmas” till tystnad. 😉

      Svara

      Jag tycker att det är kul att du är aktiv i kommentarsfältet, oavsett om jag håller med dig eller inte i sakfrågan så är det trevligt att du är aktiv i dialogen.

      Svara

   Sen får vi inte glömma att hon är en offentlig person, ”kändis” som sticker i mångas ögon, kan det kanske vara därför hon utsätts för mer än vi ”vanliga” gör?

   Jag menar hon är inte den första offentliga KVINNAN som blir utsatt för trakasserier av olika slag, från män. Det hon blir utsatt för tänker jag aldrig betvivla för jag vet hur kränkta snubbar beter sig.

   ”Åh där är hon lilla f*ttan som är manshatare, vi går och slår henne på rumpan för att irritera henne” < detta låter i mina öron som något en kränkt snubbe helt klart hade kunnat göra.

   Svara

   ”is amazing, because all things we´re saying 21 years ago are truer today, about the excess of feminism, the victimology, the male bashing, the panic over sexuality”/Christina Hoff Sommers

   https://youtu.be/iv7LvRhvgNI

   Svara

  Att hon är inne i en varumärkesbyggande fas är ganska tydligt om man scrollar igenom hennes IG. Det finns ett tydligt skifte mellan innan denna personliga exponering och tidigare då det var konversationerna i sig som var det som fick utrymme för att belysa hur det går till ibland på nätet när män kommunicerar med kvinnor.

  Att hon bytt strategi är väl för att hon insett att för att få prata i radio och på konferenser osv. så krävs det att det finns en person med ett tydligt budskap och inte en stor halvanonym gegga av citat från okända figurer på facebook. Tror att det unika med hennes konto snabbt kommer att försvinna i och med detta. USPen försvinner och kvar blir det en sociala medier-tjej med lite attityd i ett hav bland många andra. Tror att hon likt LD provocerar fram en del av hennes material och det får man ju göra om man vill men det leder nog till att en del av publiken kommer att ha svårt att ta innehållet på allvar vilket är synd då problemet ju existerar men kanske inte på den extrema nivå som hon framställer det som.

  Svara

  – I dag kan jag meddela att jag är Aftonbladets nya kolumnist. Jag ser fram emot att fortsätta skriva om mina hjärtefrågor civilkurage, medmänsklighet och jämlikhet
  – Jag drar till Serbien över helgen för att föreläsa på en feministfestival i Belgrad! Håll Stockholms gator lugna och trygga medan jag är borta. Och om du eller någon du känner behöver stöd för att du utsatts för sexuella övergrepp kan du höra av dig till @foreningenstorasyster som gett mig den feta tröjan, eller till @tjejzonen @foreningentillsammans @novahuset @unizonjourer
  – Använd ilskan. Kraften. Mobilisera er. Gör motstånd. Förändra. #assholesonline #linneaclaeson

  Bilderna är på henne, bildtexterna handlar om samma sak.

  När hon sitter i morgonsoffan, eller när hon pratar i P1. Vad är det hon säger som gör henne centrumkåt? Handlar det om HENNE som i personen eller vad HON gör för att arbeta mot sexuella trakasserier? Vad tycker du hon promotar med sig själv som kan anse bara vara för att bli känd?

  Svara

   Du sa det!

   Svara

   Word! <3

   Svara

  hmmm jag är lite skeptisk till Linneas konto om jag ska vara ärlig. Jag är själv kvinna och jag är väl medveten om all skit som vi ständigt utsätts för och jag tror att Linnea som offentlig kvinna har blivit väldigt utsatt.

  Men….. vissa grejer kan helt enkelt inte ha skett i verkligeheten om man tittar på omständigheterna runtomkring till exempel hur det är tekniskt möjligt att skicka meddelande via facebook (i konversationer där Linnea påstår sig ha skickat DM till 700 okända personer på kort tid etc). Det är uppenbarligen lite kryddat för att bättra på historian och en frågar ju sig då hur pass mycket som är sanning.

  Sedan är vissa av konversationerna också tagna från direkta sexkontaktsidor som bodycontact och grindr- inte så konstigt att många av konversationerna då börjar med sexuella förfrågningar.

  Svara

   Va? Är hon medlem på sexkontaktsidor och tagit konversationerna därifrån? Men det får man ju räkna med på såna sidor. Det är ju därför folk är där för att få sex.

   Svara

   Var har du fått det ifrån?

   Svara

   Nej, håller verkligen med! Tror att hon aktivt söker upp en del situationen för att få något att hända

   Svara

   Hennes existens på nätet bygger på hennes sjuka historier. Så gott som säker på att hon hittar på och överdriver. Inga stories ingen uppmärksamhet till hennes feministagenda.

   Svara

   Men det där är ju ren BS. Grindr är ju för homosexuella män så varför i hela världens skulle hon vara med där? Man ser ju på alla hennes print screens att det är från messenger på FB. Resterande står det väldigt tydligt ”en tjej skickade denna till mig” eller ”killen som fick detta”. Sluta hitta på saker som tar ungefär tre minuter att dubbelkolla och inse inte är sanning.

   Snacka om att vara en hårfin gräns på ”hon söker upp detta” och att ifrågasätta ett våldtäktsoffer om hon hade kort kjol.

   Skärp er för fan!

   Svara

    Hon har sådana konversationer uppe men sen är det precis som du säger att Grindr är inskickat av någon annan. Dock tycker jag ändå att det kan vara relevant information om ursprunget för att det då kan förklara det väldigt sexuella meddelandet.

    Det är enkelt att hitta dessa på hennes instagram så förstår inte vad du menar att det skulle vara påhittat? Sedan är de flesta av hennes konversationer sådana som hon säger sig ha lagt upp från facebook och medverkat själv. I vissa finns det där också oklarheter som gör att det verkar som att hon måste ha kryddat på för att det ska låta bättre och bli lite klatschigare. Frågan blir ju hur mycket annat som är fejkat eller överdrivet.

    Varför jag är så himla petig är för att jag tycker att det här är ett sjukt viktigt ämne som många skulle älska att få avfärda helt. Därför tycker jag att vi måste kunna ställa obekväma frågor om Linneas konto när det inte riktigt går ihop.

    Det vore ju sjukt synd om det vore så att hon hade hittat på vissa historier för även om så 98% vore sant så kommer allt att avfärdas på grund av de 2% som är överdrivna/falska och allt kommer användas som bevis för att kvinnor inte alls är utsatta för sexism/hot/ övergrepp i sin vardag utan bara utsätter stackars män för lögner. Typ

    Svara

  Jag började följa kontot när den precis hade startats upp, jag gillade att man fick en inblick hur det faktiskt är för många kvinnor i dagens samhälle. Jag har själv haft problem någon enstaka gång men inte i den grad som togs upp där. Satt alltid chockad när jag läste inläggen. Sedan helt plötsligt så började hon posta bilder på sig själv. Okej, visst, ett par gör inget. Men så helt plötsligt slutade kontot att handla om det den gjorde från början till att nästan enbart vara bilder på henne själv? Kontot var asbra förut, inte längre.

  Svara

   Så det är BILDERNA PÅ HENNE som är problemet, inte det hon skriver?

   Svara

    Jag tycker inte heller om kontot lika mycket längre. Men det är väl en smaksak. Jag tycker det var så förbannat kul att se alla hennes (och andras) smarta och humoristiska sätt att hantera alla svin! Jag är däremot inte intresserad av att följa just henne och se bilder på henne – då hade jag ju följt hennes privata instagram som hon också länkar!

    Hade gärna sett att assholesonline fått vara kvar som det var och så kunde hon fortsätta driva sin personliga kampanj på sitt egna konto 🙂

    Tycker inte det är ett dugg konstigt att vi är många som känner så. Nu har ju kontot förlorat det som gjorde det speciellt – det har inget med Linnea att göra. Hon är fortfarande fantastisk men vi är nog många som inte vill följa just henne som person. Vi längtar tillbaka till alla print screens av fantastiskt dräpande svar 😉

    Svara

  Har folk inte märkt att det är samma ”kille” som skriver i hennes konversationer? Jag trodde att alla hade sett det. Jätteenkelt att se. Alla konversationer är uppbyggda på exakt samma sätt. Och i slutet på konversationen så kommer det alltid något som gör att hon kan få till ett riktigt ”fyndigt” avslut.

  Nog för att folk kan bli utsatta för sextrakasserier men inte ens en Victoria Secret-modell skulle få ens i närheten av så mycket.

  Och nu ser man ju tydligt vad hon var ute efter när hon nu bara postar selfies och om sig själv på assholekontot – Egen uppmärksamhet och där hon själv står i centrum.

  Svara

   Precis, så tydligt att jag hoppas fler inser det.

   Svara

  Jag tycker att hon för en bra kamp i sig och hon har lärt mig att stå på mig och våga säga ifrån… Men jag tror att hon överdriver en hel del och jag tycker att hon är väldigt orättvis mot män ibland.

  Svara

   Orättvis hur?

   Svara

  ÄVEN OM Linnea hade hittat på, så är det fan inte okej att tvivla på hennes historier på det här sättet! VARJE gång vi ifrågasätter en medsyster så gräver vi oss själva djupare i den grop patriarkatet satte oss i från början. visa lite fucking solidaritet, vi MÅSTE backa varandra

  Svara

   Så vi måste backa kvinnor som ljuger och hittar på? Kära nån. Det är ju helt befängt.

   Svara

    självklart om det är bekräftat att någon ljuger så är det en helt annan sak. Men grejen är att ni VET INTE, ni antar. Det är inte okej.

    Svara

   Hahaha. Varför skulle jag backa någon som ljuger? Sakfrågor kan man lyfta med sanning, annars anar åtminstone jag en agenda. Oavsett solidariserar jag mig med den jag håller med, inte den jag har samma kön som.

   Svara

   Så bara för att hon är kvinna ska vi backa hennes lögner?

   Svara

   Fast att automatiskt backa någon på grund av kön är ju lina idiotiskt som att inte backa någon på samma grund.

   Svara

  Ooh nu snackar vi kasta sten i glashus CamCam! Ett jädra påhopp och brist på självinsikt!

  Svara

  Är det i ingen som tänker på alla dom män som blir sextrakasserade på exakt samma sätt? Jag tror till och med att sextrakasserierna mot män är värre än mot kvinnor men män dom berättar inget och alla ser det bara som något som män ska tåla.

  Svara

   Kvinnor berättar inte heller. Nej, sextrakasserierna mot män är inte värre än mot kvinnor. Det finns män som pratar om övergrepp som sker mot män också

   Svara

    Beror väl på vilken typ av sexuella trakasserier. Räknas objektifiering som sexuella trakasserier? Nej, kanske inte.

    Men… hur många kvinnor är inte kräsen om hur lång killen är? Om han har magrutor? Muskler? etc. Sååååå många kvinnor jag mött som sagt ”Jag dejtar inte killar kortare än xx centimeter”. Hur är det mindre objectifying än för en man att säga ”Jag dejtar inte tjejer med mindre bröst än xx kupa”. Grejen är att objektifieringen av killar/män är så vanligt att ingen riktigt lyfter på ögonbrynen längre, medan objektifiering av kvinnor skapar ramaskrin. Män och kvinnor faller lika mycket till offer för patriarkatet. (FÖRUTOM kanske just våldtäkt, då fler kvinnor utsatts för iallafall överfållsvåldtäkt än män)

    Svara

     Så, objektifiering sker från båda håll. Men det sexuella våldet är det majoriteten kvinnor som är offer och män förövare, men det är att ”bli sextrakasserade på exakt samma sätt”

     Svara

      Vänta va?

      Menar inte att objektifiering och våldäkt är att ”bli sexuelltrakasseradewhatever på samma sätt”, menar att sexuella trakasserier sker från båda sidor, och båda är lika dåliga.

      Svara

      Du skrev såhär

      ”Jag tror till och med att sextrakasserierna mot män är värre än mot kvinnor ”

      Svara

      Vad snackar du om? Jag har aldrig skrivit det. Läs min kommentar igen.

      Svara

      ahh ja det blev efl. såhär ska det vara, mitt svar ” Nej, sextrakasserierna mot män är inte värre än mot kvinnor.” svarade du

      ”Beror väl på vilken typ av sexuella trakasserier.” och sen ”Män och kvinnor faller lika mycket till offer för patriarkatet. (FÖRUTOM kanske just våldtäkt, då fler kvinnor utsatts för iallafall överfållsvåldtäkt än män)”

      det låter som att du menar att det är lika illa mellan oss iallafall? inte ens att vi kvinnor utsätts för fler våldtäkter?

      Svara

   Och alla män som blir misshandlade av sina kvinnor, varför talas det aldrig om dem?

   Svara

    Därför att det är en otroligt få fall jämfört med kvinnor som misshandlas av män.

    Svara

     Just för att dem gör det anses det som skämmigt. Inte manligt. Pinsamt. Skamligt.

     Det är otroligt lätt att hitta diverse telefonnummer som leder till olika (hittar inte rätt ord!) byråer där kvinnor kan prata om dem blivit utsatta, t.ex kvinnojouren. Så vitt jag vet finns det inga, iallafall inte i lika stor skala, för männen.

     Svara

      Kvinno- och tjejjourer drivs till största delen ideellt av kvinnor

      Svara

    Är det någon som hindrat män från att tala om det dom utsätts för? Ja, det är tabubelagt. Det är det för kvinnor också även om det set annorlunda ut för män (dels pga machokulturen). Män får jättemycket utrymme att prata om sig själva, de kanske ska ta något tillfälle i akt.

    Svara

  Ja, TÄNK om det är så att hon överdrivit eller hittat på något någon gång. Hon har i alla fall lyft sakfrågan som ju är så oerhört relevant. Åtminstone för oss som inte tycker sexuella trakasserier är acceptabelt.

  Varför måste en kvinna som belyser strukturer alltid bli synade så enormt att det tar fokus från strukturen de försöker belysa?

  Har en man någonsin överdrivit för att få fram sin poäng. Rentav manliga komiker? Rentav Söderholm? Blir dessa män lika nagelfarda?

  Svara

   Rickard Söderberg blev i alla fall kritiserad för att göra samma sak som hon. Skriva egna hittapåtexter från människor som skulle ha trakasserat honom.

   Svara

  Det som också är märkligt med hennes ”konversationer” är att ”killarna” blir så arga och alldeles skogstokiga och fortsätter. När jag får sexförslag osv och säger nej så fortsätter dom inte utan accepterar det. Dom kan till och med säga nåt trevligt tillbaka. Å andra sidan det är kanske för hon svarar på ett så spydigt sätt mot dom som gör att dom plöjer på och kallar henne ful och fet osv. Tycker det är skumt alltihop faktiskt.

  Men som sagt tycker det är tråkigt att det enbart kommer fram i ljuset om mäns sextrakasserier. När jag är ute ser jag konstant kvinnor på krogen som tar män mellan benen osv. Det kan till och med hända när deras flickvänner står bredvid. Tragiskt att bara en sida kommer fram när män blir exakt lika sextrakasserade som kvinnor blir.

  Svara

   Det är inte märkligt alls, att säga nej kan rent av vara farligt för kvinnor

   Den andra sidan sextrakasserier finns också representerad, men inte i lika stor uträckning. Majoriteten av dom som prata om övergrepp på kvinnor är just kvinnor med erfarenhet

   Svara

   Skönt för dig att du sluppit män som blivit skogstokiga när dom fått nej. Jag har tyvärr inte sluppit det. Vissa är trevliga, vissa svarar inte alls men vissa (och det ganska många) blir riktigt jävla otrevliga, hotar mig till livet och beter sig allmänt puckat. Väldigt bra reklam för män.

   Svara

   Och om män vill komma ut i ljuset och prata om de sextrakasserier som dom utsätts för så får dom ju göra det. JA – det är tabubelagt och det är inte lätt. Men vi måste ju jobba med att bryta den här typen av tabun. Det här inte varit lätt för kvinnor heller.

   Svara

   Har någon hindrat en man från att starta ett instagramkonto för att belysa sexuella trakasserier från kvinnor?

   Varför ska alltid kvinnors upplevelser bemötas med ”men män har det inte heller så lätt”?

   Svara

  Var inne på hennes konto och såg huvudsakligen 2 typer av stories
  1. Fejk
  2. Vanliga killar som försökt ragga ibland lite klumpigt och ofta helt harmlöst och som hon var sjukt otrevlig mot
  Obs min subjektiva tolkning men den känslan fick jag.
  Att hon rider på trakasserivågen som kom efter We Are Sthlm och Eriksdalsbadet är sannolikt en högst medveten och uträknad PR-strategi.
  Jag ställer mig vid sidan av hyllningskören.

  Svara

   En sak till som jag har sett: den som inte stämmer in i hyllningskören behöver inte misstänkliggöras för att legitimera sextrakasserier och vara kvinnohatare. LC för sin kamp på sitt sätt och det är naturligt att det inte kommer falla alla i smaken. Det behöver dock inte betyda att hennes kritiker har en annan uppfattning i sakfrågan.

   Svara

   ”2. Vanliga killar som försökt ragga ibland lite klumpigt och ofta helt harmlöst och som hon var sjukt otrevlig mot”

   PREACH! Yeez, det är ju inte direkt charmigt för oss att få texter som vissa av killarna skickat till henne, men precis som du sade är många av texterna harmlösa försök till en flört. Dock så faller dem ganska lång från mållinjen, haha. Men att svara så spydigt och otrevligt som hon gör istället för att educata (svenskt verb? hah?) tror jag bara gör mer skada än nytta.

   Svara

    Utbilda? Lära?

    Svara

    Är nyfiken på om du ge exempel på hur man kan ”educata” om man får ”harmlösa försök till flört”
    Hur svarar man?

    Svara

    Det är inte LC:s ansvar att ”educata” män. Inte någon annan kvinnas ansvar heller för den delen. Det är deras egna ansvar.

    Svara

     Fast i princip alla sociala koder om hur man agerar mot varandra är inlärda via sociala interaktioner, framförallt de vi upplever och bevittnar själva som barn. Så med det som bakgrund finns det en ganska god poäng i att utbilda våra medmänniskor. Om fler vågade/orkade göra det i fler situationer så skulle nog världen bli en lite bättre plats.

     Svara

  Och dom här killarna är ju inte otrevliga mot henne i den första kontakten. Iallafall inte dom flesta. Dom frågar ju bara på ett trevligt sätt om hon vill ha sex med dom t ex ”Vill du ha sex med mig och min fru?”, ”Vill du suga av mig?” osv. Det är ju hon som är otrevlig tillbaka. Säkert jättefina killar som bara vill ha sex. Alla människor vill ha sex. Och hur ska man kunna få sex om man inte frågar någon om den vill ha sex? Män är inte alltid så bra på att uttrycka sig heller. Fattar inte hur man kan ta illa upp av det. Jag blir jättesmickrad om nån frågar mig om sex eller trekant och om jag inte vill svarar jag på ett trevligt och respektfullt sätt tillbaka ”Tack för du frågade men tyvärr vill jag inte”. Hur kan man kalla det för trakasserier när nån ställer en fråga om det mest naturliga en människa vill ha. Jättemärkligt.

  Svara

   Jag blir skitarg och äcklad när folk frågar ”snällt” (lol) om jag vill ge nån en avsugning. Om män inte är bättre på att uttrycka sig än så får dom skylla sig själva om mottagaren inte uppskattar deras infantila försök till kontakt

   Svara

    Men säg att det är deras första försök till kontakt då? Det är inte så att killar föds med färdigheten att kunna flörta, haha. Tror ingen kvinna uppskattar en oönskad dickpick, men killar tror ju uppenbarligen det. Och egentligen – HUR ska dem kunna veta, om man inte säger åt dem. ”Hey – a little tip, literally no women appreciates dickpicks” istället för ”äckligadummasexistiskalkille”.

    Svara

     JAHA? Ska andra drabbas för att stackars oerfarna killar inte kan bete sig? Om du vill vara trevlig, kör hårt! Men sluta bete dig som att män är barn, dom vet precis vad dom håller på med

     Svara

      Okey, men vilka SKA drabbas då? Och vem är det som faktiskt drabbas, i slutändan? Jo just det – KVINNOR. Om VI, som kvinnor, inte faktiskt säger ”Lägg av ingen uppskattar det och yada yada” så är det ju självklart att män kommer fortsätta skicka saker som i deras ögon är ”hjärtemojisexigt”, men som i våra ögon är vidrigt.

      Svara

      Så män förstår inte ”Ge fan i att skicka sånt till mig ditt jävla sexistäckel”?

      Svara

     Haha men herregud! Det handlar väl inte om att ”inte kunna flörta”?? Det handlar ju om vanligt jävla vett! Vem som helst fattar väl att det inte är en icebreaker att veva fram kuken! Det finns många tjejer som är usla på att flörta också, men jag tvivlar på att så värst många får för sig att skicka en bild på fittan till en främling som kontaktförsök. FÖR MAN GÖR INTE SÅ!

     Svara

      Nä, precis. ”MAN GÖR INTE SÅ”

      Svara

      Nä och därför är det helt orimligt att man ska behöva vara trevlig och ”tipsa” om hur man pratar med folk/beter sig som folk/håller kuken i brallorna.

      Svara

     Återigen, Roza: det är inte kvinnors ansvar att utbilda män. De måste ta det ansvaret själva!

     Svara

    Jag blir inte äcklad av det alls. Eller arg. Vill man inte kan man säga nej. Ser inget kontroversiellt i en sådan fråga alls.

    Svara

   Johanna – Tycker du på riktigt inte att det är det minsta märkligt att som första replik fråga ”Vill du suga av mig”?

   Svara

    Hur vet vi dock att det är det första? Hur vet vi att dem ej har haft en konversation innan? Och hur ska man ANNARS fråga om någon vill suga av en?

    Svara

   Du är ju helt jävla dum i huvudet.

   Svara

  avföljer detta IG-konto bums! har också en känsla av att det omöjligt kan vara sant, allt.

  Svara

  Har faktiskt helt odramatiskt avföljt henne sedan ett tag tillbaka då innehållet förändrades och jag inte kände mig lika intresserad längre. Inget fel med att försöka nå ut med ett viktigt budskap på så många sätt det går.

  Ps. Sten i glashus camcam, sten i glashus…

  Svara

  Ibland framstår du rent av som ointelligent.

  Svara

  Trodde du var tillräckligt smart för att se igenom lobbyisternas (lite för fancy ord för pojkar i det här fallet) dravel – tydligen inte.

  Svara

  Btw så förstår jag inte varför jag är satt på moderering, du får gärna förklara det.

  Svara

  Jag tror och hoppas inte det men tydligen finns det de som gör just det och det är också en aspekt som behöver lyftas – därav inlägget.

  Så därför valde du att lyfta, med egna ord, aspekten:’BARA handla om henne.
  Henne, henne, henne!!!!!’ Det får väl finnas måtta på centrumkåtheten?

  Svara

  Jag kan inte fatta att många av era försvarar dessa äckliga killar. Vem sjutton skriver i första meningen ”vill du suga av mig?” Till någon.
  Ge er för i helvete. DE är äckliga äcklos och mansgrisar!

  Svara

   Det får du tycka om du vill, jag ser inget fel i det faktiskt. Så tala bara för dig själv.

   Svara

  Du blandar iofs in in dig själv alldeles för mkt. Bloggbevaknings Instagram e en stor gäspning och alla referenser till din kille och katt e typ jaha. Bättre när du får fram din person genom din humor tycker jag.

  Linnea gör tvärtemot vad experter säger att man ska göra mot stalkers. Hur detta kan hyllas som förebild och få FN-pris är en gåta. Man ska inte svara. Folk skickar inte k*kbilder för att de tror man vill ha dem. Utan de vill uppröra. Det ger Linnea dem och hon lär alla småtjejer att hålla kontakt med stalkers. Sad!

  Svara

   Dte handlar inte om stalkers, utan trakasserier och vidriga män

   Svara

    Hej, Hej! Jag menade exakt de män som det handlar om. Så läs min comment igen. Det är en form av stalking att fortsätta höra av sig till tjejer som ej vill det. Men absolut, byt ut ordet stalkers mot vidriga män i min kommentar. Ingen expert på detta skulle ge unga tjejer rådet att samtala med äcklen. Oavsett om syftet är att få in en snygg oneliner att lägga på IG.

    Inlägget om snubben som blev lurad till en kyrka är btw kopierat (ej rakt av men hela händelsen) från en annan tjej. Som ej gavs cred.

    Svara

     Vilka experter tycker inte att man ska belysa problemet?

     Svara

      Men läs vad jag skriver?! BELYSA är skitvra. De jävla asen ska såklart bekämpas. Men att GE dessa ad EXAKT vad de vill ha = upprört svar, är inte ett bra tips att sprida till unga tjejer. Vissa läskiga män blir stalkers när de får svar. Man ska INTE svara på k*kbilder, äckliga mess osv. Man ska IGNORERA. Jag pratar om det faktum att Linnea inspirerar en massa människor inkl kids att ge sig in i dialog med äckliga gubbar. Fråga vilken psykolog eller pol

      Svara

      .. eller polis som helst: vad ska jag göra om en störd person trakasserar mig och försöker få reaktion från mig”. Svaret är INTE: åh brevväxla med den personen.

      Att Linnea och andra skriver argt och ”roligt” till dessa män gör inte att männen slutar. De är äckliga vidriga maktlystna as som VILL ha arga svar. Precis som blottare på stan vill skrämmas.

      Så JA det är bra att belysa och att arbeta mot sexuella trakasserier men nej… att chatta med aset är verkligen ingen bra idé. Men tyvärr tror en maSa människor det nu..

      Svara

      HEJ! jag LÄSER vad DU skriver JAG frågade OM VILKA experter DU pratar OM. samt att det INTE är stalking det handlar om

      Svara

      Ring polisen och fråga. Och jo: Vissa kan bli stalkers. Man ska aldrig uppmuntra människor som trakasserar en med tex dickpicks. Man ska anmäla och blocka.

      Svara

      Okej, ska snart ringa polisen och fråga vilka experter du pratar om. Tack!

      Svara

   Jag är alltså inte samma L som hyllar Linnea. Jag tycker även att om Linnea ska hålla på och tjata om att hon är ”regnbågskrigare” så ska hon komma ut som HBTQ. Annars hands off den flaggan. Kejsarns nya kläder-varning .

   Men som sagt. Denna blogg är också sån att det är bättre om skribenten håller sig själv i bakgrunden pga noll rock n roll person. Vilket e helt ok men ärligt? Vem vill se foton på par som går på bröllop?

   Svara

  Tror inte på henne heller.. Det står ju på hennes instakonto att hon är Founder of @assholesonline.. Så varför skulle flera hundra killar ändå välja att skriva till henne med stor risk att bli ”uthängd”?

  Svara

  Är det LC på bilden 😛 ? Tycker det ser ut som en äldre dam med rollator och rosa hår 😀
  // Jag har ingen koll

  Svara

  Vet inte hur mycket av det hon lägger upp är sant eller inte, men kan med handen på hjärtat säga att de flesta av de konversationer hon lagt upp, har hänt mig – och händer fortfarande – varje dag. Senast i förmiddags fick jag, 22 år gammal, ett meddelande av en 54årig man som ville ses och ha sex. När jag skrev att jag inte var intresserad så följdes det utav flera meddelanden där han skrev att jag är en otacksam och ful fitta. Det här händer på riktigt varje dag. Oftast ihop med en bild på personens k*k. Men säger jag nej så är det jag som är en hora.
  Jag brukar alltid ifrågasätta sättet de agerar på och även varför jag helt plötsligt blir ful bara för att jag säger nej. Väntar fortfarande på ett vettigt svar.

  Så jo, det händer. Utan överdrift.

  Svara

   💜💜💜💜💜💜

   Outa asen.

   Svara

  Du är rolig du, Camilla.
  Total avsaknad av självinsikt som andra tidigare nämnt här.

  Svara

  Håller med dig till hundra procent. Förut älskade jag assholesonline när kontot faktiskt handlade om assholes onlines. Men sen det blev Linneas personliga Selfie-portfolio mhar jag avföljt. Tycker med hon verkar sjukt ego. Sorry not sorry

  Svara

  Patrik Sjöberg publicerat också massa bilder på sig själv… Han har ju dessutom enligt egen utsago en direkt länk till polisen… Men ingen ifrågasätter hans uppmärksamhetsjakt… Elakne Eksvärd har också sig själv i fokus… Men just ja, de har inte håret färgat i extremfärger, för det verkar ju vara det som folk stör sig mest på 😑

  Svara

  ”Camilla Gervide (born 17 November 1980) is a Swedish blogger, one of Sweden’s foremost[citation needed] bloggers (…) she began her musical career in 1993 (…) After being signed as a model, she moved to Los Angeles, where in addition to modelling, she appeared in music videos and TV programmes”.

  Haha så kul att du har skrivit en sån skrytig uppsats om dig själv på Wikipedia.
  Men nu är det så att det blev så att du livnär dig på mobbning istället för sång. Trist när det händer.

  Svara

  Det du gör nu är att sprida åsikter och antaganden, otroligt dåligt gjort.

  Sen säger du att du inte tror eller vet men ändå tar du tydlig ställning genom att sprida vidare sjust sådant trams.

  Trodde mer om dig och avstår hädanefter från att läsa det du skriver då du har tappat all trovärdighet.

  Assholes online behövs så länge vissa killar trakasserar tjejer, att håla dessa killar om ryggen hjälper int enågon, inte heller att sprida antaganden vidare från personer som tydligen har mer problem med Linnea än med de killar som trakasserar, det säger egentligen allt.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.