En helsponsrad video.

Hugo & Paula:

Att förekomma i en så här utstuderat helsponsrad video som den Hugo och Paula lägger ut från sitt nya hus – är det till fördel eller nackdel för företagen tror ni?
Efter att Hugo sagt Värmdö Kakel ungefär tjugo gånger så känner jag mig allt annat än sugen på att någonsin anlita dem om om kakelbehov uppstår trots att jag själv faktiskt bor på just Värmdö.
Samma sak med Trampolinspecialisten – Den helsponsrade födelsedagspresenten till Molly – som de försökte smyga med ett tag efter kritiken om det totalsponsrade kalaset för 70 pers.

Och sen – icke att förglömma – Hugos alla utplacerade burkar med Clean Drink. Får man säga ”cringe”? Det får man va?

41 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    De är verkligen skamlösa de där två.

    Det jag har svårt för när det kommer till P o H det är att de visar upp allt, hus, hem, förhållande, barn ja verkligen allt. Visst det är säkert kul att få saker o allt gratis men är det värt all exponering?? Har själv svårt att förstå det bara. Mitt hem min borg brukar det heta men det gäller inte dem.

      Gratis är gott!

    Jag har sagt det förr och säger det igen: de upplevs verkligen som giriga! Det verkar som att allt de gör, allt de äter, allt de har på sig är sponsrat. ALLT. Gör de nånsin en resa utan att den är sponsrad? Saker som visas upp i bloggen förutsätter jag numera att allt är sponsrat. Har t.om sett inlägg där hon t.om, indirekt, ber om fler gratis kläder ”åh skulle verkligen vilja fler klänningar från den där affären”

    Sen deras samarbeten… ingen logik i dem utan det kan vara yoghurt som kaffe som nåt annat helt random.

    Ska du inte ta upp något om tyras inlägg som typ bara handlar om dig och denna bloggen?

      Känner spontant tvärt om. Att det är skönt att Camilla inte skrivit något om det. Känns inte som att yrvädret Tyra behöver mer uppmärksamhet nu – inte av den här sorten i alla fall. Hon behöver dock kanske en pratstund eller 14 med en psykolog.

    Alltså nu när du nämner dem så inser ju jag att jag slutat följa dem helt. Jag försökte kolla på deras youtube av nyfikenhet några gånger men det GICK bara inte till slut.

    Jag har egentligen alltid gillat Paula (som bloggare då, haha, inte som att jag känner henne) och inte haft någon åsikt om Hugo (Som bloggare där med) men allt börjar kännas lite repetativt tror jag? Det i kombination med den eviga reklamen gör att de tappat all trovärdighet inom sin profession för min del. Sen alla clickbaits på instagram som leder till något sjukt ospännande blogginlägg känns också jävligt uttjatat.

      +1
      Jag försökte läsa deras bloggar senast för någon vecka sedan och bara…. Nej
      Kallar dem för Mr och Mrs spons 🙂
      Undra hur Leonore och Molly kommer se tillbaka på sin barndom och inser att ingenting de någonsin gjort fick var köpt av sina föräldrar. Jag hade skämts.

    Det är folk som dessa två som verkligen hjälper till att få influencer marketing att spåra ur fullständigt. Det som är attraktivt med just influencer marketing (jämfört med ren räckviddsannonsering) är att du dels lätt kan styra vem du når (baserat på följarna och deras profil) och budskapet upplevs personligt och genuint, som att man som konsument får någonting rekommenderat av en vän eller bekant. Det är det som gjort att det varit så effektivt men om man utnyttjar den makten och fenomenet i sig som många gör nu så skiftar det ju till att man som konsument upplever att dessa bloggare bara blir som en levande produktkatalog som lägger sig i händerna på företagen för en stor slant. Man litar inte längre på att produkterna faktiskt är bra eller rekommenderade. Man förstår helt enkelt att åsikten är köpt precis som vilken annons som helst.

    Tror helt enkelt att Hugo och Paula (Isabella och andra också) skjuter sig själva i foten genom att överdriva sponsor-hetsen. Tillslut tröttnar följarna och väljer någon annan som har mer personligt innehåll man kan relatera till och som väcker känslor.

    Snark så tråkiga dessa två är…

    Jag blir typ nervös av att barnen springer runt och käkar äpple. Både för kladdet, men också för att dom ska sätta i halsen. Sitt still!

    (Jag vet att man har olika regler i olika familjr och p och h verkar ju så klart ha koll på att ungarna inte kvävs. men ändå. nervös tjej)

    Alltså jag är typ kär i Hugo! Han verkar så genuint god, ödmjuk, rolig, genuin och omtänksam. Må låta lite galet, men trots det faktum att han är glömsk och ibland lite förvirrad, så verkar han hur go’ som helst! Vilket kap för Paula.

    Hoppas hon uppskattar honom och inte uppför sig mot honom så som hon gör i deras poddar, då hon avbryter honom, lägger ord i munnen på honom, avvisar han känslor eller framställer sig själv som den allvetande parten.

      Känns som att folk använder ordet ödmjuk ofta nuförtiden? Han är ödmjuk, hon är ödmjuk, hen är ödmjuk utan att veta vad att vara ödmjuk innebär.

      Nu menar jag inte dig Anja, men folk överlag.

      Ingen av de två är ödmjuka men är inte sena med att benämna sig själva som det.

      Ja om sanningen ska fram är det nog inte så mycket Hugo utan P som är den pådrivande och som hoppar på all sponsring och samarbeten osv.

      Håller med om att H verkar vara en riktigt bra kille. Rolig framförallt!!

        Ja, precis. Hugo var inte alls så tidigare. Han har ju alla sina bolag att se till och sköta, medan Paula främst (endast) har bloggen.

      Hugo är supertrevlig, ödmjuk samt öppen och varm som person. Men det är Paula också. Härligare, snällare och finare människa träffar man sällan på.

        Vad skönt att höra! 🙂 Jag har aldrig fått den uppfattningen av Paula, men har inte träffat henne heller. Jag endast hört om folk som gått samma på gymnasieskola som henne och då skulle hon ha varit raka motsatsen till det som du beskriver henne, vilket jag tycker bekräftas av hennes agerande på blogg och i v-loggar. Men jag är på riktigt glad att höra att hon är trevlig!

          Man växer ju upp, bara för att man är osoft i sina tonnår betyder inte det att man fortsätter som vuxen. Träffade paula som typ 15åring och då va hon typ som jag, lite kaxig inte direkt ett svin. Och jag har garanterat mognat sen dess, antagligen hon med.

    Visst gör de där två överdrivet mycket reklam för sakerna, överdrivet så det blir löjligt men de försöker åtminstone på sitt sätt ge företagen valuta för pengarna i allafall. Företagen måste väl tycka at det är bättre än att de gör som tex Engla. Hon gör sponsrade ansiktsbehandlingar som man aldrig får se ett skit ifrån. Meningen med dem är att ge betydligt slätare hud men läsarna kommer aldrig få se några före och efterbilder. Jag menar, var fan är de där berömda ärren i ansiktet som hon tjatat om i flera år. Ingen har ju någonsin sett dem. De sponsrade trädgårdsmöblerna har man knappt sett röken av heller, nån enstaka bild bara. Engla tar sjutton bilder på sina naglar eller sina barn men möbelföretaget får knappt visa upp möblerna. Vissa saker gör bloggare äckligt mycket reklam för men ibland är de konstigt snåla med resultatet.

    Har dessa två bloggare fortfarande en del följare eller? jag har 0 koll. Men dessa 2 känns ju helt off.

    Jag var en av de som följde Paula från start och kommer ihåg att jag verkligen uppskattade hennes blogg men jag slutade följa den för 2 år sen ungefär.
    Den slutade vara genuin och handlade bara om spons och yta tyckte jag då, har faktiskt inte varit inne på bloggen sen jag slutade följa den men inser ju efter vad som skrivs bla här att det fortfarande är så.

      Jag var också en av dom som läste hennes blogg när hon startade den. Minns att jag följde Hugos blogg där han gick ut med deras förhållande och att sedan efter ett tag berättade att hon skulle skaffa en egen blogg. Läste hennes blogg varje dag från dag ett och längtade efter nya inlägg. Efter ett par år så tappade jag lusten och nu läser jag ingen av deras bloggar.

    Alltså TACK för det här inlägget! Blev så störd när Hugo sa något om studsmattan och låtsades som att inte var helt hundra på vart ifrån de köpt den, blä på deras skamlösa samarbeten/reklam men ännu mera blä på att det ska vara så jäkla svårt att markera korrekt!!

    Förstår inte för allt jag är värd hur ett seriöst företag kan vilja ha den typen av olaglig reklam? För mig spräcker det trovärdigheten mycket mer än om det framgår direkt att det handlar om reklam eller ett samarbete.

    Så snyggt de har det!

    Många här gnäller om att de har mycket spons och får saker gratis MEN vem skulle inte vilja ha spons herregud.. VEM tackar nej till det? Finns nog fler bloggare/influencers som säkert önskar att de kunde få mer spons och inte skulle tacka nej. Så länge de sköter det bra och företagen är nöjda so what.. good for them 😉

      Jag tackar nej

        Jag tycker du ska kontakta bolag som du gärna vill samarbeta med och sedan tipsa oss läsare om det, ifall du är nöjd. Jag tror du anses för att vara en mycket pålitlig bloggare, varför dina tips självfallet är värda mycket mer än om Paula exempelvis skulle tipsa. Hon verkar tipsa om precis allting som finns, medan du snarare verkar välja mycket noggrant. Jag tycker absolut du ska tillåta dig själv att få betalt för din blogg, för den är mycket uppskattad av väldigt många.

          Jag tänker samma.

          Och vad de flesta retar sig på är när det inte är eller är dåligt reklammärkt för då känner de sig lurade och det skulle du LD aldrig bomma.

          Sen att jag misstänker att du är en sån stor idol för vissa att du drar dig för att ha ansvaret att rekommendera något till dem som skulle köpa för att du är du har jag full förståelse för.

    Så himla intressant det här ändå. Att folk ”slutar följa” eller tycker att Paula och Hugo ”är köpta” eller ”tappar trovärdighet” eller ”slutat vara genuina” eller ”stör sig” eller liknande för att de låter sig sponsras av företag. Inte första gången jag sett detta resonemang. Varje gång BB skriver om dem så kommer samma kommentarer. Har även sett samma kommentarer om andra bloggare som har spons.

    Men sen när jag exempelvis väljer BORT spons och istället ber mina följare om frivilliga bidrag då jävlar! Då heter det att jag ska göra som alla andra gör. Dvs fixa spons, samarbeta med företag och göra reklam. Vet inte hur många som påpekat att det är precis så jag borde göra, här i denna blogg, istället för att ”tigga pengar usch vad fult”.

    Hur fan ska ni ha det? Kan man göra rätt nån gång som bloggare eller är det damned if you do, damned if you dont? (Retorisk fråga. Jag vet redan svaret.)

      Det ÄR en intressant diskussion! Får nog bli ett inlägg om det i morgon. Tack för input!

      Jag tror mer de handlar om att de sticker i folks ögon att helt vanliga personer som typ Paula och Hugo kan försörja sig via bloggen. De har verkligen ett super fint hem, barnrum som vanliga Svenssons bara kan drömma Om osv. Jag hade då inte tackat nej till den studsmattan Som kostar typ 10 000 till mina barn (har inte råd med en sån just nu) och hade utan att skämmas de minsta skrivit ett inlägg om den. Gäller väl i lady d falls med. Att hon faktiskt har möjligheten att be för henne okända personer om pengar och få in en rimlig (tänker att många Swishat för hon är såå grym) summa.

      Jag förstår absolut vad du menar. Jag tycker personligen inte att man ska ”tigga” om bidrag men jag tycker samtidigt inte heller att man ska gå till överdrift med sin roll som influencer vilket främst Paula har gjort. Hon marknadsför ALLT, bokstavligt talat ALLT. Det finns liksom ingen måtta. Sedan är det en massa click-baits på alla sociala medier (Facebook, Instagram, Twitter(?)) där hon länkar till sin blogg med vilseledande rubriker och en text som hänvisar till deras podd men samtidigt döljer en eller två reklaminlägg i sig. Det blir alldeles för mycket. Jag är på riktigt trött på att hela hennes blogg, liv och hon framstår som köpt. Det finns ingenting personligt i det överhuvudtaget.

      Någon som är bra på att variera tycker jag är Kenza och Kissie. Det blir personligt då och då men samtidigt inte reklaminlägg VARJE dag, vilket vi har sett att Paula har. Visst att man kan tjäna pengar på sin blogg, men den tappar sitt syfte, när hon ska hålla på och marknadsföra massor skitprodukter dagligen.

        Exakt så. Självklart ska man ju inte säga nej till att typ av sponsring. Det är ju förstås bara dumt. Poängen är alltså att man upplever det som att Paula nappar på precis allt. Det spelar ingen roll om det är kalas, möblering, resa eller gratis mat. I sådant fall framstår det bara som ren och skär girighet. Som att hon tar emot för att hon kan men ingen tanke bakom. Kanske dock lättare att sätta en gräns som bloggare när profileringen av densamma är mer konkret och tydlig. Typ om Hugo blev sponsrad för träningssaker skulle jag inte tycka det var ett dugg konstigt för det är hans plattform.

      Jag tycker spons är mer än ok det jag tyckte var tråkigt i paulas fall var att hon skrev mycket mer personligt och relaterbart innan alla inlägg typ handlade om spons.
      Självklart ska bloggare få göra reklam och ha sponsrade inlägg men när jag som läsare inte vet om bloggaren skriver om en viss sak pga spons eller ej så tappar jag intresset.
      Jag är inte korkade och vill inte bli behandlad som om att jag inte fattar att inlägget är sponsrat.

        Nej precis. Jag får också en uppfattning av att Paula tror hon är världens klokaste med sina ”personliga” tips (obs: reklaminlägg) och att vi alla andra är små dumma kycklingar, som inte förstår att det är spons.

      Personligen tycker jag absolut att det är två helt olika saker. Tycker det är helt upp till dig att be om bidrag och en helt annan att ta emot pengar för att rekommendera en produkt du inte tycker är bra på riktigt.

      Jag tror inte alls att det är ”damned if you do, damned if you don’t”, för det behöver inte vara så svart eller vitt som du vill få det att framstå. Om en bloggare har trovärdiga inlägg och tydlig reklammarkering någon gång ibland och med måtta så tror jag att de allra flesta accepterar det (bra exempel: Sandra Beijer, Elsa Billgren och Underbara Clara om man bortser från de senaste veckorna) men när det sker HELA TIDEN så tröttnar såklart folk, och då blir det inte heller trovärdigt utan känns ”köpt” på ett annat sätt. Därför tror jag också att om du skulle ha något enstaka sponsrat inlägg för något du verkligen trodde på, så skulle förmodligen de flesta läsare inte ha så mycket emot det. (Vet att du med största sannolikhet inte håller med här, men vi får väl agree to disagree).

        Jag håller med Anonym. Då världen inte alls är så schematisk som bloggarna vill hävda så finns det egentligen inget problem.

        Ja, använd spons! Men nej, låt inte hela ditt liv vara sponsrat.

        Just as simple as that .

    Förstår inte hur Zoégas går med på samarbete med Paula, särskilt efter detta inlägg: https://unvis.it/paulas.me/sa-slipper-du-kaffe-pa-morgonen

    Paula skadar ju varumärket Zoégas och sin egen trovärdighet genom att uppenbarligen bara göra samarbetet för pengarna. Det är en gåta och skrattretande.

    Jag uppskattar Lady D som öppet ber om bidrag av de som uppskattar det hon gör – det är ärligt och transparent. De som inte stöttar behöver inte ge liksom. Hellre det än influencer som förolämpar sina läsare med s.k. genuina ”tips” om intimdeo, tacobåtar och kaffebönor ”Klicka HÄR och använd min rabattkod KÄNNDIGBLÅST, varsågod!”.

    Hade Bella hade bett om crowdfunding till LCC så tror jag faktiskt det hade vart mer uppskattat än att det uppdagas att det tiggs spons till allt med sken av att ”det går bra nu”. ?

    Kan någon slå snusdosan ur hans hand

    Paula och Hugo! Jag ääälskar er! Skiter fullständigt i om ni blir sponsrade och dylikt, hade jag levt er liv så hade jag också tagit chansen att tjäna pengar på det viset (bortsett från att sponsra saker som går emot min moral osv). Allt handlar bara om vilka ”glasögon” man väljer att läsa bloggar med. Ni verkar vara så himla genuina och ”vanliga” och jag känner igen mig så mycket i dig Paula.
    / Bloggläsare sedan dag ett

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.