En verbal känga till Odd?

Blondinbella:


Kvinnan som inte skulle diskutera sin skilsmässa överhuvudtaget gör i princip ingenting annat. Om det inte är under sin chatt med appen Kry där hon återigen beskyller Odd för att vara anledningen till att hon behövde äta PMS-medicin så är det på sin blogg med den här subtila meningen:

Man ska inte gifta sig med tonårskärleken, inte heller med någon som vill göra om en utan någon som ser potentialen i dig. Det ska jag ta med mig (inte för att jag går i giftastankar precis men ni förstår).//Bella

Vem KAN det handla om som faller in i både kategorin ”tonårskärlekar” och ”giftemål?”
Hmm….vilken svår nöt att knäcka!

83 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Bella skriver dom istället för att skriva de/dem (subjektsform respektive objektsform). Bara jag som stör mig på det? Dom är inte skriftspråk.

      Hur orkar man störa sig på sånt nonsens

        Det är inte nonsens.

      Det är ungefär tjugo miljarder gånger bättre än att skriva ”dem” i subjektform”. ?

      Hellre att folk skriver dom än chansar och skriver fel på de/dem

      Jag är svensklärare och tycker att ”dom” är att föredra om man inte kan skilja på ”de/dem”.

      (”vi” kan ersätta ”de” och ”oss” kan ersätta ”dem”. Oftast. Lätt att komma ihåg då ”vi” har två bokstäver, precis som ”de” och ”oss/dem” har tre.)

        Fast vi bör förvänta oss att människor kan lära sig skillnaden mellan de/dem, såvida de inte har kognitiva funktionsnedsättningar. Ska kunskapskraven i skolan inte vara högre än att vi bara förväntar oss att människor lär sig sådant som de har fallenhet för eller är intresserade av?

          Jag förväntar mig att mina sjundeklassare kan skilja på de och dem. Det är inte rocket science direkt, så vida man inte har dyslexi eller liknade.

          Jag tänker dock inte störa mig på de som inte kan, orkar eller vill. Isabella är uppenbarligen framgångsrik ändå 🙂

            Haha, orkar inte med grammatiken i min egen kommentarer! Får man skylla på semester? 😛

        ”Hon” kan ersättas med DE
        Hon(de) sa att jag kunde komma

        ”Henne” kan ersättas med DEM
        Vi ska gå hem till henne(dem)

          They = de, och them = dem funkar också 🙂

          Med tanke på att folk använder hon och henne fel heeela tiden så är det ingen vidare hjälp…

          Blir lite trött på att man inte lär sig, faktiskt. Det är inte som att engelskspråkiga går runt och säger ”them were here” eller ”why do you not like they”, och skyller på dyslexi. Det är lathet och/eller dålig utbildning, inget annat. Men vi älskar ju ursäkter i det här landet.
          Föredrar t o m ”dom” så jag slipper se eländet.

      Jo det är numera helt godkänt skriftspråk. Önskar att alla bloggare som ej behärskar skillnaden mellan de och dem skulle använda bara ”dom”. Till och med Sandra Beijer skriver fel på det ibland. Onödigt när det som sagt är fritt fram med ”dom” 2017. Annat var det typ 1950… när du var ung? 😉

        Nej det är det faktiskt inte. För bara några månader sen skrev en gymnasielärare en debattartikel som blev ganska uppmärksammad, om att det är dags att vi övergår till ett enhetligt ”dom” i skriften; men så är det alltså inte än.
        Man kan väl ha överseende i mindre formella texter, men i en korrekt skriven text ska de och dem användas.

          Det är godkänt i vår ordlista med samma betydning som de och dem. Så jo, man får välka fritt. Det är däremot inte enhetligt, som ju ses här, eftersom många skriver de/dem (ofte felaktigt!) och andra (som jag, som kan de/dem men föredrar dom för att det är det man säger) skriver dom. En enda röra 🙂

      Jag stör mig mycket mera på de som inte kan skillnaden mellan ”de” och ”dem”. Ser hellre att folk skriver dom än använder fel form i varje mening

    Kan inte du skriva ett inlägg om jockiboi som köper en häst när han varken har tid eller intresse för hästar? Han är dessutom rädd för henne och har inte heller några planer på att rida hästen… kolla även Jonas snapchat där hon ger ”svar på tal” till alla som ifrågasätter deras beslut. Får ont i magen när jag tänker på stackars hästens framtid!

      +1
      Snart får vi väl videos ”hästen får födelsedagstårta” ”Jocke provar på att rida” ”Provar sponsorsaker på vår häst” etc allt för att få klick!
      Är själv hästmänniska och de enda videos jag sett med dessa människor är en liten snutt av när Joanna prata om ridning och nu denna (vägrar att bidra med något till detta par).
      Fick intrycket av att Joanna precis börjat med sitt ridintresse och blivit medryttare som nybörjare och håller på att lära sig. Med utsläppt hår under hjälmen börjar hon sen helt plötsligt prata om sponsrat träns (med nitar på, mycket viktigt att tillägga…) och något som hon inte visste vad det heter på benen *suck*.

      Och så nu från ingenstans köps det en ponny!
      Nu ska den som jag förstått det stå hos en hästvan person, men tycker ändå detta är så lågt av dessa människor. Ett oskyldigt djur slängs in i bilden, och är dessutom ett djur som kräver mycket kunskap!!
      Vad ska dessa människor till med en ponny som ingen av dem kan/ska rida?!

      Bara en sådan sak som att gå och köpa sadel, täcken etc och slänga på vid tillfällen där utrustningen inte är nödvändig/fel kan göra skada. Men i deras värld måste ju hästen vara en gående reklampelare..
      Usch blir helt utmattad och kan inte formulera mig bra, detta känns helt fel…

        Tillägg: och där fick ponnyn en egen Instagram!
        En liten ponny på 127cm till hästrädda Jocke…..

        För en oinsatt, vad spelar det för roll? Lider hästar skada av att inte bli ridna?

          En häst som inte får tillräckligt med motion tar skada, precis som vi människor och många andra djur. Hästar är skapta för att i stort sett röra sig 24/7.
          Och ett exempel är om en häst går på kraftigt bete under lång tid och med låg motion kan få sjukdomen fång. Något som kan vara livshotande.

          Om den har daglig utevistelse och uträknad foderstat kommer den må prima utan att ridas.

          Hästar är inte skapta för att ridas på.

          Faktum är att desto fler hästar är skadade på grund av dålig ridning än skadade för att de inte rids. Tål att tänka på.

            Och icke hästvana människor känns lämpliga att anpassa ett foderstat?
            Och absolut fel ridning/longering m.m orsakar skada, även här undrar jag om Jocke och Jonna då är lämpliga?

          Nej en häst behöver mat, hovvård, vatten och att röra på sig. Hästfolk är töntar som överdriver. Klart de kan klara av att ta hand om en häst. Min 9-åring fixar hästarna själv om jag är sjuk en dag

          // hon som växte upp med hästar och nu firar 30 år som hästägare

      Jag är extremt stresad/orolig över deras beslut.

      En häst är så otroligt mycket mer än att köpa en t.ex hund, en häst innebär ett ansvar på ett helt annat sätt. Tid, pengar och FRAMFÖRALLT kunskap och intresse.

      Pengar? Ja.

      Tid? De klagar ALLTID på hur stressade/överarbetade de är.

      Intresse? Från Jonna, absolut. Men hon kan ju inte direkt rida ett russ på 127…?

      Kunskap? Nej. Nej, nej, nej. Visst,d et finns hästkunniga i stallet men sanningen är att det är ett otroligt stort steg från att gå från medryttare 2 gånger i veckan till 24/7 hästägare. Om hästen blir sjuk eller halt ska du fortfarande vara där i stallet och ta hand om hästen, du måste känna igen vissa skador etc etc.

      Säger inte att man måste ha all kunskap i hela världen, men deras beslut känns så otroligt framhastat och icke-igenomtänkt. Det är en häst det handlar om, inte en hamster…

        Fast även hundar är tidskrävande beroende på vilken ras du vill ha. Jag har en liten lagottovalp och jag är fan helt slut haha. När det kommer till Jockiboi borde han inte ha några djur alls så det inte ens verkar ligga i hans intresse.

          Ja, absolut. Menar inte att hund inte är jobb, men att Jonna på Snapchat jämför ett gotlandsruss på 8 år (dvs ung = frisk, kry & pigg) med deras små vovvar som är av rasen Chihuahua och pomeranian som inte behöver så jättemycket motion för att vara nöjda (har haft en liten pom) tycker jag är så himla bakvänt.

            Håller med!

    Hon struntar ju allt hon tidigare sagt eller stått för, så länge det genererar klick är hon nöjd. Tröttsam!

      Tycker det är allmänt så bland bloggerskorna. När förhållandet tar slut så ska dom inte diskutera på bloggen utan skötas privat. Men det dröjer inte länge förrän kängorna kommer och små pikar hit och dit. Vill säkert få igång diskussioner så det ger mera klick på bloggarna. Bella, Kissie, Annica Englund mfl

    OT: kan vi inte prata om att Tyra som är världsmästare i att hänga ut folk och som bland annat skrev världens längsta inlägg om alla stall hon stått i, skriver att hon tror på karma. Undrar vad hon kommer att få tillbaka för sina uthängningar. Saknar hon helt självinsikt?

      Japp

      Ja det gör hon.

      Haha! Jag tänkte just på det när jag läste hennes blogg

      Jag tror verkligen på karma och att man ska vara en god människa och göra goda gärningar, för det straffar sig alltid i slutändan om man gör tvärtom. Jag känner mig trygg i min tro om det, och jag älskar att ha en ”tro” att luta sig emot och lita på när allt känns åt helvete.

      Att saker och ting ”känns åt helvete” är konsekvenserna av hennes handlingar. Karma alltså

        Det där lät väldigt klokt. Tror inte på karma själv men jag tror du har en poäng.

      Ville skriva just detta under hennes instagram. Hon är även igång med snacket om att hjälpa alla andra, den barmhärtiga samariten. Inte gör hon detta enbart för sig själv utan för alla som drabbats av näthat. Fan, börja sopa framför egen dörr känner jag.

      Camilla, jag hoppas dina chefer står upp för dig och inte låter sig påverkas av det här.

        Silverräven, precis min tanke. Hoppas inte Nöjesguidens chef är flat o viker ner sig. När han vacklar bör han tänka på cashen som rullar in pga alla besök på denna sida. Hon är en typisk rättshaverist.

        Tyra eftersom du läser här. Camcam har inget med detta att göra. Min åsikt!

    Haha, jag minns att hon skrev exakt tvärtom men mer eller mindre gav samma känga till Nils när hon och Odd precis hade träffats: ”Han älskar den jag är, mitt driv och mitt engagemang. Såå skönt att ha träffat npgon sol verkligen stöttar både den jag är och det jag älskar att göra”

      Haha Alma ibland kanske du också tror att någon är din stora kärlek och sedan blir besviken haha vad kul om folk då satt och hånskrattade? Moget

        Nu va det inte det som var poängen utan poängen var det faktum att Bella återanvänder förklaringsmodeller till varför hon är lyckligare utan sitt ex, det är inte första gången hon hävdat att hennes partner velat ”göra om henne” eller inte sett hennes ”potential”. Innan hette det att Odd var så fantastisk delvis pga. att han inte ”Höll henne tillbaka… ”

      För troligtvis var Odd så mycket mer stöttande i början av deras relation. Sen pallade han inte trycket av att hamna ”i skuggan”. Inte helt ovanligt.

    Tips till alla som har semester, eller som har det som jag, dvs tusen saker att göra men just nu förtränger det och sitter i fåtöljen och degar: Rättegångspodden har släppt två nya avsnitt!! Fallet Lisa Holm.

      Älskar dig! Och älskar rättegångspodden! Tack för tips ❤️

        Åh! Är nydumpad(en av dom där tusen sakerna att göra är röja ur vår fd gemensamma lägenhet)och ledsen och känner mig mest ful och oälskad atm, din kommentar gjorde min dag! Tack för tacket ? Älskar också Rättegångspodden, längtar efter avsnittet om skjutningen av bröderna i Vallåkra som ska komma denna säsong! Såg också på Twitter att han har beställt ut skivor från Arboga-rättegången till nästa säsong ??

    Ahmen. När Odd skriver ”nu är det tid för mig, den bortglömde” (eller nåt sånt, orkar inte leta efter exakt citat), får han så många sympatier. Stackars Odd som fått stå tillbaka för karriärshungriga frugan. Tror på allvar att han inte pallade trycket. Ta hand om barn, jobba, låta den som drar in mest pengar till hushållet få lov att göra just det. Jesus. Bella har ju stöttat o pushat i diverse (omöjliga?) projekt. Försök till att få medverka i Melodifestivalen. Försök till att bli Sveriges eh, vad var det nu- amatörmästerkock? Gimme s break. Kvinnan har ju stöttat livet ur sig för honom. Även varit brutalöppen med att hon tycker HAN är bättre med barnen. Bjussigt deluxe om du frågar mig.

      Stöttat, eller pressat? Det är frågan jag ställer mig. För jag undrar hur mycket av dessa idéer som verkligen genuint var Odds? Jag tror hon ville skapa en visionär entreprenör likt henne själv, men sen visade det sig att det inte gick vägen då Odd inte riktigt besitter samma egenskaper.

        Exakt vad jag misstänkt hela tiden.

        Så Bella skulle ha pressat Odd till att vara med i mästerkocken till exempel? Låter väldigt långsökt. Det känns mer som att han försökte rida på vågen men misslyckades. Måste vara väldigt skönt att vara bellas ex eftersom allting verkligen är hennes fel och Odd verkar vara lobotomerad. Av Bella kanske? ??

          Pressat och pressat, men ja, jag tror inte att Odd hade sökt till Sveriges mästerkock utan Bellas förtjänst. Kanske hade han heller aldrig slutat sitt jobb som anställd för att försöka bli ”entreprenör” heller? Men vad vet väl jag?

            Men vad skulle Bella ha för anledning till det? Odd kanske såg hur ”lätt” det var för henne och blev inspirerad till att försöka själv men tyvärr har alla det inte i sig, han kanske till och med skyller på henne för att inte ha hjälpt till tillräckligt och bara ha fokuserat på sitt eget. Han kanske blev bitter för att han insåg att hon alltid skulle lyckas bättre och försökte börja begränsa henne och trycka ner henne till sin egen nivå och det slutade i skilsmässa. Känns mer rimligt i mina öron.

            Men HERREGUD. Odd är en vuxen människa som är fullt kapabel att ta egna beslut. Lägg ner att försöka utmåla Isabella som nån illvillig häxa och Odd som nåt mesigt våp.

        Skulle tippa på att ALLA idéer kommer från honom ?!! Ekonomin har funnits där pga av Bella. Kom igen- du tror väl inte på allvar att hon tänkte att det var en god investering?! Nä, hon ville nog stötta partnern hon älskade o respekterade. Han fick göra sin grej liksom.

        För Bella verkar inte misslyckanden vara någon big deal, hon har ju massa misslyckade satsningar bakom sig vilka hon bara skakar av sig och går vidare mot nästa. Det i sig är en beundransvärd egenskap, då jag och många andra med mig förmodligen skulle ligga i fosterställning på golvet och gråta efter ett par sådana vändor.
        Problemet är hon att nog trodde, eller ville tro, att Odd hade samma mentalitet…lite ”allt går bara man vill” osv.
        JA, hon har säkert varit enormt stöttande och uppmuntrande! Kan tänka mig att Odd har fått enorma lovord för sin fantastiska matlagning (typ ”du skulle kunna vara en kock!”) och efter att bli hyllad till skyarna är det väl inte konstigt om han själv till slut tror på det. Se bara på hennes citat på hur ”sylvass” han var på rekrytering samtidigt som han skrev den mest katastrofala jobbannonsen i historien. Eller hennes ord om vilken faaaantastisk sångare han var, när hela världen kunde höra att så inte var fallet. Och så vidare, och så vidare.
        Ja, ni har säkerligen rätt i att hon har stöttat, peppat och uppmuntrat i enorma mängder. Men min poäng är att hon kanske skulle låtit bli? Att inte låta honom tro att han var en mästerkock, eller vinkännare, eller storbloggare, eller popstjärna, och därmed kunnat besvara honom smäll efter smäll efter smäll?
        För någon som saknar Bellas förmåga att skaka av sig misslyckanden som om det vore brödsmulor så är det väl självklart att självförtroendet bara minskar tills det tills slut upphör helt? Samtidigt som han blir alltmer ”hopplös” i Bellas ögon?
        Nä, det finns nog allt en poäng i det där rådet hon fick idag om att inte försöka göra om sin partner utan istället se just dennes egna potential…

      Eller vinlanseringen Due Padre, eller pappaappen… Tror också att B stöttat honom i massor av projekt som ej lyckats och att det slitit på förhållandet

    Ääääsch, give the woman a break! Jag har ett par ex i bagaget som jag mer än gärna hade trash talkat inför ett par hundratusen om tillfälle hade givits! Det hon sagt/antydit är faktiskt ganska oskyldigt, inte precis några ärekränkningar! Och jag blir fan mer trött på alla de som ska ha en sociala medieranpassad solskensskilsmässa där alla nu är äääännu bättre vänner än innan, än de som faktiskt är lite mänskliga och försöker hantera det så vuxet som det går men ändå halkar dit och ger ett tjuvnyp eller två och låter bitterheten sippra fram nån gång ibland! Peace out!

    Oddan, where are you?? Man hade gärna hört hans åsikter också. Trodde han hade väckt liv i sin Instagram men icke.

      Eller hur! Jag bara går och väntar på att han ska spricka, men antagligen har han fått allt för bra betalt för att inte göra det.

    Isabella har i alla fall gillat Randys Instabild från Scotland.
    http://asterixia.se/2017/07/two-caddies-in-scotland/
    Lite gulligt är det ju. 🙂 Får jag gissa att Randy kommer att befinna sig i Mexico i snar framtid?

      Men.
      Du hänger ju ändå här en massa.
      Du borde ju ha läst och förstått?

      Randy tar en bild och där råkar (?) Bella synas med en annan kille (för visst kan inte Randy va på två ställen?)
      Det blir ett jäkla liv och Bella får nys på uppståndelsen och utnyttjar detta. De träffas (eftersom de bor på samma hotell) och skrattar åt saken över en drink. Hon tar sedan bort bilden från instastories, troligtvis för att spä på lite extra.

      Sen ni som säger att Bella följde honom innan och blablabla. De är båda entreprenörer?

      Sista gången jag skriver detta nu.
      Det är inte Randy som är kärleksintresset ?

      Jag har en kompis som reser jättemycket. Igår gillade jag en bild han publicerar från Spanien. Hoppas att jag får följa med på nästa resa ???

    Vem var det som gjorde om sig…sa upp sig, satsade på mello, mästerkock, skulle bli entreprenör m.m?

      Ja, Bella hade nog ganska svårt att acceptera att Odds potential nog lämpade sig bäst till att vara en ”helt vanlig anställd” och inte Mr SuperEntreprenör som hon nog gärna ville göra om honom till. Tror inte en chans att Odd självmant hade satsat på alla dessa knäppa idéer om inte Bella hade varit där och ”stöttat”.

        Bellas blogg 26 januari 2017:
        ”Man gillar människor som man upplever är lite lika en själv (vilket i sig är problematiskt i rekryteringssammanhang, därför är det Odd som sköter det. Han är sylvass).”

          Mm, vi minns alla hans sylvasst formulerade jobbannons!

    Enligt Linkedin är Odd nu
    Partner sales manager
    på Urb-it
    Jobbet på Ottos barnmat var tidsbegränsat konsultjobb.
    Vad det nya jobbet exakt innebär framgår inte dvs om det är anställning eller konsultjobb.
    Urb-it är en app med vilken man kan handla på nätet och få varorna hemlevererade till dörren. Så tror jag det var.

      Tidsbegränsat konsultjobb som gick ut på att ändra sin personliga instagram tilm företagets för att få följare. Och sen klockade Odd ut för dagen: ”My work here is done!”

    Bellas favvo Simon verkar utöva en oförklarlig dragningskraft på kvinnor:
    https://www.instagram.com/p/BWPp3Zlgzz-/?taken-by=sjogrensimon
    Är det för att han sjunger och dansar? Eller är det skägget?

    Hva skjedde med Bella og Fanny? F er på semester med Kissie nå, er det derfor vennskapet brått ”tog slut?” Lenge siden Fanny har vært i Bellas blogg og Bella lar div andre sminke seg.

    Men alltså. Skaffar man ett förhållande/gifter sig/skaffar barn handlar det ju om att ge och ta. Att ”göra om någon” handlar väll om att denna personen får anpassa sig till det nya livet. Jag har iallafall inte kunnat leva mitt liv precis som innan barnen. Medans sambon i stort sett har. Han jobbar alltid, har eget företag, drar in pengarna. Och jag har tagit all föräldraledighet, fixar barn och hushåll. Blir vi ovänner handlar det alltid om att han inte umgås tillräckligt med sina barn och ”hjälper till”. Om det då är att jag vill ”göra om honom”. Han är jätteduktig på sitt jobb och jag stöttar honom men ibland blir det för mycket att axla allt själv hemma.
    Så, om det har varit så som jag uppfattat det – att Odd fixat barn och hushåll och Bella bara ”jobbat” – vilket inkluderar hårfix, middagskvällar, shopping, utlandsresor etc, så fattar jag definitivt att han fått nog och velat ”göra om henne”….

      Men precis. Det är så jag också misstänker att ”göra om” betyder i deras fall. Ytterst handlar det väl antagligen om att Odd velat ha henne hemma mer, få henne att dra ned på jobbet. Till slut kanske han ställde ett ultimatum, att Bella skulle dra ned på jobbet och om inte så skulle han lämna henne.

      Rena spekulationer förstås, men ändå.

        Precis, så tror jag också!

      Ja och kanske Odd inte var nöjd med att ha mamma rollen han fick i förhållandet. Han kanske inte ville vara den som har huvudansvaret för barnen och är ensam hemma med barnen månad efter månad då Blondinbella är kring världen och bl.a. till frisör, gör manikyr, till botoxläkare, hudbehandlingar mm. och kallar det jobb pga hon är en bloggare. Det är ju sällan varken män eller kvinnor är glad i den rollen att få vara alena konstant med två små barn. Det är otroligt mycket jobb och man mår psykiskt bättre ifall man nu och då får avlastning. Men Odd har väl ett mycket bättre förhållande till barnen nu än Blondinbella. De har ju också kvalitetstid tillsammans som norm och inte som Blondinbella att de träffar andra för de mesta och barnen lekar med andra barn.

    Är väl inte helt ovanligt att dumpade kvinnor vill prata skit för att rädda sin värdighet? Fasaden är allt för Bella. Hon skulle aldrig skriva att hon är dumpad och ledsen (vilket är sanningen enligt en nära vän till Odd). Istället känns det heeeelt fantastiskt att spendera sommaren som singel.

      Ganska uppenbart att hon är dumpad eftersom hon inte ens ”saw it coming”. Som chocken när han inte ville jobba för henne. Hon förstod inte alls. Tror det var exakt samma med förhållandet. Hon förstod inte alls. ”Lite turbulent” bara. Osv.

        Precis och så var det. Odd orkade inte mer och de ville helt olika saker. Hans kärlek tog slut och han ville inte längre jobba på det när Bella till slut insåg var relationen var på väg.

          Även om det är han som tagit beslutet så kan hon ju fått insikt om att det var det bästa ändå, eller känner att det är skönt att va själv, eller försöker intala sig själv att livet leker som singel!
          Eller skulle du föredra att hon var deprimerad och ledsen hela sommaren?

    Har kommentarerna på Bellas blogg alltid varit modererade? ”Din kommentar inväntar moderering” ? Kommer inte ihåg, så längesen man skrev nåt där 😛

    Vadå ska inte? Jag är gift med min tonårskärlek sen 10 år tillbaka o vi har vart ihop i 17 år. Man ändras längst resan gång o det är väl inte konstigt, men det handlar om att ge o ta som nån skrev. Bara för bella inte kan vara gift beror endast på hennes sätt o leva .. svårt att leva i tvåsamhet över huvudtaget när man lever sånt ego liv som hon gör!

      Åh, vad dumt att du inte kände till den här allmängiltiga regeln =/ Ledsen, men ert förhållande är tyvärr dödsdömt eftersom ett råd till Bella i hennes sammanhang ju självklart riktar sig till oss alla, även dig. Trist.

        Fan då.. ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.