Men vad är det för fel på det här människorna?

Amanda Schulman:

Ett fucking #reklam på slutet är inte tillräckligt och inte heller att det är ditt egna märke,
Jag blir #trött.

Speciellt som Amanda körde den här snyfthistorien när hon fälldes av RO tidigare i år:

Influencerns yttrande
Influencern skriver att denne ber så hemskt mycket om ursäkt för otydligheten kring inlägg samt till den privat­person som anmälde. Detta är självfallet åtgärdat så fort beskedet kom, och influencern tar gärna hjälp i hur man bäst ska märka inlägg framöver. Detta hände på grund av okunskap kring märkning samt vad som räknas som reklam och influencern ser fram emot att lära sig allt kring hur det på bästa sätt ska se ut.

64 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Hur svårt kan det va??

      Hon bryr sig inte uppenbarligen. Och företaget får ju mer reklam genom sådana här inlägg. Så win win för dazy maze. Ro är ju en ynka person som inte hinner m alla ärenden så dazy maze kan fortsätta #reklam

        RO är inte en ynka person…

    Utan kännbara straff kommer de aldrig sluta med detta

    Tycker det är så märkligt att man som verksam inom media och PR inte vill vara proffesionell och föregå med gott exempel.

    Vill gärna anmäla men länken/knappen funkar inte?

    Sandra Beijer är en riktig förebild när det kommer till att märka ut reklam OCH göra snygga samarbeten.

      Japp, Beijer tar det på allvar och då tar också vi läsare henne på allvar.

      Fanny Lyckman är duktig på Instagram. Av 10 inlägg där är typ 8 reklam och det är ju så tråkigt att ögonen trillar ur, men hon är i alla fall duktig på att märka. 🙂

    Maggan Graaf gör typ samma. ”I samarbete med mig själv”

      Det hade kanske känts mer passande så som underbara Clara brukar skriva ”i inlägget förekommer reklam för xxx”, istället för ”i samarbete med mig själv”, det låter liksom lite skämtsamt och inte seriöst.

    Haha trodde först det stod HERPES på burken ?

    Vad krävs för ”riktiga straff”? Böter borde de få!

      Ja ett kännbart straff? 100 000kr per omarkerad inlägg borde nog fan få dom att helt plötsligt skriva ut samarbete som rubrik

    Jag fattar faktiskt inte varför folk följer henne, verkar ju inte skriva något intressant överhuvudtaget. Bara reklam för meningslösa Hers och så kläderna då. Smaken är ju som baken men förstår ändå inte det stora intresset för Schulman-gänget.

    Camilla, hur ställer du dig till de senaste inläggen Tyra lagt upp angående att hon samtalat med polis och jurist och har för avsikt att driva en process gentemot dig? Känns lite som att hon har för mycket fritid därute på landet.. Jag har kollat igenom dem inlägg du lagt upp som handlar om henne och visst, det märks att du inte tycker om henne speciellt mycket och vissa inlägg kanske kan uppfattas som något kränkande men tror inte det kommer att hålla i rätten då jag inte kan se några rena förtal eller liknande. Hade ändock varit intressant att höra din inställning?

      Fan tycker tyras inlägg känns riktigt läskigt. Har hon rätt?? Vad är det hon jämför med, något om tjejer på instagram? Hur kränkte de tjejerna människor? Är det på den nivå som här inne? Är det så att Catrin också kan hänga med i detta..? För tyra har säkert cash. Från nån madrass.. men har catrin möjlighet att hänga på, inte lånar väl tyra ut resurser och pengar till en sån som Catrin…!?

        Brottet förtal regleras i 5 kap. 1 § brottsbalken. I paragrafen uppställs några kriterier som måste vara uppfyllda för att någon ska kunna dömas för brottet förtal. Den som utpekar någon som brottslig eller klandervärd i sitt beteende eller på annat sätt lämnat en uppgift som är ägnad att utsätta personen för andras missaktning har gjort sig skyldig till brottet förtal. Om kriterierna för förtal är uppfyllda måste man då även se om någon av ansvarsfrihetsgrunderna i 5 kap. 1 § 2 st. brottsbalken är uppfyllda. I bestämmelsen står att om personen som uttalat sig nedsättande varit skyldig att göra detta eller att det med hänsyn till omständigheterna är försvarligt att lämna uppgiften så kan personen undgå att dömas för förtalsbrottet. Det krävs att uppgiften som personen uttalat är sann eller att personen haft skälig grund för den.

        Frågan är om det skiljer sig mellan offentliga personer som exempelvis driver egna personliga bloggar och ”vanliga” personer. Lagen ska ju vara lika för alla men mycket av det Camilla skrivit om i sin blogg som rör Tyra har ju faktiskt Tyra skrivit om själv i sin blogg (även om Camilla kanske vinklat vissa saker på ett mer negativt sätt).

        Pung: Instagramkontot Tyra refererar till var ett par tonårstjejer som skapade ett ”trollkonto” på IG där de la ut bilder på tjejer från sin skola och kallade dem horor och skrev vilka de hade haft sex med osv, minns inte riktigt men har för mig att de till och med la ut nakenbilder på andra tjejer och sexakter som hade smygfilmats. Minns inte allt i detalj men det var ganska grova saker, så definitivt inget som går att jämföra med bloggbevakning.

        Tyra är obehaglig och manipulativ. Hoppas verkligen att ingen går på det hon skriver. Men har man inte följt hennes blogg en längre tid tror man tyvärr att ingen kan hitta på sådana saker.

        Att skriva ett inlägg som går ut på att svartmåla Camilla och hennes blogg, påstå att hon bryter mot flertalet lagar och till och med påstå att man kunde tagit livet av sig pga henne, utan att nämna ett enda konkret exempel eller en enda lag hon brutit mot, är väl förtal om något.

        Det tyra hänvisar till är instagramupplopprt i göteborg är 2012. Finns en bra p3-dokumentär om det. Men det är inte samma sak som det här, de la ut bilder med sexistiska och rasistiska texter, där oskyldiga personer hängdes ut och förtalades http://www.aftonbladet.se/nyheter/article17019221.ab i den artikeln finns exempel på vilken typ av texter som lades ut.

          Exakt, det är ju inte i närheten av samma sak. I Göteborg blev det ju också riktigt farligt, när fel personer pekades ut. Bara ren tur att det gick förhållandevis bra ändå.

      Det hela känns jättemärkligt, att Tyra (& co.?) kommer få hjälp av ”diverse institut” (??) att sätta dit Camcam? Vad betyder det ens? Och vem kan sätta dit någon för att de funderar över en sak någon skrivit offentligt? Det känns som att Tyra, trots alla bilder hon lägger upp med texter om hur man ska strunta i alla och inte ta åt sig, tar väldigt illa vid sig av sådant som hon verkligen inte hade behövt ta illa vid sig av. Att göra en höna av en fjäder.

      Och när Tyra skriver att Camilla är en av de som ”är anledningen till att det ens finns statistik på människor som tagit livet av sig pga näthat”, är inte det något Camcam skulle kunna anmäla?

        Alltså jag blir riktigt sur om en tingsrätt tar på sig att peta i det där, vilket slöseri med våra skattepengar ? näthat och riktigt förtal ska såklart alltod tas på allvar men en cat fight mellan två bloggerskor där ingen på allvar farit illa, det får de fan i mig reda ut sinsemellan vilket jag hoppas att deras jurister råder dem att göra.

          Tror knappast, polisen kommer behöva undersöka det om det görs en anmälan men de kommer med största sannolikhet att lägga ner åtalet.

          Jag tror inte att en åklagare kommer att driva en sådan process. Detta kommer i sådant fall göras civilrättsligt alltså genom att Tyra stämmer Camilla (eller egentligen blir det väl Nöjesguiden skulle jag tro) i rätten. Inga av våra Skattepengar som går till det utan det kommer de behöva stå för själva. Antingen träffas en förlikning där exempelvis båda parter kommer överens om att stå för sina egna rättegångskostnader alternativt om rätten fattar beslut till fördel för endera part så får den andra stå för båda parters rättegångskostnader. En del hemförsäkringar kan täcka till viss del av rättegångskostnaderna men civilrättsliga mål brukar både ta väldigt lång tid och kosta mycket pengar privat varför det sällan går så långt som till domstol. Tror risken är väldigt liten att Tyra kommer driva detta så långt, framförallt för sin egna plånboks skull.

            Absolut men risken finns väl att Tyra isf ansöker om rättshjälp. Hon lär ha tillräckligt låg inkomst för det och om hon söker i egenskap av privatperson och inte näringsidkare finns väl ändå risken att staten står för fiolerna? Jag har också jättesvårt att se ett case här men Tyra får det att låta som om Camcam kommer dömas i Internationella Krigsförbrytartribunalen vilken dag som helst nu.

            Precis, förtal faller inte under allmänt åtal, så Tyra får själv lämna in en stämning till tingsrätten samt betala kostnaden.

            Hur hon kan jämföra sig själv med instagrammålet i Göteborg där jättemånga tjejer blev uthängda med namn och utlämnande bilder, samt kallade horor mm, förstår jag inte.

            Till cyniker, men går inte att klicka på svara på ditt inlägg:

            Att Tyra skulle få rättshjälp är typ uteslutet. Man ger nästan aldrig det till den som vill driva enskilt åtal om förtal. Däremot kan svaranden beviljas det.

        Tyra har ju tidigare anlitat kassa jurister (eller missförstått vad de sagt) och har väl som så många andra en övertro på juristers och polisers förmåga att bedöma hur ett case skulle avgöras i rätten.

        Det intressanta är väl VEM hon talat med, har denna någon kunskap alls i ämnet eller är kunskapen hos juristen hämtad efter en timme på google? De allra flesta jurister är experter på några få saker och totalt okunniga inom annat, men många uttalar ändå sig stensäkert i frågor de bara har baskunskaper om.

        /juristen som har noll koll på hur domstolen skulle bedöma Tyras påståenden, men som kan en hel del om beskattning ?

          Det är inte bara Tyra som kommer anmäla Nöjesguiden.
          Anna Book, Paow, Kissie, Elaine Eksvärd, Lady Dahmer, Cissi Wallin, Michaela Forni, Margaux Dietz, Catrin Hedlund etc.
          Finns många som skrivit öppet att de mått väldigt dåligt av den här bloggen.
          Klart som fan att det inte är ok någonstans att sitta och skriva så här elakt. Kom ihåg att alla som sitter och tittar på mobbning själva är en del av det. Viktigt att säga ifrån när man ser människor bli illa behandlade.
          Jag tror att Camilla kommer få igen all den negativa energi hon har sänt ut via denna plattform.

            Många lättkränkta bloggare mao som kan vara taskiga och hänga ut andra men som inte tål något själva, fjantigt! Vill gärna se den samlingen bloggare ha ett möte irl dock ?

            ”Klart som fan att det inte är ok någonstans att sitta och skriva så här elakt. Kom ihåg att alla som sitter och tittar på mobbning själva är en del av det. Viktigt att säga ifrån när man ser människor bli illa behandlade.”

            Absolt är detta en åsikt man får ha, men det är stor skillnad på detta du nämner och ett brott som Tyra påstår att Camilla har gjort.
            Det är moral vs rättsprocess, och går man ur en rättslig synpunkt är detta inget fall.

            Sen vad man tycker om denna bloggens moral är en annan sak.

            Men just nu känns Tyra som en av de här kvinnorna som skriker ”han har misshandlat mig” för att hon är sårad och fläker ur sig saker som inte stämmer. Detta är något hon gör ofta varför det är svårt att ta henne på allvar.

            Elaine vet jag inte varför hon skulle anmäla Bloggbevakning? Det enda hon kan ha synpunkter på är väl kommentarerna som är emot henne men vad har CamCam skrivit för ”förtal” mot henne? Eller har jag missat något?

            När jag läser din lista på bloggare som skulle kunna försöka stämma Camilla så håller jag med dig, jag tror att alla de där personerna skulle haka på tåget om de fick chansen. Och det fick mig bara att tänka på att damn vilket proffs Blondinbella är!! Hon verkar vara den typ enda i bloggvärlden som kan skilja på sak och person. Som förstår att man inte ena sekunden kan använda bloggen som ett företag och trycka ut reklam, och nästa sekund gråta ut över att folk kritiserar innehållet på bloggen för då är det helt plötsligt inte alls ett företag utan bloggen = hela bloggarens hjärta och väsen och bloggen drivs av helt osjälviska skäl, för läsarnas skull för att de ska få ta del av bloggarens liv och kärlek till dem. BB verkar vara den enda som förstår att kritiken inte kan handla om henne personligen eftersom ingen som läser bloggen faktiskt känner henne, det enda de kan kommentera och kritisera är det innehåll hon själv producerar, vilket logiskt sett inte speglar ens en hundradel av hennes personlighet. Som sagt, hon verkar fatta allt det här, och då är hon ändå en av dem som verkar få absolut mest kritik och det på varenda inlägg hon gör. Heja BB!

            PS. Sen så ja, galningar finns det alltid. Det finns folk som skrivit helt sinnessjukt hatiska kommentarer här. Och det är klart att det måste kunna kännas obehagligt med tanke på att person och varumärke ändå ligger rätt nära varann för ”influencers”. Men det är ju inte det dessa ”influencers” lipar över nu, utan det är ju Camillas inlägg. Ingenstans har Camilla varit hatisk eller hotfull eller önskat död och olycka åt folk, eller?

          En grov gissning utifrån hur Tyras dygnsrytm och liv i övrigt verkar se ut är att ”poliskontakten” består i att hon ringt 11414 och frågat. Dom har öppet dygnet runt. Då har hon fått prata med någon med gymnasiekompetens som kanske, om hon har tur, även tagit några hp juridik(typ nån jurist- eller polisstudent som sommarjobbar). Kanske att operatören även rådfrågat någon FU-ledare, dvs en polis. Men polis på 11414 har i princip ingen erfarenhet alls av förtal, och kan definitivt inte förutse något mer än det dom flesta med nån som helst kunskap inom juridik kan, dvs att förtalsmål sällan drivs av åklagare.

          Hennes ”juristkontakt” kan jag tänka mig är typ lawline, eller någon släkting/ingift som pysslar med någon helt annan form av juridik, som gått loss på karnov och zeteo. Att hon skulle pratat med en jurist som är specialiserad inom ärekränkningsbrott och att denna person skulle ha jämfört Camillas blogg med orre-kontot på instagram är ju helt befängt! ?

        Jag har följt denna bloggen från början och många inlägg är kritiska och ifrågasättande, med Camcams egna åsikter. Ärligt talat, tror jag att Camcam skiter fullständigt i det Tyra hotar om. Tyra har väl hotat och hängt ut diverse personer och företag genom åren, men det låtsas hon inte om.

        Och skulle Camcam ta till orda, blir det nog inte så roligt för Tyra. Många gamla printscreens har lagts ut på gamla bloggen, som jag också följde. Skulle inte förvåna mig om en himla massa annat är sparat och inspelat.

        Samt att Tyra påstår att det finns självmordsstatistik, att det är Camillas fel. Tja, det är förtal!

        Mina råd till Tyra.
        1. Ta hand om din ev. ohälsa och lägg inte över ansvaret på någon annan.
        2. Sluta läs här, där olika inlägg ibland blir ifrågasatta. Klarar du inte av att bli granskad, sluta blogga!
        3. Människor inom sociala medier, är inga heliga kor. Är man officiell med sitt liv, får man räkna med att bli granskad. Särskilt om man är lite känd.

        Gör som jag. Jag har både FB och Instagram, men jag varken skriver eller lägger ut bilder. Jag är en ”fluktare” och blir väldigt ofta konfunderad över all skit folk lägger ut på nätet. Men så har jag ro i själen också.

    Alltså, en helt seriös fråga men borde inte håret på hela kroppen växa om man tar tabletterna?

      På huvudet har vi terminal hår, tillväxtföretag på 3-5 år, och på resten av kroppen har vi vellushår, tillväxtfas ca 4 månader. Det är därför håret på huvudet kan växa sig längre än på resten av kroppen 🙂

    Svar till ”Cyniker”: Du får inte ha ett ekonomiskt underlag (summan av inkomster, försörjningsbörda, förmögenhet och skulder) på mer än 260 000 kr per år, det ska finnas behov av juridisk hjälp och det ska vara rimligt att staten bidrar till kostnaderna i angelägenheten.

      Jag har också läst det. Det är oklart om Tyra och hennes case uppfyller de villkoren, det får Rättshjälpsmyndigheten (eller domstolen om det redan gått till domstol när man ansöker) bedöma.

      Haha – det har jag också undrat….

        Svar till SaraFP alltså… Väldigt svårt att se vart de där rutorna börjar och slutar ibland när man ska svara på liten skärm…

    Det kryper mest i mig över hur ful form hon har på naglarna. Fila doom ?

    Nu har tydligen Jocke och jonna köpt en liten ponny, som ska vara Jockes. Och han vågar knappt hålla den. Hur ska de ens ha tid till den? Hela detta känns så otroligt ogenomtänkt och något som de gjorde endast för sin Youtube kanal…

      Hellre en ponny än en unge. Ponnyn går att sälja vidare.

        Det har du rätt i…

    Jag har en undran kring detta med omärkta reklaminlägg. Tjänar influencern något på detta, och i så fall vad?

    Därför att varje gång hon ger fan i att reklammärka sina inlägg så kommer de också upp här och ännu fler ser dem? Eller kanske mest för att hon är en Schulman. Då gör man som vill. Ivrigt påhejad av Alex med all säkerhet.

    Men alltså vad spelar det för roll EGENTLIGEN? Det är ju mest för ”rätt ska vara rätt” eller hur?

    Dessutom så onödig rubrik? Så mycket kränkningar på denna blogg jämt, kan man inte vara saklig och belysa problem UTAN personangrepp och elaka glåpord?

      Relevant fråga tycker jag när man blivit fälld av RO och ändå fortsätter göra samma sak som blev fälld för.

    Till ”the real hmmmmm”:

    Växter har INGET centralt nervsystem och INGEN kognitiv förmåga och INGA emotionella reaktioner. Så nej, att äta rågbröd kan aldrig liknas med att döda ett djur och äta det. Den största problematiken ligger dessutom i att det handlar om en ren industri där tänkande individer far riktigt illa genom hela det inhumana så kallade ”produktionsledet”. Alltså en djurindustri. Detta är något som kommer att vara olagligt i framtiden och argument som dina kommer hånas för sin irrelevans – ”växter har också känslor”, suck…

    Svarar i detta inlägg för det är för många i originalinlägget.

      @Veeeeeeeegan….: ”Växter har INGET centralt nervsystem och INGEN kognitiv förmåga”
      Det var inget svar på min fråga. Har inte ens något med det att göra. Men…

      Har träd känslor, t.ex vid averkning, gör det ont, vad påverkar ett 12 cm spikad genom trädet?
      Det är en intressant fråga du ställer, faktum är att man inte så noga vet om och vad träd och växter känner. Ganska säkert känner de inte saker och ting som vi gör i alla fall. Anledningen är att träd och växter inte har nerver och hjärna för att registrera känsel och andra sinnes intryck som djuren har. Det har dock gjorts undersökningar som visar att träd, på något sätt registrerar om de är angripna av skadeinsekter. Då börjar de producer kemiska ämnen vilka fungerar som gift för insekterna. Dessutom så kan de ‘förmedla’ kunskapen till andra träd på något sätt. Resultatet kan bli att alla träd börjar att tillverka sina försvarsämnen även om bara några få har blivit angripna.
      http://www1.biol.lu.se/fraga/?p=726

      ”INGA emotionella reaktioner. ”

      Detta är faktiskt inget du vet.

      Jag är enig i problemet med köttindustrin, men nu var det inte den vi diskuterande.
      Försök att hålla två saker i huvudet på samma gång.

      ”argument som dina kommer hånas för sin irrelevans – ”växter har också känslor”,”

      1Nu var det inte det jag sade. Jag påstod inte ens att det är så, men jag visade dig indikationer på att växter också kan lida.

      2För inte så länge sedan så var man övertygade om att små bebisar inte kunde känna smärta och än mer övertygad om att djur inte heller kände smärta på samma sätt som människor. De som hävdade att det är så hånades…

      Men du verkar vara ett charmtroll.

      Hoppas att du sov gott i natt och att du får en fortsatt bra dag.

    Deras podcast har i min mening blivit helt innehållslös. Den överfylls varje vecka av sponsorinlägg PLUS reklam för sina egna produkter. Jag har lyssnat på nästan alla avsnitt & podcasten har varit en av favoriterna. Tyvärr drivs deras lust att göra pengar för långt, orkar inte höra 1 minut till av podden.

      Men deras ”Ääääälsklingar” vill fortsätta vara bästisar med Hannah och Amanda och kommer att lyssna även när det BARA är reklam och inget annat.

      Håller verkligen med. Kanske ska jämföra avsnitt 1 med senaste avsnittet. Se hur stor andel som är innehåll och hur stor del som är reklam. Tror fan de är uppe på 30% innehåll och 70% reklam nu. Är så trött på deras små ”sketcher” där den ena ska sälja in typ Risifrutti till den andra.
      – Hanna. Vet du vad jag älskar med Risifrutti!
      – Näe?!
      – Barnen älskar det. Jag älskar det. Jag äter det på kvällen när jag kollar på Skam. Och så tar jag en Hers till det.
      – Men guuuuud det ska jag också göra! *host*Daisy Grace*host*

      Håller med! Brukade älska deras podd men i takt med att deras bara ökade i PINSAMMA reklaminslag och det kom massor av andra härliga kvinnor med egna poddar så lyssnar jag bara på deras när jag plöjt igenom alla andra poddar, och det är inte så ofta jag hinner det längre, ligger alltid efter flera veckor med deras podd. Enda anledningen till att jag vill lyssna på deras podd är för de roliga historierna de ibland bjuder på, och att det kan vara kul att höra en annan sida av samma historia som Alex berättat om i alexosigge.. men all denna usla reklam för ALLT, litar inte ett skit längre på nåt av det de marknadsför, känns bara så köpt

    Alltså jag är så arg att jag vet inte vad jag ska göra…
    Jocke och Joanna köper en ponny till Jocke!!
    Två icke hästvana människor köper en ponny till en hästrädd person!
    Människorna visste inte ens för en vecka sedan att det hästen har på benen heter benskyddd.
    Låt dem göra fejk videos och uttala sig dumt, men nu är ett djur inblandat i den här bilden…..

      Jag fattar inte heller? Är det meningen att han ska rida på den? Han är ju dessutom aaaaaalldeles för stor för den

        Nu har de dessutom skaffat ett instagramkonto till den stackars hästen, och det säger ju en del…

    Är det någon som varit inne på life och läst om tabletterna? 399 spänn för en burk som räcker i 30 dagar. Alltså 13.30/dag. Vad det är tänkt att kapslarna ska åstadkomma känns högst oklart om man läser produktbeskrivningen på life ? http://www.lifebutiken.se/produkter/vitaminer-mineraler/ovriga-vitaminer-mineraler/hers-60-kap

      Det behövs ingen produktförklaring. Det räcker att Amanda visar en burk stående i sitt nyrenoverade, svindyra badrum så skriker Älsklingarna ”Goooaaals!!” och rusar i skock
      till Life-butiken för att köpa.

        Haha ? Sorgligt men sant!

    Från Tyras blogg:

    Hej! Nej, jag är inte gravid och går i den väntans tid, utan idag väntas ett samtal från Nöjesguidens ansvariga utgivare. Har fått ett beslut från Justitiekanslern som jag bifogat vidare, och efter det blev det lite fart på dom. Ska bli extremt ”spännande” att prata med honom! Återkommer såklart om detta!

    Från Justitiekanslerns hemsida:

    Justitiekanslern är ensam åklagare på tryck- och yttrandefrihetens område. Det innebär att det endast är Justitiekanslern som får besluta om att inleda förundersökning och väcka allmänt åtal för tryck- och yttrandefrihetsbrott och andra straffbelagda överträdelser av tryckfrihets­förordningen (TF) och yttrandefrihetsgrundlagen (YGL). Som exempel på sådana överträd­elser kan nämnas uttalanden som utgör förtal eller hets mot folkgrupp. Även otillåten efter­forskning av medias källor eller vissa former av brott mot tystnadsplikt omfattas av Justitie­kanslerns behörighet.

    Det är dock inte alla uttalanden som omfattas av TF och YGL. För att ett uttalande ska omfattas och således falla inom Justitiekanslerns behörighet krävs att uttalandet har framställts i ett grundlagsskyddat medium, dvs. tryckt skrift (t.ex. dagstidningar och böcker), radio- och tv-program samt s.k. tekniska upptagningar (t.ex. DVD- och CD-skivor m.m.). Uttalanden som publiceras på internet omfattas endast i vissa fall av TF:s och YGL:s bestämmelser. T.ex. omfattas uttalanden som publiceras i en dagstidnings nätupplaga eller på en webbplats som har s.k. utgivningsbevis.

    Så det verkar ju väldigt märkligt att hon fått ett svar från JK? :/

      Preskriptionstiderna för tryck- och yttrandefrihetsbrott m.m. är i regel kortare än normalt. Vid otillåtna yttranden exempelvis i radio- och tv-program eller i tidningar är preskriptionstiden sex månader från sändningen respektive publiceringen. När preskriptionstiden har gått ut kan Justitiekanslern inte längre vidta någon åtgärd.

      Så hon ska anmäla dig för förtal om hennes foundationstest och smutsiga spegel? Eftersom er beef ligger mer än 6 månader bakåt i tiden så blir det ju inget åtal på det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.