Margaux anklagas för att ”försköna” alkohol

Margaux Dietz:

Dricker du alkohol när du ammar? 
Den här frågan får jag flera gånger i veckan så det är lika bra att svara här.
Ja, jag dricker alkohol när jag ammar, och nej det är inte farligt för bebisen.
Under graviditeten får man absolut inte dricka alkohol för då går det ut direkt till bebisen.//Maggis

Medan Blondinbella can do no right när det gäller sina barn så verkar Marguaxs kommentarsfält mer eller mindre vara fyllt till bredden av idel hejarop. (Det kanske raderas hej vilt där inne, vad vet jag?)
Tills nu.
Hon skriver om alkohol och amning och får en kommentar om att hon ”förskönar alkohol”. Jag vet inte riktigt om jag håller med om det, jag tycker snarare att hon har ett ganska avslappnat synsätt till amning och föräldraskap, och hon skriver ju att hon enbart dricker ett glas alkohol per gång.
Däremot är förekommer alkohol i kombination med amning relativt ofta i hennes blogg även om mängden per gång är liten.
Sandra Beijer blev ju utnämnd till den bloggare som nämner alkohol oftast på sin blogg av Nyheter24 men jag undrar om inte Maggis skulle kunna ge henne en kamp om tätstriden nu för tiden.
I Norge är det tydligen nolltolerans på alkohol medan man ammar.
Vet de något som vi i Sverige inte vet?

Vad tycker ni om alkohol i kombo med amning?
Ja? Nej? Oklart? Skål?

181 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Nej tycker jag. Det är ingen uppoffring att avstå alkohol under den korta tid man ammar. Alkohol är inget livsnödvändigt.

      Korta tid? Minst ett år är rekommendationen. Varför skulle man späka sig själv under den tiden utan anledning? Ett glas vin skadar inte barnet över huvud taget. Man ska äta och dricka gott!

        Plus en graviditet på 9-10 månader med! Nej det är klart man tar ett glas vin ibland när man ammar

        Ett år är inte lång tid. Inte heller ett år + 9 månader graviditet. Du har ju resten av livet på dig? Du är säkert en sån som super på alla högtider inför barnen också.

          Ju mer desto bättre! När man festar festar man och då festar man rejält!
          Gubbkärring.

          Nej jag ”super” faktiskt aldrig någonsin. Jag kan nämligen dricka med måtta. Jag hetsäter inte heller och missbrukar inte sex om du vill veta. Men ja, jag tar ett glas champagne på nyårsafton, en julöl till sillen på julafton och jag dricker ett glas rött vin till grillningen på midsommar. Mums. Dricker du läsk eller?

            Varför skulle det vara något som helst fel på att dricka läsk till högtider? Hade ingen aning om att alkohol var det som ansågs ”rätt” att dricka.
            Wtf ?
            Har du dessutom barn så är väl det om något anledning nog att kunna välja en läsk istället för alkohol. Det är väl inget jävla måste.

            Skulle aldrig dricka läsk och absolut inte ge mina barn läsk! Är bevisat cancerframkallande, fullt av socker och enbart skit. Det kan visserligen sägas om en hel del alkohol också, men läsk dricks ofta i sådana mängder! En läskflaska jan ju vara på 2 liter (!) Nää usch. Ett glas torr kall champagne är min melodi. Men inget behöver ju vara fel att unna sig i små mängder. Läsk och alkohol är inget för barn dock…

          Ja men då är det väl jättebra om du gör som du vill och så gör vi andra som vi vill, barnen tar lika mycket ”skada” i båda fallen så du får nöja dig med att enbart känna dig bättre än andra föräldrar (för jag tar det förgivet att pappor har samma krav på sig även under graviditeten som mammor har under amningen) Jag dricker alkohol sällan och jag har aldrig känt ett behov av att begränsa min konsumtion undantaget min graviditet.

          Men att supa framför barnen på högtiderna har ju kända negativa effekter på barnens mående. Om det inte är dåligt att dricka måttliga mängder alkohol när man ammar, varför måste man då låta bli?

          Stackars dig anonym. Så bitter och full av ilska!

          Fint försök att försöka skambelägga, det gick ärligt talat, sådär..

            Hahaha inte minsta bitter eller ilsken. Har ett amazing liv. Det hoppas jag du med har, puss!

            Ja jag tycker att pappor ska låta bli att dricka med. För min del kan de gärna stänga systembolaget helt 🙂

          Och du är säkert en sån där som tycker att kvinnor ska vara martyrer medan män får göra vad fan som helst. Mäns drickande leder till autism hos barnen. Hur ofta predikar du om att pappor borde dricka mindre?

        Jag tror inte att hoppa över alkohol räknas som att man ”späker” sig själv?

    Nej, nej, nej, det blir inte samma alkoholhalt i mjölken som i mammans blod.

      The real hmm, men det blir väl samma alkohol i mjölken som i mammans blod, men det sedan går det ner i bebisens mage och bryts ner som allt annat så i bebisens system är det då mycket lägre alkoholhalt. Eller? Mvh Ammande mamma som hittat en svingod alkoholfri öl som hon dricker så här på varma sommarkvällar.

        Hej Majskrok 🙂

        Se bättre förklaring längre ner.

    Nej. Inte för att det inte går över utan för att det för mig inte känns rätt. Och sjukt onödigt.

    Ja! Drick ett glas vin eller en bärs. Eller två! Eller varför inte en drink? Se bara till att inte bli packad.

    Varför är det så svårt för folk att vara utan alkohol? Varför är det så viktigt att kunna dricka det där glaset med vin eller den där ölen? Jag har aldrig förstått hypen med alkohol.

      Varför inte? Varför inte äta och dricka gott den korta tid man har på jorden? Avstår du från ostar och oliver också? Finns ingen anledning att avstå.

        ”Kunna äta och dricka gott den korta tid man har på jorden”
        Är alkoholhaltiga drycker det enda du tycker är gott att dricka så tycker jag rätt så synd om dig. En jävla coca cola istället för en öl borde inte vara något större problem att avstå under en viss period, eller ? Låter rätt så sjukt annars….

          Tycker du Coca Cola är godare än öl så tycker jag synd om dig.

            ”Tycker synd om”? Vad fan är det att tycka synd om? Jag tycker synd om dej som har behov av att tycka synd om människor som föredrar Cola framför alkohol. Skärpning!

        Jag hatar oliver, och tycker inte sådär jättemycket om de flesta ostarna heller så ja, det kan man ju säga att jag gör.

        Jag skapade visst en riktigt hetsig diskussion här. Jag fattar ju att folk tycker att det är gott med alkohol, annars hade det ju inte druckits så sjukt mycket, jag har bara själv aldrig fattat grejen med det och därför har jag svårt att sätta mig in i hur det kan vara så svårt att avstå det när det behövs.

        Anledningen till att jag avstår är inte för att jag inte kan tycka att det är gott med en öl då och då (vin däremot är vidrigt, någonting som man ”lär sig” dricka, vilket jag absolut finner helt fantastiskt onödigt, men jag gillar inte hur jag mår när jag dricker alkohol vilket gör att det inte blir det minsta svårt att stå över.

        Känns som att många gick på defensiven direkt mot min kommentar, någon som känner sig lite träffad eller? 🙂

      Grejen är ju att det inte spelar någon roll för amningens del. Visst kan man klara sig utan ett glas vin men då kan man lika gärna ha en diskussion om varför man måste dricka ett glas vin någonsin, inte i samband med amning.

      Bara för att du inte förstått hypen kring gott vin och knastrig champagne betyder inte det att vi andra vill gå miste om livets njutningar. Älskar goda viner.

        Men eller hur! Inte som man sitter och kranar ur bibban samtidigt som man ammar direkt. Har BF imorgon och beställde mina fira att grav är över viner för flera veckor sen, noga övervägt?. Tänker inte avstå ett par glas vin pga andras moralpanik, för det är precis vad det är. Längtar!

          Wt, riktigt wt.

            nej, det var väldigt exklusiva viner jag köpte, inget som pöbeln dricker. So I’m good!

            Nej Matilda är en god vinkännare av rang. <3

            Det nya wt får bli att kalla andra för wt. 😀

            Ha ha, vi publicerade samtidigt, men jag kan som sagt intyga det Matilda säger om sig själv. 🙂

            Ingen bryr sig om vad du tycker the real hmm.

            Anonym: Me oj oj oj, så kategorisk. Ingen!

            Jag vet för ett faktum att du har fel där. 🙂

            *Skål!*

            Anonym: Får nog ta tillbak lite där.

            Du har kanske en kompis som heter Ingen, och då vet ju du naturligtvis bättre än jag vad hen bryr sig om eller inte. 😉

            Så vi kör på det, din kompis Ingen bryr sig inte om vad jag tycker. Antecknat. 🙂

            Det är wt att inte bry sig om vad the Real hmm tycker, riktigt wt.

            Mm, för överklassen är verkligen känd för att spotta i glaset ?

      För att man tycker att det är gott? Är det så himla svårt att förstå?

      Jag gillar inte läsk, jag gillar inte te, jag dricker inte kaffe mer än på morgonen. På dagtid dricker jag två-tre liter vatten, men till middagen vill jag ha en öl, för jag tycker att det är gott!

      Kan man få ta en öl, eller ett glas rött, eller en fernet då och då utan att få alkisstämpel? Jag blir aldrig full, och jag kommer inte att börja med det den dagen jag får barn heller. Jag kommer avstå när jag är gravid, men varför skulle jag inte kunna ta ett glas rött när jag ammar? Det är ju vetenskapligt bevisat att det INTE är farligt.

      Ja det finns folk med alkoholproblem, men alla som dricker är inte alkholister. Jeez..

      Själv hatar jag kaffe, korv och all julmat. Det borde förbjudas eftersom jag inte gillar det. Varför är det så svårt för andra att avstå?

    Om till och med livsmedelsverket säger ok på 1-2 glas 1-2 gånger i veckan så är det en icke fråga tycker jag. Så länge du är bekväm med det själv

      Livsmedelsverket är tyvärr inte så bra att lita på, de håller väl fortfarande på och rekommenerar margarin istället för riktigt smör?

      Däremot är jag för att får dricka alkohol när man ammar om man vill!

        Är smör bättre än margarin? Varför?

          Nej det är ju inte det. Smör är bara skit för kroppen som skadar blodkärlen och tillför tillväxthormoner. Så bra margarin är synnerligen att föredra ja.

            Det där stämmer inte V, inte alls faktiskt.
            Smör är dessutom oerhört viktigt för oss då den innehåller essentiell smörsyra.

            Vilken forskning baserar du det påståendet på? M.a.o, vad är det livsmedelsverket missat?

        Smör är inte farligt, men margarin innehåller ju mindre mättat fett. Kokosolja innehåller ex en oerhört stor andel mättat fett, vilket kan skada kärl och hjärtat. Oljor är ju det bästa, men margarin funkar utmärkt. Sen om man tar en klick smör på mackan eller har i moset, det är ju helt okej.

          Det finns gott om forskning som visar på att margarin är direkt skadligt för dig.

          *Orkar inte länka idag*

        Margarin innehåller palmolja som inte är bra i längden. Sen är det massor av annat i margarinet så kan vara värt att veta om innan du köper nytt obs bara ett tips. Höll på att kräkas när jag fick reda på vad jag tidigare köpt och trott varit helt ok att äta…

      Att tro på Livsmedelsverket är att tro på att allt som står i aftonblaskan är sant 😉

        *är som att tro*

        Precis, och alla vet också att Läkemedelsverket stoppar gift i vaccin så att de kan tjäna pengar på att barn blir sjuka och behöver medicin.
        Och för att inte tala om chemtrails!!1!

          Du vet att Läkemedelsverket är en statlig kontrollerade enhet som inte utvecklar och producerar läkemedel? De ätningen vinstdrivande som läkemedelsföretagen som producerar läkemedlen.

            Inte ätningen, är en…

            Inte ätningen, är inte en…

            Känns ganska uppenbart att det va ironi 🙂

          Tack för dagens asgarv hacki hälinen !

    När en människa dricker alkohol så får ju alkoholhalt i form av promille i blodet, dvs i tusendelars %. Och då har vi oftast intagit något med en procenthalt mellan 4-12%, beroende på vald rusdryck.
    Bröstmjölken får ju samma alkoholhalt som blodet, dvs promille alkohol. Vilket i vissa fall kan vara det vi får i oss från vissa livsmedel till och med.
    Och den alkohalt barnets blod får bör vara en tiotusendedel.

    Så jag tror inte det är det minsta skadligt att dricka ett glas vin medan man ammar.
    Så länge man inte blir stupfull i närheten av sin unge go for it.

      Tack du skrev det bättre än jag. Blev lite väl snabbt med min formulering. 🙂

        Du skrev ”Nej, nej, nej, det blir inte samma alkoholhalt i mjölken som i mammans blod.” men nu håller du med en som säger tvärtom ju..? Eller.. jag fattar inte

          anonym: Haha ja det kan man säga. Jag formulerade mig lite för fort och det blev olyckligt då. Men saken är ju den att folk blandar ihop att alkoholhalten du har i blodet inte är det samma som i glaset du drack, och i mjölken så blir ju även om samma % andelen gentemot vinglast än mindre.

          Så fel av mig att utrycka mig i procent utan skulle utryckt det i förhållande till vart annat. Gick lite för fort där. 🙂

            Enkelt utryckt. alkoholhalten i ett glas vin ca 12%

            Alkoholhalten i börstmjölk efter druckna glas vin, samma som i filmjölk.

            Filmjölk innehåller upp till 2% alkohol. Ditt blod/mjölk när du är packad 0,08%. Så nej filmjölk innehåller betydligt större mängder alkohol än packad mammas mjölk. Nu diskuterar vi måttliga intag och det rör sig om betydligt lägre mängd alkohol. Saft, sylt och andra sockerika livsmedel innehåller alltid små mängder alkohol så skulle det vara farligt hade även dessa varit förbjudna till små barn. Detta är en icke fråga och folk behöver sluta sprida myter kring amning. Bebisens matsmältning bryter ner den lilla alkohol som finns i mjölken långt innan den kan påverka bebisen.

            C instämmer i sak, men…

            ”arla svarar förljande på frågan är det sant att det finns alkohol i fil och yoghurt:

            ”Hej och tack för e-mail!

            Det är både sant och falskt.
            Den enda syrade produkt som innehåller någon alkohol är
            filmjölken Kefir. Kefir består av olika mjölksyrabakterier + en
            jästsvamp, som ger den specifika Kefirsmaken. Jästsvampen
            bildar en jäsning och vid jäsning bildas en liten mängd alkohol.

            Om du dricker en burk lättöl får du en mindre mängd alkohol i
            blodet. Samma promillehalt får du om du i ett enda svep dricker
            7 liter Kefir.
            Inga andra syrade produkter har antydan till alkohol.

            Hoppas att du fått svar på din fråga!
            Ha en skön sommar!”

      Som ett liten kommentar tror jag du råkade formulera dig lite olyckligt där. Att kalla promille för ”tusendelars %” blir väldigt missvisande.
      Promille är per definition en tiondel av 1%.
      Nu tvivlar jag inte på att du är medveten om definitionen, men för övriga läsares skull.

        Du tänker på något som jag nu inte förstår, tror jag. Promille betyder tusendel och visas med promilletecknet , ‰.

          Jo givetvis. Men att uttrycka sig ”tusendelars %” kan också tolkas som ”tusendel av en procent” vilket då är felaktigt.
          För någon som då inte reflekterar över att % betyder hundradel är det då risk att dra slutsatsen att 1 promille motsvarar 0,001%

            Aaaaaahaaaaa! 🙂

            Så du menade. 🙂 Visste det var något som du tänkte på som jag missade. 😀

    Att sippa på ett glas vin är varken skadligt när man är gravid eller ammar. Tyvärr är alkoholdebatten så känslig att man knappt vågar skriva det. Men så är det enligt exakt all forskning som finns.

      Exakt. Min pappa som är läkare sa att det är farligare att åka bil som gravid än att ta ett halvt glas champagne varje fredag under graviditeten.

        Fast under graviditeten är det fortfarande nolltolerans som gäller enligt svenska riktlinjer. Och gällande amning är det ok. Varför inte bara gå efter det som sägs? Om du inte själv vill avstå men det ska bara den ammande kvinnan avgöra, ingen annan!

          I vissa länder har man en liberalare syn på alkohol tom under graviditeten, att man ”tillåts” som gravid ta ett halvt/ett glas vin då och då. Vad säger att just den svenska linjen är rätt?
          Nu skulle jag iof personligen ej själv dricka någon alkohol som gravid, men jag tycker inte heller att man enbart ska snöa in sig så hårt på den svenska alkoholdebatten.
          Älskar Margaux avslappnade föräldrarstil och hoppas själv kunna vara så avslappnad och skön den dagen jag berikas med ett barn.

            Ja det känns ganska befriande i bloggvärlden med någon som bara tar det chill och inte är så ängsligt pk. Blir liksom helt matt av att läsa inne his Cissi Wallin om föräldrarskap och hoppas så innerligt att det inte är så jävla ängsligt och prestigedrivet som hon ofta beskriver det. Har väldigt svårt att köpa det hittills men time will tell.

          Varför inte tänka själv istället för att gå efter vad som skrivs? Nolltoleransen har vi på grund av att vissa mödrar är alkoholister och det inte alltid går att veta vem som är alkoholist eller ej. Tyvärr.

            Ska vi förbjuda mat också eftersom vissa är matmissbrukare?

            Va? Hur har alkoholismen med detta att göra. En alkoholist slutar knappast att dricka vad någon nu än säger, det är liksom det som är alkoholism, man kan inte låta bli. Då kan vi förbjuda allting hos blivande mammor, för finns ju risk att någon missbrukar.

            Jag förklarade varför vi har nolltolerans. Enligt läkare jag frågat så införde man nolltolerans pga alkoholister. Det är alltså INTE farligt för fostret att sippa på ett halvt glas bubbel eller vin under graviditeten.

            Det ÄR farligt för bebisen att sippra på ett halvt glas vin under graviditeten. Fan, läs på innan du kommer med sådana farliga påståenden och hoppas att du inte får någon att riskera sitt barns hälsa..

            Livsmedelsverket rekommenderar att helt avstå då det inte är bekräftat att ett halvt glas vin är ofarligt.

    ”Din moster Ulla stukade foten förra veckan och här sitter du och tar ett glas rött till oxflén, att du inte skäms”
    ”Men… Det har väl inte med varandra att göra?”
    ”Nej visserligen inte, men att du inte kan avstå den korta tiden hon har foten i bandage, det är illa!”

      HAHA vad i helvete Emmis, kan inte ens börja kommentera det där känner jag

      Bästa jag läst idag.

      ?? vill gilla din kommentar tio gånger

      Dagens bästa!

    Det är värre att byta blöja på ett skötbord i ett helkaklat badrum än att amma efter tre glas vin, så det överlåter jag gärna till någon annan ?☺️

      ?

    Jag tycker ärligt talat att det är ganska knäppt att detta är nåt som fortfarande behöver debatteras…

    När du är berusad på den nivån att du riskerar dödlig alkoholförgiftning så ligger alkoholen i blodet på 4 promille. Alltså 0.4%, så mindre än en ”alkoholfri” cider på Ica. Vid den nivån när du räknas som rattfull (efter kanske ca 2 glas vin) så ligger blodet på 0.02%.

    Däremot så är det så klart en annan sak att man ska se till att personen som har ansvar för barnet inte är full och opålitlig, men det är ju lika viktigt för en förälder som inte ammar.

    Man får gärna tycka att man inte ”ska” dricka när man ammar, eller över huvud taget, men det finns ingen vetenskaplig grund till att ammande mammor ska totalt avstå alkohol. Mer än att det så klart skulle vara nyttigt för vem som helst.

      Väntar spänt på debatten om olämpliga pappor som är runt sina barn efter 2 öl. Man kan faktiskt avstå för öl är inte livsnödvändigt och barnen är faktiskt bara små en gång. Det är varken mer eller mindre olämpligt för en ammande mamma än en pappa att dricka alkohol runt småbarn.

        Ja, det hade varit en mycket vettigare sak att diskutera. Har aldrig pratat om detta med en mamma som inte ammar, men från attituder jag hört så skulle jag gissa att de fortfarande döms mycket hårdare än papporna om de dricker.

        Men män har ju såååå mycket bättre manshjärnor, så så klart får de själva avgöra hur mycket de kan dricka, till skillnad från korkade kvinnor som måste styras av moralråd från staten. (Utgår ifrån att sarkasmen framgår, men man vet ju aldrig)

        Jag tror personligen att det inte finns nåt behov av att helt undvika att dricka runt barn, men kan förstå att folk som själva haft dåliga erfarenheter under barndomen känner annorlunda.
        Oavsett så finns det ingen skillnad om man ammar eller inte i detta.

        Dessvärre så tror jag att det mest kommer tillbaka till att samhället tycker sig ha en rätt att bestämma över kvinnors kroppar, och att folk håller fast vid det även när vetenskapen visat att det är helt ogrundat bekräftar bara den teorin.

    Det er virkelig ikke nulltoleranse her i Norge, det er helt vanlig å ta seg et glass selv om man ammer.

    Tycker hon har sin stackars unge som en accessoar.

    Jag har valt att inte dricka alkohol under amning, men jag tycker att folk gör som dom själva vill.
    Kan ju tillägga att jag klassas som ”torr & tråkig” för att jag sällan dricker alkohol, både innan & ”efter” barn.

    Jag är 21 och har ej druckit alkohol sedan jag var 17. Att folk ej kan avstå alkohol under graviditet och amning är ju sjukt.

      Grattis. Du drack när du lagligt inte fick och kommer med pikar till dem som får dricka. Moralens väktare.

      Tror att nästan alla här inne som skriver att de druckit/dricker under tiden de ammar KAN avstå men att de inte vill. För att det är lagligt och ofarligt att dricka med måtta när man ammar.

      Jag är 28 och slutade också dricka när jag var 17, tycker ändå inte det är så jävla konstigt att folk vill ta ett glas då och då. Det är inte skadligt när man ammar – förutom om man blir så berusad att man får svårt att vårda barnet såklart.

    Skål! Det är skittråkigt med bebisar. Ett glas vin i solen gör mammaledigheten roligare.

      Hear hear! ?

      För att illustrera livet som mamma. 2-åringen rycker av sig blöjan och bajsar i hundarnas vattenskål medan jag kissar. Ser det och springer ut, inte i tid för att hindra hundvalpen från att smaska i sig hälften. Johanna utan ett glas bin i kroppen hade spytt och fått panik. Relaxad mutter tar 1. Stoppar onge i duschen 2. Kastar bajs och skål 3. Borstar hundvalpens tänder. Vin är guds finaste uppfinning till mänskligheten.

        Vin. Inte bin. Bin hade varit illa.

    Har inte druckit alkohol sedan jag väntade min dotter (idag 3 år gammal), väntar nu mitt andra barn som jag planerar att amma och för mig så går både tobak och alkohol bort under graviditet och amning. Kämpar med ett jävla snussug, men det är bara att bita ihop och vänta tills jag slutat amma.

      Kärlek till dig och lycka till med kämpandet!

      Som tröst, som du säkert redan vet, så är det mycket viktigare att avstå med nikotin. <3

        Tack!

        Och kan bara hålla med

    Calle Schulman la upp på sin insta-story när han och barnen åt på restaurang. Det ser ut som att Penny har både ögonskugga och mascara på sig, även om hon själv har visat intresse för smink så känns det helt fel…

      Det ser ut som sonen har konstant mascara på sig, och kajal. Jag tycker inte att barn är gulliga och många är rent ut sagt fula, men fy fan vad Tom Allan är söt. Ska det bli barn så måste jag byta man först, vill inte ha en rosa unge.

        Både Tom-Allan & Penny är bedårande. Men är ganska säker på att Penny är sminkad på klippet. Tycker det är synd när hon är så liten. Smink kan absolut vara ett intresse, men inte i förskoleålder väll?

    Alltså så jävla irriterande när folk klagar på att mammor dricker alkohol men inte när papporna gör det.. Sköt er själva och skit i andra.

      Men vafan, det är väl för fan inte pappan som ammar/är gravid? Är du tappad?

      Sen att det kanske är ok med ett glas vin lite då och då när man ammar är en annan femma.

        Ingen pratat om alkohol och graviditet. Och jo det påverkar barnet lika mycket om mamman/pappan dricker oavsett om man ammar eller ej eftersom alkohol inte går över i bröstmjölk i doser högre än vad man har i blodet. Är man lite halvpackad kanske man har 0,08%. Det bryter barnets egna matsmältning ner innan det kan påverkas.

          Ja men du skriver ju själv att det år GENOM mjölken. Även om det är lite så går det VIA mjölken, inte penis.

          Sluta försök låtsas att män och kvinnors anatomi och roll i ett barns liv är exakt lika. Mamman bär på barnet, ammar och känner et starkare band.. Betyder det att män inte bryr sig? Nej, men det är inte samma sak.

          OM det var upp till feminazis så skulle män inte ens få se solljus…

            Både mammor och pappor borde dock vara ansvariga för att ta hand om sina barn utan att vara alkoholpåverkade…

    Jag säger så här…
    Hur djävla svårt ska det bara att låta bli att dricka när man ammar??!

      Jag säger såhär…

      Varför skulle man??!

        Shit Elsa, det finns ingen som gått bananas i den här tråden som du gjort.
        Du försvarar alkoholen bättre än Blondinbellas trotjänare försvarar henne. Och DET säger en del.
        Whats up, vad ligger bakom? ?

          Elsa kanske tycker att rätt ska vara rätt

      Eller hur. Men det verkar som att många skaffar barn för att man ”ska” och inte för stt de egentligen vill och då prioriterar man sig själv före barnet. Ser det varje dag i lekparken där vi bor, och då bor vi ändå i ett sjukt rikt område.

      Alltså de super inte i lekparken men mååånga föräldrar är så totalt ointresserade av sina barn. Dumpar de i lekparken sen sätter de sig på sin feta röv och surfar, har fått trösta barn för att föräldrarna inte ens bryr sig om att titta om när barnet slår sig. Sidospår!

        Alltså förlåt men Hahahaha! !! Har du barn själv? Varje vaken minut klättrar de på dig, drar i dig, kräver din uppmärksamhet som förälder. Om jag inte skylle få sitta på röven i en lekpark skulle jag bryta ihop. Lekparker och vin. Inte i kombination men ja ni fattar.

          Eh ja jag har barn, som jag leker med hela lekparksbesöket. Vilar gör man väl på kvällen när barnet lagt sig? Bara att se till att ha bra rutiner. Vi har skitbra rutiner, lägger barnet 18 så har vi minst 4 timmar att umgås och jobba på (egenföretagare).

            Tur att du är en så perfekt förälder då Anonym…vet du? Det är oftast dom som ska försöka trycka ner andra föräldrar som borde se över sitt egna föräldraskap.

            Men malin det finns faktiskt de föräldrar som är bättre än andra, det är väl inget konstigt? Jag och min sambo är bra föräldrar. Bättre än många, inte konstigare än att vissa är bättre än andra på att typ åka skridskor.

            Anonym: det är bra om barn får lära sig att leka själva och använda sin fantasi. Man kan vara lekfull och ha humor i sitt föräldraskap utan att vara ”lekfarbror”, det finns olika typer av föräldraskap och jag kan lova dig att om jag hade sett dig vara fastklistrad vid ditt barn på lekplatsen under hela vistelsen utan att ge barnet en chans att leka själv hade jag tänkt att du är en väldigt ängslig förälder. Jag sitter på bänken och tittar på när mitt barn leker och håller koll och ibland kan jag delta men jag är mamma och inte kompis. Så du själv kanske tycker du är bättre än andra men alla håller nog inte med.

            Preggohatarn, inte minsta ängslig. Och det är skillnad på att låta barnet leka själv men övervakat (dvs man ser på) och att låta barnet leka själv medan man själv sitter klistrad vid telefonen ofta även med hörlurar på. Alltså varken ser eller hör. När deras ungar sen ramlar och slår sig och börjar grina, vem får se till att föräldern reagerar? Jo jag. Så jävla efterblivna föräldrar som bara dumpar ungarna på lekparken.

            Men har iaf fått en fördom krossad, trodde det var ”fattiga” föräldrar som gjorde så, men vi bor som sagt i ett stenrikt område. De som kommer utifrån från fattigare områden har koll på sina barn.

            Grattis Anonym till priset som dagens pretto. Priset är en spade till sandlådan.

            @Anonyyyyym: Yeah right! 🙄

            anonym: preggohatarn? ? Du verkar bära på mycket fördomar, ilska och är snabb på att döma så jag undrar om du verkligen är en så bra förälder som du själv tror. Jag hade då inte velat ha dig nära mina barn.

            Usch vilken otäck människa du är. Tvi på dig och din människosyn

          Hann om du känner så, då tycker jag synd om ditt/dina barn. Du skulle inte skaffat några barn alls.

            C: Att skriv till någon att de inte borde ha barn, borde ge dig internettförbud. 👿

            Haha varför är det synd om barnet? När jag växte upp hade varken mamma eller pappa någon mobiltelefon och inte sprang de runt och lekte med oss all vaken tid.
            Jag lekte själv, med någon kompis eller med min syster. Inte konstigt att barn har så dålig fantasi nu för tiden när de inte får chansen att använda den utan måste underhållas exakt hela tiden.

    Tycker inte man ska amma och dricka samtidigt.
    Visst någon gång då och då är ok och då kan man ju ändå välja pumpa?
    Och vadå nej de är ej farligt att amma/dricka samtidigt?? De beror ju på hur man tolkar det? Ett glas vin el en öl är ju ej farligt enl forskare.
    Men större mängder är ej ok ( iaf vad jag fick lära mig) är visserligen 7år sedan mycket kan ha ändrats på den tiden såklart.

      Att förespråka pumpa pga alkohol är bara faktaresistent.

      Nej det beror inte på hur man tolkar det. Det är HELT OFARLIGT punkt. Sluta sprid osanningar.

    Jag reagerar mer på hur ofta hon verkar ha med sin son i sammanhang med mycket alkohol, rent generellt.
    Hon kanske bara tar ett glas. Men bilden som visas upp på hennes sociala medier är ju otroligt mycket av kombon bebis och alkohol, och den skaver iallafall lite i mig.

    Det här börjar kännas som en mammablogg. Amning, bilbarnstolar och välling? Sjukt ointressant. Ville jag läsa en massa diskussioner om sånt skulle jag följa mammabloggar istället.

      Du är inte mamma, men många andra läsare är det – det syns tydligt med tanke på antalet kommentarer under inlägg som dessa. Så scrolla förbi bara. Curlad som barn eller?

        Åh, jag har barn. Och jobbar med barn. Men jag har ingen sabla lust att läsa om välling, bilbarnstolar och amning, och huruvida mammor är bra mammor eller ej. För det är ju det det handlar om, eller hur – är andra dåliga mammor?!

    Kombinationen alkohol och amning är inte problematisk. Bröstmjölken innehållet inte mer alkohol än blodet, det är alltså promille vi talar om. Däremot är det onödigt, för att inte säga dumt, att dricka sig påverkad när man hanterar små barn. Detta gäller givetvis män i samma utsträckning som kvinnor. Men som vanligt är det alltid mamman som skuldbeläggs. Ingen moraliserar över pappor som dricker en bärs eller två!

      Men pappan proppar inte i ungen aloholhalig mjölk. Säger en hel del… jag är helt emot att dricka och amma oavsett vad läkarna säger. Där spriten går in går vettet ur.

        C: Har man inte vett från början så har man inget att förlora, så sup på du.

        #faktaresistent

        Om du hade brytt dig om att läsa på innan du kläcker ur dig ointelligenta dumma kommentarer så hade du lärt dig att mjölken inte innehåller alkohol, inte ens om du näst intill super ihjäl sig.

    OT men måste bara klaga av mig, det är så himla tråkigt att Kenzas moderering av kommentarer går så långsamt 🙁 Känns typ som när man smsat en vän o hon inte orkar läsa ens sms 🙁
    Så, klar med dagens klag – ha en bra dag alla 🙂

    Jag som inte dricker tycker era påståenden faller platt! En släng av alkolism kallas det när man inte kan motså att dricka sitt glas öl/vin eller annat alkoholhaltigt. Sug på den era alkisar hahaha

      Ok

      ’Kan’ kan nog alla men frågan är om man vill då man inte behöver avstå pga påstådda hälsorisker.

      Hellre alkis än en faktaresistent person som skriver andra på näsan när hen dessutom har fel.

      Skål! ?

        Inte ofta jag håller med dig Trh, men höjer roséglaset (japp, en måndag kl 14:18 – troligen slängen av alkoholism som C yrar om) och tar en stor ljuvlig klunk!
        Skål! ?

        Fakta och åsikt är två helt olika saker, de borde väl du veta trhm.. jag gav min åsikt inte en faktabok som du behöver lyda. Ge ungen ersätting så kan ni supa bäst ni vill utan att vi moraltanter går i taket. Men kul att jag trampade så många på tårna, ni verkar ta allt på blodigt allvar ?

          C: Uhumm, men nu är det ju så att du baserar din åsikt på att ignorera vedertagen fakta.

          Men du kanske är sån som vänder om och tar en annan väg ifall en svart katt har korsat vägen, och det är ju också något som du kan ha en helt onödig åsikt om som du gör bäst att hålla för dig själv.

          Du är lite ”snygg” också som befäster utrycket ”egna barn andras ungar”. ?

          Tror du bör fundera på varför många runt dig verkar ha ömma tår. Är hyfsat säker på att det inte är på det viset som skon klämmer. ?

            Älskar att du tror massa saker om mig, alltid uppfriskande att höra hur jag är som person?.
            Även fast faktan säger att du kan göra si och så, måste man göra det då? Utifrån mitt perspektiv ser det illa ut om en mamma dricker alkohol och ska amma. Det är min åsikt, återigen(fakta är orelevant just här för mig), du får gärna säga att jag är faktaresestent och försöka klappa mig på huvudet. Det stör mig inte, då vi har yttrandefrihet får jag säga att det ser illa ut i mina ögon om en mamma börjar dricka ex. vin och ska amma. Även fast alkoholen inte går över till mjölken så sänder det ”fel”(enligt mig) signaler att det är acceptabelt att dricka när man ammar. Tror nog jag måste skriva en hel roman för att du ens ska förstå min synvinkel (vilket jag inte orkar), har sett för mycket i mitt liv för att jag ska ändra mig där. Tror många behöver läsa på om beroendesjukdomar för att förstå min synvinkel, insikten kommer med erfarenhet. Tack och godnatt ?

      Och du verkar ha en släng av moralpanikmorsa!

      Sköt dig själv så sippar vi vidare på vårt rosé ?

        Mycket möjligt att jag är det, jag är inte den som är den liksom ?

    Men herregud! Varför ska kvinnor hela tiden moralisera över varandra?

    Kan upplysa herrskapet här om att för 30 år sedan så var det ingen som lyfte på monokeln om en gravid kvinna rökte ett paket prince om dagen eller drog en liter vin för den delen. Dom flesta 30-åringar blev rätt OK ändå. Jag inser så klart att några av er här inne är lite skadade men det kan ju ha andra orsaker.

    Tycker att det är värre att elaka, korkade och fattiga människor får skaffa barn. Ska vi köra moraliseringsfrågan här så tycker jag att vi ska diskutera barnkörkort – på riktigt. Det ligger betydligt mycket mer i den än ett glas vin till amningen som dom flesta av er säkert förstår om ni bara vill.

      Fast det där stämmer inte alls, där har du helt fel! Om någon som var gravid rökte ett paket om dagen el drog en flaska vin så höjde definitivt typ Alla på ögonbrynen och reagerade. Fanns nog knappast en enda som faktiskt rökte eller drack under graviditet för 30 år sedan och om folk röker en massa och dricker en massa under graviditet så blir det ofta missbildningar eller blinda barn!

        Stämmer visst. Har två st ganska mycket äldre syskon och mamma rökte när hon var gravid med den äldsta. Hon gick på regelbundna kontroller och hade, och har, en medel socioekonomisk status. Ingen höjde på ögonbrynen. Sen slutade hon röka och började snusa med nr två istället. Ingen sa någonting om det heller. Alkoholen lät hon dock bli. Men det är inget fel på mina syskon, friska som nötkärnor! Lite dålig syn, men det går i släkten. 😉

    Ingen alkohol under amning för mig. Dricker visserligen extremt sällan alkohol öht. Finns ju massor med goda alkoholfria alternativ jag hellre dricker.

    Varför ska vi ens diskutera det här när det är självklart att bebisen inte får i sig alkohol om man ammar och dricker? Ska vi diskutera om vaccin är bra? Om jorden är rund? Om fästingar har åtta ben? Lär er att acceptera forskning och debattera sånt som man kan ha en åsikt om istället.

    Tycker att oavsett huruvida stor alkoholhalten blir i promille i bröstmjölken att det ändå kan påverka bebisen! Min bebis fick ont i magen om jag råkade äta pyttelite lök, kaffe, choklad, stark mat m.m så hur kan man säga ens att alkohol inte gör bebisen något? Och även om det är en sån mini promille som går över i mjölken är det ingen som tänker på att det är en mini människa som faktiskt får i sig den lilla mängden då? Och sen att en del jämför med att det är mer promille i ex filmjölk får jag inte heller ihop, för vem fan ger sitt spädbarn filmjölk? Nej ingen eftersom bebisar inte kan/får äta det!

      Va, min bebis drack filmjölk vid 7-8 månader ??

      Och åt frukt ännu tidigare. Du vet att frukt innehåller alkohol också va? Alkohol skapas utav jäsning osv.

        Ja men rekommendationerna är ju ändå att de ska börja äta mat vid 6 månader? Tänker på små spädbarn nu! Alltså mängden % alkohol. Tror ändå att deras små kroppar märker av om mamman dricker alkohol eftersom de lätt känner av och blir påverkade av så mycket vi stoppar i oss.

          Umpalumpa: Jag ger dig till viss del rätt. Det finns indikationer på att bebisar inte ammar sig mätta precis efter att mamman druckit ett glas vin.

          Men den effekten går väldigt snabbt över och alkoholen i bröstmjölken försvinner fort. Alkoholhalten och smaken av alkohol i mjölken är som högst cirka en timme efter konsumtionen. Efter fyra timmar är alkoholen borta. Man behöver alltså inte pumpa ut mjölk, den förnyas ständigt.

      Umpalumpa, fortsatte du äta lök, kaffe och stark mat efter att du upptäckt att ditt barn fick ont i magen av det? Gissar att du avstod.

      Du tror inte att vindrickande mammor också är kapabla till att avstå från vin ifall de skulle märka att barnet mår dåligt av det?

      Eller tänker du att du är den perfekta inlyssnande mamman och alla andra vinpimplande mammor är alkisar och så principfasta kring alkohol att de struntar i sina barns väl?

        Nej men M skriver att hennes son har ont i magen och gråter, så det skulle ju kunna vara en anledning då kanske? Men det vet ju hon bäst. Och jag menade bara på att det är så mycket vi äter som påverkar bebisen så hur kan folk försvara att alkohol då inte skulle göra det?

          Är du synsk som direkt kan härleda en okänd unges gråt och eventuella magont? Har du träffat den ens? Har du kompetens för att ställa diagnoser?

            Skrev ju att det vet väl Margaux bäst själv? Vad jag menar ifrån början vilket verkar vara väldigt svårt för dig att förstå var att bebisar reagerar på så mycket vi äter så varför skulle de inte reagera på alkohol?!

    Jag anser, och har alltid ansett, att kan man inte hålla sig ifrån alkohol/tobak/narkotika när man är gravid/ammar så är man inte mogen att bli mamma. Då är man inte mogen nog att sätta barnet framför sig själv och då borde man inte skaffa barn.

      Eller hur, känns som en rätt bra riktlinje.

      Jobbigt att jag är så omogen, född -82 alltså 35 år, men jag hade i alla fall turen att födas med något som kallas SUNT FÖRNUFT.

      Hahahaha, ja fyfan för dessa morsor som tar ett glas vin på fredag. Helvete vad omoget. Hela föräldraskapet står ju och faller på detta.

        Ja jisses, ring soc direkt… ?

      Då måste du ju också tycka att pappor som tar en öl till maten under den perioden mammorna ammar (brukar ju vara ungefär ett år) inte är mogna nog att skaffa barn?

        Skulle män mätas med samma måttstock som kvinnor skulle en majoritet vara omyndigförklarade.

    Nej skulle inte dricka vid amning. Barnet går före så känner jag.

    Håller med Norge och nolltolerans.
    I USA, (taget från nofas.org),
    ”According to the CDC and the U.S. Surgeon General, “There is no known safe amount of alcohol to drink while pregnant. There is also no known safe time during pregnancy or safe type of alcohol.” According to the American Academy of Pediatrics: “There is no safe amount of alcohol when a woman is pregnant. Evidence-based research has found that drinking even small amounts of alcohol while pregnant can increase the risk of miscarriage, stillbirth, prematurity, or sudden infant death syndrome.”

    When you drink alcohol, so does your developing baby. Any amount of alcohol, even the alcohol in one glass of wine, passes through the placenta from the mother to the growing baby. Developing babies lack the ability to process or metabolize alcohol through the liver or other organs. The embryo or fetus has the same blood alcohol concentration as the mother. It makes no difference if the alcoholic drink consumed is a beer, glass of wine or a distilled spirit or liquor such as vodka.”

    Tycker personligen att det inte är lämpligt att dricka alkohol under graviditeten.

      Men!! Det är ju för fasen inte alkohol under GRAVIDITETEN som diskuteras utan alkohol under perioden man ammar!! En jäkla skillnad!

      Men lol! Ingen har sagt något om graviditet. Kryp tillbaka under din sten nu.

        Japp…..ska krypa tillbaka under min sten, tack for att du påminner mig! Vad trevlig du verkar!
        Skyller min kommentar pa en sen kväll, tidig morgon, nyvaken + ingen kaffe an = fail.

    Har ammat två barn och aldrig druckit alkohol under amningsperioden. Inte alls känt behov av vin/öl. Dricker väldigt sällan alkohol generellt sedan jag blev förälder, suget efter det är borta och jag sover dessutom sämre om jag tagit ett glas, och sömnen är som bekant livsviktig när man har barn ?

    Ok. Själv tänker jag amma 2 år eller längre enligt WHO:s rekommendationer. Tar ett eller 3 glas vin en gång varannan månad. Vet ni, jag blir en mycket bättre mamma av det. Jag oroar mig för min älskade unge 24/7. Att genom alkohol i måttlig mängd kunna slappna av lite i all oro är guld värt!

    Det var väl själva fan vad det ska skammas över oss kvinnor! Om vi gör det vi tror är bäst för oss, och våra ungar, dessutom efter vårdens riktlinjer, så låt oss! Orka moralisera.

      Tänker att fler borde fokusera på att amma längre istället för att dricka mindre vin om de vill göra något bra för sina barn.

    Fantastiskt vilken alkoholromantik det finns här i landet. Samma reaktioner som om när man försökte sig att berätta att rökning var farligt på 90-talet.

    Få se nu:

    1. Alkoholkoncentrationen är inte problemet. Det är det med att kunna ta hand om barnet. Okej om en annan vuxen finns i närheten. Så drick opp bolsjeviker!

    2. Det skadar dock inte att se på sitt alkoholintag när man får chansen. Om några år kommer barnen lära sig att se når ni druckit

    3. Och nej, detta med att jag vet när jag är full eller inte , glöm det. Barn och andra märker snabbt om ni har druckit. Vilket kan uppfattas väldigt obehagligt för dem.

    Så om det är så farligt att ifrågasätta alkohol nära barn, fundera på om det kommer vara lättare om några år?

    / Pappa som alltid är nykter runt och kring mina barn med respekt för dem. Är jag inte runt dem, är en helt annan fråga

      Mycket bra skrivet

    Jag tror inte det är själva amningen och den eventuella lilla mänga alkohol som går över till bebis som är problemet. Utan den personlighetsförändring som en får, även vid liten mängd alkohol. Rösten blir kanske lite annorlunda, rörelser lite fumligare, sådant som en liten bebis ändå märker. Om en dessutom samsover med bebis, vilket jag tror Maggie gör, är alkohol inte att rekommendera. Trist, men som tur är under en begränsad period 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.