Får krypningar

Josephine Qvist:

Det här är anledningen till att jag aldrig skulle kunna ha fejknaglar.
Jag skulle få spunk, panik och ett pill-infall utav sällan skådat slag och naglarna skulle gnagas av fortare än kvickt.
Jag klarar liksom knappt av att ha chippat nagellack utan att ta bort det och måla om det.

Det här var ett inlägg i kategorin ”dagens I-landsproblem”. I morgon kommer jag diskutera traumat när man har slut på stringtrosor och tvingas ta vanliga så man får en rand över röven. Trauma, I tell you.

67 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Lider av det problemet också, att jag gärna vill pilla loss när jag fått utväxt på naglarna. För trots problemet kan jag inte låta bli att ha en akrylförstärkning. Men kan aldrig låta det gå 4 veckor mellan påfyllningarna, för då har jag garanterat pillat loss dem.

  Förlåt om jag är ”sån” men det ser så sunkigt ut. Hade hon jobbat inom vården så hade de sagt ”vänd och kom tillbaka när naglarna är som de ska!”

   Håller med!

   Hade hon jobbat inom vården hade hon inte kommit innanför dörren med någon form av substans på naglarna

    För att inte tala om vad det bor under de där klorna… många bakterier som kan festa loss

    Syrran jobb tillåter diskreta färger (hudfärgat, ljus rosa och genomskinligt) och flagfritt typ gel medans morsas är total förbud så det är verkligen olika!

    Eh jo då, hört talas om handskar?!

     Fortfarande inte tillåtet trots handskar.

  Åh, jag är precis som du!
  Nagellack brukar jag bara kunna ha typ ett dygn, sen blir det nåt hack och då måste allt bort. Jag har haft fejknaglar några gånger men de har fått sitta på max en vecka innan jag fått noja över fel på dem.

  Dom där hade varit bort pillade för 2 veckor sedan. Sedan kan jag inte förstå, hur man kan få något utfört med så långa naglar. Höger handens naglar är kanske avbrutna. Vet iallafall att nagelförlägningar på mig, vore bortkastade pengar.

   Har också funderat på hur fasiken man kan få livet att funka med svinlånga naglar. Speciellt de där spetsiga vissa verkar tycka är snygga. På riktigt, hur torkar de sig efter toabesök? Hur knäpper de knappar? Jag har alltid välmålade naglar men pga tidsbrist fick de växa i tre veckor och blev typ lika långa som på bilden och jag kände mig helt handikappad. Det begränsade verkligen mig. Så hur fasiken funkar det med långa spetsnaglar?

    Som med allt man vänjer sig!

  Vad har hänt på dessies blogg?
  Inlägg på engelska, och vad är det för namn i headern?

  Man kan ju alltid fila ner dem lite själv och måla över med någon mörkare färg så det inte ser så extremt ut innan det är dags för påfyllning. Så gör jag 🙂

  Tycker det blir så himla fult med ”utväxten”.. jag använder istället vanliga lösnaglar. Skitbilligt, går att byta lack hur mycket man vill, håller i 1-2 veckor sen är det bara att limma på igen vilket tar typ 5 sekunder per nagel.

  Målar också i utväxten på nageln när det gått lite för långtid mellan besöken. Och jo man KAN faktiskt torka sig i röven efter toa besök, samt sätta in tampong och göra en hel del annat med långa naglar. Jag lovar 😉

  Använder folk verkligen stringtrosor i vuxen ålder?

   Alltså ja! Tål inte vanliga.

    Mig är det tvärtom! Kan eller får inte använda stringtrosor pga att jag har vestibulit. Det irriterar och förvärrar ?

   Japp fast om du fött ett par ungarna och har hålet fullt med hemorrojder så brukar man undvika det ?

    ??? dog lite nu!!

   Är 33 och använder inget annat.
   Huah för vanliga trosor och hipsters!

   Inte jag, usch så fult!

   Tycker stringtrosor är både fult och obekväma. Framförallt sen jag födde barn. Har typ två par som jag tar på mig om jag ska ha en silkesklänning. Men där går gränsen. Stringtrosor är för tonåringar som inte vet bättre ?

  Jag måste få fråga alla här.

  Har ”alla” yngre människor nu för tiden dåliga naglar och måste göra förlängningar och grejor? Jag ser det på sociala medier och i verkliga livet.

  Själva har jag aldrig varit och ”gjort naglarna”. Jag har full sjå med att hålla dem lagom långa och välmålade. Filar på dem varje kväll. Gör jag inte det… har jag snart klor.

   Jag är ”äldre” men har alltid haft tunna naglar. De växer men är tunna. Så Gel är min grej. Snygga och färgen sitter där den sitter.

   Samma med löshår, hur kan folk i Sverige ha så dålig hårkvalitet att de måste betala för någon annans (fattig indier) avklippta hår? Sjukt vidrigt. Ofta när de dör i Indien klipper de av den dödas hår och säljer och så blir det löshår i Sverige som wt gladeligen sätter i sitt eget hår. Makabert.

    Då sätter vi löshår på WT listan då ✔

     Hhaha!

    Inte då, och ja många kvinnor har dåligt tunt och fult hår! Tvättar håret tok för ofta hårfön mm det förstör!

    Förstår inte heller hur man kan vilja ha en annan (garanterat fattig) människas hår på sitt huvud.

     Så hade det varit bättre med en rik människas hår? ?

   Jag är 23 år, har aldrig gjort någon typ av förlängning/förstärkning och äger inte ens ett nagellack. Klipper eller filar inte naglarna heller. Dom går av när dom är lagom långa och då ”slipar” jag dom bara lite med dom andra naglarna. Funkar prima!

  Äsch lite halvt avskavt nagellack är rock’n’roll och snyggt som tusan ?

  Å andra sidan sket jag fullständigt hur jag ser ut i hår och naglar. Så länge man trivs själv!

  Har gel-naglar. Byter var tredje vecka. Det går inte att pilla eller bita av. Jag lovar!

  Bra med tydliga klassmarkörer tycker jag. Ser jag någon med lösnaglar kan jag undvika en konversation med den personen och på så sätt bespara mig irritationen som uppkommer när en WT öppnar munnen.

   Vad i hela friden….

   Alltså folk ?

   det är ju iofs ett jättebra knep för att hålla sånna som Elsa på avstånd. Som om man skulle vara intresserad av att prata med henne öht. ?

   Skrattar ihjäl mig.
   1. Lappar kvar på glasen
   2. Inga vantar på vintern
   3. Lösnaglar.
   4. Tar av sig ”uteskorna” när man går in.

   Bá så vi vet vilka WT är.

   Hahaha….

    Tajts till tröja vars längd är över rumpan, har det aldrig vart uppe på tapeten för vad som är WT?

    Hahaha åh… Men vadå 4:an? Vadå skor på sig inomhus? Jag tar alltid av mig dom när jag kommer hem, måste vara lite wt alltså…

   ? Vem vill umgås med en fördomsfull idiot, inte jag!

  Mina naglar (har väl fått dem fixade sisådär 5 gångar i mitt liv) håller sig otroligt snygga i max 1 vecka, sedan får jag en väldigt äcklig utväxt. Efter lite mindre än två veckor ser mina naglar ut som hennes på bilden och jag mår på riktigt illa av att se mina naglar så.

  Är det för att mina naglar växer onaturligt snabbt eller får alla ni andra också en sån utväxt så snabbt? Har aldrig sett någon IRL med så äcklig utväxt som jag får på så kort tid. Det är inget alternativ att betala 500 kr varannan vecka för att hindra utväxten.

   Dina växer nog väldigt snabbt 🙂 jag måste gå typ 8 veckor för att få sån utväxt och så långt går man inte.

   Ja det stämmer nog 🙂 klipper naglarna var fjärde dag nu. ?

   Mina naglar växer också galet snabbt, efter två veckor har jag en utväxt som andra har efter fyra-fem veckor. Tyvärr är naglarna också tunna och klena så de går av hela tiden. Egentligen skulle jag behöva gel på för att få dem att hålla sig men stört omöjligt då det skulle krävas att jag gick med 1,5-2 veckors mellanrum=väldigt dyrt och tidskrävande.

  Älskar folk med snygga naglar. Det betyder att de bryr sig om sitt yttre.

  Alla har väl någon grej som får de att känna sig feminina? Kan va hår, smink, nagmar, rakade ben whatever. Men jag som oftast går utan smink och skiter totalt i mitt hår får mig att känna mig snäppet kvinnligare och finare med snygga naglar.

  Och folket. Man kan faktiskt hålla de rena med hjälp av nagelborste osv osv (sen skulle jag aldrig ha eller vilja att någon har om man jobbar inom livsmedel eller vård tex, ellet om man har småbarn)

   Asså. Att fixa till sig och vårda sitt yttre kopplar jag inte alls ihop med att göra sig feminin? Jag kan nån dag va feminin men känna mig riktigt sunkig. Att ta hand om sitt yttre för mig är ”hel och ren”, och ska det va det lite extra så tänker jag vårdade naglar (långa och korta), riktigt bra foundation och stylat hår som ser fräscht ut. Inser att det stämmer in på både feminint och maskulint, för mig.

  Använde bara string som yngre men sen 8 år tillbaks hatar jag det. Fy fan – SÅ skönt med riktiga trosor! Vem bryr sig om troskanten syns?

   Samma här. Förut fattade jag inte hur man INTE kunde ha string men de senaste åren har stringisarna successivt fått flytta ut från lådan. Finns trosor som inte ger kant alls, sömlösa, för övrigt de skönaste trosorna EVER

  Men alltså… string? Fine med sånna där trosor med lite spets som täcker röven halvvägs iaf… men string? 00-talet ringde och ville ha tillbaka dom! (Och savannbrallorna.)

   String börjar komma tillbaka mer och mer, jobbar med mode.
   Men stämmer in, har man fött 2-3 barn vaginalt så gillar de ofrivilliga Hemorojderna inte string, fy fan.

    Kanske inte så viktigt egentligen, men eftersom jag fött tre barn genom kejsarsnitt OCH har problem med hemorrojder till och från så tror jag att det egentligen är förknippat med graviditeterna och tyngden som det medför.
    /Linda

    Du får det att låta som att alla som fött ungar får hemorrojder. Nog för att mycket tar stryk där nere men hemmosar får knappast alla. String är otäckt oavsett.

     Har fött ett barn med snitt. Noll hemorrojder, inga under graviditeten eller efter.

     Klart inte alla får det men det är väldigt vanligt. Jag har inga men HATAR stringtrosor ändå. Framförallt sen jag födde barn. Vet inte om det beror på att man använt mammabyxor i 9 mån ochblivit bekväm eller om det är för snippan blivit känsligare. Sex är i alla fall om another level rent känslighetsmässigt.

  Till nåt annat: tack för att du lyssnade och slutade med punkt i rubriker?

  Usch, blä! Har aldrig förstått mig på detta med långa naglar med massa olika lack och en del med massa krimskrams.? Så fult och verkar opraktiskt! Hur klarar man av det vardagliga?! En del sitter bara och beundrar och jämför sina naglar.

  Jag brukar bara ha lite lätt färgat nagellack på tånaglarna på sommaren när man går utan strumpor.

  Men som sagt, smaken är olika.?

  Har samma problem, kan inte ha lack som flagnat eller gellack/förlängning som växt ut.
  När jag har gellack och det börjat växa ut lite så börjar jag peta och pilla tills det lossnar, sen lägger jag nytt. Senast jag hade förlängning växte de ut ungefär lila långt som på bilden, men vid det hade jag tappat/brutit 1-2 naglar också så resten slet jag loss då haha. Rekommenderas inte, det gör ont och skadar nageln!

  Nej, det är ju tvärt om! När man glömt att boka tvättid och bara har sting kvar. Usch! Varje gång jag ser dom ligga där längst ner i troslådan undrar jag varför jag köpte dom. Obekväma, äckliga och fula. Och rumpan blir kall på vintern

  Spunk? – är inte det ”slang” för sperma? Eller är det bara i Skåne

   Say what? Aldrig hört här.

    Spunk kommer ju från Pippi ?

   Är lokalt ?

  Har längre naglar än henne och det är så skönt att det är mina egna så jag kan måla om och om och om hur mycket jag vill 🙂

  alltså hallå! hur svårt är det att fila ner både naglarna och ”skarven” så de ser lite snyggare ut?! gör det en gång i veckan typ och lagar nya naglar var femte vecka ca. om du har någon vettig som gör dem åt dig så de håller nån slags kvalité kan man göra allt vardagligt ändå

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.