Karma

Monas Universum:

Jag skyndar mig ner och mycket riktigt; utanför min klädkammare är det plaskblött. Det rinner från taket. Som är direkt under diskbänken. Jag får panik och messar Bajs-Malin. Huset är byggt 1922 och vi har dålig koll på när/om rören i huset har bytts. Eller ja, på vissa ställen vet vi, men inte på andra. Eftersom rören på det här stället förmodligen är jefligt gamla så kommer inte någon försäkring täcka det. Oj vad roligt. Malin bad mig andas och sa att hon skulle skicka över en kille nu idag som får titta på det. Hur som så måste tak och en vägg rivas.//Mona

Visst är det lite intressant ändå att de människor som jiddrar mest om karma är de som oftast råkar ut för en massa skit?
Jag undrar hur de får ihop det i sina huvuden eller är det tesen ”ignorance is a bliss” som gäller här?

Tack för tips, Maja!

63 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Tyra hade en diskussion om karma med sina läsare på instagram för ett par dagar sen:

    ”Tyra jag har en fråga, du skriver ofta att du tror på karma? Eller hur? Hur mycket dåligt måste du inte gjort då med tanke på hur ditt liv ser ut och alla fruktansvärda saker som bara händer/har hänt dig senaste 4 åren?

    tyra_sjostedt ja du, menar du att allt som hänt beror på att jag betett mig dåligt?”

      Ja vad annars Tyra? Det är ju lite det som är ”grejen” med karma?

    Min sk. mor, som har bl.a. personlighetsstörning, brukade alltid tjata om karma hit och dit. Dock tillade hon alltid martyriskt, ”jag måste ha varit en hemsk människa i mitt förra liv då jag drabbas av massa skit hela tiden”. Jag vågade aldrig säga henne att man behöver inte backa till hennes förra liv, det räcker med att kolla hur hon beter sig i detta liv…

      Haha skriver du om min svärmor?

    KARMA var exakt vad jag tänkte när jag läste det inlägget. Rätt åt Mona!

    ???

    Är hon på riktigt eller ? Vet inte om jag ska skratta eller gråta.

    https://nyheter24.se/debatt/889206-emzidelli-staten-betala-kvinnors-lappforstoringar

      Varför vill man se ut som en brunstig schimpanshona i ansiktet?

        Hur kan man vilja se ut så?!

    Jag undrar mest hur fan de har råd med massa renoveringar men inte råd att betala tillbaka pengar till den de är skyldig.

      Det har jag oxå funderat på…

      Meeen, de har ju kompisar som äger typ det BÄSTA byggvaruhuset i Stockholmsområdet. Hantverkarna är säkert också från nån ”kompis” firma. Och så köper de allt till inköpspris och då kostar det nästintill inget. Enligt Monalogik kan man ju köpa miljarder grejer varje vecka till inköpspris, och då märks det knappt i plånboken. Samtidigt som man gnäller om att man inte har råd med det ena eller det andra. Men hon mår ju så dåligt och då MÅSTE hon shoppa. Tänk om hon hade använt del av pengarna till några terapisessioner istället, hade blivit billigare i längden.

        Alltså finns der nån bakgrundsinfo att hitta om denna Mona? Hon verkar ju helt tossig men jag har aldrig hört talas om henne innan.

        Och så fyller man vind, källare o garage med allsköns inköp. Som de inte ens kommer ihåg sen.

        Nä fy fan. Hon ska fan inte snacka om Karma.
        Se till att borsta rent framför egen dörr innan du snackar om Karma

        Och apropå Mona.. Vi har inte hört ett smack om Moa heller. Mona sa att Moa mådde dåligt eller nått. Men berätta för oss om det då.
        Tror nog pengarna gick i egen ficka o Moa bara är nått hittepå.

          Mo(n)a

          Ja, var blev det av Moa??

        Lustigt nog var det ju bästa Bajs-Malins anställda som måste gjort hål på röret…

        Karmakarmakarmakarmillion- you come and go, you come and gooo-o-o-oh.

      Kan det möjligen vara så att man använder svart arbetskraft?

      Håller med fast vissa renoveringar måste ju prioriteras typ läckande rör.

    Haha – exakt det första jag tänkte på när jag läste hennes inlägg KARMA!
    Varför jobbar hon aldrig? Undrar jag.

    De har enligt Mona i princip fått renoveringen gratis. Maken hittade ju en massa gammalt Nintendo som han sålde på Tradera. De fick in så myyyyycket så renoveringen täcktes av de pengarna. Som vanligt fattar hon inte att man kan googla det mesta. Hittade annonserna och gjorde ett snabbt överslag. De har fått in knappt 10tusen. Antingen överdriver hon eller så är det svartjobb så det skriker om det.

      Hehe – exakt så gjorde jag också. Var ju inga som helst problem att hitta hennes annonser på Tradera och för de pengarna får man inte mycket renovering. Som vanligt ljuger hon vilt och förutsätter att alla andra är korkade och tror henne.

      Svartjobb är det nog.
      Badrummet har ju tagit ett år att fixa. ETT ÅR!??

        Typiskt svartjobb eftersom de bara dyker och jobbar när de har lite tid över…

      Det är inga utbildade svartjobbande hantverkare isåfall, för 10 lax får man inte särskilt mycket gjort svart heller. Räkna med minst 250:-/timme för en utbildad, svartjobbande hantverkare, sen tillkommer material och ibland reseersättning 😛

    En annan som drabbats av karma är allas vår Catten nu ska hon dra ner på bloggandet igen pga av alla missförstånd som hon kallar det https://catrinhedlund.wordpress.com/2017/07/13/missforstand/ hur kan hon på fullaste allvar tro att vi ska köpa allt hon gör. Säger bara Karma.

      Kollar man bilden på henne med sönerna så ser hon inte alls gravid ut medan på de övriga bilderna hon lagt upp så har hon ju en jätte ”kula”.

        Har hon tagit bort den bilden igen?? Förstår verkligen inte hur hon tänker…

    Lady Dahmer avböjer saklig kritik och blockerar kommentator under inlägg om män som tjänar pengar på kvinnors ryggar… If the shoe fits…

      Lady Dahmer har en bild på sin Insta med två lådor Glossybox. ”Nej, det är inte reklam. Hon vill bara visa hur fina askarna är.”

        Ja precis så. Du tror mig inte? Tror du då att glossybox eller konkurrenten skulle vara ok med att jag gör reklam för båda samtidigt? Då vet du inte hur sponsorer jobbar. lol.

        Jag gör inga sponsrade inlägg överhuvudtaget. Kommer inte göra det heller. Jag skriver inte heller om min konsumtion speciellt ofta, men här var det två lådor med blommönster som jag tyckte var fina. Precis som jag tycker att mina plantor som jag köper och visar upp är fina eller att jag instagrammar från TGI fridays. (utan att vara sponsrad) Sånt händer ju ibland vettu. Att man köper saker OCH instagrammar det.

        Men bra försök ändå! Du ska ha cred för att du iallafall ansträngde dig en halv minut för att framställa mig som oärlig. (eller vad det nu var som var syftet).

        (och nej det var inte två lådor från glossybox. Det var en låda från glossybox och en låda från lookfantastic)

        Så ser smygreklam ut många gånger. Av en hänďelse visar man någonťing man har köpt som är så fint. Och gulligt. Och blommigt. Och så billigt. Och du såg vad som ĥände med dina läsare. Det var många positiva kommentarer och sannolikt har du gjort en och annan välvilligt inställd för produkten. Just Glossybox finns hos nästan alla stora bloggar. Du har marknadsfört produkten genom att prata om den. Gratis enligt dig. Yttrandefrihet gäller även bloggare men använda den friheten i samband med en produkt som marknadsförs så hårt är så… ja jag vet inte vad. Du själv har ett marknadsvärde. Undrar hur många som har nu en sådan där blomsterfikus hemma efter att du köpte en sådan för swishpengar? I alla fall du mer värd än en sminkkarťong!

          Jag håller med om att jag marknadsför produkten på så vis, det är en anledning till att jag tycker man ska vara jävligt sparsam med att blogga/instagramma om sina inköp och sin konsumtion och jag tycker personligen jag är ett riktigt föredöme på den fronten.

          Min svaghet är att jag bloggar och instagrammar om min inredning, det är för att mitt hem och hur det ser ut här är en stor del av mina intressen och mitt liv. Jag har komprimissat med den delen men försöker hålla det relativt konsumtionsfritt ändå. Nu var det två fina lådor med blommönster som jag visade upp. Inte för att företaget bett mig eller betalat mig eller ens gett mig lådorna gratis för de har jag betalat för. Jag hade ingen tanke på produkterna i sig utan la till det i efterhand pga fråga från följare.

          Sen kan man såklart diskutera detta och hurvuda man som person med inflytande ska bidra till konsumtion och det är såklart rimligt att ge mig kritik för att jag lyfter fram företag eller produkter och den kritiken ska jag fundera mer över då jag generellt är emot just sånt. Gissar att du är helt emot att jag låter mig sponsas i framtiden? (det har ju varit mkt diskussioner kring detta)

            Absolut ska du sponsras så mycket det bara går. Det blir din inkomst ju. Märk dina inlägg bara!

            Sen får jag ju även mycket frågor kring kläderna mina barn har och annat hemma, då måste man ju fundera på vad gränsen går där? Är det etiskt försvarbart att jag visar bilder på min bebis i färgglada plagg som väcker intresse hos publiken? Och liknande. Eller ja, mina krukväxter. Osv. Jag tycker personligen detta är svårt men välkomnar en diskussion. (Utan anklagelser om att jag sponsras men lurar mina följare för det är inte sant alls).

            anonym: men nu blir jag förvirrad? Du tycker att riktig spons är bra men inte att man visar saker man köpt osponsrat? Vad är skillnaden? Man bidrar ju ändå till konsumtion och ha-begär.

            Jag diskuterar inte konsumtion som sådan utan vad jag tyckte illa om var produktplaceringen av Glossybox. Så som jag uppfade det. Det är möjligt att du är en naturbegåvning i reklamsammanhang. Grattis i så fall. Det här är välđigt bra skrivet om vad som ĝäller och när.
            https://influencersofsweden.se/det-ultimata-inlagget-om-reklam-bloggar-och-annonsmarkning/

            Men det är ju två olika lådor från två olika företag! Vad är det du inte förstår? Tror du att LD på riktigt skulle göra reklam för Glossybox och ha med en box från ett annat företag också på samma bild? Tänk ett varv extra tack.

            M Du är bara jobbigt sent ute.

            Ja och nu var det som sagt ingen produktplacering. Jag visade upp två fina lådor jag sparat och tyckte om.. Jag sparar ofta fina lådor. Jag har en från William Morris också. Och en från… kan det vara HM home? Fin var den iallafall, tror det var nåt doftljus i från början.

            Jag har en hashtagg för just inredningsgrejer. #hemmahosLD

            Din länk är jag helt ointresserad av eftersom att jag inte gör reklam eller produktplacerar. Inte ens när jag postar inlägg på Pucko och gifflar även om man kanske skulle tro det. Så du kan droppa detta nu såvida det inte är sakfrågan i sig du vill diskutera istället för min bild. Jag tycker det är obehagligt när jag känner mig anklagad för att vara oärlig eller ljuga.

            Märks att du läste i alla fall. Men du har redan glömt poängen. Och jag bryr mig inte längre.

    Det kanske är hennes reklam för Natural Cycle som betalar renoveringen?

    Jag vet inte riktigt varför, men av någon anledning känner jag mig lite skeptisk till det reklaminlägget.

      Kände att reklamen var helt felplacerad hos en kvinna på över 50 år… Förvisso har hon möjligen en blandad läsarskara, men den kändes heeelt fel hos henne. Men reklampengarna kom säker väl till pass.

    Folk som använder ordet karma är så WT.

      MÅSTE lägga det till min lista över WT-grejor.
      🙂

        Har du din blogg kvar? 🙂

      Alternativt buddister – som jag.

    Men hallå! Hur blev det med Skåne? Någon som vet? Jag tänker personligen att sedan det kom fram hur de sköter sina affärer (Fitterbittan) känns det lite halvt oseriöst med hennes kompisars företag, alltså att de (sannolikt helt orättvist) har svärtats ned lite att ha nämnts så mycket av Mona. Drar mig kanske lite för deras produkter (tänker på jackorna osv osv). Kan samma sak ha hänt med Skånefolket? Att de inte vill ”smutsas ned”?

      Mona skrev tidigare att hon inte kommer att åka till Skåne i år, därför att det hon måste vara hemma och hålla koll på hantverkare. Deras hall och yngsta dotterns rum + balkong blev renoverad, det tog inte så många dagar.

        Svepskäl??

    denna fyndighet skrev ju nån till Tyra nyligen. Den personen kanske ska ha cred för skämtet? 🙂 … som iofs är lite kul.

    Magdalena Graaf har ju börjat synas med Mona igen, vill hon också smutsas ner???

    Moa är så klart hittepå. Alla som skänkt pengar borde kräva dem tillbaka.

    Folk förstår inte innebörden av Karma som begrepp. Merparten här tror stt Karma är ett straff. Nej, det är felaktigt. Karma är en konsekvens och inget annat.

      En konsekvens som i många fall är obehaglig ja…

    Ja Mona och framförallt hennes stackars dotter kan inte ha varit några sympatiska individer i sina förra liv om man ska gå efter filosofin om karma…
    Men karman kanske bara gäller ”onda” personer/personliga fiender?Det verkar i alla fall vara den populära tolkningen av begreppet (som för övrigt används för att motivera kastsystemet i Indien och att man ”får vad man förtjänar”, dvs vissa kan behandlas som paria och utnyttjas hela livet utan dåligt samvete för resten). Personligen tycker jag att folk som dillar om karma och folk som pratar om att ”ALLT har en mening” (även barn som dör osv) tenderar att vara riktiga själviska idioter.

    Fast det där om dottern var bra onödigt.

      Menar du det jag skrev ovan? Notera att jag är ironisk, givetvis tycker jag inte att det är ett rimligt sätt att värdera händelser/gärningar på, just för att de medför dessa vidriga logiska slutsatser. Menar alltså att Monas eget resonemang om karma inte håller hela vägen – om hon nu inte har någon utvecklad filosofi för när negativa händelser är karma och när de ligger utanför ”systemet”.

        Åh, nu ser jag 😀 Instämmer!!

    Och där kom inlägget om ”Moa” vad det nu betyder

      Har hon fortfarande inte redovisat hur mycket pengar som samlades in till Moa? Tror nog att Moa finns på riktigt men är det inte liiiiite konstigt att det helt plötsligt fanns pengar till totalrenovering av huset… Hon gnäller ju jämt om att de inte har några pengar. Och varför det där löjliga försöket att låtsas som om några gamla Nintendospel betalade hela renoveringen..

    Är 99,9 säker på att Moa inte finns. Hon skulle redovisat pengarna för länge sedan i sånt fall. Fatta att den här människan är en mytoman och bedragare. Usch!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.