Vem vill gå på loppis?

Elsa Billgren:

Jag blir grön av avund när jag ser folk göra loppisfynd som de Elsa Billgren gjort nyligen. Var hittar folk dessa fantastiska loppisar? Alltså bara marmorskivan är ju fantastisk.
När jag själv försöker dra på min fyndglasögonen och ge mig ut så hittar jag bara en massa krafs. Ni vet, blekta plastleksaker och annan skit som ingen verkligen vill ha. ”Your trash, someone else’s treasure?” sägs det.
När jag går på loppis så är det mer ”Nope. Your trash is just trash.”

Jag undrar om man skulle kunna få ta rygg på något loppisproffs någon gång eller har ni några tips? Loppistips i Sverige! KÖR!

50 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Har du vägarna förbi Ljungby (småland) en söndag i sommar rekommenderar jag att åka ut till västre gård som ligger i Kånna, 10 min utanför Ljungby. 🙂

      Bara man undviker Annas kuriosa, haha. Sjuka överpriser på ALLT

      Har du vägarna förbi Ljungby rekommenderar jag att trycka gasen i botten och fortsätta köra

        Hahahaha!

    Spekulationer! Vem möter Bella upp i Mexiko? En vän från USA. Could it be mr Goldberg?

      Nej

      Gissar på hennes bästis Fanny (och Kissie!!)

        Kanske att hon möter upp dom också men jag tror att frågan gäller den från USA som ska mäta henne där.

      ”Tjenare, det var ett tag sen”
      ”Ja, det har du rätt i. Ska vi träffas?”
      ”Ja men vart ska vi mötas då, halva vägen?”
      ”Äeh fan, vi kan väl mötas i Mexiko?”
      ”Vilken utomordentlig idé!!”

      Typ så Isabella stämmer träff, eller vad tror ni?

    Åh vet vissa svenskar jag stör mig på som vägrar avslöja sina svampställen. Fast jag är så med loppisar.

    Det enda jag kan säga är: landsbygden!

    Där är alla så vana vid gamla ting att de inte fattar att de kan vara värdefulla. Man garn ofta inte heller koll som säljare på design osv.

    Var på plats tidigt, redan innan den ”officiella” starttiden. När jag säljer på loppis är det alltid folk som köper grejer redan innan försäljningen egentligen startat, det är då det bästa går.

      På många loppisar får man inte sälja innan start tiden. Och man stanna kvar tills det stängs.

    Googla baklucke loppis så hittar du massor norr om Stockholm, där är det alltid massor av saker som säljs. För att hitta fynd så ska man vara på loppisen när d öppnas. Lycka till

    jaa alltså, det på bilden ser verkligen ut som skräp 😛

    Jag tror att Elsa har fått betala en bra slant för dom där sakerna. Fynd är det , men inte super billigt.

      900 kronor skrev hon på bloggen

    Jag älskar loppisar och second hand affärer. Jag köper dock aldrig kläder men ibland blir det inredning. När jag flyttade hemifrån för första gången så köpte jag en lampa där man kan se hela lägenheten i vilket för mig var super coolt så den fick hänga med hem. Köpte även coola ölglas med bubblor i som någon hade gjort själv. Mycket fick jag även från mina föräldrar som de hade i källaren som bara dammade. Jag tror att jag inte ens la 1k på all inredning för min första lägenhet. Det är även den lägenhet jag fortfarande bor i. Den har blivit renoverad och månadshydran är superbillig så varför inte. Jag tycker att folk nu för tiden köper så mycket skräp som bara står och aldrig blir till användning.

      Samma här. När jag flyttade hemifrån första gången så fick jag en drös med möbler av släkten samt köpte en hel del på loppis. På inredning satte jag totalt typ 750 spänn

    Kan du göra ett inlägg eller en lista på sämst klädd- ”influencer”. Jag har stört mig så mycket på Gabjoss klädstil och matcha kläder är hon verkligen sämst på. Så kan du kanske hjälpa henne på traven? Hittar du någon fin Ullared t-shirt med Morgan på som skulle sitta bättre? Snälla hjälp stackarn….

      Ja jösses vilket bekymmer ?

      Hahaha har faktiskt tänkt samma sak, speciellt när hon använder kjol. Kliar i hela mig

        Haha va jag tycker hon klär sig ganska fint, om det inte vore så urringat jämt :p

    Jag skulle aldrig köpa något på loppis. Vi har så otroligt mycket gammalt arvegods att det bildar högar som skräp. Jätte synd att min familj är såna hoarders. Får nästan obehag av bara tanken på loppis, haha.

      De borde göra som jag och Camcams pappa. Vi ”döstädar” hela tiden. Vi slänger, ger bort och säljer massor… och ingenting saknar vi.

      Det sista lasset med ärvda lådor, försvinner till auktion om en månad.

      För varje onödig sak som försvinner från hemmet, lättar själen.

        Döstädar villket otäckt ord, hör det flera gånger den här veckan, finns t.o.m. en bok om hur man ska göra. Vid 30 ska man tydligen börja. Jag är ekorre jag, så det blir barnen som får elda och köra på tippen.

        Vad bra gjort. Jag sparar heller inte på saker. Ger till myrorna. Vill ha några få saker. Men snäckor tycker jag om. Dom ska jag ordna i glasburkar på min skänk.

          Du är väl för söt ändå Maria

      Stämmer in. Vet ju nu när pappa dog. Han varit samlare. Bland det värsta jag gjort att gå igenom bl a fyra byrlådor med papper och sen alla saker. Nu har jag verkligen tappat sugen för loppisar. Först sorgen sen fixa ett dödsbo. Jag känner mej som en överkokt makaron.

        ❤️

        När Camcams morfar hade gått bort, tog det oss syskon TRE månader att tömma huset! Det ska inte Camcam och hennes syster behöva genomleva, när den dagen kommer.

          Oj var det så mycket grejer. Ja man blir så utmattad att man både skrattar och gråter. Sen hade pappa hela källarförrådet fullt men det orkade vi inte gå igenom. Önskar han hade ordnat en minneskartong till mej och min syster. och jag sa ofta jag hjälper dej att röja upp lite. Men han vägrade. Däremot ville han jag skulle peta ner duvboet från balkongen men det hade jag inte hjärta till att göra.

    Inte i Sverige, men: kom till Finland i augusti då det är Juthbackamarknad! ?

      haha ååh juthbackamarknaden! 😀

      Jag har aldrig ens varit till Juthbackamarknaden fast jag bor relativt nära, håller mig till ”järnvägsloppis” i Jeppis.?

        Whaaaaat? Aldrig?? ?
        Nu är jag ju visserligen född & uppväxt i Nykarleby så jag har tvingats uppleva skiten i princip varje år.. Man blir lite trött. Men en gång i sitt liv måste man väl gå, speciellt om man bor nära. ?
        Och nu har jag ju på nåt jäkla vänster lyckats bosätta mig i hemstaden igen, så det blir väl ett besök i år igen..

    Tacka vet jag när loppis innebar ”billiga gamla grejer” och inte ”gamla grejer åååh det måste va vintaaage folk betalar mängder för detta”. Tror hon har betalat gaaanska mkt pengar för de där gamla grejerna. Var på loppis i helgen, hittade förvisso mycket fint men när det kostar över 400 för en liten plåtask är det inteloppis längre..

      Varför har hon köpt äckliga gamla begagnade kuddar :O

        Hört talas om tvättmaskin? Och dom där såg ändå ganska fräscha ut.

          Mysigt med vägglöss, pälsängrar, fläskängrar och annat äckligt som sprider sig innan man ens fått in dom i tvättmaskinen. Sen dör inte ens alla ägg och äckel i 60 grader och tygen kan bli förstörda och krympa.

            Skulle aldrig våga eller vilja köpa typ soffa från myrorna. Läst om dom som fått löss och fått sanera hela lägenheten. Det är det inte värt.

            De dör om du stoppar in det i frysen i två veckor. Det gör jag alltid med textiler jag ärvt.

      Jag förstår känslan men resonerar att det är trevligt att prylarnas ägare får rejält betalt för sina fina saker. Varför ska folk göra fynd på andras bekostnad? Att andrahandspriserna stiger visar att vi går mot en cirkulär ekonomi, toppen att återbruk är populärt.

      Tror dock också att förklaringen till varför en del fyndar så lätt är att de pungar ut massor av pengar i sk prylbodar där någon valt ut saker. Helt rimligt att det kostar då, men också rimligt att det är lättare att hitta fina grejer än på en random bakluckeloppis men typ bara hundra upplagor av grottbjörnens folk och ondskan och lite porslinsfigurer.

        Så där resonerar en person som själv säljer på något forum till överpriser. NEJ, loppisar ska inte handla om att tjäna en rejäl hacka, loppisar ska handla om att återvinna och att göra FYND! Punkt (i affekt, jag vet). Är personligen så trött på den tråkiga trenden med omotiverade överpriser genom apfula etiketter som ”shabby chic”. Blä!
        /Linda

    Bor i Göteborg nu och här är det minsann inte billigt, men när jag besöker föräldrarna i Värmland på sommaren så kan jag göra fynd. Finns bra loppisar i Kristinehamn med omnejd tex

      Bor också i Göteborg med föräldrar i Värmland. 🙂 Har bara några mil till Kristinehamn, så får nog ta mig en titt!

    Brukade fynda jättefina saker på loppisar på Österlen tills hipsterstockholmarna kom och budade upp priserna till rena rama bukowski-belopp. Gärna vassa armbågar och en snorkig attityd också. Några månader senare kan man läsa om deras ”fynd” som de snubblat över på en loppis i Skåne. Gärna ett gigantiskt skåp som de låtit frakta 60 mil (jag är inte bitter osv).

      Någon annan blir dock en rik skåning på sina gamla släktklenoder 🙂

        Haha, sant. Men ofta är det loppis anordnade av byarnas fotbollsföreningar, så pengarna går till dem. Inte så dumt kanske, så traktens ungar kan spela fotboll.

    Loppisar har tappat syftet lite när det blev inne, och priserna steg. Gå på auktion!!
    Såna där gårds/dödsboauktioner på landet är så roliga och man hittar massa fint. Alla större saker säljs sjukt billigt för att ingen har släp med sig, och det finns alltid fyndlådor med emaljgrytor och söta grejer.

    Det som ofta lönar sig att köpa är bängliga grejer. Hela serviser och möbler. Köpte en ryamatta åt en kompis för en hundring eftersom expediten tyckte att den var jobbig att lyfta. Udda små skålar som lätt går ner i handväskan är dyrt.

    Jag gillar välgörenhetsloppisar. Myrorna i Ropsten är en favorit. Annars har vi loppis på nätet:

    https://refurn.se

    Jag är försiktig med stoppade möbler. Däremot äger jag inte något bord som är yngre än jag själv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.