Bellas blogg är ingen blogg längre

Blondinbella: 

Saxat från ROs beslut

Och där kom den.
Erkännandet att Bellas blogg helt och fullt går ut på marknadsföra sina egna produkter. Synd bara att ROs nämnd inte håller med henne i det utan ändå fäller henne för brott mot marknadsföringslagen.
Jag tvivlar på att man får bädda in privata inlägg hur som helst på en sida som enbart ska handla om marknadsföring av de egna bolagen. Att hon har sina företagsnamn inbäddade i sin header verkar hjälpa föga.

Men där har ni det. Bellas blogg gå alltså nu för tiden endast ut på att kränga ansiktskrämer och ljudböcker.
Ärlighet vara visserligen längst men fan vad trist att få det svart på vitt.

Tack för tips!

19 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Vore det inte enklast att registrera Isabella Löwengrip personligen som någon form av kemisk produkt? Kanske ett insektsmedel eller medel för fläckborttagning?
    Gillis och Sally kunde också få vara produkter t ex skurmedel och skokräm.
    Då skulle Bella få registreringsnummer på sig själv och för barnen hos Kemikalieinspektionen vilket innebär att det inte längre kommer att finnas någon privatperson på bloggen utan enbart produkter.
    I en renodlad företagsblogg finns bara marknadsföring så varje inlägg behöver inte reklamidentifieras. Att varva det privata med marknadsföring av produkter kommer aldrig att fungera utan reklammärkning så länge bloggen i grunden är privat.

    Det är väl bara att göra tvärtom och markera allt som är privat 😉

      Hur skulle det gå till? Inte ens Bellas PMS är ju privat.

    Bra, då kan hon sluta skriva och säga saker som ”bloggen är viktigast” eller ”jag tar ju aldrig semester från bloggen”. Istället kan hon börja säga ”min marknadsföringsplattform är viktigast” och då ha uttalat den första sanningen på det där stället sen… ja urminnes tider.

    Det här styrker verkligen det alla sagt/säger – allt är bara en fasad.

      Tycker det här är lite spännande! Tänk om allt verkligen är en fasad. Isabella kanske inte ens existerar? Bella, Odd och barnen är alla inhyrda skådisar och bolagen ägs av någon medelåldersgubbe som förstod att det fanns pengar att tjäna på ”Bellas” målgrupp genom att bygga upp en persona. Bella heter egentligen Stina och har gått teaterlinjen på en mellansvensk folkhögskola. När hon är klar med Blondinbella går hon vidare till biroller i svenska halvkassa kriminaldraman typ Maria Vern och Johan Falk.

        Hahaha egentligen är allt bara ett konstprojekt från Konstfack.

        Haha skrattar gott när jag läser detta inlägg!!! Roligaste jag läst på länge, till skillnad fran Bellas blogg, där det bara känns krystat sedan en tid…

    Vill höra Antonias åsikt om det här ?

    3 Bella-inlägg på raken?

      Man kan aldrig få för mycket av cirkus Bella. ?

    Åh så tråkigt. Man har ju såklart vetat det, men oerhört trist att få det bekräftat. Yta, yta, yta. Jag har följt Isabella i 10 år, så det är såklart tråkigt.

    Men det var väl på tiden!! Fler ”bloggare” står väl på tur som Elsa Billgren, Magdalena Graaf, Charlotte Perrelli. För att nämna några.

      Hur menar du med Elsa, hon har väl inga egna produkter? Underbara Clara däremot, bara reklam och de där fula klänningarna.

    Jag blir illamående av hur falsk hon är. Var öppen med det då för bövelen!

      Fast till hennes försvar så har hon faktiskt varit det… Hennes företag är listade längst upp på bloggen och hon skrev ju för ett tag sedan att hon inte längre behöver markera ut reklam eftersom hela sidan är reklam för hennes produkter (typ). Dessutom borde väl de flesta fattat vid det här laget ändå att ALLT hon gör ska gynna hennes företag, annars får det va.

        Bella skrev att hon tyckte att det skulle räcka med att ha företagsnamnen högst upp för att hon skulle slippa reklammarkera vid varje tillfälle då hon gör reklam för egna produkter.
        Men Reklamombudsmannen (eller KO för den delen) har aldrig lämnat ut något frikort till Isabella Löwengrip. För henne gäller marknadsföringslagen som för alla andra.
        Bella har för övrigt fällts för felaktig eller obefintlig reklamidentifiering även efter Reklamombudsmannens besök och den ”diskussion” de hade.

    Fast lite kul är det ju att hon har läsaresom mig då som följt henne aplänge och ändå aldrig någonsin köpt en pryl, klickat på en adlink etc. Vilken episk fail.

    Detta kom väl i och för sig inte som en chock? Det har väl varit ganska uppenbart under många år? 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.