Bebispassa?

Margaux Dietz:

Veckans fråga:
Ska Jacob passa/bebisvakta sitt eget barn? 
Japp, Jacob passar sitt egna barn precis som jag också gör. Men varför det är mer självklart för mig att använda det ordet är för att jag tycker det blir en självklarhet att jag tar mer ansvar eftersom jag är mammaledig. Jag är matmaskinen och är med honom i princip 24/7..

Mitt jobb är att ta hand om Arnold och sen när Jacob ska vara pappaledig så blir det omvända roller.
Just i det här fallet när frågan kom så var det en vanlig jobbvardag men jag bad ändå Jacob att passa Arnold under lunchen så att jag kunde få lite egentid. Därför använde jag ordet passa, men eftersom det verkar vara så laddat så vill jag gärna ha tips på vad ni tycker att jag ska använda för ord istället? ?
Jag som tycker det lät gulligt med ”bebisvaktade”//Marguax

Vad sägs om att kalla det för vad det är?
”Att vara med sitt barn”? ”Att ta honom på lunchen”? Inta passa eller barnvakta – det säger man väl bara om det är någon annans barn?
Vi diskuterade det ju här för inte så länge sedan.

Varför dyker denna fråga upp om och om igen?

27 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Heter ungen Arnold på riktigt eller är det ett smeknamn?

      Barnet heter Arnold. Får panik på folk som använder ”ungen” låter så sjukt drygt.

        Du behöver inte ha panik.

        @Salsa, jag säger unge om mitt barn. Jag tycker att det låter gulligt, som djurunge, ungefär.

    Det här känns som ett skapat problem. Jag förstår inte hur ordval kan bli en sån issue. Dessutom ett litet barn måste passas/ vaktas så det inte gör sig illa. Det räcker liksom inte att hänga eller vara med barnet, man måste vakta och det gäller självklart även föräldrarna. Så passa eller vakta barn är väl ett passande ord även när det är en förälder?

      Välkommen till 2017 – året när ALLT ska ifrågasättas och kritiseras in absurdum. Det ska letas fel överallt. Ärligt talat fattar jag inte hur folk orkar med sig själva. De borde slappna av lite och fokusera på sig själva istället.

        Det kanske är bra att saker ses som problem så att vi någon gång kanske når ett jämställt samhälle. Var glad att det finns de som orkar kämpa och vara rabiata, det är tack vare dem vi kvinnor bland annat fick rösträtt.

    Varför skriver du inget om jockibois senaste psykbryt? Kolla ben mitkus senaste video, och jockes senaste snap-cirkus. Du förstår väl att Jocke är helt hysteriskt sjuk i huvudet och manipulativ? Eller tycker du fortfarande han verkar snäll och gullig?

      Berätta mer om snap-cirkusen?

        vet inte ens hut jag ska förklara det, lägg till honom och se för dig själv. 70 snaps på raken där han är helt Ur kontroll. kan rekommendera alla att följa honom på snapchat. han får såna här bryt titt som tätt.

          Har tyvärr inte snap. 🙁

    Hon har ju förklarat utmärkt vad hon menade, finns ju noll problem med detta. Jag som själv har barn tycker att det är nödvändigt ha uttryckliga stunder då den andra föräldern ansvarar. Ett litet barn behöver någon ha koll på dygnet runt och att få en liten stund helt utan det ansvaret är väldigt skönt – och då vill i alla fall inte jag att min man lite vagt ”är med sitt barn”, utan jag vill att vi överenskommer vem av oss som för tillfället har koll på barnet. Inte så himla konstigt för de flesta föräldrar att göra så tror jag.

    Vidare är det lustigt att rabiatfeminismen lär ut att mammor är bättre lämpade att ta hand om barn (bla LD har skrivit flera blogginlägg om det) men samtidigt går i taket när papporna kallas barnvakter. Det är löjlighetsfeminismen i ett nötskal.

    Är det inte väldigt mkt party och alkohol i deras familjeliv (iaf vad som syns på IG) eller börjar jag bara bli gammal?

      Du börjar bli gammal… eller bara bitter.

        Knappast bitter men en reflektion jag fått vid flera tillfällen… är du?

      Håller med till 100% och jag har inte ens fyllt 30 (även om det närmar sig).

        Absolut att man ska dricka men det är väldigt ofta alkohol, party osv och är alkoholen så nödvändigt i sammanhangen?

    Hade en manlig kollega som för nåt år sedan gnällde över att han under sin semester hade behövt vara barnvakt åt sitt barn så han var inte alls utvilad när han kom tillbaka till jobbet.

    Själv (som inte har barn) tycker jag inte att man är barnvakt åt sitt egna barn. De ser man efter ändå. Ser man efter nån annans barn är man barnvakt.

    att hon reagerar på att andra reagerar på hennes ordval….vem bryr sig?

      Att du reagerar på att hon reagerar på att andra reagerar på hennes ordval…. Vem bryr sig? ?

        nej jag svarar Camcam o ger min åsikt, du verkar gilla att tråka. Vad är din åsikt om Camillas inlägg, det vore mer intressant.

    Manne från Pappapodden hade med det där i ett inlägg för nån dag sen, eller alltså inte just Margaux men att man inte ska säga ”barnvakt” till sitt egna barn

    https://manneforssberg.se/atta-saker-som-vi-maste-sluta-saga-till-pappor/

    Tvivlar på att M skulle säga att hon var barnvakt åt sitt eget barn, oavsett vem som är föräldraledig för stunden. Känns som en efterhandskonstruktion.

    Är vi båda med bebisen och en av oss behöver göra något så hojtar vi mest till ”nu har du tjing på bebisen” så man vet att den andra gör något annat och kanske inte hör.
    Vad det gäller ärenden utanför hemmet så planerar vi bara in det ”jag tänkte åka iväg imorn kl XX-XX” och då är det ju självklart att den andra föräldern är med bebisen, så vi har nog aldrig kallat det något?

    Barnansvarig!
    Ser ut som bananansvarig så barn-ansvarig då 🙂

    Min man skulle inte bli så glad om jag sa att han passa/barnvakta våra barn. Ja jag är med dem 24/7, ja jag är deras första anknytningsperson för jag är den som är mest på hemmaplan. Men det innebär väl inte att han passar dem åt mig när jag är på galej? Ist passar jag dem åt honom när han jobbar. Nej föräldrar passar inte sina barn.

      Isf* inte ist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.