A very minnesvärt inlägg

Blondinbella:

Tydligen är Bellas inlägg om hur Nils tvålar in hennes fötter lite av en favorit bland läsarna.
Jag minns det också men kan av någon anledning inte hitta det på hennes blogg. Mycket av hennes arkiv är mer än uppfuckat nämligen.

Men hur gör ni? Tvålar ni in fötterna eller låter ni vattnet som rinner ner göra jobbet? Detta är tydligen en het potatis och mycket viktig fråga när det kommer till hygien.
Ni fot-tvättare – tvättar ni er även med tvål i öronen?

89 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Det är väldigt skönt att tvåla in fötterna i duschen men det är ack så livsfarligt! Höll på att halka och slå ihjäl mig en gång och efter det låter jag endast gravitationen göra jobbet åt mig när det kommer till fossingarna och duschen.

      Jisses detta inlägg slår alla rekord ??

      Jag HAR halkat omkull i duschen och fick hjärnskakning. Efter det tvättas fötterna möjligtvis på ovansidan.
      Lite lort är säkert nyttigt… 😉

        Ee..du vet att det finns halkskydd att köpa på exvis ikea? Så den första lösningen behöver inte vara att aldrig mer tvätta fötterna ?

          Men hur fungerar det när de blir blöta?

            Är du seriös nu? Halkskydd för dusch och badkar är liksom gjorda för att bli blöta

    Haha jag minns det också! Jag brukar tänka på det ibland och då tvålar jag in fötterna ?

    Skönt att höra att jag inte är den enda som kommer ihåg det inlägget ?

      Så himla märkligt men jag också!! Jättekul ju

      Jag minns också det inlägget. Och då läste jag knappt Bellas blogg ?

      Minns det också och tänker på det rätt ofta (eftersom att jag gjorde som Bella och kände mig därmed lite smutsig). Sjukt att så många tänker samma.

      Jag tänker ofta på det haha. Jag kommer ihåg att hon skrev att de duschade tillsammans och så var hon klar och då hade Nils sagt typ ”du glömde fötterna”. Att sånt kan fastna är helt otroligt och jag trodde jag var ensam.

    Större delen av min kropp blir aldrig aktivt intvålad!

      Samma här, man torkar ut huden
      Tillräckligt med att duscha varje dag. Tvålar enbart in hela kroppen om
      Jag använt solkräm/olja eller badat i klor/havet. Fötterna likaså.

        Testa tvålfriaprodukter 🙂

          Tvålfria produkter? Typ som vatten?

    Så knäppt, minns också det inlägget och tänker på det ibland. Men tror att det var han som skrev ett inlägg på sin blogg (Haj-pojken?) om det. Dom var på Mallis eller något och Bella hade bränt sig något fruktansvärt i solen om jag inte minns fel.

      Nä, hon skrev om det. Han kan ha skrivit om det också men jag läste inte hans blogg och jag minns verkligen inlägget.

    Det inlägget minns jag med och sen alla i läggen om småstafsfrisyr vs storstafsfrisyr ha ha!
    Underbart!

    Min man skrubbar varenda millimeter med scrubsvamp och massvis med tvål (mellan tårna oh i öronen etc) men jag tar max lite tvål under armarna och låter sen schampot skölja över resten av kroppen.

    En rolig följdfråga till detta inlägg är som Katrin Z diskuterade för ett tag sen angående om par delar handdukar eller har separata och tycker det är äckligt att ta sin partners handduk.

      Det är svinäckligt att dela handduk haha ? Det skulle jag aldrig göra.

        Varför? Man är ju ren efter dusch..! Och är väl närgångna på andra sätt med sin partner med så dela handduk är väl inte hela världen? Kan tom låna tandborsten!

          För att man inte är helt ren förrän man har torkat av sig. Simple as that.

          Min sambo har väldigt mycket hårväxt över kroppen, om jag torkar mig med en handduk han har använt så får jag små svarta krullar över kropp och hår, så nej, vi delar inte!

      min partner duschar betydligt oftare än mig men på något sätt blir hans handduk alltid lite äcklig. typ en brun eller gul fläck nånstans som man försöker intala sig själv är krämer av nåt slag.därför är det här hemma ytterst viktigt att vi har olika handukar hahah.

        Haha, när vi träffades tyckte min man tyckte att det var jättekonstigt att använda olika handdukar i samma familj. Jag vet inte, vi har alltid haft det så i min familj – att alla har sina egna handdukar.

          Jag tycker också det är lite skumt ? Hemma hos oss när jag växte upp hade alla samma handdukar. Man tog den som var torr liksom. Det är så även hemma nu när jag är vuxen i min egna familj ? Vi kanske är skitäckliga?

            Fyfan va äckligt!!!! Har min egna. En till kropp och en till hår. Byter minst var tredje gång! Skulle aldrig dela med familjen. ???

            Vi använder också samma handduk, har inte haft en tanke på att det vore konstigt. Vi tenderar ju faktiskt att vara rena efter att ha duschat. ?

            Så gjorde vi med. Fattar inte vad som är så äckligt, när man torkar sig så är man ju ren???

            S, min familj är som din, jag tycker inte alls det är äckligt att dela handduk.

      Alltså, jag hoppas innerligt att du tvättar stjärtskåran med tvål ??.

        Man ska ju helst aldrig ha tvål i underlivet som kvinna. Och kan man anatomin är röven väldigt nära fittan på en kvinna ☺️

      Hur blir man ren av att schampo rinner över kroppen? Så om du varit ute på löprunda och hela din kropp är kletig av svett så bara låter du vatten och hårschampo rinna övrr och vips är du superfräsch???

        Hemlis: svett är vattenlösligt!

        S, jag vet inte hur du svettas typ motorolja men jag (som duschar varje dag) hinner aldrig bli riktigt smutsig och mitt svett är saltvatten som lätt rinner av med vatten. Sen kan jag tyvärr inte skryta med att jag tränar supermycket och därmed heller inte svettas så mycket.

    Minns inlägget och tänker ofta på det i duschen haha. Ibland tvålar jag in, om jag tränat osv, annars får de bara nöja sig med sköljvattnet. Har inga som helst problem med skor som luktar iaf

    Folk som har problem med fotsvett behöver tvätta noga mellan tårna men vi andra kan väl ba plaska lite ?

    Hehe litet tips om man vill kolla bak i BBs arkiv, Blondinbella.blogg.se ligger fortfarande kvar med arkiv från 2005 till början av 2009 då hon flyttade bloggen. Vet att det finns en del Nils där men också de riktigt tidiga inläggen som många försvunnit ur hennes nuvarande arkiv. Ps.är inte Bella-besatt råkade hamna där för några månader sedan då jag googlade efter ett namn som förekommer där 😉 Ds.

    Men inlägget handlade väl inte om att Nils tvålar in hennes fötter? Utan om att Nils tvålade in sina egna fötter – och tyckte det var märkligt att Bella bara låter vattnet skölja rent fötterna.

      Exakt vad jag tänkte skriva!

      Det är ofta som CamCam snurrar till sina inlägg till något annat är vad som ursprungligen har skrivits. Gör du det med vilja, CamCam?

      Ja precis så var det. Nils tvålade in sina egna fötter medans Bella lät duschkrämen bara rinna nerför kroppen och fötterna.
      Så jäkla sjukt att jag tänker på det här då och då, senast igår. Och jag är inte ens så speciellt intresserad av hennes blogg. Men just det har fastnat och jag var tydligen inte ensam.

    Haha nej det brukar jag inte göra, lider inte av illaluktande fötter så de får sköljas i skummet som hamnar på golvet/botten på badkaret.

    Dock hör det till min hemmasparutin att tvåla in fötterna, men jag hemmaspaar inte varje dag?

    Använder aldrig duschtvål och speciellt inte ihop med en scrubsvamp, snacka om att förstöra sin hud. Fötterna vill jag dock tvåla in efter en hel dag på samma sätt som jag vill tvätta händerna.

    Är LIVRÄDD för att tvåla in det just för halkrisken, så jag undviker det. Fotbad ibland räddar upp det hoppas jag…

    Haha nej tvålar inte in fötterna när jag duschar, tvålar endast in under armar och runt bröst o rumpa. Men har sett en del som tvålar in precis hela kroppen hehe och en del gnider in schampoo även i längderna hehe behövs liksom inte.

    Jag sitter alltid och duschar, blir alltid yr av någon anledning samt att jag halkat omkull ett antal ggr.
    Tvålar in hela kroppen och schampoonerar håret. Sköljer av, i med inpackning och medans det sitter i tvålar jag fötterna och filar lite hälar osv om det behövs. Sköljer ur, sen tvättar jag ansiktet sköljer av. I med balsam och medans det verkar så sitter jag antingen och plaskar runt med vattnet i badkaret som samlats på botten ? eller så torkar jag mig, sen sköljer ur balsam!

      Jag blir också yr när jag duschar så jag sitter också ner. Så mycket bekvämare än att stå och man når överallt utan att behöva vara rädd för att halka och få hjärnskakning. Tvålar såklart också in fötterna.

      Du kan ju inte röra fötterna och sen röra ansiktet! :O

      #fotskräck

    Tänker på det inlägget ofta. Nästan varje gång jag tvålar in fötterna. Helt sjukt att jag minns Bellas inlägg så tydligt. Att tvätta fötterna noggrant är ju SÅ skönt. Men är alltid lite skraj pga halkrisken…

    Även jag minns detta inlägg! ? Minns även att Nils gnuggade in balsam i hårbotten. Jag minns typ ingenting annat om Nils och BB:s tid, men hans hygienrutiner verkar ha etsat sig fast i mitt minne av någon anledning?! ? VARFÖR??? ???

    Jag gnuggar ordentligt under armarna och i de nedre regionerna, resten spolas bara av. Har sjukt torr hud och skulle jag göra som min snubbe gör (dvs löddra in varje millimeter av sin kropp) skulle min hud falla av mig. OBS, jag luktar inte äckligt.

      JAg gör som du (och min man gör som din haha)

      Ja, VAD är det med killar och tvåla in sig?? Min man tvålar in hela sig med sitt schampo (även ansikte och intima delar) och undrar varför han blir torr i huden…

    Självklart tvålar man in fötterna, sommarfötter blir fan inte rena, av det vatten som rinner ner ?

      Nix, och mina förre är rena!

    Haha va fan måste alla skriva långa redogörelser om sin exakta rutin vid tvagning? Svara bara ja eller nej ?

      Men det är lite kul att läsa 🙂 Hur kul är det att läsa ja och nej bara? Har t ex lärt mig nu att det finns familjer där alla delar handduk men varandra. Trodde faktiskt inte att folk gjorde det förutom i nödfall. Jag tycker det är lite äckligt, men jaja.

    Ja såklart! Skrubbar dem extra noga, iaf på mig lossnar det döhud där varje gång jag duschar.

    CAMCAM: Jag skrev en kommentar för ett par inlägg sen som verkar ha fastnat i modereringen. Skrev inga fula ord eller delade länkar, så fattar inte varför den inte släpps igenom?!

    Så lustigt, jag tänker också på det ibland

    Jag läser inte ens bellas blogg, men det här poppar upp i huvudet varje gång jag duschar.
    Så nu tvättar jag fötterna, även om det är helt jäkla livsfarligt i ett badkar.

    Jag kommer ihåg Nils nattskjorta. Det sjukaste jag sett typ. Nån annan?

      Självklart! Den synen glömmer man inte i första taget.

      Jaaa! Jag tyckte också det var sjukt ?? Typ ”1800-talet ringde och ville ha tillbaka nattskjortan”
      Men, var det inte nån mer bloggare/kändis som också hade en i samma veva? Jag har nämligen för mig att jag trodde det var en ”innegrej” bland wannabe-kändisarna i Stockholm

    Vad sjukt, jag brukar också tänkte på detta ibland! Läskigt

    Klart de tvålas in! Och så kör jag en snabbis med fotfilen samtidigt…

    Självklart tvålar jag in fötterna! Och filar en vända på hälarna på en gång också haha. Jag skrubbar hela kroppen med tvål och handske, (ja, i öronen också!) Känner mig inte ren annars. Det absolut värsta jag vet är när jag duschat och ska torka mig och ser gammal gud flagna av mot handduken. Villustrerad skrubba bort och skölja av varenda död hudcell innan jag torkar mig 😛

    Haha men fan vad sjukt!! Jag tänker också på just det inlägget ofta!!
    Och nej jag tvålar inte in fötterna för är så rädd att halka haha.

    Just detta minns jag inte men däremot en hel del annat Nils sa och/eller gjorde. Han var ju så himla rolig på alla sätt och vis.

    Nils, please come back! Börja blogga eller nåt.

    För övrigt, lämpligt inlägg kanske – ”best of Nils”

    Haha tänker på just detta ibland också ???

    Kan någon berätta vad det är ni minns som stod i inlägget? Varför är det inte bra att bara låta vattnet (tvålen) rinna ner mot fötterna? 🙂 Jag gör som Bella gjorde, alltså tvättar aldrig utan låter bara vattnet rinna ner. Mina fötter har aldrig någonsin luktat illa, så har aldrig riktigt haft något problem med det.

    Tvålar alltid in fötterna och under sommaren så filar jag mina fötter varje dag i duschen. ?

    Tvättar du dig under fötterna då, Cam Cam? 🙂
    Själv brukar jag inte tvätta mig under fötterna.

    Whaaat, har levt i lycklig ovisshet om att folk inte tvålar in hela kroppen, inkl fötter, fram tills denna stund. Tycker det är så jobbigt när min man är borta för då blir inte ryggen intvålad ? sen är det jobbigt för att man saknar hnm pga tex kärlek också såklart hehe

      Det är inte så svårt att tvätta sin egna rygg… :O

    Hahaha jag minns också det inlägget, tänker på det typ varje gång jag duschar! Tvålade aldrig in fötterna innan det inlägget men efter det gör jag det i princip jämt. Sjukt att man är så lättpåverkad…

    Hahaha fan va SJUKT!! Jag tänker just på DET inlägget jätteofta…

    Jag tvålar in fötterna ja, känns naturligt för mig iaf.. Har även tvål i och bakom öronen (men inte i hörselgången utan bara ”ytterörat”), tycker det behövs för att bli ren.. Men jag duschar å andra sidan var 3-4 dag så kanske behöver det mer än de som duschar varje dag! Tvättar mig dock varje dag. Oj så noga jag har redogjort för mina tvagningsrutiner nu haha utifall det skulle vara intressant för någon att läsa X)

    Jag minns också det och tänker på det ibland! Mitt favvisinlägg på hans blogg som jag ibland tänker på vad det när han köpte en ny dammsugare som hade en bild med en man som dammsög (vad fantastiskt pk-vänligt för att vara på den tiden) medans fur och dotter fridfullt låg på soffan och nap:ade. Han gjorde en liten video där han gick in med dammsugaren till Bella som sov och sen startade den för att se om det funkade och hon skrek ”Niiiii-iiils” och blev skitarg. Ååh. Skrattar fortfarande åt det ibland. Hehe.

      Fru. Inte fur. Men det förstod ni nog ändå.

    Jag låter det rinna, man känner ju om det är smuts kvar. Tvättar alltid fötterna efter jobbet däremot i såntdär lågt barnhandfat med tvål och vatten för mina Jobbskor luktar lik (sand+svett)

    Vi har badkar hemma, och jag sitter alltid ner och duschar (min sambo tycker att det är jättekonstigt). Det minimerar halkrisken nåt enormt när man tvättar fötterna iaf! Och ja, jag tvättar alltid öronen med tvål också. Mest för att jag har stora töjningar och tvättar rent dom vid varje dusch.

    Chilla lite, är nästa steg att analysera färgen på nagellacket? Har folk inget eget liv?

    Men alltså är det bara jag som minns det som att det här med att tvätta fötterna är något som ODD skrev om på sin blogg? Alltså att det inte har med Nils att göra över huvud taget, utan det var Odd och Bella som hade den diskussionen?

    Haha, kommer ihåg det inlägget och tänker på det superofta jag med! Så lustigt. Har aldrig ens läst hennes blogg regelbundet, så är minst sagt intressant att just det här fastnat hos så många av oss 😀

    Jag tvålar in fötterna och skrubbar också dem 🙂 men jag försöker skölja av dem snabbt så jag inte halkar. Trodde väl i min enfald att alla tvättade och tvålade sina fötter när de ändå tvättar resten.

    eftersom jag är halvsjuk i huvudet så vill jag bara meddela att inägget om fötterna låg på Nils blogg.
    efterspelet var att Nils blev sur på läsarna för att dom inte skulle ”läsa hans blogg för att få reda på snask om Bella”
    The end.

    Alltså alla som inte vågar tvåla in pga halkrisk, det är ju bara att tvåla en fot i taget? Lyft fot – tvåla in – skölj av -sätt ner. Repetera på andra foten 🙂 :p

    För det första – hur kan jag inte ha hittat din blogg tidigare? Den har verkligen satt guldkant på min semester. Vidare kommer även jag ihåg det här inlägget, och likt många andra dyker det upp frekvent då duschning nalkas. Sån masspsykos, men kanske av godo.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.