Är det här så himla fel?

Blondinbella:

I eftermiddag ska vi förbi Nils, mitt ex. Hans föräldrarhem ligger bara fem minuter ifrån. Det var många år sedan jag träffade hans föräldrar och det känns roligt att komma dit med Sally och Gillis.//Bella

Bella passar på att träffa sitt ex Nils föräldrar medan hon fortfarande är i Ö-vik och många av läsarna tycker att det är märkligt och rent av opassande.
Spelar det verkligen någon roll?
Varför skulle Odd bry sig om ifall barnen träffar Nils eller hans föräldrar?
Skulle ni bry er?

Och Nils verkar ha skaffat page – eller Gustav Vasa-frisyr som jag väljer att kalla det. Long time no see, Nisse!

67 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Nisse ?

    Allt som bloggare gör är fel enligt läsarna. Eller snarare, saker som specifika bloggare (Bella är ett bra exempel). Lyfter man ett finger så finns det 100 klagomål på att man borde använda ett annat finger osv. Hur orkar folk?!

      Japp håller med. Hur orkar dom!?

    Min faster separerade från min kusins pappa och gifte sig med sin ungdomskärlek (sitt ex) ett tag senare. De är gifta än idag 25 år senare och umgås med min kusins pappa. Fattar inte varför man ska undvika sina ex om de är bra och fina människor som inte gjort en något!

      Emmsi vad fint blev varm i hjärtat av din kommentar ?

    Killens bror och hans ex separerade efter många år. Förra året kom hon på deras systers studentfest för hon var inbjuden. Hon och jag umgås med jämna mellanrum. Inga konstigheter där. Han har ny tjej och hon ny kille men dom två umgås som vänner eftersom det inte finns nått bad blood mellan dom. Dom växte ifrån varandra som par bara

    Jag tycker vanligtvis inte det är något fel. Men i Bellas fall känns det uppenbart att hon endast gör det på grund av att hon vill reta Odd. Det känns som att allt hon numera gör är pga hon vill visa Odd att hon minsann också ”kan” fortfarande.

      Jag fattar inte varför det är så ”uppenbart”. Kan det inte bara vara så att hon var i Ö-vik och passade på att träffa gamla bekanta och att det här med hämnden not Odd är något ni själva läser in?

        Hade det bara varit det här hade nog ingen reagerat men eftersom hon pikat Odd och hans beteende i deras förhållande flera gånger sedan skilsmässan så känns det utstuderat. Ett inlägg om att hon numera får ha skor på sig inomhus, att hon inte behöver pms medicin längre, att hon har två bilar efter skilsmässan osv osv….

          Jag förstår inte varför det här med två bilar är en pik mot Odd? ”Look at me, jag har två bilar du har ingen”? Eller? Det har ju alltid varit Bella som drog in mest cash av dem två. Tycker inte heller skorna inomhus kvalificerar som en pik mot Odd, och att hälsa på sitt ex när hon ändå är i ö-vik gör det absolut inte. Det är bara illvilliga tolkningar.

            Det är klart att det måste kännas svårt för Odd när Bella skryter med att de två bilar man hade i familjen tidigare och som Odd kunde fara runt i nu disponeras av Bella ensam eftersom det är hon som ordnat dit bilarna.
            Som man vet jag hur det skulle kännas att bli berövad en Porsche Panamera och en Audi Q7 på en och samma gång. Det är tufft.
            Bella hade också kunnat skryta med att hon kan ta barnen två veckor till Thailand på egen hand. Vem vet, det kommer kanske det också?

            Varför tycker folk så synd om Odd på de ekonomiska planet? Vad jag försår har de betalat alla utgifter procentuellt efter inkomst. Han får ändå halva huset. Det är antagligen en väldigt förmånlig skilsmässa för honom (rimligt, men inte synd om honom)

            Att Bella drog in mest cash ?? Absolut men tror du det har varit möjligt om inte Odd skött barn och hem ?
            Utan han så har det inte varit möjligt pga Förskolan har inte öppet 24 / Tim per dygn !

      Tja, fast om hon åkt dit utan barnen hade folk gnällt på vem som var barnvakt. Hade hon flygit upp en annan gång när Odd har barnen så hade hon åkt dit för onödigt flygande.
      Jag gillar inte Isabella, mest för att hon bara vill bli klickad för allt. men jag tycker man ska ge henne en paus från onödigt gnällande på hur och när hon gör vad.

    Hade inte brytt mig. Odd står inte i direkt konkurrens till Nils då Isabella och Odd ju är separerade. Barn tar inte skada av en fika heller så förstår inte vad det gapas om. Toppen om Isabella kan börja ha hälsosamma och stabila vänskapsförhållanden. Tror tyvärr att det inte finns tid att hålla liv i allting efter semestern, men man vet ju aldrig.

      Fika kan vara skadligt för barn t ex om det är mycket socker i drycker och bakverk. Barnen får dåliga tänder och blir överviktiga av för mycket fika.

        Oj, ja det är klart! Gud, någon ring socialen! SÅHÄR KAN VI JU INTE HA DET.

        Borsta tänderna och motionera ungarna då.

    Men oooorka bry sig. Det är väl härligt att man kan ha en relation? Mitt ex var på min dotters dop då han är en god vän till familjen. Min partners ex är i samma vänkrets som oss och brukar vara med på gemensamma spelkvällar och aktiviteter! Mina föräldrar är skilda sedan 20 år tillbaka och har egna familjer men vi umgås med varandra allihopa 🙂 Min mamma och pappas sambo är jättegoda vänner och det är helt fantastiskt att kunna se människor umgås med varandra utan bitterhet!

      Eller hur. Att ditt ex kan komma på din dottern dop tycker jag låter som ett kvitto på att man verkligen kommit över varandra, inte tvärt om som det gapas om i kommentarerna hos Bella.

      Har man gemensamma barn så förstår jag att man håller kontakt och umgås. Men ett ex är inte bara som en vän, du har haft känslor och intimt förhållande så varför ska man fortsätta umgås när båda har nya partners (utan barn)? Finns ju folk som är kapabla till otrohet, och det är verkligen inte omöjligt om du en gång i tiden redan haft relation med exet..

        Jag vet många som har börjat som vänner och sen blivit kära, så ska man inte få ha några relationer alls ifall att man får känslor för varandra?
        Om någon är ett ex är det ju för att något bevisligen inte funkat, alltså mindre risk än någon man inte varit ihop med.

    Kan inte folk dubbelkolla sina inlägg innan de postar. Det är ofta så mycket auto correct fel my eyes hurt!!
    Tack för mycket underhållande diskussioner i övrigt ?

      Kan inte folk hålla sig till ett språk när de skriver? Svengelska sticker i ögonen.

        Word!

          ?☝?

      Innan du klagar kanske du ska se över hur du själv skriver?

    Det jag tycker är lite wierd är att hon inte haft med honom att göra alls (iaf inte in the open) på flera år och nu plötsligt (?) ska börja hänga och åka hem till föräldrarna osv. Jag tycker att jag har en vettig relation till mina ex men inte åker jag och hälsar på dem och deras föräldrar för det. Varken med eller utan barn. Möter jag dem på stan eller något annat så pratar jag såklart gärna med dem en stund men planera in en träff så? Njae, det hade jag inte gjort med barnen, kanske själv men det hade varit någon form av önskan att få gå tillbaka till det gamla tror jag. (Inget fel med det iofs.)

      Eller så ligger det någon sanning i de rykten som sa att Odd avskärmade Bella från hennes familj och vänner och nu vill hon ta igen det. Jag vet inte, men om det stämmer så är det väl heller inte konstigt om hon dessutom vill trycka upp det i ansiktet på Odd.

        Det var min första tanke. Att så fort hon fick en chans att träffa Nils då ingen längre kunde invända, så gör hon det.

      Jag har ett ex vars föräldrar jag gärna hade fikat med om jag hade vägarna förbi (men det lär inte hända för dom har flyttat typ 60 min åt fel håll och det hade krävts lite engagemang om jag skulle dit, sååå gärna vill jag inte hehe). Och sen har jag ett ex vars föräldrar jag hoppas jag slipper se på stan ens även om deras son är typ min största kärlek i livet. Det är väl olika vad man bygger för relationer och hur man känner efteråt.

      Tycker det är värt att komma ihåg hur unga de var när de var tillsammans. Kan tänka mig att hans familj kändes som en liten extrafamilj där under några år så tycker det är rätt rimligt att hon skulle vilja träffa dem igen.

      Men de har ju haft kontakt! Det här inte varit ofta hon nämt Nils men hon har ett flertal gånger genom åren skrivit att de har kontakt och träffas ibland för en lunch eller fika

        Det har jag helt missat. Är du säker?

        Det första som jag kommer ihåg efter att Odd kom med i bilden var nu för lite sedan då skiljsmässan var mer eller mindre ett faktum och då att han tittat förbi kontoret.

        Nils verkar ju dock haft fortsatt kontakt med Bellas pappa hela tiden.

          Ja jag är säker. Han har nämnts i förbigående flera gånger under åren och hon har även svarat på någon frågestund att de har kontakt. Men om jag inte minns helt fel så har han pluggat eller jobbat utomlands en längre tid.
          Han var dessutom inte så jätteintresserad av offentligheten när de var tillsammans så jag kan tänka mig att det är hans val att han inte synts med bild i bloggen

            Ok tack för svar. 🙂

            Själv minns jag bara att hon nämnde honom innan Odd och inget sedan, och att hon gav något svepande svar i samma frågestunden du förmodligen också tänker på, men du har säkert bättre koll.

            Jag har ju dessutom för mig att frågan i frågestunden kom just pga att han aldrig nämndes mer???

    Båda mina seriösa relationer har gjort att jag bott en bra bit hemifrån. Jag är uppvuxen i Småland (inte långt ifrån CamCam), och flyttade till Ö-vik när jag tog studenten för att bo hos min dåvarande pojkvän. Efter att det tagit slut träffade jag en kille från Karlstad där jag bor nu. Mina svärföräldrar har alltid varit superviktiga för mig eftersom jag bott så långt hemifrån. De har blivit som extraföräldrar. Min nuvarande svärmor är en utav mina bästa vänner trots ålderskillnad och det faktum att jag ligger med hennes son. Om jag skulle åka till min gamla hemstad Ö-vik så skulle jag absolut försöka hälsa på mina ex-svärföräldrar där. Jag saknar dem ibland trots att jag haft en ny, världens bästa, svärmor i över nio år.

    Det handlar om Isabella, så antagligen går det ut på att hon vill visa upp sitt smala, framgångsrika vuxen-jag för Nils föräldrar, och samtidigt flörtskratta med Nils och slänga med håret.
    Allt hon vanligen gör går ut på att visa upp sig, så varför skulle det här vara ett undantag.

      Känns det nice att va elak och missunsam?

    Gustav Vasas yngre bror, Nils Vasa 🙂

      Jag gillar verkligen Nils men din kommentar är verkligen jättekul 😀

      När jag läste ”Gustav Vasas yngre bror, Nils Vasa” kom jag osökt att tänka på Claes Eriksson när han tolkar Jaques Brels bror Kjell Brel i sången ”Under en filt i Madrid”.
      Väldigt underhållande och exakt för oss som är vänner av Brels sånger 🙂

        Men Per, kryp tillbaka till din grotta!

          Jag vill minnas att jag tidigare i detta forum åm det bestämdaste dementerat att jag skulle vara ”Per” – förmodar att denne i så fall skulle vara den Per som är far till Isabella.
          Vet inte varför någon fått för sig att jag skulle vara Per. Kanske är jag istället Sigge Eklund? Det skulle ligga mig närmare om hjärtat om jag fick välja 🙂
          Nej, leta efter Per R någon annanstans.

    Det märkliga är väl att hon behöver benämna dem som ”mitt ex” och ”mina ex-svärföräldrar” istället för bara ”en gammal vän och hans föräldrar”, eller ”Nils och hans föräldrar”. I övrigt är det väl bra om de kan umgås och Gillis och Sally får se alla möjliga typer av relationer som fungerar.

      Hade hon skrivit ”en gammal vän” hade kommentarsfältet garanterat gått banans över att hon ”försökte dölja” att han var ett ex. Hon hade väl kunnat nämna honom bara vid namn men samtidigt förstår jag inte varför det skulle vara fel att kalla honom det han är, ett ex.

      Men jisses! Nu gjorde Bella fel ordval också! ??‍♀️
      Kan hon någonsin göra rätt enligt er som alltid ska klaga??

      Ser inget konstigt med att säga att hon ska träffa sitt ex istället för vän. Men att kalla en (tonårs) pojkväns föräldrar för svärföräldrar tycker jag är konstigt men det verkar bara vara jag som tycker så 🙂

    Självklart ska hon besöka och umgås med Nils. Man ska vara rädd om sina vänner. Tycker att allt nagelskådas,överdrivs i många kommentarsfält.

    Vad fint tycker jag ?

    Jag gillar Nils

    Niiiiils!!! ?

    Jag tycker det är otroligt fint av Bella att hälsa på Nils och hans föräldrar – vänner och familj är otroligt viktiga <3 Och varför skulle Odd bry sig, det heter ju ex av en orsak och jag tror inte Bella har en dold agenda.

    Sen kan jag tycka, hon får väl göra vad hon vill med barnen? Nu är det inte riktigt Odds grej längre, dom är skilda. Sålänge hon inte utsätter dom för fara så får hon göra det hon tycker passar.
    Vill hon träffa sitt ex och ta med barnen, gör det, Nils är ju itne direkt förenad med livsfara…

    Nils, Nils… Varför är så så förbaskat attraktiv!

      *du så

    Jag och mitt ex är väldigt bra vänner, vi var inte rätt för varandra men han är en fantastisk person och vi ville båda värdera det vi haft genom att faktiskt kunna fortsätta vara vänner. Förstår att det inte alltid funkar om någon blivit väldigt sårad men det finns många anledningar till att det tar slut. BBs läsare verkar ju dock inte tillhöra det mest reflekterande och tänkande sorten

    Nej det är inte fel. Man kan vara kompis med ett ex och det är väl inte konstigt att fika med gamla bekanta. Verkar som de haft en mysig dag.

    Kommer aldrig förstå att det här med ex är så laddat. Jag är vän med mina ex även om vi inte är BFFs, har träffat mina ex nya flickvänner. Jag vart tom kompis med min dåvarande sambos ex.

    Vi umgås ofta med min mans ”ex-svärföröldrar” de är jätte trevliga! Förstår inte varför det skulle vara ett problem. Har man nyligen separerat kan man ju behöva sitt space men sen är det väl inga problem så länge det känns trevligt och givande.

    Och om hon hade åkt dit utan att hälsa på Nils hade det garanterat klagats på det också. ”Varför hänger du inte med Nils fööööör? Betydde han så lite för dig??” ?

    Gaaaaaah Bellas engelska…!! I princip varenda grej hon försöker skriva på engelska blir ju fel. ”Parents in law”?!?! Blir knäpp av tanken på att hon anser sig vara på modersmålsnivå…

      Ja jag hakade också upp mig på den. Man brukar väl bara säga in laws om det är mer än en ”I met my in laws this weekend”. Tänkte mer att ”I visited my ex and his parents” vore att föredra?

    Jag umgås med mitt ex föräldrar fortfarande, tillsammans med min sambo och våran dotter. Inga konstigheter från någons sida, de är ju inte precis deras fel att vår relation tog slut 🙂

    Jag trodde det var Nils mamma på bilden fram tills jag läste texten här. ?

    Tove !! När man är gift och även sambo spelar det ingen roll vem som betalat mest på tex ett hus ! Allt som är inskaffat för gemensamt ägande delas 50/50 vid en separation! Den lagen kom till pga kvinnor tex köper kläder till barn , inredning . Presenter , osv. mannen investerar i båtar , bilar, hus. Så Bellas företag var skriven som enskild egendom men vid en separation så delas husets värde ( inte inköpspriset ) utan marknadsvärdet och all inredning , bilar .möbler och lösöre som köps innan de vart ett par tillfaller dennes som eget. Allt annat ska delas ! Så Odd fick nog det han hade laglig rätt till och Bella behövde inte vara schysst och leka barmhärtige samariten .. som hon så gärna vill utge sig att vara.

      Jo jag vet såklart att man delar 50 / 50 vid en separation.

      Det är ju just för att han kommer få ersättning för halva husets värde trots att Bella betalat gissningsvis 80 % av räkningarna (inte pga att han betalat andra grejer utan för att de delar utgifter efter inkomst) som jag inte tycker särskilt synd om honom, Tänk vilken värdeuppgång på huset han fått möjlighet att ta del av bara genom att betala en bråkdel av ränta (och renovering?). Det här äktenskapet har varit en god eknomisk affär för honom.

      Tycker inte det är något fel på lagen, den är bra, men det är inte synd om Odd (rent ekonomsikt )

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.