Dagens underdrift

GabJoss:

– Jag skriver listor. Gällande.. ALLT. Är en riktig listmänniska och direkt en ny lista är skriven så känns det som att jag har ordning i mitt huvud och minde att fundera på. Listorna avlastar hjärnan kan man nog säga =)//GabJoss

”Öh. Nähä?”
Det är min spontana reaktion på den översta punkten i det här inlägget kallat ”Saker du kanske inte visst om mig” av allas vår GabJossa – givetvis skrivet i ….listform. Listigt värre.
GabJoss och resten av Loppis alla bloggare publicerar fler listor på sina bloggar än jag publicerar sprättben och det betyder inget fåtal.
Jag har tidigare gjort en sammanfattning om Loppis listfanatism som du kan hitta här.

Så jo Gaby. Det visste vi.
Lika mycket som vi vet att du gillar tropiska fruktfat, tuttar, vitt och Fjordingen så vet vi att du gillar listor. Jag skulle snarare säga att du ääääälskar listor. 🙂

49 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Jag älskar också listor, däremot skiter jag i fruktfat, tuttar, vitt och Fjordingen ?

      Det gör alltid sådana som du ?

        Men gå och ät ett gäng pepparkakor, Kurt-Maria! Det börjar lukta bittert om dig!

          Tyvärr jag heter Eva men det var ett elakt försök av dej.

            Ok, vi säger så ?

            Är det du Katt-Eva?

            Hur är det ens möjligt att två anonyma rackare tar till personangrepp och bråk direkt i detta kommentarsfält?!
            Det är konstigt, roligt och lite obehagligt på samma gång! Är det ett utlopp för känslorna, anonym och Anonym? Har ni byggt mycket agg?
            ….Jag undrar genuint.

            Ja Anna kanske är det hon som är Katt-Eva också, men troligtvis så är det riktiga namnet Maria. Men hon älskar katter och verkar ha ett gäng.

        Härlig kommentar du, för vi känner varandra säkert ?

          Menar’t! Vaffö gör ni såååå?

            Vi är många Anonym och andra här som vet vem denna anonym är, hon heter Maria och har även kallat sig Karl och Kurt, och numera anonym då. Inte så bra på att skriva rätt och på att uttrycka sig rätt, skriver massa skit om olika bloggare, vänder fort i vilka hon gillar eller hatar, skriver ofta att vi ska vara snälla men är ofta väldigt elak själv. Väldigt speciell person.

      Hade du älskat listor så hade du skrivit dem såhär:
      Fruktfat
      Tuttar
      Vitt
      Fjordingen

      ?

      Använd hjärnan istället!

        Detsamma!

        Sandra, seriöst..du måste öka din dos..för dina kommentarer blir knepigare och knepigare…

        Snälla förklara hur man gör 🙁

    Någon här som läser Annaritars blogg? En väldigt duktig illustratör men verkar vara en sjukt dryg tjej irl…

      Vad baserar du det påståendet på?

      Läser hennes blogg och tycker hon verkar vara en helt vanlig hygglig person. Varför ens sprida rykten om nån? Det om något är ju drygt.

        Jag baserar det främst på hur hon framställer sig själv genom bloggen. Tycker att hon är ganska öppen med att hon är en otrevlig person mot människor hon inte känner. Fast nä, otrevlig är fan fel ord! Dryg stämmer in bättre. Vet att hon är en introvert person, vilket jag också är så jag förstår henne delvis. Men hon kan konsten med att förmedla bitterhet genom tangentbordet på nå vis.

        Inget fel i det alltså. Jag har ju fastnat för hennes blogg pga hennes dryga sätt att skriva, och såklart för hennes fina illustrationer!
        Undrade kort och gott vilka som läser hennes blogg, sen om jag tycker hon verkar dryg eller ej (ryktesspridning eh?) står ju för mig.

        Tycker också om henne men en del njuter av att vara elaka här fruktansvärt.

          Men Du är ju alltid vänlig Karl Kurt Maria?

    Camcam, ville bara berömma dagens alla inlägg. Bra blandning och intressanta ämnen.

    Gillar inte att spekulera i om andra kvinnors graviditet och skulle aldrig någonsin förmå mig att fråga en kvinna om hon är det. Men Linda Lindorff ser ut att vara det på hennes två senaste filmer på instagram. Alla hennes bilder från Lappland är nästan alla tagna bakifrån på hennes rygg. Men just filmerna ser det ut att kunna vara en liten liten gravidkula. Skäms att jag ens skriver det. Men någon som håller med mig? Hon drack förvisso champagne nyligen men kan ju vara alkoholfri variant i hennes glas även om hon ej skrev det.

      Tycker det ser lite ut som det i senaste videon på insta, när hon golfar.

        Håller med om att det ser ut som en liten kula på magen (hon är ju sjukt vältränad), men är hon inte typ 45?

    Snart kommer Anja med sina #

      Hahahaha ?

    Alltså jag har fortf inte sett någon bloggbevakning discord?

      Har gjort en Discord vi kan vara på, besök den gärna här 🙂
      https://discord.me/bloggish

    Kommenterade gabjoss inlägg där hon frågade om läsarna köper mycket ekologiskt. Svarade nej och kommentaren släpptes inte igenom?! Vad i helvete ?

      Hon har typ 0 kommentarer på alla sina inlägg eftersom ingenting släpps igenom. Vid ett tillfälle ställde hon en fråga och jag svarade helt vanligt. Min kommentar släpptes inte igenom? Så märkligt.

      Vid ett annat tillfälle marknadsförde hon någonting på sin instagram, då kommenterade jag något á la: ”vad fint! Men har du inte redan en sån?” – Kommentaren togs bort och jag blev blockad på direkten! ?

        Roligaste är ju att hon har så förbannar lite att skriva om så alla frågor i kommentarsfältet får svaret ”berättar imorgon i ett inlägg <3.

    Här är en sammanfattning av hennes ”saker du inte visste om mig”-listor så slipper hon skriva nya hela tiden:

    – Hon älskar att ha det städat hemma och torkar av alla ytor varje dag.

    – Hon älskar filtar! Man kan aldrig ha får många.

    – Fruktfat är något som äta varje dag hos familjen Joss, så gott och fräscht!

    – Ibland blir hon jättesugen på mat från Max. Mat från Max är något av det bästa hon vet!

    – När hon är gravid så blir hon väldigt känslig, ena dagen vill hon bara ligga i Fjodors famn hela tiden och nästa dag vill hon inte ha någon beröring alls. Så konstigt haha!

    – Hon måste gå till frisören var sjätte vecka för att inte få varma toner i sitt hår.

    – Hon köper nya hårsnoddar ofta. Det är så konstigt att dom alltid försvinner! Någon som är likadan?

    Ja, jag vet inte om jag lyckades få med alla punkter men detta är ju en bra bas i alla fall.

    Bella har kommit sina barn närmare sedan skilsmässan. Bra det, men känns lite sorgligt att skriva så om sina barn. Så små barn står man väl redan närmst?

      Jättekonstigt att skriva så. Antar att hon vill provocera. Annars är det riktigt sorgligt. Kommit sin 5-åring och 2-åring närmare efter skilsmässan. Som om hon talade om någon affärskontakt eller väninna.

        Har ni noterat hur barnen bytt klädstil sedan skilsmässan? Jag har faktiskt undrat varför de inte varit mer ”överklass”-klädda innan. Men nu när Odd är ur bilden så är det bara ljusblått, sidenrosetter och klänningar. Och fina skinnsandaler. Mycket mer Bellas stil så misstänker att det var Odd son satte sig på tvären innan.

          Tror snarare Odd fick ta mer ansvar tidigare då Isabella var hemma mindre. Ny tvingas hon planera in veckor där hon är hemma och engagerad.

      Jag är mest mamma, det är liksom barnen som är mitt liv. Efter separation från deras pappa så har min och barnens relation förändrats, mer intensiv, det är väl för fan inte konstigt?
      Sluta upp med att försöka må bättre genom att hitta på brister hos andra.

    Tack Anne! Men gäsp vilken tråkig ointressant lista.

    Helt OT men…

    Ska göra en raw food tårta och undrar vad är skillnaden på raw cacao och vanlig cacao? Är det skillnad i smak på agavesirap och vanlig sirap? Så många frågor..! ?

    (och ja visst, jag hade kunnat göra vanlig tårta, men ska hålla dop och vill kunna erbjuda alla gäster nåt att fika med. Plus att som jag skrev på min blogg så håller jag på att avgiftas.. ?)

      Kakao vet jag inte något om.
      Sirap däremot. Agave smakar enligt min mening INGENTING men är sjukt sött så man får smaka av och inte bara dundra på. Tycker det är bättre än honung ibland eftersom honung har en ganska tydlig smak enligt mig.

      Och det är givetvis skillnad på agavesirap och vanlig sirap. Vanlig sirap görs av råsocker och är godare (hehe) än agave, men agave är en planta och därmed nyttigare.

      Ska tårtan vara raw food då måste du nog använda raw cacao. Vanlig ”Ögonkakao” har upphettats och är därmed inte i sin vilda form. Skillnad i smak också.

      Agave/honung/lönnsirap är naturliga (kolla etikett) medans vanlig sirap är sockerlag som fått koka sig tjock- inte raw alltså. (Obs! Honung är inte veganskt)

      Agavesirap är helt annan smak än vanlig sirap men båda är ju väldigt söta i smaken. Vanlig sirap har ju förutom sötman en ganska markant egen smak medan jag upplever att agavesirap mer är typ istället för socker. Det är sjukt sött. Så man behöver mycket mindre. Raw kakao betyder att den ej är upphettad osv och inga tillsatser. En fördel med den är att den oftast är eko och fairtrade. Det sistnämnda är viktigt då kakao är kopplat till extremt farliga besprutningar som skadar arbetarna och det har avslöjats att kakaoarbetare ofta är barn. Alla borde därför äta choklad mer sällan så man kan välja ett alternativ som är dyrare men mer humant.

      http://anja.elle.se/skillnad-pa-kakao-och-kakao/

      När vi ändå är inne på ämnet! Någon som har tips på en god vegansk tårta? Behöver inte vara raw eller speciellt nyttig. Är till en fyraåring och en massa ickeveganer som inte tror att man kan äta gott som vegan. ?

        Här om dagen gjorde jag chokladbollsrulltårta, googla!
        Ersätt smöret med vegetabiliskt smör. Mjölken ersätts helst med havregrädde. Jättekul recept som passar de flesta kalas och fikor 🙂

        Kolla in Carolina tegelaar på Facebook, hon gör fantastiska och goda kakor. Använder numera enbart hennes recept och folk fattar inte att de är utan ägg. Kolla Swedish vegan på Instagram också.

      Tack alla för hjälpen! Finns det raw cacao o agavesirap att köpa på vanliga Willys/Stora Coop eller måste jag hitta nån speciell affär?

      Det där med uppvärmning och besprutning av ögon kakao visste jag inte… ska sluta köpa sån.

      Min ena dotter (10 år) lärde mig att Nutella innehåller palmolja och hon ville inte att jag skulle köpa det nåt mer (hon hade just fått lära sig det). ? Skönt, då slipper jag det tjatet. Tänk vad mycket skit man stoppar i sig…

      Jag tycker agave smakar gott. Tycker det smakar ungefär som socker eller sirap, smakar inte konstigt som tex aspartam eller stevia . Tycker inte alls att det smakar för sött. Men jag har hört att det är inte nyttigt alls, för det är extra dåligt för levern. Men blodsockret sjunker inte snabbt som när man äter vanligt socker det är det som är posetivt

    CAMCAM: TVÅ INLÄGG HAR FASTNAT I MODERERING. KAN DU FIXA, TACK!? Har inte använt fula ord och inte postat länkar så förstår inte varför de fastnar. Kan du snälla skriva en lista på ord man inte får använda. Har sett flera kommentarer om just detta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.