Det där med sjösäkerhet

Margaux Dietz:

Var är alla mammapoliser nu? Upp till kamp!
Lämna Bellas blogg och rikta siktet elsewhere.
Nu är Arnold visserligen inte i bild men hans mamma och pappa dricker öl och åker båt utan flytväst.
Hur svårt ska det vara att visa lite ansvarskänsla?
Båten kanske puttrar i 0.5 knop och det kanske är parets första öl men va fan?
Det här är nästan lika dumt som att fotografera sig på järnvägsspår!!!!!

Så. Jävla. Dumt.
Dumt bara.

79 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Jag tror inte någon kommer säga något till dem De är ju vuxna människor. Folk tänker nog mest; låt dem trilla i. Ett stolpsktott mindre. 😉

      Ett stolpskott mindre? Hur kul är du på en skala?
      Fjant!

        Så här tänker jag…

        Om folk som åker off pist och drar igång en lavin. då blir jag förbannad på riktigt. Inte för att någon hamnar under snön utan för kostnaden och resurserna som krävs att leta efter dem i drivorna. 👿

        Lite och här, Stolpskott som inte pallar dra på sig en väst.

        Samma med folk som inte använder hjälm när de åker motorcykel. Stolpskott. Hoppas du fyllt i donations-kortet så att din kropp kan komma till bättre användning.

        Ja et här är frågor som gör mig arg. Riktigt arg. Men du kanske är en sådan ”tönt” som jag tänker på? Då är nedan något för dig….

        http://www.socialstyrelsen.se/donationsregistret

          Edit* Samma här, stolpskott som inte pallar dra på sig en väst när du åker båt.

          Trh du börjar bli elak. Synd.

            Precis som du brukar vara ibland. Du verkar ha dålig självinsikt, synd.

            Kurt-Maria: Vi har lite olika åsikter om vad som är elakt.

            Jag tycker det är elakt att helt i onödan utnyttja räddningsresurser när det finns dem som skulle behöva dem bättre.

            Tex så kan ett pådarg i alperna för att leta efter dem som försvunnit i en lavin kosta flera miljoner kronor, för att då som sagt inte glömma att de blir upptagna om någon annan skulle behöva dem.

            Och inte minst så skulle de pengarna kunna läggas på någon som behöver dem bättre.

            Jag är som Fantomen. Hård mot de hårda. 😉

          Om jag donerar mina organ när jag dör angår inte dig men eftersom du verkar vara en oerhört näbbig person så kan jag avslöja att jag fått ett organ. Du är en som en irriterande mygga.

            Ha ha, få se här nu. Du kallar mig för fjant,… men blir inte nöjd över att du sen fick svar på tal. 😀

            Du har mina sympatier iom att du har tagit emot organ. Antiavstötnings-medicinerna är inte allt så skoj att behöva ta. Jag är helt uppriktig.

            Ja, att hen är. The real Hmm är en mycket irriterande mygga som surrar överallt ?

    Jag och min familj äger en strandtomt med stuga i svenska skärgården och jag har rört mig mycket med båt under mitt liv. Kan nog säga att det inte är så vanligt att man har flytväst på hela tiden i båten. De flesta har flytvästar med sig, men har inte på dem. Jacob och Margaux är nog inget undantag på det här sättet.

      Varför har man med sig en flytväst om man inte använder den? Den fyller ju ingen funktion då. Det är som att gå ute utan mössa i -20 grader men ha med en i väskan, mössan hjälper ju inget då.

        Ja, det är märkligt. Varför är inte flytväst en obligatorisk sak att ha på sig när man är ute med båten? Säkerhetsbälte i bil är det så…
        Kanske svårt att på sig flytväst hela tiden i stor båt, som en segelbåt som är ute i flera veckor i sträck, eller finlandsfärjan.

          Det är väl som en del behandlar säkerhetsbälten i bilen dvs man har lite egna regler om var man ska ha bältet på eller hur fort man ska köra för att ta på sig bältet.
          Naturligtvis helt fel tänkt för har man airbags i bilen måste man ha på bältet så fort som bilen rullar. Bälte och airbag är en säkerhetsdetalj och inte två. Löser en airbag i ratten ut och man inte har bältet på så är det troligt att man dör även i 20 km/tim.
          Nej, flytväst på så ofta som möjligt för vuxna och alltid för barn.
          Sen ska flytvästar alltid finnas ombord till alla för finns det inte ens flytvästar så blir det svårt att ta på dem.

            Det är därför man aldrig har barn i knät även om man bara ska köra 200 meter nerför grusvägen till brevlådan.
            Händer något och krockkudden löser ut så förlåter man aldrig sig själv.

      Haha. Viktigt att du och din familj äger en strandtomt med stuga, som om det gör dig lite mer trovärdig i frågan än om ni hade hyrt en stuga 50 meter från havet.

        M är avundsjuk det luktar avundsjuka lång väg.

          Haha. Vad skulle jag vara avundsjuk på? Dåligt omdöme? ?

          Tycker inte det luktar något annat än vettig iakttagelse. Tänkte nämligen precis samma sak själv, helt onödigt att påpeka strandtomten om man inte vill passa på att försöka skryta med den. Och jag är inte det minsta avundsjuk.

            Vad tänker ni funktionen med att skryta skulle vara när ingen här alls känner männskan?

        Strandtomt med stuga är inget att skryta om. Man säger strandtomt med hus isf. Chilla. Tror inte det var menat som skryt alls

        Eeh, jag nämnde det där med strandtomt och båt eftersom som jag under flera år har iakttagit hur folk beter sig i båten. Varför skulle jag skryta på ett anonymt forum?! You people are hilarious.

      Där måste jag säga emot. Jag har också rört mig på sjön i hela mitt liv, och varenda vettig person vet att man 1) har flytväst på sig när båten åker 2) dricker inte alkohol på sjön och 3) står inte upp i båten när den åker. Ok att inte ha flytväst när man har lagt till, men man har det när båten rör på sig. Alltid.

      Sen får de väl den som inte har det skylla sig själv om den åker i sjön.

      J stämmer varit ute och åkt båt flera dagar. Hundarna har flytväst men vi har dom med men inte på.

    Och var är alla godtemplare??Matplatsen Victoria och hennes man pimplar ju alkohol från morgon till kväll på blogg och instagram. Vet ingen annan som visar upp så mycket drickande som hon helt ostraffat?

    så himla fin bild på dem!!:)

    ???

    Vem körde båten hem? Kolla Instastoryn.

      Ja de var ju packade alla 3… Känns som om flytväst är det lilla i sammanhanget.

    Åh men det är ju inte Isabella, då är det okej att vara människa och ha fel förstår ni väl 🙂

    Jag har själv tillbringat somrarna vid havet. Yrkesfiskare och sjömän i släkten. Ibland har man väst och ibland inte. Min pappa höll nära på att drunkna/frysa ihjäl för några år sedan och då kammade vi till oss en aning. Men ändå så har vi inte alltid flytväst. Det är en bedömningsfråga. Alkohol likaså. Inte en droppe och flytväst på om man skall lägga nät. Flytta båten från småbåtshamnen till egna bryggan för att lasta något, eller åka och tanka. Naeh. Orka liksom.

      ”Naeh. Orka liksom.”
      Kom igen, har man något förstånd fattar man att sjöfylleri är lika oansvarigt och dumt som rattfylleri. Väx upp och tänk lite.

        Har du alkoholförbud och flytväst på dig när du åker färja också?

        Det kan vara en vindstilla dag när man rör sig nära land och båten inte är tungt lastad. Då ids jag inte alltid.

        Jag har också levt i ett annat land i en annan tid där man ställde cykeln och tog bilen om man skulle ut och festa. Lättare att hålla balansen med fyra hjul. Det gör jag inte längre då det är mot lagen nu för tiden.

        Är det lag på att ha flytväst i alla lägen? Får jag dricka en liten mellanöl i båten?

    Jag har aldrig flytväst i båten faktiskt och skulle lätt kunna sitta och dricka vin där.

    Mvh förmodligen idiot

    Det är bara Bella folk är avis på och då måååste man gnälla på allt hon gör. Typiskt bittra människor som inte tål att någon annan är företagsam och smider sin egen lycka.

    OT: tycker det är så kul att GabJoss skrivit en ”saker ni inte visste om mig” där hon skriver en lista om att hon älskar listor ? jo, det visste vi! Är ju minst 5(ointressanta) listor i veckan på den bloggen 😉

    Hade ni haft på er flytväst om ni åker båt i exempelvis Thailand?

    Varför är det så stort hets om detta i just Sverige?

      Om vi kikar på statistiken över dödsfall på havet i Thailand och Sverige så ligger förmodligen Sverige i lä. Och det är svårt att ha en flytväst om det är i princip omöjligt att få fram en.

    Jag har alltid flytväst på mig och alla andra i båten ska också ha det, annars får man inte åka med. Absolut inte stå upp i båten och den som kör ska vara nykter. Flytvästarna tas inte av förrän man har förtöjt båten

      E ajaj kapten ??

        Nu lugnar du ner dig, Kurt-Maria! Sitt ner i båten!

    Jösses. Låt dom dricka en folle i en liten båt 50 meter från land. Vafan. De är ju vuxna. De halsar ju inte Explorer mitt ute på Östersjön direkt.

    Blir ni lika tokiga om man cyklar utan cykelhjälm oxå? Kanske är så vild att man cyklar med en cider i handen oxå?? YOLO! ??

      Precis! Låt dem som de stolpskott de är dricka och åka båt utan flytväst. Exakt det jag säger. 🙂

        De var ju askalas på vägen hem…

    Läckberg klagar på sina gäster som hon haft på besök under sommaren i ett insta-inlägg. Erkänner att hon inte sagt något utan bitit ihop. Nämner i kommentarerna att vissa gäster inte ens tagit med något som tack med en skrattatillsmangråter-gubbe. Det måste vara helt fruktansvärt att ha varit gäst hos henne och få veta nu att hon egentligen inte orkar med och hon inte kan säga nej, att vissa inte uppför sig och så vidare. Jag hade fått en sådan klump i magen. Att inte säga det rakt ut till gästerna utan skriva om det i ett inlägg känns rätt elakt. Inte första gången heller, förra sommaren var det samma sorts inlägg och i samband med att Polly föddes. Att hon inte orkar med alla gäster men sätter på ett fake smile och välkomnar alla. Usch.

      Och läs mammans kommentar på inlägget.. Holy smoke alla grammatik-hitlers här inne på BB skulle smälla av. Svårt att tro att hon är mamma till en framgångsrik författare.

        Äh, Läckberg må sälja bra åt gemene läskunnig man, men hon är en helt värdelös författare helt utan djup. Simpel. Uppskattas väl av av samma människor som gillar 50 shades of grey.

          Håller helt med 🙂 Men mamman skriver ett meterlångt inlägg utan att använda sig av en enda punkt. Nästan imponerande.

            Marcel Proust var inte heller mycket för interpunktion. Flugskit.

      Ja, det var samma sak förra året. Tipsade Camcam om att skriva ett inlägg om det. Känner att det behöver diskuteras. Jag kan inte låta bli att bli provocerad av flera anledningar. Varför bjuder de in massa folk om de inte orkar ha gäster? Sen har hon väl städhjälp och handlar på mathem vilket underlättar otroligt i vardagen. Sen, varför valde hon att skriva en ny bok precis när Polly kommit? Det är ju inte direkt så att hon hade varit pank om hon hade unnat sig att vara lite ledig. Sen tycker jag synd om hennes vänner som antagligen blivit ditbjudna och som sen får skit offentligt för att de inte har hjälpt till. Jag är av den sorten att om jag bjuder hem någon förväntar jag mig inte att gästerna ska behöva hjälpa till, och samma sak för mig om jag är bortbjuden. Sen frågar jag ofta av artighet ändå om jag ska hjälpa till, men om värden säger att det inte behövs så opponerar jag mig inte, och kanske var det samma sak för hennes gäster och sen får de skit för att Läckberg är så utmattad att hon nästan gråter. Sen undrar jag hur många gånger hon har varit utomlands sen Polly kom utan barnet? Också rätt många gånger vilket borde ge möjlighet till vila. Blir lite onödigt mycket provocerad av detta, men har lite svårt att tycka synd om henne.

    De är vuxna människor som inte behöver varken ha flytväst eller skippa öl. Lägg av med pekpinnar nu.

      Det är inga pekpinnar. Som sagt, de får skylla sig själva om något händer.

        Japp. så länge de inte ringer sjöräddningen när de drattar i så är jag nöjd. 🙂

          Jag är helt säker på att de kan simma.

            Du klarar dig inte många minuter i vattnet utan torrdräkt, även om det är sommar. Att inte ha flytväst i en sådan liten båt och dessutom dricka alkohol är lika korkat som honka med cykeln till någon som kör moppe.

            Mvh är utbildad matros.

            Hej Matros. Vilket skisnack. Det finns människor som legat dagar i havet och överlevt. Mvh Allvetaren

            Hej Johanna allvetaren- vänligen notera att ”skitsnack” stavas ”skitsnack”. Inte ”skisnack” ?

        Jag rider utan hjälm dagligen. Numera mest för att irritera folk. Mitt huvud, mitt ansvar. Jag åker båt utan flytväst. Jag dricker vin och cyklar. Tycker man att det är allvarliga brott så har man för mycket fritid själv. Har aldrig förstått det här landets pekpinnementalitet.

          Du verkar vara riktigt dum i huvudet.

            Hej anonym. Du verkar vara riktigt rolig!

          Ha ha, vem har sagt att det är ett allvarligt brott! Men ah, dumhet kan ju också vara ett vuxet beslut 😉 Och så länge det inte drabbar nån annan så visst, lev ditt liv som du vill. Hjälmen kanske inte skyddar så mycket på dig ändå…

            Gäsp.

            Uppenbarligen lyckas du irritera folk när du skriver kommentarer också. Underlig talang att sträva efter, men du är iaf bra på det!

            Oj, jaha? Har du nåt exempel på det (förutom JDÄ här ovan, men jag är helt ok med att inte hålla med henne just här 🙂 )?

            Eller hm, vem var din kommentar riktad till egentligen? Du svarade på min i alla fall.

            Voff voff voff. Gläfs gläfs gläfs. Hugg. Att ni orkar, bli så provocerade. Det är roande. Tyvärr.

            Jag ser bara svarsknapp på ditt, Josefins, inlägg. Min kommentar var dock riktad till Johanna den äldre. Jag ursäktar förvirringen ?

          När man rider knäpper man på sig hjälm. När man cyklar knäpper man på sig en cykelhjälm och en reflexväst. Jag förstår inte varför det ska vara så svårt. Det är ju bara för ens eget bästa och att samhället ska slippa kostnader för eventuell sjukvård.

    Ja riktigt dåligt.

    Lite OT,

    Ringnes pils?

      Är man i Fjällbacka så är det nog inte så märkligt med norsk öl.

    En fråga med risk att låta dum. Men hur uttalar man detta namn? Margauks? Margå (”franskt” uttal)? Margau..? ????‍♀️

      Margå, franskt uttal 🙂

        Tack! 🙂

    Onödigt att kalla folk idioter etc. Begreppet naturligt urval finns av en anledning.

    Gott om folk som åker utan väst, värst är nog Katrin Z, varken barnens de vuxna har väst. Tänk om det händer ngt och de hamnar i vattnet? Helt oansvarigt…

    Finns asbra och snygga flytvästar som är ”platta” som man spänner på sig, används mycket inom segling där besättningen måste kunna röra sig obehindrat. Såna är inte så störande att ha på sig och inte så ”fula” som de gammaldags flytvästar som mest är skymmande. När de sedan kommer i kontakt med vatten vecklar de ut sig, skitbra!dessa influensers tjänar ju bra med pengar så de borde nog ha råd., barn ska givetvis ha ordentlig flytväst på alltid nära vatten!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.