Nämen, lilla gumman

Kissie:

Nu är min lilla bebis hemma igen, ynklig som aldrig förr haha.. Men det får hon vara. Operationen gick iaf bra och hon har varit väldigt snäll och lugn. Fick berättat för mig att man fäster knäskålen med ett “stift” så det ska hålla sig på sin plats, men hon fick hela 2 stycken så det verkligen håller.//Kissie

Kissies lilla vovve Chloe är precis hemkommen från veterinären efter att ha fått en patella luxation åtgärdad. Hon ser mer än miserabel ut den lilla stackaren.

Även jag har patella luxation på båda knäna efter min olycka. Tror ni jag också skulle få en tratt om jag opererades? Kan man få en i rosa?

20 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Tratt är bara för hund och katt vid operation, Cam Cam.

      Efter operation, ska det stå 🙂

      Det var som fan! =)

        Ironi kan vara ett svårt begrepp Camcam ?

      Va? Får inte människor det? Man vill ju liksom inte att de ska hålla på att slicka på såren, så det går upp och blir inflammerat.

      Shit! Hade INGEN aning om att det bara var till hundra och katter.

      :)))

      Min katt hälsar att tratt bara är för hundar. Det är under katters värdighet att ha tratt, bandage eller operationsstrumpa!

    En fundering jag har.. Varför skaffar man hundraser som har så mycket sjukdomar och genetiska fel? Är det för att de är sönderavlade som hundarna är så sjuka nu för tiden?

      Varför skaffar man barn när dom skriker, bajsar, kostar pengar och är jobbiga som fan?

        Varför inte fråga dina föräldrar varför de skaffa dig?

        Va??!

        Emma det går inte att jämföra och likställa varför vi förökar oss med varför man köper rashundar (och därmed stödjer inavel).

          Fast likställ inte genetiska sjukdomar med renrasavel. Det finns friska renraser precis som det finns blandraser som inte alls är det.

        Haha va? ? Man kan väl satsa på en frisk hundras? Eller vart du kränkt? Har du en söderavlad mops?

      Ja, det finns väldigt många hundraser som blir väldigt sjuka pga att de är sönderavlade. Gäller förresten både hundar och katter. De så kallade ”plattnosarna” (t.ex. bulldog, perser m fl.) syns det väl bäst på och ofta (alltid…!) får de problem med att andas och ofta problem med ögonen. Men även andra, mindre uppenbara, sjukdomar är ofta resultatet av sönderavling framförallt cancer och tumörer. Fruktansvärt tragiskt att folk fortsätter köpa dessa raser enbart baserat på att de tycker att de är ”söta”

        Min chinchilla perser har inga som helst problem varken med snoken eller ögonen, är ju inte så jobbigt att höra ren ögonen 1 gång varanna dag typ och jag han bedårande söt!!! En livs levande följa John har jag!!

          Du måste rengöra hans ögon varannan dag, men har har inte problem med dem?! Ok… Och det kanske inte är jobbigt för dig, men tror inte katten håller med. Och har han problem med ögonen, och har en platt nos, så HAR han med största sannolikhet problem med andningen också. Men kul att han är söt…

      Varför skaffar man barn när man har fysiska eller psykiska sjukdomar, dålig ekonomi, dåligt kontaktnät, inte kan något om barn eller för att man bara inte vill göra abort?

        Åh nej, är dåligt kontaktnät och bristande kunskap om barn genetiskt?! Ska genast varna de jag känner som skulle kunna föra dessa gener vidare.

        Patella luxation är både allvarligt och smärtsamt. Det är vidrigt hur unga tjejer vill köpa en billig chihuahua och därmed bidrar till att oseriösa människor kan avla fram hundar med dessa fel. Att välja en bra uppfödare är A och O, alltid. Samma sak med teacup-modellen och kvarkan, blir galen på alla idioter som förstör den här fina rasen och avlar på rasfel bara för att tjäna pengar. Blä.

      Chihuahua är en frisk och sund ras. Det enda problemet de kan ha är patella luxation, och det är en sjukdom som följer nästan ALLA små hundraser. Blandras eller inte. Ska man ha en frisk hund så ska man hitta en seriös uppfödare, som vill rasens bästa. Det är svårt att hitta en helt frisk hund. Patella luxation drabbar ofta småraser, höftfel hos de större hundarna. Går man in på SKK och läser är det svårt att hitta en hund som inte har en rasbunden sjukdom.

    Tror absolut du kan få en tratt efter ev op camcam, om det finns viss risk att du känner lust att slicka operationssåret ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.