Ett inlägg från ”Moa”

Monas Universum:

Jag vet att ni undrar mycket, och jag vet att det finns människor som tror att ”Moa” inte finns. Till er ( för jag vet att ni läser här ) vill jag säga att det är sorgligt att ni tror och tänker så, Mona är en klippa i mina ögon, som gett mig möjligheter som inte dom som har skyldighet att göra har gjort. Hon har även förmedlat kontakter, så jag fått vänner för livet ❤️ ”Bajs Malin”, L, och I, är ett par av dom. Några andra har jag kontakt med via mail. ❤️ Bara för att allt inte står i bloggen så betyder det inte att det inte finns. Jag har aldrig bett varken Mona eller någon annan om något, men jag har fått SÅ MYCKET av henne och er. Jag har hela tiden sagt att jag gärna redovisar för er, men ni har sagt att det inte behövts. Det ni ger och gett mig, har jag inte fått någonsin av någon annan. Utan Mona och några till hade jag inte stått ut i allt som varit. Hon och ett par till har visat mig att dom verkligen finns när det krisar, och bryr sig om mig. PÅ RIKTIGT ❤️ Vi är alla vuxna människor och bör bete oss som just det.//Moa

Mona har nu publicerat ett inlägg skrivet av ”Moa” där hon bland annat bemöter de som inte tror på att hon finns.
Inlägget skulle visserligen vara skrivet av Mona själv – om man vill vara riktigt cynisk då men inte fan kan Mona snurra in sig i en så här intrikat lögn och bara fortsätta den? Eller?
Det vill jag faktiskt inte tro om någon ända människa men så är jag känd för att vara aningens godtrogen i mellan åt.

Vad tror ni?
Övertygar det här inlägget er eller får det er att tvivla så som jag tvivlar på sockerfri glass?

132 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Övertygar inte mig iaf

    Tvek på den, likaväl som Ilmruds insamling till sjuka ”Kevork” som inte redovisas alls hur det gått trots påtryckningar från läsare.

      CS: Just ja, den insamlingen kommer jag ihåg! Vad hände där liksom….

    Har läst igenom Moas inlägg och läst långt tillbaka i Monas blogg. Jag tror inte detta inlägg är skrivet av Mona själv. Isåfall har hon gjort ett bra jobb med att ändra sitt språk. Mona skriver sällan så långa meningar med så många kommatecken. Hon gör inte mellanslag vid paranteserna som Moa gör. Mona skriver inte ”dom” istället gör ”de” bl.a.

      Fast just det tror jag inte man ska haka upp sig på så mycket. Självklart byter man ut allt som man vet kan avslöja en och gör precis tvärtom.

    Och pengar fortsätter att strömma in, nu vill Monas läsare betala ”Moas” terapi också. (Hon har börjat hos en privatpraktiserande psykolog vilket hon skriver att hon har kunnat göra tacka vare läsare =läsarnas pengar).

    Undrar verkligen: a) hur mycket har hon fått av läsarna? b) hur länge ska läsarna sponsra henne?

      Min undran också. Nu ber de till och med självmant om att få swisha. Jag menar om det här var sant så skulle Mona snabbt dra igång en insamling till terapi- och den här gången redovisa allt, men det kan hon såklart också ljuga om. Vad säger hennes kvarvarande kompisar om hennes förehavanden? Och hur länge dröjer det den här gången tills Mona själv kommer in här kommenterar indignerat? Under falk id förståss..

      Terapi hos en privatpraktiserande psykolog kostar +-1000 kr/gång (45-50 min) så de lär ha swishat enorma summor om pengarna räcker även till det.

        Jag har träffat fantastiska psykologer genom vårdcentralen. Kostar 200 per gång tills högkostnadsskyddet kickar in. (obs, vet inget om Moa eller Mona) Måste det vara privat i Moas fall? Är det något speciellt och komplicerat fall?

          Enligt Moas inlägg:

          ”Jag har även, tack vare ER, kunnat att åtminstone påbörja terapi med en terapeut JAG valt, och som är jättebra. Det skulle kunna varit genom Landstinget om det inte var så väldigt långa väntetider (3 år), och det finns även privata terapeuter som Landstinget har samarbeten med, men jag har gått igenom så mycket under lång tid, och behövde verkligen en som jag kände att det kändes rätt med och som är specialiserad.”

            Oooooojjjj, TRE ÅRS väntetid?! Det är ju helt galet. Jag fick vänta i tre månader och det tyckte jag var väldigt lång tid och det knäckte mig nästan. Bor tydligen i ”rätt” landsting

    Om man ska göra en sådan här ridderlig insats så krävs det att man redovisar:

    1. Omgående
    2. Följer upp
    3. Konkreta bevis

    Alltså, var transparenta! Jag är extremt skeptisk till allt sådant här tills jag se bevis. Vad det än må vara. Men ett sketet blogginlägg är inte något bevis i min värld.

    Mona gör vad som helst för mig och jag finns faktiskt – ibland i alla fall.

    Oftast när det står lite illa till med Monas olika tröj- och skräpförsäljningar. Då poppar jag upp som ett litet popcorn och hjälper i min tur Mona. Mona är så tacksam för detta. Lika tacksam som jag är till Mona.

    Ja ni förstår ju – sanslöst fult arbetat av denna universumskan – att någon går på det är för mig ett underverk av guds nåde.

      Ja, Moa, och inlägg om dottern poppar upp när trafiken ser ut att minska. Sämst var väl häromdagen när hon skrev att hon råkat se en mailorder med samma dress som hon bodde på med exmaken och DÄR det hemska började. VARFÖR dra upp det igen och igen?? Hur tänker hon omsin dotter egentligen? Är bloggklick viktigare?

    För oss oinsatta. Vad är det Mona och läsarna gjort för Moa och varför behövde Moa hjälp?

      Moa är hemlig. Hon verkar ha skyddad identitet på grund av hot från något X. Hon behöver med jämna mellanrum pengar till möbler, mat, kläder etc. Monas startar insamlingar och hennes läsare susar över pengar till Mona. Mona skapar en hjälpande aura ikring sig själv som förväntas ta bort lite av allt det elaka som hon i övrigt förknippas med.

      Win Win till Monas fördel alltså.

        Mona känner också andra hemliga personer. Var och varannan man till hennes kompisar jobbar nämligen på Säpo och vill inte synas på bilderna hon tar. Därför måste hon sudda ut deras ansikten på bilderna.

        Eller…?

      Moa lever under skyddad identitet och Mona gjorde en insamling till Moa då socialen inte hjälpte till med mer än att hitta lägenhet, i princip. Då Moa hoppat runt mellan olika lägenheter och vandrarhem hade hon inte det basala i ett hem. Mona åkte iväg med möbler och annat som skänkts utav läsare. Många skänkte även pengar för inköp.

      Mona lovade att redovisa pengarna, hur mycket dom kommit in och vad som köpts, men ingenting har synts i bloggen.

      I början drog Mona igång insamlingen då hon själv inte hade råd att hjälpa Moa så pass mycket som hon ville. Nu ställer sig en del frågande till om Moa ens existerar. Typ så.

        Detta borde typ polisanmälas.. fan vad sjukt att folk går på det ?

        Varför nekade soc att hjälpa med standard saker?

        Jag lämnade ett tio årigt förhållande i början av året och då jag inte hade råd med advokat i bouppdelningen stod jag utan ens en potatisskalare.

        Jag fick i mars en lägenhet och skrev då en detaljerad lista till soc vad jag ville söka till via deras möbelbidrag. Min kontakt samt en annan medarbetare kom och kollade igenom min då tomma lägenhet och vad jag ansökte om.

        Ett par dagar senare fick jag godkänt för just det banalaste till ett värde av 8500:-. Räknade då allt från Ikeas billigaste sortiment inkl säng, soffa, köksbord och liknande möblemang.

        Detta är något alla har rätt att ansöka, sedan har jag ju ett par år tillbaka dokumenterat hos olika instanser så att jag inget ägde fanns det ”bevis” .

          Ingen som vet, så här skrev Mona om saken:

          ”Hon fick en lägenhet av sociala. Inga pengar till möbler (ja, jag vet, och ni vet, att det finns skyldigheter för soc att hjälpa till ekonomiskt med sånt, men utan att avslöja för mycket kan man säga att Moa varit på väg att bli ett case för ett känt granskningsprogram på tv bland annat pga det, men hon hoppade av i sista sekunden då hon inte klarade att vara med mentalt och för att hon var för rädd).”

          Låter jätteskumt det med.

          Jag har för mig att Mona har skrivit också nåt om att det är så byråkratiskt att få det där möbelbidraget/det skulle ta så lång tid. (Vilket inte stämmer). Och att det hade Moa inte tid med då hon behövde grejerna asap. Eller nåt dylikt, om jag inte missminner mig.

            Har Moa barn? Annars undrar jag varför det var så jävla bråttom. När jag flyttade ut från min pojkväns lägenhet hade jag en TV-bänk och en dammsugare. En säng fick jag av en kollega. Sen satt jag i sängen och kollade på film på min dator och satt på golvet och åt tills jag kunde köpa nya grejer, lite successivt. Sög ju såklart men det gick. 🙂

            Nej, hon har inga barn.

          Vet inte varför min kommentar inte kommit med, försöker på nytt…

          Ingen som vet varför Moa ska ha nekats möbelbidraget. Så här skrev Mona om det:

          ”Hon fick en lägenhet av sociala. Inga pengar till möbler (ja, jag vet, och ni vet, att det finns skyldigheter för soc att hjälpa till ekonomiskt med sånt, men utan att avslöja för mycket kan man säga att Moa varit på väg att bli ett case för ett känt granskningsprogram på tv bland annat pga det, men hon hoppade av i sista sekunden då hon inte klarade att vara med mentalt och för att hon var för rädd).”
          http://www.monasuniversum.se/lite-mer-om-moa-och-kan-ni-hjalpa/

          Låter jätteskumt det med.

          Jag har för mig att Mona har skrivit också nåt om att det är så byråkratiskt att få det där möbelbidraget/det skulle ta så lång tid. (Vilket inte stämmer). Och att det hade Moa inte tid med då hon behövde grejerna asap. Eller nåt dylikt, om jag inte missminner mig.

          Har skrivit en kommentar till dig 2 ggr men det kommer inte fram.

          Inte för att jag tror på Mona men det händer att soc nekar.
          Kom ur ett 6 år långt förhållande där jag inte hade fått arbeta, knappt gå utanför dörren, tvingats till diverse otrevligheter.
          När jag äntligen kom därifrån stod jag utan någonting och utan någon som helst hjälp från soc

    Är det där en så kallad rökridå? :p
    Min tro är att Moa är en skapad illusion.

      Det skulle ju kunna vara så också att Moa är sann och att Mona kört dit möbler och grejer som hon samlat in men jag kan slå vad om att hon tagit pengarna eller del av dem själv. Det är därför man känner sig så jäkla lurad av henne.

        Jag menar att kan man blåsa kompisar/samarbetspartners på en halv miljon, strunta i att betala utan hellre shoppa så har man nog en ganska märklig moral också när det gäller insamlingar..

        Japp. Och när ingen, varken läsarna eller ”Moa”, kräver nån redovisning av pengar, kan Mona pyssla med pengarna bäst hon vill.

          Och när man ber om redovisning blockeras kommentaren..

            ”Jag har förstått att jag har ifrågasatts på andra platser angående Moa och att jag inte skulle ha godkänt kommentarer som rör det här. Det finns ingen som helst sanning i det.”

            Skriver Mona under inlägget av Moa.

            Hon har ju tendens att inte släppa igenom kritiska/ifrågasättande kommentar (jag har själv råkat ut för det), så jag tror inte på det som hon påstår ovan.

    Jag kanske är en skeptiker men tycker nog det osar osanning här….

    Hade endast Mona träffat henne så hade hon lika gärna kunnat vara Mållgan. Men nu skriver hon ju att flera av hennes vänner träffat Moa och då kan det väl inte vara fejk? Skulle vännerna vara med på denna ”lögn” också?

      Det kan ju hahjälpt till att köra dit saker osv men ingen har väl insyn i hurmycket pengar som kommit in, hur mycket som gått till Moa och hur mycket som råkat hamna i Monas egen ficka. Kan det vara så att de kompisar som läst om blåsningen mot Fitterbittan har backat undan från Mona (senast de i Skåne) och de som är kvar inte vet om det ännu?

    Vem är Bajs Malin? 🙂
    Är det en rörmokare eller en toalett?
    Är denna Moa på riktigt eller en påhittad figur, ungefär som jultomten, Jesus och gud? 🙂

      Bajs-Malin äger en saneringsfirma och har i denna egenskap besökt Mona(s hus) x antal gånger. Mona räknar henne som sin kompis/vän såsom hon gör med alla som gör nån slags affärer med henne.

      Vad gäller Moa så är det såsom med jultomten, Jesus och Gud: några tror på hennes existens, några inte. Det finns inga bevis på hennes existens mer än att Mona säger att Moa existerar och skriver att hennes kompisar ska ha träffat Moa.

    Jag har inte följt den här cirkusen – när Mona åkte med möbler osv, visade hon bilder på möblerna då? Visade hon möblerna i lägenheten osv?

      Hon visade inte bilder på möbler när/innan hon åkte men hon visade bilder på nån random lägenhet med möblerna.

        Har inte tänkt på det förut men DET är ju skumt! Hon som alltid fotar precis allting annars- varför inga bilder på högarna med kläder, skrot, grejer, möbler m.m. Hon måste ju ha haft dem samlade innan hon åkte iväg med grejerna! VARFÖR blevdet inga bild-inlägg med det??

      Det är ju skumt – hade ju varit världens enklaste att fota allt hemma hos sig själv och sen visat samma saker i en annan lägenhet!

      Hade ju gjort det hela mer trovärdigt och ändå inte röjt identiteten på Moa….

      Jo några bilder på möbler finns. När de bärs in till Mona i väntan på vidare transport fick man se. Varav en spegel misstänkt lik den som numera finns i hennes nya badrum…..

    Som sagt, man undrar ju vad hennes nuvarande kompisar tänker.

    Tror jag har hört en podd med Moa? Kan ha varit typ ångestpodden i ett avsnitt om självskador, de sa inte att hon hette moa, men att hon berättade saker exakt ordagrant som jag har hört i Moas berättelse… eller blandar jag ihop folk?

      Monas dotter har varit med i Ångestpodden, kanske du blandar ihop folk?

        Ja okej! Trodde denna Moa var Monas dotter, men Moa är en kompis?

          Moa är (eller påstås vara) en av Monas läsare som förstås är nu även Monas kompis. (Alla Mona träffar brukar ju bli hennes kompisar och vänner).

    Vänta. VA? Jag vet varken vem Mona eller Moa är, men folk tror alltså att hon har skapat sin egna låtsaskompis som hon nu låtsas skriver blogginlägg hos henne.

    Am I right? ? Hoppas inte, för kommer bokstavligt talat dö av skratt då. Dock väldigt tragiskt också om det stämmer….

    I mellan åt? hahahaha. Camcam – emellanåt heter det. 🙂 Tack för dagens skratt.

      Haha ja det var hemskt så illa hon skriver nuförtiden, utelämnar ord, stavar fel, skriver fel… Slarvigt värre.

      Och:

      ”…tro om någon ända människa…”

      Enda heter det. Ända är det du har där bak tex.

    MEN SNÄLLA..!! Jag har också varit lite skeptisk MEN nu skriver ju ”Moa” att hon även träffat flera av Monas vänner… Skulle dessa vänner vara med på ”lögnen” då?!? Njaa låter inte särskilt troligt va. Däremot kan jag tycka det är märkligt att folk vill skänka ännu mer, denna Moa har ju fått så mycket hjälp och det finns andra som skulle behöva mer hjälp… men väldigt fint, fast lite förvånande, att det finns så många som vill skänka till henne.

      Nu vet jag ingenting om det här (jag som skrev kommentaren om att jag varken vet vem Mona eller Moa är), men är det inte rätt enkelt att ljuga om att man ”träffat flera (icke-namngivna) vänner”? ?

        Hehe fast de var ju namngivna. Varför kommentera om man inte har det minsta koll?

      Alla kompisar kanske tror att Moa träffat Monas ”andra kompisar/annan bekantskapskrets”, inte så svårt.

      Jo men om hon finns så är det ju jättefint att samla ihop saker till henne. Och pengar. Jag swishade pengar till Moa. PROBLEMET är ju att när man själv givit pengar och typ veckan efter får se att de blåst Fitterbittan på stora belopp och det verkar mer och mer som om Mona har problem med sanningen+shoppar som om det inte fanns en morgondag- DÅ undrar man räött mycket över 1) hur mycket pengar insamlingen genererade och 2) hur mycket av det som gick ner i Monas ficka. Det är DET som är problemet här tycker jag.

      Jag har inte läst Monas blogg men var står att Moa har träffat hennes vänner?

      ”Hon har även förmedlat kontakter, så jag fått vänner för livet ❤️ ”Bajs Malin”, L, och I, är ett par av dom” står i texten.

      Förmedla kontakter behöver inte nödvändigtvis betyda att man träffat någon irl.

    Mona är den märkligaste bloggare som finns.
    Hon märker inte att hennes 4a åring blivit utnyttjad sexuellt. ??? Så jävla scary! Sen har hon ett enormt behov av att shoppa.
    Hennes nuvarande man ägde Max som producerade råa porrfilmer och det var Mona helt okey med då det genererade cash att spendera.

    Fy fan för den äckliga människan och hennes åbäke till man.

      Är det så jävla otroligt att man inte märker det? Mitt tidigaste minne av övergrepp är från 4 års åldern och jag berättade allt först som 12 åring. INGEN i min närhet misstänkte något för både jag och förövaren var duktiga på att spela. Får man höra att ingen vill ha med en att göra om man berättar sanningen så kniper man käft.

      Däremot så förstår jag inte varför Mona ska dra upp detta med jämna mellanrum. Det är trots allt inte hon som råkat värst ut i det gär fallet.

        ❤️

    Alla ni som skänkt pengar till ”Moa” hur känner ni när Mona ber om fler och fler bidrag när Mona själv inte kan ger något själv då de helrenoverar hela huset och hon prioriterar det istället och säger att nu är det sista gången hon ber er hjälpa ”Moa”

      Jag har inte skänkt nåt, men tycker det är lustigt hur hon själv inte bidrar och skriver hela tiden att det är den sista gången hon ber om pengar till Moa. Problemet är bara att den sista gången verkar inte vara den sista gången någonsin utan det bara fortsätter och fortsätter.

      Vad gäller att hon själv bidrar så diskuterades det om Moa skulle få en moppe för att lättare kunna ta sig fram på den lilla orten hon bodde (dåliga bussförbindelser mm). Mona hade tidigare skrivit, i ett annat sammanhang, att de har en moppe som ingen använder. Nån frågade om Mona kunde skänka den till Moa, det ville inte Mona för att de helt plötsligt använde moppen. Nån annan frågade om läsarna kunde köpa den moppen åt Moa, men det gick inte heller för man behöver ett jättedyrt förarbevis för att kunna köra den. Någon skrev att det behövs inte för Monas moppe, men Mona bara tjatade om hur man behöver det.

        Just den grejen säger det jag behöver veta. En ärlig människa med rent mjöl i påsen gör inte sådär! En ärlig person kan rentvå sig utan problem. Jag antar att hon tappat rätt många läsare och är livrädd att tappa resten också. Jag tror dock att ärlighet ger fler läsare.

        Tydligaste tecknet på att något missbrukas är ju när någon gång på gång bedyrar att just den här gången är sista gången…

        Det är i alla fall tillräckligt för att göra mig oerhört misstänksam. Varför upprepade gånger hävda att det är sista gången hon ber om pengar till Moa? Låter mer som att hon får en liten släng av dåligt samvete när hon tigger pengar och försöker övertala både sig själv och läsarna om att nu, nu är det minsann sista gången. Sedan försvinner pengarna i ett troligt shoppingmissbruk och vips, är hon tillbaka på brottsplatsen igen…(dvs tigger nya pengar).

          Kan det vara så jäkla illa ställt?!

            Det vet jag naturligtvis ingenting om, utan kan bara spekulera. Men när hon säger att det är sista gången och sedan ändå fortsätter att be om pengar…då går varningssignalerna igång direkt.

            En missbrukare talar aldrig sanning.

      Man känner sig väldigt dum och blåst kan jag meddela. Jag trodde verkligen att Mona var pålitlig, en sjysst person, som vem som helst av oss. Jag bara kan inte tro att folk faktiskt kan blåljuga rakt ut! Nu vet jag bättre. Som sagt, jag absolut inget förtroende kvar för henne, mycket kan vara ont skvaller men Fitterbittans bevis och Plain vanilla tjejen har på fötterna och det räcker för mig. Det, och det faktum att personerna runt henne byts ut hela tiden (vad hände med Skåne?) gör att det inte går att lita på henne. Så ja, jag är lurad som fan.

        Läste Monas blogg förr och undrar vad som menas med ” Skåne”? Är det säpofrun och den familjen hon slutat umgås med? Vet man isf Varför?

          Ja, det är ju det som är frågan, varför blev det inget Skåne (Säpofrun osv) i år? Har de backat tro?

        Hoppas att du inte blev av mycket.

          Ett par hundralappar bara

    Jag är väldigt skeptisk till sådana här insamlingar. .finns ju fler bloggare som kör insamlingar nu. Ingen nämnd ingen glömd. .

    Svarade ett inlägg hos Mona i dag där jag tog upp att de kritiska rösterna var så få hos Mona men desto fler
    En annan portal. Avslutade med ett ”Hhhhmmm???!!!” Tror ni jag blev godkänd???? Ville bara få min teori bekräftad

      Skulle svara Katarina: Just den grejen säger det jag behöver veta. En ärlig människa med rent mjöl i påsen gör inte sådär! En ärlig person kan rentvå sig utan problem. Jag antar att hon tappat rätt många läsare och är livrädd att tappa resten också. Jag tror dock att ärlighet ger fler läsare.

      Skulle svara Katarina: ’Just den grejen säger det jag behöver veta. En ärlig människa med rent mjöl i påsen gör inte sådär! En ärlig person kan rentvå sig utan problem. Jag antar att hon tappat rätt många läsare och är livrädd att tappa resten också. Jag tror dock att ärlighet ger fler läsare.

    Och sen sina reklamkörningar för tunikor o annat skit som ser ut som tält o ihopsydda av barn eller nått.
    Förr fullkomligt flööög folk över de inläggen o beställde. Nu syns knappt kommentarer under dom inläggen.

    Och alla som beställer bajsspray, brunspray mm mm Leveranser är oooofta sena, posten krånglar mm. Bra sätt att få in pengar på ?

    Hon försöker göra sig själv till nån fantastisk person…. men nääädu mig lurar hon iaf inte.
    Som sagt.. blåser man en vän på en djävla massa pengar. Då har man inga skrupler ?

      Som sagt, kläderna är tydligen billigare på andra platser, Tancan finns på Lyko för samma eller bättre pris och alla butiker säljer bajsspary numera, billigare och bättre.

        Men Monas saker är ju det bästa som finns i hela världen! Jeflar så bäst de är!

          Och billiga! Hennes man blir ju skogstokig på henne för att hon alltid vill vara så himla SNÄLL mot sina läsare och sälja allt till UNDERPRIS…

          Att folk går på sådant här alltså, herrregud…!

    Fast de här bajssprayen verkar en ju ändå kunna ha lite kul med? Om de är samma som dessa?

    https://www.teknikmagasinet.se/produkter/leksaker-o-gadgets/prutthumor/liquid-ass

      Haha, nej. Monas bajssprayer ska dölja bajslukten, inte skapa den.

    Klart att”Moa” finns *host host..
    Fast i verkligheten så heter hon Mona 😉

    Den som är naiv och tror på denna historia trots att den är tunn som självaste vårisen..
    Tja den får faktiskt skylla sig själv.
    Man får för fasiken inte vara HUR JÄVLA GODTROGEN SOM HELST.
    Kan man lura och blåsa sina vänner, ja då har man inga som helst problem med att blåsa några främmande bloggläsare. Mvh:en med insyn!

      Berätta gärna mer. Hon har ju skrivit vid ett par tillfällen att Moa träffat BajsMalin. Är hon också med på bedrägerier i så fall?

      Insyn? Berätta!

    Även fast att jag inte är Mona så mår jag så otroligt dåligt av att läsa detta. Att hon hittar på att en människa existerar så att godtrogna människor kan ge henne pengar för att hjälpa den här ”Moa”.
    Jag blir illa berörd för att när godtrogna människor blir utnyttjade på detta vis kommer de lära sig att inte hjälpa människor som faktiskt behöver pengarna och en hjälp på traven efter skilsmässa eller liknande då de har förlorat allt.
    Allt detta på grund av människor som Mona som inte har någon skam i kroppen…
    En till grej, det är lättast att säga att den här ”Moa” har en skyddad identitet så att ingen kan försöka leta upp ifall hon existerar för att t.ex. hennes adress kommer ej komma upp på eniro, ratsit osv. Inga bilder på några bevis på att pengarna har kommit till ”Moa”, inga bilder på möblerna som har donerats etc gör en misstänksam. Jag tycker att någon som har för mycket fritid (lol) bör samla ihop så mycket bevis som möjligt på att ”Moa” ej existerar och polisanmäla Mona. Om hon talar sanning så kan hon bevisa det för polisen. Punkt.

    Synd verkligen att enbart positiva kommentarer och heja-rop släpps igenom där. Och synd att så mycket mörkas och förvrängs. Också läst om deras gamla företag i porrbranschen, blåsningen (inte med dom företagen alltså) etc.

    Kolla tidstämplarna på kommentarerna. Nog Mona själv som kommenterar en del, spec re en swishrunda till

    Mona är väl shoppingberoende? Tror att hon själv har skrivit det.
    Det är ett missbruk och alla vet ju att missbruk kan få människor att begå de mest märkliga/olagliga handlingar…

    Helt otroligt vilket bluff den kvinnan är, och hon är så himla smaklös i sitt sätt att dela in människor i facken goda och onda. Mår illa av hennes lismande stil mot människor som hon försöker köpa. Nej fy fan.

      Och hon lismar för vänner som hon kan utnyttja. Sen när hon fått det hon vill ha så byts vännerna ut.
      Men det är aldrig hennes fel. Vännerna har gjort si eller så… så Mona måste backa för sig o familjens skull.

      Näääääää fyyyyy fan!!

    Glömde berätta att polisanmälan är gjord samt en orosanmälan till soc.

    Jag blev tipsad om att ni skriver en hel del vilda spekulationer här av en vän som råkade glida in på denna sida. Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta när jag ser vad ni skriver. Det är väldans enkelt att sitta bakom en skärm och spekulera. Jag förstår att det är nåt allvarligt som saknas i ert vi vindskontor- ni har givetvis rätt att skriva och ”fundera” på vad ni vill- men ni kanske ska ha med er att förtal också är ett brott. ”Moa” existerar i alla högsta grad. Hon är en kvinna som genomlidit mycket smärta- sannolikt mer än ni kan föreställa er. Hade ni haft någon typ av mening med livet kanske ni lagt fokus på att göra gott istället för att bedriva ”drev” på nätet i stil med det jag ser här. Jag skriver inte här för er som älskar att hata- jag skriver här för er som snubblar över sån här skit och faktiskt undrar om det finns nån sanning i att ”Moa” inte finns – hon finns! Hon är en underbar människa som har ett varmt hjärta, hon har varit i mitt hem och umgåtts med min familj och när jag var hos Mona senast var det inte för att fuktmäta (det gjorde jag för att jag hade instrumentet i bilen) utan för att ta en fika med Mona, ”Moa” och mina barn. Mona väljer som ni så gärna kritiserar vad hon publicerar på sin sida och i detta fall för att skydda en människa som verkligen lever under hot. Om någon av er som tvekar vill så ring mig på 070-7102047. Jag kommer inte besvara eventuella svar eller kommentarer här igen- utan gör detta för att ni ska få en möjlighet att prata med en som vågar säga sanningen och vara ärlig med sin identitet. Ser att ni också diskuterat min och Monas relation och jag kan informera om att vi i flera år setts för lunch månadsvis där vi framförallt pratar kvinnligt företagande och annat som vi har gemensamt. Jag är dock inte så sugen på att synas i bloggen och det har Mona respekterat.
    Hälsningar Malin Söderson

      Då skulle jag vilja be dig att meddela Mona att börja redovisa för pengarna som skänks istället för att blocka läsare som ber om det…

      hon kommer att behöva redovisa både det ena och det andra

      ”Jag är dock inte så sugen på att synas i bloggen och det har Mona respekterat”, varför inte? För att det är ju inte direkt så speciellt svårt att kolla upp dig genom att du skriver ut ditt namn & efternamn, om det är nu anonymitet du är ute efter.
      ”i flera år setts för lunch månadsvis där vi framförallt pratar kvinnligt företagande och annat som vi har gemensamt.” Är en av sakerna ni har gemensamt att blåsa folk på pengar genom att ljuga ihop en historia om att denna ”Moa” finns, bla? Vad kan du egentligen tjäna på att umgås med någon som Mona? Kan ej vara bra för ditt rykte.

      Intressant! Okänt nummer, om man söker.

        Nej, inte okänt, kommer upp när man googlar, jobbnr, företag hon är vd för

        Ja numret är okänt om man söker på tex hitta.se därför dessa bolag tar saftigt betalt för att man ska synas i deras tjänster. Eniro vill tex ha 95 000kr/år för att vi ska finnas med där. Det känns som
        onödiga pengar i ett redan väl inarbetat bolag. Att jag är officiell med mitt namn betyder inte att ni vet hur mitt privatliv är- det är en skillnad på det ni kan hitta med hjälp av mitt namn och det som är mitt privata liv. Och som sagt om man har ryggrad och på riktigt funderar över detta så är min telefon på.

          ”Jag kommer inte besvara eventuella svar eller kommentarer här igen”

          Eh… nähä… men det gjorde du ju?! Är det inte lättast att be Mona redovisa pengarna om nu allt gått rätt till? För frågar nån av oss blir vi bara blockad.

          Om du dessutom inte vill synas i bloggen kanske du borde be Mona att inte skriva om dig alls. Förstår dock att man inte vill synas i en sån blogg och allt den förknippas med.

      Ge Moa en kram från mig och säg till Mona att sluta mörka (blockera kommentarer etc) och visa lite bevis, så Moa kan få fortsatt hjälp från oss som blir lite tveksamma 🙂

      Hej Malin
      Största annonsen på Eniro kostar ca 95 000 kronor (topp placeringsannons) , men du kan ha en enkel annons där erat namn och nummer står, kostar cirka 3000 kronor exklusive moms.
      Att ” Moa ” finns det tvivlar jag inte alls på finns hur många Moa som helst på riktigt.
      Men hela Moa/ Mona grejen känns som en bluff… det är vad min magkänsla säger mig. Personligen känner jag inte Mona, men någon jag känner har haft med Mona att göra och denna person bekräftar vad jag känner… att Mona inte känns helt seriös, mer säger inte personen och inte jag heller.
      Mitt råd från hjärtat, kvinna till kvinna, hon må vara din vän, men är du redo OM din vän inte helt ärlig och vilka konsekvenser det kan få? Jag skulle personligen inte gå in i ett tokförsvar för någon annan.

        Tror att Monas Universum har gjort bort sig en gång för mycket. Det kan inte vara så trevligt att vara näringsidkare och kopplas ihop med hennes person/blogg. Tycker också det är så simpelt och sjukt oärligt att utnyttja sina läsare genom att anspela på filantropi. Samma sak som att sol och våra sina läsår. Tycker verkligen att polisen skulle granska detta under lupp, då denna företeelse är helt sanslös. Gömma sig bakom en person med skyddad identitet, och sedan bara håva in pengar från sina läsarna, som öppnar plånböckerna – helt utan kritiskt tänkande. Skulle tro att denna böna har svårt att ta sig ur detta utan att det får konsekvenser. Hatar också hur hon pratar om folk som inte har studielån, läs, är korkade….. när hon själv inte han något att komma med. Är det inte grannar som är idioter så är det hennes före detta man, och hennes retorik och hemmagjorda svenska går mig på nerverna. Att hon sedan skulle vara tjenis med SÄPO hit och dit är så skrattretande pinsamt så jag vet inte vad jag skall säga. Kan inte annat än erkänna att jag följer med dagligen i hennes blogg då jag inser att bubblan är på väg att spricka.

      @Malin, du fick tipset utav en vän som råkade glida in här? Låter som Mona, har jag fel? Jag tror att Moa finns, men att ha insamlingar till henne stup i kvarten utan att redovisa en krona, gör självklart givare/bloggläsare misstänksamma med Monas bagage! Jag skänkte en slant till Moa i första insamlingen, men tänker inte ge något mera då Mona inte redovisar! Hennes bloggkollega Johanna Toftby har haft en insamling, (sänkte även en slant till henne), till underbara Annica som tyvärr är svårt sjuk, Johanna redovisade hur mycket pengar som kommit in, så varför är det så svårt för Mona?!?

      Fast det är inte förtal. Vi är nog ganska många före detta läsare härinne som känner oss besvikna över att upptäcka att Mona inte är den hon utger sig för att vara. Ifrågasättande kommentarer blockeras alltid så någonstans måste vi ju få diskutera vad som verkar stämma och inte. Det är nämligen inte alls så att alla är ”sjyssta” på Monas sida, minsta kritik och kommentaren blockeras. Det hade sannolikt varit klokare av Mona att släppa igenom frågor och besvara dessa, då hade det här forumet inte fått så många inlägg. Det är inte heller förtal att diskutera blåsningen på en halv miljon gentemot Fitterbittan, tingsrättens handlingar är offentliga och det framgår tydligt vad som skett i den frågan. Som sagt, Moa finns nog och det är klart att hon ska ha hjälp! Men man måste faktiskt redovisa pengarna- ett bra sätt att slippa hamna i den här bloggen. Och HUR svårt kan det vara? Mona är ju enligt egen utsago ärlig så det är väl bara att redovisa på?

        Angående Fitterbittan så var det inte bara den där halvmiljonsgrejen utan även fejkhandväskan och turerna kring den, http://blogg.ng.se/bloggbevakning/2017/05/blast Fattar inte hur någon kan göra allt det där mot sin vän!

    Nu är jag förbannad! Läste kommentarerna hos Mona under inlägget Moa! Hon påstår att vi bloggläsare ljuger!
    En bloggläsare från Norge frågar om hon inte ska göra ett inlägg om kritiken ifrån bl.a. Bloggbevakning.
    Mona: och att jag inte skulle ha godkänt kommentarer som rör det här, det finns ingen som helst sanning i det. Jag har för avsikt att ta hjälp utifrån för att bringa klarhet i det här. ”
    Hon har inte godkänt min kommentar där jag ber henne att redovisa! Och varför skulle hon behöva ta hjälp utifrån? Det är bara att redovisa! Hon ljuger tyvärr som en häst travar! Jag kommer att polisanmäla henne på måndag, hoppas flera ”bidragsgivare” gör det!

    Jag har skrivit hövliga och ifrågasättande kommentarer till Monas Universum säkert vid tio olika tillfällen, där jag sammantaget (på ett ungefär) har reagerat över hennes ”gudsfasoner” över hur hon döper om folk hejvilt….. kul att gå under epitetet bajs-Malin eller talibanen för att ta. några exempel.
    Jag blir också på riktigt ledsen när hon utan skrupler tillskriver en person som inte blivit dömd (tar mig friheten att tänka på hans familj och barn) ett livslångt ok – alltså ett eget hetsgatlopp, stackars dessa oskyldiga ungar.
    Mona lever ett torftigt liv som går ut på att sänka andra och därmed höja sig själv. Hon förtjänar inte att må dåligt men hon måste inse att hon behöver professionell hjälp. Idag är hon säkert en ledsen kvinna och det är sorgligt och synd om henne på ett sätt, men aldrig har uttrycket ”svinhugg går igen” fått ett tydligare ansikte. Har hört av en person att den där Peru resan inte kommer att bli av för hennes del, då hennes ”ambassadör-skap” inte är solitt samt att polisen har en bedrägeri-granskning öppnad på henne, men även att det ligger en anmälan mot henne om/för grovt förtal.

    Trist historia, även jag har skickat pengar till Mos, 1000 kr för att vara exakt. Skäms jag? Faktiskt inte! Jag vill tro att de flesta är goda människor.

      Instämmer. Mycket trist. Jag skickade bara ett par hundra men hade gärna hjälpt mer om jag inte snubblat över den här bloggen. Det faktum att hon helt enkelt inte redovisar pengarna har raserat förtroendet för henne totalt. Jag har också frågat hövligt efter en redovisning men inte fått igenom kommentaren. Däremot har alltid varenda ”Heja-på kommentar” under åren gått igenom och det snabbt.
      Jag tror tyvärr att hon är en bluff och det känns ju inget vidare.

    Mona redovisar på senaste inlägget !

    Det där var ingen redovisning! Och det faller ingen skugga alls på Moa, lågt av Mona att insinuera det.

    Tror fortfarande att Moa inte finns och Mona räknar iskallt med att ingen ska dyka upp på träffen. Det ÄR en riktig mytoman.

    Hon finns nog men det var ingen redovisning att tala om. Vi är ju rätt många läsare som inte bor i Sthlm, varför kan hon inte redovisa allt på bloggen? Är det någon som får igen kommentarer ang detta hos henne?

    *Får igenom*

    Precis, varför redovisar hon inte allt på bloggen, vore väl smidigare än att göra det IRL. Nej, det här är utstuderat beteende från henne, igen, för att luras. Och det är MYCKET pengar som inkommit. Tragiskt.

    Som sagts tidigare så är hon nu föremål för polisens granskning på två helt olika sätt. Stackars Moa (om hon finns) som också kommer att få skit från socialtjänsten då hon parallellt med försörjningsstöd haft en saftig ”sido-inkomst”, vilket säkert inte är redovisat i hennes ansökningar.

    Ska tipsa en kritiskt granskande journalist inom media om hennes ”press-träff”. Redovisningen på hennes inlägg var inte värd namnet.

    Redovisning = kvitto & insättningar på hennes konto. Det lär bli offentligt ändå.

    Är så himla förbannad på denna sketna människosyn som hon besitter. Dessutom, om hon nu finns på riktigt ”vår lilla Moa” så är nog Mona den sista man ska röja sin skyddade identitet för.

    Nej, bedrägeri är ordet!

    ASGAMAR VAR ORDET……,

    Saxat ur en del av Monas svar till läsare – fräscht skrivet av henne, kontrollerat, sansat och seriöst.

    ”Det är inte dom asgamarna som sitter med Moa i telefonen varenda dag för att trösta och peppa”

      Tack, jag är ingen asgam, jag skriver alltid hövligt och skulle inte drömma om att använda tillmälen. Jag undrar bara hur det hela har gått till och ställer mig tveksam till Mona, särskilt med tanke på hur hon har blåst Fitterbittan. Det ska inte falla någon skugga alls på Moa, skulle gärna bidra med mer till henne via annan kanal. Mona, du kan faktiskt inte anklaga oss för någonting när vi diskuterar i detta forum- du släpper ju inte igenom våra kommentarer! Den strategin fungerar inte i längden.

    Jag är varken läkare eller psykolog, men har ändå grymt höga studielån, alltså btw.

    När man flyttar fokus i en sakfråga och lägger ut frustrationen på en ev. kritisk omgivning, och marinerar sig själv med självömkan och en tung offerkofta – då uppfyller man, i min värld (iallafall), kriterierna för vissa beteenden som kan kallas för lite olika saker inom psykiatrin och missbruksvården (missbruk behöver som bekant inte vara enbart alkohol och droger). Detta är så sorgligt att konstatera. Lägg därtill ett aggressivt och omoget bemötande i kommentarsfältet. Fy så obehagligt detta har blivit. Gör det enkelt Mona och visa på ett rakryggat sätt att du har gjort fel så kanske du kan vända skutan.

    Ponera att jag skänkt en större summa till Moa. Jag förväntar sen mig den utlovade redovisningen i bloggen och efter påtryckningar får man denna ”redovisning.

    Är det tänkt att jag som missnöjd välgörare ska behöva åka 60mil till Stockholm för att få veta vart pengarna egentligen tog vägen? Tycker inte heller den mer eller mindre hotfulla inbjudan till tillställningen låter direkt lockande…

    Jag tvekar inte på att Moa finns, jag tvivlar däremot starkt på Monas intentioner.
    Det gick väl lite väl bra med insamlingen, Mona vill ha mycket Mona vill ha MER. Hur mycket som slutligen kom till Moa skulle vara intressant att veta, hur stor del har försvunnit i omkostnader på vägen?
    Maken som är så fantastisk på exel och redovisningar (tillåt mig gapskratta) kan väl hjälpa Mona och lägga ut allt på bloggen…

    Jag är förundrad över att det fortfarande finns företag som inte gör bakrundskollar på sina samarbetspartners, skulle aldrig skita ner mitt företag med att förknippas med henne.
    Över och ut.

    Moa, jag är uppriktigt ledsen för din skull. Det är MONA jag tror de flesta tvivlar på -inte dig <3

    Oj! Jämför kommentarsfältet i Monas blogg ang inlägget om swish med kommentarsfältet här. Det är ju inte härinne som hat och förolämpningar haglar. Monas kommentarsfält är riktigt obehagligt! Och nu ska vi ha dåligt samvete över Moa-(frånsett det faktum att många undrat om hon verkligen finns, och givet ATT hon finns) så är det faktiskt inte Moa som ifrågasätts, det är ju Mona. Vi är många härinne som gärna och gladeligen hjälper Moa ännu mer om vi kan göra det i en säker kanal.

    Nu ska Mona radera alla inlägg om Moa i sin blogg för pga ”drevet” här & hotar om polisanmälan om förtal till en kommentator.

      Den kommentatorn (för övrigt ett korrekt och rimligt inlägg) behöver inte oroa sig, Mona bara hotar och hon hotar väldigt fult. Det är ovanligt att en människa kan vara så godhjärtad och fantastisk och samtidigt bete sig så fruktansvärt illa. Om hon svara såhär i bloggen- hur är hon då i verkligheten?

    Hon är verkligen obehaglig!

    Mona är inte frisk. Inte synd om henne. Däremot är det synd om hennes barn. Samt den del av ”mänskligheten” som sväljer hennes fruktansvärda lögner och påhitt. Hemskt är det. Hur får man stopp på människan?

    Och nu skyller hon på att kommentarer ”försvinner” in i Spam-lådan… Antingen är hon lite kreativ med sanningen här eller så är Tailsweep inte platsen man ska ha sin blogg på?

    Monas vän, ”Säpöfrun”, har skrivit under redovisningen:

    ”jag lovar att om det är någon jag litar på i detta så är det Mona, hon skulle verkligen aldrig göra en så oärlig grej! Mona är en god människa”

    Vet hon inte allt vad Mona har gjort mot Bitterfittan eller låtsas hon utåt att hon inte vet?

      Man undrar ju om Säpofrun har sett Monas respons till sina läsare i kommentarsfältet-och i så fall tycker att de kommer från en god person?

        Säpo-frun?

        Ursäkta min tröghet, men ska ”denna fru” representera vårt rättsväsende eller ingår hon i den bloggande kvinnans privata armé?

        Misstänker att fruns roll ska utgöra den yttersta säkerhetsgarantin för blingerskans trovärdighet – tänk och ha en egen säpofru.

        Seriöst = ett helt nytt och underbart grepp på att man är 100% ok.

        Det är alltså på riktigt?!

    Tror Mona fejkar de kritiska inläggen. Skriver dem förmodligen själv. Hoppas vid Gud att polisen granskar henne ordentligt. Vilken fejkmänniska. Trodde inte de fanns på riktigt men klart de gör.

      Hon är i alla fall både hotfull, otrevlig i sin kommunikation och därmed väldig obehaglig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.