Vad fan pågick egentligen?

Blondinbella:

Jag älskar att känna ”var vill jag sitta”, är det vardagsrummet och sofforna som gäller, matbordet, vid köksön, ute på altanen i kvällssolen, kontoret, soffan uppe eller i sängen. Jag bestämmer varje kväll. Det är sådana småsaker som gör mig glad. Frihetskänsla fastän det säkert låter märkligt.//Bella

Man kan ju verkligen undra över vilken typ av Von Trappsk disciplin som pågick hemma hos Bella och Odd innan de separereade med tanke på de subtila pikar hon skickar honom gång på gång.
Är det inte att hon får går in med skorna nu så är det att hon får sitta var hon vill.
Så. Himla. Märkligt.
Speciellt som Bella själv sagt att hon inte vill skriva om uppbrottet med hänsyn till sina barn och ändå känns det som att hon inte gör annat.
Fast om det nu är så att de hade en dysfunktionell relation där Bella var totalt kontrollerad av Odd så förstår jag hennes känsla. Det är en helt överväldigande känsla att känna friheten efter att man gjort sig fri. Jag har själv varit där.
Man känner sig nästan berusad av den nyfunna friheten.

Hur tolkar ni Bellas inlägg? Som jag eller på något annat vis?

125 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Hmm ja Odd kan ha varit kontrollerande. Men Bellas inlägg kan också tolkas som att hon njuter av att inte behöva ta hänsyn till någon annan. När man är i ett förhållande måste man ju kompromissa om man vill umgås – vill inte ens sambo sitta ute pga av myggorna får man ju antingen välja bort hen eller att sitta ute. Jag tolkar det som att hon tycker det är skönt att slippa välja eller välja bort baserat på nån annan.

      Hmm, ja, men å andra sidan så bad hon om lov för att få gå på toaletten också när barnen var på hennes pass och det kunde hända att han sade nej så hon fick vänta tills han ville hålla ett öga på barnen.

      Han å sin sida bad aldrig om lov utan bara gick på toaletten.

        Se vår diskussion om det nedan. Jag anser att Bella gjorde rätt som sa till innan hon gick på toa eller duschade, och det var Odd som gjorde fel som bara gick iväg. Han borde också ha ”bett om lov” tycker jag. Detta var ju när barnen var små. Då kan man ju inte bara försvinna iväg och inte kolla med den andra om det är lugnt först.

          Jag såg den sedan. 🙂

          Ja, jo, men det var sättet som Belle skrev det på som skavde för mig samt att han faktiskt sade nej ibland och då helt utan självreflektsion gick på toa utan att fråga.

          Ibland så är det inte vad som sägs utan hur.

            Ganska intressant ändå att folk hela tiden misstror Bella om allt hon skriver och känner förutom det som på något vis befäster den bild av Odd som andra har bildat sig. Som fan läser Bibeln.

            Vet inte exakt hur du menar.

            Tror du på allvar att jag tror att precis allt Bella säger är 100% hittepå? Att det inte finns några barn eller några produkter att köpa som heter LCC?

            Jag har dessutom inte påstått att jag har rätt i mina aningar. Jag har bara lagt ett pussel men facit till det sitter inte jag på.

            Jag skriver om bellas läsare generellt inte om dig specifikt.

            Ok. Tack för förtydligande. 🙂

          Fast det handlade väl om att hon frågade om lov, inte att hon sa till.. Jag tycker oxå att man med små barn bör säga när man går på toa så den andre har koll på barnen, men man ska inte behöva fråga om lov…

      Precis så tolkar jag också. Nu när min sambo är borta i veckorna kan jag tycka det är härligt att välja teveserie själv. Jag saknar honom samtidigt och vill mycket, mycket hellre att han ska vara hemma, men det är forfarande trevligt.

      Självklart bestämmer han inte över mig – men när han är hemma är det mysigt att titta på något tillsammans som båda gillar (och inte skrämma en sjukhusrädd stackare med Call the midwife)

      Tror nästan alla känner ungefär så, Bella är ju också mkt duktig på att leta positiva känslor (njuter av att sova utt när hon blir sövd hos tandläkaren tydligen).

      Jag tolkar det som du gör Mystiske Enhörning ? Hon känner känslan av att vara ensam och inte behöva ta hänsyn till någon annan, bara kan tänka på sig själv en stund när barnen är borta. Genomgick exakt samma fas själv första året när mitt x flyttade. Han var inte ett dugg kontrollerande. Det var mer att man fick den där lustiga känslan av att vara ensam och bestämma själv som var lite överväldigande

      Inlägget säkert skrivet för att folk ska spekulera. Smart.

    Låter jättehemskt. Har så svårt att ens föreställa mig ett sånt förhållande. Att inte få gå in med skor, att inte få sitta var man vill och behöva be om lov för att gå på toa.

    Tänker att i ett sunt förhållande så respekterar man varandra och vill den ena gå in med skor ser man till att de är rena och inte repar golven, vill man sitta i sovrummet och jobba så gör man det om inte den andra ligger och sover där och vill den ena jobba i tv-rummet när den andra spelar så kompromissar man. Och toa går man på när man behöver.

    Får intrycket av att Bella och Odd hade ett dysfunktionellt förhållande tyvärr.

      Har jag missat något inlägg där hon skriver att hon inte fick gå på toa eller drar du lite höga växlar nu?

        Finns ett inlägg där hon reflekterar över att hon alltid bad om lov för dusch och toabesök men inte Odd. I sammanhang att ha barnen.

          Har en treåring och både jag och sambon brukar säga till när vi ska gå och duscha eller behöver sitta länge på toa. Inte pga ett dysfunktionellt förhållande utan pga enkelhet. Ifall jag leker med sonen och behöver gå på toa (och vet att det tar längre tid) så vill jag ibland inte att sonen ska bli kvar ensam. Det är för allas skull. Det är sällan den andra parten säger nej till toa/dusch.

          Gå inne med skor dock… ?! Jag vill inte att någon ska gå inne med smutsiga uteskor i mitt hus! Även om skorna är torra så är de smutsiga! Inneskor är en annan sak, de används ju bara inne.

            Fast det är väl en viss skillnad i att säga till och i att be om lov?

            Hon frågade väl inte om lov per se, utan kollade med Odd om det var okej att hon gick och duschade just då? Det är skillnad. Så brukar vi också göra eftersom vi har småbarn och ibland måste den andra partnern kanske göra någonting först innan man försvinner i en halvtimme eller mer.

            Min man brukar alltid försöka gå och bajsa precis när middagen är klar. Inte så roligt att sitta själv med två småbarn och äta varje dag så ibland säger jag nej, han faktiskt får hålla sig tills middagen är klar. Kan tänka mig att BB är likadan. (och nej, han håller sig typ halva dagen men väljer att skita precis när vi andra sätter oss ner för det är ju ”en lugn stund”. För honom kanske som inte behöver äta själv med två småbarn. ?)

          Jag uppfattade det som att Bella var noga med att tala om att hon tänkte gå på toaletten/ta en dusch av den enkla anledningen att det då var Odd som skulle ha tillsyn över barnen.
          Om det betydde att ”hon bad om lov” eller inte är väl en tolkningsfråga. Jag uppfattar det som att hon ”stämde av” med Odd. Det är något som man som föräldrar ständigt måste göra.
          Däremot reagerade Bella på att Odd tydligen inte gjorde likadant dvs han kunde hå och sätta sig på muggen eller börja duscha utan motsvarande samråd med Bella. Vad det berodde på kan man ju undra. Kanske en form av ”manspreading”?

            Problemet var väl framförallt att han sa nej ibland?

        Det var när barnen var bebisar. Bella kom på sig själv med att alltid säga till/fråga Odd när hon skulle på toa. Det låter inte så konstigt tycker jag. Men Odd gjorde tydligen inte samma, utan gick bara iväg till duschen eller toan utan att kolla om det var lugnt för Bella att vara ensam med barnen en stund.

          Känner tyvärr igen det där, trots i övrigt jämställt förhållande – killen går bara och duschar, jag säger till först (pga småbarn).

            Hoppsan.

            Ni hade en lång tråd här om toaletten redan.

            Sorry! 😉

    Jag tolkar det på ett helt annat sätt. Att vara i en relation är att kompromissa. Om min pojkvän sitter vid datorn och spelar datorspel så vill jag inte sitta vid tvn. Om han ligger och sover kan inte jag dra igång stereon på högsta volym i vardagsrummet. Det handlar inte om att han kontrollerar mig och talar om för mig var jag får vara och inte i vårt gemensamma hem. När han är bortrest känner jag också lite den friheten, att få göra vad man vill utan att behöva störa någon.

      Precis så!

    Känns lite fånigt av BB att offentligt skriva sådant här. Om hon och hennes ex har problem med sin relation så är det väl ändå bättre att sköta det privat. Tror inte hon mår så bra och då kanske man inte ska publicera sina texter offentligt utan skriva ner på ett papper utan att publicera. Men det är min högst personliga åsikt.

    Tror mer på att Odd exempelvis var noga med att man äter middag vid middagsbordet osv osv ( lite rutiner och regler mao ) och det skar sig med Bellas Pippi Långstrumps värld.

      När vi var små var mina föräldrar nog med att man åt middag vid matbordet och att man tog av sig skorna. Inte för att en av föräldrarna bestämde utan för att barn mår bra av struktur. Dessutom underlättar det ju att hålla efter ett stort hus om man tar av sig skorna och äter i köket. De har dessutom små barn som antagligen kladdar en hel del och sitter på golvet. Känns som ganska rimliga saker..

      Jag tror precis som dig! Han ville ha ordning och reda och Bella tycker att man kan göra lite som man vill och känner för.. minns att hon skrev för nått år sen att hon var så förvånad över att odd sa nej till att låta barnen cykla inne, hon förstod inte alls varför cykeln inte kunde användas inne också.. så dem verkar vara ganska olika, av det lilla hon nämt i bloggen under åren.

    Jag tolkar det som att hon fick massor av kommentarer första gången hon råkade skriva något om det och sedan ser till att upprepa bragden ett par gånger. Easy wins.

      Där har vi det!

    Hon beter sig som en dumpad fjortis, tycker synd om barnen!!

    Det är ju hon som är knäpp på riktigt.
    Hon behöver hjälp av en psykolog eller liknande.
    För hon kan inte må bra.

    Seriöst.
    Ni som är i ett förhållande sitter ni ihop med superlim?

      Du får gärna utveckla ditt resonemang. Framgår inte riktigt varför du tycker Bella behöver en psykolog.

        Hon behöver hjälp med att bearbeta sitt ENORMA bagage!!!

          Och vilket bagage är det? Och hur yttrar det sig nu?

            Skojar du?

            Hon har nog mycket från barndomen t.ex. att ta hand om.

            Oavsett, man håller inte på som hon gör.

          Håller med dig! Jag är likadan, dock har jag inte adhd utan ”bara” bagage och är uppenbarligen för ”frisk” för att få terapi remitterat av en läkare trots värre bagage än Bellas (offentliga iaf). Det är bara att hosta upp privat och bearbeta, framför allt om man har barn – för de kommer påverkas, oavsett om man vill/tror det eller ej.

    Fast om man har i åtanke att det antagligen var odd som stod för varfagsstädningen hemma förstår jag han inte ville man drog in massa grus genom att ha ytterskor på sig inne.
    (Och varför skulle BB ens vilja de, hon har ju skapat flatterd just för den orsaken väl?)

    Oxh sen, har man någon som lagar middag till en varje dag – då kanske man får acceptera att personen serverar detta vid ett matbord. Inte så konstigt.

    Gissar att Odd inte styrde och ställde mer än vanligt och att hon också tidigare kunnat sitta i soffan om hon ville. Bloggen brukade vara full av inlägg om hur hon låg på soffan med tidning och choklad. Tvivlar på att hon hellre velat sitta på en på en pinnstol med chokladen. Hon letar bara efter pigga, positiva aspekter att skriva om så att hon låter ”pepp” och överlycklig enligt den model hon själv redogjort för där hon utåt sett vill att allting ska se glatt och perfekt ut. Det jag tycker är trist är att hon sätter igång spekulationerna med flit. Vad hon än menade så vet hon 100% hur det kommer tolkas.

    Att vara singel innebär en frihet. Inte konstigare än så.

    Jag tolkar det som allt annat hon skriver = hon vill ha läsare.

    Jag har inte varit kontrollerad men pikad ang att gå in med skorna på, inte släcka lampor, tvätta kläder i 60 grader (40 räcker till allt enligt ex-sambon ?) Slösa med toapappret, etc etc. Jag gjorde som jag ville men kommentarerna fick det att brinna i huvudet. Så nu klampar jag in med skorna på, tänder alla lampor och sätter på en tvättmaskin på helst 90 grader. För att jag kan Haha! Och som sagt, EX-sambo!! ?

      Oj, hur ofta måste du köpa nya kläder? 😛

      Håller med sambon om skorna. Ryser av folk som klampar in å smutsar ner :p

      Wtf 90 grader?! Alla dina kläder måste ju gå sönder?

        Jag kör alla underkläder i 90 samt lakan och handdukar

          Va? Bajsar du ofta på dig/i sängen eller? Enda anledningen jag kan komma på till att tvätta i 90 grader. Jag tvättar ALLT i 40 eller lägre. Och allt blir alltid helt rent. Och nej, jag tvättar inte särskilt ofta (typ en gång i veckan).

            Jag är också skolad att tvätta lakan i 100 grader. Det betyder att all kvalster dör, och lakan klarar av 100 grader. Att bara tvätta kläder i 40 eller lägre är inte att rekommendera, då du inte får bort saker som satt sig på kläderna, ex strumpor som du använt när du tvättat. Det är så fotsvamp frodas och sprids.

            Till cam: Varför sattes denna kommentar/jag(??) på mod?????

    Finns det något du inte varit med om? Alla skador bloggare drar på sig, händelser i förhållande etc bloggare varit med om har du också varit med om..

      Och då har du bara sett toppen av isberget tyvärr.

    Jag tycker man kan tolka det enligt följande:

    1) Odd var otroligt kontrollerande

    2) Odd blev sur/grinig över att hans fru inte hade tid att umgås med honom (vilket på ett sätt är förståeligt)

    3) Bella ville leva ett PippiLångstrumpliv medan Odd försökte uppfostra barnen (tex äta vid matbordet och ta av sig skor inomhus)

      4) Det betyder ingenting men hon vet hur det kommer att tolkas = Mer kommentarer, mer läsare.

      5) En ren allmän reflektion över singellivet. Man har ingen förutom sig själv att anpassa sig efter. Jag levde så i många år och det var lika skönt som det var sorgligt.

        Varför är det sorgligt att vara singel? Är 30 år singel, aldrig bott ihop med någon av pojkvännerna jag haft. Så jävla skönt att jag inte kan se mig själv bo ihop med någon. Inte beredd på att kompromissa med min frihet än i alla fall. Skönt, inte sorgligt för mig i alla fall!

          Haha så jäkla spot on! Jag är så självständig just nu att jag har extremt svårt att se hur jag någonsin ska kunna bli sambo utan att göra den andra människan galen pga alla mina små egenheter ? självklart måste man anpassa sig, men fy tusan vad skönt det är att bo ensam!

          Så kan det säkert vara. Skulle kanske ha förtydligat att det blev sorgligt för mig. Första tiden var det bara härligt men mot slutet var ensamheten inte självvald längre och då blir det automatiskt sorgligt.

    Jag och min sambo fullkomligt ääälskar att få någon kväll då och då där man får vara själv (utan den andre) i hemmet. Jag hade inte fixat ett liv som sambo annars.

    Så med det sagt så tror jag inte att det är konstigare än att hon bara försöker hitta något positivt i den annars så svåra situationen. Att inte behöva kompromissa eller anpassa sig har både sina för- och nackdelar. Bella väljer (som vanligt) att skriva ur den positiva vinkeln – vilket inte betyder att det inte finns en jobbig vinkel också.

    Det var nog helt enkelt så att Odd och Bella den sista tiden (kanske det sista året?) gick varandra på nerverna så att det Bella nu beskriver är helt enkelt lättnaden över att Odd inte längre finns i närheten och påverkar henne.
    Känslan av att kunna gå runt i huset och bara vara själv är helt enkelt lättnaden över att ha blivit av med någon som man inte (längre) tålde att vara i närheten av.
    Trist när det går från att ha varit så hemskt bra allting till raka motsatsen. Eller kanske det är Bella som överdriver hela tiden? Hon har ju en bloggsoppa att koka varje dag.

    Om nu Odd var kontrollerande så har hon ju i pricip ljugit genom hela bloggen, han var ju sååå stöttande och peppande.

    Tror mest det är Bellas sätt att som vanligt i sina inlägg få läsarna att koka soppa på en spik. Glöm aldrig hur slug hon är.

      Haha som greta även skren däri slutet 🙂

      Du behöver googla lite på hur det funkar med kontrollerande män. Nej. Att hon såg honom som bra förut behöver inte betyda att hon ljög om hon nu (som du spekulerar och gissar utan grund) ser annorlunda på det nu.

    Jag tolkade det först som du – att Odd bestämde var hon fick sitta och inte. Men sedan när jag läste om texten några gånger så inser jag nog att hon menar att hon älskar att hon har så många valmöjligheter i och med att hon har ett helt hus för sig själv

      För varje gång jag läser om hur härligt det är med huset tror jag mer och mer att hon egentligen vill bo i en lägenhet i city istället.

        Ja eller hur, intressant! Det verkar som att nar nagot ar daligt (ta bara nar de flyttade fran senaste lagenheten, innan de bestamde sig for hus) skriver hon allt mer om hur harligt det ar, det trappas upp men sen helt plotsligt ar det inte bra alls och ska andras. Undrar om hon forsoker intala/lura sig sjalv eller andra. Formodligen bade och. Ar lite likadan sjalv faktiskt.

    Jag tolkar texten lite annorlunda. Men sen kanske jag är också en galen kontrollerande Odd …. suck

    Nej man sitter inte i soffan med laptopen och svarar på mail. Inte heller vid köksbordet där andra försöker ha mat ro. Det är inte bra för din rygg, nacke eller andra människor kring dig. Vissa zoner i hemmet tycker jag kan försonas från jobb eller datorpillande. Har kvinnan inget eget rum för sånt? Min man jobbar hemifrån och jag är sjukskriven just nu pga ryggskada. Vart ska jag ta vägen om han har skype möte men parkerar sig i soffan istället för sitt kontor? Jag kan ju inte direkt sätta på tvn och störa deras möte? Usch jag skulle känna mig jätte ivägen. (har det hänt en gång också så vet att det ej känns trevligt)

    Äta gör man dessutom tillsammans, lungt vid ett bord som en familj. Barn som inte äter vid ett bord på fasta tider tillsammans med sina föräldrar har en större risk (obs, större … försöker inte trampa någon på tårna) att utveckla ätstörningar eftersom du som förälder har mindre koll. Det är hälsosammare för dig som vuxen med. Ta en paus. Tugga långsammare. Prata med varandra!

    Hade heller inte viljat ha skor inomhus. Det här är ett hem, inte ett kontor.

      Skypemöte är ju en sak (man både stör och kan bli störd av andra i rummet) men skulle min partner säga till mig att jag inte fick sitta i soffan och svara på mail skulle jag verkligen börja fundera på vad jag gör med den människan. Jag kanske drar på lite höga växlar efter att ha varit i ett extremr kontrollerande förhållande men tycker inte man sätter upp såna ”regler” för vuxna människor. Bra för ryggen? Nä, kanske inte, men det är väl upp till mig..

    Jag tänkte bara helt spontant att hon menade i jämförelse med att bo i en liten lägenhet där det inte finns så många valmöjligheter…

    Kanske skita i att skvallra och spekulera? Pikar? Efter en lång relation känns ofta allt som frihet. Allt från vad man köper hem för mat till rutiner osv blir plötsligt bara ens egna. Så han behöver inte ha varit ett as för att hon ska kunna skriva så utan att alla skvallerkärringar går igång och sätter etiketter på vad hon menar. Sen så är det ofta så att ”snälla killar” är minst lika dåliga som dom som har bad boy-rykten så givetvis kan han rent teoretiskt hypotetiskt ha varit hur kontrollerande som helst. Om så är fallet så beter hon sig verkligen som ett under av värdighet. Och nej hennes barn kommer ej läsa in pikar i detta när de läser hennes blogg senare. De kommer se att deras mamma var glad och hade fått en frihet som hon behövde.

    Cam Cam, vad fin du var i Barometern idag?

      Ja du var fin i barometern idag 🙂

    Kan inte låta bli att bli väldigt avundsjuk när jag läser hur många av er aldrig bråkar med era partners. Själv sitter man med en sambo sen sju år och får utstå psykisk misshandel varje dag. Framför vårt barn. Känner mig förlamad och frågar mig själv varje dag varför jag inte lämnar honom. Så svårt och ingen i min närhet känner till min situation.

      Sorry, såg att min kommentar hamnade under fel inlägg.

        Du måste försöka ta dig därifrån, vad som än krävs. Ingen har rätten att styra DITT liv. Det kommer vara jobbigt, men du kommrr var aså lycklig sen när du är fri.

      Berätta för folk i din närhet och få hjälp att lämna. Livet är kort och vad vi vet har vi bara ett, låt inte dina barn växa upp och se dig bli utsatt för psykisk misshandel. Du är stark nog att lämna och det finns hjälp att få, både från nära och kära men också utifrån

      Hur lyder svaret på din fråga då? Varför lämnar du inte hnm??? ❤️❤️❤️

      Anonym! Snälla prata med någon om detta idag. Prata med din sambo om hur barn och du lider av att höra sådant. Visa på vad experter skrivit i ämnet. Ni måste göra en förändring nu. CAM CAM och ni andra hoppas ni också kan skriva något stöttande till anonym. Kram

        Tycker absolut inte hon ska stanna o försöka hjälpa den personen att bete sig respektfullt. Det blir sk medberoende. Vilket hon redan är i eftersom hon är fast.

        Nej tvärtom: prata med alla kloka, inte honom, om situationen. Våga berätta. Att hålla det inom familjen (er två) är den sämsta idén.

          Ell Det ena utesluter inte det andra men det är väl bättre att också försöka påverka honom så länge hon är kvar i relationen? Tänk på barnet. Kanske är partnern inte medveten om vilken skada han orsakar fullt ut. Givetvis ska hon ta stöd utifrån.

      Anonym: Får jag fråga vad det är som är den största orsaken till att du inte lämnar?

      Vi kan kanske alla här på bloggen tillsammans bena ut hur du ska gå till väga för att lösa den nöten om du kan berätta vad som hindrar dig. Vilka dina tankar är runt det hela.

      Ibland lättare som anonym att öppna upp för främlingar ärligt då inge här har förutfattade meningar om dig och ert förhållande.

      Det finns många kloka här som kommer kunna ge dig bra råd. <3

      Fina du. Ring en kvinnojour. Det finns nr på nätet. De tar även samtal om den här typen av saker, du stör dem inte. Och kontakta Vårdcentralen och säg att du behöver prata med ngn (överdriv om du måste, se till att få remiss för samtal), eller kontakta kommunens familjerådgivare och fråga om du kan komma utan din partner. Har du bra ekonomi så kan du direkt boka privat terapi.

      Du behöver stöd. Du ska inte ha det så. Och innerst inne vet du nog också att barn ej mår bättre av att se sånt. Men det är inte ditt fel, och inte ditt ansvar att lösa din partners problem. Det du behöver är att skaffa ett nätverk av stöd omkring dig. Prata med andra. Ta emot samtalshjälp.

      Allt kommer gå bra. <3

      Ingen känner till din situation för att du döljer den; du skyddar honom, och ger på så vis honom fri lejd att skada dig. DU är inte ensam, DU är inte maktlös. Tvärtom sitter du på ALL makt, och du ger den helt och fullt till honom för att… du är rädd, du är kuvad, nedtryckt, nedbruten, trasig, men det är bara han som gör dig trasig, ALLA andra i din närhet, de som är de dina, gör dig hel, efter förmåga. Låt dem, och beröva honom den makt som din röst faktiskt är. Höj den, lufta den, hulka, viska, vråla, gråt fram den om så behövs, men finns där en axel, ta stöd, hämta andan och skrik (!) rakt ut, säg som det är: han gjorde dig trasig, och för att bli hel behöver du hjälp. En axel är bara ett annat ord för en klippa – luta dig mot den, så står du fast. Luta dig mot den, så är du trygg, jag lovar. Mer trygg än du någonsin kan bli nu, mitt i ett stormigt hav, alldeles ensam. Hugg tag i en livboj så drar de upp dig, det är därför de finns där. De finns där för dig.
      Jag vet hur det kan vara, och jag förstår att din situation kan få dig att känna att du är ingenting värd – det värdet kommer du se först när du är på torra land igen, och då kommer du också se hur stark du är – men förmår du inte tillåta dig själv att bli fri just nu så vet jag ändå att du skulle simma till världens ände för att förskona dina barn från skit för vilket de aldrig gjort sig förtjänt. Gör det för dem, först, och när du håller hårt i bojen, för dem, så kommer du se att inte heller du är förtjänt av att misshandlas, förringas och nedvärderas, för när du vänder DIN blick inåt så vet jag att också du ser att det inte är du som är den som gör fel, annars hade du aldrig skrivit här nu. Dina barn förtjänar mer, så slåss för livet för att bli fri för deras skull, här och nu, så kommer du se sen, på andra sidan, att även du är värt så mycket mer än bara skit.
      Vi ses på andra sidan. Kram!

    Att skriva något på en offentlig ”företagsblogg” betyder inte att det är sant.
    Det är bara att ljuga på, tror att sinnesjukt mycket i bloggar är rena lögner.

    Avskyr när folk går inne i mitt hus med skorna på.

    Propparna brann rejält när min svärmor kom på besök en vinter, klampade in med sina vinterkängor som var blöta av snö och sand, gick in i köket och borstade/skrapade av skorna mot vår matta i köket (det som man normalt gör på dörrmattan vid dörren innan man tar av sig och lämnar skorna i hallen.)…

    VEM GÖR SÅ EGENTLIGEN?!

    Okej, vår matta i köket var inte någon värdefull dyrgrip, men ändå en fin matta som fyllde sin funktion och passade bra där den låg. Inte fan går jag in med skorna hos någon och smutsar ner dennes matta, även om den skulle vara köpt på Gekås/Rusta/ÖB/Jysk/loppis etc.

    Inte fan går jag och kissar i någons soffa bara för att jag kan?! Eller kanske jag bör göra det framöver, i alla fall hos de som använder mina vanliga mattor som en dörrmatta.

      Kissa i svärmors soffa!

      Oborstad svärmor ?

      Uhhh! Vilken ohyfsad kärring, jag hade slängt ut henne!

        Mähh, jag trodde jag var ”M nr 3”
        Men jag är inte den som är den, jag kan byta, men då tänker jag vara M8 ??

      Jag brukar säga till när någon beter sig på ett oönskat sätt i mitt hem, att här i mitt hem gör vi såhär, och sen är det inte mer med det 🙂 Tror det är sällan folk klampar över gränser av ren illvilja, utan snarare för att de själva inte drar gränsen just där. Jag tänker liksom att övertramp är mer än givet om värden inte lägger ner hur landet ligger, och nog för att man inte ska behöva stå och mästra i dörren men klampar någon in med vinterskor i mitt kök hade de hejdats strax efter tröskeln i alla fall. Mitt hem, mina regler. Vill ju inte bli slutkörd som Läckberg, liksom, och då är ju kommunikation en toppenlösning, faktiskt.

    Hon vill att folk ska spekulera. Det genererar klick. Tyvärr så blir det ju på Odds bekostnad.

    Finns det någon hon INTE skulle slänga under en buss ?
    Pengar och kändisskapet är värt lite för mycket i Bellas bok……..

      Värst vad du är synsk? Och oj vad du tar för HIV-et att Odd är perfekt.

      Vet du vad det kallas det som du pysslar med här? Internaliserat kvinnohat.

      Finns en plats i helvetet för kvinnor som dömer andra kvinnor och trycker ner andra kvinnor men helt utan belägg blir helt impade av töntiga män

        Givet*

          Fast vad snackar du om? Är du helt loss eller?
          Var i texten står det någonting öht som skulle visa på att jag är imponerad av Odd?

          Att Bella gör allt för lite klick och spekulationer i sin blogg är knappast något nytt under solen. Hennes tvärvändningar och uttalanden som hon en kvart senare pratar emot igen gör att läsare tröttnar.
          Man ser rakt igenom henne. Att hon inte fattar det själv är bara ömkligt.
          Det har absolut NOLL att göra med kvinnohat. Hur fan kan du ens få det till det? Hon LURAR sina läsare, och det tycker du ändå man ska peppa henne för? För att hon är kvinna? ?
          Skärp dig nu för fan.

      Det ska väl vara barnen då. Än så länge håller hon ju hårt på att inte visa deras ansikten i bloggen och därav måste hon ju tacka nej till en massa erbjudanden hon borde få om tex mama-omslag, biopremiärer på barnfilmer, premiäröppningar av tex Kolmården, Furuvik och alla andra ställen som alla andra bloggare/influensers (som gärna ”viker ut” sina barn för minsta gratisgrej) tar sina barn på exakt samma dag ?

      Frågan är ju dock om hon kommer att fortsätta hålla på detta nu när hon är ensam med barnen.. jag ser framför mig ett mama-omslag inom ett år med stora rubriken ”så enkelt klarar jag livet som ensamstående mamma” och en stor intervju med massor av tips på hur man boostar karriären trots singelmammalivet, hur otroligt jobbigt det var i början som ensamstående men att nu är vardagen så enkel, och så massor av bilder på henne i ”karriärkläder” och Sally på höften typ ?

    OT:

    Jag har precis bevittnat mitt ex vara otrogen i sin nya relation. (Han var otrogen mot mig med) De har dessutom en dotter på 1 år. Detta svin till kille är sjukt manipulerande.

    För att dra storyn kort så kom jag på honom. Ringer tjejen han är otrogen med mot mig. Han får psykbryt och tycker att jag har förstört hans liv. Tjejen slänger så klart ut honom. Jag packar ihop och flyttar inom några timmar. Han lyckas manipulera denna tjej till att det är jag som är ett psyk till ex och vill förstöra. Denna tjej ringer mig efter ca 6 månader och berättar att vad hon har varit med om. Hon var tuffare än mig och gjorde en polisanmälan (hot och våld) Hon hade i sin tur kommit på honom vara otrogen med den tjejen han nu idag har barn med.

    Så nu är han alltså otrogen igen! Det har gått många år sen han var ett ex men jag känner fortfarande den där klumpen i magen när jag fick veta att han var otrogen!

    Så min fråga är! Borde jag kontakta tjejen eller låta det vara?

      Har inga råd att ge, men killen i fråga låter exakt som min syster. Sjukt manipulerande, otrogen i varje relation (men skyller alltid på att det är hennes partner som ”gör” att hon ”måste” vara otrogen). Nu har hon berättat att hon i hemlighet slutat med p-piller och försöker bli gravid med nuvarande killen.. Killen vet tydligen inte om något än. Hon är ändå +30 år och vet inte bättre. Fyfan. Skäms över att hon är min syster.

      Tycker inte att det är din sak. Vad vill du uppnå med att kontakta henne? Tror du att hon kommer tro dig, vara tacksam eller kommer hon se dig som att du vill förstöra deras relation? Är du beredd att hjälpa henne med dottern, ev flytt och emotionellt stöd, om inte så kanske du ska låta bli? Det känns som att du gör det mer för din egen skull utifrån sättet du skriver.

        Eller så vill ”hjälp” handla som hon själv önskat att någon gjort om det var hon som blev bedragen, dvs att någon berättat för henne.

        Jag är kluven till vad du ska göra. Kanske så är det honom du ska kontakta.

        Om det var mig det handlande om så hade jag velat veta ifall min partner var otrogen och hade hopats någon berättat det för mig så att jag inte var den siste på jorden som visste om det alla andra redan vet.

        Men långtifrån alla känner som jag gör…

        Det är en människa som jag inte känner, så nej det är jag inte beredd att göra. Jag resonerar utifrån hur jag känner. Är min nuvarande otrogen så skulle jag vilja veta. Skulle faktiskt inte bry mig vem det kom ifrån.

      Låt det vara, han kommer antagligen bara säga att du är bitter o vill förstöra för att du fortfarande vill ha honom. Säg ingenting!

        Sant! Känns bara bittert i mitt medmänskliga hjärta att hon ska gå runt och tro att allt är frid och fröjd och han har sitt roliga på sidan om.

          Vad med att snacka med tjejen han var otrogen med? Hon kanske inte heller vet hur det ligger till.

            Min andra tanke är lite den att om han nu var otrogen mot en annan med henne som han nu har barn med så borde hon själv veta att risken för att han kommer göra samma mot henne är väldigt stor. Om hon nu visste att hon var den som var vi sidan om innan de blev ihop+

            Med nästan 100% säkerhet visste hon nog inte om att hon var den ”andra” tjejen. Det är en hal kille som är sjukligt bra på att manipulera och får en att tro att man är dum i huvudet!

          Skicka ett anonymt brev!

          Visst finns det en risk att han säger att du är bitter och vill förstöra, men om du och de andra tjejerna går ihop och kontaktar henne så är det ju svårt för honom att bortförklara med det? Större chans att hon skulle tro på det då också.
          Min filosofi vad gäller otrohet har alltid varit att den som blir bedragen själv ska få göra valet om hen vill vara tillsammans med någon som har varit otrogen. Det är inte den otrognas rätt att göra det valet åt sin partner.

      Ja du ska kontakta hans tjej.

      Inte bara pga att han varit otrogen utan även för att han dessutom tidigare varit våldsam och hotfull.

      Berätta om våldet för henne. Säkert har hon sett den sidan och att få det bekräftat kanske gör att hon först skyddar honom men ett frö är då sått ang att lämna honom.

      Jag tycker att ditt liv är ditt, och ska värderas och respekteras därefter. Det är väldigt fint av dig att känna med kvinnan som är drabbad idag, men hans liv är hans, liksom hans relationer är helt hans egna och faktiskt ingenting som du ska behöva ha varken huvudbry eller ansvar för. Jättetråkigt för den nuvarande kvinnan, så klart, men våra nitar är våra egna att gå på, inte dina att avstyra oss ifrån. Han var ett svin då och han är ett svin då; du såg honom för vad han är, varför ni inte längre är tillsammans idag.
      Han, hans förehavanden och allt som följer därpå tycks vara lika skitigt som det var då, då ni hade en relation, men är det du som ska städa, röja och skademinimera? Nej. Han är någon annans huvudvärk nu. Tyvärr, kan man med all rätt tycka, men det tycks likväl vara ett medvetet val från din sida som du också är nöjd med, vilket du också ska vara, för du är ju faktiskt varken hans mamma, hans städpatrull eller hans övervakare, och frankly så begriper jag inte alls varför du ens har koll på ditt ex förehavanden överhuvudtaget längre? Skit i honom, din tid och du är värd mer än att vara stand by damage control för en idiot.

        Du har helt rätt! Bara för mig svårt att se honom med egna ögon vara otrogen (han såg inte mig) och veta vad jag ska göra med information. Nej, jag skiter i det hela. Som sagt, inte min huvudvärk!

    Tänkte öht inte på Odd när jag läste det där och det känns lite som att gripa efter halmstrån. Tolkade det mer som att hon inte har någon att ta hänsyn till – vill hon sitta inne på sitt kontor kan hon göra det utan att känna dåligt samvete för att hon inte umgås med Odd. Jag kan liksom också tycka det är skönt när min pojkvän inte är hemma för jag bara kan ha mina egna rutiner utan att tänka på honom. Betyder inte att jag är olycklig med honom eller att han inte låter mig ha det annars.

    Det där med att inte skvallra/spekulera slängde du för länge sedan verkar det som. Bella har inte skrivit ”Odd lät inte mig sitta vart jag vill” vad jag kan se. Ändå skrivs ett spekulerade inlägg om att han var kontrollerande och Bella anklagas för att slänga ut pikar. Känns som att din blogg blivit mer och mer oseriös över tid och särskilt sedan du gjorde det till ditt heltidsjobb.

    …är väl inte så konstigt om småbarnsförälder som är barnfri 3 dagar i stöten kan äta i arbetsrummet när barnen är hos andra föräldern. Kanske inte fungerade lika bra när det handlade om hela familjen, 2 vuxna å 2 barn…..

    Jag vill vara diskret när det gäller skilsmässan pga jag vill ej att barnen ska läsa om detta när de blir stora. *skickar subtila meddelanden hit och dit om skilsmässan*

      Herregud!! Vad är det med er skvallerkärringar?!
      Att en kvinna uppskattar friheten efter en skilsmässa är alltså nåt som ni påstår att hennes barn kommer ta skada av att läsa? Det kommer hon säkert berätta för dem och han med. Barn vill ha lyckliga föräldrar.

      Det hon menar är såklart att hon ej kommer hänga ut Odd för vad som fick henne att lämna honom

      Skärp er. Vad är detta för läskig skvallerkärringormgrop?

      Sluta skvallra och gå ut och gör nåt meningsfullt?

    Det känns som att du camcam läser in saker i Bellas inlägg.

    Jag tolkar det som att hon nu kan välja att sitta med datorn och jobba var hon vill, kanske inte så populärt när man lever med någon annan? Datorn vid matbordet, i sängen eller tv-soffan osv.

    Clickbite………. Döm inte någon när ni inte vet sanningen!

    Har ni sett på instastory att hon ska till Frankrike nästa vecka… ?

    Jag tycker mig se att Bella blivit mer ”frikostig” med bilder på barnen. Inga porträtt-fotografier förvisso, men har hon inte börjat släppa på det här med att deras ansikten inte ska synas?

      Din fråga kan du väl svara på själv? Har du sett några ansiktsbilder på barnen så är svaret ja. Har du inte gjort det förstår jag inte varifrån din fråga kommer.

    Men nej, jag tror inte detta är en pik mot Odd, alls.
    Antagligen bara ett rent och skärt konstaterande. För jag vet verkligen vad hon menar. Att liksom ha ett helt hus för sig själv och kunna mysa ner sig var man vill utan att ta hänsyn till någon, dvs. utan att behöva diskutera med sin sambo var han vill sitta, vad han vill göra – utan man bara gör det.

    Kan det inte vara så så att hon bara pikar odd med att huset är hennes och att han inte har så många val i sin lägenhet? Typ som, ”haha, jag har ett stort hus inte du”. Pengar och beröm betyder ju mycket för henne

      Herregud. Ni hittar ju bara på skvaller och långsökt teorier rakt ur luften.

      Vilket pinsamt snack asså.

      Kan kvinnor sluta hålla på så här?

      Och att Bloggbevakning hyllar Lady Dahmer och samtidigt beter sig så djupt ofeministiskt och missunnsamt andra kvinnor. ”Mindre skvaller”….ehm.

        Men stick Ell, du är en negativ tråkmåns. Gissar att du känner Bella också eftersom du alltid gnäller extra mycket i kommentarerna när inlägget handlar om henne.

    Nä, av alla inlägg med Odd pikar tycker jag det här känns minst pikande mer en reflektion av hur trevligt med alla valmöjligheter utan att behöva ta hänsyn.

    Någon har lärt sig ett nytt ord. ”Ljuvlig(t)” i varje jäkla inlägg, på ett eller annat sätt?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.