En enorm fimp?

Kenza:

Kenza la upp den här bilden från sin sushilunch och det tog mig ett bra tag innan jag insåg att det inte var en enorm fimp i ett glas utan med största sannolikhet en pensel att pensla soya med.
Varför har inte alla ställen det? Det är ju as-smart! Istället för att man ska doppa sin sushibit i ett minimalt fat som man ändå alltid tappar den förbannade biten i och som då blir alldeles för salt.
Jag ska börja ha med mig en pensel i handväskan från och med nu när det vankas japanskt.
Det, mina vänner, är vad jag kallar ett äkta och pinterestvänligt life hack! You are welcome!

Och på tal om life hacks.
Eller egentligen inte med någonting som var förbannat smart och som försvunnit. Tampax. Tampong med hysla. Varför finns de inte längre? Jag är sugen på att skapa ett plakat till nästa 1:a maj och kräva tampaxens återinförande på marknaden.
Det – och glassen med tuggummipinne.

97 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Va, jag fattar inte Tampax. Hatar att få mens i USA och behöva köpa såna tamponger. Kan liksom inte känna om den sitter rätt när man inte får in fingret ?

      Det finns ju andra varumärken som inte har hylsan. När jag var i USA i våras köpte jag libresse tamponger.

        Apropå USA – minns jag helt tokigt nu eller har CamCam bott i där? Någon som vet?

          Hahahaha

      Hatar tampax. När jag bodde i Spanien fanns det bara det så bad mina vänner att skicka vanliga haha

      Älskar Tampax. Mycket mer hygieniska. Letar alltid med ljus och lykta i Sverige efter dem. Finns på Ica stop i Täby

    Menskopp Camcam! Menskopp!

      Alltså menskopp kan vara den vidrigaste uppfinningen.. Jag har till och med svårt för att säga just ordet menskopp för jag får rysningar i hela kroppen och vill gå in på toan och spy.. Förlåt, säkert en.. jättebra.. grej.. men nej.. Alltså jag spyr..

        Varför?

        Haha jag förstår dig! ? Det ÄR vidrigt på vissa vis. Och vidrigt ord JA. Meeeeen sen är det ju också det att det är 100% läckagesäkert, inte stör miljön där inne och att den kan sitta i superlänge. Önskar jag kunde säga att man vänjer sig med vidret men tyvärr tycker jag fortfarande är bläää att tömma den tex. Men fördelarna uppväger.

          100% läckagesäkert – nej. Har provat med 2 olika menskoppar i 3 perioder vardera men de läcker som såll dag 3-5 när jag har som mest mens. Ville verkligen få till det men det funkar nog inte på alla.

            Då har du för liten menskopp.. finns en uppsjö. Beställ från menskopp.se så får du en ny om du beställer fel storlek. Blöder du igenom deras största så bör du söka sjukvård för det är enorma mängder blod du blir av med.

            Jag blöder så mkt att det läcker, trots att jag har den största. Men jag tror att det beror på att jag har svårt att få den o sitta rätt… jättekrångligt tycker jag.

        Tråkigt att du spyr galla över menskoppen. Jag älskar den, bästa uppfinningen ever. Rekommenderar alla att ge det många chanser tills man ”lär känna den” och hur den fungerar. Kan ta lite tid. Är underbart att känna att den inte torkar ur underlivet som tamponger gör. Underbart att kunna ha den inne länge utan att behöva bekymra sig. Underbart att se hur friskt blodet egentligen ser ut, till skillnad från hur det blir i en tampong. My opinion. //

          Håller med! Man måste använda den en del så den mjuknar då passar den perfekt. Dessutom lär man känna flödet och sin egna kropp. Jag vet att dag 2 och 3 måste jag tömma koppen varannan var tredje timme. Inget läkage öht

          Jag önskar att jag använde min! Men höll på att dö av smärta när jag skulle ta ut den första gången och bara nöp mig i musen så har gett upp 🙁

        Varför är det äckligt?

          Antar att du är en sådan där som inte ens skulle tycka bajskopp var äckligt. ”Nämen mens och bajs och kiss är ju NATURLIGT!”

            Nej, avföring är definitivt äckligt. Och snor, gamla bindor, använda tamponger, sårskorpor etc etc. Jag undrar på riktigt vad som är äckligt med menskopp? Känns mycket fräschare än en stinkande soptunna full med bomull och blod, i slutet av varje månad.

            PS. Fötter är också äckligt. Och folk som tuggar så det hörs, kladdiga bord där barn har ätit och kylskåp som ingen torkar ur

      Håller med!!! ?????? menskopp är för jäkla bra!!

      Menskoppen har revlotionerat mina känslor inför mensen. Med menskoppen tycker jag det är en tiondel så jobbigt att ha mens jämfört med innan.

      Bästa mensrelaterade uppfinningen sedan Ipren! Jag har haft min i tio år tror jag och det är så jäkla smidigt och skönt. Snacka om att spara pengar, slemhinnor och miljö. Att man är lite äckelmagad inför blod kan jag förstå men man ska verkligen inte låta det stå i vägen för att använda en menskopp.

      Jag har funderat på att köpa ett tag, men har lite funderingar. För det första, hur får man in och ut den?! Och hur vet man att den sitter som den ska? Sen vet jag att det finns olika storlekar. Vilken storlek ska man ha? Beror storleken på mensmängd eller hur fiffin ser ut (hur man nu vet om man har en stor eller liten insida på fiffin?!) Och kan den läcka? Är det nån som har haft menskopp men bytt tillbaka till binda/tamponger? Sover ni med den?

      Som sagt många frågor ?

        Kan tipsa om sidan menskoppen.se (tror det är rätt adress). Där finns svar på alla frågor man kan tänkas ha! ?

        Hmm låt mig se om jag kan svara lite för dig!

        Olika märken har olika storlekar. Det brukar vara typ 1 eller 2 eller 3 storlekar. Det beror på hur mycket man blöder, hur tränad man är, och om man har fött barn. På de flesta sidor så står det rätt bra förklarat. Om man är typ elitsportare ska man ha en liten storlek, samma om man blöder väldigt lite och inte har fött barn. Om man däremot blöder mycket och har fött barn ska man ha en något större storlek.

        Jag sover med min, den kan sitta i ungefär 12 timmar utan några som helst problem (jag låter min sitta i ännu längre de dagar jag blöder mindre ;D). Så jag brukar tömma och skölja eller torka av den på kvällen innan jag går och lägger mig och sen nästa gång igen på morgonen. Lätt som en plätt!

        Den kan läcka om den sitter fel, annars läcker den inte. Man sätter in den genom att vika den på det sätt man bäst tycker om. Det finns många olika sätt och vissa youtubers visar hur man gör eller så finns det anvisningar på vissa hemsidor. Det vanligaste är visst en c-vikning, men jag tyckte inte det var så lätt att veckla ut den när den väl var på plats så jag gör en vikning där man böjer in ena kanten med tummen så att den liksom får en slags spetsform. Kort sagt: prova dig fram!

        Hur vet man om den sitter rätt då? Jo, den ska inte kännas (eller bara knappt kännas). Vissa har en stav där nere, andra har en liten ring eller knapp. Den kan klippas av om man tycker den sitter obekvämt. Om den sitter rätt så läcker den ingenting. Det tog mig kanske 2-3 cyklar innan jag lyckades hitta en vikning jag tyckte om, och lyckades med att få den att sitta rätt varje gång.

        Den fungerar som en liten mjuk silikon kopp, som ska skapa ett vakuum genom att sluta tätt runt om inne i slidan. Det betyder att den måste föras in (brukar fukta den på utsidan/kanten först) och vecklas ut inne i slidan, när den sitter på rätt ställe (varierar från person till person men min sitter bäst när den är lite längre ner än en tampong). För att ta ut den så ska man bryta vakuumet, vissa krystar lite för att den ska komma ned, men jag kan bara föra in två fingrar, gripa tag om botten av koppen, också trycka in dem så att koppen går från att vara rund till att vara typ platt så släpper vakuumet och jag kan dra ut den utan problem. Så tömmer jag den i toan, och torkar av med toapapper och/eller sköljer i vatten.

        SÅ grym grej alltså. Köpte min i 2011 och har endast använt tamponger de få gånger jag rest iväg och blivit överraskad av mensen medan jag var borta (och inte tagit koppen med då). Föredrar definitivt menskoppen. Hade aldrig problem med torra slemhinnor eller något, men märker markant skillnad mot när jag har tampong eller kopp.

          Jag tänkte testa men är rätt osäker på storlek. Har fött barn men med kejsarsnitt så har ju inte pressat ut ngt där, mitt underliv känns precis som innan barnet. Tror inte jag blöder så mycket, går inte ens åt en ask tamponger per mensomgång. Brukar tex inte blöda på natten (märkligt tycker jag). Tränar mycket men inte som en elitidrottare direkt haha. Borde jag välja stor eller liten?

            Fast det spelar ingen roll på vilket sätt du fött barn. Slidan blir inte ”bredare” det är inte därför du ska ha en större om du fött barn. Det är pga att man brukar generellt sätt blöda mer efter man fött barn ?

            S, aha då förstår jag. Fast jag blöder mindre :p går åt typ 2 tamponger om dagen size ”normal” och varar i 4 dagar. Så tror jag testar en liten först 🙂

          Jisses vad trög jag känner mig nu ??‍♀️ Har varit osäker på menskop pga blodfobi. Har sett framför mig hur man får huka, dra ut koppen, balansera den försiktigt så man inte skvätter för att sen hälla ut det i handfatet. Men det är väl klart att man tömmer den i toaletten!
          Tack för din beskrivning. Du sålde den!

        Kostar 18 kr på wish ink frakt

          Jag skulle verkligen inte rekommendera att köpa en på Wish. Hur vet man att det är bra kvalite och att det inte innehåller några gifter tillex? Då är det bättre att betala dessa någon 100 kr för att man då är säker att man inte riskerar sin hälsa!

            Eller hur, sånt man ska stoppa upp i fittan kanske inte behöver vara billigaste skiten man hittar på Wish ??

    Såg redan på fotot att de besökt råkultur i Stockholm. De har den godaste sushin någonsin. Ok lite dyrare, men så värt det. Rekommenderas!!

    Min ICA stormarknad har tampax

      Amy men var någonstans??

        Malmö har

    Jag fattar inte det är reklam om att kolla om man fått köns sjukdomar men samtidigt bild på kaniner ??

      Hört talas om uttrycket ”knulla som kaniner”?

        Jag bara skoja ??

          Kul

          Du var mig en kul typ

    Tampax finns på Ica Maxi

      Tror också jag sett det på stora Coop faktisk.

      På apotea också 🙂

    Jag har massor paket Tampax hemma (aldrig förstått hur de ska tryckas upp) och i Köpenhamn där jag dagligen befinner mig, finns det Tampax överallt? 🙂 Ska du ha några?

      Hylsorna funkar ju nästan som en ’spruta’, finns instruktion i paketen. ?
      Men tycker det är lite obehagligt att trycka upp och man inte känner om de ligger rätt? ?

    Tyras gamle häst Champagne var på dressyrtävling med sin nya ägare idag och kom trea! Ser ut som en helt annan häst mot när Tyra hade honom, så mycket finare!

    Tampax är ju den sämsta tampongen som finns!! Suger inte upp nånting ju!!

    Man bara lyfta fisken, inte riset och fisken som alla gör. Doppa sedan och lägg tillbaka fisken på riset sedan äta hela.

    Jaa glassen med tuggpinne!! Where do I sign up?

    Bara jag som köper off brands när jag mensar. Typ storpack på apotek eller billiga märken. Jätte dyrt med mensskydd. Och har inte tillräckligt mycket mens för kopp…

    Funderar på att prova menstrosor 🙂 🙂

      Brukar också köpa ”påsarna” på apoteket 🙂 Köpte alltid med mig flera stycken när jag bodde i usa, så jävla dyrt där 7 dollar för ett pack med typ 30 st??? Inte okej ?

        Seriöst?! Det är ju hutlösa priser!!

      Jag köper alltid ICAs! Superbra sugförmåga och älskar att man vrider upp plasten, istället för den där remsan som alltid går av.

      Man behöver inte ha mycket mens för att ha menskopp, det kvittar om du blöder en cl eller en dl.

    I mitt huvud har det alltid varit att alla som kommenterar här är tjejer, men så behöver det ju inte alls vara!? Heeej tunnelseende

    OT. Det kanske har tagits upp redan men Bellas nya sinne för matlagning och presentationer av vackra rätter var och varannan dag – whats up med det. Gör hon verkligen rätterna själv och om inte, har hon anställt nån?

      Jag misstänker alltid Foodora när någon visar bilder på mat som verkar alltför avancerad i förhållande till vad man sett tidigare.
      Fast bananpannkakor med färska bär tror jag faktiskt Bella kan fixa. Det är nog där omkring som hennes kokkonst når vägs ände.

      Hon har anställt någon att vara gamla Odd. Laga mat, städa, fixa, dona. Kanske anställer hon någon att mysa med henne…nä, då går hon på spa varannan dag för att ”unna” sig.

      Tänkte samma, från fiskpinnar till detta. Roligt tycker jag, inspirerande bilder osv.

    Min första tanke var: vem fan blir mätt på 6 bitar sushi??

      Minst 13 måste jag äta!

      Köper typ aldrig fler än 7 sushibitar. Blir mätt efter typ 4-5 och klämmer i så fall i mig någon till innan sambon får det som är kvar.

        Woow! Allvarligt? Gud vad lyxigt. Blir inte mätt på mindre än 17 bitar, brukar vanligtvis äta runt 25. Om jag hade blivit mätt på 5 bitar så hade jag lätt ätit sushi varje dag. Vilken dröm! ❤️

          OMG, är du en man på 1,90 och 120 kilo eller?

            Onödigt, Elin. Jävligt onödigt.

          Testa ät långsamt. Jag gör tvärt om när jag försöker få i mig mer, kroppen känner inte mättnaden direkt.

    Usch, hatar alla mensskydd som finns. Tamponger är ohygieniska och uttorkande som bara vad, bibdor jätte äckliga och menskopp låter bara meckigt. Verkligen hatar att ha mens.

      Haha jag har börjat älska att ha mens. Efter att ha slutat med p-piller i 6 års tid var det en sann glädje att se att mensen kom tillbaka relativt fort. Kanske är löjligt med nåt som gör mig lycklig över det iaf.

        Ja, jag älskar livet som hormonfri! Humöret är bättre rent generellt, man lär känna kroppen, det är blod istället för brun gegga… Älskar!

        Är dock rädd för menskopp.

        Hear hear! Har också börjat älska hela min cykel och framför allt förstå mig på den sen jag blev hormonfri efter ca 15 år med diverse p-medel.
        Bästa jag gjort! Har även införskaffat en menskopp som efter 2a mensen nu sitter som en smäck (ja, var lite meckigt den första omgången)
        Rekommenderar kopp till alla som har mens.
        Känner mig äntligen fri och lär verkligen känna min kropp och mitt humör. Att finnarna har kommit tillbaka gör mig inget

      Kände likadant och var väldigt skeptisk till menskoppen men gav det till slut en chans och det är jag så glad för, kommer aldrig använda något annat! Lite knepigt att lära sig i början men när man får till det är det verkligen bästa mensskyddet. Dessutom oslagbart vid bad tycker jag! ? Ge det en chans du också!

        Jag provade menskopp. Det var som att ha en tennisboll mellan benen. Helt jävla omöjligt att leva normalt liv med den där. Sen när jag skulle ta ut den så var tipset att dra med fingret kring den vid öppningen – så släpper vacuumet. Alltså, är det bara jag som inte kan stoppa upp hela handen 20 cm upp och plocka ut grejer? Det var ju helt jäkla omöjligt och den bara åkte längre och längre upp. Jag fick klippa mina naglar och använda en skedjävel och sedan krysta järnet för att få ut den. Jag hade plockat fram numret till kk vid det laget. Kändes inte som en fantastisk erfarenhet, även om jag gärna ville att den skulle funka. Jag får väl bara kapitulera inför faktumet att jag är anatomiskt felaktig som inte kan nå min egen livmodertapp med fingrarna.

          Du kanske har gett upp hela menskoppsgrejen, men jag tar ut min genom att krysta lite så att den ”åker ner” och jag får tag i den, sen nyper jag ihop längst ner så att (menskoppens form blir oval typ) och drar lite. Då brukar vakuumet släppa :). Läste någon gång på internet att efter 3 st mensomgångar så har man vant sig vid känslan och lärt sig hur den funkar, och jag tycker att det stämde för mig! Skulle aldrig byta tillbaka till tamponger/bindor nu.

          Nu gillar ju inte jag menskopp heller, men den ska inte alls sitta så långt upp som du beskriver. Längre ner än en tampong ska den sitta.

            Ja men den åkte ju upp. Och sen skulle man nå förbi den övre kanten och det var en bra bit längre än jag kunde nå.

            Jag har aldrig rört övre kanten på min menskopp, det låter typ anatomiskt omöjligt, haha. Jag bara nyper ihop lite i nederkant och drar ut den. Har den av någon anledning åkt upp lite drar jag lite i pinnen och nyper sedan ihop.

            Jag förstår din panik, men sjuk roligt att du grävde i fiffiluttan med en sked! Roligt för oss andra alltså, jag fattar att det inte var så jävla kul när det hände

    Anna book gör en kissie med en bild på händerna nya naglar med brösten i bakgrunden o kissie är inte långsam på att kommentera att det är en nästan exakt likadan bild som hon lagt upp

    Tampax finns på apotea. Dessutom supersnabb frakt om man beställer därifrån!

    Tampax finns på Ica bland annat ?

    Tampax är ju döden! Fattar ingenting. Och så oerhört jävla slöseri med plast att varenda lilla jävel ligger inpackade.

    Det korrekta sättet att doppa sushi är med fisksidan nedåt. Att doppa riset är ett misstag de flesta gör och så löser riset upp sig och börjar smula sig i soyan. Riset suger dessutom upp för mycket soya. Gör som japanerna gör – doppa fisken!

      Och sen är inte det där den vanliga soyan som kan vara lite för skarp i smaken om man serverar fisk/sushi av bättre kvalité än lunchhaken. Det är är mer som en soya-glaze som är lite sötare i smaken.

      Provocerande att man får uppmaningen att ta det lugnt när man postar.

        Vad du är lättprovocerad.

    Tips är att plocka av Själva fisken o bara doppa den i sojan o sedan lägga tillbaka den på riset. Dock har har jag inget bra tips på rullarna..

      Eller göra som japanerna och endast snabbt doppa fisksidan nedåt?

        Håller med. Vänd upp och ner och doppa lagom. Inte doppa riset!

        Fast det gör inte japaner alls. De doppar endast fisken.

    Doppar HELA biten och låter den ligga en liten stund. Om det är större bitar vänder jag runt dem så att absolut hela biten får soja på sig.

    Jag älskar soja!

      Samma här! ??

    Har läst alla kommentarer och ingen har kommenterat och blivit nostalgisk över CamCams kommentar om glassen med tuggummipinne! Det var min absoluta favorit som liten! ❤️ Minns någon vad den hette och vem som sålde den? Som jag minns det var den gul och rund med blått papper runt tuggummit.

      ClipClap eller dylikt vill jag minnas att den hette på 90-talet. En gul stjärna. Fanns också en annan innan dess. Kan den ha hetat Bubble Pop…?
      Själv saknar jag Solero Shots och Wiener Taco, men as far as ätbar pinne goes tycker jag Haribos Push Up med gummibjörnar i pinnen duger gott.

      Mvh Konnässör

        Eller dess ersättare den gula Dubbel-Pop.

    Tampax finns på ICA Stop i Täby.

    Tampax finns lite här och där. Älskar den hygieniska känslan när man tex reser, är ute nånstans osv och inte har tillgång till WC på samma sätt. Dock hatar jag själva tampongen, den känns inte alls lika up to date som konkurrenterna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.