Är hon rädd för att tappa bort den?

GabJoss:

Blir det så här när man är gravid – att handen växer fast på magen?
Är det för att visa att man inte bara kämpar med jobbiga gaser av för mycket laktos eller finns det en annan anledning mer än att man vill förstärka illusionen av den bakande bullen?
Vet man inte var man ska göra av den eller är man rent av rädd för att tappa bort magen? Att den ska ramla av eller än värre – sjunka tillbaka in om man inte kan känna den?

Vackert är det i alla fall. Gravida kvinnor är nästan lika vackra som James Dornan i motljus. Nästan. *secret celebrity crush*

42 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Det är kärlek det. Att lägga handen på magen och känna stark kärlek till barnet som växer sej större. ??

   Ja verkligen 🙂 ser ut som att man vill klappa barnet. Det strålar verkligen om henne!

  Nej. Men det är ett fiffigt sätt att se smal men gravid ut på bild ☺️

  Jag tror man som gravid lägger handen på magen av instinkt, blev själv ”avslöjad” av min svägerska när jag bara var typ 8 veckor gången. Hon frågade ”Du har handen på magen, är du gravid?”

   This. Man gör det automatiskt. Det är nästan som om man är programmerad att göra det. I slutet av graviditeten övergick mitt enkla ”hand på mage” till ett regelbundet buffande med högerhanden medan jag höll om den med vänstra. Kom på mig själv med att buffa runt så hela tiden men kunde fan inte sluta. Sedan föddes bebisen och jag fortsatte buffandet på exakt samma sätt fast hon då låg i min famn. Det är nästan som om man övar sig inför att bära runt på ett gråtande litet paket som behöver tröstande buffar hela dagarna och halva nätterna. Mycket konstigt!

  Beskyddande. Ömhet. Kärlek.

  Man har ju en kula på magen liksom som sticker ut och är i vägen, det blir automatiskt att händerna hamnar där.

  För min del handlade det mycket om att jag brukar stå med händerna i midjan vilket inte kändes naturligt när jag helt plötsligt inte hade någon midja längre. Sen tror jag också att det handlar om ömhet, beskyddande och kärlek, precis som Lisa skrivit här ovan.

  Är det helt tyst från Catten nu? Inte hört eller sett något på flera veckor känns det som..

   Undrar om det var samma katt som några kvinnor letade efter i skogen häromkring några dagar sen… Glömde fråga signalelementen, men ser jag en täljekatt smygandes runt bland blåbärsriset så försöker jag såklart fånga in den.

   Hon försöker säkert bara få folk att tro hon är på semester just nu.

  Undrar vad det betyder att jag helt plötsligt har börjat lägga vänsterhanden på magen… Är ej tjock och ej gravid (vad jag vet), haha, blir orolig nu!

  Jag började nästan tvångsmässigt klappa magen från den stund jag visste att jag var gravid med första barnet, ett slags försök att skapa ett band kanske, var dålig på att prata med magen och pappan brydde sig knappt om att känna en gång heller.

  När barnet väl börjat buffa är det typ omöjligt att inte ha handen på magen! Sjukt beroendeframkallande!

  Jag hade sällan händerna på magen för det kändes så kliché samt att jag hade så ont i huden, störde mig själv på dom som alltid skulle stå och smeka sin mage när man pratade med dom. Jag tycker inte att det är särskilt vackert med gravidmagar och ville helst inte att någon skulle påpeka min heller. Tycker även att det är jobbigt när någon frågar om min förlossning, det är en av dom mest privata saker man kan gå igenom enligt mig.

   Det där med att fråga om förlossning har jag aldrig fattat. Det känns så privat. Jag vill ju inte ens veta hur du fick ut ungen, i det stora hela vet man ju hur det sker ändå.
   Vill man veta om det gick ”dåligt”?
   Om man sprack från a till ö, och blod överallt och sugklockor och what ever, liksom…vad säger man då?

    Kanske man kan fråga om man klarade förlossningen utan komplikationer?

     Fast om man har fått komplikationer så kan det vara en väldigt jobbig fråga att få.

     Ja, fråga kan man men man behöver inte svara. Jag skulle bara säga att det är privat, och inget mer med det.

    Jag vet faktiskt inte heller varför man vill veta och jag brukar bara säga att det gick bra men vissa fortsätter och frågar om smärtlindring, hur lång tid det tog, vilken tid barnet kom, om det gjorde ont och vissa till och med vilken ställning och om jag sprack. Jag vill själv helst glömma det hela och det är, trots den finaste gåva, det värsta jag gjort i hela mitt liv och tanken på smärtan ger mig ångest. Just det, en väldigt vanlig fråga är exakt vad det är som gör ont och hur ont.

   Till K:

   SOULMATES! Jag rör inte min mage (är i v31 just nu) bland folk. Ibland om jag är själv kanske. Men en sak att hålla händerna stilla iaf, en helt annan att just stå och smeka som många gör. Tycker det känns äckligt faktiskt.

   Detsamma med alla miljarder intima frågor. Herregud. Bara duckar. Alla andra aspekter av ens liv är helt ointressanta så fort man blivit gravid tydligen, det viktiga är ju att man nu ska bli MODER. Zzzzzzzzz.

    Haha skönt att jag inte är ensam, så många gånger som man har fått fejka ett ”jaaa, det är SÅ mysigt att vara gravid” när man får kommentarer från folk med huvudet på sne. Ja, det är helt underbart att jag kan bära mitt barn och har lyckan att kunna bli gravid men kan vi bara acceptera att det är något naturligt och väldigt vanligt och inte bara magiskt, vackert, mysigt och underbart. Jag är fortfarande människa och inte ett vandrade mirakel plus att jag har jäkligt ont i min kropp och väntar på ett oundvikligt slut i ett smärtkalas.

  Alla gravida kvinnor är inte vackra. Jag såg ut som ett överkört utedass. Normalt är jag lång och atletisk. Med fin hud och tjockt hår. Graviditeterna gav mig 40 kg upp, fett hår, tolv dubbelhakor, finnar och ilskerynkor. Inte vackert. Gabjossan ser ?? ut däremot.

   Förlåt men jag skrattade verkligen rätt ut av din kommentar ?

   Åhh! Jag med! Var ”atletisk” innan, rätt kort men vältränad. Blev gravid och det tog ett tag innan det syntes – men när det väl började synas… 36 kg upp totalt, konstant fett hår, finnig hy, foglossning utan dess like och dessutom bristningar över HELA magen som var lila. Det såg på riktigt ut som om någon försökt misshandla mig till ett missfall utan resultat (såg ut, detta hände alltså inte). Bodde i badkaret och såg ut som en blåval. Älskade att vara gravid och hade handen på magen konstant dock.

    Har aldrig haft så bra hår som när jag varit gravid. Det har sett salongsfönat ut, fast jag knappt borstat det. Fast hellre tvärt om, finare när man inte är preggo, det är ju en begränsad tid man är det trots allt.

    Skönt att inte vara ensam! Bristningar här också. Och när kilona försvann såg jag ut som en tom lördagsgodispåse. Nu börjar livet återgå till det normala. Men inget glow här under mina graviditeter… ?

     Japp, dessa bristningar! Fy fan. Magen ser ut som en degklump som hänger fortfarande, efter fem månader ?

  Så där gör ju alla gravida! Vacker är hon!

  Det blir så automatiskt haha ? Började själv tidigt att hålla handen under magen nästan som att man måste hålla i den så inte barnet ramlar ut ? Men det är dessutom den snyggaste(och enda?) gravid-posén ?

  På slutet behöver man liksom pressa bort ungen från revbenen hela tiden så då blir det sådär. Varför man gör det från början är oklart… Hände aldrig mig.

  Det blir så bara ? För mig var det mest för att jag inte hade någon plats för händerna längre. De brukade vara på höften när jag tog en bild. Men när midjan var borta stannade liksom inte handen så naturligt där utan vandrade upp emot magen ? Låter så skumt nu när jag läser det själv.

  Har inte varit och har ingen önskan om att bli gravid, men jag har också lagt märke till det där med handen. OCH att varenda gravid människa ska svanka som in i …… redan när de bara varit gravida i några få veckor. Är det för att se mer gravida ut? Eller börjar man som gravid svanka så tidigt av naturliga skäl?

   Svanken kommer naturligt då tyngdpunkten ändras. Annars skulle man tippa över (eller kanske bara få ont i ryggen) ?

    Jo men kommer den så tidigt? Tycker det ser ut på folks bilder att de svankar med flit nämligen för det ser inte naturligt ut

    Svanken kommer (för både gravida och icke-gravida) för att de inre magmusklerna inte är anspända som de ska. Även gravida ska tänka på sin hållning för att skona ländryggen, men det blir ju tyngre för dem än för icke-gravida.

  Jag har ofta handen/händerna på magen (ofta strykande/knådande) för att det är obekvämt och spänner. Typ som att man masserar en öm muskel/håller i en ond armbåge/masserar tinningen vid huvudvärk. Tyckte själv det såg fånigt ut innan jag själv var gravid.

  Hon måste ju visa att hon är gravid så att ingen tror att hon har gått och blivit ”fet”..

  Jag ser detta inlägg i Gina Dirawi-kategorin

  Är bara gravid i vecka 15 nu förvisso och har heller ingen mage att hålla om än men ser att många i samma vecka och tidigare gör det. Ser så påklistrat ut men kanske är det en instinkt jag saknar haha.
  Förra graviditeten tog jag någon enstaka bild med handen på magen för att dölja den fula formen på magen, den va liksom inte rund i början utan mer som barbamamma, skitfult. Men sen när magen blev rund åkte handen bort! Hatar alla såna gravidklyschor och allt fjanteri som kommer med graviditet. Typ som att man ska bli någon moder Theresa som sitter hemma i sin gungstol med rosenblad strödda på golvet och stickar strumpor till det kommande ”miraklet”. Gud förbjude att man fortsätter vara sitt normala jag med egen identitet

  Det är hon och Tess Montgomery.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.