Ska hon?

Monas Universum:

Min cashmereleverantör har jättefina plädar i 100% ull som jag funderar på att ta hem.
Problemet är att kvaliteten på ull är så hög att priset blir lite högt, runt 1.600-1.700.
Ska jag?//Mona

Jag skulle rent spontant säga NEJ och rekommendera alla att köpa sin egna ”dyra” filt från AliExpress – där Mona mot förmodan köpt sina ifrån – för en spottstyver.
Det ska jag göra. 1600 kr mot typ 200 kr.
Jag säger som Charlie Sheen – WINNING!!!!!!!

Ska jag köpa två och tävla ut en? Vilken färg vill ni ha?

Tack för tips!

 

79 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Rosa! Vad snygg måste beställa!

    Du har fel : )) Mona har en kompis som är expert och som alltid uttalar sig och berättar att det Mona köper är bättre kvalitet än allt annat.

      Du tog orden ur munnen från mig ?

      Var den kompisen med när hon handlade väskor åt fitterbittan? Det kan ju förklara tankegången!
      ”Åh den här väskan är fin men det är inte äkta ju”
      ”Men allt du rör vid blir ju guld och alla ser väl att den har bättre kvalitet än den äkta?!”
      ”maj gad du har rätt! Jag tar den!”

        Nej. Inte heller New Yorl-tröjan. Kompisen är Sveriges bästa på ull,

    Alla som kommenterar säger nej… 🙂

    Den från Ali = akryl.
    Är det som Mona säger merinoull så är det dyrare.

      Jag menar cashmere haha, inte merino.

      Det står merinoull i Aliannonsen.

        Då är det säkert merinoull för 200 kr! Allt på Ali ör ju precis som i beskrivningen ?
        Skämt åsido, jag förstår inte hur folk kan med att klicka hem skräp från dessa kinasidor. Annars vettigt folk som sopsorterar, drar ner på köttet och skänker till välgörenhet, låter vettet flyga ut där reapriserna kommer in och stöttar utan förbehåll masskonsumtion av varor som är stulen design, tillverkas under oklara förhållanden och saknar alla kontrollformer som EU-handeln säkerställer, t.ex. CE-märkning av elprodukter, innehåll av kemikalier osv. När det gäller dessa sidor upphör engagemanget mot konsumtionshets, klimatpåverkan, sopberg, för hållbarhet och socialt ansvar. 🙁

          Amen! ?

        Haha ja man kan mystiskt nog köpa frön till massor av växtsorter som helt enkelt inte existerar på AliExpress…. Man kan säkert klicka hem en levande enhörning också.

      Mona skriver ju 100% ull, så det är nog inte cashmere?

        Men alltså vad tror du cashmere är?

          Kashmir är mycket dyrare än vanlig ull så hade det varit en kashmirpläd hade den kostat det tredubbla. Minst.

          om det är cashmere så skriver man väl det istället för bara ull? Skriver man ull räknar jag med att det är vanligt ull, även om jag vet att cashmere är ett sorts ull som härstammar från Kasmirregionen i Asien. Cashmere är dessutom väldigt dyrt, 1600 för en pläd låter alldeles för billigt.

    Jaaaaa! Blå eller vit tycker ja ?

      Ja!! Vit! 🙂

    Jag har köpt en från Ali, de är inte alls samma som Mona visar upp. De är i någon plastblandning och inte alls lika tjocka och fina. Hade den på Monas bild kommit hade jag varit överlycklig! Men nej, denna gång är inte aliexpress bättre.

    Snälla, läs på om framställningen av merinoull! När fåren klipps, görs det oftast på ett riktigt vidrigt sätt då många av de som arbetar med klippningen av fåren får betalt per volym och ej per timme.
    Det innebär djur som blir nedslängda, sparkade på, slagna osv. Klippningen i sig efterlämnar då ofta sår när man klipper i hast.
    Är en filt värt det?

      Usch, googlade o fick fram hemska bilder! Så nej jag säger nej till merinoull. Vi är hemska monster vi människor. Kalla o onda. Usch, men tack för tipset ?

        Det finns merinoull som framställs på ett etiskt sätt 🙂 allt är inte så hemskt, men sån ull kostar mer. Är man villig att betala lite mer för slutprodukten så får man etiskt framställd merinoull.

      Skulle precis skriva samma som ?? All merinoull är inte dåligt framställd. Finns länder som är värre än andra vad det gäller klippning och djurhållning

      När man köper merinoull produkter ska man kolla att det är muelsingfri ull, köper man från välkända varumärken i Sverige så kan man i princip vara säker på att det är muelsingfritt. Däremot merinoull produkter från t ex Ali express är garanterat inte muelsingfri, eftersom den muelsingfria ullen är dyrare.

    Bro i’ve got tiger blood WINNING

      I’m a total freaking rockstar from Mars, WINNING

        I have one gear. Go!
        Epic Winning

          Herregud, det var längesen ?

    Vem är den här Mona? Har hon en webshop?

      Hon har ett stånd på Hötorget

      Ja hon säljer lite olika saker på sin hemsida.

    Du och alla som förespråkar AliExpress, någonsin funderat på hur priserna kan vara så låga? Till exempel arbetsförhållande, löner, kvalitet, djur som far illa? Bara en tanke.

      Håller med dig. Pinsamt att handla där, visar bara att man är snål/fattig och extremt egoistisk eftersom man uppenbarligen skiter i arbetsvillkor, miljö, djur mm.

      Jag tror att inläggets syfte är att visa att det Mona säljer för dyra pengar går att köpa själv för billig peng via aliexpress. Med det sagt är resultatet detsamma för alla världens dåliga arbetsförhållanden oavsett om du köper varan från Ali för 200 eller Mona för 1600 kr. Mona säljer med största sannolikhet produkter som är just framställda på samma sätt(eller till och med köper av) Aliexpress. Förstår inte vad din poäng är? Det här handlar inte om att uppmuntra att köpa orättvist framställda produkter av Ali.

        Men hur vet du att de är köpta därifrån av Mona? Det kan lika gärna vara köpta från en riktig seriös fabrik och ha bra kvalité, det är bara att googla så hittar man fabriker att göra affärer med.

        Jag är inte Mona, men jag är själv företagare och blir rätt trött på när man tillverkar produkter i samarbete med en seriös fabrik (min ligger i Europa, har undvikit Kina medvetet) och vissa direkt går igång och ”man kan köpa typ en sån där på aliexpress”, det kan man inte, våra produkter säljs inte där och skulle de göra det så är det plagiat. Våra produkter säljer slut varje säsong så har massor med bra kunder men blir irriterad på vissa idioter.

          Du har rätt, jag vet inte vart de filtarna är köpta. Men jag vet inte heller att de är framställda på annat sätt eller håller högre kvalitet än aliexpress.(!)

          Fokus ligger ej på huruvida Aliexpressprodukter är framställda på rätt sätt- min kommentar syftar till att uppmärksamma folk på att det kan vara samma skit även om det säljs i bloggares namn – vi måste vara mer konsumentmedvetna. Är produkten framställd på rättvist sätt finns det sätt att marknadsföra detta, och det görs i de allra flesta fall. Mig veterligen är det flera bloggare som köper rent ut sagt skit och säljer dyrt i sitt eget namn, förr Dennis Maglic(minns ej namn). Min poäng är att vi bör vara medvetna om vad som kan köpas för billig peng och ta reda på vad det är vi köper innan vi prisar en vara för att en bloggare marknadsfört den.

            Absolut finns det folk som gör så (som tex Dennis) men att börja gapa om att ”det där finns på ali” när man inte vet är bara fel. Speciellt när produkter INTE ens finns där, INTE är köpt därifrån utan den är etiskt producerad i en bra fabrik med schyssta villkor och miljötänk, då blir man lite trött på folk. Men som sagt, allra allra flesta kunder är amazing, de få som gapar är ju såna som ändå inte handlar utan bara vill klaga för klagandets skull.

            ”utan den är etiskt producerad i en bra fabrik med schyssta villkor och miljötänk”

            Hur vet du det?

      Någon som funderat på vara alla kläder kommer ifrån, som de flesta stora kedjor säljer?
      Ledtråd: Inte Europa och definitivt inte i Sverige.

        Jag har nu öppnat upp min Insta, för att visa vart mina kläder från HM och Lindex kommer ifrån.
        Ingen idé att följa mig… för snart gör jag den privat igen… men jag heter Mamsemormor där.

        I princip alla kläder, skor och handväskor som säljs i Sverige är tillverkade i något asiatiskt land.

        Kanske kommer detta som en nyhet för er, men de stora kedjorna jobbar väldigt hårt och mycket med att välja sina fabriker i Asien med omsorg. Samt att de sätter högra krav på sina fabriker vad gäller löner, arbetsförhållanden osv. DET gör inte återförsäljarna på Ali och Wish!

          Fast det där är bara ett spel för gallerierna – speciellt för fabrikerna i Kina. Hur kan du då ha missat alla reportage om arbetarna berättar hur det verkligen går till och vilka instruktioner de får när HM kommer på besök? Eller alla underleverantörer som fabrikerna anlitar t ex HM erkänner att de inte har koll på. HM mfl måste göra ett statment som producent i Väst för att varumärket kräver det, men i realiteten är det inte mer än så. Både de och vi vet om att det är både barn- och slavarbete bakom deras produkter. Men det ser bra ut på pappret för dem och konsumentent hittar en ursäkt för att blunda för deras produkter. Du kan knappt hitta en konsumentprodukt i Sverige som är tillverkat på ett fair sätt. Då är det nischat och mycket dyrare.

          Produkterna är inte billigare på Ali för att det är sämre arbetsvillkor, skillnaden i stort är att man slipper betala för mellanhänder. Om en miljon människor runt världen beställer samma produkt från Ali så pressas ju även priset på så sätt. Allt är inte svart eller vitt, eller så enkelt, är väl det jag vill ha sagt. Och att sluta ser ner på de som handlar från Ali ifall man själv går på HM, Stadium ect.

            Kan också tillägga all falsk dokumentation som fabrikerna har gällande arbetstid och lön. Speciell dokumentation som bara tas fram när HM är på plats. De erkänner ju själva att de många gånger misstänker att siffrorna inte stämmer, utan bara är till för att visa upp när de är på plats men att de inte kan göra något annat än att åka ner och spela med då och då. Fattar inte hur man kan ha missat det.

            Och har ingen funderat på varför dessa stora kedjor gör enorma vinster? Varför HM-ägarna är miljadärer, titta på Clas Ohlson-ägarna, Stadium-ägarna osv. Många, många miljoner i vinst per år. Hur går det till om de inte köper in sina produkter för endast ett par kronor st? De pressar priserna hos fabrikerna med stora inköpsvolymer precis som konsumenterna som direktköper via Ali gör. Same same. Om en mamma med dålig ekonomi kan få lite mer för pengarna via Ali, än att köpa via HM och öka familjen Persson kapital för ytterligare en lyxyacht, så fine. Antingen tar man ställning för att ändra sin livsstil helt eller så är man inte naiv och tror att man är bättre för att man köper sina saker från Kina via pengahungriga kedjor i Sverige. F-n vad jag gick igång på detta!

            Håller verkligen med. Är utbildad textilingenjör men vägrar att jobba med textil då jag helt enkelt inte kan stå för den konsumtionshets som råder idag. Vill inte bidra till den. Alla borde skita i att handla onödiga saker helt krasst. Vem behöver ett tjugonde par jeans? INGEN.

            Skillnaden är att det går att göra ett reportage om HMs arbetsförhållanden. Handlar man från aliexpress (eller köper kopior) finns ingen ansvarig. HM mfl har incitament att bry sig, i alla fall lite. Handlar du på HM kan du reklamera varor som inte håller i ett par år eller som blir noppriga första tvätten – AliExpresslovers köper istället massor av grejer för att de är så billigt och är OK med att hälften inte håller. Kasst för miljön.

            (Och kollar man t ex greenpeace rankning av miljömedveten produktion brukar HM klara sig bra, AliExpressprylar har däremot ingen någon aning om hur de ligger till för)

          Och Ni tror inte att det myglas med arbetstider inom Sverige? Eller villkor? Välkommen till bilindustrin säger jag bara.

          OK, betydligt bättre än många lågprisländer, men bra? Nja det vet i katten…..

    Vill du se smygreklam i mängder? Kolla in Amanda Khamkaew’s instagram..

      Bör även nämnas att hon har nära 700k följare, så en enorm plattform med så mycket smygreklam och aldrig utmarkerade samarbeten

    För det första så köper man inte någon pläd på Ali utan man köper garn till en pläd som man sedan ska sticka själv.

      Eller så köper man en färdig pläd av alla de duktiga tjejer här i Sverige som stickar. Så gjorde jag, fick en skitfin pläd, tillverkad under bra förhållanden och fick kvitto på det, så kunde jag dra av det som kontorsinredning till företaget.

        Ja man gör ju som man villa, jag handlar inte därifrån längre men tänker inte påtvinga min åsikt på någon annan, Ville bara skriva ut att oftast får man garn och inte en pläd. Har några polare som köpt och blev paffa när de fick tio garnnystan i posten.

          Haha jaha då förstår jag vad du menar 🙂

        Skitfin, hmm.

      Jag hade också för mig det men i annonsen kan man ju välja storlek, 6×6 eller 8×10? Känns som det är en färdig filt då

        Gick in och kikade lite och beror på pris och annons. Man måste läsa på omdömen. Men oftast så vad jag tolkar det får man nystan för den storleken.

    Den Mona visar upp är jättefin. De från AliExpress är svinfula. Du kan ju inte på allvar mena att de ens liknar varandra?
    Skulle lätt kunna lägga 1600-1700:- för en fin pläd I bra kvalité. Därmed inte sagt att just Monas pläd är det.

    Jag tycker det är skit att vidarebefordra skräp från Wish och AliExpress som eget eller till flera gångee priset. Med det sagt tycker jag att folk borde tänka efter lite!

    Det som säljs på Wish och Ali kan kallas vad som helst utan kontroll. Ekologiskt, merinoull etc. Det kan produceras med vilka kemikalier dom vill och deras CE-märkning är ett hån mot den EU har upprättat (googla china export). Om man kan sälja ex en tygblöja för 7 kr inkl frakt från Kina tar man rimligtvis pengarna ett annat ställe. Hur mycket tror ni stackaren som gjort den där blöjan får? Hur gammal tror ni hen är?

    Vi har slitit i många år för att få ordentliga löner, arbetsvilkor och arbetsmiljö. Att få rena slutprodukter utan BPA, ftalater, kemirester etc. Det kostar tyvärr inte gratis folket!

    Come on people, use your heads! Och köp för i helvete inte nappflaskor och annat till era små barn på Wish! Det är billigt av en anledning!

      Någon som vet om ebay är samma skräp som alli och wish? Handlar inte från alli/wish men har gått loss och köpt en massa ateraljer till en möhippa på ebay så sent som i går och nu skäms jag

        Du ska inte skämmas! Det är tilltalande! Inte bara priserna men dom har ju också sjukt roliga saker som jag iallafall inte sett här hemma! Nu är grejena ju beställda, så njut dom och kom ihåg nästa gång 🙂

        Ebay är, om jag förstått det rätt, samma koncept men som på Amazon finns där även etablerade godkända återförsäljare. Kanske någon annan här som har koll!

    Jag har ull halsduk på vintern och ull kofta som jag har inne på vintern om det blir kallt så jag behöver ingen ull pläd från mytoman Monas webshop.

      *ullhalsduk
      *ullkofta
      *ullpläd

        Huvud sidan.
        Paj skal.
        Under hållning.
        Vidare utbildning.
        Över läkare.
        Hjärn celler.
        Mat kasse.
        Lätt packad.
        Sär skivning.

        Hoppas det blöder i dina ögon vitor nu.

          Du glömde det viktigaste, vin äger!

          Tyvärr, det blöder inte när någon sär skriver medvetet och med flit ?

            *särskriver ? förlåt, men jag var tvungen

    Största storleken på pläden från Ali är ju 80cm×100cm det kallar iaf inte jag en pläd, haklapp kanske…. lurendrejeri!

    Är det skillnad på cashmere och kashmir?

      Kashmir svenska
      Cashmere engelska

    Men oj vilka moralkakor till frukost det var här.

    Ni handlar säkert ingen av er på HM eller Ikea som tur är. Äter bara ekologisk havre från eget fält.

    Min poäng är att ni kör med dubbelmoral. Jul ska absolut inte firas heller! Då köper man onödigt skit och världens förfall måste ju ligga på ens axlar.

    Lev. Köp en filt från AliExpress och var glad. Pust!

      Eftersom man inte kan göra rätt jämnt ska man inte göra rätt alls? Bra logik.

        Så två fel är bättre än ett? Och vad har julen med det här att göra?

        OM man vill göra skillnad får man starta på ett ställe. Ett bra kan vara att låta bli att köpa skitbilligt krimskrams på Wish. Ett annat att bojkotta H&M. Ett tredje att se över sin konsumption. Ett fjärde att köpa fair trade (om man har råd). Ett femte att köpa ekologiskt.

        Skillnaden på Wish och H&M är dock att H&M granskas. Och åkte dit (om än något förminskat). Där är ingen som granskas på Wish. Du kan sälja ekologiska vegan-skor där av impregnerat hundskin utan att någon gör något.

          Sluta vara så bajsnödig. Du är ingen hjälte, även om du gärna vill känna dig så <3
          Jesuskomplex är ganska larvigt i all välmening!
          Peace

            Om det du tar med dej är att jag tror att jag är en hjälte har du ju missat poängen fullständigt. Och Jesus, han har jag inte mycket till övers för.

          Alla blir vi bajsnödiga nu och då. Personligen tycker jag att ditt inlägg är jättebra, D.

          /Linda

        Hur var ankans logik då? Nä, det är förstås enklare att klaga på någon annans tänkande än att försöka tänka ut sin egen tes! Riktigt vänsterpolitiskt tänk.

      Min syster köpte hundburar att ha i bilen och dom var jättefina till lågt pris från wisch

    Att en sån ful trasa kan skapa så många känslor?
    Å ja, t o m jag gick på det;)
    Vem i hela världen behöver nåt sånt? Lite urskiljning skulle inte vara helt fel;)

    Hej Mona, kul att du läser kommentarerna här inne- med tanke på ditt senaste inlägg. Helt ok- men du kan väl åtminstone var öppen med det? 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.