Attack är bästa försvar

Ida Warg/Alexander Pärleros:

Om ni inte ser vad det står så kan ni läsa kommentarerna under videon HÄR!

Jag förstår att han vill komma till sin flickväns försvar och allt det där men ibland…ibland är det bättre att bara sätta sig på de där kliande fingrarna till lusten går över. Framför allt om man känner att ens bästa argument är att gå på vederbörandes barn.
Herregud, har du inga bättre argument än så så borde du bara sitta ner och hålla käften. Gå på barn? Vem gör något sådant?
Borde han inte förstått att i princip allt han skriver efter det inte kommer tas seriöst eftersom han lyckats med konststycket att rikta all negativ fokus mot sig själv istället för mot Matgeek som var tanken.
Vem drog upp den här försvars-strategin? Donald Trump?

Och om ni trodde att det var över här?
Åh nej.. än är inte det här inlägget slut!
Det fortsätter nämligen på Twitter.
*poppar popcorn*

 

53 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Den här lättkränkta generationen börjar gå mig på nerverna.

      Hear hear!!!

    Alltså Alexanders kommentarer är skrämmande. Låter som en trotsig tonåring, vrider och vänder på sig för att gå till attack men kan inte ge svar på tal när han får svar tillbaka.
    Pinsamt…

    Alltså det här är bara så pinsamt för Ida och framförallt A Pärleros…

    Okej. Så detta innebär rent krasst att du inte längre kan framföra saklig och konstruktiv kritik för då förflyttas fokus från huvudfrågan till ”hat”? Det här är så förbannat löjligt. Ida hade kunnat rätt och slätt göra en video där hon säger ”jag har sett videon. Jag uttryckte mig klumpigt. Jag menade såhär …” istället så försöker både hon och hennes snubbe nu skuldbelägga Johan att det är HANS fel att vissa småungar inte kan hantera nätet? Johan har inte gjort något som helst fel. Och att nu försöka slå honom under bältet och antyda saker om hans föräldraskap. Så fult. Skärpning.

      Observera. Om du inte heller kan ta emot saklig kritik utan att ta till personangrepp eller gråta ut i en stor offerkofta, då kan du inte hantera Internet heller.

      Håller helt med dig!
      Kommentarena Ida fick var vidriga MEN det är inte Matgeeks fel, det är de som skrev kommentarerna som Ida och hennes kulle borde diskutera med.

      Håller med koala så bra skrivet .

        Säger hon som skriker ”mobbing och hat” så fort någon argumenterar sakligt och konstuktivt med henne.

    Jag blir påriktigt arg över att läsa detta. Jag hoppas och tror inte att Ida och hennes pojkvän är dumma i huvudet men hittills har de verkligen gjort allt för att bevisa det motsatta…

    Haha Fyfan så pinsamma ?

    Är inte det här sättet att resonera rätt vanligt nu för tiden? Någon presenterar nått som fakta, en annan slår hål på personens fakta med riktig fakta och då sprider den sistnämnda hat, enligt vissa. Finns rätt många exempel på just detta sätt att argumentera om man följer Tino Sanandaji på sociala medier. Valfri vänster-kändis påstår något om invandring i positiv bemärkelse som inte stämmer. Tino går in och presenterar riktig statistik i frågan och vips så får han ett drev mot sig om att han sprider hat, osv. Intressant att i den här frågan så verkar folk tycka att det är vettigt med fakta medan det i andra frågor tydligen inte alls är relevant för diskussionen.

    Känner mig som en 14-åring som vill göra en hashtag för att sprida sitt stöd för Johan.

    #supportmatgeek ?

    Det är tragiskt vad för samhälle vi har fått. Alla blir kränkta och är det en kvinna som är involverad ska vi genast dra in genusfrågan. Folk som yttrar sig i frågor som de inte behärskar (förstår sig inte på källkritik för att kunna sätta sig in i ämnet) eller har utbildning inom.

    Ida har länge avfärdat kommentarer med vetenskaplig fakta. Hon godkänner enbart kommenterar som stöttar henne och raderar inlägg som säger emot henne. Hon har skrivit många inlägg som rent ut sagt är farliga.

    Nu godkänner hon inlägg med ”konstruktiv kritik” och tar tacksamt emot det. Det hade aldrig skett tidigare.

    Både hon och Pärleros skulle gynnas av att lära sig hur man framför olika resonemang, källkritik och se över sitt språk.

    Dom reagerar ju i sann Hannah och Amanda anda….piiinsamt…

    Assa, jeg sier NOK EN GANG *DET BLIR FOR DUMT *!!!!
    HVOR er denna verden på vei hen da???
    ???Make LOVE -NOT war???

    Så roligt när Johan skrev ”du kan ropa varg hur mycket som helst” 🙂

    Men för tusan. Hon hade fel, han hade rätt. Vad finns det mer att tillägga?

      Fast inte riktigt. Det här med glutamat är ett ämne med flera kapitel där den syntetiska glutamaten långtifrån är problemfri. 🙂

      I stort och mycket har hon fel, men jag tycker inte matgeek presenterade någon forskning som stödde hans påståenden heller. Han slog sig mest för pannan utan att vidare förklara sig hur och varför hon hade fel, så så konstruktivt tycker jag inte det var.

        Gud du är verkligen överallt ?

          Du kan tilltala mig med Hmm.
          Att du ser mig som Gud gör mig nämligen lite förlägen. 😉

            Hahaha, bästa svaret! ??

      CamCam. Modd 🙁

        Va?? Varför ska jag sättas på modd? Vad skrev jag för fel? Förklara gärna!

          Vet inte varför det händer med vissa av dina kommentarer… Sorry!

          Anonym: Ha ha, nej det är mina som titt som tätt hamnar i modd så jag ville göra CamCa uppmärksam på det så att hon ”befriade” min kommentar till dig.

          Sorry för missförstånd. 🙂

            Jag har också börjat hamna på moderering, fattar inte varför (har ev fått svar på min fråga om det från häromdan, har inte orkat scrolla i den tråden för att kolla..)

            Tror att det händer när jag svarar på någon annans kommentar men hänger som sagt inte med på varför :/

    Tappade precis den lilla gnutta av respekt jag hade för Pärleros…

      Ursäkta att jag ifrågasätter men hur kunde du ha respekt för honom från början? Buffligare, mer självgod mansgris är svårt att hitta i hans unga ålder. Hade vad jag minns inte en enda tjej anställd i hans ”extremt framgångsrika” företag mobilio så att ens våga låtsas stå på dom utsatta tjejernas sida är inte helt problemfritt.
      Minns även kräket jag fick upp i munnen när han berättade att han och hans coola killgäng skulle ha en egen nyårsmiddag och flickvännerna en egen så att dom kunde mötas upp efteråt och fira tolvslaget. (Med en underton av att grabbarna inte orkade med tjejerna hela kvällen) Alltså förlåt försöker förstå att alla är olika men dom där coola killarna orkar alltså inte äta nyårsmiddag med sina flickvänner??? Jag hade dumpat den pojkvän som föreslog något sådant direkt… när jag tänker på äckliga män som är värda att bli manshatande på så tänker jag på Alexander Pärleros!

    Jag gillar verkligen Ida och Alexander (Framgångspodden är grym), hade gärna sett att de gått igenom Matgeeks rättelser och lyft fram vad de inte håller med om i hans kritik av det Ida sa om matvarorna.

    Mat berör och det finns så många olika bud så det är väldigt viktigt med källor när man påstår saker kring mat.

      Precis, hade varit fint att bemöta fakta med fakta, eller i alla fall någon typ av argument annat än att skrika ”hat” så fort någon inte håller med dig. Jag följer varken Ida eller denna Alexander men tyckte hennes video var på en helt löjeväckande nivå, noll fakta och endast argument av typen ”den varan är dålig”. Jaha, varför då? GMO-majs är ”konstgjort”, eeeh, nej den växer precis som vanlig majs (OBS! Då är jag ändå emot GMO-grödor i mångt och mycket). Jag hoppas hon är mer kunnig än hon framstår i denna video, annars är det ju skrämmande att hon är någon form av förebild för unga tjejer. Man kan ju påpeka att det finns olika åsikter om en vara och sedan bara konstatera att jag tycker si och så. Och denna Alexander, känner inte till människan alls men är allergisk mot hans typ av argumentation, den innehåller inga argument, bara personpåhopp och undanglidanden. Kommer alltid att tänka på citatet ”Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience”.

    All eloge till matgeek som står på sig och visar hur man sakligt och värdigt hanterar en argumentation! Har lyssnat lite på framgångspodden och måste faktiskt erkänna att jag trodde Pärleros skulle kunna hantera detta bättre… men det är ju inte första gången folk blir som förbytta när de känner sig kränkta.

      Mitt intryck är att Alexander har en retorisk (?) intervjuförmåga av en 12 årings kapacitet även i podden. Att detta är hans sätt att kommunicera förvånar mig inte ett dugg!

        Håller verkligen med. Bara väntade på denna typ av svar från honom. Kan absolut inte ta honom på allvar i framgångspodden.

    Sitter här och förundras över hur folk ens orkar hålla på ?

    Alltså Pärleros är nog inte den som först bör uttala sig om kvinnofrågor eller genusperspektiv med tanke på hans avsnitt i Framgångspodden med Therese Lindgren.
    Han menar där att testosteron är förklaringen till att de våldshot och trakasserier Therese får motta främst kommer från män. Även att män tenderar att ses som mer framgångsrika än kvinnor som sitter på samma position inom vissa yrken är tydligen att förklaras av testosteron, ”historiskt sett” för männen utvecklingen framåt i större mån än kvinnor… Menar han. Och en ”genusläkare” som han hänvisar till.
    Samhällsstrukturer och social påverkan? Att kvinnor inte får ta lika stor plats i historieböckerna för att de är just kvinnor?
    Näää, vad är det mot det fruktade testosteronet?!

    Skulle vilja se Ida Warg försvara en uppsats på universitetet ?

      Hahahah ????

      Jag skulle vilja se hennes källhänvisningar?

    Verkligen all cred. till Johan Hedberg som beter sig som en vuxen människa.

    Såg Idas försvarsvideo där hon förklarar att hon faktiskt bara gjorde en spontanvideo i mataffären, folk stirrade eller ville fram till hyllan därför blev det inte så bra.
    Jaha, är det meningen att Matgeek skulle förstått det och inte komma med rättelser…

    Detta är som en grundkurs i hur man får maximal mängd negativ publicitet ur ett litet snedsteg. Fascinerande!

    Alltså- blir man lite halvkänd i sociala medier borde det verkligen ingå ngn typ av mediaträning!?

    Jag vet inte riktigt om jag håller med om att Matgeek gjorde rätt. Missförstå mig inte, jag är inte på någons sida i detta drama, men jag förstår fortfarande inte varför han kände att han behövde göra den där videon från första början. ”Fakta fel” – hela Internet består av det! Betyder det forfarande att han måste göra en Youtube-video om det? Nja… Det tycker inte jag.

    Hans konstruktiv kritik dumförklarar henne till en viss del också, även fast jag inte tror att han menar något illa egentligen. Dessutom, om vi ska gå på hans argument ”att han kände att han var tvungen att berätta sanningen för hennes unga tittare”, är man verkligen den bättre personen om man gör det genom en video? Känns nästan bättre om han bara hade mejlat henne från början, och om hon inte lyssnat då kanske skrivit en kommentar till videon i fråga.

    Att Pärleros ska blanda sig i har jag egentligen inte någon åsikt om. Hoppas för alla tres skull att det slutar snart. Det börjar bli lite pinsamt.

      Tycker det är bra med alla som orkar bemöda sig med att bemöta faktafel eller åsikter som är backade av noll eller lite fakta (och som inte framförs som rent personliga preferenser, för det är ju en annan sak), särskilt när det sprids av profiler som många unga ser upp till. Det ÄR en stor skillnad mellan att säga att ”Jag tycker inte om Aromat”, eller ”Aromat innehåller glutamat som vissa studier har funnit skadligt, därför vill jag inte äta det” och att konstatera ”Glutamat ÄR dåligt” som ett obestridligt faktum. Heder till alla som orkar bemöta all ovetenskaplighet och alla alternativa fakta som numera svävar runt i cyberspace.

        En sak som jag dock funderat lite över är varför Matgeek inte måste ge källa på det han säger, eller gör han det när han pratar om fakta? För om Ida blir beskylld för att hon inte gjorde det, borde inte han frågesättas också?

        Nu är jag inte helt hjärndöd. Självklart hade Idas video mer faktafel, men är det någon som frågat Matgeek om hans källor eller är han någon allsmäktig person som vet allt inom mat?

          Jag förstår att du vill se det här på ett objektivt sätt men det gör du inte.

          ”Visst nu hade Ida mer faktafel” <- där har du svaret.

            Dock har även han lite småfel i sin tolkning också. Det jag menar är att det viktiga är inte vem som har rätt eller fel just nu – poängen är den att HAN inte behöver källor. När han även suckar, är smått irriterad och drar sig över pannan blir budskapet mer personligt mot Ida. Att han även måste ha med hennes namn i titeln är lite larvigt. Det skriker ”GE MIG VIEWS”!

    Jag vet att han har en jättestor podd men ärligt – han är ju ingen retorisk stjärna och det märks ju även här!

    Älskade framgångspodden i början, sen fick den mig bara att få dåligt samvete för att jag dricker alkohol ibland, inte sysslar med meditation och inte är vegan. Nu förtiden känns det som att han försöker ”dra” ut från de han intervjuar att de sysslar med något av de sakerna han förespråkar och nästan ”tvingar” på hans livsstil på alla andra. Hans frågor vinklas för att få svar som passar in på hans egna livsfilosofi.

    Iaf, det jag vill komma fram till är att jag upplever att förr handlade det mer inspiration och pepp till blivande entrepenörer, nu är det mer en livsstils-podd som känns väldigt inspirerad av Ida Warg, därför slutade jag lyssna på den.

    Johan är bäst ✌

    Alltså, jag gillar verkligen Ida Warg, men hon befinner sig i en grop och han tar upp en spade och gräver lite mer. Ganska mycket mer.

    Gott att det inte är coca cola och andra energy drink som reklam på trojer longer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.