Not so genius after all

Geniet Söderholm:


Det är jag som täckt över ansiktena på bilderna. Bilderna publicerades av instagram.com/raserietpodden

Geniet Söderholm – ni vet han som tror att Linnéa Claeson ljuger ihop sina historier och som la ut Daniel Redgerts bok i sin helhet på Instastories – delade även det här för några dagar sedan.
Jag vet inte om detta är del av någon typ av fräsch rasist-humor som jag inte förstår sig på men det skulle inte direkt förvåna mig eftersom Herr Söderholm anser att vi ”Nöjesguidenmänniskor” är det mest skitnödiga som gå i ett par skor – så förmodligen humor eller kanske rent av ett internskämt?
Blir ni lite fnissiga av sådant här?
Känns det mysigt att en kille som arbetar eller har arbetat med produktioner som Tankesmedjan i P3 och Breaking News med Filip & Fredrik sprider den här typen av ”humoristiska” inlägg på Instagram?
Breaking News som till och med hyllats för tydliga ställningstaganden mot SD och mot rasism, och där arbetar alltså den här skojfriska killen. *fniss eller?*

Bilderna försvann ganska snabbt från Instagram så kanske var det inte alla som delade och uppskattade detta genis humor ändå, eller vad tror ni?

60 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Shit, rätt blatant rasism ändå, kräver inte ens en djupare analys. Smycket på sista bilden är för övrigt en visselpipa från välgörenhetsorganisationer Falling Whistles, rekommenderar alla att kolla in dem och deras webbshop!

      Såg du Falling Whistles svar på denna bild? De ger ett fint svar på tal åt honom som borde få en vettig människa att skämma ögonen ur sig.

        Vart ser man svaret?

          Nvm

        Kan man inte bara skriva ut/länka till svaret här?

          Från falling whistles hemsida:
          Hej Fredrik Söderholm

          Först vill vi börja med att säga grattis till din framgång. Att bli utsedd till årets manliga komiker är inte illa.

          Däremot kan man ha lite synpunkter på din förståelse för konstruktion.
          Du skriver på din personliga instagram bland annat att svarta har det lite FÖR lätt på way out west och att våran visselpipa för fred i Kongo är ”Bästa kokain-behållaren”.

          Hur vida diskriminering av människor som inte har vit hud i krogmiljö helt plötsligt upphört eller inte kan vi inte riktigt uttala oss om men att våran visselpipa skulle vara lämplig som kokainbehållare måste vi kommentera.

          Modellen heter ”long whistle” och skapades i slutet på 1800 talet och var då något revolutionerande i sin utformning. Den har dubbla kammare som skapar två olika toner i dissonans mot varandra. Det här skapar ett ljud som färdas längre och upplevs som störande, vi pratar om att ljudet är ”beautifully dissruptive”.
          Det här är i och för sig ok utifrån en ”bra behållare för kokain” men det som på riktigt ställer till det är att i botten av visslan finns det ett stort hål som det är menat att man ska blåsa luft i för att skapa ljud. Det är kritiskt för visslans funktion men det gör också att allt eventuellt kokain som du stoppar i visslan kommer åka ut direkt.
          Det här gör visslan, i vår mening, till en olämplig behållare för exempelvis kokain.
          Om någon köpt en visselpipa i syfte att använda den som behållare för Kokain sedan Fredriks inlägg får ni gärna höra av er till oss så löser vi en retur.

          I övrigt tycker vi att du Fredrik borde utveckla din insikt i den kamp svarta människor runt om vår jord har gått igenom och i allra högsta grad fortfarande går igenom. Men det här har inte med konstruktionen av våran vissla att göra.

            Detta är geni. Söderholm, not so much.

            Underbart svar!!! De vet vad humor är. Denne Söderholm bör ha ett och annat att lära utav dem.

    Vilken människa han är alltså ????

    Vilket jävla pucko. Ren och skär rasism.

    Det mest tragiska är nog att han i sin lilla bubbla tror att han skrev en hyllning till mörkhyade….

    Hur jobbar han med Tankesmedjan? Jag gillar att lyssna på det programmet ibland men känner att jag nog kanske måste tänka om.

      Han slutade på Tankesmedjan i våras, en googling bort bara

        Tack för ett fint och stroppigt svar!

      Du tänker på Ola Söderholm! Och oroa dig inte, han är fortfarande PK-elitens främsta fanbärare. Han är inte kvar på Tankesmedjan, utan är en del av Lilla Drevet numera.

        Skamkudde på mig som blandade ihop Ola och ”Geniet”… jag återgår till min lilla sten i ett par år till.

          Både Ola och Fredrik Söderholm har jobbat på Tankesmedjan. Ola för några år sedan, Fredrik i år.

    Bitternivåerna är farligt höga ?

      ?

        Den där killen tror kanske att han är rolig (kanske) men för mig framstår han som lika bitter som Anna Book.

          Ach so, du menade så. Håller med dig!

    Tycker att man kan kontanta Sveriges radio och ifrågasätta vad den här ”skojfriska” typen gör hos dem.

      *kontakta

    Har tyvärr haft med honom och hans bror att göra i ett kompisgäng för några år sedan, vidrigare åsikter förklädda i ”intelligent” språk och rasism och kvinnohat bara dryper om dom. Trevlig är han inte heller. Näe usch!

      Vad intressant, för jag har varit tillsammans med sagda bror i 3,5 år och har som radikalfeminist totalt missat all denna rasism och kvinnohat hos honom. Jättekonstigt verkligen. Kan det kanske vara så att folk växer upp, mognar och rent utav genomgripande ändrar uppfattning i saker och ting? Du vet, istället för att guppa kvar i skvallerträsket och flera år senare försätta sprida rykten om som a) Inte stämmer och b) Ej handlar om den semi-offentliga personen ifråga. Bara en tanke. Trevlig tisdag på’rej!

      Jag har alltid gillat brorsan, tycker som hans flickvän ovanför att jag inte märkt av kvinnoförakt (och då hängde jag faktiskt mycket med honom förr…kanske 8-9 år sen).
      Fredrik däremot är jag inte världens största fan av.

    Därför han blivit portad från alla nattklubbar och fester i Stockholm. Vänner som vanligtvis aldrig skulle hänga ut någon skriver plötsligt offentliga inlägg på Facebook att den här personen

    Fy för…

    Alltså vem är den här människan?

    Jag har verkligen försökt, men jag förstår inte vad det roliga är? Vadå faktura på 50 k??? I don’t get it!

      Ge mig bidrag…. pensionsräddarna du vet!

    Kontakta Sveriges Radio.

    Du borde kolla upp Tyras årsredovisningar hos Bolagsverket.

    Tänk om det var en svart kille som skrev om vita killar, ingen hade brytt sig… vita killar är ju världens mest älskade hatobjekt!
    Intressant det här med rasism, att den bara tycks kunna riktas åt ena hållet. Jaja, jag tycker allt dömande utifrån kön, klass eller etnicitet är dumt.

    Det för med kokainbehållar-halsbandet är iaf dagens sanning! Vanligt på krogen med, inte bara hos mörkhyade.

      Vet du varför? Rasism mot vita finns inte.

      En måste nämligen skilja på ”rasism” och ”rasistiska fördomar”. Fördomar kan en ha om vita, att de har fula pikétröjor. En svart svensk person kan exempelvis ha rasistiska fördomar om vita svenskar och att det skulle finnas ett särskilt beteende för dessa. En kan ha fördomar om alla olika personer utifrån utseende och etnicitet.

      Men det som gör det till rasism stavas såhär: MAKT.

      När rasistiska fördomar kombineras med en ojämn fördelning av makt och resurser kan man tala om rasism som ett samhälleligt, systemiskt problem.

      HEJDÅ!

        Längtar till den dagen du får uppleva det själv. Rymdkram!

        Rasism är rasism oavsett. Så vitt jag vet hade vi (ja jag säger vi) en svart president till alldeles nyligen.

          Så vitt jag vet har vi haft 44 vita manliga presidenter, varav den aktuella är bl.a kvinnohatare och transfob. Hur har en president jämnställt makten menar du?

            Vadå vi? Sverige är inte USA

      Tycker du verkligen det är intressant eller är det ett annat ord för typ korkat eller något liknande? Om du är intresserad att lära dig om rasismens historia och vilka som drabbas än idag finns det massa lästips för dig.

      Och det här med ”tänk om”. Ja, tänk om vita killar aka ”världens mest älskade hatobjekt” hade drabbats av hat, hot, fördomar och förtryck sedan urminnes tider. Tänk om vita män hade fått kämpa för att få samma rättigheter som personer med annan hudfärg än vit. Då hade nog folk brytt sig, då hade rasism kunnat riktas mot vita. Men nu så ser historien inte ut på det sättet

      Men om vita killar någon gång kunde ta av sig offerkoftan och inse att ni sitter på världens mest priviligierade plats och har alla möjligheter att göra precis vad ni vill (och ni utnyttjar verkligen detta men vägrar stå för det) så kanske ni inte hade varit så hatade? Lite ödmjukhet och förståelse för världen och historien. Det finns inte en vit kille som har råkat ut för brott enbart för att han är man och vit, så hur upplever du detta hat? Är den enbart genom att ni får kritik för hur ni beter er? För återigen så är det en vit man som har dragit en billigt och dåligt skämt, återigen så är det en vit man som gnäller över att vita män är hatade. Men sluta håll på då! Vad är det du vill? Skämta om allt och alla och att alla bara ska skratta och tycka att du är rolig? Hur bortskämd är du? Hör du hur jäkla barnsligt det låter?

    Han är känd för sin sunkiga människosyn över lag. Jag fattar faktiskt inte varför Filip och Fredrik, som jag oftast uppfattar har en bra dito, insisterar på att jobba med människan. Och att kalla sig själv geni, ens med ironi…

      Ja, alla borde verkligen vara lika PK som kulturtanterna på SVT, eller vad ditt ideal nu är! Heja PK-Sverige, vad bra det går!

        Alla behöver verkligen inte vara PK i sina åsikter, men man behöver inte vara en skitstövel heller.

        Ja, för du är säkert jätterolig och sitter på en jäkla massa briljant humor som begränsas av pk-Sverige. Utmana dig själv, dra ett skämt om en vit man i 20-50 års åldern.

          Du är ett skämt till vit man i 20 till 50-års åldern…

            ?

      Fattar inte heller deras fortsatta samarbete. Hur låter det liksom på nästa möte? ”Det var en dålig grej men du är ju en skön snubbe, vi gillar dig och vill fortsätta jobba men tagga ner lite med rasismen framöver ok?!”?

      Att även bra karlar håller sviniga vänner om ryggen är så jävla problematiskt och farligt.

    Vidrig människa

    tycker cred borde ges till Raseriets instagram (instagram.com/raserietpodden) där jag tänker att du kanske hittade detta – också för att de lyfter frågan på ett väldigt bra sätt.

      Kommer det där ifrån? Jag fick det skickat till mig av en kompis. Men om han har fått det därifrån ska ju givetvis credd ges. Tack!

        nejdå, tänkte att du kanske hade hittat skärmdumparna från storyn och själva ”skvallret” om att han hade lagt upp dem på deras insta, men om inte så var det mitt misstag!

    jo ”nöjesguidenmänniskor” är väl ett vedertaget begrepp för att beskriva en viss typ av stockholms-hipster med koll. men den hör bloggen skulle jag inte alls säga är sån överhuvudtaget. det är mer en skvallerblogg för folket!

      Menar du att jag inte är en hipster? Jag är DJUPT sårad och kränkt.

    För att själv svansa runt med Filip & Fredrik är han ganska arrogant mot t.ex Redgert… Mycket humoristiskt med tanke på att de båda ligger och simmar i samma lilla media-Sverige-akvarium ?

    Jag önskar jag hade lika många följer Söderholm i dessa tider, följare som han har swischar pengar för allt från öl till wow-biljetter!

    Har alltid haft ordnad ekonomi och ett normalbetalt jobb men när man får en obotlig neurologisk sjukdom och livet vänds upp och ner, blir sjukskriven så märker man va varenda krona ör värd! Tjoff sa de så blev hunden sjuk i samma veva och för att ens få hämta hem hunden från veterinären ska jag lyckas få fram någonstans mellan 20-30.000! Som tur är hunden försäkrad men de blir ändå självrisk och 25% av beloppet!

    Hur fan blev han känd? Fattar ingenting, har varit på massa fester med och hos honnom och även med hans bror och han har alltid bara varit högljud och suttit vid något bord med 2-3killar runt sig. Ingen random har hajjat till när dom sett han eller något…skumt

    Det enda positiva detta kräk fixade med detta är att jag ska samla ihop mina sista slantar och stödja Falling Whistles, så jag antar att han gjort något bra? I dunno, vidriga åsikter tycks han ha iallafall.

    Han tog bort bilderna efter att personen han hänger ut skrev till han på DM och berättade hur kränkande bilderna var. Herr geni väljer då att istället printa DMet och lägga ut med ngt i stil med: kan de inte ha självdistans???

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.