Sommarsvacka?

Michaela Forni:

Får ju en del kritik i lille bloggen om att mitt skrivande inte håller och jag skulle ljuga om jag sa att det inte börjar ge en törn på självförtroendet. Jag har alltid varit så trygg och framför allt glad i mitt skrivande men jag märker att jag inte tycker att det är lika roligt längre eftersom jag tvivlar på mig själv. Kanske är det en åldersfråga, när jag var yngre kom jag väl undan med bristande språk medan det håller inte längre när jag är 28 år och släppt tre böcker som sålt i tiotusentals exemplar. Eller något, jag vet inte? Känner bara att jag skulle behöva lära mig mer och utvecklas. Mest för att känna på vad jag klarar av och inte samt hitta tillbaka till självförtroendet och lusten. Annars kommer det aldrig bli en fjärde bok som det känns nu.//Forni

Jag tror så här.
Ingen är väl på sitt allra tipptoppigaste under sommarmånaderna och då framför allt inte bloggarna och influencerna som har mage att vara lite ”lediga” och resa på semester samtidigt som de ändå uppdaterar sina forum i princip varje dag.
Och ändå så har folk mage att klaga på uppdateringar, språk mm.
När jag är hemma och skriver på bloggen utan att ha någonting annat att göra så spenderar jag i princip kl 9-18 på mitt kontor. Det är inte alltid att skriva inläggen som tar tid utan att sitta och leta igenom hela sociala mediervärlden efter roliga saker att skriva. Eller som när jag klipper ihop filmer på Anna Books live – det kan lätt ta mellan en och två timmar efter att hon jollrat klart.
Men.. när M och jag åker till USA på torsdag så kommer jag kanske lägga två till tre timmar på bloggen för att sen kunna njuta av min tid med honom, och jag kan med säkerhet säga att kommentarerna direkt kommer ramla in om hur dålig uppdateringen är, hur trist det är med tidsinställda inlägg mm..
Trots att jag lägger mellan två till tre timmar varje dag av min semester för att ni ska ha roliga uppdateringar att läsa. För jag vill inte att min blogg ska stå tom, ens för en dag men det betyder ju således också att det inte går en enda dag som jag är helt ledig. Och även om jag tidsinställer inlägg så har jag ändå koll på kommentarerna eftersom de är omodererade.
Nu älskar jag mitt jobb och skulle inte byta ut det för något i världen och det är inte det som inlägget handlar om för den som är sugen att skrika ”OTACKSAAAAM!!!!!!”.
Jag ber bara om lite mer förståelse för att bloggar kanske inte håller samma kvalité under sommaren som under hösten när man spenderar veckorna med att aktivt jobba.

Så jag tycker verkligen inte att Michaela ska ta åt sig som hon gör och börja leta mentorer och kursen för sitt skrivande. Hon hade inte fått släppa tre böcker om hon skrev lika dåligt som jag hanterar en symaskin. Sommaren är sommaren och då blir det kanske inte ens bästa arbete precis hela tiden. Min blogg blir lidande av att många bloggare har bloggtorka eller går ner på ett inlägg om dagen så jag tvingas trolla med knäna för att producera inlägg med substans men så är det.
Se det som att vi kopplar på vår inre vikarie i några veckor.

Och – tipsa mig gärna om saker som händer på sociala medier så slipper jag lägga tid på att leta och mer tid på att skriva under min semester. Det kommer ju ändå bli lite knas med tidsskillnaden på 9 timmar så jag kommer typ sova när inläggen publiceras men ändå…
På så sätt kan jag producera fler inlägg på den tid jag kommer jobba varje dag och slipper lägga tid på att skrolliskrolliskrolla.
Jag nås på kontakt@bloggbevakning.se

Puss.

37 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Kan du inte ta in en vikarie som fyller upp bloggen med inlägg? Det måste vara jättejobbigt att inte kunna ta ledig och slappna av, det håller inte i längden att aldrig få någon avkoppling och återhämtning. Ha en fin resa och semester!

      Håller med! Inte för att underminera Camcams jobb men någon annan kan väl sitta och scrolla sociala medier och skriva ihop inlägg, iaf ett par av dagarna. Camimami kanske kan ställa upp? Eller låt några av läsarna att ta över en varsin dag. Finns säkert flera arbetslösa här inne som hade tyckt att det vore kul. De kan få en dag var och så skickar de färdiga inlägg till din mail som du lägger upp. Första inlägget per dag kan då vara ett inlägg om vems ”dag” det är och har de en egen hemsida/blogg så kan den få länkas i dagens första inlägg.

        JA! Camimami kan väl göra en comeback?

        Nej! Jag kommer bara att lägga in en massa samhällskritik. Om jag inte hade varit så himla lat, hade jag startat upp min blogg igen och som gammal skrivit om förändringen om hur samhället har förändrats de senaste dekaderna. Hur konsumtionen har gått bananas och hur mycket onödigt skit som krängs överallt. Hur många vill leva som miljonärer, fast de bara är ”vanliga” människor. Hur hela sociala medievärlden BARA handlar om pengar.

        Så nä… det passar inte alls in här, då jag blivit en rätt bitsk pensionär.

          Camimami! Låter ju ändå riktigt roligt tycker jag. Röstar på dig som vikarie!

          Jag skulle gärna läsa om det du skriver kära Camimami!
          Mer Camimami i bloggen???

          Inget nytt m.a.o…

            ? dont äta mig levande! ! ! Vänligast. Många gamla ämnen är roliga att få nya tankar på!!! Vissa nya ämnen är totalt tomma tunnor som skramlar…

          Jag vill läsa om det! tycker det lät superintressant.

    Jag tycker du ska koppla av på din resa och inte tänka på bloggen, det kan nog vara nyttigt för en del läsare också att få lite paus från denna blogg och göra lite annat ist, missförstå mig rätt. Men kör någon det händer på instagraminlägg per dag el händer på yt-inlägg sen kan du ju lägga in nån bild från resan då o då eller uppdatera om det verkligen händer nåt spektakulärt med typ Jocke o Jonna eller Booken. Koppla av o ha det bra!

    Är det någon som läser fornis blogg längre?!

    Skriv om veganer, blondinbella, LD, barnuppfostran, catten af Järna och så några stavfel… Då rasslar kommentarerna in lika snabbt och mycket som THK (inte att förväxla med TRH) skulle vilja ha till frukost.

    Du är värd semester och vi kan roa oss själva med de ämnena en bra stund ?

    Trevlig resa!

    Önskar dig en skön och avkopplande semester!
    ?☀️
    Jag överlever mindre inlägg, men desto roligare när du är tillbaka så småningom!
    /Mija?

    För ca 8-9 år sedan när bloggvärlden var rätt ny så hade jag en favoritblogg som hette typ yenny.blogg.se

    Sjukt bra och rolig blogg. Hon jobbade på Telia och så åkte hon till tel aviv och studerade hebreiska. Någon som minns henne? Undrar vad hon gör idag.

    Vad fanns det mer för bloggar för i tiden som inte är så stora längre idag?

      Ja! Och catya (skrev anonymt och hade en chef som var lik någon nrj profil), nadine emporio ( var vän med Jenny och levde som side chic till en maffioso?)

        Nadine känner jag igen. Minns du något av henne? Kan inte riktigt sätta finger på vem det var även att jag vet att jag läste hennes blogg.

      Stinalee 🙂

      Jag minns också Yenny. Älskade hennes blogg!

    Nu har det hänt!
    LD hänvisar till Bloggbevakning i positiva ordalag ?

      What? Var då? ????

        I inlägget om Jocke o Jonna så skriver hon att Bloggbevakning har samlat ett stort matierial kring dem som hon ska läsa igenom som underlag då hennes barn har börjat kolla på dem!

    Kan det inte skrivas mer om Malin ”Mogi” Richardson? Hela hon är som ett stort mysterium! Hur har hon råd att resa över hela världen och bo på lyxhotell som kostar 30.000kr natten? Varför är hennes blogg inte mer populär än vad den är – trots välskrivna texter och bilder? Hon har sällan några (utmarkerade) samarbeten i bloggen så jag förstår inte hur denna XXXL konsumtion är möjlig!

      Jag vill också FÖRSTÅ

        Jag följde hennes blogg mycket för flera år sedan när hon typ gick i gymnasiet/precis tagit studenten och funderade mycket då hur hon hade råd att leva det liv hon gör. hon jobbar väl inte ens?

      Läste på hennes blogg något om ”när man jobbar med hotell”, så undrar om hon har typ som jobbat åka runt och testa hotell? Men vem betalar för det? Hotellen? Ska se om jag hittar hennes inlägg.

      Gick snabbare än jag trodde, 11e juli 2017 på Mogis blogg:
      ”LUNCH AT THE RITZ IN PARIS. Att jobba med hotell som yrke är en ren och skär glädje för mig då hotell är en av mina största passioner i livet. Jag älskar allt från hotellets historia, deras vision, deras koncept, inredning och utförande, vad de erbjuder för service, vad för sorts restauranger har dom, vad är kockens vision, utförande samt presentation, hur upplevs det etc, listan skulle kunna göras lång. ”
      Jag tolkar det som att hon jobbar med hotell, men HUR?!

        Hon mailar sönder hotellen om att få komma och bo i utbytte mot att hon skriver på sin blogg och instagram. Sedan att hon inte markerar ut det är en annan sak. Jag jobbar på ett hotell som hon mailat jag vet inte hur många gånger. Vi har alltid sagt tack men nej tack. Fast hon ger sig inte utan mailar nån vecka eller månad senare igen. Så hon betalt inte för sig trots att hon gärna vill få det att framstå som att hon betalar på alla dessa hotell och ”råkar” bli uppgraderad. Det är allt sponsrat.

          Kan inte du skicka det mailet till mig? Anonymt så klart. Kontakt@bloggbevakning.se

            Jag ska se om jag kommer åt dem. Kan inte lova men jag ska se om jag kan det. Vill inte riskera för mycket om man säger. Jag återkommer.

      Välskrivna texter??

    Nu känner jag bara hur skönt det är att ha en ”vanlig” arbetsplats. Jag går dit, arbetar min tid sen går jag hem och skiter fullständigt i jobbet under min lediga tid. Här sitter jag på min semester och bara tar det piano. Ingen oro eller stress.

    Det måste vara ett himla slit psykiskt att alltid behöva vara på tå och tänka på bloggen och skaffa material till den.

      Jag har jobbat på Ikea och chefen där krävde att vi typ ”levde för Ikea” och på vår FRITID funderade över lösningar och hur vi kunde optimera jobbet. Jag gjorde aldrig det, sa ”isåfall ska jag ha betalt för jour” och sen hamnade jag på shitlist haha ??

        Ikea verkar helt sjukt på det sättet. har hört från fyra vänner (som jobbat på Ikea i olika städer/länder) att det är som en sekt??

          JAAAAA!!! Alltså du anar inte vad mycket skit jag vill kräka ur mig men ska väl hålla mig.

          Det är en form av sekt. På riktigt. Pissbetalt är det med. Och det är inte uppskattat att tex vabba. Då jobbade jag på golvet, typ längst ner så det var inte så att jag var ngn chef med specialkompetens.

    Kan du inte göra några inlägg om ”bloggare söker läsare” dvs du kollar vilka av de som kommenterar som har med bloggadress (alt att man får skicka den pt dig i mailen) och så lyfter du fram sådana som är intressanta?

      Fast nej, folk här vill inte läsa om okända bloggar, folk vill läsa om kända bloggare/influencers och annat uppmärksammat som hänt inte om okända småbloggar.

        Nja. Jag följer inte en endaste influencer och ingen annan heller som figurerar här på BB. Här läser jag för att se dessa train wrecks till människor och läsa roliga kommentarer. Bloggarna jag följer är alla relativt små och genererar kvalitetsinnehåll. T. ex. vetenskap, natur, foto men även en blogg om pennor.
        Hade aldrig fått för mig att följa dokusåpastjärnor och dagens outfit-bloggar, kan inte tänka mig något tråkigare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.