Engla är galet white trash!!!

Engla:

Ser ni vad jag ser? 
KLISTERLAPPAR PÅ IITTALAGLASEN!!!!!!!

Hur var det nu igen? Var det white trash att behålla dem på eller att pilla bort dem? Det var så längesedan vi etablerade den här relationen bland kommentarerna och mycket vatten har flutit under broarna sedan dess. Vi har hunnit avhandla så många andra white trash-relaterade ämnen att detta ursprungliga grundämne fallit ur mitt minne helt.
Om du är som jag och vill uppdatera dig om Ittalalappens vara eller icke vara så kan du läsa mer här.

Men vem hade kunnat tro att allas vår Engla skulle gå i White trash-fällen på det här viset?
Uj, uj, uj… Det här måste hon nog kompensera upp mighty fast genom att köpa en ny desingerväska som sedan kommer stå oanvänd.

84 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Hon har ju t.o.m matchat naglarna och jordgubbarna med lapparna..

      Undrar om hennes hjärndöda blogg matchar hennes intellekt?
      Lever hon på sin blogg? Hur kan det vara möjligt när hon producerar en blogg där det verkar som om hon lever efter devisen ” minsta möjliga arbete”?

    Jag skulle inte ta bort dom. Dom är så små äsch låt dom vara kvar. Ha en rolig vecka. Kram.

    WT

    Är det inte WT att kalla andra WT?

      Den som kallar andra WT är själv WTT dvs white trash-trash.

      Det är WT att kalla de som kallas andra för WT för WT. Genom att uttala dig som du gör så kan du alltså själv uppfattas som WT. Har jag hört.

        Jag har också hört att de som kallar WTT WT också är WT. And it goes on and on…

    Det är ju reklam för Ittala, det är därför klisterlapparna sitter kvar förstås…

    Grejen är att du ska se att det är ett ittala-glas utan etticketen. Därför är det wt. Fast det mest ultimata är att pilla bort när man ser etticketer på glasen och inte direkt för man är inte så brydd.

      Ska man kunna se det? Vad händer när man fått iittala-kunskapen? Finns där även ett iittala-nirvana? Krishna?

        Du kommer att få en upplevelse av den finska sisun. ?

      Mest WT är väl att inte kunna stava till etikett?

    Dum diskussion, låt folk göra som de vill. Känns helt ärligt så väldigt trashigt att det finns någon som skriver inlägg på inlägg om det. Har alltid kvar lapparna på högvärdiga glas så länge det går. Är uppvuxen i glasriket och vet vad det kan betyda för glasets värde och historia att lappen sitter kvar. Har tunna avecglas från Nybro glasbruk från tidigt 1900-tal där lapparna sitter kvar. Värde idag mellan 500-1000 kronor stycket. Utan lappen hade de gått en masse på loppisar. Lät precis värdera en vas från en tidig orreforsdesigner som nästan dubblade i värde på grund av att lappen satt kvar. Tycker även att det är kul att ha lappen. Hur färg och design på den skvallrar om från vilken generation orreforsglasen kommer osv. Nu är det såklart inte samma sak med iittala där man oftast köper massproducerat men det sitter kvar i mig att ha kvar lappen. Så har den kvar på mitt iittala-porslin. På frukosttallrikarna ramlar den bort i disken i alla fall någon gång.

      Hela poängen med att ta bort lapparna är att man inte har för avsikt att sälja sakerna. Man låter sådant gå i arv i de övre klasserna.

        Fast har verkligen överklassen ens iitalla? Dom har väll kristallglas eller typ dricker ur juveler och diamanter.

          Japp jag vet. Sälen kurtmaria har dricker från en mussla gjord av guld och diamanter!

        Äsch jag vet inte, är uppvuxen med en fot i svensk traditionell överklass och en fot i ett småländskt bondesamhälle. Alla från a-ö runtomkring mig har behållit lapparna. Att ha respekt för sakers historia, värde och värdeutveckling är något som jag har upplevt i båda läger. Det är först i min generation som folk får för sig att ta bort lapparna

    Någon halvgalen hävdade att det är WT att inte ha mössa/vantar.

    Min fråga, är det WT att ha det för tidigt? 2 grader på morgonen, 21 på eftermiddagen… Är det WT med morgonvantar i augusti?

      Morgonvantar, vilket begrepp ?

      Påminner om den eviga diskussionen när det är lämpligt/socialt accepterat att sätta på rattmuffen (i bilen alltså).
      Har för mig att regeln lyder att rattmuffen appliceras när ”den första frosten biter gräset” på morgonen.
      Skulle tro att detta gäller även för mössa och/eller vantar/handskar.
      Vid stora svängningar mellan natt- och dagstemperatur är det förstås lämpligt att anpassa klädseln under dagen. Man behöver därför inte behålla mössan på om temperaturen stiger väsentligt under dagen.
      Mössan kan då ersättas med en tunn schalett av lämpligt märke.
      Hoppas detta kan vara till någon hjälp.

        Hahaha! Ett svar i sann Ribbing-anda ?

        Är det ok att använda både rattmuff och vantar samtidigt, eller blir det lite för uppklätt då? Om jag tex har mina morgonvantar på medan jag skrapar rutan, bör jag då ta av mig dem sedan och placera dem på förarsätet medan jag kör?
        Om det är idiot-kallt, kan det då vara socialt acceptabelt att behålla vantarna på trots muff?
        Undrar också om det är ok att som passagerare fritt stänga av/sätta på stolsvärmen, eller bör man av respekt för bilens ägare låta föraren sköta värmetillförseln?
        Tacksam för svar. ??

          Vantar i kombination med rattmuff kan vara motiverat om temperaturen är extremt låg – arktiskt låg skulle man kunna säga. Frågan är då om bilen över huvud taget startar.
          Annars rekommenderas en smidig nappahandske när man kör bil. Passar med eller utan rattmuff.
          Passagerare kan med fördel själva sköta sin stolsvärme. Det avlastar föraren vilket ökar trafiksäkerheten. Dessutom är det svårt för föraren att veta exakt hur passageraren upplever värmen i stolen vilket gör det än mer motiverat att delegera inställningen av densamma.

            Hahaha! Starta en blogg!

        ”Hej och välkomna till Rattmuffen- programmet om trafik och miljö”.

        Någon som minns sketchen om rattmuffen från ”Nöjesmassakern” med Melander, Engström och Cato? Jag tror de säger: ”Den dagen då rimfrosten dekorerar vårt vackra billandskap bör man sätta på muffen, och behålla den tills tjällossningen sätter igång på allvar- det vill säga ett par veckor in i april” ?

      Min riktlinje är att när det är dags att skrapa rutan på bil-jäveln första gången åker morgonvantarna fram. Liksom morgonmössan.
      ? ?
      När temperaturen sen stiger under dagens lopp knölas både vantar och mössa ned i handväskan. Är det WT att göra så månne? ?

        Fick skrapa rutan idag på bilen ?

        Åker 6:30. Det är augusti. På tok för tidigt för detta

          Då får du kolla imorgon bitti om det kommit frost på marken. Då gäller mössa, vantar och halsduk på!
          Winter mode: On.

            När markfrosten fallit plockar jag dessutom fram mina converse med luddpäls-foder. Det är nog absolut WT.
            ?

        Viktigt dock att ej förväxla morgonmössan med nattmössan!

          Precis! För dyker man upp på morgonmötet och pratar i nattmössan så blir det katastrof…

            Vilka roliga kommentarer underbart!??

    Morgonvantar ? nu blev jag också sugen på att ta på mig det

    Då undrar jag hur sjutton ni får av lapparna på glasen? För jag får inte av våra. Så dom får sitta kvar ?

      Mycket märkligt då de sitter lösare än prislappar brukar göra.

      Jag brukar få bort envisa klisterlappar med skrubbsvamp och bensin.

      Smörj in med någon matolja!

    Oj och hur gäller på ljuslyktorna?

    Jag har mina kvar och åker de av i diskmaskinen så åker de av…………………

    Jag tycker faktiskt att det är snyggare med klistermärket, men det är jag det.

    Har kvar på Orrefors-glas osckså.

    Haha… stackars Enga! Jag hoppas att ingen i hennes familj har tröjor med jättestort bild fram, som visar att tröjan är från Ralph Lauren Polo sport. Det om något är WT i min värld och skitfult.

    White trash att lämna kvar Iittalaklistermärken? Som finländare och ägare av en hel del Iittala, Arabia och Marimekko som jag antar att majoriteten av alla finländare är, så håller jag inte med i detta påstående. Av många ses det tvärtom som dumt att ta bort klistermärkena och jag tror faktiskt att de flesta lämnar dem kvar. Tycker inte att det är något fel med att visa att man stöder inhemskt, och det finns ju massor med kopior där ute som försöker efterlikna Iittalas klassiska design. Är det inte mera White trash att köpa en billig kopia i stället för att köpa äkta vara? Dessutom höjer klistermärket andrahandsvärdet om man någon gång vill sälja vidare. Samma gäller exempelvis streckkodslappen på muminmuggar, vilket jag måste såga att jag inte riktigt förstår..

      Menar du att en finländare (eller bara iittala-älskare generellt) inte känner igen produkterna utan etiketten? Vågar påstå motsatsen.

      Personligen (som den halvfinne och iittalaälskare jag är) tar jag bort etikett på glas, särskilt klarglas för den är ju ful och förstör ju det vackra glaset. Kan förstöra hela dukningen om man inte matchar med jordgubbar såklart (nej jag är inte hundra procent seriös nu men lite). På assietter och fat och muggar är jag inte så petig, de faller ju av tids nog efter disk osv.

      Det är lite som när folk lämnar etiketten med märket kvar på rockärmen tänker jag. Det är inte (från början) meningen att den ska sitta kvar men om folk nu vill ha den kvar så får de väl det (men det ser illa ut på rock/kappa tycker jag och då finns det ju naturligtvis de som tycker att det ser illa ut på glas med).

      Men WT? Nä, någon som är WT skulle fan inte ens ha iittala-glas.

        Var inte riktigt så jag menade. Visst känns en stor del av designen igen av dom flesta men sedan finns det vissa produkter som exempelvis mariskålar och de små vattenglasen som alla har och det finns tusen olika kopior på. Håller fast vid att om något är white trash så är det väl att köpa fejk, typ en fejk mariskål för fem euro från någon billig kedja. Är man inte insatt antar jag att det kan vara svårt att se skillnaden. Jag låter mina lappar sitta kvar tills de eventuellt faller av av sig själva.

    Ja jösses vilket bekymmer, vill till att klara dagen ?

    Är det inte just det faktum att det är Ittala och inte Orrefors som det stora problemet i frågan?

    Ingen fattade ironin i inlägget??

    Roligt inlägg!

    White trash är att använda fillers i läpparna.
    Att göra reklam på sina sociala medier är också rätt trash, om man inte genuint gillar och kan stå för produkten.

    Gör man reklam för skönhetsingrepp ringer ALLA WT-klockor som finns!

    *host*Sindy*host*

      Du menar att Daniel Wellington-klockorna plingar hela tiden?

        Hahahaha, älskar din humor Curre! Det måste sägas <3

    Det här med lapparna är en liten subtil klassmarkör (oavsett vad man tycker om det) och därför låter en del lapparna sitta kvar medan det för andra är en självklarhet att ta bort dem. Troligtvis gör man som man blivit ”upplärd” i sin omgivning.

      Man kan ånga bort etiketten också om man tycker att den champagne man tänker servera är väl dyr.
      Omvänt skryt. Som att hälla Hennesy XO i en Grönstedts VS-flaska för att framstå som mer folklig 🙂

    Varför pratas det inte mer om typ Engla och Egoina? Är det för att de är så urbota tråkiga båda två eller är deras helt enkelt inte så stora bloggar längre? Nån som har koll på vad de har för läsarantal jämfört med typ blondinbella och Kenza?

    Om Magdalena Ribbing är facit, så ska lapparna bort. Hennes svar är fantastiskt – hon gör liksom parodi på sig själv! ?
    http://www.dn.se/blogg/etikettfragan/2009/09/16/glasbruksreklametikett-4715/

      Nu vet vi att det är lika dålig etikett 🙂 att ha kvar reklamlappar på glas som att stoppa kniven i munnen när man äter! Klara och raka besked.
      Dessutom ska man inte över huvud taget använda glas man köpt som ”investering” dvs med tanke på vidareförsäljning. Det verkar vara det enda undantaget då en klisterlapp kan få vara kvar på glas långt där inne i skåpet och där de inte heller provocerar någon.

      Heja Maggan! Förstår inte varför man ska ha dem kvar, alla synliga lappar ska bort. Som Magdalena säger, köper du dem som en investering, ha lapparna kvar – annars inte. Säljer du dem så vet väl både du och en kunnig köpare var de kommer ifrån. Engla är väl så WT man kan bli men genom att säga det så blir ju jag WTT tydligen ?

    Jag låter lapparna sitta kvar tills de nöts bort. Är svårt att pilla bort hela lappen utan att det blir kvar rester, något som i mitt tycke ser ännu fulare ut.

    Jag har ärvt en trave Iittalaglas och -skålar efter min mormor och morfar, och inga av dem har lapparna kvar. Är det då jag som är/de som var WT, eller inte? Beror det på om de trillat av vid disk eller pillats bort medvetet? Var många 20-talister WT? Jag blir så förvirrad.

    Största brottet är att överhuvudtaget dricka bubbel ur det glaset, eller att dricka vin ur vinglasen från samma serie. De är verkligen inte gjorda för sitt syfte, ryser lite vid tanken. Det där är verkligen ett fruktansvärt champagneglas.

      Hear hear!

      Är det kanske till och med WT:igt att inte ha koll på det? ?

      Nej tacka vet jag Air sense från Bernadotte & Kylberg. Där snackar vi Östermaaaaaalm.

      ?

      Är det inte vitt vin då? Ser inga bubblor? Ser att det är för brett för att vara ett champagneglas men vad är det då? ?

        Eller aha det ÄR ett champagneglas men ett kasst designat sånt?

        Eller så ser du inga bubblor för att det är ett kass champagneglas?

        Kanske bara är nån form av saft eller liknande iofs och då ska jag inte gnälla.

      Haha, tack Matilda! Äntligen någon som delar mina åsikter om den där serien! Vill man dricka vin ur de där så kan man lika gärna dricka det ur helt vanliga dricksglas.

    Vilket kompositum jag skapade! Morgonvantar är nog det bästa jsg har hittat på.

    Annars gillar jag soluppgång, morgonkaffe, regnmoln 🙂

      Ditt nick <3

      Ditt namn!! Kent ❤

    Bitvis är ju kommentarerna till detta inlägg mångfald mycket mer underhållande än själva inlägget.
    Förresten i rätt många inlägg på denna blogg för övrigt. Vilket troligen kan förklaras att jag inte riktigt vet vilka personerna är som inläggen handlar om…. Men vad gör det med underhållande kommentarer? 😀

    När jag satt här och läste insåg jag att jag har en smaragdgrön ljuskopp från ittala på soffbordet. Rusade genast dit för att kolla om lappen var kvar, och jajamen, hahah. Tror att jag har haft den i över tio år och aldrig reflekterat över saken. Brdevid står en annan ljuskopp från myrorna, för fem spänn. Ligger jag risigt till nu?

      Nej du är mänsklig hurra! ?

    Haha jag har alltid tyckt att ittala öht känns WT ? Dom som har ittala är dom som är lite WT men försöker skaffa en yta för att dölja det.

      I så fall är nästan varenda finländare WT. För det finns åtminstone en Iittalaprodukt i 99% av alla hus här. ?

        Lite som att nästan var svensk har något från IKEA i sitt hem? 🙂 😉

          Men överklassen visar gärna sina antikviteter, just på en ikeamöbel. Titta här denna köpte jag på Ikea. Ovanpå står värsta antikviteter för hundratusen. Har ena foten i överklassen, såja vet. Eller tygservetterna är köpta på auktion, medan porslinet kostar gräs,samt, möblerna är av hösta Bukowskis Rang. Wt i omvänd mening.
          Skriver m mobil så ursäkta.

          Jag nog kommer man hem med något från IKEA alltid. Brukar alltid passa på och köpa toaborstar för 5 :- och mer blir det ju alltid typ att man behöver något till köket. Annars har Mio snyggare kuddar och inredningsprylar.

    Jag fattar inte riktigt varför man vill ha lapparna kvar. Jag har inte just Ittala, utan Orrefors och Riedel, men jag pillar bort lapparna direkt på nya glas, skulle aldrig falla mig in att servera något i klisterlappsglas. Efter ett par diskningar ser de sunkiga ut i kanterna och det känns inte skitfräscht att sätta dit munnen.

    WT är sånt sunkigt uttryck. Osar av dålig människosyn. Är man vit ska man lyckas, och ta bort lappen på ittalaglas, annars är man skräp. Man är inte ens människa. Man är skräp.

    Ingen människa är värd en sådan benämning bara för deras bakgrund, utbildning eller uppfostran.

    Vem bryr sig om vad folk tycker? ? Dessutom billiga fula glas…

    Är det lappen som är wt eller själva grejen att äga iitala-produkter? Kan man fråga sig…

    Jag gillar verkligen iitala. Men ska medge att det delvis handlar om att jag kan köpa fina glas m.m. som är ”märkesglas” men ändå till en rätt billig peng.

    Skulle aldrig vilja ha ett klistermärke på mitt glas om än aldrig så litet. Bryr mig inte om andrahandsvärde på prylar. Jag köper det jag gillar och är nöjd med det. Om det är något jag inte behöver längre så brukar jag ge bort grejerna till kompisar eller släktingar.

    Att ha kvar klisterlapparna på glasen är lika läskigt som väggord *rys*

    Äsch – glasen orkar jag inte bry mig om, man gör som man vill och att köpa Ittalia glas är i sig en WT-handling så…orka.

    Däremot är lösnaglarna och hjärttatueringen ett solklart WT-fall.

    Allt som sitter löst är WT. Löshår, lösnaglar, lösbröst, lösögonfransar, lösnäsor för att då inte tala om Boho-chickläder/skor som L-dir, Carma of Charme stövlar, El Vaquero etc. Tantfult och riktigt WT är vad det är.

      Ja herregud det mesta med Engla är ju trashigt. Det allra trashigaste är att hon jämt och ständigt ska skylta med dyyyra saker. Lite light nyrik. Stackars henne.

    Men vad då *fattar inte* vilka glas är inte wt att ha då? De utan klisterlapp, om de så än är från ica? fattar 0… LOL

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.