Vem gör något sånt här?

Johanna Toftby:

Ibland, inte ofta men ibland blir jag mållös och det blev jag nyss när jag egentligen var ute och letade efter hångelfilmen på Boken och Robban och såg det här inlägget av Johanna Toftby.
Hon skriver ofta om sin vän Annica som drabbats av cancer och som dagligen slåss för att få leva vidare och av någon konstig anledning så verkar detta provocera folk. Säkerligen inte mycket folk men tillräckligt många för att hon ska få ta emot en hel massa hat.
Titta bara på det här brevet här ovanför. Någon har alltså satt sig ner med papper och penna och skrivit ett jävla brev till henne som går ut på att försöka knäcka henne och ifrågasätta hennes sjukdom. Hon verkade ju må så bra under sin utlandsresa ju..
Och inte nog med att någon plitat ner de här vidriga tankarna på ett papper, vederbörande har sedan stoppat det i ett kuvert, letat upp Annicas adress och faktiskt tagit sig till en brevlåda och postat det till henne.
Hur jävla sjuk i huvudet är man inte om man gör en sådan sak? På riktigt!!!

Fy fan! Jag blir illamående…

69 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Så otroligt vidrigt och det är så obehagligt att det finns såna där galningar.

  Svara

  Fy fan, människan behöver trångsintas på psyket.

  All styrka till Annica 💜

  Svara

  Den människan skulle jag vilja ha en stund med 😡

  Svara

  En mycket mycket sorglig och bitter människa skriver något sådant!

  Om denna människa läser detta – vänd dig till din vårdcentral eller sök hjälp på närmaste psykakut. Du behöver hjälp.

  Svara

  Sinnes!

  Får samtidigt vibbar av att en viss skribent här i kommentarsfältet som börjar på S skulle kunna vara kapabel till liknande. För övrigt bra att du har satt denna person på moderering, CamCam. Du borde inte släppa igenom något öht från den personen. Läskigt att ge sådana utrymme.

  Svara

   Jag börjar på S, men jag antar att det inte är mig du menar?

   Svara

    Nej, inte du och ingen annan Sofie heller 😘

    Svara

     Har missat att någon på S är satt på moderering? Vad kan det ha handlat om? Är det en Sandra? Inte sett vad eller att hon skrivit något om detta ämne dock.

     Svara

   Inte var det jag i alla fall.

   Sandra, kanske?

   Svara

  Jag tror det bottnar i att hen inte har en ”känd” vän som JT som kan blogga om hen och ”tigga” pengar så som JT har lyckats göra för Johanna! Det sticker helt enkelt i hens ögon att Annica med familj har fått så mycket Swishpengar från alla möjliga som hen inte fått! Typiskt den SVENSKA AVUNDSJUKAN!!! *SJUKT* Hen mitt råd till dig : SÖK HJÄLP NU!!!

  Svara

   Du kan inte seriöst mena att det är ”typisk svensk avundsjuka” att uttrycka sig på det sättet? Personen som skrivit det där brevet är en psykiskt instabil människa och det har ingenting med ursprung eller avundsjuka att göra.

   Svara

    JO visst har det med avundsjuka att göra även om det inte är typiskt svensk avundsjuka! Men självklart är personen också psykiskt instabil! Tror som Cookie och hen skriver ju att det är sjukt.

    Svara

  CamCam! Martin Hansson på Café (Han som utsåg sigsjälv till en av Sveriges bäst klädd män..) har gått LOSS med att köpa instagramföljare!

  Han har köpt över 30 000 följare som han disponerat ut över de senaste 3-4 månaderna, man ser det tydligt på hans Social Blade konto:

  https://socialblade.com/instagram/user/martinhanssons/monthly

  Så säljer Café in reklamuppdrag på hans falska siffror. Undrar om Café vet om detta?

  Svara

   Men gaaaah! Vad är det för fel på folk som inte känner sig tillräckliga utan måste fejka populäritet?

   Maila till Café också vettja!

   Svara

    Det vore bra om CamCam skriver ett inlägg om detta, det kanske gör folk mer rädda att köpa fejkade följare? Speciellt när man jobbar för en tidning som journalist och tidningen säljer uppdrag på ens siffror, så är siffrorna köpta..

    Svara

     Hur vet man att någon köpt följare? 🙂 Tänkte att det är ju väldigt olika siffror varje dag.

     Svara

  Förespråkar inte alls denna typen av beteende, låt oss ha det klart för oss först och främst.

  Men det jag löser när jag läser detta brev är en väldigt sorglig, förmodligen väldigt sjuk människa. Kanske har personen en egen cancerdiagnos som inte går att bota och är bitter och så ledsen över sin situation att det slagit lite slint i huvudet och denne tar ut det genom att skriva detta till Annica. Personen är förmodligen avundssjuk, trots att denne inte borde vara det. Jag hoppas hen får den hjälp denne behöver för att inte behöva känna sig såhär och ta till dessa medel för att försöka må bättre. En del av mig tycker väldigt, väldigt synd om denna person.

  OBS igen att jag inte tycker det är ett ok sätt att uttrycka sina känslor på oavsett ens egen situation.

  Svara

  😡😡😡

  Svara

  Så fruktansvärt elakt 😢

  Svara

  Catrin är på provokationsturné. Pratar om nya iPhones, resor och sänder live från sjukhussängen.

  Svara

   Vad är det för åkomma hon belastar sjukvården med den här gången?

   Svara

   Jag undrar vad planen är?

   Försöker hon bygga upp någon slags sjukdomsdokumentation inför kommande rättegång, som hon ska falla tillbaka på när hon uteblir från huvudförhandlingen i september?

   Svara

  Va elakt. Hon vet nog läget själv.
  Men för att upplysa brevskrivaren så ska vi alla dö oavsett även du en dag.

  Svara

  På ngt vis fick brevet mig att tycka synd om brevskrivaren- hen skriver att hen har en obotlig sjukdom och hintar om att hen har cancer….antagligen en person som också lever på lånad tid och som inte fått chansen att få pengar till resor osv….all sjukdom är så himla sorglig – sen att skriva ett sånt brev känns ju otroligt konstig men kanske reagerar man helt irrationellt i en sån situation….

  Svara

  Ja man blir mållös. Så jävla sjukt, en riktig galning. Är säker på att personen alltså brevskrivaren även skrivit kommentarer härinne, någon har skrivit ungefär samma här att Johanna tigger pengar till Annica och annan skit. Men vadå tigger, det är vafritt att skänka ju och dessutom är det ju på begäran av folk som de lagt ut swichnummer, för att folk bett om det och om att få skänka. Märkligt hur hen först antyder att Annica inte är sjuk för hon ser inte sjuk ut och samtidigt skriver att hon ska dö och läkarna har gett upp hoppet…mycket märkligt. Ja herregud man blir mörkrädd och det är inte första gången.

  Svara

  Vidrigt skrivet! Men står fast vid att jag tycker JT utnyttjar sitationen till att få fler läsare och mer uppmärksamhet på Annicas ”bekostnad”

  Svara

   Annika borde ha en egen blogg, tänk vad läsare hon skulle ha! Hon är bra på att skriva. Vägrar läsa JT’s blogg eftersom jag tycker hon är så falsk o skenhelig så missar allt annika skriver där.

   Svara

    Jag kollar JTs blogg varje dag för att jag vill läsa det Annica skriver, skulle inte läsa annars…

    Svara

    Jag gillar JTs blogg, en av mina favvisar, får mycket inspiration där. Har inte sett något falskt eller skenheligt där men en galen hater/stalker finns där ju. Läser inte den bloggen pga Annica men det är det säkert många som gör.

    Svara

   Inte nog med att Annikas vän ej JT, lägger upp brevet på Facebook, då lägger naturligtvis Johanna T upp det på sin blogg, instagram o nu du CamCam här. Stackars Annica som får läsa om detta både här o där. Johanna utnyttjar Annica då hennes blogg ökar med nästan det dubbla. Inte konstigt att hon kan sluta jobba. Avskyr de som utnyttjar andra.

   Svara

    Du tror inte att Annica godkänner allt som jt lägger upp i sociala medier?
    Och hur får du det till att jt utnyttjar Annica…? Så mycket som faktiskt jt’s inlägg om Annica hjälpt inte bara A utan även många andra.
    Jag tror att det snarare handlar om att DU inte klarar av att hantera jt’s framgång. 🙂

    Svara

     Varför inte då lägga energin på det bra? På dom hon hjälpt och dom som hjälpt Annika?
     Fattar du inte att JT utnyttjar hela grejen för att få läsare och publicitet?
     Hon låter kvällstidningarna skriva om det och får massa nya läsare.
     Annica och hon har pratat om cancer i radion, hjälper kanske nån cancersjuk med det inte vet jag, men hur avslutar Johanna intervjuven, jo gå in på Johanna.se så kan ni läsa om Annikas resa och så får hon ytterligare läsare…
     Du kanske kallar det smart?

     Svara

      Du verkar extremt insatt trots att du stör dig något så otroligt på jt… 😉
      Du har tom sådan koll att du lyssnar på radion haha

      Svara

      Och by the way…
      Knappast jt som ”låter” tidningarna skriva om A’s kamp, du förstår nog att även det som tidningarna publicerar godkänns av A.

      Svara

    Du Anonym, jag tror inte Annica blir mer ledsen av att läsa om det här eller hos JT, men hon blev såklart ledsen av att Få brevet och läsa det då OCH hon blir säkert ledsen av att läsa vad DU skriver och påstår – att hennes vän skulle utnyttja henne.
    Tänk att du har sådan koll (!?) hur mycket en blogg ökar… och du avskyr ju när vissa tjänar pengar på reklam också plus lite annat eller har jag fel? Du är väl ganska aktiv på JTs blogg pyttek..och därför borde du ju också veta om att det är Annica själv som vill blogga hos JT, att hon bett om att få blogga där och vill inte ha en egen blogg, har hon ju skrivit flera ggr! Att du orkar, scary..

    Svara

  Hemskt. Och lika vidrigt med nät hat. Hat i alla former är ju tärande. Och Annica är ju så dålig. Undrar vad hen som skrivit brevet får ut av det? Fattar inte så sorgligt. Mer love i världen och ge kärlek. 😊❤

  Svara

  Tycker att det ofta finns kommentatorer på bloggbevakning som uttrycker sig snarlikt om diverse bloggare/influencers/offentliga människor.

  Den som skrev brevet till Annica verkar ju må riktigt dåligt själv men sen finns det ju empatistörda människor som har svårt att förstå hur hårt elaka ord kan slå.

  Svara

  Jag får också känslan av en minst sagt psykiskt instabil och hårt drabbad person, brevskrivaren, som det på sätt och vis är synd om men det ursäktar ju givetvis inte detta beteende på något sätt. Tanken att sådana människor rör sig fritt ute i samhället är betydligt mer skrämmande än andra saker folk är så skitnödiga för.

  Svara

  Annica är ju i en oerhört utsatt och vidrig situation, den värsta vi kan tänka oss. Samtidigt så vet vi att det finns människor som vill såra, orsak oklar men det kan vara att de själva befinner sig i en överjävlig situation och har svårt att förlika sig med att Johanna ordnar insamlingar eller på annat sätt hjälper Annica. Eller så är de helt enkelt empatilösa. För att skydda Annica kanske någon kunde filtrera de saker hon läser, förstår självklart att hon blir ledsen över sådana här idiotpåhopp.

  Svara

  Finns så mycket hemska människor… jag är mamma till ett barn med en funktionsnedsättning och följer många andra funkismammor på Instagram – min egen lillamammagrupp liksom. Häromveckan var det en mamma som lade upp en bild på ett laminerat kort som en person satt på familjens bil där behovet av deras handikapptillstånd för parkering ifrågasattes på ett helt sjukt sätt. Bara tanken att sitta och pyssla så, skriva ut och klippa, laminera och sen gå ut och sätta fast på en annans bil känns helt svindlande, vad gör folk?

  Svara

  Personen som har skrivit detta brev är sjuk,förmodligen både psykiskt o fysiskt. Jobbar inom akut psykvård och sådana här fall ser man en hel del…. dvs. en otrolig ilska ,agg mot människor etc…
  Detta är inte ett fall där en individ är ute efter att ”förstöra”,människan ifråga är sjuk!!
  Som offentlig person får man tyvärr i vissa fall ta del utav detta sjuka beteende,är man offentlig så blir man genast ett target för någon som i detta fall. Det bästa att göra är att direkt slänga ett sånt brev och fokusera på dom människor som är positiva och backar upp. Detta är baksidan av att vara offentlig,lider med Annica. Hoppas i fortsättningen att någon i hennes närhet tittar igenom hennes post så hon själv slipper läsa sådana här saker. Hennes fokus ska ligga på att bli frisk och må bra!!

  Svara

   Du jobbar inom psykvården och låter ändå så empatilös Ang denna person som antagligen är sjuk. Va??? Dina arbetsuppgifter är väll att ta hand om sjuka som inte rår för det och inte dömma dom. Hur tänker du?

   Svara

    Men lugna dig Kurt-Maria! Exakt var har Maria dömt ut brevskrivaren mer än att skriva att hen förmodligen är sjuk??

    Sansa dig för fan!

    Svara

     Jag är inte kurt-maria vad menar du för något jag förstår ej.

     Svara

      Ååh gulle du! 💋

      Svara

      Jo du är kurt-maria. Ingen idé att du låtsas något annat. Vi ser.

      Svara

     Anonym med stort A.

     Ovan är inte Kurt-Maria. Fel sorts språk.

     Det vore nog trevligare om ”ni” lärde er känna igen henne innan ni far ut med anklagelser.

     Svara

      Men lägg av! Du hade rätt för någon dag sedan ang en kommentar som inte var skriven av K-M, men denna gång har du faktiskt inte rätt. Och att K-M nekar hör också till vanligheten.

      Det finns vissa väldigt tydliga hintar att se ifall det är K-M, kanske dags för även dig att lära dig att se dessa.

      Svara

      Scrolla ner. 🙂

      Ha en fin dag!

      Svara

      Att du ens orkar med dig själv, TRH.

      Svara

   Tyvärr jobbar många empatilösa människor som du där… vidrigt!

   Svara

  Tror tyvärr det är JT många stör sig på. Brevet i sig är jätteelakt och Annika verkar vara en genuint fin person som inte förtjänar det. Hade dock koncentrerat mig på alla andra som peppar, hjälper till och skänker pengar och vill henne väl istället för att ge personen i fråga den uppmärksamhet den tydligen vill ha. Och vad menar JT att polisen ska göra? Är inte kriminellt att vara elak tyvärr

  Svara

   Håller med varför gå ut med detta fattar inte toftby att hon inte är frisk. Bättre och tänka och prata om alla som stöttar Annica och gett pengar.

   Svara

    Fast jag hade kanske fel ovan…?

    Svara

     Varför tjatar ni jämt om vem som skrivit vad? Hade JT kommenterat under annat namn hade jag varit intresserad. Vad någon som kallar sig ”Kurt Maria” kommenterar eller inte är sjukt ointressant

     Svara

    Varför skulle hon inte gå ut med det maria, det är ju klart att det sårar och inget fel i att det uppmärksammas. Är du maria frisk från din c nu, din man Kurt skrev ju här någon gång att du hans flickvän var c-sjuk om jag inte missminner mig. Jobbade du inom sjukvården också sa du? Hoppas du är frisk nu och mår bra.

    Svara

   Ingen person som får uppmärksamhet, det är ett brev och en handling som fått uppmärksamhet däremot! Ser varken bild eller namn på personen, så inga five minutes of fame eller så för personen ifråga som skrivit brevet. Sedan har jag sett att de pratar/skriver även om alla dem som stöttar, peppar och skänkt pengar också.

   Svara

    Tror nog personen i fråga får tillfredställelse utan att nämnas med namn. JT har en vana att haka upp sig på det enstaka negativa och göra det stort. Nu är detta elaka brev över gränsen absolut men det är ett mönster. Är man offentlig och tjänar pengar på det så kommer det komma negativa kommentarer av olika slag.

    Svara

  fattar inte dessa idioter som slänger sig med #karma. för det måste väl isåfall betyda att den som fått brevet förtjänar det? om hon bara gjort bra saker i sitt liv skulle inte karma komma i form av detta brev till henne, förstår ni hur jag tänker?

  ta tyra som exempel. hon har genom åren vrålat att ”karma kommer ta dig” ungefär, men sen när hon själv drabbas av jobbiga saker och diverse hemskheter så handlar det bara om otur…?

  Svara

   Kan inte vara lätt att vara så trög…

   Svara

  Till anonym….
  Lilla vännen,till skillnad från dig så jobbar jag inom ett område där VI gör något,vi försöker hjälpa,stötta och finnas där för personer med psykisk ohälsa. Det jag försökte poängtera med mitt inlägg är att personen som skrivit detta till Annica inte mår bra,oavsett vad hen har för diagnos. Det är inte ok att spy galla över en person och såra vederbörande( Annica i detta fall) bara för att man mår dåligt. Tycker du själv det, eller hur menar du? Förklara gärna.
  O till sist, eftersom du ifrågasätter mitt tänkande… Vad gör du själv för att förbättra psykisk ohälsa?
  Gör om,gör rätt kära du ❤️

  Svara

   Maria, jag hoppas att du inte ens är när den sortens av inställning till människor och/eller retorik som du visar i detta inlägg. Har mycket svårt att tro, att du skulle ha någon högre utbildning faktiskt. Att använda härskarteknik är riktigt, riktigt sunkigt.

   /Linda

   Svara

  Fruktansvärt obehagligt och olyckligt att Annika fick se brevet. Det bästa för Annika, vilket ju är den enda utgångspunkten här, hade ju varit om någon gömt undan brevet och aldrig talat om det. För någon. Så mycket negativitet och dåliga vibbar som det dragit upp gör knappast någon nytta för Annika.

  Svara

   Ja men Johanna fick ju fler läsare och det var ju det som var huvudsyftet med det hela. Det är det enda den damen vill och hon skiter fullständigt i om hon skändar några på vägen.

   Svara

    Fint namn, påhittat namn som inte finns… Var det huvudsyftet det, hur vet du det, är du en mindreader? Blev det många fler läsare eller?

    Svara

   Så du tycker att någon annan skulle öppnat Annicas brev, och någon borde anat att det var ett hatbrev som Annica inte borde få läsa?? Nej det gör kanske ingen nytta för Annica men skadan var ju tyvärr redan skedd. Kanske det kan få någon/några att tänka till i alla fall, och att tänka sig för.

   Svara

  JT raggar läsare på alla möjliga sätt. Bara suck. Bättre att tysta ner.

  Svara

   Så det är där skon klämmer alltså, är det det som stör dig alltså – att hon ev får fler läsare? Bättre att tysta ner? Kan förstå att det kan bli jobbigt att bländas av ljuset om man säger så.

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.