Klart grabben ska ha ett kalas!!!!

Kenza:

Kan inte fatta att den här lille grabben fyller 10 år nästa månad. TIO. Läskigt vad åren gått fort. Jag och Aleks har bestämt att Mani ska få ett litet 10-årskalas. Hahaha. Våra vänner kommer skratta åt oss. Men vad fan, han fyller ju faktiskt jämnt och för några år sedan när han var dålig så visste vi inte om vi skulle få så många fler år ihop.//Kenza

Kanske är vi djurmänniskor lite åt det speciella hållet men jag är inne på att lotta fram födelsedagar till Tjocka Hetsätarkatten och Lilla Snöboll – eftersom vi inte vet när de är födda då vi adopterade dem – så jag kan ställa till med ett sju helvetes kalas!
Baka cupcakes med badvattensmak fyllda med enbart bajsränder från räkor till THK (Han är knäpp), och vanliga cuppisar till Snöis fyllda med torrfoderfluff då hon inte är så förtjust i människomat.
Det där med partyhattar kan bli ett problem då jag fick tejpa fast foliehatten på THKs huvud HÄR och Snöis blev totalt hjälplös av en tratt runt halsen och fastnade mot en list.

Jag skulle nästan bli besviken på Kenzie om hon inte lät Armani ha ett födelsedagskalas när han fyller 10 år. THK och Snöis kommer gärna! Eftersom de mer ser ut som ludna reptiler än katter så kommer ingen av hundarna bli taggade på att jaga dem. Och gör de det ändå så kommer THK karate-choppa dem i sidled med sin hängbuk pizza-pouch så det är lugnt!
Äre knytis? Vi kan baka cuppisar som även hundar gillar, jag lovar!

53 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Vi har alltid haft kalas för våra djur både under min uppväxt och nu som vuxen. Dom är ju faktiskt familj dom också!
    Vi firar med tårta o god mat. En perfekt anledning att samla hela familjen. Mor, far, syskon med respektive o barn samt ett mycket effektivt sätt att sätta lite extra guldkant på livet!

    Djur är djur. De är inte människor och hur mycket man än älskar dem är de fortfarande bara djur. Ja jag äter kött. Och ja jag är för djurförsök om det innebär att man kan rädda människors liv. En människa är mer värd än ett djur tycker jag. Så är det bara. Och det är skumt att ha kalas för dem. Men alla gör ju som de vill. Har själv en katt. Älskar henne på djurvis. Men skulle det rädda mina barns liv skulle jag utan att tveka steka henne till middag eller låta dem testa mediciner på henne.

      Djur är bara djur? En mening jag aldrig kommer förstå mig på. Jag arbetar ständigt för djurens välfärd och vill att dem ska ha samma rättigheter och få samma förståelse som vi. Annat är för mig helt obegripligt.

        Samma rättigheter? I vilken utsträckning? Ska djur ha samma rätt att få fri sjukvård som människor om de blir sjuka?

          Ni förstår verkligen inte vad samma rättigheter innebär. Gör dig inte dum för det är du inte.

            Möjligt att jag är dum då, men vad innebär samma rättigheter för dig? Vill du förklara?

            Har inte tid egentligen för har det stressigt på jobbet men det är ändå lunch så haha.

            Samma rättigheter för mig innebär:

            – Djur ska respekteras och inte ses som underhållning och en matkälla för människor
            – Djur ska inte användas till försök och utsättas för plågsamma metoder
            – Djur ska bli älskade av sina ägare och ses som en familjemedlem
            – Djur ska få bra vård överallt runt om i världen

            Listan kan göras lång.

            Tycker det är en fin tanke men faller inte hela resonemanget i samma sekund som du nämner ”ägare” i sammanhanget? Det är ju faktiskt rätt knäppt att man kan köpa husdjur överhuvudtaget för det är ju knappast för deras skull. Tvärt om är det ju business att föda upp och sälja ”renrasiga” djur. Till vilken nytta då tänker jag.

        Samma rättigheter? Så de har rätt till bland annat sina tankar och trosuppfattningar, utbildning, yttrandefrihet och att delta i landets styrelse? Det var som fan!

        Varför? Genuint nyfiken, inte konfrontativ. Jag har jättesvårt att se hur eller varför djur ska upphöjas till människans status i samhället, vad vore poängen? Lagar kring djurhållning bör självklart skydda hus- och bruksdjur från vanvård, men utöver det ser jag inget samhällsbehov för en mer djupgående skyddslagstiftning kring domesticerade djur. Ett kompetenskrav på ägaren bör dock föreligga, och en hårdare reglering kring handeln. Man köper inte hundar ur bakluckor eller på Blocket, tycker jag, utan sådant bör ske genom uppfödare och
        kanske någon form av ”djurmäklare” som kan säkerställa äktheten i eventuella dokument och övervaka processen så att den går rätt och riktigt till.
        Jag var nyss inne på djurskydd.se och läste lite kring vad de vill se i en ny djurskyddslag. En person menade att djur ska tillskrivas ett egenvärde för att på så sätt säkerställa att de även i fångenskap kan bete sig naturligt? Får ej ihop det, och här känner jag generellt att det är en konflikt mellan att hålla djur samtidigt som man ger dem ett egenvärde och ett rättsskydd likvärdigt med människans. Djuren hålls ju för nytta eller nöje och är, krasst uttryckt, egendom. Kan inte denna ”intressekonflikt” bli svår att manövrera runt, om djuren ska skänkas lika rättigheter som oss? Och vad, exakt, innebär det egentligen? Att de inte får utnyttjas för sin funktion, sitt kött, sin päls eller sitt beteende? Eller? Jag förstår inte riktigt, för vi har ju djur i samhället över huvud taget just för att vi utnyttjar dem för deras funktion (jakthundar, hopphästar, utställningshundar, sällskapskatter…).
        Förståelse för djuren, artspecifikt och utifrån behov, köper jag dock att man bör ha, om man är i regelbunden kontakt med djur, men jag har svårt att se varför en sådan lagstiftning skulle sträcka sig utöver djurägare. Vilken förståelse förväntas jag, som ej har varken djur eller intresse för dem, ha eller visa? Hur tar sig denna förståelse uttryck?
        Och vad händer om man måste ställa gruppen djur mot gruppen människor? Säg t.ex. att det är skralt i statens kassa och man kan välja att antingen ta pengar ur ”djurskyddsbudgeten” för att täcka upp kostnader för äldrevård. Jag finner det självklart att djuren tyvärr då får stryka på foten för att värna äldres rätt till vård och omsorg, inget snack om saken, liksom jag finner det självklart att ändamålen helgar medlen när det gäller djurförsök och medicinsk forskning. Tankar kring det?
        Skriver lite hastigt nu på bussen, så förlåt om tonen ibland kanske låter kort eller provocerande. Det är inte min mening, så vänligen ha överseende med det. Jag är faktiskt uppriktigt intresserad av ditt och andras dylika perspektiv.

          Djur går före människor för mig – i alla lägen. Så är det bara. Det går inte att förklara för människor som inte är djurvänner så jag håller mig bortom det klientelet.

            Så du skulle rädda ett djur före en bebis? Okey…

            <3

            Glöm inte att människor som har svårt att känna empati för djur i mycket hög utsträckning utövar våld mot människor.

            Thomas: Jag är ingen barnmänniska och kommer nog aldrig ens skaffa barn men i en sådan situation hade jag hoppats på att jag kunde rädda båda. Barn är lika oskyldiga som djur.

            Men hade valet stått mellan en människa och en hund så hade jag räddat hunden och inte människan. Hunden hade fortsatt älska mig ovillkorligt medan människan i slutändan hade förrått mig.

            Lisa: Helt utan att mena att vara spydig, men anledningen till att du då räddar hunden har ju inget med dess egenvärde att göra utan för ditt eget egoistiska skäls skull för att få kärlek.

            Det här med moral och etik är knepigt och ibland så kanske man får tänka till om man skälv egentligen är så mycket bättre på det än sin nästa.

            Jag får många tankar om hur du är och mår och vad du måste råkat ut för när jag läser och jag hoppas att du får en fin dag idag. <3

            The Real Hmm: Det här absolut inget med kärlek att göra. Jag får bara mer i utbyte av en hund än jag får av en människa och det låter barskt i mångas ögon men så är det bara. Jag har varit med om alldeles för mycket ja och har tappat tilliten till andra människor för många år sedan. Ha det så bra du med.

            Okey

            Svar till Thomas: Om det stod mellan att rädda min hund eller någon annans bebis så skulle jag inte tveka en sekund att rädda min hund. Om det stod mellan min hund och min bebis så skulle jag göra allt jag kan för att rädda båda.

      Va fan steka katten, den kommentaren kunde kvittat ?

      ”Men skulle det rädda mina barns liv skulle jag utan att tveka steka henne till middag”

      Hur kan man ens tänka så? Det där var verkligen en obehaglig mening. Först trycka ner någon som vill ha ett kalas för sitt djur och sen komma med den jämförelsen mitt i allt?

      Väljer mina sju katter kvart alla människor! Mina katter blir bortslängda varje dag! Klart man ska ta chansen att fira livet!

        Jag hoppas att du menar att dina katter blir bortskämda och inte bortslängda varje dag ?

      Du är ju sjuk, ge mig din katt så kan jag ta hand om hen och lova att inte tillåta medicinförsök på stackarn

      Jag måste faktiskt säga att jag tycker djur har ett högre värde än vuxna människor. Vi människor gör konstant onda val, inte av instinkt utan vi är välmedvetna om konsekvenserna av våra handlingar. Vi tar dagligen medvetna beslut som skadar andra människor, djur och vår planet. Det är bara att titta runt hur det ser ut i världen. Så intelligent art som människan är med full kapacitet att förstå vad ens handlingar innebär men endock fortgår beteendet. En intelligent men ack så girig art.

      Barn och djur däremot är oskyldiga.

      För mig är det ganska enkelt att se hur människan har förlorat de värde den en gång hade. Inklusive mig själv.

      Mår verkligen dåligt av att läsa din kommentar. Steka din katt? Du borde inte ens ha djur. Djur är så mycket mer värda än det vidriga människosläktet. Det finns ingen ondska i djur men det finns det i människan.

    Men är inte Thk och snöboll renrasiga? Då finns ju en stamtavla?:) med födelsedatum!

      Han är nog reggad men inte hon, även fast hon är renrasig. Men då borde jag kunnat hitta hans födelsedag och så kan de få dela på den! =)

        -Camcam, Sverak har hand om alla raskatters registreringar. Om de är renrasiga och du har ett chipnummer eller annan id-märkning på katterna borde man kunna matcha deras uppgifter i Sveraks register.
        http://www.sverak.se/

          Åh, det måste jag kolla upp!

    Om du minns vilket datum det va du fick hem dom kan du ha de datumet, så har jag gjort med mina katter 🙂
    Min katt fyller två snart. Undra vad han önskar sig i present…? ??????

    Bra att Kenza och Aleks tränar på barnkalas (även om Mani naturligtvis är äldre än så). Det är säkert snart dags för trampet av små fötter där i familjen.
    Kenza och Aleks har redan hållit ihop längre än de flesta äktenskap varar nu för tiden. Hoppas de är ett undantag från statistiken för de verkar så väldigt kära i varandra. Fortfarande 🙂

      Dom är kloka och väntar med barn tills dom känner varandra, betydligt större odds att dom häller resten av livet någon nöt som skaffar barn efter bara ett år ihop!

        Själv har jag precis separerat från min sambo efter 8 år tillsammans och tänker att det är precis tvärtom. Hade vi gift oss eller skaffat barn efter 3-4 år så hade vi fortfarande varit nyfikna på varandra och haft glöden kvar. Nu kom vi in i den där perioden när man lever totalt i symbios, utan att ha något väldigt speciellt gemensamt som håller oss tillsammans.

          VaC: 1 Hoppas det var ditt val att ni gick skilda vägar. (Alltid jobbigare att bli lämnad)

          2 Barn kan lika gärna varit anledningen till att ni tröttnat på ert förhållande.

          Att ni nu inte längre är nyfikna kan lika gärna bero på att ni var lata och slutar aktivt utforska varandra , barn hade inte ändrat på det, eller att ni vuxit ifrån varandra, barn hade mest troligt inte ändrat det heller.

          Hoppas du inte tycker att er sepperasion är för jobbig och att du idag är lyckligare än när du var i förhållandet. ?

            Du brukar väl kunna stava vettigt, TRH? ”sepperasion”? Really?

            Absolut! Håller med dig. Det jag menade var att vissa personer och vissa förhållanden snarare drar en fördel av att gifta sig och skaffa barn snabbt. Sedan finns det bevisligen fall när det inte alls fungerar. Men jag tror att det är ett föråldrat sätt att se på äktenskap när man säger att man ska lära känna varandra så ordentligt i miiiiinst 7-8 år innan man gifter sig. Skilsmässor tas ju ut oavsett.

            Anonym: Om du sett mina dagar hur de ser ut just nu skulle du bli förvånad att du kan begripa alls vad här står. ?

            VaC: Ja men det kan du har rätt i. 🙂

        Ja, kenza och aleks har ju bara varit ihop i typ tio år, så man kan ju inte räkna med att dom känner varandra

    Självklart får min vovve lite extra godsaker på sin födelsedag, 11 år, känner oro varje dag, att han ska lämna mig ❤️

    Har alltid ”bakat” tårta till mina vovvar. De är nu 13 och 15 år och jag har börjat få megaångest 🙁

    Jag brukar slå in min hunds presenter. Han får även höra ett hederligt stycke av ”Ja må han leva” ?

    Blondinbellas nyaste uttalande:

    ”All black idag. Jag ser i min blick att jag är ledsen. Styrkan som krävs för att separera är nästintill omänsklig. Jag fokuserar framåt och har tilltro över att allt kommer att bli lättare och bättre.”

    Förstår verkligen att det är tufft, men det slår verkligen aldrig fel att Blondinbella skriver den här typen av saker direkt efter att hon fått kritik för något.

      Precis. Alla inlägg följer samma mönster. Alltid.

      Det roligaste är väl ändå att hon verkligen inte ser ledsen ut på bilden. Ögonen glittrar ju?! Riktigt transparent försök till att verka känslosam.

    Tips!
    Josefin Thörnblom på instagram är en relativt ny ”influenser” som #samarbete på var och varannat inlägg.
    Känns som att små ”influensers”tror att de är oåtkomliga på grund av sina få följare…

    Ilmrud har köpt en ångstädmaskin för 30000 som hon försvarar bland kommentarerna. Hon skriver bl a att eftersom de lägger 300:- varje månad på rengöringsmedel så sparar de faktiskt pengar efter två år, kan ju vara så att hon missat en och annan mattelektion

    Vi har alltid kalas åt vår hund. Han är vår familjemedlem och vi älskar honom lika mycket som vi älskar varandra i familjen <3

    Våra hundar får presenter och tom julklappar? så mycket kärlek och allt jag får av mina hundar känns det som det minsta jag kan göra för dem. Töntigt ja men de ger mig så mycket att ha djur

    Vi har inga kalas för katterna för det räcker med åsynen av två missnöjda anleten varje morgon och kväll när dom får ännu en blötmat att rata. Jag älskar våra katter men lyckligast är dom när dom får jaga flugor eller sova i kökslådan.

    Jag planerar min hunds presenter i flera månader, googlar för bästa pris osv. Slår in i fint papper. Är nervös över vad hom ska tycka om presenterna. Får anstränga mig för att inte ge presenterna för tidigt. Bakar en fin, hundvänlig tårta. Tar uppstyrda bilder där hon har fluga eller slips på sig. Har aldrig firat med kalas där andra kommit men kanske nu när jag flyttar närmare min familj <3

      Hon får såklart julklappar också.

      Och namnsdagspresenter.

    Kenza må jo gjerne arrangere hundebursdag – om noen ler kan hun jo bare henvise til norske Fotballfrue (Caroline Berg Eriksen) som i år tok kaka og BAKTE hundeburdsdagskake full av ting som hunder ikke bør spise..
    http://www.carolinebergeriksen.no/2017/09/11/pawty-kake-til-de-firbeinte/
    http://www.carolinebergeriksen.no/2017/09/10/som-skal-leve-lenge/

    I want to share my testimony to every one After being in a relationship with my
    boyfriend for five years,he broke up with me,I did everything possible to bring him
    back but all was in vain, I wanted him back so much because of the love I have for
    him, I begged him with everything, I made promises but he refused. I explained my
    problem to someone online and she suggested that I should rather contact a spell
    caster that could help me cast a spell to bring him back but I am the type that never believed in spell, I had no choice than to try it, I mailed the spell caster, and he told me there was no problem that everything will be okay before three days, that my ex will
    return to me , he cast the spell and surprisingly in the second day, it was around 5pm.
    My ex called me, I was so surprised, I answered the call and all he said was that he
    was so sorry for everything that happened, that he wanted me to come back, that
    he loves me so much. I was so happy and went to him, Contact him now for your
    relationship or marriage problems, here is his whatsapp and email were you can reach dr Akhigbe

    WhatSAP number+2349035428122
    Email akhigbespellhome@gmail.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.