Från ägg till tårta

Blondinbella:

Att ha ägg i olika korgar har länge varit min strategi, men ibland har det gått överstyr.//Bella

Kudos till Bella att hon inte använde sig av floskeln som nog finns i fler CVn är ens går att föreställa sig – nämligen ”många bollar i luften”.
Herregud, jag har själv använt den på mitt CV och trots detta fått ett och annat jobb.
Den borde ju stå på första plats på listan över vad man inte ska skriva när man söker jobb.
Åh, herregud…ångesten från när man skulle skriva sitt första CV kom precis tillbaka och skrek mig i ansiktet..
Vilken skit man skrev på den. Allt för att fylla ut den med något som skulle kunna framstå som livserfarenhet och rutin.
Sommarjobb, gymnasiebetyg, att man kunde officepaketet fast de flesta av oss förmodligen knappt visste hur fan man öppnar upp excel och att man tagit knivbevis i scouterna. Typ.

Men Bella har alltså bytt ut ”alla ägg i olika korgar” till att ha saker i olika tårtbitar. Hur länge innan det blir gammalt och uttjatat?
Vad är nästa uttryck som Bella kan behövs se över? ”Att växa så det knakar” eller att outsourca ansvar” ? Eller har ni någon bubblare jag missat?

58 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Jag har inte instagramkonto så kan inte kommentera där, men: Camcam, din bambamvideo, jag dör! ???

  Hon har ju hunnit tröttna på äggToddyn relativt fort iaf 😉

  Isabella Löwengrip och TheSharkWeek äter middag tillsammans ikväll. Se TSWs Twitter! Och Bellas instastory. De var även i Köpenhamn tillsammans tidigare i veckan.

   Och man kan minsann se en liten arm som håller om henne #sharklove

    Det heter väl fena på fiskar?

  Finns. Inte. En. Chans. Att Bella har skrivit det där inlägget själv. Försökte skriva det som kommentar på hennes blogg också men eftersom de godkänner ungefär 3% av alla kommentarer där numera så blev den såklart inte godkänd

   Varför skulle hon inte ha kunnat skriva det själv?

  Alltså nu har jag väntat HELA DAGEN på en kommentar till Tookens live med någon random mans kalsonger. Känner mig lite kränkt, mitt namn är E Eson amen och tack, BAM BAM BAM.

  Hon har haft många äggtOdds i sin korg

   Sämsta vitsen ever?

    Haha jag har hört rätt många som var betydligt sämre ?

  ”Jag har så mycket energi” är tröttsamt att läsa

   Tycker hela hennes blogg är ett evigt tjatande om exakt samma saker om och om och om igen. Har blivit så sjukt tråkig att läsa. ??

   Eller allt som är så himla ”Häftigt” hela tiden!! 🙂

    Varje gång hon ser en LCC-produkt på en apotekshylla: så häftigt!

   Precis. Hon jobbar cirka 8tim på en dag (bryter upp det mitt i för att hämta barnen eller fixa naglarna). Men reste av dagen så får hon håret och sminket fixade, mat och städning, trädgårdsarbete osv ordnade av andra. Det är väl självklart att hon har energi över vid slutet av dagen när hon endast har jobbat några timmar o hängt med barnen lite. De flesta andra (inkl bloggare som Kenza) hinner bli klara på jobbet långt innan, städa, sminka sig själva, laga mat osv.

   Vissa kanske tycker att det är orättvist att detta nämns eftersom många män har gjort det här i århundranden (gift sig med en kvinna som tar hand om allt eller hyrt extrahjälp). Jag håller med och BB borde inte kritiseras för det. Men att hon påstår att hon har mer energi än genomsnittspersonen är befängt när hon inte ens utför hälften av det många (bland annat företagare) utför på en dag.

    Instämmer helt. Hon får det att låta som att hon multitaskar på ett sätt som är omöjligt för vanliga människor. ”Jag har sett till att jag kan jobba genom telefonen, för jag måste kunna fatta beslut fort” Eh ok så du sitter hos din MUA och svarar på mejl i telefonen? God morgon, de flesta med någon typ av administrativt jobb (där handläggningen inte påverkas av massa sekretessregler) jobbar på det sättet. Förstår inte vem som blir imponerad av det här snacket där BB försöker framställa sig själv som nån slags übermensch. Vilka är människorna i hennes kommentarsfält som ständigt tackar för inspirationen?

     Hennes anställda.

  Finns det verkligen uttryck etc som får alla arbetsgivare att kasta ansökan i papperskorgen? :p

  Är inte det allra värsta av hennes uttryck ”min högra hand”????

  Vrider mig i plågor varje gång hon omnämner Simon så

   Hon är ju även vänsterhänt så lite märkligt

   Men ja!! Hatar att hon säger ”högra hand”.
   Skulle han dessutom inte få ett nytt jobb?

  Men de ordspråken du nämner Camilla har ju helt olika betydelse. Att klara av att arbeta med många olika saker samtidigt, är ju inte samma sak som riskspridning (i Bellas fall ekonomisk).

  Bara tvungen att påpeka det ?.

   Ja exakt… fast Camilla kanske menade att Bella generellt använder sig av många töntiga ordspråk/uttryck. Tycker det är så genomskinligt att Bella gör det för att verka som en rutinerad businesswoman haha… fast det är hon ju också, men det känns spontant som att hon har lagt sig till med det språkbruket med det syftet.

    Ja men exakt, som att hon just nu överanvänder ordet ”rationell”. Hur många gånger har vi inte hört henne säga att ”jag är väldigt rationell”? Vilket hon verkar sätta likhetstecken med att vara stenhård, iskall och inte lägga vikt vid andras känslor då det enbart är resultat som räknas.

     Hon gör allt för att rita bilden av att hon är en kall och hård yrkesperson. Jag tror att det är hennes sätt att framstå som en seriös person för hon har rätt flamsig framtoning, se insta eller livesändning på Facebook där hon dansar till ABBA på kontoret. Ett manligt beteende är hennes ideal det är lika med seriöst för BB.

  Sorry i förväg för off topic… Men visst är det intressant hur synen på Odd och Bella har förändrats sedan de gick ut med att de skulle skilja sig? Majoriteten (mig själv inkluderad) hade uppfattningen/åsikten innan att Odd var den av de två som var dominerande/kontrollerande. De senaste 6 månaderna har jag gjort en total u-sväng och upplever numera att det är Bella som är den ”jobbiga” av de två. Hennes öppenhet i samband med skilsmässan har (tyvärr) endast varit en nackdel för henne… Nån som håller med, eller är jag helt ute o cyklar?

   Spot on! Bra analys!

    Tack ?

   Jag som levt med kontrollerande snubbe tycker snarare hon hintar om att han var kontrollerande och att hon nu tagit sig ur det… Upplevde inte att han var kontrollerande innan.

    Har också varit ihop med en kontrollerande snubbe (som hade åsikter vad jag hade på mig, hur jag betedde mig osv) men i det här fallet så tycker jag att det är en hårfin gräns mellan kontrollerande och vara den vuxna i relationen. Att förvänta/”kräva” att den andra ska exempelvis inte ha skor inomhus, inte cykla (!) inomhus et cetera är ju knappast att vara kontrollerande utan snarare… normalt.

   Jag har uppfattat det som att Odd var den som stod för ordning/struktur i relationen. Aldrig uppfattat honom som kontrollerande, men att han kanske var den som fick sätta stopp för Isabellas Pippi Långstrump-aktiga tendenser (äta middag under bordet och cykla inomhus). Kanske var det alltid han som fick röja upp efter hennes ”skojiga aktiviteter” med barnen? Tror de hade olika uppfattning kring regler och rutiner. Känns som om
   Odd generellt tog väldigt stort ansvar för allt det praktiska kring barnen medan Isabella tjoade runt och lekte och var den ”roliga mamman”.

    Jo, och hon är ju ”roliga mamman” fortfarande. Hon har ju köpt in de tjänster som Odd fixade tidigare

     Spot on, med allt hushållsarbete outsourceat kan hon leva som om hon vore ett syskon till Sally och gills

      Ja, när någon annan städar så är det enkelt att stöka ner och ”ha kul” ? Jag har sett sådana familjekonstellationer, en där pappan ville vara kompis med barnen och lät dem härja fritt. Mamman reducerades då till den ”tråkiga och förmanande”, när det snarare handlade om vanlig, normal uppfostran…

  Avskyr att hon ”landar” i saker hela tiden. ”Nu har jag landat i att bla bla bla…” Och så lite tomma ord

   Och jag får krypningar i skinnet av hennes framtvingade asgarv, vilken hon tar i ända från fotknölarna för att få fram. Låter som ett ångestfyllt skratt snarare än ett genuint.

    Helt hysteriskt. När som helst brakar hon ihop

  Jag tycker det är intressant hur Bella ofta påpekar hur mycket energi hon har och hur fullspäckat schema hon har och hur hon trivs med det. Men för några år sedan, när hon hade betydligt mindre på schemat, gick hon in i väggen och var inte feg med att dela med sig av hur hon mådde och sina känslor. Jag har svårt att tro att hon faktiskt har så många bollar i luften som hon vill få det att framstå som. Har man gått in i väggen en gång tidigare så säger kroppen ifrån när det är dags att börja tagga ner, så att man inte hamnat där igen.

   Jag är också trött på allt snack om hur mycket hon jobbar. Att höra folk prata om hur hårt de jobbar, hur många timmar (”efter läggning av gillis och sally blir det några timmars jobb”) är precis lika ointressant som att höra folk berätta om sina drömmar. Det är dåligt innehåll i en blogg. Hon måste sluta skriva om sina jäkla tårtbitar och ”livspusslet”

  Jag blir bara trött av henne och även Elaine som är så präktig i sina inlägg om barn så att jag kräks lite. HurtigaoPräktigabloggar.se kan bli deras portal, Clara kanske kvalar in där också iofs

  Hon verkar ju ha haft en kärlekslös uppväxt och mobbing som bakgrund. Inga riktiga vänner. Killarna blir hennes trygghet. Hon släpper relationer så fort de ger negativ energi. Hon tänker egoistiskt och speedat. Hon marknadsför sina produkter genom att fnittra. Eftersom alla hennes beslut är förhastade tvivlar jag starkt på produkternas kvalitet. Men jag tror att hon älskar sina barn. Och hon kommer lyckas för hon ger sig aldrig. Hon kommer förhoppningsvis att växa som människa men nu är hon bara en tramsig flamsbrud. Jag önskar henne all lycka dock.

   +1000

  Har så svårt att se denna människa ha sex.

   Fnittrande och asgarv hela tiden…

    Hon är nog kittlig. Vassa tänder kan dock utgöra en risk förstås…

  FLASKHALS!

  Släcka bränder. Fattar inte vrf hon skriver så. Det e fruktansvärt neg för företaget att skriva att man behöver just släcka bränder. Dålig organisation

   Haha precis! Hon verkar se det som något positivt och som ett bevis på hennes exceptionellt hårda arbete, oerhörda höga tempo och snabba beslutsfattande. Men om de lugnade ner sig ett hekto och faktiskt provade att tänka lite innan de fattade ett beslut så skulle de kanske inte behöva ägna sig åt så mycket brandsläckning. Fast då kanske inte Bella skulle se lika upptagen ut, förstås… ?

  Få se hur länge den nye Sverigechefen håller ut i sällskapet? Konferens och möten med en massa flams och skratt kräver sin man. Själv tycker Bella att hon ger järnet när hon flamsar runt på insta.

  Allt med henne känns så fake. Hennes fnitter är ju hemskt. Och hennes engelska måste hon ju fixa till….”soooooo” och upp och ner i meningar. Pinsamt!!

   Sååååwww tonäjt Ajäm göing to…. Samma grej i varje insta.

    Avsluta med VERY FUN

  ”ADHD är min superkraft”

  ”Vi växer så fort”

  ”Jag röjer med barnen”

  Jag skulle vilja läsa mer nyanserade inlägg om hennes chefskap, det finns ju så mycket hon skulle kunnat skriva om!!’ Hur är det att vara kvinna och chef, att vara chef över sina kompisar, att vara chef över personer som är äldre än hon? Gränsdragning privat/arbetsliv. Hur motiverar man medarbetare. Berätta om när nåt gick mindre bra. Hur är det att vara verksam i en bransch som jobbar med nåt så typiskt kvinnligt som hudvård? Att kämpa för att bli tagen på allvar. Det är ju bevisat att man anställer såna som liknar en själv, märker hon det själv och hur tänker hon kring det? Typ såna saker funderar jag mycket över och det finns ju potential för intressanta ämnen men när hon skriver om sitt jobb är det bara plattityder

   Tyvärr tror jag inte att hon är en så pass ödmjuk ledare att hon reflekterat över detta =(

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *