Calle Schulman får mataffären att ändra sin text

Calle Schulman:

 



Calle Schulman tackar inte nej till en saftig stek på middagsbordet inne på Sturehof men ändå så känner han sig nödgad att kritisera Paradisets Chark och Kött för sin sätt att uttrycka sig kring sina produkter.
Jag är inte hundra på att jag fattar vad han menar men jag tror att han anser att det blir alldeles för påtagligt att man faktiskt dödar djur och äter upp dem.
Eller är det formuleringen att ”inga djur skadades i denna slakt” som han reagerar på? Ja, så är det kanske.. Det är en märklig formulering, minst sagt.
I alla fall så dyker VDn för det här företaget upp och börjar diskutera med Calle och han bjuder på ett under av lugn och saklighet, till skillnad på hur det brukar låta när han får kritik och det hela slutar med att Paradisets Chark och Kött faktiskt ändrar i sin text.
Behållningen i det här inlägget finns dock i kommentarerna där de filosofiska flosklerna står som spön i backen. ”Vad känner egentligen en champinjon? Bara för att den inte kan skrika av smärta så betyder det inte att den inte lider”…och så vidare…

Frågan är ju nu om Calle kommer få plats på flygplanet hem tillbaka till Sverige från LA efter att huvudet har vuxit minst två storlekar i och med den här segern på Instagram? 😉

32 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Calle tackar inte heller nej till att synas. Jag tror han går igång på att hitta saker att gnälla på. Högt och lågt, stort som smått. Hans åsikt är viktigast i världen ?

    Det här med vegetariskt. Jag äter mest lakto-vegetariskt, men kan äta kött, fisk eller fågel ibland när jag äter ute eller hos vänner. Nu var det dock ett tag sedan sist, men när jag vaknade med ett sug efter rökt skinka gick jag och handlade en ekologisk förpackning. Höll på riktigt på att kräkas efteråt, magen blev helt i olag. Någon som inte äter animaliska produkter så ofta som kan känna igen det? Att det går fort för kroppen att detoxa?

    P.S. Har ni sett Calles & Sanhdhrahs kärlekstatueringar?

      Man ska aldrig göra så! Slutar man äta kött och vill börja igen så gäller det att gradvis vänja kroppen vid det – t ex med måttliga mängder kyckling och kalkon till en början. Kan annars sluta med ett sjukhusbesök.

      MVH vegetarianen som en gång fick ett oerhört sug efter köttbullar ?

        Varför ”glömmer” kroppen bort hur den ska bearbeta kött efter en tid av vegetarianism/veganism?

          Vegetarianer har en annan tarmflora än köttätare och får med tiden svårt att bryta ner kött som jag förstått det. Är inte kunnig inom området dock. Äter man kött är kroppen van och slutar man så avvänjer sig kroppen vid att bryta ner det. Lite som med stark mat. En indier kan äta det utan problem medan vi som inte är vana får rännskita, bara att det kan få mer seriösa konsekvenser vid köttintag.

          Alltså, jag äter kött ibland med några veckors mellanrum och ibland flera månader. Det är ju inte så lång tid och jag reagerar aldrig på någon annan mat. Min mage tål precis allt annars, oavsett hur kosthållningen ser ut.

          Jag har förstått det som att det är samma enzymer som bryter ner alla typer av protein? Men oavsett så tycker jag att det känns märkligt att äta något som man mår så dåligt av efter ett litet uppehåll. Har aldrig hört om någon som blivit dålig av pasta, bönor, grönsaker, potatis, frukt eller liknande enbart för att de haft ett uppehåll.

            Förmodligen åt du dålig skinka då helt enkelt? 🙂

          Kanske för att våra tarmar inte är gjorda för att smälta djur? 🙂

            Fast det är väl precis vad dom är?

            Svar till anonym: nej, det är just precis vad de inte är. Våra långa tarmar vill ha fibrer och rötter. Korta tarmar som ex. kattdjurens är ”gjorda” för att äta kött.

      Hej!
      Ja, jag kan relatera. Rött kött (menar vilt, nöt och gris) har jag inte ätit på år. Om jag någon gång fått i mig lite kött (hjälp barn på förskolan etc) blir jag dålig i magen på en gång. Detsamma gäller kyckling. Har aldrig hänt med fisk (som jag äter ibland). Men som svar: ja, det går fort för kroppen. Gäller troligen samma för många med laktos och/eller gluten. Medan en del kan äta vad som, när som ?

      Jag har tänkt på just detta, äter inget kött och är bjuden på ett julbord i år där värden är en konservativ amerikan och tänkte för husfridens skull äta det som bjuds, hur snabbt blir man dålig? Gäller det även fisk?

        Ät enzymrik mat och sånt med vinäger. Jag kan bara äta kött om jag äter mycket typ ättiksgurka till. Annars är ett enkelt sätt att dricka ett glas med äppelcidervinäger och vatten innan och efter. Funkar helt ok med citron vatten också. Eller annanas eller papaya.

        Du lär märka av det ganska snabbt. Vill du verkligen så håll dig borta från rött kött och ät bara lite kyckling och/eller kalkong. Men även det kan med stor sannolikhet ge dig magproblem i form av magont, diarré och till och med kräkningar. Fisk brukar dock aldrig vara några problem!

          Asså jag skrattade rätt ut åt ”kalkong” ? Lite som kalsong fast balkong!
          /”trött småbarnsmorsa med ettåring i skitjobbig gnällfas”

            Hahaha ”kalkong”, oops!

        Du blir inte sjuk. Det är rena påhitt. Och om du verkligen vill veta så fråga en läkare.

          Jo, man blir sjuk och man kan hamna på sjukhus om man har otur. Har själv hänt mig två ggr (varav en resulterade i en natt spenderad på akuten). Båda gångerna fick jag i mig kött i mindre ”dos” av misstag. Skulle aldrig stoppa i mig det valfritt, har varit vegan i snart åtta år. Fick reda på det efteråt att det varit animalier i maten jag ätit.

          I övrigt anser jag att detta var bra gjort av Calle även om han själv inte är vegetarian. Har alltid sagt att så länge man är /medveten/ om vad man stoppar i sig som köttätare, så är det bättre än att sticka huvudet i sanden.

      What? Kärlekstatuering? Skiljde inte han och Anitha sig i typ december?

      Man kan såklart falla pladask igen, och det är väl fint. Men känner man ens en person efter cirka ett halvår?

      Time will tell…

        Om Anitha ska få ha en tatuering på Calles kropp ska väl Sandhra också få det ?

          Är rätt säker på att han har gjort en coverup på en annan kärlekstatuering också, tror det var ett namn?

            Ja, var det en Linda en gång i tiden som också hade fått en tatuering kanske?

    Jag tycker också att de marknadsförare sig konstigt först, man tolkade texten som att de endast sålde vegetariskt.

    Han gör bort sig själv, igen

    Alltså Calle Schulman! HÅLL KÄFTEN!
    Mvh,
    Alla

    Det fattar ni väl att han inte kan låta Peter Jihde roffa åt sig allt rampljus när det gäller att läxa upp butiker genom Instagram??! #argmanligmedieprofil

    Lite lagom OT sitter jag lyssnar på Wahlgren & Wistams senaste poddavsnitt när de sågar Boken rejält. Väl värt att lyssna på.

    Alltså kommentarerna på hans insta! ?
    Sverige har bra djurskyddslagar i jämförelse med andra länder. Men du kan inte bortse från hur det går till på slakterier. Säger bara stressade djur som känner blodlukten och anar vad som väntar. Vill egentligen gråta bara jag tänker på det. Nästa år firar jag 20 år utan kött. ?

    Dessutom så töntigt med kommentarer i stil med ”men en morot lever ju också” Mm men växter har inget centralt nervsystem och kan inte känna smärta. Har läst botanik och skrivit universitetsarbete om svenska slakterier som bransch, för att förtydliga att jag vet vad jag pratar om.

      Då vet du också att man kan skilja på äpplen och päron…? I familjen drivs ett ”småskaligt” lantbruk med köttdjur som lever lyckliga och slaktas på ett ostressat bra sätt, precis som hjorten i ängen bakom ladugården eller älgen i vår svampskog.
      Det köttet går inte att jämföra med Ica-köpt kött, och jag äter det med gott samvete trots att jag klappat kreaturen och haft en namn på na’.
      Morötterna dock verkar vara olyckliga, för de har inte växt ett skit…
      Jag kommer aldrig sluta äta kött för att jag tycker om det, däremot önskar jag (såsom både med kött OCH grönsaksodling) att man som konsument är mer kritiskt och kräsen på vad det är för produkter/ursprung man köper.

    Jag kan tycka att det är att skjuta småpotatis och mest för att han ska få känna sig moraliskt överstående. Om han verkligen vill påpeka orimlig köttproduktion och konsumtion så gå på Scan eller McDonalds?
    Det där blir ju bara tramsigt. Lite som att klaga på folk som har hönor men inte kämpa för värphönsen i industrin

    Är Calle vegetarian? Näe.

    Han har ju tom en stor tatuering på halva underarmen på en korv, och under står det ”körv”.

    Charktallriken innehåller också kött kan jag tänka mig.

    Innan jag blev vegetarian i yngre tonåren började vi hemma tänka mer och mer på vilket kött vi valde, så när vi inför jul frågade en kötthandlare i Hötorgshallen om var skinkan kom ifrån osv SKREK han att morötter också skriker när man skär i dem! Asså LOL vad arg han blev…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.