Lika som bär!

Michaela Forni: 

Forniskan har införskaffat sig en ny ”vardagsväska” från J.W.Andersson för den nätta summan av 12 999 kr – men då kommer den komplett med ett septum-smycke också!
Det är lite som att preppy möter piercing och får ett kärleksbarn som Michaela adopterat för en billig peng.
13 000 spänn! Vi spelar verkligen i olika ligor…
Och jag som tyckte att jag verkligen went wild and crazy inne i Coachaffären i USA då jag spenderade 250 dollar på tre handväskor och en plånbok. 🙂
#inteenriktigbloggare

Men ”en in, en ut” får man ändå ge henne en eloge för.
Mitt motto är oftast ”fyra in, ingen ut”. Av allt. Helst katter!

46 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Vad tror ni Forni har fått för sammarbetet med lampor från Clas Ohlson… Bara jag som tycker att det känns ganska omatchat med hennes varumärke?

      underbara clara har samma samarbete med clas ohlsson..tycker det känns lite konstigt med båda?!

        Och Egoina!

      Som jag förstått det har Clas Ohlson har fått en ny vd som ska satsa på onlinehandeln och synliggöra samt bygga ut sortimentet så att fler människor får upp ögonen för det och inte bara ser det som en butik med typ spikar och skruvar. Så förklaringen ligger nog där.

        En satsning på online-handeln blir ju back to basics för Clas Ohlson som ju har sina rötter just där – även om det hette postorder till för inte så länge sen:
        ”Clas Ohlson startades 1918 i Spaxstugan byn Holen i Åhl som en kombinerad cykelverkstad och postorderföretag med försäljning av tekniska handböcker. 1920 införskaffades en ny lokal i stationssamhället Insjön och sedan postorderverksamheten började bära sig bättre övergavs verksamheten med cykelverkstad 1921. ”
        Wikipedia naturligtvis 🙂

      Och house Of philias samarbete med dom känns också lite otippat

      Finns det något företag som sagt nej till att sponsra influencers med gratisprylar? Så man vet vilka man ska stötta tänker jag… 🙂

        H&M, Cos, Other Stories, Zara, Ikea..

        Det är inte bara gratisprylar, det är betalda samarbeten. De får nog en saftig summa för att visa upp Clas ohlsons lampor, prylarna är nog influencerserna inte så intresserade av egentligen.

    Fast det är ju menat att det ska se ut som en piercing och det är ju kalvläder.

      Ja, men då så.. =)

    Typ det fulaste jag sett.

    Men din LV då? Den man kunde skymta i baksätet på bilen i USA? Räknas inte den som ett dyrt köp? Tänker mer bara på att smaken är som baken och att Forni nog gillat denna väskan när du gillade LV väskan..

    (Meeeen håller med dig att denna var gräsligt ful)

      Den var inte min. =)

        Då ber jag om ursäkt för mitt antagande och kvarstår vid att fornis väska är gräsligt ful ?

          OFÖRSKÄMT ATT ANTA ???

          ?

    Jag har aldrig förstått hur Michaela har kunnat tjäna tillräckligt för att finansiera sina dyra vanor. Minns att när hon fortfarande jobbade på Devote tyckte jag det är skamligt att kunna tjäna så mycket på att vara ”chefredaktör” för någon jävla portal som typ ingen besöker (förutom bloggarna som håller till hos Devote). Vad fan var hennes arbetsuppgifte liksom… Jag röstar höger och unnar folk (de flesta) att tjäna mycket pengar men i detta fall önskar att jag kunde ta hennes lön och ge till undersköterskor/lärare etc.

      Men det är väl bloggarna på devote som drar in pengar?. Tycker du känns ganska bitter 🙂 Hon har ju bla designat skor för flattered, släppt böcker osv. Varför skulle hon inte förtjäna sin lön precis som alla andra?

      Jag tror det handlar om hur man prioriterar sina pengar. Finns människor som lägger dem på materiella ting och så finns det de som sparar, som vill se pengarna växa och skapa sig en trygg och stabil framtid. Man är inte rik för att man köper dyra produkter. Finns ett flertal influencers/bloggare som lånar pengar i slutet på månaden för att få ekonomin att gå ihop, men givetvis inget de skriver öppet om.

        Den jag blir mest förbryllad över är Dasha. HUR kan hon spendera på det sättet?? Vart kommer pengarna ifrån?

          Hon shoppar för momspengarna på hennes bolag, när det börjar skita sig totalt för bolaget ekonomi så likviderar hon bolaget och startar ett nytt, så har hon hållit på i över 5-6 års tid nu.

            Men funkar det där verkligen i praktiken? Känns högst olagligt?

            Åh kan någon granska detta närmare, blir galet nyfiken om det verkligen kan stämma!

            Det enda bolag som finns noterat på Dasha Girine är Dasha AB. Det hade en omsättning på 34 tkr under 2016 och gjorde en vinst på 2 tkr (!).
            Det finns inga betalningsanmärkningar, utmätning eller konkursansökan noterade för detta bolag.
            Kan knappast vara detta bolag som Dasha lever på.
            Finns inga inaktiva bolag noterade heller på henne. På Maxinne Björk finns inga bolagsengagemang av något slag.
            Det där ”eventbolaget” som tidigare omtalades dvs Helium Studios finns inte noterat någonstans så man kan undra om det varit ett verkligt bolag eller bara ett brevpapper. Det kan självklart ha funnits för att blåsa staten på moms.

            Det är klart att det inte fungerar i praktiken. Man kan inte likvidera bolag som har skulder. De sätts i konkurs och skulle hon shoppat för momsen (speciellt i ett flertal bolag) skulle hon åtalas för skattebrott.

            Japp, det stämmer. Här är Dashas och Maxinnes företag som gick i konkurs.

            H Studios EVENT PR AB
            NYBROGATAN 34, Stockholm
            Org. num.: 556987-2970
            Registreringsår: 2014

            BESÖKSADRESS:
            NYBROGATAN 34
            11439, Stockholm

            Intressant info.
            Helium Studios namnändrades till
            Sista versen 27213 AB
            och upplöstes genom fusion 2017-03-08 med ett annat bolag
            559056-1204
            Slutklämmen TM5 AB
            Det är därför som spåren efter Helium Studios är igensopade nu.
            Helios Studios såldes till ett företag som sysslar med snabbavveckling av bolag. Det innebär att ägaren får pengar i handen och slipper allt krångel med likvidationen.

          Det heter: ”Varifrån kommer pengarna?” Eller: ”Var kommer pengarna ifrån?”

        Hajflickan, hur vet du det? Har du några belägg för det du påstår eller gissar du bara? Skulle vara intressant om du ville utveckla hur du kan känna till att flera bloggare/influencers behöver låna pengar i slutet av månaden. Är det dig de lånar av?

          Nej, det är inget jag gissar på utan vet genom dåvarande gemensamma vänner och har själv hört en av dem fråga sin dåvarande pojkvän om han hade pengar på kontot till en taxi efter en utekväll. Förvisso 3-4 år sedan. Nu överdrev jag kanske med ”flera” när det i detta fallet gäller två. Men jag kan tänka mig att det inte är något unikt.

      Fast nu har ju inte Michaela köpt denna väska från Wakakuu utan hon har fått den sponsrad, alla plagg hon visar upp från denna webshop är sponsrade. Det borde hon väl tydligt ha markerat i inlägget?

        Hur vet du detta? Eller gissar du? 🙂

      Michaela delar boendekostnader med sin sambo Damon så där finns ju en förklaring.
      Men visst, utifrån sett verkar det som de bägge har dyra vanor och äter i princip lunch och middag på restaurang varje dag. Och skulle de äta mat hemma så är det take-away, Foodora el dyl.
      Dyra semestrar unnar de sig också. Man får anta att Fornis samarbeten lönar sig bra och att det är hennes kanaler som genererar så mycket pengar som verkar behövas. Skulle tro att Forni och hennes sambo D bränner 100 000 kr cash varje månad om man kikar på hur det ser ut.
      Plus allt som är gratis och spons förstås.

        Njaaa, tror inte Michaela och Damon bränner 100 000 kr cash varje månad…

        Michaela har ju själv sagt att Damon driver ett bolag i uppstartfas och knappt tar ut någon lön och Michaela tar ut ca 36 000 kr i lön ur sitt bolag per månad..

        Tror dom har nöjeskostnader på ca 15 – 20 000 kr per månad utöver att betala hyra/amortering etc. Tycker inte hennes konsumtion är alls över genomsnittet i Stockholms innerstad.

    Inte ens om jag fick betalt för det skulle jag släpa runt på den där gräsliga väskan.

    Coach……………………

    Samarbete med Wakkakuu? Vad sägs om att sätta upp en lista med märken/nätshoppar som ägnar sig åt tvivelaktig marknadsföring via bloggare? Du sätter ofta bloggaren i fokus, men vore det inte bättre att rikta uppmärksamheten åt företagen som delar ut produkterna. Det går ju alltid att bojkotta företagen.

    Lol. Nu tänker man bara på tjurar när man ser väskan iaf.

    Tjuren på bildexemplet är ju iaf fint, kan inte säga detsamma om väskan haha

    Aldrig förstått mig på hennes klädstil, MEN den är sannerligen väldigt ”hon” och det i sig är ganska charmigt. Dvs att hon har en helt egen stil. 🙂

    Precis vad jag tänkte på när jag läste hennes blogg innan. Kan vara det fulaste väska jag sett ? Smaken är som baken! Min väska är inte heller jättefin ?

    Alltså jag blir så trött när kvinnor som lyckas inom sin bransch eller på något sätt tjänar bra med pengar ska håna, skämmas när de väljer att lägga pengar eller investera i något de tycker om.
    Varför hatea så mycket på unga framgångsrika kvinnor och vad de har åstadkommit som forni och blondinbella?
    Jag ser inte har man ”shamear” män på samma sätt.

    Skitsamma vad hon lägger sina pengar på, hon har lyckats och inspirerar andra unga tjejer till att ta för sig! Alla som vet hur lång väg vi har kvar för total jämställdhet på arbetsplatser vet hur mycket det här betyder.

    Är bara så trött att det här börjar bli något slags forum där man skrattar åt isabellas stories och nya skönhetsprodukter och fornis nya väska. Varför är det så viktigt att hata på?

      Yas – preach sistah!

      Förstår verkligen inte varför det är så fel att spendera sin intjänade stålar på va fan man vill. Fula väskor eller inte.

      Emma, bara att veta att det finns sådana som du gör mig glad 🙂

      Plot twist dock! sjukt nyfiken på vad camcam har för väska

    Michaela har lurat bloggare på flera hundratusen, hon tog ut lön på devote och betalade INGEN av toppbloggarna förutom Lisa place. Hon är kriminell

      Var de utlovade lön? För det låter på din post som att de gått med på att blogga under Devote under dessa premisser.

      Fast på Fornis tid så ingick Devote (tillsammans med Familjeliv, Rodeo och Bröllopstorget) i Modern Women Media inom Stampen-gruppen.
      Det var alltså inte Fornis eget företag och man kan väl anta att hon bara gjorde som hon blev tillsagd av ägaren. Hon hade ingen egen anledning att lura någon får man väl anta. Eller?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.