Youtubern Bente Schramm försvarar PewDiePie

Youtube/Bente ”The Bentish” Schramm/PewDiePie:

Bente – som hade ett finger med i hela Tova Helgesson – Raed-dramat när det begav sig – verkar inte riktigt ha något filter när det kommer till att lägga upp saker på Snapchat.
I sitt senaste inlägg så tar hon svenska PewDiePie i försvar efter att han sagt N-ordet i en live han hade på Youtube.
Att hon gör det är inte så konstigt eftersom hon själv hamnade i blåsväder efter att ha använt samma ord när hon framförde Beyoncés låt ”Formation” på Tubecon när det vankades karaoke.
Hon bad senare om ursäkt för det men gjorde det på ett jäkligt märkligt sätt – nämligen genom att sjunga frasen igen och återigen använda sig av N-ordet. Snacka om att göra en dålig sak värre.
Och nu så försvarar hon alltså PewDiePie efter att han skrikit ordet rakt ut i en live med 30 000 personer på Youtube.
Stay classy, folks!

https://www.instagram.com/p/BOTQ6eUhXAW/

https://www.youtube.com/watch?v=Q_KOo4h4XWQ

Jag fattar att man kanske inte kopplar förrän efteråt vad det är man faktiskt har sjungit om man bara står och läser textremsorna på en monitor men att upprepa det i sin ”försvarsvideo”? Mja, kanske inte så smart…
Inte heller att försvara PewDiePie i det här läget för det han gjorde är liksom på en lite annan nivå. Han läste ingen text utan det var helt och hållet hans egna ordval.

93 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Man råkar väl inte säga ett ord man inte brukar säga i vanliga fall?

    Råkar man säga N-ordet så ligger det nära till hands eller hur jag ska förklara. Jag säger f*tta om jag slår mig eller tappar något, det kommer reflexmässigt och jag tänker knappt på det. Att N-ordet är hans ord (i brist på bättre omskrivning) är inte riktigt ok. Tror liksom knappast att det var första eller sista gången han sa det.

    Jaja.

      Jag förstår vad du menar och håller med. Om man ”råkar” säga n-ordet (eller vilket ord som helst) så ligger det högt upp i din minnesbank och troligen ett ord du använder ofta. Och som jag sa tidigare i den här debatten, jag spelar PUBG själv och har sett timtal av matcher och jag har aldrig hört någon av alla streamers jag kollar på använda det ordet. Många fula ord skriks i frustration men vissa är helt tabu och det VET spelarna.

        Tack för att du förklarade det bättre! 🙂

    Men va?? Försökte skriva kommentaren så ok som möjligt för ditt filter men det gick ändå inte ?

    Vad gjorde hon i Tove dramat? :s

      Tova*

    Jag önskar dock att det här skulle leda till en diskussion om alla kränkande ord som har koppling till kvinnor också. Definitivt att n-ordet ska lyftas men många verkar tycka att det är såå mycket bättre och heelt oskyldigt med alla YouTubers som använder hora, fitta, cunt osv osv. Det är minsann aldrig ”problematiskt” med dessa ord…

      Fast enligt mig är det inte samma sak. Du kränker inte en kvinna för att du använder fitta som
      Svärord.

        Du kränker INTE en kvinna när du använder hennes kön som en svordom…? Hur tänker du nu?

          Jag blir inte heller kräkt men så har jag ett liv!

          För man behöver inte bli kränkt av allt. Jag säger själv fitta jag slår mig ibland osv. De flesta jag hört säga det är kvinnor, en del säger även ”kuken/ jävla kuk också” 🙂

            När jag slår mig*

            Jag brukar slå ihop dom.. skriker J*VLA F*TTK*K! #svärjämställt

            Själv brukar jag säga ”bitterkuk” eftersom det är så drygt att just det kvinnliga könet ska kopplas samman med bitterhet

      Skillnaden mellan n-ordet (oavsett språk) och ord som fitta, cunt, hora, bitch osv är att de senare orden aldrig har använts i ett system (av regeringar till och med) skapat för att hålla en hel etniskt grupp förtryckt. Det är inte särskilt trevligt att det kvinnliga könet används som förolämpning men det är inte på samma nivå av förtryck. Svenska regeringen har aldrig haft skyltar med ”inga fittor tillåtna” motsvarande USA:s ”no negros allowed”.

        Inte orden specifikt nej. Men kvinnor har historiskt sett behandlats extremt illa och precis som slavar ansetts vara ägodelar till männen. Så jo, jag tycker verkligen att även de orden är förtryckande. Även de orden härstammar också från en historisk (förtryckande) tid. Det är ju verkligen ingen slump att t.ex kvinnliga könsorganet används som skällsord liksom.

        Däremot kan jag även själv använda f*tta och liknande när jag blir förbannad osv. Men jag tycker att de orden också bör problematiseras.

        Fast…”inga kvinnor tillåtna” har ju använts systematiskt genom historien, även om det kanske inte stått på skyltar.

      FYFAAAANNNN för er vita feminister som ska göra allt om er. Nu pratar vi om SVARTA. En folkgrupp som ALLTID ignoreras, likaså deras problem. Pleaseeeee stay back, och låt svarta få föra deras talan över ett problem som rör dem.

        +1

        Eller hur!!!!! ++++1

    Tips! Anton Ewald har lagt upp två bilder på din Instagram tillsammans med tigerungar, och stängt av kommentarfunktionen… Hur tänker han?!

      Sin **

    Tycker det är helt fel att använda sig utav ord som dessa men vad ska folk göra när de gjort en sån här sak? Lägga sig ner och dö?

    Jag har noll koll på dessa youtube-personer men undrar en sak. Varför var det fel av den här tjejen att säga n-ordet när hon sjöng karaoke? Hon sjöng ju bara en låttext som hon själv inte ens skrivit. OBS, är inte meningen att vara respektlös utan undrar verkligen för att jag inte förstår.

      Ingen aning. Helt patetiskt. Speciellt när hon sjöng negro vilket bara är färgen svart på spanska. Nigga nigga nigga, nigger. Ha fin dag 🙂

        Men herreGUD den här nivån på kommentarer ska vi väl ändå inte ha härinne? N-ordet (eller -orden, det finns ju några varianter) är en vidrig rest av en vidrig tid.

        Du är patetisk! Tycker så väldigt väldigt synd om dig. Korkade jävel…

      Ingen aning. Helt patetiskt. Speciellt när hon sjöng negro vilket bara är färgen svart på spanska. Nigga nigga nigga, nigger. Ha fin dag 🙂

      Som vit ska man inte ens ifrågasätta varför… Om det kränker en svart människa att man som vit använder detta ord, respektera då det. Man kan om man är intresserad läsa på om svarta människors historia, och då kanske få mer förståelse.

        Jo, man måste få ifrågasätta 🙂

          Varför ifrågasätta något som gör en annan människa ledsen?

            Om någon blir ledsen av att jag använder ordet ”dagis” istället för ”förskola”, betyder det då automatiskt att jag inte får använda ordet dagis?

            Ditt icke existerande argument är smärtsamt naivt.

            Att jämföra en dagverksamhet för barn med slaveriet och kränakde ord mot en folkgrupp/ras (vad man nu vill kalla det) känns väl inte helt rätt men.

            Ifrågasätt då om det känns viktigt, men tror det blir enklare om vi bara tar ut ordet ur vårt ordförråd och respekterar våra medmänniskor. Trevlig onsdag allihop! 🙂

            E, du får ju använda vilka ord du vill, det är inte så att du kommer att bli arresterad men du måste också acceptera att det finns människor som kommer att anse att du är obildad, fördomsfull och rasistisk. För om det bara är ord så borde du inte ha något emot att få ett par ord kastade efter dig? Rasist tex. Eller menar du på allvar att du ska få säga vad du vill i yttrandefrihetens namn och sen bli kränkt när du själv får ta emot yttrandefrihet?

            Hej Nina G och Gamla preggot;

            Nina G du missar helt sakfrågan i min kommentar. Jag menar att man ska få säga vad man vill med risk att någon kan bli förnärmad eller att man framställer sig själv som obildad. Det någon finner enormt kränkande finner inte en annan person kränkande. Det är subjektivt vad som kränker. Min jämförelse/argument hade inte så mycket med den stora diskussionen att göra, utan ”anonym”s kommentar ”Varför ifrågasätta något som gör en annan människa ledsen?”.

            Gamla preggot: Jag förstår inte alls vad du pratar om. Är jag rasist för att jag står för yttrandefrihet? Ok då är jag väl rasist då med din logik.
            ”Eller menar du på allvar att du ska få säga vad du vill i yttrandefrihetens namn och sen bli kränkt när du själv får ta emot yttrandefrihet”
            Ja!! exakt så menar jag! ypperligt exempel i din kommentar. Du skriver att jag är rasist. Du får lov att skriva det i en kommentar enligt yttrandefriheten. Jag har rätt att bli kränkt. I ett nötskal.
            Men det kan vara en idé att i ditt fall inte hetsa upp sig så mycket och slänga ur dig glåpord till en person du inte känner, såsom rasist. Det får dig att framstå som att du har slut på argument. Möjligen hade du kunnat skriva att jag har rasistiska åsikter(?) baserat på min kommentar om du nu tycker det, men inte att jag som person är rasist, eftersom du omöjligen kan veta det bakom ditt tangentbord. Nu spelar det inte så stor roll eftersom du har sakligt fel, men ta det som ett tips inför dina framtida kommentarer. Chip!

            E

            Det är verkligen jävligt känsligt med just ordet rasist bland alla yttrandefrihetskämpar har jag märkt. Varför är det så hemskt att bli kallad men med n-ordet, där ska det minsann vara fritt fram? Varför får man inte använda ordet rasist som man vill, bara för att du blir ledsen av tanken att bli kallad rasist, ska folk sluta kalla dig och andra för det? Vad hände med ” Man kan inte förbjuda användandet av vissa ord, det är censur”

            Lite roligt att du ber mig att inte slänga ur mig glåpord när du i din kommentar frågar om man inte får använda vissa ord för att någon blir ledsen. Gäller alla ord förutom rasist då eller? Är det som är ”mitt fall”? Eller vad är den stora skillnaden? Är inte ”rasist” som ”dagis” och ”rasistiska åsiker” som ”förskola”, samma sak men bara lite mer uppstädat och med ditt argument kan jag ju säga rasist.

            Och lite kul med: ”Inte rasist, men möjligen rasistiska åsikter”

            Haha ni missar ju hela poängen gänget! Man får slänga ur sig ordet rasist om man vill, och jag får bli kränkt och ta åt mig – om jag vill (vilket jag dock inte gör då det inte stämmer in på min person eller åsikter, använde preggots kommentar tidigare som ett exempel). -Härligt va?! 🙂

            På samma sätt som gamla preggot menar att någon som använder n-ordet får räkna med att kallas rasist eller andra benämningar får preggot också räkna med att mottagaren i sin tur kan tycka att denne har slut på argument. Det enklaste är då att häva ur sig ”du är rasist!” så tycker man att man vunnit argumentet och besitter högst moral, hur taget ur luften det än må vara.

            Jag skulle aldrig skulle använda n-ordet, eller något annat kränkande ord mot någon enskild folkgrupp, men jag tycker däremot att det är upp till var och en vilka ord man använder och skenheligheten vissa besitter är absurd. Hade Pewdiepie varit en politiker, eller någon annan person med auktoritet hade jag haft förståelse för upprördheten, men tyvärr kan jag inte förstå den i detta sammanhang.

            P.S.
            ”Hej” bör nog hålla sig utanför konversationen då denne inte hänger med i tankegången och heller inte kan citera korrekt.

            Jag citerade inte dig (som du såg själv), utan det skapades helt enkelt en ny ”Inte rasist, men…” Alltid så bra ursäkter varför någon inte är rasist

            Fast det är du som missar poängen E, jag har inte försökt vinna något argument utan ville bara visa hur människor som propsar på att använda kränkande ord själva blir upprörda när man sätter namn och begrepp på dom. Tydligen är rasist ett stort nej men ändå kan man inte förstå tyngden i n-ordet.

          Om någon stampar på din fot och du säger att det gör ont, ska man behöva ifrågasätta varför det gör ont då? Ord kan göra någon illa på samma sätt som fysiskt våld, det är inget att ifrågasätta.

          Ifrågasätta, ja. Tala om för en anna folkgrupp vad dem ska tycka och känna över ett ord som för över 300 år användes kränkande mot dem, nej.

        Här kan jag inte riktigt hålla med. Hon ”sjunger” en låt, skriven av en svart kvinna, ord för ord. Hon använder inte sina egna ord.
        Det här skulle ju innebära att ingen vit person fick recitera t ex litteratur där n-ordet förekommer, vilket är befängt, eller spela en roll på scen eller i en film där karaktären ska använda ordet.
        Perspektiv, folk – perspektiv.

        Jag håller med om att man absolut inte ska använda ett ord som kränker någon, och skulle själv ALDRIG använda det ordet. Däremot ser jag en stor skillnad i att sjunga med i en låt som jag själv inte skrivit. Med ditt resonemang, kränkte jag då Beyoncé när jag gick på hennes konsert förra sommaren och sjöng med i låten?

        Låter som du går i 6e klass. Man ska naturligtvis aldrig kränka nån annan människa. Och svarta har precis som alla andra raser varit slavar och genomlidit hemska saker. Men finns det nått land idag som lynchar och mördar svarta för att dom är svarta ? Tror inte det… däremot blir 18 vita människor brutalt slaktade varenda dag bara för att dom är vita. I Sydafrika.

          asså…. va? Jo det finns land där folk tar sig friheten att mörda svarta personer just för att dom är svarta, bor du under en ignorant sten eller. Jessus vad korkad kommentar.

            Åh ursäkta min okunskap i vilket land mördas och lynchas massa svarta människor, män kvinnor och barn dagligen endast pga av att dom är svarta?

            Så 18 vita dödas varje dag i Sydafrika ? Vilket skämt! Jag sökte på ”18 vita dödas i Sydafrika” och det som kom upp var artiklar från nordfront och friatider som är två sjukt rasistiska sidor. Lita aldrig på vad dom säger för de vinklar alltid sanningen.

            Och som svar på din andra fråga: svarta dödas visst pga deras hudfärg. I USA 2016 dog 250 mörkhyade människor vilket 100st var av polis för ”de var farliga” och sen har du mage att säga att mörkhyade aldrig dör för sin hudfärg? Äckligt.

            Klart att folk mördar varann i alla olika länder svarta som vita och bruna av alla möjliga olika skäl. Med just i sydafrika är det en mordvåg på vita människor, vita bönder och deras familjer där flera organisationer med svarta människor drar ut på jakt efter vita familjer och mördar dom, våldtar dom, torterar dom, skär sönder dom i små bitar. Och eldar upp egendomen. Men tydligen finns det en motsvarighet till detta som sker på svarta människor av vita endast pga av att dom är svarta i något land eller flera? Berätta gärna vilka länder det sker?

          Hejhej- det där var det mest ignoranta jag läst i mitt liv.

          Du har missat att det är mörkhyade i Sydafrika som utsätts för rasism. Har man läst minsta lilla om kolonialism förstår man detta.

    Till saken hör även att man har rätt att säga saker som potentiellt kränker andra människor. Jag har rätt att säga ett ord som för åhöraren är kränkande och åhöraren har rätt att känna sig kränkt, det betyder inte att jag inte får använda ordet i fråga. Man kan inte förbjuda användandet av vissa ord, det är censur. Jag känner mig kränkt av att Melodifestivalen tillåts existera, men det betyder inte att jag tycker SVT ska be om ursäkt för att den sänds. Byt kanal liksom.
    (Oh, and btw har inte ”svarta” människor andra rättigheter än ”vita” människor i frågan och vise versa).

      Ja, man får säga saker som kränker andra, tex säga n-ordet till en svart. Men då får man också vara beredd på konsekvensen av att använda sig av ett så pass laddat ord. Att man har yttrandefrihet i landet innebär inte att man för den sakens skull får stå oemotsagd.

      Alltså, säger du n-ordet får du ta att folk kan bli arga/ledsna/sårade/kränkta, tycker du uttrycker dig rasistiskt och kanske väljer att sluta stödja dig. Det är det som gör att kändisar gärna ber om ursäkt, för de vill att pengarna ska fortsätta rulla in.

      Dessutom: nej, svarta har inte andra rättigheter än vita tex men man bör lyssna på den utsatta gruppen ifråga när det som diskuteras handlar om dem.

      Yttrandefrihet är inte samma sak som ”du får säga vad som helst utan konsekvenser”.

        Om konsekvenserna är att andra blir kränkta/tar ställning/ifrågasätter är det helt ok. Om konsekvenserna är våld och hot, t.ex. det som skedde i Danmark gällande illustrationen av Mohammed – INTE ok.

          Råkade posta fel. Skrev mitt svar som ny kommentar. Står under ”E” längre ned.

    Förstår verkligen inte hur ett sådant ord kan ”slinka ur” någon. Det ligger djupt begravet hos de flesta av oss hoppas och tror jag. Min hjärna skulle aldrig slänga fram det. Enda anledningen till att någon slänger sig med det ordet, som jag kan se, är att man antingen hör det ofta och inte förstår dess fulla innebörd eller att man fattar men inte respekterar anledningen till att det inte är ett ord som ska användas. Tycker att alla ursäkter i stil med att man inte tänkte sig för är värdelösa. Bättre då att helt enkelt be om ursäkt, på riktigt och erkänna att man inte förstod men att man är öppen för att lära sig.

    Jag tycker det är ganska löjligt att man måste skriva ”N-ordet” även när man citerar. Vi måste ju våga prata om det. Vi använder ju inte H-ordet, B-ordet, Z-ordet, trots att varken hora eller zigenare är särskilt trevliga ord.
    Dessutom är min uppfattning (fördom?) att det till största delen är vita svenskar som tar illa upp av ordet neg er. Iaf om det inte används i nedsättande mening.

      Ju fler gånger man ser ordet utskrivet, desto mer normaliserat blir det.

      Men du skulle ju inte säga att någon är ”fjolla” – så varför beskriva en person av färg med ett ord som för de flesta av färg, känns nedsättande?
      Min mammas generation använde ordet av vana, hon har svårt att förstå varför det är kränkande, eftersom hon verkligen inte använder det pga rasistiska syften. Men tiderna förändras, folk som tidigare inte hade en röst har det nu, och då får vi anpassa oss.

      Varför tror du att vita svenskar är de enda som känner sig kränkta av n-ordet? Vi har nog bara lättare för att anpassa oss eftersom vi inte är inskränkta puckon i det här landet. Åk till Usa och använd det så får du se vad som händer 😉

        Om du på allvar tror att endast svenska vita personer kränks av n-ordet är du plågsamt naiv….

          Var nog lite otydlig märker jag. Självklart är det inte bara vita svenskar som upprörs, internationellt sett. Men jag tänkte på exempelvis detta kommentarsfält och vilka som läser det. Jag menade att vita svenskar tar mer illa upp än icke-vita/färgade/mörka/svarta svenskar.

            Fast det vet du ju inte? Man skriver väl inte ut vilken färg man har när man skriver i det här kom.fältet? Sen tror jag inte att det är så. Skulle tro att de flesta svarta svenskar upplevt rasism eller fått utstå fördomar så det där ordet är nog rätt laddat här också.

            Tycker det är ganska sunt att vita svenskar förstår innebörden av ordet och anpassar sig. Det kan väl aldrig vara fel att evolvera?

    Off topic: men är Hannalicious inlägg om renoveringen i lägenheten smygreklam? Länkar till en stylist både på instagram och blogg.
    Minns även några inlägg bak när han köpt lägenheten där det fanns en bild på en to do list med punkten: ”leta spons” som var till lägenheten…

      Bra sett! Omg, dessa bloggare som jagar spons och fördelar åt sig själva och inte åt läsarna…

    Om man ska köra karaoke med såna ord är det bara att ha med en svart person som får säga dem ordet. Problemet löst.

    Folk är verkligen så otroligt skitnödiga nuförtiden. Vad man än säger är det alltid en grupp eller person som hävdar sitt tolkningsföreträde som tar illa upp.

    Det här med vad man får och inte får säga på grund av folks nyfunna lättkränkthet har verkligen tagit helt orimliga proportioner. Folk har blivit så jäkla PK för att inte råka träda på någons tår och det är så tröttsamt.

    Det blir dessutom så skenheligt när man lyfter det här som att Felix är den enda som använder sig av ordet nigger i sådana här sammanhang när så otroligt många andra spelare gör exakt samma sak och inte en jävel säger något om det. Varför inte belysa problemet ”spelare som använder sig av ordet nigger” istället för att gå på EN spelare och peka ut endast honom som en rasist som tror han kan säga vad han vill som om han faktiskt vore den enda.

    Du som uttryckte att ”säg det där ordet i USA så får du se vad som händer” – DET är fan lika rasistiskt för att du menar på att svarta människor i USA är våldsamma för att de hör ett kränkande ord.
    Man tappar inte besinningen för det om man är normal oavsett hudfärg eller kränkning. Arg/ledsen/upprörd – självklart, våldsam nej.

    Och nej, jag skulle personligen aldrig använda ordet neger/nigger själv och jag röstar inte på SD eller är rasist, jag tycker bara att människor blivit så jävla skitnödiga.

      Du skriver ”otroligt många andra spelare gör exakt samma sak” men då undrar jag; när hörde du senast Summit, Soda, Lirik, Shroud, DrDisrespct, TimTheTatman osv använda n-ordet? Att små spelare använder det är vanligt, men alla stora streamers vet att det är socialt självmord att säga det ens av misstag. Felix vet bättre….

      Varför? Om kungen i Sverige sa det ordet och random människa sa det, vem tror du får flest reaktioner? Ju kändare du är, desto mer behöver du tänka efter FÖRE.
      Att spelbranschen sedan är oerhört rasistisk och sexistisk är ingen nyhet, men om man reagerar blir man påhoppad av tusentals kränkta pojkar/män som påstår att rasismen och sexismen inte är något att reflektera över och att man borde straffkn*llas för att man ens tog upp ämnet.

    Jag tror också att det visar på vilka ord han använder i sitt vardagsliv. Annars skulle ordet aldrig slinka ur honom okontrollerat och spontant. Sorry Pew.

    Jag själv skulle aldrig använda det ”av misstag” fastän det är ett ord som var helt vanligt och ok när jag var barn. Lika lite som jag använder nåt annat ord än Chokladbollar idag – jag skulle verkligen få anstränga mig för att välja det gamla ordet, fastän jag använde det hela tiden som barn.
    Min 17-åriga dotter använder heller inga N-ord, inte spontant och av misstag. Lika lite som hon använder något annat ord än Romer för de människorna.

    Ord slinker inte ur en av misstag, om det inte är ord som fortfarande ligger högt upp i språkdelen av ens hjärna.

      Jag växte upp när n-ordet fortfarande var ”accepterat” och användes om bland annat chokladbollar, men har själv _aldrig_ använt det ordet.
      Tror det säger ganska mycket om miljön man växte upp i.

    Camcam du borde sätta n-ordet (hela) på mod

      Precis. ”N-ordet” får ju en att tänka på n-ordet

      Och hur ska vi ha den här diskussionen? ”När han sa det där ordet som vi inte får säga eller prata om för att ingen ska tänka på det, så tänk inte på det men ni vet vad jag menar…”?

        Det kallas tankebrott och är strängt förbjudet

    Jag var ett stort fan av pewdiepie förr, med alla skräckspel, men seriöst…om man inte använder nedsättande fraser i verkligheten så skriker man inte ut dem på samma sätt som exempelvis ”fan”. Det är som att skylla på alkohol, finns inte tänket där från början så gör man inte såna dumheter.

    Min poäng var att man inte kan bete sig som en fullblodsidiot då allt har konsekvenser.
    Jag är ingen förespråkare av våld, dock anser jag att konsekvenstänk är något alla borde förstå.

    Kan alla kränkta, vita feminister här bara vara TYSTA (för en gångs skull…) och låta svarta föra deras talan? 🙂

      The fact att ni ALDRIG skulle dra upp ”kränkande ord mot kvinnor” – en ”folkgrupp” som ALDRIG behövt gå igenom det som svarta har – om den här ”n-ordet” diskussionen aldrig hade kommit upp, är så jävla tydligt. Men neeeej, så fort det inte hanlar om er måste ni ändra på det. Ni klagar på män som får situationen att handla om sig själva, men ni gör EXAKT samma sak själva. Usch. Råder er alla att gå till @womanist_se’s instagram och utbildar er själva!

      Du, om någon, borde lugna ner dig. Du antar rakt av att alla som skrivit kommentarer här som DU inte gillar är vita feminister. Snacka om att generalisera och ta sig rätten att bestämma vem som är vad.

        ”Lugna ner mig” – vad menar du? 🙂 Satt under en filt och drack oboy när jag skrev kommentaren, helt lugn & cool.

        Och nej, jag har inte antagit någonting. Blir dock väldigt trött på hur white feminists aaaalltid klagar på hur #trash men är, och hur ”elaka män” alltid ska göra diskussion om dem, när det i kommentarsfälten här bevisas att dem gör exakt samma sak själv? 😛

          Men va på hela din kommentar. Vilka kommentarer antar du har skrivits av vita feminister och av den anledningen borde tystats?

          Nu gjorde du exakt samma sak igen….

    Hej hej alla!

    Här kommer en efterbliven tänkte jag skriva men i sammanhanget blir det ju helt fel haha.

    Har helt missat dessa två personer och deras små skandaler.

    Så gameboi råkar skrika ut N-ordet när nåt går kasst medan han spelar? Inte särskilt smart men jag tycker nog inte det är världens undergång heller, inte om han ber om ursäkt. Är man inne i något kan såna dumheter slinka ur en, ja. Tror inte han reflekterar över det, men förhoppningsvis gör han det nu eftersom det uppenbarligen är otroligt kränkande att använda det ordet/en människa som svordom.
    Nån tog upp liknelsen med kvinnor – det kan visst stämma. Hora och bitch borde ju absolut få samma kränkande stämpel i så fall. I slutändan är det är väl ingen som tycker att en person som använder dessa ord, om än bara i ingivelsens stund och hetta, är en classy person liksom. Könsorgan tycker jag dock är fritt fram att använda!

    Ang tjejen med karaoke. Sjöng hon inte bara låttexten? Vad är då fel?

    ”N ordet” och omskrivningar/CENSUR av andra ord på samma sätt är ju rena Voldemort-fasoner. Ge inte ordet mer makt än vad det redan har. Jag säger inte att man skall normalisera det, skulle själv aldrig få för mig att använda det, men att radera det ur citat och låttexter m.m. är censur. Bättre i så fall att avdramatisera och avstigmatisera det.
    Växte också upp i en tid då ordet ’n*ger’ (stjärna endast ifall ordet är blockerat) användes synonymt med svarta eller mörkhyade som vi säger idag. Var väl inte en människa, i mina kretsar i alla fall, som använde det i negativ betydelse. Dock kan jag förstå att ordet bär många negativa konnotationer idag, framför allt i USA där den vita skulden är mycket större pga deras historia. Nu är inte Sverige helt oskyldiga, men blir inte klok ibland på folks ”white shame” som om vita här uppe behöver gottgöra något som vi inte haft en del i. Nåja, nu gick jag lite off topic, men
    tl;dr, avdramatisera ordet istället för att ge det och där med också riktiga rasister, mer makt.

      Vi (svenskar) var också delaktiga i slavhandeln…

    Ehm… Jag lyssnar på amerikansk hiphop och de säger ”n…gger” i varje låt i princip. Varför kan svarta människor använda sig av ordet men inte vita? Varför blir så många vita människor som inte har en aning om hur det faktiskt känns, mer än hur de antar att det känns att höra, sekundärkränkta?

    Självklart rasslar man inte runt och säger N***R till folk på stan (fast dessa mörkhyade hiphopare gör det till varandra), men under stridens hetta i actionspel där man blir ambushed, dör, eller världens jävla boss kommer upp när man har så low health att man dör om en mus kliver över en, nog fan ropar jag ibland både bög och fitta och N***R. Och jag menar ingenting med det, det är bara det som kommer ut i frustration.

    Sen har jag en nära vän som heter Black i efternamn, och hon har alltid velat bli kallad Blackie. Trots att hon är mörk. Jag blev ärligt talat extremt sekundärkränkt när jag hörde det de första gångerna, men hon bara skrattade och sade att hon inte har något emot det. Vi lär oss någonting varje dag.

    En av mina favoritlåtar har denna text.

    ”Long as you got me you won’t need nobody
    You want it I got it, go get it I buy it
    Tell ’em other broke niggas be quiet”

    … behöver jag säga att han är själv svart?

    Har man hängt i gaming-kretsar, spelat online med andra, då har man hört varenda fult ord som existerar, på flera olika språk, så jag förstår att något fult ord man hört flera ggr kan slinka ut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.