63 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Det kanske bara är jag som är dum men hur blir det kvinnohat? Frågar uppriktigt.

      Jag förstår verkligen inte heller vad hon menar ?

      Kvinnorna som hon gör narr av försöker bara fylla rollen som vi kvinnor uppmuntras att ha. Att vara snygga, sexiga, förföriska. Här blir det dubbel bestraffning. Kvinnor uppmuntras ständigt att vara så och när de försöker eller lyckas klankas de ner på eftersom de anses vara larviga.

      Precis som Ebba tror jag att det handlar om dubbelbestraffning. Fenomen som hon förlöjligar är fenomen som patriarkatet prackat på kvinnor, att vi ska sminka oss, klä oss i tighta kläder, posera i absurda positioner och stirra sexigt in i kameran. Tror inte personerna i bilderna hon gör parodi på själva valt att ta sådana bilder. Tror inte det heller är en slump att bilder på manliga kändisar alltid är i kostym, med armarna i kors, tagna lite nedifrån. Alternativt föreställande mannen göra något aktivt, inte där för att tillfredställa kameran.

      Det blir problematiskt om kvinnorna behöver göra dessa saker för att uppnå patriarkatets förväntningar, men sedan blir förlöjligade för det.

      Sen tycker inte jag att det Celeste gör nödvändigtvis är problematiskt. Att visa på att de utstyrslar och positioner kvinnor tvingas ta bild i är absurda är positivt. Att visa på att kvinnokroppar i 99% av fallen inte ser ut så i dom positionerna i verkligheten är bra. Men då måste det föregås av en diskussion om varför kvinnor tvingas se ut så på bild för att tilltala folk. Man kan inte tänka ”vad tokig hon är som väljer att lägga sig så obekvämt, ha på sig så opraktiska kläder”. Då gör man ett strukturellt problem till ett problem hos individen. Vet inte om hon Celeste brukar ta upp de ämnena, har inte kollat så mycket på hennes bilder/videor mer än det jag sett här. Men kan tänka mig att det kanske är den diskussionen folk saknar?

        Å herregud vad ni som tänker såhär måste ha ett jobbigt liv.
        Att övertänka och tolka in saker i precis allting

          Åh herregud vad du måste ha ett tråkigt och fattigt liv, som inte fattar vad som pågår runtomkring dig.

          För vissa räcker det enbart med att tänka My ?‍♀️

        Oj vilken jättebra beskrivning! Tack!

    Så jävla tråkig buskishumor.

    Bara allmänt tråkigt

    Jäklar vad Britney är snygg. Nää, inget kvinnohat, men inte är det kan jag tycka detta är roligt.

    Zzzzzzzzzzz

    Kuuul!

    Jag tycker att det är supertråkigt och ja, att det gränsar till kvinnohat. Varför ska kvinnor alltid hånas och göras narr av? Ge en kvinna en liten paus liksom. Känner jag.

      Jag fattar verkligen inte hur detta kan vara kvinnohat??
      En komiker med självdistans och humor gör en parodi på en kändis ? Huruvida det är kul eller inte kan man ju debattera men kvinnohat??
      Det finns kvinnohat i världen och den ska bekämpas men förminska inte den frågan. Snart kommer kvinnokamp och kvinnohat tappa betydelse på samma sätt som ordet rasist och rasism. Ord är värdeladdade och om de missbrukas så tappar de i betydelse.

        Kvinnohat finns både i det stora och i de lilla. Det genomsyrar allt. Att kvinnor blir bestraffas (i det här fallet genom att hon görs narr av) oavsett vad de gör känns ju inte direkt som kvinnohatets motsats. Även om det finns andra aspekter av kvinnohat som är mer skadligt på andra sätt.

          Märklig slutsats att parodisering = bestraffning. Det stämner ju inte, det är inget straff.
          Samt med din logik får inga kvinnor någonsin göras narr av. Det håller inte heller så klart.

          Men hjälp, blir ju mörkrädd. Nej det är inte kvinnohat, det är en parodi. Risken när allt blir fel är att vi inte uppmärksammar det som är fel på riktigt.

            Det är en parodi, ja. Och parodin grundar sig i något. Att håna någon och göra sig lustig på dennes bekostnad är ett oschysst grepp även om vissa skrattar åt det. Och att skratta åt kvinnor för att dom gör som dom blivit lärda, ja ni får ju tycka vad ni vill om det. Jag tycker att det gränsar till kvinnohat.

          Nej, kvinnohat genomsyrar inte allt. Det måste finnas någon form av nyans i språket. Hat är ett oerhört stark ord och ska användas i rätt sammanhang.
          Om man däremot vill se sig som ett offer i alla lägen och letar saker att bli upprörd /kränkt / förminskad över så är livet ett smörgåsbord av inbillade oförrätter som man kan ägna sig åt.
          Annars kan jag föreslå att man höjer blicken, ser livets olika nyanser och försöker ha lite kul.

            Tack och lov att det finns en vettig människa bland kommentarerna ??

            Att jag ser andra nyanser än du innebär varken att jag har blicken nedsänkt eller att jag inte har kul men bra tips annars ?

            Jo, kvinnohat genomsyrar allt. Det betyder inte att alla gör sig till offer.

      Kattis, jag hoppas du är medveten om att persorn som gör parodi på Britney själv är kvinna?
      Är så trött på folk som blir kränkta av precis allt. Inte konstigt att det är 2017 och krig i världen när man inte ens får lov att ha humor.

        Personen*

        Du menar att för att hon är kvinna så kan hon inte göra kvinnohatiska saker..? Där håller jag inte med dig. Jag menar tvärtom att det är relativt vanligt att man vänder sig mot sin egen grupp för att skapa status i en annan grupp som anses bättre/högre.

    herregud vilket tjat om kvinnohat på denna blogg, detta var mitt sista besök. Tack och hej

    Gäsp.

    Men Camilla, du hånar Blondinbella på ett likadant sätt (dina härm-videos på instagram). Är inte det kvinnohat också? Kolla på vad du själv gör innan du pekar finger på andra.

      Nu missade du hela målet.

      Läs Camillas inlägg igen, sen kan du kommentera.

    Jag började följa Celeste efter du skrev om henne men helvete vad tråkigt konto! Jag anser inte att det är kvinnohat men det är heller inte humor. Det var bara snark. Tur det finns olika sorters humor så alla kan hitta sin grej att skratta åt : )

    Jag tycker Celeste är skitkul. Dels har hon självdistans och dels så driver hon med alla löjligt sexuella reklamannonser eller hur allt ska anspela på sex hela tiden.

    Det är mörk komedi, komedi som samtidigt återspelgar ett väldigt sorgligt samhälle.
    Satir.

    Lite info till alla ungdomar som håller till på denna tidlösa blogg:
    ”Duelling banjos” är alltså det som många kommer ihåg filmen ”Den sista färden”/”Deliverance” för.
    Filmen är från 1972 och både stilbildande och kultförklarad.
    För den som inte sett filmen (den är sevärd även idag om man bortser från att den tekniska kvaliteten naturligtvis inte håller dagens standard) så finns just banjoduellen naturligtvis på YouTube 🙂

    Just denna videon var inte så kul… Men bilderna när hon gör alla konstigaoch udda poser är kul… Är ju inget mot kvinnorna i sig, utan visar väl det som är knas med poseringar för modeller…?

    http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/a/2Qrm4/anna-books-flirt-med-persbrandt–ett-av-hennes-tre-frikort
    Alltså privatliv? Nej nej inte Anna book. Hon vill att alla ska veta att hon vill ha en trekant 🙂

      Åh, herregud. Ett skolboksexempel på hur man säljer sitt liv. Hon kanske borde tänka på sina tre barn innan hon vräker ur sig vad som helst bara för att synas. Det finns gränser.

      Mvh
      Bitter

    Jag tolkar det som att det patriarkatet som hon driver med, inte kvinnorna hon gör parodi på.

      Ja precis så.

      Eller hur! Hon visar hur absurt det är med dessa ’sexiga’ poser.

    Jag förstår ärligt talat inte HUR folk kan tycka att det är kvinnohat? Seriöst… det har gått överstyr allting.

    På tal om något annat, Britney är så jävla snygg. ?

    Allt möjligt skit verkar ju vara kvinnohat nu för tiden.. För mycket PC-principals överallt!

    Sjukt lik dig ju? Utseendemässigt alltså. I övrigt svintråkig video.

      Jag trodde det var Camilla tills jag läste kommentarerna.

    Hon var rolig i början men nu tycker jag hennes konto börjar bli lite småtjatigt.

    Jag tycker att Celeste visar verkligheten, hur det igentligen ser ut.

      Nja, det beror väl på hur man ser ut? Vissa ser ut som Celeste, vissa ser ut som Britney, vissa ser ut på något annat sätt.

      Hur vad egentligen ser ut?

    Förstår tanken kring dubbelbestraffning, men om vi inte visar hur absurt kvinnor porträtteras, hur ska man då medvetandegöra? Tror inte det är kvinnorna som det drivs med utan det absurda i hur de poserar.

    Apropå temat lite: Enl. Hannalicious blev bloggarna som är i Marocko för Deodec(?) rekommenderade att täcka kroppen när de skulle ut på stan. På Hannas bilder från stan syns lokala kvinnor gå med bara axlar och fritt hår. Tror ni patriarkatet där är strängare mot västerländska kvinnor och kan acceptera friare lokala kvinnor, eller var det bara en fördomsfull försiktighetsåtgärd från researrangörens håll?

      Marrakech är en plats som är van vid västerländska turister och Marocko är relativt liberalt när det gäller kvinnors klädsel. Åtminstone i större städer vana vid västerlänningar. I det avseendet kan man jämföra Marrakech med Dubai.
      Fast klädmässigt finns det ju någonting mellan beachen i St Tropez och en gata i Riad.
      En del kvinnor föredrar att ha axlarna täckta dagtid när de är ute på stan t ex i medinan eller på torget Djema el-Fna . Att man inte ska ha minsta shortsen med halva skinkorna ute i friska luften säger sig självt. Är det varmt kan luftiga långbyxor vara ett alternativ till shorts.
      Kvällstid ute på stan brukar många västerländska kvinnor på besök i Marrakech känna sig säkrare om de har en sjal med sig som de kan täcka axlar och hår med vid behov.

    Jag tycker inte att det är speciellt roligt, ingenting jag skrattar åt. Men ser ju dock inte det som kvinnohat 🙂

    Jag verkar inte bo på samma planet som er som skriver i denna tråden.

    Jag måste antagligen ha världens bästa arbete, umgänge och boplats för aldrig att det är några skillnader i min vardag på kvinnor och män eller att det diskuteras kvinno/manshat eller patriarkat.

    Bara att vara glad antar jag

      Samma här!

      Vi kanske är lättlurade, som inte förstpr hur duperade vi blivit hela livet!

        Och med det menar jag inte att det inte finns saker i samhället som är ojämställt!!
        Men hela det här med att allt ALLA gör är bara för att patriarkatet har bestämt det…. Tycker man inte då att kvinnor aldrig lyckats göra egna val?

      Det är förmodligen så att det är ett fullständigt normalt tillstånd för er. På samma sätt som ingen diskuterar varför alla är vita, äter mat, arbetar 40 timmar i veckan och torsdag heter torsdag

        Vi är grundlurade menar du?

          Inte mer grundlurad än att du pratar just svenska i sverige

    De som påstår att detta är kvinnohat, ni menar alltså på fullaste allvar att man inte får göra narr av/driva med kvinnor??
    Endast män får hånas och roastas?

      Säg ett instagram konto som är stort på grund av att man driver med män och jämför med hur många som driver med kvinnor och återkom sen ifall man inte får driva med kvinnor. Det finns ingen mer lättkränkt grupp i samhället än män, ”inte alla män”, ”varför finns inga mansjourer”, ”män blir också våldtagna”, ”snälla killar får inte ligga”, ”friendzone!!1!” och säg för Guds skull INTE att män är den gemensamma nämnaren för då måste vi gå ut och ge igen lite.

    Å utanför livets stora frågor om hur kränkande allt kan tänkas vara för den enskilde, finns hotet om hela mänsklighetens fortsätta existens i form av maktgalna män med betydligt större vapen än en parodi av något som vissa menar vara kvinnohat.
    På riktigt?

    Är det här ditt svar på den kritik du fått över dina videos där du hånar BB?

    Du verkar ha extremt svårt att ta någon som helst kritik. ”Ah men hooon då?? Hon gör ju oxå videos där hon härmar andra :((((”. Det är nu tydligt att du försökt vara som Celeste med dina videos men du misslyckas så brutalt. För det första så skulle jag säga att hon driver med de sätt kvinnor framställs i media (både av modemagasin/fotografer och sig själva) medan du driver med BB röst, engelskuttal och personlighet. För den andra så har inte hon valt ut en offentlig person som hon härmar utan gör detta med väldigt många olika kändisar medan du har valt BB för att du, av någon okänd anledning, inte gillar henne.

    Med det sagt så kan jag tycka att hennes material är ganska problematiskt också. Inte lika problematiskt som ditt, men fortfarande problematiskt. Om jag som kvinna vill vara feminin, ytlig och bekräftelsesökande så ska jag få vara det utan att bli hånad. Män blir generellt inte hånade för sina poser eller när de lägger ut förföriska bilder.

    He he, det blir bekreftet gang på gang!
    Svensker har ikke humor og skjønner ikke ironi.

    Jag tycker Celeste Barber är rätt så kul, kanske inte alltid hysteriskt rolig men jag fnissar ofta lite åt hennes bilder. Som några skrivit så tycker jag hon mer gör narr av sättet kvinnor avbildas på (absurda poser, gapskrattande ätandes sallad osv) än av de enskilda kvinnorna på bilderna. Hon driver även med sig själv och visar på hur omöjligt det är för ”vanliga” kvinnor att leva upp till kvinnoidealen. Vem är det som anser att hon ägnar sig åt kvinnohat?

    En annan person som driver med kändisar på ett rätt så snällt sätt är Tom Lenk. Han ”återskapar” kändisars röda mattan-outfits och kallar det ”Lenk lewk for less” där han använder sånt han hittar hemma för att göra plånboksvänliga varianter av designerkläder. ”Sånt han hittar hemma” inkluderar nyckelringar, hyllpapper, Ikeakassar och bordsdukar. Och ja, han kopierar även män ibland.
    https://instagram.com/p/BYd5QXMjmj5/

    https://instagram.com/p/BY9cPA1D7sO/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.