Hugos pappabikt

Hugo Rosas:

Hugo skriver en ”pappabikt” där han bekänner sina värsta synder han begått mot sina barn. Den med äpplemosen tillhör väl den vanliga föräldrarlisten, men att hetsa sina barn att slåss/bråka? Är det vanligt? Brukar ni göra det? Jag kan ibland hetsa Lilla Snöboll när hon ligger och smyger på Tjocka Hetsätarkatten men det brukar liksom aldrig utmynna i någonting värt att bli exalterad för. Han är för stor och hon är för snabb, så hon lyckas liksom aldrig fälla honom och han kan inte komma ikapp henne när han ska hämnas. Det är med andra ord lika upphetsande och spännande som en loppcirkus att titta på.

– Man ska ju inte uppmuntra sina barn till att slåss. Dock kan jag inte låta bli att hetsa upp Leonore när Molly sitter i soffan och fint kollar på sin ipad. ”Ta din syster då” viskar jag i Leonores öra. Två sekunder senare är bråket ett faktum och vinnare brukar oftast vara Molly. Leonore har dock sina knep, hon liksom jagar Molly med sin mun för att kunna bita henne. Detta är höjdpunkten i min vardag och när jag tänker på det så känner jag mig mörk inombords.

– Molly tror fortfarande att hon får äppelmos i sin gröt på morgonen =(, stackarn. jag slutade ge henne det för säkert ett år sedan. Det jag gör är att jag går till kylen och låtsas lägga i äppelmos genom att slå något hårt (tex en burk) mot tallriken med gröt. Detta låter såklart i hennes öron som att jag lägger i äppelmos. När sedan frågar varför jag har blandat ut mosen så svarar jag ”Det måste man, annars tar du all mos på en och samma tugga”.//Huga

Vad är er värsta föräldrabiktbekännelse? 
Att man får fyrkantiga ögon om man sitter för nära tvn eller att man får kramp om man badar direkt efter middagen? De är vad jag kommer ihåg från min barndom… Har man uppdaterat lögnutbudet? Handlar de mer om skärmar och könsnormer nu för tiden?
”Det spelar ingen roll hur många Redbull du dricker – du kommer ändå inte få vingar”…. (Ingen lögn kanske utan mer en brutal sanning..)

90 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Min son (3,5 år) åt nöjt kikärtor (hade gjort kikärtsgryta) när jag sa att det nästan är samma sak mjuka jordnötter. Han äter mer än gärna jordnötter så kikärtorna slank ner väldigt lätt. Han är skeptisk till ny mat, vilket jag tror de flesta barn är. En harmlös ”lögn” måste jag då säga.

      Men gu vad smart!! Jag brukar ibland knäcka en burk kikisar och krydda lite och käka som snacks (gärna lite varma), kanske vore något för honom när du känner dig modig? 😀

        Krydda och rosta dom! Sä himla gott och knaprigt!

    Har blivit rättad av en helt förfärad människa som var tvungen att upplysa mig om att det faktiskt är olagligt för kvinnor att svära när jag just begått brottet ifråga…

    Mitt svar blev ”Åfan? Jävla skit också.”

    Gissningsvis något hans föräldrar informerat honom om…

    #mogen

    Att bråka med sina syskon är ett led i att lära sig socialt samspel – det är s.a.s på syskonen man övar – så nä, tycker inte det är så farligt 🙂

      ”S.a.s” vad står det för? Fick inte ihop poängen med denna men vill gärna lära mig något att dra till om just syskonbråk haha

        S.a.s= så att säga
        Det är vanligare att skriva mao, med andra ord.

      Jag funderar ofta på hur det har påverkat mig att växa upp som ensambarn. Jag är VÄLDIGT konflikträdd, det har jag inbillat mig är pga det.

      Där emot är jag helt ok rent socialt i möte med nya personer, men jag tror det har blivit mycket bättre med åren.

        Tror du kan ha rätt där. Alla ensambarn jag har stött på har väldigt svårt att ta en konfrontation medan jag, som ett av tre syskon, gärna argumenterar och tjafsar med alla möjliga människor. Givetvis inte på ett bråkigt sätt utan snarare hetsiga diskussioner. Verkar som att barn med syskon lär sig skillnaden mellan bråk, konfrontation och diskussion på ett annat sätt kanske?

          Jag är dock ensam barn och jag är inte konflikträdd alls utan står på mig i argumentationer och för min sak. Argumenterar gärna men utan att bråka. Bråk tycker jag känns onödigt. Men ej konflikträdd!

            Och jag har sju syskon och är konflikträdd trots oerhört mycket konflikter med syskon under uppväxten 🙂 Då kunde jag ryta i så det skrek om det, men idag har jag väldigt svårt för att stöta mig med andra.

            Alla människor påverkas olika av situationer de varit i.

          Undrar hur stor syskonskara The real Hmm vuxit upp i… 🙂

            Hur så? ?

              Nä, inte menat som att du är bråkig, utan snarare kastar dig in i diskussioner alldeles orädd 🙂

            Nu kanske jag misstolkar men tolkade det som att The Real Hmm är ”bråkig”?!

            Om så, jag fattar inte alls den kritik som TRH får här inne – älskar hennes (hans?) kommentarer?

              CHarlotte: Jag valde att tolka det som att jag inte är konflikträdd och kan föra livliga debatter utan bråk. ?

              I övrigt, tack ?

              (Är en hon)

        Jag är också ensambarn – enda skillnaden jag märkt (är varken konflikträdd eller kass i sociala sammanhang) är att jag är sjukt bortskämd även som 30+ ?

          Haha faaan vad gotte! Är också vad som skulle anses som bortskämd (20-25), hoppas det håller i sig. Har dock inte haft några problem att bli självständig och vuxen trots detta.
          Läste en så fruktansvärt störig grej på jodel. Det var någon som påstod att att inte ge ett barn syskon var nästan lika illa som misshandel och mobbning, att det var oansvariga föräldrar som inte visste vad de utsattär barnet för som låter det växa upp ensamt. Liksom va.

            Whaaat?! När jag var lite hade jag tre saker jag var rädd för:
            1) Att mina föräldrar skulle skiljas
            2) Att pappa skulle börja jobba (ännu mer) i Sthml och vi skulle flytta dit
            3) Att få ett syskon ?

            Älskar att vara ensambarn lika mkt nu som då!?

              Åh tack 🙂 Vad skönt att höra! Har en dotter och blir inga fler barn och fått höra, vad hemskt att hon inte får syskon
              men vill inte riskera livet och köra en gång till, då kanske hon har syskon men ingen mamma? Dåligt samvete har jag ändå…ändå ett ”beslut” man fattat.

                Ha inget dåligt samvete. Jag är säker på att det kommer bli bra ändå.

                Om du vill skapa nära relationer som är inom familjen så kan du om där finns några se till att hen har nära och täta kontakter med sina kusiner. Det är ofta de får lika starka band som till syskon om de ges möjlighet.

                Sedan så finns det ingen garanti att hen skulle få en bra kontakt med sitt syskon i alla fall. Det är vanligare än vad som hörs med syskon som inte kommer överens alls och som har noll utbyte med varandra.

                samma här! Har ”bara” ett barn och kan inte få fler utan att riskera att bli svårt sjuk/skadad för livet. Avskyr att känna så dåligt samvete för detta, folk vill gärna påpeka att det viktigaste i ett barns liv är att hen får syskon…

                Det späder på sorgen över att inte kunna få fler/få bestämma över sitt liv själv ännu mer. Mest ledsamt är nästan att mitt barn aldrig kommer ha något syskon att dela minnen (och ansvar) med senare i livet.

      Att bråka med syskon är fine, men att hetsa igång bråk är inte fine. Så sjukt respektlöst att lära den ena avbryta den andra och ”bråka” för att föräldern tycker att det är kul. Suck.

        Håller med dig J, för mig är det en knepig hansling av en pappa.

        Håller med dig! Vi är själv 5 syskon o man bråkade nog utan att föräldrarna skulle egga igång något. Har två barn och skulle aldrig hesta igång något, men jag försöker få dom att förstå att det är ok att bråka men man behöver inte ta till våld utan prata.
        Min värsta luring är att mina små är glass tokiga så jag ser till att alltid ha frysta bär i frysen o blandar med tukiskyoghurt, banan och vanilj och gör till ”glass”, ibland lägger jag upp de direkt som mjukglass och ibland i glassformar. Dom går på de och alla är nöjda!

    Jockiboi och Jonna har utsetts till ”årets makthavare” enl Medieakademiens lista Pewdiepie tvåa och Therese Lindgren trea.

    Jag är inte insatt i dessa människors liv alls.. kan någon upplysa mig om varför Molly inte får något äppelmos? Finns det liksom någon anledning till det..?

      Haha precis vad jag också skulle skriva. Varför får hon inte äppelmos?

      Sukker, tror jeg.

        Precis vad jag befarande men jag hoppas du har fel.

          Stackars barn, att äta gröt rätt av. Hade definitivt inte klarat av det som barn (då jag vägrade all form av gröt även med topping, behövde fylla 30 för att kunna äta gröt med äppelmos, utan skulle jag inte få i mig den). Men man behöver ju inte köpa sötaste varianten till sina barn om man är sockerrädd, Göra egen som folk skriver. Sannolikt är väl Hugo uppvuxen med sockrade tillbehör (ett antagande som inte behöver vara sant) och han har uppnått vuxen ålder… Ja, jag tycker att sockerdebatten går till överdrift, trots att jag tycker att det också sötas alltför mycket…

            JAA ÅHHHH ”STACKARS BARN” som BARA får gröt. Jesus

        Urtektam säljer äppelmos som enbart innehåller ekologiska äpplen, säljs i vanliga matvarubutiker och bland annat på Bodystore (http://www.bodystore.com/appelmos-osotat-eko-700-g).

        Annars är det ju extremt lätt att koka eget äppelmos på enbart äpplen:

        Dela äpplen i små bitar. Häll på lite vatten. Koka/sjud till äpplena blivit mjuka. Mosa. Klart!

        Moset håller ju inte lika länge som den sockrade varianten (socker har ju en konserverande effekt), men några dagar i kylen håller det ju??

          Man kan även frysa in moset i iskuber, tinar i varm gröt på sekunder.
          Brukar blanda äpplen och päron i moset för lite mer sötma samt ha i fröna från en vaniljstång.

          Jag kokade äppelmos på 10 kg syrliga äpplen i helgen, och använde mindre än 2 kg socker. Om man fryser in det i mindre förpackningar så funkar det utmärkt att ha i kylen några dagar. Tyvärr så möglar det om det står för länge i kylen…talar av erfarenhet.

    Jag har lyckats tuta i mina ungar att isbitar är vääääldigt exklusivt och att det bara får ätas vid speciella tillfällen. Så is står numer högre i kurs än godis. Rätt kul.

      Hahahaha

    Har hört från säkra källor att det nya företaget brekkie ska ha tagit innocent juice och hällt i alla deras flaskor som dom ”säljer”/många bloggare gör reklam för

    Jag har sagt till båda mina barn att glassbilen spelar när den har slut på glass. Ett barn var hos en kompis när han var i sexårsåldern och sa vid deras middagsbord att äh ingen mening att ni går ut, den har ändå slut på glass. Ungen har inte förlåtit mig än för detta! ?

    Sedan säger vi också till våra barn att Farbror Ström bor i vägguttagen och biter fingrarna av barn som petar där. Tyvärr råkade vi överdramatisera lite inför det känsliga av våra barn som han drömde mardrömmar i flera veckor. Hoppsan.

      Men vafan! Vilken skitläskig lögn haha

        Farbror Ström verkar ju ialafall tjäna ett syfte… Själv var man livrädd för slaskmonstret, som gurglade till varje gång man spolat i kökskranen 🙁

          Mina föräldrar håller fortfarande på med ”Källargubben”, inte för att det var farligt i källaren utan mer att de tyckte det var roligt att jag blev så rädd. 😛 Snälla föräldrar jag har <3

          Du fick mig just att fnissa högt. Hade varit gött, om jag inte varit på jobbet 😉

      Mitt barn på 3,5 år ropar glatt ”musikbilen” när glassbilen kör förbi. Han vet inte att det är en -glass-bil då vi sagt att det är en bil som kör runt i samhället för att glädja människorna med musik ;D Han blir ju glad av trudelutten så helt osant är det ju inte! Haha!

        Hahah, låter superdystrotopiskt på något sätt. Som att livet är så jävla kasst att diktaturen kör runt med en bil för att ”glädja folket”. Skulle lätt kunna hända i Hunger Games, The Handmaids tale eller…Nordkorea…

          Haha! Åh nej! Jag har inte alls tänkt i de banorna! Måste kanske avslöja att musikbilen i själva verket säljer glass nästa gång den kör förbi…

            Du kan ju dra till med att den /ibland/ säljer glass för att sprida extra mycket glädje ;P

    Blev tillsagd att man får cancer av att stå framför mikron när den är igång.

    Tomtenissarna smög omkring utanför och kollade hur alla skötte sig inför jul – åt upp maten, var snälla, bråkade inte etc.

    Källargubben bodde under trappen till källaren och var livsfarlig.

    Jag var livrädd för bäckahästen som liten och tvingade pappa att köra fort över broar haha

      Haha, det att man fick cancer av att stå vid micron fick jag också höra. Påverkad fram tills idag och vägrar äga en micro eller värma maten i en.

      Fick även höra att man fick Parkinsons av att knäcka fingrarna, men det sket jag i.

      Satt jag dessutom inte rakt utan lutade mig skulle jag få puckelrygg.

        Fast det sista stämmer till viss del. Du får inte en puckel men kan påverka hur skelettet växer och formar sig så att du får en krökt rygg.

        Var rädda om er!

          Absolut, men mamma använde det som skrämseltaktik så att jag skulle sitta rakt och fint vid middagsbordet. Som tur blev det ingen Quasimodo utav mig 🙂

      Men gud! Jag har aldrig hört talas om någon mer än mig och min syster som växt upp med källargubben. Vi var livrädda för honom vi var små haha!

        Fattar inte? varför vill föräldrarna att barn ska vara rädda för källaren? Min hariga unge hade ju fått men för livet av ett sånt påhitt.

          Kanske farliga trappor? Dålig belysning? Jag går i alla fall inte ner till källaren efter solnedgång, men det har nog mer med creepypodden att göra

    Min man har sagt till barnen att Mykoplastman vaknar på kvällen. Om man inte ligger still och blundar kommer den in i rummet och fiser så det luktar så jäkla illa att man vill kräkas… Nattningarna är numera sååå mycket lättare!

      Mykoplastman…. Hahaha jag dör.

      Skrattade högt rakt ut så jag väckte barnet ???

    Jag sa till Camcam och hennes storasyster att vår granne kanske var jultomten och att han höll ett öga på dem.
    De gick och tittade snett på honom… jag vet inte hur länge.

    Jag gjorde även klart för dem, att alla föräldrar får direktnummer till jultomten, på BB.
    Det har avstyrt ett och annat onödigt tjafs, när jag stod med luren vid örat.

    Jag vet inte om det förlåtit mig. 🙂

    Haha… jag läser högt för Camcams pappa och vi skrattar hejdlöst.
    Mer… föräldrarlögner!

    I 2-3 år var högtalarna i bilen ”trasiga” pga orkade inte lyssna på en sekund till på Sean Banan. Äkta smärta är att lyssna på Skaka rumpa i 30 mil.

    Oj… en sak till! Hilda Musseron!
    Hon var/är en liten tant som kom med pyttesmå brev som oftast hittades i utegrillen. Ibland små paket eller godis… när Camcam och hennes syster var små.
    Hon flyger runt i Sverige, som Nils Holgersson, på fåglar i Sverige. Hon har ett av sina boenden i vår stora körsbärsstubbe på tomten. Hon har både dörr, ringklocka, flaggstång och gatlykta. Jag tror hon kommer till jul igen, när barnbarn är här. Förra gången som hon bodde här, var i påskas… och lagt ut påskägg överallt på tomten.

    Hittepå? Nääääää…….

    På sommrarna när jag var liten ville jag gärna till en speciell lekplats med en sjukt rolig rutschbana, men min mamma sa alltid att det antingen var för varmt eller kallt ute, termometern skulle stå mellan 22-25 grader, så hela sommaren stod jag framför termometern och väntade, men när det väl var rätt temperatur så hade ju givetvis mamma andra planer för dagen haha. Jag ville ju bara till parken ):

      Åh fick lite ont i hjärtat av det du skrev.

      Det där lät ju nästan ledsamt 🙁

    Jag säger till min tvååring att allt är ”lite starkt” om jag inte vill att hon ska smaka (t.ex om cola zero, godis etc). Hon råkade nämligen stoppa in en stor bit wasabi i munnen en gång så hon kommer ihåg vad starkt är.
    Om vi inte vill att hon ska titta på iPad säger vi att den måste laddas, vilket hon tror på än så länge.

      Haha jag säger att det är kaffe till min tvååring. Hon råkade smaka på mitt kaffe en gång och vill verkligen inte dricka det igen. Så jag ser bara till att dricka läsk i en mugg så vill hon inte ha. Har även sagt att vissa saker som godis är medicin. Då tycker hon istället synd om mig och hämtar sin nalle och klappar mig på kinden. Så jag kan äta medicin ifred.

    Jag hatar vissa barnkanaler, typ som nikelodeon (stavning?) rösterna och dålig kvalitén på skiten?
    Så min 5-åring vet inte att vi har flera olika kanaler och hon får ”bara” kolla på Barnkanalen, men ibland när vi föräldrar vill vara ifred, prata eller snabbmysa så säger jag att just idag så har vi en annan barnkanal!
    Win-win, alla nöjda och glada för stunden? Får se hur länge det funkar..

      Snabbmys! Love it!

    Jag säger till min tvååring att saker sover när hon inte får leka med dem. Som iPaden eller hennes trumset. Då smyger hon istället runt med fingret framför munnen och väser shhhh padda sover.

      Det brukar jag också göra!

    Min svärfar har berättat för min treåring att Belsebub kommer och knackar på fönstren hos barn som bråkar och skriker. Så varje gång sonen bråkar så knackar han i bordet/väggen och säger att ”Nu kommer Belsebub”. Sjukt effektivt för han slutar direkt så jag hoppas inte det ger men för livet ? Haha…

      Så elakt att skrämma barn 🙁

    Min far sa att det växte ärtor ur näsan på en om man svalde tuggummi….

    Han drev alltid med min lillasyster. Hade hon ett sår på typ armen sa han: ja imorgon har armen ramlat av. Hon din inte en blund den natten

      Sov inte din

        Haha låter precis som min morfar?

    Om jag har chips hemma så förvarar jag det bredvid majskakor i skåpet så om barnet på två år här mig tugga och kommer rusande så låtsas jag att det är majskaka som jag då buder henne på och jag kan fortsätta äta chips.
    När vi inte vill ge henne mer av något så säger vi att det är slut för den termen förstår hon även om det blir viss besvikelse.

      Haha…min syrra säger att allt godis är lakrits för mina gudsöner har fått smaka djungelvrål en gång och då vill de inte ha…

        – Barn får inte äta godis.
        – Men *kusinens namn* äter ju godis!
        – Ja, men han är ju tonåring, nästan vuxen ju.

        Hon är tre, undras hur mycket längre den går att dra…

      Haha det där med smygätande är omöjligt! hade bara kvar en bit av toblerone med salta mandlar (finns typ bara på taxfree, så lite ”exklusivt”?) Som jag smidigt stoppade i mig när sonen lekte på sitt rum. När jag typ ska svälja kommer han ut:
      – ”vad äter du!?”
      – ”inget”
      – ”jag får lukta! *han luktar på min andedräkt* choklad!”

      3,5 år bara ?

    Min mamma tyckte att jag hade så grisigt i mitt rum att dom hade fått ta ut Anticimex när jag var i skolan. Hade bott stora spindlar bakom min garderob och maskar i madrassen. Gissa vem som hade kliniskt rent på rummet sen? Nu vid 26års ålder har mamma erkänt att det var en lögn.. :(((

    Barnens pappa lurade dottern att Shredder i Turtles heter Ernst Kirchsteiger..och Nicke Nyfiken heter Micke Vidvinkel.

    Fick höra massa ”bajslögner” när ja va liten.
    Vilken ångest man tillslut fick av allt ”farlig” ?
    Nä, mina får lära sig sanningen (allt gott, lite de tråkiga i världen).
    Har 2 normala pojkar som tänker på jordens bästa ist för sitt bästa.
    Tycker ja har lyckats.. so far..men tonåren kommer nog sätta sina spår..

    Jag älskar att lura mina barn för att undvika vissa konflikter! Jag har lurat i dem att barn-tv inte funkar på kvällen, så om någon skulle vara vaken sent en kväll får de ligga bredvid mig och läsa = somnar mycket snabbare.

    Mitt bästa lur var senaste nyåret. Alla barnen var sjuka så vi firade hemma i ensamhet. Alla var sjuka och trötta men ville tvunget vara uppe till midnatt. Jag skruvade fram klockan 4 timmar. Klockan 8 trodde de att klockan var 12 och sen kunde de gå och lägga sig. Alla nöjda!

    Hos oss kommer Rakettrollet varje natt och plockar ner raketen som vår son har byggt av alla soffkuddar….

    Pappa ville höra på land o sjöväderraporten i bilen när han skjutsade från fotbollsträningen. För att vi skulle vara tysta sa han att det va ett ”kiss o bajsmoln” på väg o att han måste höra va dom sa på radion. Efteråt rapporten ville ha fortsätta skojja om ”kiss o bajs-molnet” att det skulle regna kiss o lukta fis. Tyvärr skrämde detta våran kompis som åkte med oss. Pappa fick alltså förklara för våran kompis föräldrar varför deras son va rädd o storgrät… ett stort kiss o bajs-moln… ???? vi va typ 6år..?????

    Min pappa lurade i mig massa tokigheter.

    Jag var 5 år gammal och min storasyster och mamma var ute och red i skogen. Jag blev såklart ledsen för att jag var för liten för att följa med så pappa säger: ”det finns troll i skogen och dom äter upp barn som gråter..”
    Inte fan slutade jag gråta för det. Jag blev LIVRÄDD och bölade hela vägen hem..

    Han lurade även i mig att norrsken var röken som kom från en trollkarls kittel inne i skogen.
    Jag letade säkert i två år efter den där trollkarlens hus inne i skogen.. helt i onödan?

    Min man trodde att han var allergisk mot läsk tills han var ca 8 år gammal… En lögn jag funderar på att använda när barnet blir äldre.

    Jag hade en kusin som hade en nalle till gosedjur som var så äcklig och utsliten att den till slut bara var en skinnlapp. Jag lovade att så skulle mina barn aldrig ha det.

    Så när dottern föddes och favoritdjuret blev en anka med supermjuka vingar (kallad Kvack-kvack) som såldes på Ikea så införskaffades det en ny med jämna mellanrum så att de skulle bli jämnslitna samt även kunna tvättas vid behov.

    Min största fasa var att hon skulle komma ner i tvättstugan där det kunde hänga sex Kvack-kvackar upphängda i vingarna på tork.

    Ända tills för ett par år sedan (hon är i övre tonåren nu) så visste hon inte att det fanns fler än en. ?

    Hur många fanns det här hemma till slut? Elva stycken. ?

    Haha kunde inte låta bli att garva när jag läste det där, för jag insåg att Hugo behandlar Leonore på samma sätt som jag gör med familjens hund, om jag vill få honom att hoppa på min sambo ? ”ta honom då! Ja TA honom då!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.